Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Στο... ρελαντί η Τσέλσι!

Η Τσέλσι επικράτησε πολύ εύκολα της Κοπεγχάγης με 2-0 και την υποχρέωσε στην πρώτη εντός έδρας ήττα της στο Champions League μετά το 2007!
Η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι έδειξε από το πρώτο λεπτό ότι μπήκε στο γήπεδο με στόχο να... καθαρίσει την πρόκριση από το πρώτο παιχνίδι. Ανελκά και Τόρες βρέθηκαν σε μεγάλη μέρα, με τον Ισπανό να μην πετυχαίνει το παρθενικό του τέρμα με τη φανέλα της Τσέλσι καθαρά και μόνο λόγω ατυχίας. Στο πρώτο ημίχρονο οι Λονδρέζοι κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο του «Πάρκεν» και ανάγκασαν τους παίκτες της μεσαίας γραμμής της Κοπεγχάγης να κάνουν αρκετά λάθη με το ανελέητο πρέσινγκ που άσκησαν. Στο 16' η υπεροχή τους καρποφόρησε, καθώς ο Ανελκά έκλεψε τη μπάλα λίγο μπροστά από το ύψος της μεσαίας γραμμής, έφτασε ανενόχλητος στην περιοχή του Βίλαντ και δεν αστόχησε για το 1-0.

Αν δεν ήταν ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων, μάλιστα, το σκορ θα είχε πάρει μεγάλες διαστάσεις, καθώς με τις επεμβάσεις του κράτησε την ομάδα του στο παιχνίδι. Οι παίκτες της Τσέλσι έχασαν τουλάχιστον τρεις κλασικές ευκαιρίες σε όλο το παιχνίδι, ενώ κατάφεραν να πετύχουν δεύτερο τέρμα στο 54' και πάλι με τον Γάλλο επιθετικό, ο οποίος δέχθηκε εξαιρετική ασίστ από τον Λάμπαρντ και δε δυσκολεύτηκε να κάνει το 2-0. Στη συνέχεια, οι φιλοξενούμενοι κατέβασαν ταχύτητα και έδωσαν χώρο στους παίκτες της Κοπεγχάγης. Οι Δανοί, όμως, αν και πίεσαν μέχρι το 75', δεν μπορούσαν να βρουν διαδρόμους προς την εστία του Τσεχ και αρκέστηκαν σε μακρινά σουτ, τα οποία δεν απείλησαν τον Τσέχο. Το τελικό 2-0 αφήνει ελάχιστα περιθώρια στους Δανούς να ελπίζουν για την πρόκριση στους «16» του Champions League, ενώ αυτή ήταν και η πρώτη εντός έδρας ήττα της Κοπεγχάγης στη διοργάνωση μετά το 2007, όταν η Μπενφίκα είχε επικρατήσει με 1-0.

Δεν υπάρχουν σχόλια: