Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

Ώρα για... αποδείξεις!!

Η πρωτοπόρος του γαλλικού πρωταθλήματος, Μαρσέιγ, θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας τη Ρεμς με στόχο να παραμείνει στην κορυφή. Δύσκολη έξοδος για τη Μονακό του Ζαρντίμ, που κοντράρεται με Μονπελιέ.

Ώρα για... αποδείξεις
Ούτε Παρί, ούτε Μονακό. Κανένα από τα δυο φαβορί δεν είναι στην κορυφή. Αυτή που φιγουράρει στην πρώτη θέση του πρωταθλήματος είναι η Μαρσέιγ, η οποία αντιμετωπίζει τη Ρεμς στο πλαίσιο της έβδομης αγωνιστικής. Η Μονακό φιλοξενείται από τη Μονπελιέ και η πρωταθλήτρια Παρί παίζει στην έδρα της Καέν.

Η ομάδα του Μαρσέλο Μπιέλσα δεν έχει ευρωπαϊκές υποχρεώσεις και δείχνει πιο… φρέσκια και στο παιχνίδι με τη Ρεν, όπου έκανε ένα φανταστικό δεύτερο ημίχρονο, πέτυχε τρία γκολ και πήρε τη ψυχολογία. Μοναδικός απών θα είναι ο μέσος Μπαραντά, ο οποίος ταλαιπωρείται από τραυματισμό.

Ο Λεονάρντο Ζαρντίμ βρίσκεται στα χαμηλά του βαθμολογικού πίνακα, στη δέκατη έκτη θέση, όμως οι νίκες επί της Λεβερκούζεν στο Champions League και της Γκινγκάμπ έφεραν ξανά… χαμόγελα στο Πριγκιπάτο και πάει στο «Μοσόν» έχοντας καλή παράδοση, σε 22 ματς πρωταθλήματος και Λιγκ Καπ, έχει 12 νίκες και μόλις τρεις ήττες. Δεν παίζει ο αμυντικός Αμπντενούρ.

Παρί για… κλάματα. Η πρωταθλήτρια δεν έχει βρει τα πατήματα της και αυτό επιβεβαιώθηκε στο παιχνίδι με τη Λιόν, όπου αν και προηγήθηκε, δεν «κλείδωσε» τη νίκη και το πλήρωσε με τον Ουμτιτί να κάνει το 1-1.Χωρίς τον Τιάγκο Σίλβα θα παρατάξει την ομάδα του ο Λοράν Μπλαν με την Καέν.

Σήμερα διεξάγεται και το Ρεν-Τουλούζ, ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι, με τους γηπεδούχους να βρίσκονται σε καλύτερη μοίρα, όγδοη σε αντίθεση με τους φιλοξενούμενους που βρίσκονται στη δέκατη τέταρτη.

Δύσκολο παιχνίδι και για τη Λιόν που υποδέχεται τη Λοριάν και θα αγωνιστεί χωρίς τους Μπίσαβιτς, Φοφανά, Γκρενιέ και Μπενζιά, οι οποίοι είναι τραυματίες.

Η… ευρωπαία Γκινγκάμπ φιλοξενεί τη Μετς την Τετάρτη και καίγεται για βαθμούς, καθώς βρίσκεται στην προτελευταία θέση.

Στα άλλα παιχνίδια της Τετάρτης, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η αναμέτρηση Νις-Λιλ, με την ομάδα της Νίκαιας να είναι αναγκασμένη να πορευτεί χωρίς τον Ντάριο Τσβίτανιτς, ο οποίος θα απουσιάσει για 1,5 μήνα. Από την άλλη πλευρά, Ρου και Μπεριά δε θα δώσουν το παρών, λόγω τραυματισμών.

Η Εβιάν υποδέχεται τη νεοφώτιστη Λανς, η οποία βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση από την πρώτη, αν και τα τελευταία αποτελέσματα έχουν φέρει τη δυσαρέσκεια.

Την έβδομη αγωνιστική κλείνει το παιχνίδι Σεντ Ετιέιν-Μπορντό, που διεξάγεται την Πέμπτη. Από ένα πρόβλημα σε κάθε θέση αντιμετωπίζουν οι «Στεφανουά». Ο λόγος για τους Κατρίν (αμυντικός), Χαμουμά (μέσος) και ο Περέν (επιθετικός). Ο Σανιόλ δεν υπολογίζει στους Τραορέ και Ζουσιέ.

Αναλυτικά, η 7η αγωνιστική:

Τρίτη (23/9)

Ρεμς-Μαρσέιγ (20:00)
Ρεν-Τουλούζ (22:00)

Τετάρτη (24/9)

Μπαστιά-Ναντ (20:00)
Εβιάν-Λανς
Γκινγκάμπ-Μετς
Λιόν-Λοριάν
Μονπελιέ-Μονακό
Νις-Λιλ
Καέν-Παρί Σεν Ζερμέν (22:00)

Πέμπτη (25/9)

Σεντ Ετιέν-Μπορντό (22:00)

Η επόμενη (8η) αγωνιστική:

Σάββατο (27/9)

Μονακό-Νις (15:00)
Τουλούζ-Παρί Σεντ Ζερμέν (18:00)
Λιλ-Μπαστιά(21:00)
Λοριάν-Εβιάν
Μετς-Ρεμς
Μονπελιέ-Γκινγκάμπ

Κυριακή (28/9)

Μπορντό-Ρεν (15:00)
Λανς-Καέν (18:00)
Ναντ-Λιόν
Μαρσέιγ-Σεντ Ετιέν *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: