Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

Ο νόμος του Ρόμπεν!

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/fa5f42780050508ccef4ed4b85aee6fe_L.jpg?1271872083?1271872083?1271872083Στο «Όλντ Τράφορντ» χάρισε στην Μπάγερν την πρόκριση, τώρα της έδωσε προβάδισμα τελικού! Ο Ρόμπεν πήρε πάλι το όπλο του και οι Βαυαροί κέρδισαν με 1-0 την Λιόν.Ο τίτλος του φαβορί ανήκε στην Μπάγερν και οι Βαυαροί, έστω και δύσκολα, τον επιβεβαίωσαν παίρνοντας προβάδισμα πρόκρισης για τον τελικό! Μπορεί ο Ρόμπεν να μην έφτασε στα επίπεδα απόδοσης των προηγούμενων αγώνων, όμως όταν χρειάστηκε πήρε τον... νόμο στα χέρια του. Στο 69', με την βοήθεια και του... κεφαλιού του Μίλερ (σ.σ. η UEFA έχει χρεώσει το γκολ στον Ολλανδό) χάρισε στην Μπάγερν τη νίκη με 1-0 επί της απογοητευτικής Λιόν και έδωσε προβάδισμα για τον τελικό του «Μπερναμπέου». Οι Βαυαροί, πάντως, θα αναγκαστούν να πάνε στο «Ζερλάν» χωρίς τον Ριμπερί που αποβλήθηκε στο 34' αλλά και χωρίς τον Πράνιτς, απώλεια όμως θα έχει και η Λιόν η οποία δεν θα έχει τον Τουλαλάν ο οποίος είδε και αυτός την κόκκινη στο 54'!

Η Μπάγερν μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, έχοντας αρκετά ορεξάτο τον Ριμπερί ο οποίος πήρε πολλές προσπάθειες στα πόδια του την ώρα που ο Ρόμπεν ήταν πολύ καλά κλεισμένος από τον Σισοκό. Οι Γερμανοί έφτασαν κοντά στο γκολ με τον Ριμπερί στο 12', αλλά ο Λορίς είπε «όχι» στην πολύ καλή εκτέλεση φάουλ του συμπαίκτη του στην Εθνική Γαλλίας. Μία κεφαλιά του Σβαϊνστάιγκερ λίγο αργότερα που έφυγε άουτ και ένα σουτ του Ριμπερί που είχε την ίδια κατάληξη ήταν οι δύο επόμενες επισκέψεις των γηπεδούχων προς την γαλλική εστία, πριν έρθει η μεγάλη φάση του 20ου λεπτού, όταν ο Όλιτς από κοντά έστειλε την μπάλα στις εξέδρες!

Ο ρυθμός της Μπάγερν έπεσε και στο 30ο λεπτό ο Φαν Γκάαλ είδε την ομάδα του να μένει με δέκα παίκτες! Ο Ριμπερί έκανε δυνατή προβολή προς τον Λισάντρο χτυπώντας τον στον αστράγαλο, με τον Ροζέτι να δείχνει απευθείας την κόκκινη! Οι Γάλλοι προσπάθησαν να βρουν μπροστά, όμως πλην ενός μακρινού σουτ του Κάλστρομ που βρήκε σε ετοιμότητα τον Μπουτ ο οποίος απέκρουσε σε κόρνερ.

Παρότι έπαιζε με αριθμητικό μειονέκτημα, η Μπάγερν μπήκε πολύ δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και απείλησε με το μακρινό σουτ του Πράνιτς που ανάγκασε τον Λορίς σε δύσκολη απόκρουση. Ελάχιστα αργότερα, ο Λαμ έκανε κούρσα από τα δεξιά, γύρισε στον Μίλερ που ήταν μόνος του στην καρδιά της περιοχής αλλά ο νεαρός φορ δεν έπιασε καλά την μπάλα και έτσι ο κίνδυνος πέρασε. Τα δυσάρεστα για την Λιόν, όμως, δεν αποφεύχθηκαν καθώς στο 54', ο Τουλαλάν πήγε επικίνδυνα με το πόδι στην διεκδίκηση της μπάλας και πήρε την δεύτερη κίτρινη (την πρώτη την είχε πάρει τρία λεπτά νωρίτερα), με αποτέλεσμα να αποκατασταθεί η αριθμητική ισορροπία και παράλληλα η ομάδα του Πιέλ να αποκτήσει πρόβλημα στα μετόπισθεν!

Ο Φαν Γκάαλ έριξε μέσα και το «βαρύ» κορμί του Γκόμεζ, πιέζοντας ακόμα περισσότερο την Λιόν, το γκολ όμως ήρθε στο 69' από τον... εξαφανισμένο μέχρι εκείνη τη στιγμή Ρόμπεν, ο οποίος έπιασε ένα φοβερό μακρινό σουτ, η μπάλα βρήκε ελάχιστα και στο κεφάλι του Μίλερ και άλλαξε πορεία, ξεγελώντας τον Λορίς και καταλήγοντας στα δίχτυα της Λιόν για το 1-0!

Η Λιόν ήταν ανήμπορη να αντιδράσει, οι Γερμανοί είχαν τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα και στο 85' ο Λορίς έσωσε την ομάδα του από δεύτερο γκολ όταν απέκρουσε το πολύ ωραίο σουτ του Ρόμπεν στην αντεπίθεση της Μπάγερν. Μία προσπάθεια του Γκοβού που έφυγε ελάχιστα άουτ ήταν η τελευταία μοναδική αναλαμπή της Λιόν που πλέον καλείται να ανατρέχει την κατάσταση, σε αντίθεση με τις δύο προηγούμενες νοκ-άουτ φάσεις που είχε πάρει προβάδισμα από τα πρώτα ματς.

Μπάγερν Μονάχου-Λιόν 1-0 (69' Ρόμπεν)

Μπάγερν Μονάχου: Μπουτ, Λαμ, Κοντέντο, Βαν Μπούιτεν, Ντεμικέλις, Σβαινστάιγκερ, Πράνιτς (63' Γκόμεζ), Ρόμπεν (85' Άλτιντοπ), Ριμπερί, Μίλερ, Όλιτς (46' Τίμοστσουκ)

Λιόν:
Γιορίς, Ρεβεγιέρ, Σισοκό, Κρις, Τουλαλάν, Κάλστρομ, Γκοναλόν, Έντερσον (70' Μπάστος), Πιάνιτς (56' Μακούν), Ντελγκάδο (79' Γκοβού), Λισάντρο Λόπεζ

Επέστρεψαν Ντρόμνιακ , Καυκής , Δεμέρτζής

Το απουσιολόγιο δεν είναι λευκό, ωστόσο οι απουσίες από την σημερινή προπόνηση του ΠΑΟΚ μειώθηκαν σε σημαντικό βαθμό, καθώς οι Πέντραγκ Ντρόμνιακ Παναγιώτης Καυκής και Γιάννης Δεμερτζής συμμετείχαν στο πρόγραμμα της ομάδας. Μοναδικός απών παραμένει ο Κρις Μονρο.

Ο Αμερικανός γκαρντ, που εξετάστηκε το πρωί από τον χειρούργο ορθοπεδικό Κώστα Σαμαρά, έχει παρουσιάσει βελτίωση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει στο γόνατο, συνεχίζει ωστόσο τις θεραπείες και είναι πιθανό να δοκιμάσει στην προπόνηση της Πέμπτης. Drobnjak, Καυκής και Δεμερτζής συμμετείχαν στην προπόνηση, αλλά το προβληματίζει το γεγονός ότι έχασαν αρκετές προπονήσεις.

Το πρόγραμμα της ομάδας συνεχίζεται την Πέμπτη με μία προπόνηση.

Επιμέλεια : Γιώργος Διπλοΐδης

Ρόμα για νταμπλ ;

Μετά κόπων και βασάνων προκρίθηκε στον τελικό του Coppa Italia με αντιμέτωπο την Ίντερ η Ρόμα, η οποία έχασε 1-0 στο «Φρίουλι» από την Ουντινέζε αλλά πέρασε λόγω του 2-0 στον πρώτο αγώνα. Μέχρι το 81ο λεπτό, όλα έδειχναν πως η Ρόμα θα έπαιρνε μια εύκολη πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ιταλίας καθώς κρατούσε σχετικά άνετα το 0-0 απέναντι στην Ουντινέζε. Οι «τζιαλορόσι» είχαν κερδίσει στον πρώτο αγώνα με 2-0 και έκαναν περισσότερο ένα παιχνίδι συντήρησης και αναμονής, δίχως διάθεση να ρισκάρουν. Ωστόσο σε εκείνο το σημείο, ο Ινλέρ με μακρινή μπαλιά βρήκε τον Σάντσες μέσα στην περιοχή και ο τελευταίος, αφού κοντρόλαρε υπέροχα, έκανε το κοντινό σουτ και έγραψε το 1-0!

Λίγο αργότερα, ο Κασέτι άφηνε την Ρόμα με δέκα παίκτες μετά την δεύτερη κίτρινη για μαρκάρισμα στον Πέπε και το «Φρίουλι» έγειρε προς την μεριά της εστίας του Ζούλιο Σέρτζιο! Η μεγάλη ευκαιρία για τους γηπεδούχους να στείλουν το ματς στην παράταση ήταν το δοκάρι του Ινλέρ, με την μπάλα να βρίσκει στη συνέχεια του κεφάλι του τερματοφύλακα της Ρόμα και να φεύγει κόρνερ. Μία κεφαλιά του Κοράντι έφυγε άουτ, ενώ μία άλλη κατέληξε στα χέρια του Ζούλιο Σέρτζιο ενώ στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Πέπε δεν βρήκε καλά την μπάλα και έτσι έσβησαν οι ελπίδες της Ουντινέζε να βρεθεί για πρώτη φορά σε τελικό μετά το 1922 όταν και είχε χάσει από την Βάντο!

Αντίθετα, αυτή είναι η 16η φορά που η Ρόμα θα βρεθεί σε τελικό ενώ θα έχει την ευκαιρία, εκτός από το νταμπλ, να διεκδικήσει και το 10ο Κύπελλο γεγονός που θα την καταστήσει πολυνίκη του θεσμού (έχει από εννιά όσα και η Γιουβέντους).

Ο τελικός θα γίνει στις 5 Μαΐου στο «Ολίμπικο», με την Ρόμα και την Ίντερ να τίθονται αντιμέτωπες για πέμπτη φορά στα τελευταία έξι χρόνια! Το 2005 και το 2006 νικητές ήταν οι «νερατζούρι», ακολούθησαν δύο σερί κατακτήσεις από την Ρόμα, ενώ το... σερί διακόπηκε πέρυσι, όταν στον τελικό βρέθηκαν Λάτσιο και Σαμπντόρια, με τους Ρωμαίους να κερδίζουν στα πέναλτι το Κύπελλο.

Ουντινέζε-Ρόμα 1-0 (81' Σάντσες)

Ουντινέζε: Χαντάνοβιτς, Φερονέτι (72' Κοράντι), Ζαπάτα, Λούκοβιτς, Πασκουάλε, Σαμάρκο (28' Ινλέρ), Ίσλα, Ασαμόα, Σάντσες, Ντι Νατάλε, Πέπε
Ρόμα: Ζούλιο Σέρτζιο, Κασέτι, Μεξές, Μπουρδίσο, Ρίσε, Ντε Ρόσι, Φατί (65' Τονέτο), Μπρίγκι, Ταντέι, Μπαπτίστα (80' Βούτσινιτς), Τόνι (61' Μενέζ)

Μοιραστείτε το όνειρο... Θα πετύχουμε

Ως καλό σημάδι είδε την επιστροφή του στην Ελλάδα, παρά τα προβλήματα με τις πτήσεις, ο νέος ομοσπονδιακός προπονητής Γκόρντον Μέιφορθ. Ο Αμερικανός ανέφερε πως επίσημα οι προπονήσεις θα αρχίσουν στις 3 Μαΐου για να κλείσει με την έκφραση «Μοιραστείτε το όνειρο... Θα πετύχουμε». Παρότι όλος σχεδόν ο κόσμος είχε παραλύσει από την στιγμή που λόγω της ηφαιστειακής τέφρας δεν υπήρχαν αεροπορικές πτήσεις, ο Γκόρντον Μέιφορθ βρήκε τελικά τον τρόπο να έρθει στην χώρα μας στην ώρα του. Για την ακρίβεια στάθηκε τυχερός καθώς η πτήση του πραγματοποιήθηκε κανονικά. Αυτή την τύχη του, σε σημερινές δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΟΠΕ, χαρακτήρισε ως καλό σημάδι. Αναλυτικά ο Αμερικάνος ο οποίος μίλησε και για την προετοιμασία της Εθνικής ανέφερε: «Είναι ευχάριστο που επέστρεψα στην Ελλάδα. Πιστεύω ότι ήταν ένα καλό σημάδι, ότι πραγματοποιήθηκε η πτήση μου και βρέθηκα στην Ευρώπη, παρά τις αντίξοες συνθήκες και τις καθυστερήσεις. Υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να κάνω για να είμαστε έτοιμοι. Βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο της επικοινωνίας με τους παίκτες και της προετοιμασίας των προπονήσεων και των φιλικών αγώνων. Στόχος μας να διαπιστώσουν άπαντες ότι θα έχουμε μια επαγγελματική καλά οργανωμένη ομάδα αυτή την περίοδο. Θα ξεκινήσουμε επίσημα τις προπονήσεις με κάποιους παίκτες στις 3 Μαΐου, ενώ θα γίνουν και ατομικές προπονήσεις με μερικούς από αυτούς πριν από την ίδια ημερομηνία. Οι αθλητές που αγωνίζονται ακόμη στις ομάδες τους θα ενσωματωθούν στην Εθνική το συντομότερο δυνατόν, μετά τη λήξη των υποχρεώσεων τους στα κλαμπ που ανήκουν. Δεν υπάρχει πολύς χρόνος προετοιμασίας για την Εθνική, αλλά είμαστε αποφασισμένοι να φτιάξουμε μια πολύ καλή ατμόσφαιρα. Τα δυο σημεία κλειδιά είναι να δημιουργήσουμε ένα ευχάριστο περιβάλλον και να βελτιωνόμαστε παιχνίδι με παιχνίδι.
Θα δώσουμε δυο φιλικά παιχνίδια με το Μαυροβούνιο 15 και 16 Μάιου. Ελπίζουμε να έρθουν οι φίλαθλοι του βόλεϊ και να υποστηρίξουν την ομάδα».
Γκόρντον Μείφορθ
Ομοσπονδιακός προπονητής
"Μοιραστείτε το όνειρο... Θα πετύχουμε"

Θέλει Αόγκο η Μίλαν!

Στην απόκτηση ενός δυναμικού αμυντικού θέλει να προβεί η Μίλαν και ο Ντένις Αόγκο του Αμβούργου είναι στην κορυφή της λίστας. Ο μάνατζέρ του αποκάλυψε ενδιαφέρον των «ροσονέρι», αν και ο παίκτης δεσμεύεται με συμβόλαιο ως το 2012. Αν και ο 23χρονος αμυντικός είναι ευχαριστημένος από την παρουσία του στο Αμβούργο, εντούτοις η προοπτική του Τσάμπιονς Λιγκ τον κάνει να βλέπει με διαφορετικό μάτι μια άλλη πρόταση. Η Μίλαν θέλει ένα δυναμικό αμυντικό και ο Ντένις Αόγκο φέρεται να βρίσκεται στην κορυφή της λίστας. «Ξέρω πως υπάρχει ενδιαφέρον, δεν θα πω κάτι άλλο...» σχολίασε ο μάνατζερ του διεθνή Γερμανού αμυντικού, Γκόρντον Στίπιτς.

Ο φίλος του Μουρίνιο

Το 3-1 προκάλεσε μεγάλη αμηχανία στην Μπαρτσελόνα, με τα καταλονικά ΜΜΕ να ασχολούνται περισσότερο με τον διαιτητή της αναμέτρησης, Ολεγκάριο Μπενκερένσα, τον οποίο χαρακτηρίζουν φίλο του Μουρίνιο.Η επόμενη μέρα της μεγαλύτερης ήττας επί εποχής Γκουαρδιόλα είναι ιδιαίτερα... μουντή για την Μπαρτσελόνα. Ωστόσο, ένα δυσάρεστο γεγονός ήρθε για να βγάλει τους πρωταθλητές κόσμου από τα φώτα της δημοσιότητας, δίνοντας τους παράλληλα την ευκαιρία να... ηρεμήσουν. Ο λόγος, βέβαια, για τον θάνατο του Αντόνιο Σάμαρανκ ο οποίος μονοπωλεί την επικαιρότητα στην Βαρκελώνη αλλά και βέβαια στην Ισπανία. Ο πρώην πρόεδρος της ΔΟΕ «έφυγε» στα 89 του χρόνια και σίγουρα η είδηση του χαμού του αποτελεί το πρώτο θέμα.

Άθελα του, αυτό το γεγονός βοηθάει την Μπαρτσελόνα. Στην πρωτεύουσα της Καταλονίας υπάρχει προβληματισμός για τις δύο κακές εμφανίσεις (με Εσπανιόλ και Μπαρτσελόνα), σκεπτικισμός για την απόφαση του Γκουαρδιόλα να ξεκινήσει τον ντεφορμέ Ιμπραήμοβιτς που δεν έκανε ούτε ένα σουτ στην εστία της πρώην του ομάδας αλλά και οργή για την διαιτησία του Ολεγκάριο Μπενκερένσα.

Ο Πορτογάλος ρέφερι βρίσκεται περισσότερο από κάθε άλλον στο στόχαστρο των Καταλανών. Διάφορα ΜΜΕ που πρόσκεινται στην Μπαρτσελόνα τον χαρακτηρίζουν φίλο του Μουρίνιο ενώ θυμούνται πως σε ένα παλιότερο παιχνίδι της Πόρτο με την Λεϊρία είχε δώσει τρία πέναλτι υπέρ της ομάδας του «Special One»!

Ο συμπατριώτης του τεχνικού της Ίντερ δέχεται τα πυρά για το γκολ (το 3-1) του βρισκόμενου σε θέση οφσάιντ Μιλίτο, αν και η ευθύνη ανήκει στον βοηθό! Παράλληλα, υπάρχουν φωνές και για το 2-1, με τους Καταλανούς να ισχυρίζονται ότι έγινε φάουλ στον Μέσι πριν βγει η αντεπίθεση των γηπεδούχων. Και βέβαια, υπάρχει και το πέναλτι του Σνάιντερ στον Ντάνιελ Άλβες, με τα ΜΜΕ να εκφράζουν την έκπληξη τους για το γεγονός ότι όχι μόνο δεν δόθηκε η παράβαση αλλά αντίθετα βγήκε η κίτρινη κάρτα στον Βραζιλιάνο για θέατρο.

