Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

Αν έπαιζαν Πλατανιάς-Ολυμπιακός και…!!

Ο Κ. Νικολακόπουλος αναρωτιέται στο blog του στο gazzetta τι θα γινόταν αν… 
Έστω ότι έπαιζαν Πλατανιάς-Ολυμπιακός.
ADVERTISEMENT
Έστω ότι ο Ολυμπιακός προηγούνταν από ένα πούλημα της μπάλας του αριστερού μπακ του Πλατανιά.
Έστω ότι ο Ολυμπιακός στο τέλος κέρδιζε με 3-2 (με τον αντίπαλο γκολκίπερ στο τρίτο γκολ να χάνει την μπάλα μέσα από τα χέρια του, έστω μετά από κόντρα της σε συμπαίκτη του), ενώ ο Πλατανιάς προηγούνταν με 2-1, με γκολ στο ξεκίνημα του β΄ημιχρόνου.
Έστω ότι ο Πλατανιάς σε συνολικά 95 λεπτά αγώνα έκανε ένα φάουλ!
Ειλικρινά αγαπητοί μου, πείτε μου τι θα έλεγαν πάρα πολλοί σήμερα για τον Ολυμπιακό και τον Πλατανιά. Το λιγότερο που θα μιλούσαν ήταν για φιλικό παιχνίδι. Και μιλάμε για τον Πλατανιά, στον οποίο πήγε κι ο ΠΑΟΚ τις προάλλες κι έριξε τέσσερα με περίπατο.
Προσέξτε, δεν υπονοώ τίποτα για τη νίκη του Παναθηναϊκού. Να είμαι ξεκάθαρος. Άλλωστε, το είδα όλο το παιχνίδι κι ο Παναθηναϊκός (που γενικά έδειξε, για εμένα τουλάχιστον, και πάλι εικόνα-ερωτηματικό ως ομάδα) έχοντας την ικανότητα, αλλά και την τύχη να ισοφαρίσει γρήγορα σε 2-2, ήταν πολύ πιο αποφασιστικός στη συνέχεια για τη νίκη, την οποία και δικαιούνταν από την στιγμή που πριν το 3-2 είχε κι άλλες μία-δύο φάσεις, αλλά και υπήρξε λάθος του επόπτη για οφσάϊντ σε καθαρή φάση γκολ.
Παρεμπιπτόντως, για να είμαι ειλικρινής, δεν έχω μπορέσει να βγάλω συμπέρασμα για τις υποδείξεις του επόπτη. Γιατί αν κάποιος έχει πρόθεση να σε βλάψει, π.χ. στο 3-2 του Ζέκα, που ήταν ο ορισμός της οριακής φάσης για θέμα οφσάϊντ, θα σήκωνε τη σημαία. Πράγματι, όμως, έκανε όντως δύο λάθη, αφού και στο 85’ δεν υπήρχε οφσάϊντ στον Καρέλλη.
Τέλος πάντων, αλλού είναι το δικό μου θέμα: η νοοτροπία που υπάρχει και η διάθεση από κάποιους να δημιουργούνται σκιές για τις νίκες του Ολυμπιακού.
Είδατε κανένα από τον Ολυμπιακό η, γύρω από τον Ολυμπιακό να υπονοεί τίποτα για το διπλό του Παναθηναϊκού στον Πλατανιά; Παρότι υπήρχαν πράγματα στα οποία θα μπορούσε κάποιος να «πιαστεί». Με πραγματικά απίστευτο το δεδομένο να έχει κάνει ο γηπεδούχος Πλατανιάς μόλις ένα φάουλ!!! Και με ένα διαιτητή, κατά κοινή ομολογία, παρά πολύ καλό, χωρίς να χαριστεί σε κανένα. Άρα, δεν είναι ότι έκαναν φάουλ οι παίκτες του Πλατανιά και δεν σφυρίζονταν. Πολύ απλά, δεν έκαναν φάουλ. Όχι ότι δεν το πάλεψαν το παιχνίδι, για να μην παρεξηγηθώ. Και στο 88’ είχαν μία επικίνδυνη φάση από την οποία ίσως μπορούσε να προκύψει γκολ. Αλλά είναι ένα γεγονός ότι έκαναν μόλις ένα φάουλ σε ένα ολόκληρο παιχνίδι.
Θέλω απλά να πω ότι κάποια στιγμή ας σταματήσει αυτή η ιστορία να προσπαθούν ορισμένοι σε κάθε παιχνίδι του Ολυμπιακού να βρουν μισό λάθος διαιτητή η, ενίοτε και μισό λάθος αντίπαλου για να σκιάσουν τις νίκες του. Μπάλα είναι ρε παιδιά. Λάθη θα γίνονται συνέχεια. Κι από τους δικούς σου παίκτες κι από τους άλλους κι από τους διαιτητές κι από τους επόπτες.
Δηλαδή, στο Ολυμπιακός-Βέροια μετά το πέναλτι στον Ντουρμάζ, που εγώ το είδα για πέναλτι, έρχεται ο επόπτης κι ακυρώνει ως οφσάϊντ κανονικό γκολ του Μήτρογλου στο 68’, με το σκορ 1-0. Δεν  θα μπορούσε η Βέροια κάποια στιγμή να ισοφαρίσει στα τελευταία λεπτά, π.χ. στην κεφαλιά (άουτ) του Κατίδη στο 82’ και ενδεχομένως να έχανε δύο πόντους ο Ολυμπιακός; Αθηναίος μάλιστα κι ο επόπτης στο Καραϊσκάκη, όπως κι ο άλλος στα Χανιά.
Τι θα γίνει δηλαδή; Έκαναν λάθη, φαντάζομαι πως θα τιμωρηθούν, πόσο ο καθένας είναι θέμα της ΚΕΔ. Τι σημαίνει αυτό; Ότι κάποιος τους…έβαλε να κάνουν λάθη;

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: