Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

Μίλαν-Γιούβε: Τι μάθαμε από το ντέρμπι!!

Η Γιουβέντους επικράτησε της Μίλαν στο πρώτο ντέρμπι της Serie A και ο Γιώργος Κοντογεώργης γράφει για τα πράγματα που μάθαμε από τον αγώνα του «Σαν Σίρο».
Το δυνατό τεστ ήρθε νωρίς φέτος για Μίλαν και Γιουβέντους, που μετά από ένα καλοκαίρι αλλαγών μέτρησαν τις δυνάμεις τους στο ντέρμπι της 3ης αγωνιστικής. Με τον Πίπο Ιντζάγκι πλέον στον πάγκο και έχοντας ξεκινήσει για πρώτη φορά μετά από 11 χρόνια με 2x2 στην Serie A, οι Ροσονέρι είχαν τον ενθουσιασμό και την ελπίδα ότι μία μεγάλη νίκη μπορεί να αλλάξει πολλά, ενώ οι Τορινέζοι παρά την αλλαγή φρουράς, είχαν τη σιγουριά της σαφώς πιο δουλεμένης ομάδας και του πληρέστερου ρόστερ. Η μάχη του «Σαν Σίρο» έβγαλε νικήτρια με πειστικό τρόπο τη Μεγάλη Κυρία και εμείς πάμε να δούμε τα πράγματα που μας δίδαξε το ντέρμπι.
Ο leader, Κάρλος Τέβες
Εχοντας ξεκινήσει την περσινή σεζόν εντυπωσιακά με άμεση προσαρμογή και 21 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις, ο Καρλίτος αποδεικνύεται τσακάλι στο ξεκίνημα και της φετινής σεζόν. Ο Αργεντινός έχοντας πολλές ανάσες από τη μη συμμετοχή του στο Mundial άρχισε γεμάτος όρεξη τους αγώνες της Γιουβέντους και ήδη μετρά 4 γκολ σε 4 αγώνες. Ανοιξε το σκορ κόντρα σε Ουντινέζε, Μάλμε και το ίδιο έκανε σε βάρος της Μίλαν, στο παιχνίδι στο οποίο η μπάλα έκαιγε περισσότερο. Ο Τέβες δείχνει στην εκκίνηση της σεζόν σε εκπληκτική κατάσταση, καθαρίζει ματς και φέρνει βαθμούς στο σύνολο του Αλέγκρι, οποίος έχει την τύχη να βλέπει τον 30χρονο να έχει φέτος ένα γκολ κάθε 88 λεπτά.
Μαζί με τα φετινά, ο Απάτσι έχει με τη φανέλα των Τορινέζων 25 τέρματα σε 52 συμμετοχές και όπως έχει δείξει μέχρι τώρα, έχει βάλει σκοπό να είναι και φέτος ο Νο1 πρωταγωνιστής στην προσπάθεια της Γιούβε να κρατήσει τα κεκτημένα εντός συνόρων και να κάνει αρκετά βήματα παραπάνω στο Champions League. Κόντρα στα όσα είχαν ειπωθεί περί παίκτη που χαλάει τα αποδυτήρια, ο Τέβες έχει αποδειχθεί σε σούπερ επαγγελματία και παρά την αποχώρηση του Κόντε συνεχίζει να είναι αυτός που οι τιφόζι ήθελαν να δουν με την ομάδα τους. «Μου αρέσει η νέα μου θέση, μπορώ να κινούμαι πιο ελεύθερα» είπε μετά το ντέρμπι ο Απάτσι, που έχει μιλήσει με πολύ καλά λόγια για τον νέο αλενατόρε.
Η Γιούβε του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι
Πριν συμπληρωθεί χρόνος από τη μέρα που ουσιαστικά απολύθηκε από την Μίλαν, ο Αλέγκρι -αφού είχε απορρίψει την Λάτσιο- βρέθηκε στον πάγκο της αντικειμενικά καλύτερης ομάδας της Ιταλίας. Οπως είχε προλάβει να δείξει από την θητεία του στους Ροσονέρι, όταν είχε στα χέρια του ποιοτικό ρόστερ κατέκτησε το Scudetto και σε αυτό τον δρόμο έχει ήδη ξεκινήσει στις τρεις πρώτες αγωνιστικές. Χωρίς Βιδάλ, Πίρλο, Μπαρτσάλι και με τον Κάσερες να τραυματίζεται, ο Αλέγκρι επέστρεψε στο «Σαν Σίρο» και οδήγησε την Γιουβέντους σε επιβλητική νίκη επί της Μίλαν, την οποία περιόρισε σε 1-2 καλές φάσεις σε ολόκληρο το παιχνίδι. «Καμία εκδίκηση» απάντησε στους ρεπόρτερ που τον ρώτησαν αν νιώθει κάτι τέτοιο για την πρώην ομάδα του.
Ηταν αναμενόμενο ότι ο 47χρονος δεν θα επιχειρούσε μεγάλες αλλαγές και δεν πείραξε την επιτυχημένη συνταγή του Κόντε. Με 3-5-2 και στα τέσσερα παιχνίδια της σεζόν, έχει κάνει το 4x4, δεν έχει δεχθεί ακόμα γκολ και αν κάνει ακόμα μία νίκη θα είναι το καλύτερο ξεκίνημα στην καριέρα του. Το 3x3 στην Serie A είναι καλύτερη εκκίνηση από αυτή του πρoκατόχου του, ο οποίος πέρυσι έσπασε όλα τα ρεκόρ, ενώ το μηδέν παθητικό στα τρία πρώτα ματς είναι κάτι που συμβαίνει μόλις για τρίτη φορά στην ιστορία της Γιουβέντους (1986-87, 2004-05). Ο Αλέγκρι μετά το επιτυχημένο τεστ με το διπλό στο Μιλάνο, έχει παρουσιάσει το πρώτο δείγμα της δικής του Γιουβέντους, η οποία παραμένει συμπαγής και βρίσκει τον τρόπο να ξεκλειδώσει τα παιχνίδια. Επόμενος στόχος για τον Μαξ είναι η διάρκεια στην Serie A και το βήμα παραπάνω όταν έρθουν τα δύσκολα στο Champions League.
Η Μίλαν πρέπει να έχει χαμηλά τον πήχη
Στα πρώτα ματς των Ροσονέρι επί των ημερών του Πίπο Ιντζάγκι έχουμε δει κάτι το οποίο δεν βλέπαμε τα τελευταία χρόνια. Οταν η μπάλα είναι στα πόδια του τερματοφύλακα ή των αμυντικών δεν φεύγει σχεδόν ποτέ μπροστά με μακρινή πάσα. Οι Ροσονέρι επιχειρούν να έχουν τη μπάλα χαμηλά και αυτό είναι και κάτι που πρέπει να κάνουν και σε επίπεδο προσδοκιών, αφού το ντέρμπι με την Γιούβε έδειξε ότι απέχουν πολύ από το επίπεδο των αντιπάλων τους. Οι Μιλανέζοι εδώ και τέσσερα χρόνια δεν διαθέτουν χρήματα για μεταγραφές όπως η Γιουβέντους, έχουν πάει πολύ πίσω αγωνιστικά και πλέον μετά και αυτή του Σαββάτου (20/09) μετρούν 5 σερί ήττες σε όλες τις διοργανώσεις από τη μεγάλη αντίπαλό τους στην Ιταλία.
Το 0-1 δίδαξε με σκληρό τρόπο σε οπαδούς, παίκτες, παράγοντες της Μίλαν ότι παρά τις καλές κινήσεις στη μεταγραφική και το καλό ξεκίνημα στην Serie A, η διαφορά από την κορυφή παραμένει πολύ μεγάλη. Ακόμα και η 3η θέση είναι είναι ένας υπερβολικά υψηλός στόχος για το κλαμπ του Μιλάνου, το οποίο χρειάζεται πολύ δουλειά, τύχη, έλλειψη τραυματισμών και πιθανόν μία δυνατή ένεση τον Ιανουάριο για να μπορεί να κρατηθεί σταθερά στην πρώτη πεντάδα και να επιστρέψει στην Ευρώπη την επόμενη σεζόν. Αρχή για όλα αυτά πρέπει να αποτελέσει η 'αντίδραση' με νίκη εκτός έδρας κόντρα στην Εμπολι...

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: