Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

«Μπορεί NBA ο Βεζένκοφ»

thumbnail9-610x400
Στον ArenaFM 89,4 φιλοξενήθηκε ο πρώην υφυπουργός αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης. 
Μίλησε για την διοργάνωση του «Nick Galis Cup» ενώ αναφέρθηκε και στον Αλέξανδρο Βεζένκοφ για τον οποίο δήλωσε πως είναι ένας παίκτη που μπορεί να αγωνιστεί στο NBA.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Γιάννης Ιωαννίδης:
Για το NickGalisCup:
«Ωραία περάσαμε και ήταν ωραίο και το τέλος. Ο Γκάλης είπε κάποια στιγμή «θα είχα βάλει 40 πόντους;» Του απάντησα «σίγουρα». Ο αθλητισμός είναι ο μεγαλύτερος έρωτας και το ωραιότερο φάρμακο. Η παρουσίαση που έκανε και μίλησε για το τουρνουά μου άρεσε πάρα πολύ. Είπε πως ο κόσμος είναι τα πάντα και είχε δίκιο».
Για τους δύσκολους αντιπάλους που είχε αντιμετωπίσει ο Άρης:
«Ήταν η Σοβιετική Ένωση και η Ενωμένη Γιουγκοσλαβία και ήταν δύσκολο. Εμείς είχαμε την κορυφαία ντόπια ομάδα. Οι παράγοντες δεν καταλάβαιναν να παίζουν οι ομάδες επί ίσοις όροις. Ο Γουίλτζερ δεν ήταν πολύ ακριβός και έπαιξε στην Μπαρτσελόνα. Εμείς δεν είχαμε ογκώδεις παίκτες και τον χρειαζόμασταν να μένει στην ρακέτα και να κλείνει. Εμείς δεν είχαμε την οικονομική ικανότητα να πάρουμε δύο παίκτες που να τους κρατάμε και να παίζουν μόνο στην  Ευρώπη. Όλα ήταν 10 παιχνίδια και ήταν αλλιώς. Το να παίρναμε 2 παίκτες που θα έπαιζαν 10 παιχνίδια ήταν λάθος. Μετά έγινε επαγγελματικό το μπάσκετ και επιτράπηκε ο ένας ξένος. Εγώ πέτυχα κάτι που δεν είχε πετύχει κανείς άλλος. Το 1992 που έγινε επαγγελματικό το μπάσκετ και από το δελτίο πήγαμε στο συμβόλαιο, 13 παίκτες υπέγραψαν συμβόλαιο εν λευκώ. Δεν ξέρω ποιος μπορεί πλέον να κάνει έναν παίκτη να υπογράψει έτσι».
Για την απόδοση του Άρη στο «NickGalisCup»:
«Ο Άρης ήταν καλός στην άμυνα αλλά στην επίθεση θέλει να κυκλοφορεί πιο πολύ. Στο τέλος έγιναν βεβιασμένες επιθέσεις. Επίσης, η ομάδα θέλει ένα ακόμα ψηλό ακόμα. Οι ψηλοί φθείρονται και χρειάζονται αντικαταστάτες. Έχει δυνατότητα ο Άρης φέτος».
Για τον Βεζένκοφ:
Ήταν ο καλύτερος ο Βεζένκοφ. Το μέλλον είναι πολύ καλό για το παλικάρι που έχει την ικανότητα να παίξει και κοντά στο καλάθι και μακριά. Μπορεί να παίξει μελλοντικά στο NBAγιατί έχει τεχνική, είναι ψηλό παιδί και έχει όλα τα προσόντα. Είναι ότι καλύτερο υπάρχει αυτή την στιγμή. Εύχομαι να τον κρατήσουμε να τον χαρούμε».
Για την παρουσία του κόσμου:
«Έπρεπε να έρθει όμως ήταν ακριβό το εισιτήριο. Την δεύτερη μέρα με τα 10 ευρώ ήταν καλύτερα. Ο Άρης στο ποδόσφαιρο ήταν τραγικός και όλοι ήταν απογοητευμένοι».
*Πηγή: arenafm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: