Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

Ακούσατε τις καμπάνες;

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει στο blog του στο gazzetta.gr για το... καμπαναριό που ήχησε στα αυτιά της ποδοσφαιρικής ομάδας και την ελπίδα-υγεία που αποπνέει το μπάσκετ.
Πολλές φορές στο ποδόσφαιρο ένα παιχνίδι μπορεί να στραβώσει. Πολλές φορές μία ομάδα κατώτερη μπορεί να κάνει την έκπληξη και να κερδίσει την θεωρητικά ανώτερη. Πολλές φορές μία ομάδα που θεωρητικά έχει ως στόχο τον πρωταθλητισμό, μπορεί να χάσει από μία που έχει ως στόχο την σωτηρία. Πολλές φορές μπορούν να γίνουν στην...μπάλα πράγματα που δεν περιμένεις. Για αυτό είναι ο βασιλιάς των σπορ, για αυτό όλοι γουστάρουν το...τόπι και τις συγκινήσεις που προσφέρει.
ADVERTISEMENT
Ο ΑΡΗΣ κόντρα στον Καμπανιακό γνώρισε την πιο ντροπιαστική ήττα της ιστορίας του. Και δεν είναι μόνο το σκορ ή ο τρόπος που ήρθε αυτό το αποτέλεσμα. Είναι ότι οι παίκτες της ομάδας και φυσικά και ο υπεύθυνος για αυτούς, ο προπονητής είχαν την αίσθηση ότι θα γίνει στο Καυτανζόγλειο, ένα ριμέικ του αγώνα με την Καστοριά.
Διαψεύστηκαν άπαντες οικτρά σε ένα ματς που φανέρωσε πολλαπλές αδυναμίες για τον ΑΡΗ, σίγουρα έκανε τον Καλαιτζίδη να αναθεωρήσει πολλές από τις σκέψεις του και...βροντοφώναξε ότι ο ΑΡΗΣ για να ανέβει πρέπει να κάνει μεταγραφές.
Είναι απίστευτο το γεγονός ότι φτάσαμε 22 Σεπτέμβρη και ο ΑΡΗΣ δεν έχει σέντερ φορ. Και φυσικά όλοι μπορούν να δεχθούν από την μία τις παλινωδίες του καλοκαιριού και από την άλλη το θέμα με τους Σανιά, Νλουντούλου, αλλά είναι αδιανόητο μία εβδομάδα μετά την απόφαση ότι δεν παίζουν ως τον Γενάρη, να πρέπει να φας τριάρα από τον Καμπανιακό για να ασχοληθείς ουσιαστικά με την απόκτηση επιθετικού.
Αν υπήρχε έλλειψη χρημάτων θα μπορούσα να το αντιληφθώ. Ο Γαλανός σημείωσε και χθες στον προπονητή ότι δεν υπάρχει τέτοιο θέμα και να κάνει τις επιλογές του. Φυσικά και δεν θα υποδείξω εγώ και ο κάθε... τρίτος αν θα πρέπει να πάρει τον Μπούντιμιρ ή τον όποιο άλλο παίκτη, αλλά σε κάθε περίπτωση πρέπει να αποκτηθούν ποδοσφαιριστές ως τις 30 Σεπτέμβρη.
Η λογική του ότι δεν βρίσκω αυτό ακριβώς που θέλω και επομένως δεν παίρνω κανένα δεν είναι πολύ απλά λογική. Επίσης σε κάθε περίπτωση ο Καλαιτζίδης φυσικά και πρέπει να σκέφτεται για κάποιους παίκτες ότι θα τους πρέπει να του κάνουν και για την Β εθνική, αλλά αν δεν πάρει κάποιους τώρα για την Γ, τότε και του χρόνου στην Γ θα είναι η ομάδα και προφανώς χωρίς τον Καλαιτζίδη.
Ήδη μετά την πρώτη γκέλα, ο ΑΡΗΣ δεν έχει την πολυτέλεια να περιμένει Σανιά, Νλουντούλου για ακόμα 11 ματς ως τον Γενάρη. Μέχρι την Τετάρτη πρέπει να αποκτηθούν 3-4 έμπειροι παίκτες με παραστάσεις. Παίκτες όπως πχ ο Φερνάντες που από το πρώτο ματς και με λίγες προπονήσεις έδειξε την ποιότητά του.Παίκτες που δίπλα τους οι κάκιστοι την Κυριακή Γιαννίτσης, Γκόλιας, Σουνάς, Σταυρόπουλος θα γίνουν πολύ καλύτεροι γιατι δυνατότητες έχουν.
Δεν είχαν όμως ψυχή, δεν είχαν τσαμπουκά, δεν είχαν διάθεση την Κυριακή και έτσι στην Γ εθνική δεν πας πουθενά.
 Υπάρχει και ένα θετικό για την σφαλιάρα από τον Καμπανιακό. Το χαστούκι ήρθε νωρίς. Οι καμπάνες ήχησαν σε ένα χρονικό σημείο που αν τις ακούσεις μπορείς να κάνεις αυτό που πρέπει για να σώσεις την χρονιά και να αποτρέψεις την καταστροφή.
Αν ακούσεις τις καμπάνες...λύπης μπορείς να αλλάξεις τα δεδομένα την ίδια στιγμή που οι καμπάνες...χαράς στο μπάσκετ δεν πρέπει να παρασύρουν κανένα. Η ομάδα που φτιάχνει ο Πρίφτης δείχνει να έχει μεγάλες προοπτικές. Δεν είναι λίγο να κερδίζεις για πλάκα την Μπάνβιτ που την άλλη μέρα κέρδισε τον Παναθηναικό και να κατακτάς τον τίτλο απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας που ένας παίκτης της έχει διπλάσιες απολαβές από ολόκληρο τον ΑΡΗ.
Τα μηνύματα είναι άκρως ενθαρρυντικά, αλλά θα πρέπει να υπάρχει συγκέντρωση. Ηρεμία και πολύ δουλειά. Την Τετάρτη υπάρχει κύπελλο μετον Ηλυσιακό και εκεί πρέπει να υπάρχει σοβαρότητα και πρόκριση για να μην γκρεμίσει η ομάδα ότι έχτισε στο τουρνουά για τον τεράστιο Νίκο Γκάλη.
Παρεμπιπτόντως αξίζουν συγχαρητήρια στην ΚΑΕ για την άψογη διοργάνωση, αλλά σίγουρα άπαντες κατάλαβαν ότι όταν το φθηνότερο πακέτο εισιτηρίων κάνει 35 ευρώ, ο κόσμος δεν μπορεί να το πληρώσει. Μία τετραμελής οικογένεια ήθελε 110 ευρώ μόνο για τα εισιτήρια και η προσέγγιση ότι βγαίνει 8,5 ευρώ το εισιτήριο ήταν αστοχία. Εκ του αποτελέσματος φυσικά κρίνοντας. Για αυτά όμως υπάρχουν τα περιθώρια βελτίωσης και του χρόνου να είναι ακόμα καλύτερο το NICK GALIS CUP που θα καθιερωθεί και με την βούλα της ΦΙΜΠΑ.
ΥΓ1 Οι Ισπανοί “επενδυτές” μετά την πρόταση στον Χάρη, επανήλθαν σήμερα και κάνουν λένε καλύτερη πρόταση. Μάλιστα όπως αφήνουν να εννοηθεί οι εδώ εκπρόσωποί τους διαπίστωσαν τις αδυναμίες της ομάδας και είπαν ότι θα την ενισχύσουν. Ετσι ενώ θα έφερναν Ισπανούς τον Γενάρη (που στην Γ σύνολο μπορούν να παίζουν 4 παίκτες κάθε Κυριακή και ο ΑΡΗΣ έχει ήδη 5!), θα το κάνουν από τώρα. Όταν τώρα ο ΑΡΗΣ μπορεί να αποκτήσει μόνο παίκτες που τα δελτία τους είναι στην Ελλάδα...
ΥΓ2 Πρώτα τις εγγυητικές οι ενδιαφερόμενοι και μετά τα...λόγια!

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: