Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Βαρύ κατηγορητήριο περιμένει τον Ολυμπιακό

Στα χέρια του αναπληρωτή ποδοσφαιρικού εισαγγελέα της ΕΠΟ, Μανόλη Αντωνακάκη, βρίσκονται από το πρωί της Δευτέρας όλα τα στοιχεία βάσει των οποίων θα ασκήσει την Τρίτη πειθαρχική δίωξη σε βάρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός για επεισόδια ευρείας κλίμακας στο ντέρμπι. Σοβαρό το ενδεχόμενο να κληθούν σε απολογία ο Βαγγέλης Μαρινάκης και ο Τάσος Μητρόπουλος για τη συμπεριφορά τους και όσα φέρονται να έχουν πει, καθώς και οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων που ενεπλάκησαν σε επεισόδια και συνεπλάκησαν μεταξύ τους.

Ο κ. Αντωνακάκης έχει στη διάθεση έναν ογκοδέστατο φάκελο που περιλαμβάνει: το φύλλο αγώνος του ντέρμπι των «αιωνίων», την έκθεση του παρατηρητή, την έκθεση της αστυνομίας, φωτογραφικό υλικό, βίντεο και όλα τα δημοσιεύματα της Κυριακής και της Δευτέρας.

Με εξαίρεση το φύλλο αγώνος που συνέταξε ο Δημήτρης Καλόπουλος και το οποίο δεν αναφέρει κάτι ιδιαίτερα επιβαρυντικό, όλα τα υπόλοιπα στοιχεία στοιχειοθετούν ένα εξόχως βαρύ κατηγορητήριο για τον Ολυμπιακό. Βάσει των στοιχείων αυτών, ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας της ΕΠΟ θα ασκήσει την Τρίτη πειθαρχική δίωξη στην «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ για επεισόδια ευρείας κλίμακας και θα παραπέμψει την υπόθεση στην πειθαρχική επιτροπή της Σούπερ Λίγκας. Η τελευταία θα καλέσει σε απολογία τον Ολυμπιακό, πιθανότατα για την προσεχή Πέμπτη το μεσημέρι.

Είναι σαφές ότι οι Πειραιώτες απειλούνται με τιμωρία της έδρας τους για μία έως δύο αγωνιστικές παράλληλα με ένα βαρύτατο πρόστιμο και αυτό θα συμβεί είτε τα επεισόδια χαρακτηριστούν ευρείας κλίμακας, είτε εκτεταμένα.

Σύμφωνα, πάντως, με πληροφορίες, ο κ. Αντωνακάκης μελετά λεπτομερώς και τις ενέργειες των εμπλεκόμενων προσώπων (παραγόντων και ποδοσφαιριστών) και συγκεκριμένα τις συμπεριφορές τους, τις επίσημες δηλώσεις τους, αλλά και λόγια που φέρονται να έχουν πει βάσει των δημοσιευμάτων.

Δεν αποκλείεται, λοιπόν, να ασκηθεί πειθαρχική δίωξη σε βάρος του Βαγγέλη Μαρινάκη και του Τάσου Μητρόπουλου (αποβολή και επεισόδιο στο πούλμαν), καθώς και των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων που δυσφήμισαν το άθλημα είτε με τις ενέργειες τους είτε με τις δηλώσεις τους. Ειδικά για τον Βασίλη Τοροσίδη, ο κίνδυνος να φτάσει η τιμωρία του μέχρι και τις πέντε αγωνιστικές είναι υπαρκτός, καθώς εκτός του ότι χτύπησε με το κεφάλι αντίπαλο του (όπως γράφει στο φ.α. ο Καλόπουλος), ήταν και αρχηγός του Ολυμπιακού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: