Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

Στην Ελλάδα ο Σα Πίντο!!

Στην χώρα μας για λογαριασμό του Ατρόμητου βρίσκεται ο Ρικάρντο Σα Πίντο. Παίρνει γεύση της νέας του ομάδας στα Ψαχνά και ανακοινώνεται. Ντεμπούτο κόντρα στον Ολυμπιακό.

Στην Ελλάδα ο Σα Πίντο

Ανάμεσα στις δύο πλευρές υπάρχει οριστική συμφωνία και αναμένεται μέσα στην Τετάρτη (24/9) να επισημοποιηθεί ο «γάμος» τους. Μάλιστα, είναι ήδη καθ' οδόν για τα Ψαχνά εκεί όπου η... νέα του ομάδα αγωνίζεται στις 16:30 με τον τοπικό Ηρακλή για την πρώτη αγωνιστική του Κυπέλλου.

Αφότου λοιπόν πάρει μια «τζούρα» για τους παίκτες του, αύριο θα τους προπονήσει για πρώτη φορά, θέλοντας αρχικά να αλλάξει την ψυχολογία των Περιστεριωτών και στη συνέχεια να περάσει και τη δική του αγωνιστική φιλοσοφία. Το ντεμπούτο του θα γίνει το Σάββατο απέναντι στον Ολυμπιακό για το πρωτάθλημα. *Πηγή: sport-fm.gr*

«Αυτή είναι η πρότασή μας»

Ο Λουίς Ολιβέρ Σιέρα φωνάζει και πάλι «παρών» για τον Αρη! Ο Ισπανός επιχειρηματίας, το ενδιαφέρον του οποίου αποκάλυψε αποκλειστικά πριν από μερικές εβδομάδες η «Μ» επανέρχεται στο προσκήνιο και επιδιώκει τη συναίνεση του διοικητικού Ερασιτέχνη, προκειμένου να εμπλακεί στους «κίτρινους».

Παρά την παραίτηση του Χάρη Παπαγεωργίου (με τον οποίο συμφώνησε προφορικά), ο Ολιβέρ Σιέρα απέστειλε εκ νέου την πρότασή, τη δημοσιοποιεί για λάβει γνώση όλος ο κόσμος του Αρη και δηλώνει πως είναι σε διάθεση του οποίου ΔΣ προέκυπτε από το χθεσινοβραδινό συμβούλιο του Ερασιτέχνη. Η πρόταση είναι η ίδια την οποία είχε εν ολίγοις δημοσιεύσει η «Μ» στο φύλλο του προηγούμενου Σαββάτου (20/9).

Προβλέπει πιο συγκεκριμένα το άνοιγμα ενός κοινού λογαριασμού με τον εκάστοτε πρόεδρο του Ερασιτέχνη, την άμεση (σε πέντε ημέρες) διάθεση 300 χιλιάδων ευρώ για λογαριασμό του αγωνιστικού τμήματος, την ίδρυση πενταμελούς επιτροπής διοίκησης, την αποπληρωμή του Γιώργου Γαλανού με όποιο ποσό αποδεικνύεται ότι έχει βοηθήσει και την κατάθεση εγγυητικής επιστολής 4 εκατομμυρίων ευρώ που θα προορίζεται για τη μετοχοποίηση των χρημάτων μόλις η ομάδα ανέβει στη Football League και συσταθεί νέα ΠΑΕ.

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο του ιδιωτικού συμφωνητικού, στην «METROSPORT»
*Πηγή: metrosport.gr*

Ανάκληση της παραίτησης Παπαγεωργίου ζητά ο ΑΣ!!

Την ανάκληση της παραίτησης Παπαγεωργίου ζητά το διοικητικό συμβούλιο του Ερασιτέχνη Άρη, όπως έγινε γνωστό αργά το βράδυ της Δευτέρας. 

Εκδόθηκε, μάλιστα, ανακοίνωση που αναφέρει: 
Σήμερα στα γραφεία του Ερασιτέχνη συνεδρίασε το Δ.Σ. του ΑΣ. ΑΡΗΣ με πρώτο και κύριο θέμα την επιστολή παραίτησης του προέδρου κ. Χάρη Παπαγεωργίου. Το σώμα αποφάσισε την 24ώρη παράταση για να επανέλθει στα καθήκοντα του προέδρου του ΑΣ. ΑΡΗ.

Επίσης αποφάσισε την 24ώρη παράταση για να επανέλθει στα καθήκοντα του ο αντιπρόεδρος του ΑΣ. ΑΡΗ κ. Όμηρος Φωτιάδης.

Εγκρίθηκε ομόφωνα από το Δ.Σ. η απόφαση της 9μελούς επιτροπής σωτηρίας να δοθεί το τμήμα ποδοσφαίρου στο κ. Γαλανό Γεώργιο.

Ορίστηκε νέα συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου την Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου στις 21:00
*Πηγή: metrosport.gr*

Κόπηκε το… αέριο!!

aris
Τα προβλήματα τελειωμό δεν έχουν στον Α.Σ. Άρης, αφού για άλλη μια φορά το αέριο στο «Κλεάνθης Βικελίδης» κόπηκε, καθώς δεν πληρώθηκε η προβλεπόμενη δόση, και πλέον οι ιθύνοντες θα πρέπει να βρουν λύση.
Το ποσό που καλούνται να πληρώσουν είναι της τάξης των 8.000 ευρώ, χρήματα τα οποία δεν υπάρχουν τη δεδομένη χρονική στιγμή και το ερώτημα είναι τι μέλλει γενέσθαι από εδώ και πέρα.
Την στιγμή, μάλιστα, που μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να επαναλειτουργήσει και η πισίνα, που βρίσκεται κάτω από τη θύρα 7 του «Κλεάνθης Βικελίδης».
*Πηγή: arenafm.gr*

Με Αχαρναϊκό ο Απόλλων Σμύρνης!

Τον Αχαρναϊκό θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας ο Απόλλων Σμύρνης, όπως ανακοίνωσε η «Ελαφρά Ταξιαρχία» στην επίσημη ιστοσελίδα της.

Με Αχαρναϊκό ο Απόλλων Σμύρνης
Η αναβολή που έχει δοθεί στην έναρξη της Football League αναγκάζει τις ομάδες που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα να ψάξουν αντιπάλους για να δώσουν φιλικές αναμετρήσεις.

Μία από αυτές είναι και ο Απόλλωνας Σμύρνης, ο οποίος θα δώσει ένα ακόμη φιλικό προετοιμασία σε αυτή τη μακριά περίοδο.

Συγκεκριμένα, η «Ελαφρά Ταξιαρχία» θα αντιμετωπίσει στο Δημοτικό Γήπεδο Αχαρνών τον Αχαρναϊκό και θα ξεκινήσει 16:30.*Πηγή: sport-fm.gr*

Στο περίμενε την Ξάνθη ο Λουτσέσκου!!

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου δεν διέψευσε το ενδιαφέρον της Ξάνθης, αλλά δεν έχει ακόμη αποφασίσει για το προπονητικό του μέλλον. Αποκάλυψε, δε, πρόταση από αραβική χώρα.

Στο περίμενε την Ξάνθη ο Λουτσέσκου
Η Skoda Ξάνθη έχει εκδηλώσει το ενδιαφέρον της να προσλάβει τον Ραζβάν Λουτσέσκου, αλλά θα πρέπει να περιμένει. Ο Ρουμάνος τεχνικός μιλώντας στον Τύπο της πατρίδας του εμφανίστηκε αναποφάσιστος, ενώ αποκάλυψε πως έχει πρόταση και από αραβική χώρα.

«Θα αποφασίσω τις επόμενες μέρες. Θα δω αν θα αναλάβω κάποια ομάδα τώρα ή αν θα περιμένω μέχρι το χειμώνα. Έχω δεχτεί και μια πρόταση από αραβική χώρα. Δεν αποκλείω τίποτα. Όλα είναι εμπειρίες που μας βοηθούν σαν επαγγελματίες και ανθρώπους», δήλωσε ο Λουτσέσκου. *Πηγή: sport-fm.gr*

Σάντος κι επίσημα!!

Ο Φερνάντο Σάντος είναι κι επίσημα ο νέος ομοσπονδιακός τεχνικός της Πορτογαλίας. Την Τετάρτη η παρουσίασή του.

Σάντος κι επίσημα!
Επισημοποιήθηκε η πρόσληψη του Φερνάντο Σάντος στην εθνική Πορτογαλίας. Ο πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός της Ελλάδας, που έχει εργαστεί σε ΑΕΚ, Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ, ανακοινώθηκε πως αναλαμβάνει το αντίστοιχο πόστο στην εθνική ομάδα της πατρίδας του.

Ο 60χρονος τεχνικός, που αντικαθιστά τον Πάουλο Μπέντο, θα παρουσιαστεί επίσημα το μεσημέρι της Τετάρτης και θα πιάσει αμέσως δουλειά.

Η ποινή οκτώ αγωνιστικών που «κουβαλά» από τον αγώνα των «16» του Μουντιάλ ανάμεσα στην Ελλάδα και την Κόστα Ρίκα δεν αποτέλεσε τελικά εμπόδιο και εκφράζεται η αισιοδοξία πως η ποινή αυτή θα μειωθεί σημαντική στην έφεση που εκκρεμεί να εκδικαστεί.

Το επίσημο ντεμπούτο του αναμένεται στις 14 Οκτωβρίου στον εκτός έδρας αγώνα με τη Δανία για τα προκριματικά του Euro 2016. Η Πορτογαλία είχε ηττηθεί με 1-0 από την Αλβανία στο Αβέιρο στην πρεμιέρα των προκριματικών.*Πηγή: sport-fm.gr*

Ο Περπέρογλου υποδέχτηκε τον Ολυμπιακό! (video)

Ο Στράτος Περπέρογλου υποδέχτηκε τους παίκτες του Ολυμπιακού στην Κωνσταντινούπολη, όπου σήμερα θα είναι αντίπαλοι για 40 λεπτά.

Ο Περπέρογλου υποδέχτηκε τον Ολυμπιακό (video)
Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τους παίκτες του Ολυμπιακού στην «Ούλκερ Σπορτς Αρένα» της Κωνσταντινούπολης, όπου από χθες βρίσκεται η αποστολή για τη συμμετοχή στο Gloria Cup.

Ο Στράτος Περπέρογλου επισκέφτηκε τα αποδυτήρια της ομάδας κι αφού είχε ένθερμο εναγκαλισμό με τον Γιώργο Μπαρτζώκα και τους συνεργάτες του, χαιρέτισε έναν-έναν τους πρώην συμπαίκτες του, αλλά και τα νέα μέλη της ομάδας.

Σήμερα θα είναι αντίπαλοι, στο φιλικό που θα δώσουν οι Πειραιώτες με την Αναντολού Εφές του Ντούσαν Ίβκοβιτς και του Βαγγέλη Αγγέλου.



*Πηγή: sport-fm.gr*

«Είμαστε όλοι στον αέρα…»


Σε ασυνεννοησία απέδωσε ο προπονητής του Πανιωνίου, Γ. Καλαφατάκης, τη μη αδειοδότηση της ΚΑΕ μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6. «Είμαστε στον αέρα, μπορούσε να δοθεί προθεσμία», τόνισε.

«Είμαστε όλοι στον αέρα…»
Την αγωνία του για τα όσα συμβαίνουν στον Πανιώνιο εξέφρασε ο Γιώργος Καλαφατάκης μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6. Ο Κρητικός τεχνικός απέδωσε σε ασυνεννοησία και κακή χρονική εκτίμηση τη μη χορήγηση πιστοποιητικού στην ΚΑΕ από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού και πρόσθεσε πως θα μπορούσε να δοθεί μια μικρή παράταση στους «κυανέρυθρους» για να διορθώσουν το λάθος.

Αναλυτικά, ο Γιώργος Καλαφατάκης μίλησε στους Σωτήρη Κωσταβάρα και Μιχάλη Τσόχο για:

-την απέλπιδα προσπάθεια για να παίξει ο Πανιώνιος στην Α1: «Γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια. Άφησαν μια χαραμάδα ανοιχτή, ότι αν υπάρχει σήμερα εγγυητική 100.000 ευρώ και διάρθρωση διοικητικού συμβουλίου, μήπως πάρουμε το πιστοποιητικό. Χρειάζεται ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα και η εγγυητική 100.000 ευρώ. Αν τα έχεις αυτά, δεν έχεις πρόβλημα».

-τους λόγους που έφτασε σε αυτό το σημείο ο Πανιώνιος: «Ο κ. Λιανός είχε αποφασίσει να φύγει κι έκανε ανάκληση της εγγυητικής. Υπήρχε μια ολιγωρία και ένα πρόβλημα στην επικοινωνία μεταξύ του κ. Μαργέτη και του κ. Λιανού, ο οποίος ήρθε προ ημερών στην Ελλάδα από το εξωτερικό. Έγινε κακή χρονική εκτίμηση. Ίσως η απειρία, ίσως ο εφησυχασμός; Ο κ. Μαργέτης έχει κάνει μεγάλη προσπάθεια, έχει πληρώσει 20.000 ευρώ χωρίς να έχει τίποτα στα χέρια του. Γιατί τα πλήρωσε; Έγινε παρεξήγηση, ένα ολέθριο λάθος. Ήταν ένα σημαντικό πρόβλημα ότι δεν βρέθηκε εγκαίρως για διάδοχη κατάσταση».

-τις προθεσμίες που τέθηκαν: «Ξέρει ότι η ΕΟΚ είχε στείλει ένα χαρτί στις 17 Σεπτεμβρίου να μη δοθεί άλλη παράταση γιατί θα υπήρξαν προβλήματα στα υπόλοιπα πρωταθλήματα με την αναδιάρθρωση των κατηγοριών. Πολύ σωστά μπήκε μια ημερομηνία σαν δικλείδα ασφαλείας, επειδή η ΑΕΚ και ο Κόροιβος παίζουν Κύπελλο την Τετάρτη. Θα μπορούσε να δοθεί μία προθεσμία 1-2 ημερών ακόμη στον Πανιώνιο, που δεν έχει να παίξει στο Κύπελλο και είναι ένα από τα πιο ιστορικά σωματεία».

-το σε ποια κατηγορία θα βρεθεί ο Πανιώνιος αν δεν πάρει άδεια: «Ειλικρινά δεν ξέρω. Ο Πανιώνιος δεν έχει χρέη. Πώς να πέσει και γιατί να πέσει στη Β’ Εθνική; Θα πέσει επειδή έγινε μια κακή συνεννόηση και έτρεχε πανικόβλητος ο κ. Λιανός να προλάβει την κατάσταση; Δεν ξέρουμε τι θα γίνει. Είμαστε όλοι στον αέρα. Και είμαστε επαγγελματίες, είμαστε οικογενειάρχες. Τι θα γίνουν τόσα παιδιά στην ομάδα αν συμβεί αυτό;».

-τη στάση του Ηλία Λιανού: «Έχουμε ανάγκη κάποιους ανθρώπους να συντηρούν τον ελληνικό αθλητισμό. Για σκεφτείτε να φύγουν από το μπάσκετ οι Γιαννακόπουλοι και οι Αγγελόπουλοι… Θα μπορούσε να δοθεί μία μικρή προθεσμία στον Πανιώνιο, τόσα χρήματα που έχει βάλει ο κ. Λιανός που πήρε μια ομάδα από το μηδέν και την έκανε Κολοσσό. Υπάρχει το γράμμα του νόμου, αλλά και πριν λίγα χρόνια μια ομάδα μπήκε στο πρωτάθλημα μετά από πέντε αγωνιστικές. Ο Πανιώνιος έχει έτοιμη ομάδα, έχει πάρει τα τελευταία χρόνια τίτλους στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων και Εφήβων. Κάνουμε μια σωστή δουλειά για να μη διαλυθεί ο Πανιώνιος αν φύγει ο Λιανός».

Ώρα για... αποδείξεις!!

Η πρωτοπόρος του γαλλικού πρωταθλήματος, Μαρσέιγ, θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας τη Ρεμς με στόχο να παραμείνει στην κορυφή. Δύσκολη έξοδος για τη Μονακό του Ζαρντίμ, που κοντράρεται με Μονπελιέ.

Ώρα για... αποδείξεις
Ούτε Παρί, ούτε Μονακό. Κανένα από τα δυο φαβορί δεν είναι στην κορυφή. Αυτή που φιγουράρει στην πρώτη θέση του πρωταθλήματος είναι η Μαρσέιγ, η οποία αντιμετωπίζει τη Ρεμς στο πλαίσιο της έβδομης αγωνιστικής. Η Μονακό φιλοξενείται από τη Μονπελιέ και η πρωταθλήτρια Παρί παίζει στην έδρα της Καέν.

Η ομάδα του Μαρσέλο Μπιέλσα δεν έχει ευρωπαϊκές υποχρεώσεις και δείχνει πιο… φρέσκια και στο παιχνίδι με τη Ρεν, όπου έκανε ένα φανταστικό δεύτερο ημίχρονο, πέτυχε τρία γκολ και πήρε τη ψυχολογία. Μοναδικός απών θα είναι ο μέσος Μπαραντά, ο οποίος ταλαιπωρείται από τραυματισμό.

Ο Λεονάρντο Ζαρντίμ βρίσκεται στα χαμηλά του βαθμολογικού πίνακα, στη δέκατη έκτη θέση, όμως οι νίκες επί της Λεβερκούζεν στο Champions League και της Γκινγκάμπ έφεραν ξανά… χαμόγελα στο Πριγκιπάτο και πάει στο «Μοσόν» έχοντας καλή παράδοση, σε 22 ματς πρωταθλήματος και Λιγκ Καπ, έχει 12 νίκες και μόλις τρεις ήττες. Δεν παίζει ο αμυντικός Αμπντενούρ.

Παρί για… κλάματα. Η πρωταθλήτρια δεν έχει βρει τα πατήματα της και αυτό επιβεβαιώθηκε στο παιχνίδι με τη Λιόν, όπου αν και προηγήθηκε, δεν «κλείδωσε» τη νίκη και το πλήρωσε με τον Ουμτιτί να κάνει το 1-1.Χωρίς τον Τιάγκο Σίλβα θα παρατάξει την ομάδα του ο Λοράν Μπλαν με την Καέν.

Σήμερα διεξάγεται και το Ρεν-Τουλούζ, ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι, με τους γηπεδούχους να βρίσκονται σε καλύτερη μοίρα, όγδοη σε αντίθεση με τους φιλοξενούμενους που βρίσκονται στη δέκατη τέταρτη.

Δύσκολο παιχνίδι και για τη Λιόν που υποδέχεται τη Λοριάν και θα αγωνιστεί χωρίς τους Μπίσαβιτς, Φοφανά, Γκρενιέ και Μπενζιά, οι οποίοι είναι τραυματίες.

Η… ευρωπαία Γκινγκάμπ φιλοξενεί τη Μετς την Τετάρτη και καίγεται για βαθμούς, καθώς βρίσκεται στην προτελευταία θέση.

Στα άλλα παιχνίδια της Τετάρτης, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η αναμέτρηση Νις-Λιλ, με την ομάδα της Νίκαιας να είναι αναγκασμένη να πορευτεί χωρίς τον Ντάριο Τσβίτανιτς, ο οποίος θα απουσιάσει για 1,5 μήνα. Από την άλλη πλευρά, Ρου και Μπεριά δε θα δώσουν το παρών, λόγω τραυματισμών.

Η Εβιάν υποδέχεται τη νεοφώτιστη Λανς, η οποία βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση από την πρώτη, αν και τα τελευταία αποτελέσματα έχουν φέρει τη δυσαρέσκεια.

Την έβδομη αγωνιστική κλείνει το παιχνίδι Σεντ Ετιέιν-Μπορντό, που διεξάγεται την Πέμπτη. Από ένα πρόβλημα σε κάθε θέση αντιμετωπίζουν οι «Στεφανουά». Ο λόγος για τους Κατρίν (αμυντικός), Χαμουμά (μέσος) και ο Περέν (επιθετικός). Ο Σανιόλ δεν υπολογίζει στους Τραορέ και Ζουσιέ.

Αναλυτικά, η 7η αγωνιστική:

Τρίτη (23/9)

Ρεμς-Μαρσέιγ (20:00)
Ρεν-Τουλούζ (22:00)

Τετάρτη (24/9)

Μπαστιά-Ναντ (20:00)
Εβιάν-Λανς
Γκινγκάμπ-Μετς
Λιόν-Λοριάν
Μονπελιέ-Μονακό
Νις-Λιλ
Καέν-Παρί Σεν Ζερμέν (22:00)

Πέμπτη (25/9)

Σεντ Ετιέν-Μπορντό (22:00)

Η επόμενη (8η) αγωνιστική:

Σάββατο (27/9)

Μονακό-Νις (15:00)
Τουλούζ-Παρί Σεντ Ζερμέν (18:00)
Λιλ-Μπαστιά(21:00)
Λοριάν-Εβιάν
Μετς-Ρεμς
Μονπελιέ-Γκινγκάμπ

Κυριακή (28/9)

Μπορντό-Ρεν (15:00)
Λανς-Καέν (18:00)
Ναντ-Λιόν
Μαρσέιγ-Σεντ Ετιέν *Πηγή: sport-fm.gr*

Η αλήθεια για την Ομάδα Α της Α1!

Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού δεν χορήγησε πιστοποιητικό στον Πανιώνιο και αυτό που διέρρευσε από πλευράς ΕΣΑΚΕ και «κυανέρυθρων» είναι ότι δεν δόθηκε νέα παράταση, επειδή έθεσε βέτο η ΕΟΚ.

Η αλήθεια για την Ομάδα Α της Α1
Κάτι, όμως, που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Το ελληνικό μπάσκετ δεν είναι ο μόνο ο Πανιώνιος και ούτε μπορεί όλος ο κόσμος να περιμένει τον Λιανό και τον Μαργέτη για το ποιος θα αναλάβει την ΚΑΕ και ποιος θα δώσει την εγγυητική. Γιατί στο κάτω-κάτω ο Πανιώνιος μόνος του έχει δημιουργήσει πρόβλημα στην ομάδα του και δεν του το δημιούργησε κάποιος άλλος. Αυτό δεν του δίνει το δικαίωμα να ταλαιπωρεί όλους τους υπολοίπους.
Η Καβάλα την ίδια στιγμή περιμένει να δει αν θα αγωνιστεί στην Α1 και ο Ιωνικός Νικαίας αν θα πάρει την θέση στην Α2. Με άλλα λόγια η συμμετοχή ή μη του Πανιωνίου θα φέρει μια αλυσίδα γεγονότων. Θα χρειαστούν αναδιαρθρώσεις και αυτό πρέπει να γίνει έγκαιρα. Δεν γίνεται να ξεκινήσει το πρωτάθλημα, γιατί μετά δεν θα μπορούν να γίνουν οι αλλαγές.
Η ΕΟΚ πριν από δύο εβδομάδες έστειλε έγγραφο στην ΕΕΑ και ζητά να μην καταστρατηγηθούν οι ημερομηνίες με δεδομένο ότι πρέπει να αρχίσουν κανονικά όλα τα πρωταθλήματα. Αυτό το έγγραφο δεν γράφει συγκεκριμένη ημερομηνία και ούτε φυσικά αναφέρει τις 22/9, όπως επικαλούνται διάφοροι για την αποτυχία του Πανιωνίου να πάρει πιστοποιητικό και ρίχνουν ευθύνη στην ΕΟΚ.
Αλλωστε, αν υπήρχε αυτό το έγγραφο και ήταν γνωστή η καταλυτική ημερομηνία της 22ης Σεπτεμβρίου, έπρεπε να το γνωρίζει από πριν ο Λιανός και όχι να το πληροφορηθεί  μόλις σήμερα και να διαδίδει δεξιά και αριστερά ότι δεν του δίνεται παράταση.
Επί της ουσίας: Το θέμα αφορά την ΕΕΑ και κανέναν άλλον. Δεν αφορά ούτε την ΕΟΚ, ούτε τον Βασιλακόπουλο. Το ότι ο Πανιώνιος αποφάσισε να κινηθεί τόσο αργά κάνει κακό όχι μόνο στον ίδιο αλλά και σε όλο το οικοδόμημα του ελληνικού μπάσκετ, καθώς δεν επιτρέπει σε κανέναν να κάνει σωστό προγραμματισμό.
Το θέμα δεν έχει κλείσει οριστικά, υπάρχει ένα ανοιχτό «παραθυράκι» που όμως δεν έχει να κάνει με κανέναν άλλον πλην της ΕΕΑ. Οπως και να έχει, κανείς δεν μπορεί να αισθάνεται υπερήφανος για ό,τι έχει συμβεί και από μόνο του το γεγονός ότι ο Πανιώνιος δεν ξέρει πού θα αγωνιστεί ως τις 22/9 στιγματίζει την Α1, που έγινε η κλήρωσή της και στο πινακάκι έγραφε Ομάδα Α.

Πηγή: superbasket.gr

Ανταποδίδουν την εμπιστοσύνη του Αναστασιάδη!!

Την πέμπτη του νίκη σε ισάριθμους αγώνες πέτυχε ο ΠΑΟΚ στην έδρα του Παναιτωλικού, με τον Άγγελο Αναστασιάδη να κάνει λόγο για εμπιστοσύνη και οι παίκτες να δείχνουν πως την αξίζουν.

Ανταποδίδουν την εμπιστοσύνη του Αναστασιάδη
Παρά τη μέτρια κατά γενική ομολογία εμφάνιση του ΠΑΟΚ κόντρα στον Παναιτωλικό, η ομάδα του Άγγελου Αναστασιάδη κατάφερε να επιστρέψει με το «τρίποντο» από το Αγρίνιο.

Σε μία έδρα όπου αρκετές ομάδες έχουν δυσκολευτεί τα τελευταία χρόνια να πάρουν νίκη, όπως για παράδειγμα ο Ολυμπιακός που άφησε βαθμούς την περσινή και τη φετινή σεζόν.

Ο έμπειρος τεχνικός είχε περάσει το «μήνυμα» στους παίκτες για τη σημασία που έχει αυτή η αναμέτρηση, δείχνοντας εμπιστοσύνη στις ικανότητές τους και εκείνοι την ανταπέδωσαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Μετά το «πέντε στα πέντε» σε Ελλάδα και Ευρώπη η ψυχολογία των Θεσσαλονικέων ανεβαίνει κι άλλο, έχοντας την επόμενη πρόκληση μπροστά της που δεν είναι άλλη από το να κερδίσει εκτός έδρας και τον Απόλλωνα Καλαμαριάς για το Κύπελλο.

Είναι γνωστό ότι το πρόγραμμα του «Δικεφάλου του Βορρά» είναι γεμάτο, αφού από το περασμένο Σάββατο με τη νίκη επί της Νίκης Βόλου, ακολούθησε η επικράτηση επί της Ντιναμό Μινσκ και χθες πήραν το «τρίποντο» απέναντι στον Παναιτωλικό.

Τώρα έχει τον μεθαυριανό αγώνα με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς, το εντός έδρας παιχνίδι με τον ΟΦΗ, το εκτός με την Γκινγκάμπ και ο… Γολγοθάς τελειώνει με το παιχνίδι στο Καραϊσκάκη με τον Ολυμπιακό, πριν από τη διακοπή του πρωταθλήματος. *Πηγή: sport-fm.gr*

Τεστ… αναμνήσεων!!

Το πρώτο του πολύ δυνατό φιλικό δίνει απόψε ο Ολυμπιακός (18:00) απέναντι στην Αναντολού Εφές των Ίβκοβιτς, Αγγέλου και Περπέρογλου.

Τεστ… αναμνήσεων
Καλά τα φιλικά στην Ιταλία, αλλά ο Ολυμπιακός δεν θα διεκδικήσει φέτος την επίτευξη των στόχων του απέναντι σε ομάδες επιπέδου Βενέτσια, Ολίμπια Λιουμπλιάνας και Φορλί.

Για το λόγο αυτό η συμμετοχή του στο τουρνουά «Gloria Cup», που θα φιλοξενηθεί στο γήπεδο της Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ, αντιμετωπίζεται ως το πρώτο crash test.

Οι «ερυθρόλευκοι» αντιμετωπίζουν απόψε στις 18:00 (Novasports 3) την Αναντολού Εφές των Ντούσαν Ίβκοβιτς, Βαγγέλη Αγγέλου και Στράτου Περπέρογλου στην Κωνσταντινούπολη, που θα φέρνει πάντα στο μυαλό μνήμες από τον άθλο του 2012. Η τουρκική ομάδα έχει ενισχυθεί σημαντικά με Ντάριο Σάριτς, Νέναντ Κρστιτς, Στεφάν Λάσμε, Ντοντέι Ντρέιπερ και Ματ Τζάνινγκ και έχει φέτος μεγάλες φιλοδοξίες.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν υπολογίζει στους τραυματίες Τρεμέλ Ντάρντεν και Ιωάννη Παπαπέτρου, όπως επίσης και στον Βασίλη Μουράτο που έχει… σχολικές υποχρεώσεις. Ελλείψει των δύο πρώτων θα έχει ενδιαφέρον πώς θα καλυφθεί το κενό στη θέση «3», πέραν της προφανούς λύσης του Ματ Λοτζέσκι.

Οι αγώνες του τουρνουά θα μεταδοθούν από το Novasports 3. Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Τρίτη 23/9
18:00 Αναντολού Εφές - Ολυμπιακός
20:15 ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Ερυθρός Αστέρας

Τετάρτη 24/9
18:00 Ουνικάχα Μάλαγα - Αναντολού Εφές
20:15 Ερυθρός Αστέρας – Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ

Πέμπτη 25/9
18:00 Ολυμπιακός - Ουνικάχα Μάλαγα
20:15 Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ - ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Παρασκευή 26/9
15:45 Αγώνας Κατάταξης (θέση 5-6)
18:00 Μικρός Τελικός
20:15 Τελικός *Πηγή: sport-fm.gr*

Όταν ο ΠΑΟΚ έφυγε από το ΟΑΚΑ…!! (video)

Διακοπές αγώνων έχουν υπάρξει πολλές, αλλά αυτό που έκανε ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ, Θωμάς Βουλινός στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στις 23 Σεπτεμβρίου 1990 στο ΟΑΚΑ, έχει μείνει στην ιστορία!

Όταν ο ΠΑΟΚ έφυγε από το ΟΑΚΑ… (video)
Πόσες φορές έχετε ακούσει παράγοντες ομάδων να απειλούν ότι θα πάρουν την ομάδα τους και θα φύγουν αν θεωρήσουν ότι αδικούνται κατάφωρα από κάποιον διαιτητή; Η απάντηση είναι πολλές, αλλά στα 35 χρόνια του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, μόνο ένας το έκανε πράξη.

Ήταν στις 23 Σεπτεμβρίου του 1990, όταν ο τότε πρόεδρος του ΠΑΟΚ, Θωμάς Βουλινός, πήρε την ομάδα του και έφυγε από το ΟΑΚΑ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη διαιτησία στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό.

Η έκρηξη του αείμνηστου προέδρου του «δικεφάλου του Βορρά» έγινε στο 77ο λεπτό της αναμέτρησης, η οποία ήταν στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α’ Εθνικής. Το σκορ ήταν 3-0 υπέρ των «πράσινων» και σε εκείνο το σημείο, ο Βοιωτός διαιτητής Καραμάνης απέβαλλε με κόκκινη κάρτα τους Μαγκντί και Σκαρτάδο για διαμαρτυρία.

Αυτό ήταν! Ο Θωμάς Βουλινός κατέβηκε μαινόμενος από τα επίσημα, μπήκε στον αγωνιστικό χώρο και αφού συγκέντρωσε τους παίκτες της ομάδας, τους ζήτησε να αποχωρήσουν. Στα αποδυτήρια οι διαβουλεύσεις έδιναν κι έπαιρναν, ο τότε πρόεδρος του Παναθηναϊκού, Γιώργος Βαρδινογιάννης προσπάθησε να τον μεταπείσει, ωστόσο, δεν κατάφερε τίποτε…

Για την ιστορία, ο ΠΑΟΚ μηδενίστηκε στο συγκεκριμένο παιχνίδι, ενώ παράλληλα τιμωρήθηκε με αφαίρεση τριών βαθμών και έδωσε πέντε παιχνίδια κεκλεισμένων των θυρών στην Τούμπα. Μπορεί ο Θωμάς Βουλινός να έφυγε κακήν κακώς από τον «δικέφαλο», αλλά ακόμη και σήμερα οι φίλαθλοι της ομάδας και όχι μόνο, τον μνημονεύουν για αυτήν την ενέργεια. Πρωτοπόρος και μοναδικός μέχρι σήμερα…



ΠΑΟ-ΠΑΟΚ (Αποχώρηση ΠΑΟΚ) από vivinamou


*Πηγή: sport-fm.gr*

Οι αήττητοι και οι άλλοι!!

Γιουβέντους και Ρόμα θέλουν στην τέταρτη αγωνιστική της Serie A να πιστοποιήσουν πως αποτελούν τις βασικές-ίσως και τις μόνες-διεκδικήτριες του φετινού τίτλου.

Οι αήττητοι και οι άλλοι
Χωρίς ανάσα συνεχίζεται η δράση στην Ιταλία. Η τέταρτη αγωνιστική θα μας απασχολήσει από την Τρίτη μέχρι την Πέμπτη περιλαμβάνοντας αρκετά ενδιαφέροντα παιχνίδια.

Η Γιουβέντους στον απόηχο του θριάμβου επί της Μίλαν στο «Σαν Σίρο» στοχεύει στη δέκατη σερί νίκη της στη Serie A (το σερί μετρά από πέρσι) υποδεχόμενη την Τσεζένα. Πίρλο και Κάσερες είναι εκτός πλάνων του Μάσιμο Αλέγκρι για τη «Γηραιά Κυρία».

Η Ρόμα, που συγκατοικεί με τους πρωταθλητές στην κορυφή, φιλοξενείται από την Πάρμα, με τον Κώστα Μανωλά να συνεχίζει να κερδίζει τις εντυπώσεις και τους Τοροσίδη και Χολέμπας να προσπαθούν να κερδίσουν θέση στην ενδεκάδα. Πολλά τα προβλήματα για τον Ρούντι Γκαρσία, αφού εκτός μάχης είναι οι Ντε Ρόσι, Στρόουτμαν, Καστάν, Ιτούρμπε, Μπαλτσαρέτι, Μποριέλο και Αστόρι.

Η Μίλαν, που είχε το Σάββατο την πρώτη της απώλεια επί Ιντζάγκι, ανοίγει την αυλαία της αγωνιστικής κόντρα στην Έμπολι χωρίς Μοντολίβο, Λόπεθ και Εσιέν. Η Νάπολι φιλοξενεί την Παλέρμο, ενώ η Ίντερ την Αταλάντα. Τέλος, έντονο ελληνικό ενδιαφέρον έχει ο αγώνας της Ελλάς Βερόνα με τη Τζένοα, με τους γηπεδούχους να έχουν βασικούς τους Μόρα, Ταχτσίδη και Χριστοδουλόπουλο, ενώ αμφίβολο είναι αν θα παίξει με τους φιλοξενούμενους ο Φετφατζίδης.

Η τέταρτη αγωνιστική της Serie A:

Τρίτη, 20/9
Έμπολι-Μίλαν 21:45

Τετάρτη, 24/9 (21:45)
Κάλιαρι-Τορίνο
Φιορεντίνα-Σασουόλο
Ίντερ-Αταλάντα
Γιουβέντους-Τσεζένα
Νάπολι-Παλέρμο
Πάρμα-Ρόμα
Σαμπντόρια-Κιέβο
Βερόνα-Τζένοα

Πέμπτη, 25/9
Λάτσιο-Ουντινέζε 21:45

Η επόμενη (5η) αγωνιστική:

Σάββατο, 27/9
Ρόμα-Βερόνα 19:00
Αταλάντα-Γιουβέντους 21:45

Κυριακή, 28/9
Σασουόλο-Νάπολι 13:30
Τσεζένα-Μίλαν 16:00
Κιέβο-Έμπολι 16:00
Ίντερ-Κάλιαρι 16:00
Τορίνο-Φιορεντίνα 16:00
Τζένοα-Σαμπντόρια 21:45

Δευτέρα, 29/9
Ουντινέζε-Πάρμα 20:00
Παλέρμο-Λάτσιο 22:00*Πηγή: sport-fm.gr*

Χαμηλά (;) εμπόδια για τους τρεις!

Μικρομεσαίες ομάδες θα κληθούν να αντιμετωπίσουν εντός της εβδομάδας Ρεάλ Μαδρίτης, Ατλέτικο και Μπαρτσελόνα, στην εμβόλιμη – πέμπτη αγωνιστική της Primera Division.

Χαμηλά (;) εμπόδια για τους τρεις
Κεφάλι στη βαθμολογία της Ισπανίας έχει πάρει η Μπαρτσελόνα, η οποία θέλει να παραμείνει μακριά από τους δύο συλλόγους της Μαδρίτης, τη Ρεάλ και την Ατλέτικο.

Οι Καταλανοί παρουσιάζουν πολύ καλό πρόσωπο με την έναρξη της σεζόν, έχοντας πετύχει 11 γκολ σε 4 αγώνες και παράλληλα δεν έχει παραβιαστεί ούτε μία φορά η εστία τους. Στο πλαίσιο της εμβόλιμης – πέμπτης αγωνιστικής της Primera Division οι «μπλαουγκράνα» αντιμετωπίζουν την Μάλαγα του πρώην… δικού μας, Χάβι Γράθια. Αμφίβολος ήταν ο Νεϊμάρ, ενώ ο Ράκιτιτς έκανε θεραπείες μετά τη νίκη επί της Λεβάντε. Τιμωρημένος είναι ο Σουάρες, ενώ «παίζεται» η συμμετοχή των Βερμάλεν.

Η Ρεάλ Μαδρίτης, τώρα, προέρχεται από την… υπερηχητική νίκη (8-2) μέσα στην έδρα της Ντεπορτίβο Λα Κορούνια, κάτι που οπαδοί της θα περίμεναν να δουν και την Τρίτη στο εντρός έδρας ματς με την Έλτσε. Ο Κάρλο Αντσελότι αναμένεται να ξεκινήσει για πρώτη φορά ως βασικούς τους Κέιλορ Νάβας και Τσιτσαρίστο στη θέση του Κασίγιας και του Μπενζεμά, αντίστοιχα. Ωστόσο, ο Ιταλός δεν υπολογίζει τους τραυματίες Κεντίρα και Χεσέ, ενώ αμφίβολοι είναι οι Ράμος και Πέπε.

Στις νίκες θέλει να επιστρέψει η Ατλέτικο Μαδρίτης, η οποία μετά τη νίκη επί της συμπολίτισσας Ρεάλ έχει μία ήττα από τον Ολυμπιακό και μία ισοπαλία κόντρα στη Θέλτα. Ο Ντιέγκο Σιμεόνε δεν υπολογίζει μόνο τον Ροντρίγκες που παραμένει εκτός μία εβδομάδα, αλλά οι «ροχιμπλάνκος» χρειάζονται πάση θυσία τη νίκη για να μην μείνουν κι άλλο πίσω στη βαθμολογία.

Το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής

Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου

Ρεάλ Μαδρίτης-Έλτσε (21:00)
Θέλτα-Ντεπορτίβο Λα Κορούνια (23:00)

Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου

Αλμερία-Ατλέτικο Μαδρίτης (21:00)
Εϊμπάρ-Βιγιαρεάλ (21:00)
Ράγιο Βαγεκάνο-Αθλέτικ Μπιλμπάο (21:00)
Γρανάδα-Λεβάντε (23:00)
Μάλαγα-Μπαρτσελόνα (23:00)
Σεβίλλη-Σοσιεδάδ (23:00)

Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου

Εσπανιόλ-Χετάφε (21:00)
Βαλένθια-Κόρδοβα (23:00)

Η επόμενη (6η) αγωνιστική

Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου

Έλτσε-Θέλτα (22:00)

Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου

Βιγιαρεάλ-Ρεάλ Μαδρίτης (17:00)
Μπαρτσελόνα-Γρανάδα (19:00)
Ατλέτικο Μαδρίτης-Σεβίλλη (21:00)
Αθλέτικ Μπιλμπάο-Εϊμπάρ (23:00)
Λεβάντε-Ράγιο Βαγεκάνο (23:00)

Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου

Χετάφε-Μάλαγα (13:00)
Ντεπορτίβο Λα Κορούνια-Αλμερία (18:00)
Σοσιεδάδ-Βαλένθια (20:00)
Κόρδοβα-Εσπανιόλ (22:00) *Πηγή: sport-fm.gr*

Κερδίζει πόντους ο Τσιτσαρίτο!!

Βασικός αναμένεται να ξεκινήσει κόντρα στην Έλτσε ο Τσιτσαρίτο, με τον Αντσελότι να παραδέχεται πως είναι πολύ ικανοποιημένος από τον Μεξικανό. 
Έτοιμος να... φάει την θέση του Μπενζεμά στην ενδεκάδα είναι ο Τσιτσαρίτο, με τον Αντσελότι να παραδέχεται πως σκέφτεται σοβαρά να ρίξει από την αρχή στην μάχη τον Μεξικανό στο παιχνίδι με την Έλτσε. «Θα γίνουν αλλαγές στο παιχνίδι της Τρίτης. Αν δεν ξεκινήσει βασικός ο Μπενζεμά, θα δείξει κατανόηση. Ο Τσιτσαρίτο έχει αυτοπεποίθηση τώρα που πέτυχε δύο γκολ, κάτι που για μένα είναι πολύ σημαντικό».
ADVERTISEMENT
Από εκεί και πέρα, ο Ιταλός τεχνικός τόνισε πως ο Ρονάλντο θα είναι κανονικά στην αρχική σύνθεση, αφού είναι σε πολύ καλή κατάσταση και δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα. Αντίθετα, ο Πέπε δεν υπολογίζεται, ενώ και ο Ράμος είναι αμφίβολος, αφού έχασε την προπόνηση της Δευτέρας και δεν είναι απόλυτα έτοιμος.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Ακόμα ένα εισιτήριο για την Ευρωλίγκα!

Μία θέση παραμένει... ανοικτή για την Ευρωλίγκας της αγωνιστικής περιόδου 2014-2015 και θα την πάρει η ομάδα που θα νικήσει τον προκριματικό γύρο που κάνει τζάμπολ σήμερα στην Οστάνδη.
Ούνικς Καζάν, Ζιέλονα Γκόρα, Χάποελ Ιερουσαλήμ, Νίμπουρκ, Βιλερμπάν, Οστάνδη, Ρίγα και Στρασμπούργ θα... μονομαχήσουν για το τελευταίο εισιτήριο, με το ελληνικό ενδιαφέρον να στρέφερεται στην Ούνικς του Αργύρη Πεδουλάκη και των Ζήση - Καϊμακόγλου.
ADVERTISEMENT
Τζάμπολ σήμερα (23/09) με τις αναμετρήσεις Ρίγα - Στρασμπούργ (19:00) και Οστάνδη - Βιλερμπάν (21:45) με το πρόγραμμα να συνεχίζεται αύριο (24/09) και να ολοκληρώνεται την Παρασκευή (25/09),
ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ 2013-14
ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ (23-26/9, Sleuyter Arena, Οστάνδη)
Τρίτη (23/09)
(1) Ούνικς Καζάν (Ρωσία)-Ζιέλονα Γκόρα (Πολωνία) 19:00
(2) Χάποελ Ιερουσαλήμ (Ισραήλ)-Νίμπουρκ (Τσεχία) 21:45
Τετάρτη (24/09)
(3) Βιλερμπάν (Γαλλία)-Οστάνδη (Βέλγιο) 19:00
(4) Ρίγα (Λετονία)-Στρασμπούργ (Γαλλία) 21:45
Πέμπτη (25/09)
(5) Νικητής 1-Νικητής 2 19:00
(6) Νικητής 3-Νικητής 4 21:45
Παρασκευή (26/09)
Νικητής 5-Νικητής 6=Πρόκριση στην πρώτη φάση 21:00
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι υπόλοιπες 7 ομάδες υποβιβάζονται στο EuroCup

*Πηγή: gazzetta.gr*

Βουλευτές στις συζητήσεις της εγκληματικής οργάνωσης!!

Οπως αποκάλυψε η τηλεοπτική "ΔΙΚΗ στον ΣΚΑΪ", στις υποκλοπές εμφανίζονται ποδοσφαιρικοί παράγοντες να εμπλέκουν πολιτικά πρόσωπα, μεταξύ των οποίων τους βουλευτές Κώστα Αρβανιτόπουλο και Γιάννη Ιωαννίδη.
Οι νέες συνομιλίες της ΕΥΠ που κατέγραψε ο υπερκοριός της ΕΥΠ και περιλαμβάνονται στη δικογραφία με την εισαγγελική έρευνα για εγκληματική οργάνωση στο ελληνικό ποδόσφαιρο. 
ADVERTISEMENT
Ιδού τι κατέγραψε ο υπερκοριός της ΕΥΠ:
23/5/2012, ώρα 12.25, SMS στελέχους μεγάλης ΠΑΕ (Α) σε πρόεδρο της ίδιας ΠΑΕ: "Θέλει να σε δει ο Κώστας Αρβανιτόπουλος και ο Θεσσαλονίκη"
Ο Β. απαντά ότι μπορεί να πει στον Αρβανιτόπουλο γύρω στις 18.00-19.00 και στον Θεσσαλονίκη για αύριο.
Πρόεδρος μεγάλης ΠΑΕ (Β) συνομιλεί με στέλεχος της ίδιας ΠΑΕ (Α):
Α.: Πήγε πολύ καλά η Θεσσαλονίκη, σούπερ.
Β.: Mμμ...
Α.: Πολύ ευχαριστημένος. Και ο Κώστας ο Αρβανιτόπουλος μου είπε ότι ο άλλος είναι χοντρό λαμόγιο.
Εχει πλήρη εικόνα. Αμα θες να στα πει κιόλας, λέει.
Β.: Ο πρώην συνεταίρος μου ή ο συνεταίρος μου;
A.:Οχι, όχι. Τι είχαμε ρωτήσει την Κυριακή με τον Κώστα τον δικό μας. Το επεισόδιο, δεν είχαν...εμείς κάτι;
B.: Nαi.
A.: Για έναν του Πειραιά εκεί, μεγάλο λαμόγιο.
Β.: Δηλαδή;
A.: Ε, πουσ..., παίρνει.
Β.: Ναι, ε;
A.: Ναι.
Β.: Kαι που ανήκει, σε ποιον χώρο ανήκει;
Α.: Σ΄ εμάς.
Β.: Mάλιστα.
Α.: Eχει πλήρη εικόνα, όποτε θέλεις μπορώ να του μιλήσω κιόλας.
Β.: Nαι.
Α.: Nα του τα πω. Και το άλλο πήγε σούπερ. Είναι πολύ ευχαριστήμενος.
Β.: Μμμμ...
Α.: Και ο Σταύρος έχει δώσει ονόματα, πράγματα...
Β.: Μπράβο.
Α.: Eντάξει, ok.
1/6/2012, ώρα 13.41, πρόεδρος μεγάλης ΠΑΕ (Β) συνομιλεί με πρώην πρόεδρο Superleague (Γ):
Γ.: Μου λέει (ο Πιλάβιος) πιάνει, ο Γκαγκάτσης έχει πιάσει τουλάχιστον 15 μέλη. Στα αρ.... μου του λέω. Ο Γκαγκάτσης μπορεί να θέλει να γίνει πρόεδρος και κάνει τη δουλειά του, αντιπολίτευση. Τι πρόβλημα έχεις;
B.¨Μμμμ...
Γ.: Mου λέει για τα χθεσινά. Προφανώς δεν ξέρει την ιστορία μου λέει. Του λέω τι εννοείς. Την Επιτροπή ποιος την έβαλε μου λέει και τέτοια...
Β.: Μαλακίες.
Γ.: Ναι, εντάξει.
Β.: Ολα ψέματα.
Γ.: O Ιωαννίδ... ναι, μόνος του, δεν ασχολήθηκα εγώ....
Β.: Mμμμ...
Γ.: Του λέω τι να σου πω του λέω εγώ αυτά δεν τα ξέρω. Ξέρω ότι αυτό που έγινε χθες ήταν η απόλυτη γελοιότητα. Καλά, μου λέιε, είμαι τόσο μαλάκας εγώ αν είχα πέρασμα να μην δώσω και στους άλλους και να καθαρίσω μόνο στον Παναθηναϊκό. Του λέω αυτό που έγινε δεν χωνεύεται ρε φίλε και εν πάση περιπτώσει το να φας 15-18 παρών, δεν κατάλαβα του λέω, εντάξει ό,τι νομίζετε μου λέει
18/6/2012, ώρα 18.53, αντιπρόεδρος μεγάλης ΠΑΕ (Σ) συνομιλεί με δημοσιογράφο (Μ) και αναφέρεται στην αυριανή προγραμματισμένη συνάντηση του με τον πρόεδρο της ίδιας ΠΑΕ, τον Β., στο σπίτι του στο Ψυχικό. Ο Σ. σκοπεύει να προτείνει στον Β. να κανονίσει να συνταξιδέψει με τον νέο πρωθυπουργό και να παρακολουθήσουν μαζί το παιχνίδι της Εθνικής Ελλάδος, γεγονός που θα κάνει πολύ καλό στην εικόνα του, δεδομένου ότι θα φανεί ότι ενδιαφέρεται για το ελληνικό ποδόσφαιρο γενικότερα και όχι αποκλειστικά για την ομάδα του. Ο Σ. λέει ότι θέλουν
τον Οικονόμου στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και συνεχίζει: "Και του είπα και κάτι άλλο που θα κάνει, αλλά δεν μπορώ να στο πω τηλεφωνικώς. Να βάλει κάποιον εκεί και να είναι ο.... αλλά κανόνι άνθρωπο! Εκεί που είναι προϊστάμενος αυτού του καθικιού που μας...που ήταν ο Ιωαννίδης και η Σία. Όχι τον Ιωαννίδη, προς Θεού! Τενεκές ξεγάνωτος! Γι΄αυτό πάω. Με ακούει εμένα. Πάω να τον συμβουλέψω".
31/5/2012, ώρα 16.43, πρόεδρος μεγάλης ΠΑΕ (Β) συνομιλεί με πρώην αντιπρόεδρο της ίδιας ΠΑΕ (Γ):
Γ.: Εχε υπόψιν σου ότι επειδή το έχουν υπογράψει όλοι είναι χεσμένοι τώρα. Ολο το συμβούλιο (του ΟΠΑΠ) έχει υπογράψει. Μήπως να βάλουμε κάποιον εισαγγελέα να την ψάξει μετά τα δημοσιεύματα, κατάλαβες;
Β.: Ναι, εντάξει, ok.
Γ.: Είναι καλύτερα έτσι.
Β. Απλώς πες τα εσύ στον Γιάννη κατευθείαν.
15/6/2012, ώρα 10.51, SMS αγνώστου σε πρόεδρο μεγάλης ΠΑΕ (Β): "Καλημέρα. Με πήρε ο φίλος και μου είπε ότι θα έπαιρνε τον διοικητή ο αρχηγός της αστυνομίας".
22/6/2912, ώρα 15.52, SMS αγνώστου σε πρόεδρο μεγάλης ΠΑΕ (Β): "Να τραβήξω καμιά ξώφαλτση σε ΙΩΑΝ;

*Πηγή: gazzetta.gr*

Αναπάντεχο ντέρμπι κορυφής!!

Ο Λευτέρης Ντανοβασίλης γράφει για την Πάντερμπορν που έχει κλέψει τις εντυπώσεις στο ξεκίνημα της Bundesliga.
Η σεζόν μόλις ξεκίνησε. Αν, όμως, μετά από 4 αγωνιστικές κάποιος μπορούσε να προβλέψει ότι η πρώτη 3άδα θα αποτελούνταν από τις Πάντερμπορν, Μάιντς και Χόφενχαϊμ στην καλύτερη περίπτωση θα τον ρωτούσαμε τι... όνειρο είδε.
ADVERTISEMENT
Μάλλον, αυτό που ζουν όλοι στην πρωτοπόρο. «Παραμύθι» είναι η πιο συχνή λέξη στον γερμανικό τύπο που συνοδεύει την ομάδα της Βεστφαλίας. Πριν από έναν χρόνο στο ίδιο σημείο της σεζόν στη δεύτερη κατηγορία ήταν 3η από το τέλος. Φέτος, ετοιμάζεται για το ταξίδι στο Μόναχο ως πρωτοπόρος με την Μπάγερν να βρίσκεται - ισόβαθμή της - στην 4η θέση!
Η πρώτη νίκη εντός έδρας στην ιστορία της στην Bundesliga επί του Ανόβερου (2-0) συνδυάστηκε με ρεκόρ, με τον Στόπελκαμπ να σκοράρει στις καθυστερήσεις από τα 82,3 μέτρα, και με την άνοδο στην κορυφή. Το περασμένο καλοκαίρι έγινε η τεράστια έκπληξη και το όνειρο συνεχίζεται.




«Είμαστε πρώτοι; Ουάου!», σχολίασε... αφοπλιστικά ο Στόπελκαμπ μετά το τέλος του ματς! «Είναι πολύ ωραία εικόνα, όμως το σημαντικό είναι ότι πήραμε άλλους 3 βαθμούς στη μάχη για τη σωτηρία», ολοκλήρωσε.
Είναι πολύ νωρίς ακόμα για να βγουν συμπεράσματα, όμως μόνο και μόνο το γεγονός ότι η Πάντερμπορν έχει ήδη 8 βαθμούς είναι συγκρίσιμο μέγεθος τόσο με τους 10 της Καϊζερσλάουτερν στην πορεία για τον τίτλο όσο και με τους 21 - στο τέλος της σεζόν - της Γκρόιτερ Φιρτ πριν από δύο χρόνια (31 η Χόφενχαϊμ που έπαιξε μπαράζ) και τους 25 της Μπράουνσβαϊγκ (27 το Αμβούργο στα μπαράζ) πέρυσι, που έμειναν αμφότερες στην τελευταία θέση. Ειδικά, από την στιγμή που με μπάτζετ μόλις 15 εκατ. ευρώ χαρακτηρίστηκε ως το μεγαλύτερο αουτσάιντερ στην ιστορία της Bundesliga.
Και πως να μην είναι, όταν προέρχεται από μία ήσυχη πόλη, στην οποία οι κάτοικοι παραπονέθηκαν για τον πιθανό θόρυβο μετά τις 10 το βράδυ και δεν πρόκειται να δούμε παιχνίδια τις Παρασκευές στην Benteler-Arena! Σε μία πόλη που οι 1.900 θέσεις για ποδήλατα στο πάρκινγκ του γηπέδου είναι μονίμως γεμάτες. Τα τελευταία 10 χρόνια είχαμε μόλις 10 sold out, όμως φέτος παρά την αύξηση στα εισιτήρια διαρκείας σχεδόν 90%, οι οπαδοί δεν ήθελαν να χάσουν ματς.

Μυστικό της επιτυχίας δεν υπάρχει. Είναι όλα αυτά που κάνουν μικρές ομάδες με περιορισμένες δυνατότητες όπως η Πάντερμπορν να κάνουν την υπέρβαση. «Όλα είναι θέμα σκληρής δουλειάς. Τα παιδιά παίζουν εξαιρετικό ποδόσφαιρο. Όλοι ξέρουν ότι αν βγουν στο γήπεδο και τα δώσουν όλα, αν εφαρμόσουν πιστά το πλάνο που έχουμε, θα βάζουμε πάντα πολύ δύσκολα στους αντιπάλους μας», σχολίασε ο τεχνικός Αντρέ Μπραϊτενράιτερ.
Αυτός και ο τεχνικός διευθυντής Μίχαελ Μπορν εμπιστεύτηκαν παίκτες που στο παρελθόν είχαν αποτύχει στην Bundesliga, νεαρούς Γερμανούς που προσαρμόζονται πιο εύκολα και παίκτες όπως ο Σουλεϊμάν Κοτς, που αποτελούν μία κατηγορία μόνοι τους. Ο 25χρονος μέσος είχε καταδικαστεί το 2011 σε 3 χρόνια και 9 μήνες φυλάκισης για συμμετοχή σε αρκετές ληστείες. Όταν το 2013 αποφυλακίστηκε έπαιξε με την Μπάμπελσμπεργκ στις ερασιτεχνικές κατηγορίες, πριν υπογράψει με την Πάντερμπορν τον Ιανουάριο του 2014.

Κάθε Τετάρτη διοργανώνεται μπάρμπεκιου με τις οικογένειες όλων των μελών της ομάδας, όπως αποκάλυψε ο αντιπρόεδρος Βίτσε Χόρνμπεργκερ, προκειμένου το οικογενειακό κλίμα να διατηρείται άψογο. «Παλεύουμε, δαγκώνουμε, χτυπάμε. Όλοι είμαστε εκεί για όλους», σχολίασε ο Στόπελκαμπ, δείχνοντας νοοτροπία που κάνει τη διαφορά.
Το Focus επιχείρησε να κάνει μία ανάλυση ανάμεσα στους βαθμούς και στην αξία των ρόστερ των ομάδων της κατηγορίας. Φυσικά, η Πάντερμπορν είναι στην κορυφή με 2,79 εκατ. ευρώ ανά βαθμό. Τώρα, έρχεται το μεγάλο παιχνίδι στο Μόναχο. «Η Αλιάνζ Αρένα μας δίνει έξτρα κίνητρο μετά την περσινή μας αναμέτρηση με το Μόναχο 1860, που χάσαμε τη νίκη στο τέλος (2-2 με γκολ στο 81' και στο 86' για τους Βαυαρούς). Τώρα, θα επιστρέψουμε όταν το γήπεδο θα είναι κόκκινο και sold out», είπε ο Στόπελκαμπ.

Ποιος να το έλεγε ότι λόγω των προβλημάτων των μεγάλων τα ρεκόρ μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα θα τα είχαν σπάσει οι Πάντερμπορν (το γκολ του Στόπελκαμπ) και Κολωνία (η πρώτη που δεν δέχεται γκολ στα 4 πρώτα ματς). Οι μοναδικές που άλλαξαν σε σχέση με την προηγούμενη σεζόν.
Σε οποιαδήποτε κατάσταση και να βρίσκεται η Μπάγερν, όσες απουσίες και να έχει, το να φύγεις με άδεια τα χέρια από το Μόναχο είναι με - συντριπτικές πιθανότητες - το επικρατέστερο σενάριο. «Η Πάντερμπορν κάνει θόρυβο», έγραψε η Süddeutsche και πλέον κανένας δεν πρόκειται να την υποτιμήσει. «Σίγουρα αξίζουν τον σεβασμό μας», σχολίασε ο Τόμας Μϊλερ μετά την ισοπαλία (0-0) με το Αμβούργο. «Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τη ζωή της Μπάγερν όσο πιο δύσκολη γίνεται», είπε ο Μπραϊτενράιτερ.
Τρεις φορές έχουν κρατήσει το μηδέν οι πρωτοπόροι, που φυσικά παραμένουν αήττητοι. Για κάθε Καϊζερσλάουτερν, που κατέκτησε τον τίτλο με την άνοδό της, υπάρχει και μία Χάνσα Ρόστοκ, που τη σεζόν 1991-92 είχε 6 βαθμούς μετά από 4 αγωνιστικές και στο τέλος υποβιβάστηκε. Στην ιστορία της Bundesliga, μάλιστα, η τελευταία και η Έσεν τη σεζόν 1970-71 δεν κατάφεραν να μείνουν στην κατηγορία, ενώ βρέθηκαν στην κορυφή μετά από 4 Σαββατοκύριακα. Και η Πάντερμπορν θα ψάξει τη θέση της ανάμεσά τους... Άλλωστε, τα παραμύθια γράφονται πάντα με ανυνήθιστους ήρωες.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Συνεχίζει να δικαιώνεται….!

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για τον ΠΑΟΚ που ήταν πάλι ομάδα του Αναστασιάδη, για τον Κουκουλάκη που πήρε τον σωστό δρόμο κι αναρωτιέται: Είναι καλά ο Ντουρμάζ; Ήταν και πάλι η ομάδα του Αναστασιάδη! Ένα σύνολο οργανωμένο, που παρά την κούραση ήξερε τι ήθελε στο γήπεδο, μία ομάδα που μπήκε με σούπερ νοοτροπία μέσα στην δύσκολη έδρα του Αγρινίου, πίεσε όσο πιο ψηλά μπορούσε, δεν απειλήθηκε και παρά τα πολλά λάθη, έκανε σημαντικές φάσεις και πήρε μία πανάξια νίκη!

Αυτό το 0-1 θα μπορούσε να ήταν άνετα 0-3, αν οι παίκτες του Αναστασιάδη είχαν λίγο πιο καθαρό μυαλό στην τελική πάσα και στην εκτέλεση, αν δεν είχαν και την σωματική κόπωση από το ματς της Πέμπτης.  Ο ΠΑΟΚ είχε και δοκάρι, είχε και πολλούς διακριθέντες (κορυφαίοι Κάτσε, Βίτορ, Κατσικάς ,Μακ) είχε και έναν προπονητή που πάλι απέδειξε το αυτονόητο: Ότι αυτός ξέρει περισσότερα από τον καθένα για την  ομάδα του!
Ξέρει ότι έχει 27 παίκτες που μπορούν να τον βοηθήσουν! Ξέρει ότι χρειάζονται λίγα λόγια! Ξέρει ότι μόνο με ομαδική λειτουργία μπορεί να πετύχει!
Όσο κερδίζει λοιπόν συνεχίζει να παράγει έργο και να φτιάχνει με εκπληκτικό τρόπο μία ομάδα με τα μισά χρήματα της περσινής!
Το θέμα (και το επαναλαμβάνουμε συνεχώς) είναι να παραμείνει ψύχραιμος και στα δύσκολα…
Πιστεύαμε εξ’ αρχής ότι σε αυτό το ματς, ο Τζιόλης ήταν ο τελευταίος που έπρεπε να μείνει έξω. Ο Αναστασιάδης πίστεψε -και ήξερε- κάτι άλλο. Από την εμφάνιση της ομάδας του δικαιώθηκε και σε αυτό! Κάτσε-Τζανδάρης τον έβγαλαν ασπροπρόσωπο, όπως και η γενικότερη φιλοσοφία της ομάδας με τον Κλάους να κινείται και πάλι παντού, πίσω από τον Περέιρα στην επίθεση.
Στο Αγρίνιο βέβαια αποδείχθηκε και κάτι άλλο: Ο Κουκουλάκης έχει πάρει (εδώ και καιρό) τον σωστό δρόμο. Αυτόν που οδήγησε και τον Σιδηρόπουλο στο Τσάμπιονς Ληγκ! Πολύ θετική η διαιτησία του , πολύ λιγότερα τα λάθη του από αυτά που έκαναν οι παίκτες με την μπάλα στα πόδια! Κοντά στις φάσεις και με ανθρώπινο στυλ και αντιμετώπιση στον ποδοσφαιριστή…
(Αν ήταν άλλοι βέβαια θα είχαν κάνει πρώτο θέμα ότι στο 57΄ ο Μακ σκοράρει από την ίδια ευθεία με τον αμυνόμενο, αλλά τι να πεις σε τόσο οριακή φάση. Αν και η αμφιβολία είναι πάντα υπέρ του επιθετικού…)

Αλήθεια… Τελικά ρε παιδιά ο Ντουρμάζ είναι καλά μετά το «κλάδεμα» του Σαββάτου; Τέτοιο μαρκάρισμα σπάνια βλέπουμε στα γήπεδα… Όλη η «περήφανη» Ελλάδα ρωτάει και ανησυχεί… (όπως έλεγε και ένα παλιό σύνθημα, για άλλη ομάδα βέβαια): «Είναι καλά το πόδι του Ντουρμάζ;».
Τέτοια ανησυχία στην χώρα, μόνο για τον Σουλεϊμάν τον μεγαλοπρεπή και τον Ντουρμάζ!
Στην Κρήτη ρωτάνε… «αν χρειάζεται χειρουργείο».
Στην Πελοπόννησο αναρωτιούνται… «θα συνεχίσει το ποδόσφαιρο;»
Σε Αττική και Στερεά Ελλάδα απορούν: «Πόσες μέρες θεραπείας χρειάζεται;»
Από την Βόρεια Ελλάδα ήδη στέλνουν μηνύματα στήριξης στον Τούρκο ποδοσφαιριστή που πέρασε αυτή την δοκιμασία…
Από την άλλη ο σύνδεσμος διαιτητών, νιώθει περήφανος και πάλι για το άξιο τέκνο του, τον Καλογερόπουλο, που μετά τον ημιτελικό κυπέλλου Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ, σε μία νέα του παράσταση στο Καραϊσκάκη, στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων!
Από την άλλη και πιο σοβαρά: Αντρίκεια, παντελονάτα και στα ίσια, δεν υπάρχει κανένας ερυθρόλευκος (επίσημος ή ανεπίσημος) που θα παραδεχθεί ότι υπήρξε βουτιά και δεν σημειώθηκε επαφή και πέναλτι; Αν κάποιος δηλαδή ξεφύγει από την γραμμή, τι θα πάθει; Αν κάποιος μιλήσει για λάθος, θα υποστεί καμία συνέπεια; Δηλαδή πρέπει όλοι να ξεφτιλίζονται;
Από την άλλη… Μία εβδομάδα μετά το κείμενό μας… «ποιος θα φωνάξει περισσότερο», έγινε η συνάντηση των παραγόντων με τον Χιου Ντάλας. Κι’ εκεί αντί να ακούσουν τον Σκοτσέζο, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός επεδίωξαν να κάνουν το κομμάτι τους, να παίξουν επικοινωνιακά και να εκμεταλλευτούν την κατάσταση για να γεμίσουν σάιτ, εφημερίδες και λοιπά Μέσα, με τις γνωστές… εντυπωσιακές διαρροές!
Τα ίδια και τα ίδια…
Και τον Ομπάμα να φέρουν αρχιδιαιτητή σε συνεργασία με τον Πούτιν, αυτοί θα πάνε εκεί για να δημιουργήσουν εντυπώσεις…
Αλλά και ο ΠΑΟΚ που πάει εκεί καλοπροαίρετα να ακούσει και να δώσει χρόνο στον Σκοτσέζο και δεν «λαϊκίζει» για να κερδίσει εντυπώσεις και δεν φωνάζει και δεν «πουλάει παππάδες» για να αμυνθεί με αφορμή το περασμένο σφύριγμα, ή να επιτεθεί για να κερδίσει το επόμενο σφύριγμα, τι καταλαβαίνει; Του λέει κανείς «μπράβο»; Ακόμη και οι δικοί του ξεφωνίζουν που κρατάει ήπια στάση και δεν κάνει ότι και οι άλλοι, με τους οποίους όμως όλοι γελάμε!!

Βγάζεις άκρη; Ποιος έβγαλε για να βγάλουμε εμείς;    
*Πηγή: sportdog.gr*

Η ώρα του... ταμείου για τον ΕΝΦΙΑ!

Μέχρι την επόμενη Τρίτη η καταβολή της πρώτης δόσης - Μετά οι εκπτώσεις

Η ώρα του... ταμείου για τον ΕΝΦΙΑ
Μέχρι την επόμενη Τρίτη θα πρέπει να πληρωθεί η πρώτη δόση του ενιαίου φόρου ιδιοκτησίας ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) από 6,2 εκατ. φορολογούμενους.

Εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενοι θα πληρώσουν την πρώτη δόση του φόρου χωρίς να έχουν γίνει οι σχετικές εκπτώσεις που προβλέπονται στη νομοθεσία, κάτι που άλλωστε φαίνεται και στα εκκαθαριστικά που μπήκαν στις 22 Σεπτεμβρίου στο Taxis.

Συγκεκριμένα οι οικονομικά αδύναμοι, οι τρίτεκνοι και οι πολύτεκνοι, οι ιδιοκτήτες ξενοίκιαστων, μη ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων θα πρέπει να πληρώσουν την πρώτη δόση μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου και εντός του Οκτωβρίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί νέα εκκαθάριση.

Με αυτή τη νέα εκκαθάριση θα εκδοθούν τα εκκαθαριστικά που θα περιλαμβάνουν τις εκπτώσεις στον ΕΝΦΙΑ.

Μέχρι το τέλος Οκτωβρίου αναμένεται να πραγματοποιηθούν νέες εκκαθαρίσεις του ΕΝΦΙΑ στις περιπτώσεις που στα ακίνητα του φορολογουμένου περιλαμβάνονται κενά μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα, ενώ θα χορηγηθεί η έκπτωση 50% από τον φόρο στις περιπτώσεις των οικονομικά αδύναμων φορολογουμένων - φυσικών προσώπων.

Πηγή: newsbeast.gr

Κι όμως, είναι ντέρμπι κορυφής!

Η πρωταθλήτρια Μπάγερν φιλοξενεί την πρωτάρα Πάντερμπορν στο ντέρμπι κορυφής της πέμπτης αγωνιστικής της Bundesliga.

Κι όμως, είναι ντέρμπι κορυφής
Ποιος θα το περίμενε πως μετά από τέσσερις αγωνιστικές η πρωταθλήτρια Μπάγερν και η πρωτάρα Πάντερμπορν θα έπαιζαν ντέρμπι κορυφής στην Bundesliga. Κάτι το μετριότατο ξεκίνημα των Βαυαρών, κάτι η ανέλπιστα καλή πορεία των νεοφώτιστων, έφεραν τις δύο ομάδες ισόβαθμες πριν τη μονομαχία τους για την πέμπτη αγωνιστική. Η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα θα παραταχθεί, μάλιστα, ξανά λαβωμένη, αφού θα λείψουν Ριμπερί, Σβαϊνστάιγκερ, Χάβι Μαρτίνεθ, Τιάγκο και Μπαντστούμπερ.

Η Ντόρτμουντ φιλοξενεί τη Στουτγκάρδη και θέλει τη νίκη αφού η συγκομιδή έξι βαθμών μέχρι τώρα κρίνεται ιδιαίτερα φτωχή. Στις γνωστές απουσίες των Χούμελς, Μπλαστσικόφσκι, Ρόις, Γκουντογκάν, Σαχίν και Κιρχ, ήρθε να προστεθεί κι αυτή του Μχιταριάν για τον Γιούργκεν Κλοπ.

Η Χόφενχαϊμ και η Μάιντς, που επίσης είναι στην κορυφή με οκτώ βαθμούς, παίζουν με Φράιμπουργκ εντός και Άιντραχτ Φρανκφούρτης εκτός αντίστοιχα, ενώ η Λεβερκούζεν αναμετράται με την Άουγκσμπουργκ χωρίς τον τραυματία Κυριάκο Παπαδόπουλο. Ενδιαφέρον ματς γίνεται στη Βρέμη, με τη Βέρντερ να φιλοξενεί τη Σάλκε που θα παίξει χωρίς τους τιμωρημένους Ντράξλερ και Μπόατενγκ, καθώς και τους τραυματίες Χέβεντες, Σαντάνα, Κολάσινατς, Γκορέτσκα και Φαρφάν.

Αναλυτικά, η 5η αγωνιστική:

Τρίτη 23/9 (21:00)
Μπάγερν Μονάχου-Πάντερμπορν
Χόφενχαϊμ-Φράιμπουργκ
Βέρντερ Βρέμης-Σάλκε
Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Μάιντς

Τετάρτη 24/9 (21:00)
Ντόρτμουντ-Στουτγκάρδη
Λεβερκούζεν-Άουγκσμπουργκ
Γκλάντμπαχ-Αμβούργο
Ανόβερο-Κολωνία
Χέρτα Βερολίνου-Βόλφσμπουργκ

Η επόμενη (6η) αγωνιστική:

Παρασκευή, 26/9
Μάιντς-Χόφενχαϊμ 21:30

Σάββατο, 27/9 (16:30)
Σάλκε-Ντόρτμουντ
Φράιμπουργκ-Λεβερκούζεν
Στουτγκάρδη-Ανόβερο
Κολωνία-Μπάγερν
Πάντερμπορν-Γκλάντμπαχ
Βόλφσμπουργκ-Βέρντερ 19:30

Κυριακή, 28/9
Άουγκσμπουργκ-Χέρτα Βερολίνου 16:30
Αμβούργο-Άιντραχτ 18:30 *Πηγή: sport-fm.gr*

Τελειώνει του Σιαλμά!

Δεν αποκλείεται εντός της ημέρας ο Δημήτρης Σιαλμάς να γίνει και επίσημα ποδοσφαιριστής του Άρη. Μιλάει και με Στέλιο Σφακιανάκη ο Καλαϊτζίδης.

Τελειώνει του Σιαλμά
Τη φανέλα του Άρη προβάρει ο Δημήτρης Σιαλμάς.

Οι δύο πλευρές τα έχουν βρει σχεδόν σε όλα για την επικείμενη συνεργασία τους και ο 28χρονος επιθετικός ετοιμάζεται να μετακομίσει στη Θεσσαλονίκη.

Την υπόθεση φέρεται να έχει αναλάβει προσωπικά ο διοικητικός ηγέτης του συλλόγου, Γιώργος Γαλανός.

Σύμφωνα με το Goal, στον Άρη θέλουν να ενισχύσουν περαιτέρω το υπάρχον ρόστερ και για αυτό τον λόγο βρίσκονται σε συζητήσεις με τον Στέλιο Σφακιανάκη.

Ο πολύπειρος 38χρονος μέσος, ψάχνει ομάδα για να κλείσει την καριέρα του και δεν αποκλείεται να πει το «ναι» στους Θεσσαλονικείς.*Πηγή: sport-fm.gr*

Αργεντινή: Πρόλαβε να χαρίσει ισοπαλία ο Σκόκο!! (videos)

Τραυματισμένος αποχώρησε ο Ιγνάσιο Σκόκο, αλλά σκόραρε στο εκτός έδρας 1-1 των Νιούελς Ολντ Μπόις με τη Ρασίνγκ Κλουμπ.
Πέρα από τον άλλοτε παίκτη της ΑΕΚ, ο οποίος σκόραρε στο 10ο λεπτό και αντικαταστάθηκε στο 66ο εξαιτίας μυϊκού τραυματισμού, τραυματισμένος αποχώρησε στο 43ο ο Μίλτον Κάσκο. Πάντως, οι «λέπροι» επιβίωσαν απέναντι στη συνεχή πίεση των γηπεδούχων μετά την ισοφάριση του Γκουστάβο Μπου στο 27ο, ώστε να αποσπάσουν τον βαθμό της ισοπαλίας και να παραμείνουν στην τρίτη θέση της κατάταξης της Inicial της Αργεντινής.
Νωρίτερα, η Σαν Λορένζο έμεινε πίσω στο σκορ, αλλά πήρε βαθμολογική ανάσα με 3-1 στην έδρα της Ντεφένσα Ι Χουστίσια. Άλλωστε έδειξε αντανακλαστικά μετά το γκολ του Παραγουανού Χούλιο Ροντρίγκεζ στο 14ο λεπτό, καθώς ο Μάουρο Σέτο ισοφάρισε στο 19ο, ενώ στο 57ο ο 32χρονος Μάουρο Μάτος ολοκλήρωσε την ανατροπή και στο 73ο ο Ένζο Καλίνσκι διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.
Παρακάτω όλα τα αποτελέσματα της βραδιάς:
Ντεφένσα Ι Χουστίσια – Σαν Λορένζο 1-3
Ρασίνγκ Κλουμπ – Νιούελς Ολντ Μπόις 1-1
Και η βαθμολογία:
ΟΜΑΔΕΣ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Ρίβερ Πλέιτ
7
19
Λανούς
8
16
Νιούελς Ολντ Μπόις
8
16
Ιντεπεντιέντε
8
15
Βελέζ Σάρσφιλντ
8
14
Ροζάριο Σέντραλ
8
13
Ατλέτικο Ραφαέλα
8
13
Εστουντιάντες Λα Πλάτα
8
10
Σαν Λορένζο
7
10
Ρασίνγκ Κλουμπ
7
10
Μπόκα Τζούνιορς
7
10
Άρσεναλ Σαραντί
7
9
Μπελγκράνο
8
8
Γοδόι Κρουζ
7
8
Ντεφένσα Ι Χουστίσια
8
8
Τίγκρε
7
7
Ολίμπο
7
7
Μπάνφιλντ
8
7
Χιμνάσια Λα Πλάτα
8
7
Κίλμες
8
6
-Ο πρωταθλητής εξασφαλίζει «εισιτήριο» στο Κόπα Λιμπερταδόρες του 2015.






Πηγή: onsports.gr

Σέντρα στο… ανανεωμένο Κύπελλο!

Ανοίγει σήμερα η αυλαία της β' φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας, με τις 32 ομάδες να έχουν χωριστεί σε 8 ομίλους και να διεκδικούν την πρόκριση στον επόμενο γύρο της διοργάνωσης.

Σέντρα στο… ανανεωμένο Κύπελλο
Από σήμερα οι 32 ομάδες που συμμετέχουν στο Κύπελλο Ελλάδας ρίχνονται στη μάχη της ανανεωμένης διοργάνωσης, στη δεύτερη θέση της οποίας πλέον υπάρχουν όμιλοι με τις δύο πρώτες κάθε ομίλου να προκρίνονται στον επόμενο γύρο του θεσμού.

Το σημερινό πρόγραμμα έχει τρείς αγώνες, με εκείνο του Ολυμπιακού στην Πάτρα κόντρα στην Παναχαϊκή να ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους.

Στα Ψαχνά ο τοπικός Ηρακλής υποδέχεται τον Ατρόμητο, στον οποίο θα έχει την προσοχή του από τις εξέδρες στραμμένη ο Ρικάρντο Σα Πίντο. Την ίδια ώρα, υπάρχει και το ενδιαφέρον παιχνίδι ανάμεσα στον Ηρακλή και τον Λεβαδειακό.

Αναλυτικά το πρόγραμμα

Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

Ηρακλής Ψαχνών - Ατρόμητος (16.30): Αριστείδης Βάτσιος (Δυτικής Αττικής) – 5ος όμιλος
Ηρακλής - Λεβαδειακός (16.30): Γιώργος Κύζας (Δράμας) - 4ος όμιλος
Παναχαϊκή - Ολυμπιακός (19.00): Αθανάσιος Γιάχος (Χίου) - 1ος όμιλος

Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

Βέροια - Ερμιονίδα (16.30): Ευάγγελος Κιοτζένης (Ξάνθης) - 6ος όμιλος
Απόλλων Σμύρνης - Εργοτέλης (16.30): Γιώργος Δασκαλόπουλος (Κορινθίας) - 6ος όμιλος
Πανθρακικός - ΑΕΚ (16.30): Δημήτρης Θάνος (Γρεβενών) - 5ος όμιλος
Ξάνθη - Νίκη Βόλου (16.30): Ιωάννης Παπαδόπουλος (Μακεδονία) - 3ος όμιλος
Ζάκυνθος - ΟΦΗ (16.30): Αλέξανδρος Κατσικογιάννης (Ηπείρου) - 3ος όμιλος
Πλατανιάς - Εθνικός Σερρών (16.30): Ευθαλία Μήτση (Πειραιά) - 4ος όμιλος
Καλλονή - Τύρναβος (16.30): Κωνσταντίνος Κοτσάνης (Δράμας) - 7ος όμιλος
Αιγινιακός - Αστέρας Τρίπολης (16.30): Πραξιτέλης Ζαχαριάδης (Μακεδονίας) - 7ος όμιλος
Πανιώνιος - Φωστήρας (19.00): Γιώργος Κομίνης (Θεσπρωτίας) - 1ος όμιλος
Ολυμπιακός Βόλου - Παναθηναϊκός (19.00): Αναστάσιος Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου) - 8ος όμιλος

Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου

ΠΑΣ Γιάννινα - Κέρκυρα (16.30): Δημήτρης Καραντώνης (Ημαθίας) - 2ος όμιλος
Απόλλων Καλαμαριάς - ΠΑΟΚ (19.00): Χρήστος Μήτσιος (Ηπείρου) - 2ος όμιλος
Παναιτωλικός - Χανιά (16.30): Κωνσταντίνος Αντωνίου (Αθηνών) - 8ος όμιλος*Πηγή: sport-fm.gr*

Απέλπιδα προσπάθεια για Πανιώνιο!

Την ύστατη μάχη για να αποφύγει τη ντροπή του υποβιβασμού θα καταβάλει σήμερα ο Πανιώνιος. Λιγοστές οι ελπίδες να αποτραπεί το μοιραίο.

Απέλπιδα προσπάθεια για Πανιώνιο
Μια τελευταία προσπάθεια, χωρίς πάντως πολλές πιθανότητες για «ανατροπή», θα γίνει σήμερα από τον Πανιώνιο για να εξασφαλιστεί η συμμετοχή του στην Α1 της επόμενης περιόδου.

Ο μεγαλομέτοχος Ηλίας Λιανός θα παραστεί ξανά σήμερα στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού έχοντας στο πλευρό του ανθρώπους από τον Ερασιτέχνη και τα τμήματα υποδομής του συλλόγου, με στόχο να πείσει το αρμόδιο όργανο με τα στοιχεία που θα καταθέσει πως πληρούνται οι προϋποθέσεις συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα.

Πάντως το μεγάλο «αγκάθι», πέρα από την απουσία της εγγυητικής των 100.000 ευρώ που δεν κατατέθηκε χθες, είναι πως παρήλθε η καταληκτική (;) προθεσμία που είχε δώσει η ΕΕΑ, η οποία μάλιστα εξέδωσε χθες ανακοίνωση περί μη χορήγησης πιστοποιητικού στους «κυανέρυθρους».

Κακά τα ψέματα, οι πιθανότητες δικαίωσης είναι ελάχιστες για τον Πανιώνιο, ενώ ακόμη κι αν ανατραπούν τα δεδομένα, θα πρέπει να αναμένεται η αντίδραση της Καβάλας, που έχει έννομο συμφέρον αφού προορίζεται να πάρει τη θέση των Νεοσμυρνιωτών στην Α1 ως επιλαχούσα από την Α2 (ήταν τρίτη την περασμένη σεζόν στην κατηγορία).

Ο Γιώργος Καλαφατάκης και οι παίκτες, όσοι τέλος πάντων υπάρχουν, κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα περιμένοντας τι θα συμβεί. Εφόσον δεν αποτραπεί αυτό που φαντάζει μοιραίο, το πιθανότερο είναι ο Πανιώνιος να παίξει στη Β’ Εθνική κι όχι στην Α2, προκειμένου να «καθαρίσει» από τα χρέη. Σε αυτή την περίπτωση, βέβαια, όλοι του οι παίκτες θα είναι ελεύθεροι να φύγουν και ειδικά οι ανερχόμενοι Σταμάτης (που θέλει ο Ολυμπιακός) και Σπυρόπουλος αναμένεται να γίνουν… ανάρπαστοι.

Οι οργανωμένοι του Πανιωνίου, «Πάνθηρες», θα συνεδριάσουν απόψε στις 20:30 για να αποφασίσουν για τη στάση τους.*Πηγή: sport-fm.gr*

Πρόβλημα με Αγκιλέρα!

Χωρίς τον Χουάν Αγκιλέρα συνεχίζεται η προετοιμασία του Πλατανιά για τον αυριανό αγώνα με τον Εθνικό Γαζώρου για το Κύπελλο Ελλάδας.

Πρόβλημα με Αγκιλέρα
Με μοναδικό απόντα τον Χουάν Αγκιλέρα συνεχίζεται η προετοιμασία του Πλατανιά εν όψει της αυριανής αναμέτρησης με τον Εθνικό Γαζώρου για τη 2η φάση του Κυπέλλου Ελλάδας.

Ο Ισπανός χαφ έχει σφίξιμο στο γαστρονήμιο από το προηγούμενο αγώνα με τον Παναθηναϊκό, αλλά η κατάστασή του δεν εμπνέει ανησυχία.

Μάλιστα, αναμένεται να τεθεί κανονικά στη διάθεση του Γιάννη Χριστόπουλου για τον επόμενο αγώνα των Κρητικών στο πρωτάθλημα.

Οσον αφορά την εικόνα της ομάδας στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, υπήρξε προβληματισμός για την αμυντική λειτουργία, που έδειξε πως χρειάζεται δουλειά και βελτίωση, ενώ το τεχνικό επιτελείο έμεινε ικανοποιημένο από την επιθετική γραμμή. *Πηγή: sport-fm.gr*

Περιμένουν το «ναι» του Λουτσέσκου!

Αισιοδοξία επικρατεί στις τάξεις της Skoda Ξάνθης ότι ο Ράσβαν Λουτσέσκου θα αναλάβει τελικά την τεχνική ηγεσία της ομάδας, ύστερα από την απομάκρυνση του Σάκη Τσιώλη.

Περιμένουν το «ναι» του Λουτσέσκου
Ο Ράσβαν Λουτσέσκου είναι ο «εκλεκτός» της Skoda Ξάνθης για να διαδεχθεί τον Σάκη Τσιώλη στον πάγκο της ομάδας.

Ο Ρουμάνος τεχνικός, γιος του Μιρτσέα Λουτσέσκου της Σαχτάρ Ντόνετσκ, παραιτήθηκε πριν από μερικές ημέρες από την Πετρολούλ και αυτό έδωσε τη δυνατότητα στους Ακρίτες να έρθουν σε επαφή μαζί του.

Μέχρι στιγμής δεν έχει επιτευχθεί συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές, αλλά όλα δείχνουν ότι οι συζητήσεις είναι σε πολύ καλό δρόμο. Μάλιστα, η SportDay αναφέρει ότι δεν αποκλείεται εντός της ημέρας κιόλας να υπάρξουν θετικές εξελίξεις στη συγκεκριμένη υπόθεση.

Εν τω μεταξύ, οι Θρακιώτες έχουν ξεκινήσει την προετοιμασία για το επικείμενο παιχνίδι με τη Νίκη Βόλου, όπου στον πάγκο θα είναι και πάλι ο Νεντίδης. Οι Γουάλας, Τριάδης έκαναν εκ νέου ατομικό και όλα δείχνουν πως αμφότεροι δεν θα παίξουν στην πρεμιέρα των ομίλων.*Πηγή: sport-fm.gr*

Η ευκαιρία τους!

Τη δυνατότητα να αποδείξουν αν θα πρέπει να τους δώσει περισσότερες ευκαιρίες θα έχουν αρκετοί παίκτες του Παναθηναϊκού στον αυριανό αγώνα Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό Βόλου. Ποιοι παίρνουν το χρίσμα.

Η ευκαιρία τους
Ο Παναθηναϊκός αρχίζει την προσπάθεια υπεράσπισης του τίτλου του στο Κύπελλο αντιμετωπίζοντας την Τετάρτη στο ΕΑΚ Βόλου τον τοπικό Ολυμπιακό (19:00) για την πρώτη αγωνιστική των ομίλων.

Και πέρα από τη νίκη, που θα φέρει πιο κοντά την πρόκριση στους «16» του θεσμού, οι «πράσινοι» θέλουν να έχουν έξτρα κέρδη από τη συγκεκριμένη αναμέτρηση.

Ο Γιάννης Αναστασίου τόσο κατ’ ανάγκη, αφού αρκετοί παίκτες χρειάζονται ανάσες, όσο και κατ’ επιλογή, προκειμένου να διαπιστώσει την ετοιμότητα κάποιων ποδοσφαιριστών που δεν έχουν πάρει ευκαιρίες, αναμένεται να παρατάξει την ομάδα του με πολλές αλλαγές. Και ο προπονητής του «τριφυλλιού» ελπίζει πως αν όχι όλοι, αρκετοί από όσους θα αγωνιστούν θα του προκαλέσουν ευχάριστο πονοκέφαλο. Άλλωστε σε μια μακρά σεζόν με παιχνίδια σε τρία μέτωπα τουλάχιστον μέχρι το Δεκέμβρη, κανείς δεν περισσεύει.

Ο Λουκ Στιλ θα κάνει ντεμπούτο κάτω από τα δοκάρια, ενώ θέση στο βασικό σχήμα αναμένεται να πάρουν επίσης οι Χουχούμης στο αριστερό άκρο της άμυνας, Ρισβάνης σαν στόπερ και οι Ατζαγκούν και Μπαϊράμι μεσοεπιθετικά. Πέραν των γνωστών απουσιών των Μπεργκ και Σπυρόπουλου, εκτός θα είναι ο Μέντες που λόγω ενός μυϊκού τραυματισμού χάνει και το παιχνίδι της Κυριακής με τη Νίκη Βόλου, ενώ ανάσες αναμένεται να πάρουν οι Σίλντενφελντ, Νάνο, Ζέκα και Πράνιτς.

Η προετοιμασία ολοκληρώνεται το μεσημέρι με προπόνηση κι εν συνεχεία θα ανακοινωθεί η αποστολή που θα αναχωρήσει για το Βόλο.*Πηγή: sport-fm.gr*

Παρουσία Σα Πίντο στα Ψαχνά!

Ο Ρικάρντο Σα Πίντο αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία του Ατρομήτου και, μάλιστα, θα παρακολουθήσει από τις εξέδρες τη νέα του ομάδα στον αγώνα με τον Ηρακλή στα Ψαχνά για το Κύπελλο Ελλάδας.

Παρουσία Σα Πίντο στα Ψαχνά
Από χθες ο Ρικάρντο Σα Πίντο είναι ο νέος προπονητής του Ατρομήτου.

Ο Πορτογάλος τεχνικός ήταν το πρώτο όνομα που εξετάστηκε από την «κυανόλευκη» ΠΑΕ μετά την απομάκρυνση του Γιώργου Παράσχου και ήρθαν άμεσα σε επαφή μαζί του, καθώς ήταν ελεύθερος μετά τη λύση της συνεργασίας του με τον ΟΦΗ.

Παρότι οι προτάσεις από διάφορους μάνατζερ έπεφταν σα βροχή στα γραφεία του συλλόγου, οι Περιστεριώτες δεν μίλησαν με κανέναν άλλον και τελικά επετεύχθη η συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Μάλιστα, ο Γιώργος Σπανός βρέθηκε στη χθεσινή προπόνηση και ενημέρωσε τους πάντες πως ο Σα Πίντο είναι ο νέος προπονητής της ομάδας.

Από εκεί και πέρα, ο 42χρονος τεχνικός θα βρεθεί σήμερα στα Ψαχνά, όπου οι «κυανόλευκοι» αντιμετωπίζουν τον τοπικό Ηρακλή και θα παρακολουθήσει από τις εξέδρες τον αγώνα για τη 2η φάση του Κυπέλλου Ελλάδας (16:30, OTE Sport 5, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr). Έτσι ο Πορτογάλος θα έχει την ευκαιρία να πάρει μία πρώτη γεύση από τη νέα του ομάδα.

Χωρίς Τσέναμο, Ναπολεόνι

Με 19 ποδοσφαιριστές και χωρίς τους Ναποελόνι και Τσέναμο, θα ταξιδέψει σήμερα για τα Ψαχνά ο Ατρόμητος.

Αναλυτικά, η αποστολή για το σημερινό ματς αποτελείται από τους Γκορμπούνοφ, Μπάρκα, Παπασπύρο, Κιβρακίδη, Νάστο, Κούρο, Κοντοέ, Λαζαρίδη, Ταυλαρίδη, Φυτανίδη, Γκαρσία, Ουμπίντες, Δημούτσο, Μπάλλα, Γεωργίου, Καραμάνο, Παπάζογλου, Φάμπιο, Τάτο.

Εκτός από Ναπολεόνι και Τσέναμο, εκτός έμειναν οι Ενγκουέμ, Αγκουαζί, Λημνιός και Θεολόγου, οι οποίοι θα προπονηθούν στο αθλητικό κέντρο σήμερα και φυσικά και ο Μπρίτο, που θα συνεχίσει τη θεραπεία του. *Πηγή: sport-fm.gr*

Κάτι παραπάνω από ένα ματς!

Η ΑΕΚ έχει πολλούς λόγους να θέλει πολύ το αυριανό ματς Κυπέλλου με τον Πανθρακικό στην Κομοτηνή. Το πλάνο και οι παρατηρήσεις του Δέλλα. Υποδοχή και… πάρτι ετοιμάζεται στην Κομοτηνή.

Κάτι παραπάνω από ένα ματς
Ο πρώτος αγώνας των ομίλων του Κυπέλλου για την ΑΕΚ απέναντι στον Πανθρακικό στην Κομοτηνή την Τετάρτη είναι κάτι περισσότερο από ένα απλό παιχνίδι.

Η «Ένωση» μπορεί να έχει σαν πρώτο στόχο την άνοδο στη μεγάλη κατηγορία, ωστόσο ουδόλως αδιαφορεί για το Κύπελλο. Πρόκειται άλλωστε για έναν θεσμό που έχει κατακτήσει 14 φορές στην ιστορία της, αλλά και τη μοναδική διέξοδο που έχει προς το Europa League της επόμενης περιόδου.

Δεν είναι όμως μόνο αυτό το κίνητρο… Η ΑΕΚ έχει μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να πιστοποιήσει πως δεν είναι ομάδα Football League, αλλά… μεγάλης κατηγορίας, απέναντι σε ένα αξιόλογο συγκρότημα της Super League και μάλιστα εκτός έδρας. Ειδικά, δε, στην Κομοτηνή, θα έχει περισσότερους από 800 φιλάθλους στο δικό της πλευρό και θέλει να τους δώσει χαρά, αλλά και παράλληλα να στείλει το μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση πως ακόμη κι αν θα παίζει φέτος στη δεύτερη κατηγορία, ανήκει ΚΑΙ αγωνιστικά στους μεγάλους.

Φυσικά το έργο της ΑΕΚ δεν θα είναι εύκολο. Ο Τραϊανός Δέλλας επισήμανε στους παίκτες του πως δεν αρκούν οι φανέλες για να έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα, ενώ εστίασε στη δύναμη των Θρακιωτών στις στημένες φάσεις και στον Ίγκορ, που έχει πετύχει ήδη τρία γκολ στις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος.

Όσο για την ενδεκάδα, όλα δείχνουν πως η ΑΕΚ θα παραταχθεί με τους Ανέστη κάτω από τα δοκάρια, Πεταυράκη και Μπακάκη στα δύο άκρα, Κολοβέτσιο και Λαμπρόπουλο στόπερ, Κορδέρο και Ανάκογλου κεντρικά χαφ, με τον Μάνταλο μπροστά τους και στα πλάγια Μπαρμπόσα και Πλατέλλα, ενώ μοναδικός προωθημένος θα είναι ο Αραβίδης.

Η αποστολή αναχωρεί το μεσημέρι για την Κομοτηνή κι εκεί θα τύχει θερμής υποδοχής από τους πολυάριθμους φίλους της στην περιοχή. Μάλιστα το βράδυ οι Μάνταλος και Μπαρμπόσα θα επισκεφτούν το κλαμπ της Original στην Κομοτηνή.*Πηγή: sport-fm.gr*

Συνέχεια στο Κύπελλο!

Με το… δεξί θέλει να μπει ο Ολυμπιακός και στο Κύπελλο Ελλάδας για το οποίο αντιμετωπίζει σήμερα την Παναχαϊκή στην Πάτρα. Αρκετές αλλαγές από τον Μίτσελ σε σχέση με τη Βέροια.

Συνέχεια στο Κύπελλο
Στην τρίτη του διοργάνωση μπαίνει σήμερα ο Ολυμπιακός, ο οποίος θέλει να ξεκινήσει νικηφόρα την πορεία του στον θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδας.

Οι Πειραιώτες αντιμετωπίζουν εκτός έδρας την Παναχαϊκή, αλλά θέλουν να αποδείξουν από την αρχή ότι στόχος τους είναι να κατακτήσουν και το συγκεκριμένο τίτλο (19:00, OTE Sport 2, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr).

Ο Μίτσελ ανακοίνωσε την ανανεωμένη «ερυθρόλευκη» αποστολή, καθώς ξεκουράζει αρκετούς παίκτες και θα δώσει χρόνο συμμετοχής σε κάποιους άλλους.

Παράλληλα, ο Ισπανός τεχνικός αναμένεται να δοκιμάσει και κάποιους νεαρούς ποδοσφαιριστές, ώστε να τους «τεστάρει» εν όψει της συνέχειας.

Συγκεκριμένα, ο 51χρονος προπονητής θα τοποθετήσει κάτω από τα δοκάρια τον Μέγιερι, ο οποίος μπροστά του – από δεξιά προς αριστερά – θα έχει τους Βούρο, Αυλωνίτη, Σιόβα και Γιαννούλη.

Ως αμυντικά χαφ θα αγωνιστούν οι Μπουχαλάκης και Εντινγκά, με τους Ντουρμάζ και Γκαζαριάν. Το επιθετικό δίδυμο θα αποτελέσουν οι Διαμαντάκος και Μπενίτες.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Χουτεσιώτης, Μποτία, Φορτούνης, Φουστέρ, Σάλιακας, Τσιμίκας και Βέργος. Εκτός είναι οι Σαλίνο και Ντοσεβί που έχουν προβλήματα τραυματισμών.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας θα αναχωρήσουν σήμερα το πρωί για την Αχαΐα και όσοι μείνουν εκτός αποστολής θα προπονηθούν κανονικά. *Πηγή: sport-fm.gr*

Το «ευχαριστώ» του Μπόγρη!

Με ένα μήνυμα στο Instagram Γιώργος Μπόγρης ευχαρίστησε όσους συνέβαλαν για να αναδειχθεί πιο βελτιωμένος παίκτης του περσινού πρωταθλήματος.

Το «ευχαριστώ» του Μπόγρη
Ο Γιώργος Μπόγρης βραβεύτηκε εν τη απουσία του χθες ως πιο βελτιωμένος παίκτης του πρωταθλήματος.

Λόγω υποχρεώσεων με τη νέα του ομάδα, Ανδόρα, ο 25χρονος σέντερ δεν κατέστη δυνατό να είναι παρών στην εκδήλωση, αλλά φρόντισε με ένα μήνυμα στο Instagram να ευχαριστήσει όσους τον βοήθησαν να κερδίσει αυτή την προσωπική διάκριση.



*Πηγή: sport-fm.gr*

«Ανακοινώνει Σάντος η Πορτογαλία»

Εντός της εβδομάδας αναμένεται να ανακοινωθεί η ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της εθνικής Πορτογαλίας από τον Φερνάντο Σάντος, όπως γράφουν σήμερα τα τοπικά Μέσα.

«Ανακοινώνει Σάντος η Πορτογαλία»
Έτοιμος να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της εθνικής Πορτογαλίας παρουσιάζεται ο Φερνάντο Σάντος, σύμφωνα με όσα γράφει σήμερα η «A BOLA».

Συγκεκριμένα, η εφημερίδα αναφέρει ότι η ομοσπονδία της χώρας έχει ήδη καταλήξει στην επιλογή του πρώην προπονητή της Ελλάδας.

Μάλιστα, οι Πορτογάλοι αναφέρουν ότι δεν αποτελεί εμπόδιο το γεγονός ότι ο 59χρονος τεχνικός έχει τιμωρηθεί με οχτώ αγωνιστικές από τη FIFA (που ενδεχομένως να μειωθεί η ποινή του) και οι επαφές ανάμεσα στις δύο πλευρές βρίσκονται στην τελική ευθεία. *Πηγή: sport-fm.gr*

Ξανά εκτός ο Τέβες!!

Ξανά εκτός εθνικής Αργεντινής έμεινε ο Κάρλος Τέβες για τα φιλικά κόντρα σε Βραζιλία και Χονγκ Κονγκ, 11 και 14 Οκτωβρίου αντίστοιχα.

Ξανά εκτός ο Τέβες
Ο νέος ομοσπονδιακός τεχνικός της «μπιακοσελέστε», Χεράρντο Μαρτίνο, δεν κάλεσε τον επιθετικό της Γιουβέντους, θεωρώντας πως δε βρίσκεται στην ιδανική αγωνιστική κατάσταση, παρά το εντυπωσιακό του ξεκίνημα στη Serie A και στο Τσάμπιονς Λιγκ με τους "μπιανκονέρι".

Ο πρώην τεχνικός της Μπαρτσελόνα κάλεσε μόνο τους «λεγεωνάριους» και μέσα στα ονόματα βρίσκεται κανονικά αυτό του Λεονέλ Μέσι, ύστερα από τη θορυβώδη απουσία του σταρ της Μπαρτσελόνα κόντρα στη Γερμανία.

Νέα πρόσωπα σε σχέση με την αναμέτρηση με τα «πάντσερ» είναι οι Χαβιέ Παστόρε, Ματέο Μουσάτσιο, Ναουέλ Γκουσμάν, Σαντιάγο Βερχίνι, Ρομπέρτο Περέιρα, Νικολάς Γκαϊτάν και Έρικ Λαμέλα.

Αναλυτικά, οι κληαεις: Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα), Χαβιέρ Μαστσεράνο (Μπαρτσελόνα), Ματέο Μουσάτσιο (Βιγιαρεάλ), Γκονσάλο Ιγκουαϊν (Νάπολι), Σέρχιο Ρομέρο (Σαμπντόρια), Ρομπέρτο Περέιρα (Γιουβέντους), Λούκας Μπίλια (Λάτσιο), Χαβιέ Παστόρε (Παρί Σεν-Ζερμέν), Σέρχιο Αγκουέρο (Μάντσεστερ Σίτι), Πάμπλο Ζαμπαλέτα (Μάντσεστερ Σίτι), Μάρτιν Ντεμιτσέλις (Μάντσεστερ Σίτι), Άνχελ ντι Μαρία (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Μάρκος Ρόχο (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Έρικ Λαμέλα (Τότεναμ), Σαντιάγο Βερχίνι (Σάντερλαντ), Φεδερίκο Φερνάντες (Σουόνσι), Έντσο Πέρες (Μπενφίκα), Νικολάς Γκαϊτάν (Μπενφίκα), Ναουέλ Γκουσμάν (Τίγκρες). *Πηγή: sport-fm.gr*