Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

Φρόντισε να το τελειώσεις νωρίς, για να μην το πληρώσεις!

Ο Γιώργος Ζαχαριάδης γράφει στο sport-fm.gr για την ανάγκη του ΠΑΟΚ να τελειώνει νωρίτερα παιχνίδια όπου κυριαρχεί, όπως αυτό απέναντι στον Παναιτωλικό.

Φρόντισε να το τελειώσεις νωρίς, για να μην το πληρώσεις
Αυτό που χρειαζόταν ο ΠΑΟΚ στο Αγρίνιο ήταν ένα δεύτερο γκολ.

Ίσως, μάλιστα, αν είχε σκοράρει σε μια από τις αρκετές ευκαιρίες, πριν και μετά το πέναλτι του Μακ, να είχε ανοίξει ακόμη περισσότερο το παιχνίδι και να παρακολουθούσαμε διαφορετική εξέλιξη, χωρίς βέβαια αυτό να αλλάξει την τελική του έκβαση.


Γιατί, δεν θα μπορούσε παρά να είναι νικητής ο ΠΑΟΚ στο Αγρίνιο. Δεν ήταν ο Παναιτωλικός ομάδα που θα τον απειλούσε. Κι αν στο 94’ βρέθηκε σε θέση βολής και πολύ κοντά στην ισοφάριση, ήταν στιγμιαίο λάθος που θα συντελούσε σε μια από τις πιο μεγάλες αδικίες σε εκτός έδρας αγώνα του ΠΑΟΚ.

Μιλούμε για ολοκληρωτική επικράτηση σε ορισμένα σημεία και κυρίως εκεί που ο Κάτσε έκανε κουμάντο και ουσιαστικά στήριξε την προσπάθεια της ομάδας του για να φτάσει στη νίκη.

Προφανώς ο ΠΑΟΚ είναι τυχερός που σε αυτούς τους επικίνδυνους αγώνες, διαθέτει ποδοσφαιριστές σαν τον Περέιρα που μπορεί να ταιριάξει στα πλάνα του προπονητή, να παίξει μέσα και έξω από την περιοχή και να δημιουργήσει κινδύνους για τον αντίπαλο, ήταν στο ξεκίνημα είτε στην τελική προσπάθεια της επίθεσης.

Καλοκουρδισμένος ο ΠΑΟΚ, είχε σχέδιο δράσης, ήταν διαβασμένος, έκανε οικονομία δυνάμεων με τον Αναστασιάδη να προφυλάσσει τον επιρρεπή σε τραυματισμό Περέιρα, να ξεκουράζει τον Αθανασιάδη και να δίνει χρόνο σε έναν έμπειρο ποδοσφαιριστή, που ενδεχομένως να του είναι χρήσιμος στη συνέχεια, όπως είναι ο Παπαδόπουλος.

Για όλα όσα κατάφερε ο ΠΑΟΚ στο Αγρίνιο, με το δημιουργικό του παιχνίδι, με το πρέσινγκ και τον Άγγελο να φωνάζει στον Γλύκο και τους αμυντικούς του για λάθη στις. λεπτομέρειες (ή και για πιο χοντρά.) το αποτέλεσμα δεν θα μπορούσε να μην είναι θετικό και να δώσει συνέχεια στις νίκες.

Εκεί βρίσκεται η ουσία. Αν θα επιμένει σε κάτι, ο προπονητής του ΠΑΟΚ, με σκοπό να μην υποστεί ζημιές στις επόμενες πιο δύσκολες αποστολές, είναι η τελευταία φάση. Δεν αφήνεις τίποτε στην τύχη, δεν χαλαρώνεις, γιατί δεν ξέρεις από πού θα σου ‘ρθει.

Επίσης, δεν αφήνεις να πάνε χαμένες ένα σωρό ευκαιρίες και στο τέλος να πληρώσεις με ισοπαλία, που θα μοιάζει με ήττα, ενώ έχεις αποδείξει ότι είσαι ένα επίπεδο καλύτερος του αντιπάλου.*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: