Κυριακή 25 Ιουλίου 2010

Tenorio-Στοίχημα..Πεντάδα επιλογών σε ζητούμενα...

Επιμέλεια-Tenorio.

Tην καλησπέρα μου σε όλη την παρέα.


Lintser - Austria Wien (2)

Mε τον χειρότερο τρόπο ξεκίνησε το νέο πρωτάθλημα η Lintser.Έπειτα από πολύ κακή εμφάνιση ηττήθηκε με σκόρ 5-0 μέσα στην έδρα της Neustand.To αξειοσημείωτο τού αγώνα ήταν ότι υπέπεσε σε τέσσερα πέναλτι (!), από τα οποία ευστόχησε ο αντίπαλος στα τρία (30’,36’,41’), αγωνίστηκε από το 29’ με δέκα, και από το 39’ με εννέα.Δηλαδή εδώ πού τα λέμε , αν η Neustand πατούσε λίγο γκάζι ακόμη, μπορεί να της έβαζε άλλα 5 γκόλ με την εικόνα πού είχε η Lintser.

Με το δεξί ξεκίνησε από την πλευρά της η Austria το πρωτάθλημα, επικρατώντας σχετικά εύκολα της Matesburg με 2-0, εντός έδρας, Προηγήθηκε στο 11’, καί χωρίς να αντιμετωπίσει δυσκολίες, δημιουργούσε συνεχώς ευκαιρίες, διπλασιάζοντας τα τέρματά της στο 55’. Μεσοβδόμαδα αγωνίστηκε για το θεσμό τού τού Europa League, καί επικράτησε παρά το ότι έπαιζε με 10 παίκτες, επί της Siroki μέσα στη Βοσνία με σκόρ 0-1 Το χρυσό γκόλ πέτυχε με απευθείας εκτέλεση φάουλ ο Γιουνούσοβιτς το 80’, με την ομάδα του να αντέχει στην ασφυκτική πίεση των αντιπάλων της.

Σαφώς καί είναι φαβορί η Austria.Θα επιλέξω το διπλό σε απόδοση (1.85)


St Patriks - Sporting Fingal (1)

Eνα μόλις βαθμό πίσω από την πρώρη Samrok η St Patriks, η οποία βρίσκεται σε καλή σχετικά κατάσταση.Εχοντας μόλις μία ήττα στα τελευταία 7 παιχνίδια της , δειχνει πως δίκαια είναι μία από της βασικές διεκδικήτριες τού τίτλου στην Ιρλανδία.Διαθέτει πολύ καλή επιθετική παραγωγή καθώς είναι η καλύτερη επίθεση με 34 γκόλ ενεργητικό, αλλά καί διαθέτει καί την καλύτερη άμυνα με μόλις 13 γκόλ παθητικό.Εντός έδρας είναι αρκετά δυνατή αφού 'εχει υποστή μόλις 2 ήττες, σε 11 αγώνες.Γενικά πρόκειτε γιά μία πολύ δυνατή ομάδα.

Σε αγωνιστική πτώση βρίσκεται τον τελευταίο καιρό η ομάδα της Sporting Fingal , μιάς καί σε 12 αγώνες γιά όλες της διοργανώσεις μετρά μόλις 3 νίκες . Μεσοβδόμαδα αγωνίστηκε εντός έδρας για το θεσμό τού Εuropa League, καί ηττήθηκε με σκόρ 2-3 από την ομάδα της Maritimo. Αυτό ίσως την επηρεάσει αρνητικά δεδομένου ότι μπορει να κουβαλά κάποια σχετική κούραση.

Το βεβαρημένο πρόγραμμα για μιά ομάδα όπως η Sporting, πού έχει συνεχεί παιχνίδια, δίνουν ένα προβάδισμα στούς ξεκούραστους καί φρέσκους γηπρδούχους.

Επιλογή μου ο άσος της St Patriks σε απόδοση (2.05)



Sandefjord - Brann (2)

Το παλεύει όσο μπορει η Sandefjord, αλλά προκοπή δεν βλέπει. Πήρε ένα βαθμό, που δεν άξιζε είναι η αλήθεια, στον προηγούμενο αγώνα με τη Molde, αλλά η κατάσταση παραμένει ίδια κι απαράλλαχτη. Η Sandefjord είναι πάντα καθηλωμένη στην τελευταία θέση της βαθμολογίας και το μέλλον της είναι μαύρο καί άραχνο. Του χρόνου, θα αγωνίζεται 'οπως δείχνουν μέχρι τώρα τα πράμματα στη β’ κατηγορία . Αναφορά στο κλίμα δεν μπορεί να γίνει. Όλοι έχουν πειστεί ότι η ομάδα έχει ήδη υποβιβαστεί, παρά τις κάποιες αντίθετες γνώμες! Για να μην το κουράζουμε το θέμα με πολλές κουβέντες, πρόκειτε γιά την χειρότερη ομάδα ως τώρα στη κατηγορία, με πραγματικά τραγικούς αριθμούς.

Aγωνιστικό ανέβασμα δείχνει να έχει τον τελευταίο καιρί η ομάδα της Brann, τουλάχιστον ώς πρός την εικόνα πού είχε δείξει στα προηγούμενα παιχνίδια της.Παραμένει αήττητη γιά 4 σερί αγώνες, με απολογισμό, 2 νίκες, καί 2 ισοπαλίες.Σαφώς καλύτερη ομάδα η Brann , πού είναι καί σε καλύτερη φόρμα από την Sandefjord.

Χωρίς πολλά πολλά, θα επιλέξω το διπλό της Brann σε απόδοση (2,20)


Mjondalen - Sogndal (2)

Τίποτα το πολύ ιδιαίτερο η ομάδα της Mjondalen , η οποία στο πρωτάθλημα μετρά μόλις 3 νίκες σε 13 παιχνίδια.Εκανε μία νίκη στην δεύτερη αγωνιστική, καί από τότε βλέπει νίκη με τo μακαρόνι.Εντός έδρας είναι απαράδεκτη καθώς σε 7 παιχνίδια μετρά μόλις 1 νίκη.Διαθέτει από της πίο χειρότερες επιθέσεις , με 18 τέρματα ενεργητικό.

Στην πρώτη θέση της βαθμολογίας η Sogndal ,οδηγεί την κούρσα τού πρωταθλήματος στην δεύτερη κατηγορία της Νορβηγίας.Σε πολύ δυνατή κατάσταση οι φιλοξενούμενοι , αριθμούν 9 νίκες, 2 ισοπαλίες, καί μόλις 2 ήττες σε 13 αγώνες.Διαθέτει την καλύτερη επίθεση με 28 τέρματα ενεργητικό.Από πλευράς φόρμας στα τελευταία παχνίδια, έχει απολογισμό , 6 νίκες σε 8 αγώνες. Μέχρι τέλους, θα είναι από της ομάδες πού θα διεκδικίσουν την απευθείας άνοδο.

Σε πολύ πιό καλή κατάσταση από το ξεκίνημα της χρονιάς η γηπεδούχοι, έχουν την απαιτούμενη ομάδα να περάσουν με νίκη από την έδρα της Mjøndalen.

Θα επιλέξω το διπλό της πρωτοπόρου Sogndal σε απόδοση (2.10)


Stabaek - Rozenborg (2)

Αποκλείστηκε η Stabaek από τη συνέχεια του Europa League, αφού ήρθε ισόπαλη 1-1, εκτός έδρας, με την Ντνεπρ Λευκορωσίας, μέτρησαν τελικά τα δύο εκτός έδρας γκολ των Λευκορώσων, στο ισόπαλο 2-2 του πρώτου αγώνα. Έτσι, η Stabæk αποκλείστηκε, χωρίς να …χάσει! Ο αγώνας στη Λευκορωσία ήταν θρίλερ! Η Stabæk προηγήθηκε 1-0, στο 35’, αλλά οί Λευκορώσοι έκαναν το 1-1, στο 87’ και έστειλαν την Στάμπαεκ πίσω στη Νορβηγία.Μέσα σε όλα αυτά, ήρθαν καί κάποια δημοσιεύματα, πού κάνουν λόγω γιά τον τεχνικό της Stabæk, ότι θα αναλάβει την σημερινή αντίπαλο της.Αρκετά τα προβλήματα με απουσίες παικτών καί σήμερα γιά τούς γηπεδούχους.Λόγω των συνεχών και παρατεταμένων τραυματισμών παικτών, απολύθηκε όλο το ιατρικό τιμ.

Μεσοβδόμαδα η Rozenborg νίκησε εντός έδρας με σκόρ 2-0 την Λίνφιλντ για τα προκριματικά τού Champions League, καί έτσι τώρα, επίκειται «Σκανδιναβικός εμφύλιος», αφού η Ρόζενμποργκ και η ΑΪΚ Στοκχόλμης θα διεκδικήσουν την πρόκριση, στον επόμενο γύρο του Τσάμπιονς Ληγκ, στις 28 Ιούλη, στην έδρα της ΑΪΚ και στις 4 Αυγούστου, στο Τροντχάιμ.Γιά την Rosenborg τα έχουμε γράψει καί τα έχουμε πεί πολλές φορές ότι είναι το θηρίο στην κατηγορία, είναι η ομάδα πού δεν έχει καμία σχέση με όλες της υπόλοιπες του πρωταθλήματος.Παραμένει αήττητη χωρίς να έχει γνωρίσει ακόμη την πικρή γεύση της ήττας.

Η Rosenborg είναι πολύ καλύτερη ομάδα και πολύ πιο έμπειρη.

Θα επιλέξω το διπλό της πρωταθλήτριας Rozenborg σε απόδοση (2.30)


Λίγο πολύ, αυτές είναι οί σημερινές μού επιλογές, ανακεφαλαιώνοντας σε σύστημα με ζητούμενα :

Αυstria Wien - St Patriks - Brann - Sogndal - Rozenborg.

Καλά να περνάτε , τα σέβη μου...