Η μαδριλένικη Marca εστιάζει και αυτή στον Μπενκερένσα, δίνει όμως μεγαλύτερη σημασία στον τρόπο παιχνιδιού της Ίντερ και στο ότι κατάφερε να «πνίξει» την Μπαρτσελόνα. Μεγάλη έκπληξη προκάλεσε η αντικατάσταση του Ιμπραήμοβιτς από τον Αμπιντάλ και ενώ το σκορ ήταν στο 3-1. Ωστόσο, αυτή η κίνηση μάλλον ξεμπλόκαρε την πρωταθλήτρια κόσμου καθώς με την αλλαγή του αρνητικότατου Σουηδού η διάταξη ήταν σχεδόν ίδια με αυτή του «Μπερναμπέου», όταν και αριστερά έπαιξε ο Μάξουελ.

Η αισιοδοξία, πάντως, δεν λείπει από τους Καταλανούς. Θεωρείται δεδομένο πως η Μπαρτσελόνα θα είναι εντελώς διαφορετική από ότι στο «Σαν Σίρο» και σε περίπτωση που καταφέρει να παίξει όπως στο τελευταίο τέταρτο, τότε δεν αποκλείεται η ανατροπή και η πρόκριση.

Η NOVA βραβεύει τους καλύτερους της Σούπερ Λιγκ για το 2010

Τους καλύτερους παίκτες της περιόδου που ολοκληρώθηκε, για το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ, θα βραβεύσει η NOVA σε μια διοργάνωση που θα αποτελέσει θεσμό για τα επόμενα χρόνια.Αυτή η ξεχωριστή εκδήλωση (Βραβεία «NOVA Superleague 2010) θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 25 Απριλίου 2010, στο Ξενοδοχείο «Hilton Athens» και θα απονεμηθούν τιμητικοί τίτλοι στους καλύτερους ποδοσφαιριστές, που διακρίθηκαν για το ταλέντο και το ήθος τους κατά την αγωνιστική περίοδο 2009-2010. Μάλιστα θα μεταδοθεί ζωντανά από το Νovasports1.

Όπως ανακοινώθηκε από το συνδρομητικό κανάλι, την εκδήλωση θα τιμήσουν με την παρουσία τους παίκτες και των 16 ομάδων της Σούπερ Λιγκ, εκπρόσωποι της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, των ΠΑΕ, θεσμικών φορέων ( Σούπερ Λιγκ, ΕΠΟ, ΠΣΑΤ) δημοσιογράφοι και πλήθος προσωπικοτήτων του χώρου.

Οι απονομές

Η NOVA θα βραβεύσει τον «πρώτο σκόρερ» του φετινού πρωταθλήματος, τους 18 ποδοσφαιριστές που απαρτίζουν «την καλύτερη ποδοσφαιρική ομάδα», αλλά και τις κατηγορίες «καλύτερη δήλωση της χρονιάς», «fair play», «καλύτερη απόκρουση», «Most Valuable Player-MVP», «καλύτερος προπονητής» και «καλύτερο γκολ».

Οι νικητές της καλύτερης ομάδας προκύπτουν από την καλύτερη 11άδα που αναδεικνύει η εκπομπή «Superleague Experts» του καναλιού Νovasports1, καθ' όλη τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου, ενώ για τις επόμενες 3 κατηγορίες, οι νικητές θα αναδειχθούν μετά από ψηφοφορία πενταμελούς κριτικής επιτροπής.

Η κριτική επιτροπή απαρτίζεται από τους: Άκη Ζήκο, Γιώργο Δώνη, Δημήτρη Ελευθερόπουλο, Βαγγέλη Μπραουδάκη,Δημήτρη Κανελλάκη.

Οι νικητές στις τρεις τελευταίες κατηγορίες (MVP, καλύτερος προπονητής και καλύτερο γκολ) θα αναδειχθούν μετά από ψηφοφορία των φιλάθλων που διεξάγει η Σούπερ Λιγκ και ο ΠΣΑΠ και η οποία θα λήξει την Κυριακή 25 Απριλίου στις 12.00 το μεσημέρι.

Γκαρσία: Ο Άρης και ο λαός του αξίζουν την κούπα!

Την πεποίθησή του για την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος από τον Άρη εξέφρασε ο Νάτσο Γκαρσία, ο οποίος τόνισε πως θέλει το τρόπαιο περισσότερο για τον κόσμο των «κίτρινων».Ο Βολιβιανός μέσος του Άρη, φιλοξενήθηκε στον ΑΡΗΣ FM 92,8 και μίλησε για τον τελικό του Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό, για τον τρόπο που θα αγωνιστεί ο Άρης, αλλά και για τον χθεσινό ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ ανάμεσα στην Ίντερ και τη Μπαρτσελόνα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:
Για τον παροξυσμό των οπαδών και αν διψάνε το ίδιο και οι ποδοσφαιριστές ανέφερε: «Είναι κάτι που δεν με εκπλήσσει καθόλου. Οι οπαδοί του ΑΡΗ είναι φανατικοί και κορυφαίοι. Είναι οι καλύτεροι οπαδοί του πλανήτη και εξαφάνισαν τα εισιτήρια του τελικού. Ελπίζουμε να γίνουμε κομμάτι της ιστορίας στην ομάδα και να σηκώσουμε το τρόπαιο ψηλά. Έχουμε επίγνωση του τι πρόκειται να ακολουθήσει στο παιχνίδι του Σαββάτου».

Για το πως προετοιμάζεται η ομάδα ενόψει του παιχνιδιού τόνισε: «Δυστυχώς πριν δυο χρόνια είχα τραυματιστεί και δεν συμμετείχα. Τώρα όμως είμαι έτοιμος και αν ο προπονητής με χρειαστεί θα είμαι εκεί να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό. Νιώθω πολύ καλά και ελπίζω να σηκώσουμε την κούπα γιατί ο ΑΡΗΣ και ο λαός του το αξίζουν».
Για το τι χρειάζεται η ομάδα σε έναν τελικό ώστε να αναδειχτεί νικήτρια είπε: «Θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και να δείξουμε καλή αγωνιστική συμπεριφορά. Όσο αφορά στα συστήματα και την τακτική μας υπάρχει το προπονητικό επιτελείο και εμείς θα ακολουθήσουμε ότι μας υποδείξουν. Έχουμε την θέληση και την πεποίθηση που χρειάζεται για να κερδίσουμε αυτόν τον τελικό. Έτσι θα καταφέρουμε να πανηγυρίσουμε έναν μεγάλο θρίαμβο».

Ερωτηθείς για τον χθεσινό τελικό της Ίντερ με την Μπερτσελόνα και αν το πάθος πρέπει να είναι οδηγός για τον ΑΡΗ επεσήμανε: «Το παιχνίδι που παρακολούθησα ήταν παιχνίδι τακτικής. Ήταν μια αναμέτρηση στη σκακιέρα δυο προπονητών, επομένως θεωρώ ότι θα είναι πολύ σημαντικό το κομμάτι της τακτικής για εμάς. Εμείς στον πάγκο μας έχουμε έναν προπονητή που μπορεί να ξεδιπλώσει κάθε κομμάτι τακτικής καλύτερα από τον καθένα».

Τέλος για τον κόσμο του ΑΡΗ που θα βρεθεί στο ΟΑΚΑ υπογράμμισε: «Εγώ αυτό που θέλω εκ των προτέρων είναι να ευχαριστήσω τον κόσμο για τις εικόνες που θα μας χαρίσουν. Πρέπει να ανταποκριθούμε γιατί τα συναισθήματα που θα μας χαρίσουν για άλλη μια φορά θα είναι μοναδικά. Θέλουμε να γίνουμε κομμάτι της ιστορίας και ελπίζουμε να μην τους απογοητεύσουμε. Μακάρι να εκπληρώσουμε την ευχή των χιλιάδων οπαδών μας».

Ζιλμπέρτο: Έχουμε αποδείξει ότι είμαστε οι καλύτεροι

Με ηρεμία προετοιμάζεται για την συμμετοχή του στον πρώτο του τελικό με την φανέλα του Παναθηναϊκού, ο Ζιλμπέρτο Σίλβα.Ο Βραζιλιάνος ισχυρίστηκε την Τετάρτη πως την ευκαιρία ενός τελικού δεν την έχεις κάθε μέρα και προέτρεψε τους συμπαίκτες του να τα δώσουν όλα, αφού πρόκειται για το τελευταίο παιχνίδι της σεζόν που θα παίξει σημαντικό ρόλο στην συνολική εικόνα. Παράλληλά, υποστήριξε πως το μπόνους του νταμπλ δεν αποτελεί επιπλέον κίνητρο, ενώ όσο για την επιλογή του να έρθει στον Παναθηναϊκό πριν από δύο καλοκαίρια, υποστήριξε πως δεν είχε καμία αμφιβολία.

Αναλυτικά, τα όσα είπε ο Ζιλμπέρτο Σίλβα στην σημερινή Media Day:

Για το αν ο Παναθηναϊκός φοβάται κάτι άλλο από τον κακό του εαυτό: «Σίγουρα το να φτάσει κάποιος στον τελικό δεν είναι τυχαίο γεγονός. Είναι το τελευταίο παιχνίδι της σεζόν και κατά την άποψη μας και όπως έχετε δει όλοι έχουμε αποδείξει ότι είμαστε οι καλύτεροι. Ξέρουμε ότι δεν θα είναι εύκολο και θα πρέπει να προσπαθήσουμε σκληρά για να κερδίσουμε. Ωστόσο θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο».

Για το τι πρέπει να προσέξουν: «Απλά να δώσουμε το 100%. Είναι το τελευταίο παιχνίδι και πρέπει να έχουμε καλή εικόνα. Δεν υπάρχει άλλο οπότε μπορούμε να τα δώσουμε όλα. Θέλουμε να τελειώσουμε με το σωστό τρόπο. Δεν το πετυχαίνεις κάθε μέρα να είσαι σε έναν τελικό οπότε το κίνητρο υπάρχει».
Για τα οφέλη της απευθείας εισόδου στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ: «Νομίζω ότι είναι καλό. Είμαστε ήδη στους ομίλους και το πετύχαμε επειδή είμαστε πρωταθλητές και αυτό είναι σημαντικό για το σύλλογο. Θα έχει περισσότερο χρόνο για να προετοιμαστεί, για το τι θέλει για τη νέα σεζόν, αλλά και για τους παίκτες αφού πολλοί παίκτες μας θα πάνε στο Μουντιάλ. Θα έχουμε χρόνο για να ξεκουραστούμε. Για μένα σίγουρα, πέρυσι είχα περιορισμένο χρόνο ξεκούρασης και φέτος θα το ευχαριστηθώ και με το παραπάνω»
Για το πως αντιμετωπίζει ο ίδιος τον τελικό, μετά τις εμπειρίες που έχει από την σπουδαία καριέρα του: «Ως επαγγελματίας αυτό έχω στο μυαλό μου. Όταν πετυχαίνεις ένα στόχο ίσως να μην έρθει άλλος. Το ελληνικό πρωτάθλημα ήταν ο στόχος μου από τη στιγμή που ήρθα και τον πέτυχα επιτέλους. Τώρα ακολουθεί το κύπελλο που είναι σε τρεις ημέρες. Αυτό που χρειάζεται είναι μια προσήλωση, μια αφοσίωση στον στόχο γιατί είναι σημαντικός για τους παίκτες και για το σύλλογο».
Για το μπόνους του 1 εκ. ευρώ για την κατάκτηση του νταμπλ: «Φαίνεται να γνωρίζεται περισσότερα για το συμβόλαιο μου από εμένα. Δεν ξέρω τι έχει υποσχεθεί ο πρόεδρος. Αυτό δεν είναι το πιο σημαντικό. Όταν κερδίζεις έναν τίτλο κερδίζεις πολλά περισσότερα από μπόνους. Τον σεβασμό του κόσμου, των άλλων παικτών και αυτό πρέπει να σκεφτόμαστε. Αν σκεφτόμαστε το μπόνους τότε πρέπει να ξεχάσουμε τον τελικό. Δεν θέλω κανείς από τους παίκτες να σκέφτονται αυτό. Πρέπει να συγκεντρωθούμε στο ματς και να είμαστε προσηλωμένοι σε αυτό το στόχο και πως θα κερδίσουμε. Τα υπόλοιπα είναι δουλειά της διοίκησης».
Για το αν η επιτυχία του στον Παναθηναϊκό είναι απάντηση σε όσους αμφισβητούσαν την επιλογή του να έρθει στην Ελλάδα: «Ο πρώτος λόγος που υπέγραψα όταν ήρθα εδώ ήταν για να παίζω και να είμαι χαρούμενος γιατί δεν ήμουν χαρούμενος στην Άρσεναλ. Ήμουν στον πάγκο και δεν αισθανόμουν καλά και για αυτό αποφάσισα να έρθω στην Ελλάδα. Δεν είχα ποτέ αμφιβολίες. Ήξερα την ομάδα που ερχόμουν. Ήθελα μια καινούρια πρόκληση και δεν μετανιώνω για αυτό. Έπειτα από δύο χρόνια και παρότι η πρώτη χρονιά ήταν απογοητευτική επειδή δεν κερδίσαμε τίποτα, αισθάνομαι πολύ καλά εδώ. Δεν ήρθα μόνο για να πάρω τη σύνταξή μου για όταν σταματήσω το ποδόσφαιρο. Ήρθα να κατακτήσω τίτλους και τα καταφέρνω. Επίσης είχα επιθυμία να παίξω στην εθνική ομάδα. Και από τον πάγκο δεν θα είχα αυτή τη δυνατότητα».

Γεωργάτος για Ίντερ

Για την Ίντερ και τον Μουρίνιο μίλησε στον ραδιοφωνικό Σταθμό «Sentra 103,3» ο Γρηγόρης Γεωργάτος.Ο πρώην άσος των «νερατζούρι» τόνισε μεταξύ άλλων πως οι Μιλανέζοι διαθέτουν και πάθος και δύναμη, ωστόσο τους λείπουν οι τίτλοι που θα τους καθιερώσουν στις μεγάλες ομάδες.
Αναλυτικά:
Για το χθεσινό παιχνίδι με τη Μπαρτσελόνα: «Η Ίντερ φέτος με τον Μουρίνιο έχει πάθος και δύναμη στον τρόπο παιχνιδιού της και το έδειξε και χθες. Επειδή έπαιζε με την Μπαρτσελόνα, η οποία παίζει την καλύτερη μπάλα στον πλανήτη, δεν γίνεται να λέμε ότι η Ίντερ είναι σε χαμηλό επίπεδο από τη στιγμή που διαθέτει παίκτες παγκοσμίου κλάσης. Η Ίντερ απλά δεν έχει τους τίτλους που την καθιερώνει στις μεγάλες ομάδες».

Για την επιστροφή του στην Ίντερ και τον Κούπερ: «Δεν ήταν θέμα προπονητή, ότι δεν με πίστεψε. Το σημαντικό ήταν ότι αν ήθελα να παίξω και είχα βάλει το μυαλό μου να μείνω, θα γινόταν. Δεν είναι θέμα προπονητή, αν είχα βάλει στο μυαλό ότι θα παίξω θα έπαιζα, αλλά εγώ δεν το ήθελα».
Για τον τρόπο παιχνιδιού της Ίντερ: «Η Ίντερ έπαιξε το ματς που περίμενα. Έχει έναν τεχνικό ο οποίος είναι εκπληκτικός στο να σου μεταδίδει το πάθος και την τακτική σε ένα ματς Οι παίκτες ακολούθησαν πιστά τις εντολές του Μουρίνιο, τους βγήκαν και οι φάσεις και κέρδισαν».
Για τη Μπαρτσελόνα και τον Μέσι: «Εγώ πιστεύω στην μέρα μιας ομάδα και ειδικά σε αυτό το επίπεδο. Ξέρουμε ότι το στιλ παιχνιδιού της Μπαρτσελόνα, που αν βρεθεί στην μέρα της δεν την αντιμετωπίζεις εύκολα. Κατά 40 με 50 τις εκατό δεν ήταν σε καλή μέρα η Μπαρτσελόνα. Ο Ντάνι Άλβες ήταν κακός, ο Μέσι δεν πήρε πρωτοβουλίες, μόνο ο Πέδρο προσπάθησε και ο Ιμπραίμοβιτς δεν ήταν καλός. Η Μπαρτσελόνα βασίζεται στον Μέσι., ο οποίος δεν πήρε μπάλα και αυτό βοήθησε την Ίντερ. Η Μπαρτσελόνα στο πρώτο δεκάλεπτο είχε την κατοχή και έβαλε το γκολ. Μετά η Ίντερ πίεσε και ισοφάρισε. Εγώ δεν είπα ότι γενικά δεν ήταν η μέρα της, αλλά, η μέρα ορισμένων παικτών για την ομάδα της Μπαρτσελόνα και λογικό να έρθει αυτό το αποτέλεσμα».

Για την ρεβάνς στο Κάμπ Νου: «Χθες, είδαμε στα τελευταία λεπτά την Μπαρτσελόνα να πιέζει την Ίντερ. Πιστεύω ότι αυτό θα το δούμε και στην Ισπανία και η Ίντερ θα έχει δύσκολη νύχτα».
Για το αν θα θέλει να είναι στον τελικό στην Μαδρίτη αν προκριθεί η Ίντερ: «Θα πήγαινα και χθες αλλά λόγο των ακυρώσεων των πτήσεων δεν πήγα. Γενικά έχω ακόμα επαφές με πρώην συμπαίκτες μου στην Ίντερ. Στο Μιλάνο πηγαίνω για λίγο και παρακολουθώ και αγώνες της Ίντερ».
Για το αν χτες η Ίντερ έπαιξε την καλύτερη μπάλα για την φετινή σεζόν: «Ο Μιλίτο έχει κάνει μεγάλα παιχνίδια και στο πρωτάθλημα και στην Ευρώπη με την φανέλα της Ίντερ. Ήταν ένα στοίχημα που πήραν οι άνθρωποι του συλλόγου και μην ξεχνάμε ότι παίζει και ένας από τους καλύτερους φορ του κόσμου, ο Ετό. Έχει παίκτες σκληροτράχηλους και ικανούς να σου κάνουν την ζημιά. Η Ίντερ είναι μεγάλη ομάδα, με καλό πρόεδρο και έχει έναν τρομερό κόσμο».

Για την οικογένεια Μοράτι: «Ο Μοράτι έχει μαράζι για τον Ευρωπαϊκό τίτλο. Στον πρόεδρο η ομάδα αυτή είναι η ίδια του η ζωή. Δεν πιστεύω να σταματήσει ακόμα και αν δεν πάρει τον τίτλο του Πρωταθλητή Ευρώπης. Θα συνεχίσουν και οι επόμενες γενιές».

Δεν χαρίζεται ούτε στον αδελφό του.

Όταν μπαίνει στο γήπεδο, δεν χαρίζεται ούτε στον αδελφό του. Μια έκφραση που χρησιμοποιείται συνήθως ενδεικτικά... Για τον Ντιέγκο Μιλίτο, όμως, είναι αποδεδειγμένη προσωπικότητα!
1. Είναι γεννημένος στις 12 Ιουνίου του 1979, ένα χρόνο και δύο μήνες μεγαλύτερος από τον αδελφό του Γκάμπριελ. Το πλήρες του όνομα είναι Ντιέγκο Αλμπέρτο Μιλίτο, γεγονός που σχολιάζεται στην Αργεντινή κυρίως για τα αρχικά του ονόματός του. Ν.Α.Μ., όπως Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα.

2. Ήταν ο πρώτος από τα δύο αδέλφια που άφησε τη... μπάλα στο δρόμο για να παίξει ποδόσφαιρο. Στα 18 του χρόνια έπαιξε στην Ρασίνγκ Κλαμπ, όπου ήταν και τα ξαδέλφια του. Ο αδελφός του προτίμησε την Ιντεπεντιέντε, αιώνια αντίπαλο της Ρασίνγκ. Τα ντέρμπι των δύο ομάδων ονομάζονται «Avellaneda Clasico» και είναι το δεύτερο ντέρμπι μίσους στην Αργεντινή, πίσω από το Μπόκα-Ρίβερ.

3. Από το μίσος δεν μπόρεσαν να ξεφύγουν ούτε τα δύο αδέλφια, αφού όποτε ήταν αντίπαλοι ξεχνούσαν οικογενειακούς δεσμούς. Φημολογείται ότι σε ένα ντέρμπι μεταξύ των δύο ομάδων, ο Ντιέγκο γύρισε και έβρισε τη μάνα του Γκάμπριελ κι εκείνη το είδε και αναγκάστηκε να φύγει από το γήπεδο. «Δε νομίζω πως κανένας από τους δύο προσέβαλε του άλλου την μητέρα», είχε σχολιάσει ο πατέρας τους, Χόρχε.

4. Εκείνο που σίγουρα έχει καταγραφεί ως γεγονός είναι η σφοδρή επιμονή του Ντιέγκο να αποβληθεί ο αδελφός του σε ντέρμπι Ρασίνγκ-Ιντεπεντιέντε. Ο Ντιέγκο είχε ισοφαρίσει για τη Ρασίνγκ, ο Γκάμπριελ είχε πάρει κίτρινη κάρτα και σε ένα σκληρό μαρκάρισμα, ο μεγάλος Μιλίτο κυνηγούσε τον διαιτητή για να αποβάλει τον αδελφό του. «Με εξέπληξε το γεγονός ότι μάλωσαν!», είχε πει ο πατέρας τους.

5. Μια ιστορία με τον Χόρχε Μιλίτο έκανε τον γύρο του κόσμου, όταν ακόμα οι δύο παίκτες προσπαθούσαν να καθιερωθούν στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Το 2002, ο πατέρας του Ντιέγκο και του Γκάμπριελ απήχθη στην Αργεντινή και οι δύο παίκτες πλήρωσαν τα λύτρα προκειμένου να αφεθεί ελεύθερος. Οι απαγωγείς τον κράτησαν μόλις ένα βράδυ και τον άφησαν στις 31 Αυγούστου του 2002. «Η οικογένειά μας πάντα ήταν ενωμένη κι αυτό μας κράτησε στις δύσκολες στιγμές», είχε πει ο Ντιέγκο για το επεισόδιο.

6. Ο Γκάμπριελ Μιλίτο ήταν ο πρώτος που πήρε μεταγραφή κι έφυγε από την Αργεντινή, υπογράφοντας στη Σαραγόσα το 2003. Ο Ντιέγκο Μιλίτο ακολούθησε λίγους μήνες αργότερα, στις αρχές του 2004. Ήταν ανακάλυψη του Ενρίκο Πρετζιόσι, προέδρου της Τζένοα, ο οποίος επέμενε για την απόκτησή του. Η ιταλική ομάδα πλήρωσε τα μισά του δικαιώματα και τον αγόρασε για να την βοηθήσει στη Β' Εθνική!

7. Φεύγοντας από την Αργεντινή, τον ακολουθούσε το παρατσούκλι «ο Μικρός Πρίγκιπας», λόγω της ομοιότητάς του με τον Έντσο Φαντσέσκολι. «Το σέβομαι, αλλά ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω που βλέπουν την ομοιότητα», έχει πει χαριτολογώντας, ενώ δεν μπορούσε να δεχτεί την αγωνιστική ομοιότητα. «Δεν μπορώ να συγκρίνω τον εαυτό μου με κάποιον σαν τον Φραντσέσκολι. Ο Έντσο, για όλους τους νοτιοαμερικάνους, είναι ένας μύθος. Έχω δει όλα του παιχνίδια, εμπνέομαι από εκείνον, αλλά δεν τολμώ να συγκρίνω τον εαυτό μου μαζί του».

8. Στην Ιταλία «έπιασε» αμέσως και άμεσα είχαν ξεκινήσει τα δημοσιεύματα για ενδιαφέρον της Γιουβέντους. Ήταν η εποχή που ο Νταβίντ Τρεζεγκέ είχε σοβαρό πρόβλημα τραυματισμού και η «μεγάλη κυρία» έψαχνε αντικαταστάτη.

9. Τον πρώτο καιρό φαινόταν αδιανόητο στον Ντιέγκο Μιλίτο να παίξει στην ίδια ομάδα με τον αδελφό του. «Δεν μπορώ να πιστέψω ότι θα συμβεί κάτι τέτοιο. Μόνο στην Εθνική ομάδα. Έχουμε παίξει ξανά εκεί μαζί και ήταν ένα πολύ δυνατό συναίσθημα». Το όνειρο του πατέρα τους είναι για το ερχόμενο καλοκαίρι, να τους δει να παίζουν μαζί στο Μουντιάλ.

10. Με τη Τζένοα δεν κατάφερε να παίξει στη Serie A, παρότι κατέκτησαν τον τίτλο το 2004-05 με τον ίδιο να πετυχαίνει 21 γκολ. Η ομάδα του υποβιβάστηκε για στημένο ματς και ο Μιλίτο ήταν αναγκασμένος να φύγει. Η Σαραγόσα τον αγόρασε έναντι 5 εκ. ευρώ!

11. Στην Ισπανία πήγε και ήταν γνωστός ως «ο αδελφός του Γκάμπι Μιλίτο», αφού ο μικρός της οικογένειας είχε φτάσει σε πολύ πιο υψηλά σκαλοπάτια νωρίτερα. Το γεγονός αυτό ουδέποτε απασχόλησε τον Ντιέγκο. «Δεν αισθάνθηκα ποτέ μειονεκτικά απέναντί του, ούτε με πείραζε τι θεωρούσε ο κόσμος», είχε πει.

12. Στην πρώτη του σεζόν στην Ισπανία πέτυχε 21 γκολ σε συνολικά 44 εμφανίσεις και η Σαραγόσα τερμάτισε στην 11η θέση. Η ημέρα που άλλαξε την καριέρα του, ωστόσο, ήρθε στις 9 Φεβρουαρίου του 2006 στον ημιτελικό του κυπέλλου με τη Ρεάλ. Ο Ντιέγκο Μιλίτο σκόραρε τέσσερις φορές σε ένα εκπληκτικό 6-1, έχοντας φτάσει στο χατ-τρικ από το 34ο λεπτό του αγώνα!

13. Η δεύτερη σεζόν του θα είναι ακόμα καλύτερη με 23 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις και τη Σαραγόσα να διεκδικεί έξοδο στο Champions League μέχρι λίγο πριν το φινάλε της σεζόν. Εντέλει, έμεινε έκτη έξι βαθμούς πίσω από τη Βαλένθια και, παράλληλα, πούλησε ορισμένα από τα βασικά της στελέχη. Ο Γκάμπριελ έφυγε για τη Βαρκελώνη και ο Ντιέγκο έγινε αρχηγός της ομάδας.

14. Το 2007-08 ήταν καταδικαστικό, με τη Σαραγόσα να υποβιβάζεται και τον 28χρονο Αργεντινό να γνωρίζει ότι πρέπει να φύγει. Ήταν γνωστό, εξάλλου, από τα μέσα της σεζόν πως πρόθεση του συλλόγου ήταν να τον πουλήσει. «Λυπάμαι που φεύγω και θα μου λείψει η Σαραγόσα, όμως μερικές φορές δεν είναι όλα στο χέρι μας», θα πει αποχαιρετώντας την πόλη για την αγαπημένη του Γένοβα.

15. Ο Ντιέγκο Μιλίτο είχε να διαλέξει από δεκάδες προσφορές. Προτίμησε να επιστρέψει στην πόλη που τον λάτρεψε και να μην κουβαλάει το απωθημένο ότι είχε αφήσει ανολοκλήρωτες δουλειές. Έκλεισε την 1η Σεπτεμβρίου η μεταγραφή του και η Τζένοα τον απέκτησε έναντι 13 εκ. ευρώ! Στο ντεμπούτο του απέναντι στη Μίλαν έδωσε την ασίστ στο πρώτο γκολ και πέτυχε το δεύτερο! «Τη τελευταία στιγμή, η Τζένοα έκανε μια εκπληκτική πρόταση. Είναι μια πόλη που ξέρω, ένας σύλλογος που εκτιμώ και με σέβονται. Δεν δίστασα στιγμή», σχολίασε για την απόφασή του.

16. Η Τζένοα τερμάτισε 5η στην Serie A κι έχασε στην ισοβαθμία το Champions League και ο Ντιέγκο Μιλίτο ήταν δεύτερος σκόρερ με 24 γκολ πίσω από τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς. Η Ίντερ πλήρωσε 25 εκ. ευρώ για να τον αποκτήσει πακέτο με τον Τιάγκο Μότα και μετά από 12 χρόνια καριέρας, ερχόταν η μεγάλη στιγμή του Ντιέγκο Μιλίτο. «Ποτέ δεν αγχώθηκα ότι περνούσε ο χρόνος. Η μοίρα ήθελε να ζήσω όλα τα βήματα πριν καταξιωθώ και εγώ τα απόλαυσα».

17. Πριν ολοκληρωθεί η μεταγραφή του στην Ίντερ, ο Ζοσέ Μουρίνιο είχε κληθεί να σχολιάσει τα δημοσιεύματα που ήθελαν τους νερατζούρι να αποκτούν τον Μιλίτο ή τον Ντρογκμπά... «Δεν γνωρίζω τον Μιλίτο, αλλά ο Ντρογκμπά είναι φίλος μου. Ποτέ δεν έχω περάσει ούτε ένα λεπτό με τον Ντιέγκο, ενώ ήμουν 3,5 χρόνια δίπλα στον Ντιντιέ. Γνωρίζω τον Ντρογκμπά, ενώ δεν είναι φίλος μου ο Μιλίτο. Τουλάχιστον, όχι ακόμα...».

18. Η συνεργασία τους στην Ίντερ είναι μέχρι τώρα ιδανική και ο Ντιέγκο Μιλίτο μιλάει πάντα με τα καλύτερα λόγια για τον Ζοσέ Μουρίνιο. «Έχει εκπληκτική νοοτροπία νικητή. Σου μεταδίδει σιγουριά, είναι εκπληκτικός προπονητής. Πάντα προετοιμασμένος και κάνει τη διαφορά με τον χαρακτήρα του. Αν χάσεις ένα ματς, πάντα ψάχνει τρόπο να ανεβάσει την ομάδα. Είναι πάντα ξεκάθαρος και ειλικρινείς, γι' αυτό και πολλοί τον θεωρούν υπερόπτη. Με το Μουρίνιο δεν υπάρχει μέσος όρος: Τον αγαπάς ή τον μισείς».

19. Φημίζεται για την... απελπιστικά ήσυχη ζωή που έχει επιλέξει. Στη Γένοβα ζούσε σε ένα μικρό διαμέρισμα με τη σύζυγό του και το είχε επιλέξει για την εκπληκτική του θέα. Δεν θα παρατούσε ποτέ τους Αργεντινούς φίλους του και δηλώνει ως καλύτερη μέρα της ζωής του εκείνη που γεννήθηκε ο Λεάντρο, ο γιος του. Όταν ρωτήθηκε ποια ήταν η τελευταία φορά που πήγε σε κλαμπ απάντησε πως «δεν θυμάμαι», ενώ δεν έχει τσακωθεί ποτέ με συμπαίκτη του και δεν έχει αργήσει σε προπόνηση.

20. Δεν θα παρατούσε ποτέ τους Αργεντινούς φίλους του, οι οποίοι είναι και οι μόνοι που του λείπουν από την πατρίδα του και δηλώνει ως καλύτερη μέρα της ζωής του εκείνη που γεννήθηκε ο Λεάντρο, ο γιος του. Η χειρότερη είναι «η μέρα που απήγαγαν τον πατέρα μου. Από τότε που γύρισε, δεν θέλησα ποτέ να θυμάμαι, ούτε να μιλήσω γι' αυτό το γεγονός».

21. Αν μπορούσε να καλέσει πέντε διάσημους για δείπνο θα ήταν ο Μάικλ Τζόρνταν, ο Ρότζερ Φέντερερ, ο Έντσο Φραντσέσκολι και ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα. «Ο Μαραντόνα πιάνει για δύο», είχε εξηγήσει, ώστε να επισημάνει την εκτίμηση που έχει στο νυν ομοσπονδιακό τεχνικό της Αργεντινής.

22. Το χθεσινό του γκολ ήταν το 24ο στη σεζόν! «Ελπίζω να περάσει μια δύσκολη νύχτα ο Γκάμπι με μένα αντίπαλο. Να κερδίσουμε και να πετύχω 2-3 γκολ!». Ο αδελφός του δεν έπαιξε χθες, αλλά ο Ντιέγκο Μιλίτο σίγουρα δεν ζει πλέον στη σκιά του.

Κοντράρεται η Μπάγερν

Σε καμία περίπτωση η Λιόν δεν φοβάται την Μπάγερν Μονάχου με τον προπονητή της γαλλικής ομάδας, Κλοντ Πιέλ να τονίζει πως οι Βαυαροί είναι στην καλύτερη τους φάση, αλλά κοντράρονται.Ο τεχνικός της «Ολιμπίκ» δεν δείχνει να πονοκεφαλιάζει που εφτά παίκτες του βρίσκονται στο όριο καρτών: «Παρά το ότι έχουμε επτά παίκτες στο όριο καρτών, δεν τίθεται θέμα να προφυλάξουμε τα πόδια μας και τις δυνάμεις μας. Αν προκύψουν κάρτες και απουσίες στη ρεβάνς, θα τα αντιμετωπίσουμε στην ώρα τους, όχι τώρα. Μέχρι τώρα ήμασταν πιο σταθεροί στο Τσάμπιονς Λιγκ. Η Μπάγερν είναι στην καλύτερη φάση της, αλλά μπορούμε να την κοντράρουμε».

Ο Κάκος σφυρίζει στον τελικό

Ο Τάσος Κάκος θα είναι ο διαιτητής του τελικού του Κυπέλλου Hellas On Line, ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Άρη, το προσεχές Σάββατο στο ΟΑΚΑ. Βοηθοί του Κερκυραίου ρέφερι θα είναι ο Κωνσταντίνος Δάλλας και ο Δημήτρης Τσάτσης από την Ήπειρο. Τέταρτος διαιτητής θα είναι ο Μιχάλης Κουκουλάκης από το Ηράκλειο και παρατηρητής ο Γιώργος Μπίκας από τη Χαλκιδική.

Προπονήθηκε ο Σνάουτσερ

Ο Σνάουτσερ προπονήθηκε κανονικά και είναι στη διάθεση του Σάντος για το ματς των πλέι οφ με την ΑΕΚ. Στην Τούμπα οι προπονήσεις. Ο Φερνάντο Σάντος επέλεξε την Τούμπα ως τόπο διεξαγωγής των προπονήσεων για να μην προκύψει κάποιος τραυματισμός από τον κακό αγωνιστικό χώρο της Σουρωτής. Το ευχάριστο για τον Πορτογάλο τεχνικό στην πρωινή προπόνηση της Τετάρτης, ήταν η επάνοδος του Μίροσλαβ Σνάουτσνερ στο πρόγραμμα.
Αντιθέτως το ατομικό του πρόγραμμα συνέχισε ο Ντάριο Κρέσιτς, ωστόσο ο νεαρός τερματοφύλακας αναμένεται να επιστρέψει στις προπονήσεις ως το τέλος της εβδομάδας.

Η προπόνηση της Πέμπτης θα πραγματοποιηθεί στις 10:30 και ο Ζλάταν Μουσλίμοβιτς θα πάρει το βραβείο του MVP της 30ης αγωνιστικής, ενώ για την Παρασκευή έχει προγραμματιστεί φιλικό με τον Πανθρακικό στην Τούμπα κεκλεισμένων των θυρών.

Ριζικές αλλαγές στη Γιουβέντους

Μετά το τέλος της φετινής σεζόν είναι δεδομένο ότι θα γίνουν ριζικές αλλαγές στο στρατόπεδο της Γιουβέντους. Ήδη στην Ιταλία ακούγεται ότι ο Τζιανλούκα Βιάλι θα αναλάβει ρόλο προέδρου. Οι ιδιοκτήτες του συλλόγου έχουν κουραστεί από τον Ζαν Κλοντ Μπλαν, ο οποίος πήρε τη θέση του Τζιοβάνι Κόμπολι Τζίλι στο τέλος της προηγούμενης σεζόν. Ο πρώτος έχει δεχθεί αυστηρή κριτική για τα αποτυχημένα αποτελέσματα της «γηραιάς κυρίας» στο πρωτάθλημα και η καρέκλα του τρίζει.

Αυτό ενισχύεται ακόμα περισσότερο από το γεγονός, ότι άνθρωπος της Γιουβέντους αποκάλυψε πως προσπαθεί να πείσει τον Βιάλι να αναλάβει ένα σημαντικό πόστο στον σύλλογο. Παρόλα αυτά ο πρώην άσος του ιταλικού ποδοσφαίρου και της ομάδας του Τορίνο, απέρριψε την πρόταση που του έκαναν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Βιάλι απολαμβάνει την εύνοια της οικογένειας Ανιέλι, η οποία θα ήθελε να τον δει στην προεδρία της Γιουβέντους με τεχνικό διευθυντή τον Μαρτσέλο Λίπι. Όσο την θέση του προπονητή το τελευταίο διάστημα ακούγεται και πάλι το όνομα του Ράφα Μπενίτεθ.

Οι μετοχές στον ΓΣ

Οι μετοχές στον ΓΣ

Σημαντική αναμένεται να είναι η σημερινή μέρα αναφορικά με το θέμα των μετοχών της ΠΑΕ. Η επιθυμία των φιλάθλων φαίνεται να γίνεται πραγματικότητα καθώς ο Αντώνης Ρέμος το αποφάσισε και άναψε το πράσινο φως ώστε να αλλάξουν χέρια οι μετοχές.
Συγκεκριμένα θα υπάρξει ένα ραντεβού του Θεόφιλόυ Πατελη με έναν νομικό εκπρόσωπο του Αντώνη Ρέμου, κ. Τσαμούρη, ώστε να πάρει ένα πληρεξούσιο που θα δίνει τις μετοχές στα χέρια του ΓΣ.
Ουσιαστικά θα πρόκειται για μια διαχείριση των μετοχών και θα πρέπει άμεσα να συγκληθεί γενική συνέλευση στην ΠΑΕ προκειμένου να δρομολογηθούν εξελίξεις.
Το ζητούμενο είναι η διοίκηση που θα προκύψει αν θα είναι μέσω πρωτοδικείου κάτι που φαντάζει να είναι και το πιθανότερο σενάριο στην δεδομένη χρονική στιγμή.
Με αυτά τα δεδομένα ο ΓΣ θα έχει δυναμικό ρόλο για το μέλλον της ΠΑΕ και θα μπορέσει να δημιουργήσει τις συνθήκες εκείνες που θα δώσουν ώθηση στους κυανόλευκους.
Πάντως εξελίξεις θα υπάρξουν και στον ΓΣ καθώς είναι πολύ πιθανό να κατατεθούν οι παραιτήσεις των μελών του διοικητικού συμβουλίου. Άλλωστε υπήρχε η πρόθεση του Τάσου Αδαμίδη για κάτι τέτοιο , ενώ και ο Τριανταφύλλου άφηνε να εννοηθεί ότι οδεύει προς αυτή την κατεύθυνση.
Όλα δείχνουν ότι τα επόμενα 24ωρα θα είναι κρίσιμα για τους κυανόλευκους σε όλους τους τομείς τόσο στην ΠΑΕ όσο και στον ΓΣ.
Ίσως είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για να ξεδιαλύνει το τοπίο και επιτέλους αυτός ο σύλλογος να βρει τον δρόμο που του αξίζει. Πηγη Μετροσπορ

Τόρες: "Εμείς το φαβορί και μετά η Αγγλία"

http://www.contra.gr/images/m/torres_200410_m.jpgΤο Παγκόσμιο Κύπελλο της Νότιας Αφρικής πλησιάζει και οι εκτιμήσεις των παικτών για τα φαβορί της διοργάνωσης συνεχίζονται. Ο Φερνάντο Τόρες τονίζει πως η Αγγλία του Φάμπιο Καπέλο είναι...ισχυρό χαρτί για την κατάκτηση του τροπαίου και ο ίδιος θα ήθελε να αντιμετωπίσει τα «λιοντάρια» στον τελικό.

“Αν η Αγγλία ξεπεράσει τα πνευματικά της εμπόδια τότε η Ισπανία κόντρα στην Αγγλία θα είναι ένας εξαιρετικός τελικός για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Οι άνθρωποι λένε ότι η Ισπανία έχει την καλύτερη 11άδα στον κόσμο, αλλά όταν βλέπεις την Αγγλία στα χαρτιά έχει τη δεύτερη καλύτερη», δήλωσε ο επιθετικός της Λίβερπουλ.

O Iσπανός επιθετικός αναγνωρίζει πως υπάρχουν παίκτες της εθνικής Αγγλίας που είναι κορυφαίοι στον τομέα τους: «Έχουν δύο από τους καλύτερους αμυντικούς, τον Τζον Τέρι και τον Ρίο Φέρντιναντ. Ο Στίβεν Τζέραρντ είναι ο καλύτερος μέσος στον πλανήτη και ο Γουέιν Ρούνεϊ είναι από τους πιο φορμαρισμένους παίκτες μαζί με τον Μέσι. Είναι δύσκολο να διαπιστώσεις αδυναμίες στην ομάδα της Αγγλίας. Αυτό που χρειάζονται είναι να σπάσουν τους πνευματικούς του φραγμούς», υποστήριξε ο βασικός επιθετικός των πρωταθλητών Ευρώπης.

Ο Τόρες έχει υποβληθεί σε εγχείριση στο ταλαιπωρημένο του γόνατο και παρά τις προβλέψεις που τον θέλουν εκτός Παγκοσμίου Κυπέλλου λογικά θα δηλώσει «παρών» στα γήπεδα της Νότιας Αφρικής

Σενάρια για Τρεζεγκέ

http://www.sportdog.gr/Articles/Images/sd13/imgv3b_ThcV56Xlfa.jpgΓια την απόκτηση του Νταβίντ Τρεζεγκέ θα κινηθεί η Μίλαν το καλοκαίρι, σύμφωνα με την εφημερίδα «Tuttosport».Oι «ροσονέρι» είχαν ενδιαφερθεί και πέρυσι για τον 32χρονο επιθετικό, αλλά οι «μπιανκονέρι» δεν ήθελαν να τον παραχωρήσουν σε ανταγωνιστική ομάδα.

Στο πλαίσιο όμως των αλλαγών που επίκειται στο ρόστερ της «Κυρίας», οι άνθρωποι της Γιουβέντους σκέφτονται να τον παραχωρήσουν στους «ροσονέρι».

Σύμφωνα μάλιστα με το ρεπορτάζ, οι Αλέσιο Σέκο και Ρομπέρτο Μπέτεγκα έχουν ήδη έρθει σε επαφές με τους ανθρώπους της Μίλαν για το επικείμενο deal.

Αντελίνο Βιεϊρίνια: «Ο ΠΑΟΚ έμαθε από τα λάθη του»

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/4651d182f3eb61b5c87e0ad9ec88ed67_L.jpg?1271830528?1271830528?1271830528Ο ΠΑΟΚ μπορεί να έχασε το πρωτάθλημα, πήρε όμως το ...μάθημα του και στα play off θα παρουσιαστεί πολύ καλύτερος και έτοιμος να κατακτήσει την πρώτη θέση, όπως τόνισε ο Αντελίνο Βιεϊρίνια

Στόχος του ΠΑΟΚ είναι η κατάκτηση της πρώτης θέσης, ώστε να δοθεί η δυνατότητα στον σύλλογο της Μακεδονίας να διεκδικήσει την είσοδο του στο Champions League μέσα από τους προκριματικούς του καλοκαιριού, σύμφωνα με τον Αντελίνο Βιεϊρίνια.
Ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός του «Δικεφάλου» αναφέρθηκε επίσης στο θέμα της παραμονής του Φερνάντο Σάντος, δηλώνοντας πως θα είναι «πλήγμα» για τον ίδιο η αποχώρηση του από τον σύλλογο.

Aναλυτικά η συνέντευξη Βιεϊρίνια στην «Εξέδρα»:

- Σε τι κατάσταση βρίσκεται η ομάδα ενόψει των πλέι οφ;

«Σίγουρα ξεπεράσαμε την κρίση που έφεραν οι τρεις διαδοχικές ήττες στο πρωτάθλημα και βρισκόμαστε σε πολύ καλό δρόμο. Για την ακρίβεια, δεν θεωρώ πως υπήρξε κρίση, αφού αν εξαιρεθεί ο αγώνας εναντίον του Αρη, όπου δεν γινόταν να παίξουμε ποδόσφαιρο, σε αυτούς με την ΑΕΚ και τη Λάρισα ήμασταν σαφώς καλύτεροι από τους αντιπάλους μας. Ομως ατυχήσαμε και μας στοίχισε η κακή ψυχολογία μας. Κατόπιν, όμως, η ομάδα πήρε δύο νίκες, ενώ εναντίον του Εργοτέλη ανέδειξε και τον καλό αγωνιστικό ρυθμό που έχει και περιμένει πώς και πώς να ξεκινήσουν οι αγώνες των πλέι οφ».

- Εσύ; Εχεις φθάσει στο επιθυμητό επίπεδο φόρμας;

«Η αλήθεια είναι πως έχω κάτι ενοχλήσεις από το χτύπημα που δέχτηκα στον αγώνα της περασμένης Κυριακής, όμως ελπίζω πως σύντομα θα ξεπεράσω το πρόβλημα. Από εκεί και πέρα, δεν αισθάνομαι καμία κούραση, έχω πολύ καλό αγωνιστικό ρυθμό και είμαι έτοιμος να κάνω ό,τι μου πει ο προπονητής μου. Θέλω να κάνω το καλύτερο για τον ΠΑΟΚ στους αγώνες αυτούς».

- Η σεζόν γενικά πώς πήγε για την ομάδα σου;

«Θεωρώ πως ήμασταν αρκετά άτυχοι στην αρχή και χάσαμε αρκετό έδαφος - κάτι που μας στοίχισε στο τέλος. Είχαμε πολλούς τραυματισμούς, η ομάδα δεν κατάφερε να ξεπεράσει εύκολα το σοκ του αποκλεισμού από το Europa League και χάσαμε βαθμούς στο πρωτάθλημα. Οταν πια βρήκαμε τον ρυθμό μας, καταφέραμε να πάρουμε αποτελέσματα. Μάλιστα η απόδοση που πιάσαμε, όταν ο προπονητής μας μπορούσε να δουλέψει με τις λιγότερες δυνατές απώλειες, παραλίγο να μας δώσει το πρωτάθλημα. Θα μπορούσαμε να έχουμε τουλάχιστον επτά με οκτώ βαθμούς παραπάνω, αλλά πλέον δεν κοιτάμε πίσω. Το μόνο που μας ενδιαφέρει πλέον είναι τα πλέι οφ».

- Φέτος θεωρείς πως η ομάδα σου είναι πιο διαβασμένη όσον αφορά τη διαδικασία των πλέι οφ; Γιατί πέρυσι φάνηκε εκ του αποτελέσματος πως έκανε αρκετά λάθη...

«Σίγουρα το γεγονός πως τερματίσαμε δεύτεροι στην κανονική περίοδο πέρυσι μας επηρέασε κάπως στη διαδικασία των πλέι οφ. Και έτσι ήταν δύσκολο να ξεπεράσουμε την ήττα από τον Παναθηναϊκό στην πρεμιέρα των πλέι οφ. Επίσης κάναμε πολλά λάθη σε ατομικό επίπεδο, δεχτήκαμε αναίτια κόκκινες κάρτες, παρουσιαστήκαμε πολύ νευρικοί και αυτό το πληρώσαμε στο τέλος. Φέτος είμαστε πολύ πιο συγκεντρωμένοι, αναγνωρίζουμε τις δυσκολίες που υπάρχουν και βέβαια καταλαβαίνουμε πως, για να κερδίσουμε αυτό που θέλουμε, πρέπει να κάνουμε το καλύτερο δυνατό μέσα στο γήπεδο».

- Ο ΠΑΟΚ μπορεί να βγει πρώτος; Το πιστεύετε στην ομάδα;

«Στόχος μας είναι να χτυπάμε όλα τα παιχνίδια ξεχωριστά και στο τέλος να κάνουμε ταμείο. Αν παίξουμε σύμφωνα με τις δυνατότητές μας, έχουμε αποδείξει πως δεν χρειάζεται να ανησυχούμε για τίποτα. Η ομάδα μας είναι πολύ καλή και μπορεί να εκμεταλλευτεί τα πλέι οφ για να βγει στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ».

- Η αλήθεια είναι πως, μετά το παιχνίδι με τον Αρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης», ο κόσμος του ΠΑΟΚ μιλάει πολύ για τη διαιτησία. Είναι κάτι που συζητάτε κι εσείς μέσα στην ομάδα;

«Οπως και να 'χει, το σκεφτόμαστε, αφού κι αυτό το στοιχείο έπαιξε τον ρόλο του στην εξέλιξη του φετινού πρωταθλήματος. Ομως προσπαθούμε να μην το συζητάμε, έτσι ώστε να μην μας επηρεάσει ενόψει των πολύ κρίσιμων αγώνων. Δεν πρέπει να ασχολούμαστε με αυτά τα θέματα, γιατί χάνουμε την αυτοσυγκέντρωσή μας και δεν είναι σωστό. Εγώ θα πω πως πρέπει να δείξουμε εμπιστοσύνη στους διαιτητές, παρότι είναι αλήθεια πως μας έχουν στενοχωρήσει –κάποιοι εξ αυτών– φέτος».

- Πάντως εσύ δείχνεις να αντέχεις το ξύλο. Δεν έχεις φάει και λίγο φέτος...

«Η αλήθεια είναι πως ναι, έχω δεχτεί τουλάχιστον πέντε αγκωνιές στο πρόσωπο, αρκετές κλοτσιές, κυρίως από έμπειρους παίκτες που γνωρίζουν πράγματα και καταστάσεις στην Ελλάδα, είτε είναι Ελληνες είτε ξένοι. Ξέρουν πώς να διαχειριστούν το παιχνίδι και με παίζουν αρκετά σκληρά, χωρίς να έχουν κόστος. Ελπίζω να αλλάξει κάπως αυτό το πράγμα, γιατί έχω τραβήξει αρκετά από τα χτυπήματα που δέχομαι και πρέπει και εγώ να προστατευτώ. Ιδιαίτερα στη διαδικασία των πλέι οφ μία κάρτα μπορεί να αποδειχτεί σημαντική για την εξέλιξη ενός αγώνα μεγάλης κρισιμότητας και γι' αυτόν τον λόγο ελπίζω οι διαιτητές να είναι λίγο πιο προσεκτικοί απέναντί μου σε αυτή τη διαδικασία».

- Γίνεται μεγάλη κουβέντα για τον Φερνάντο Σάντος, για το αν θα μείνει στον ΠΑΟΚ ή θα φύγει. Σας έχει επηρεάσει το γεγονός αυτό;

«Το τι θα κάνει ο κ. Σάντος είναι δική του υπόθεση και της ομάδας, άρα εμάς δεν μπορεί να μας επηρεάσει κάτι τέτοιο. Σίγουρα, αν αποφασίσει να φύγει, θα είναι ένα πλήγμα για τον ΠΑΟΚ, αφού του έχει δώσει πολλά στο διάστημα που βρίσκεται στην ομάδα. Θα είναι πλήγμα και για εμένα προσωπικά, αφού είναι από τους ανθρώπους που με έχουν βοηθήσει πολύ και αυτό φαίνεται από την εξέλιξη που είχα από πέρυσι μέχρι και φέτος. Από εκεί και πέρα βέβαια, αν ο ΠΑΟΚ έχει ένα έξυπνο πλάνο για την επόμενη σεζόν, ίσως να μη στοιχίσει και πολύ η αποχώρηση του προπονητή. Εγώ πάντως ελπίζω να μείνει και να μην έχουμε αλλαγές στο συγκεκριμένο πόστο, γιατί όπως και να 'χει η έλευση ενός νέου προπονητή εμπεριέχει και ένα σχετικό ρίσκο».

- Ενας συμπαίκτης σου κρέμασε τα παπούτσια του κι έγινε τεχνικός διευθυντής της ομάδας σου. Ο λόγος για τον Σέρτζιο Κονσεϊσάο, ο οποίος εδώ και έξι μήνες σας στηρίζει από άλλο πόστο. Πώς τον έχει ζήσει σε αυτό το διάστημα;

«Δεν έχω κρύψει ποτέ πως ο ποδοσφαιριστής Κονσεϊσάο ήταν είδωλό μου και λόγω της θέσης που αγωνιζόταν, αλλά κυρίως επειδή ήταν ένας αθλητής που δεν ανεχόταν την ήττα. Ακόμη και στις προπονήσεις ήθελε να κερδίζει και αυτό είναι ένα στοιχείο μεταδοτικό, το μετέφερε σε όλους μας. Ως τεχνικός διευθυντής πιστεύω πως έχει μεγάλες δυνατότητες και είναι σε θέση να βοηθήσει πολύ τον ΠΑΟΚ. Από αυτό το πόστο, όμως, πρέπει να περάσει καιρός για να φανεί το έργο του. Πάντως είμαι σίγουρος ότι θα φανεί όταν έρθει η ώρα».

Tότι: "Τους πονάει που είμαι Ρόμα"


Οι ποδοσφαιριστές της Ρόμα πανηγυρίζουν... Εμφανώς δυσαρεστημένος από την ποινή προστίμου που του επιβλήθηκε για τη χειρονομία που έκανε στους οπαδούς της Λάτσιο, μετά τη λήξη του κυριακάτικου ντέρμπι, όπου η Ρόμα επικράτησε 2-1, εμφανίστηκε με δηλώσεις του ο Φραντσέσκο Τότι, που μίλησε με σκληρά λόγια...

"Δεν θα κάνω έφεση, αλλά η ποινή είναι άδικη!" τόνισε, λίγο πριν την αναχώρηση των Ρωμαίων για το Ούντινε, όπου και θα αντιμετωπίσουν την τοπική ομάδα για τον επαναληπτικό του "Κόπα Ιτάλια".

"Και τι έγινε που έδειξα τα χέρια μου στην εξέδρα; Δεν έκανα τίποτα κακό! Και γι' αυτό θα πληρώσω αυτό το ποσό! Με τον Ραντού δεν έκαναν τίποτα. Η ενέργειά του ήταν πολύ χειρότερη από τη δική μου. Πάντοτε η ίδια ιστορία. Φαίνεται ότι τους πονάει που είμαι Ρόμα, που είμαι φανατικός 'τζιαλορόσσο' και που φοράω αυτή τη φανέλα", τόνισε χαρακτηριστικά ο "καπιτάνο".

Ρεχάγκελ: "Δύσκολα για Αμανατίδη"


Υπό το βλέμμα του Ρεχάγκελ πραγματοποιήθηκε η προπόνηση της  Εθνικής Ελάχιστες πιθανότητες να συμπεριλάβει τον Γιάννη Αμανατίδη στην αποστολή της Εθνικής για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Νοτίου Αφρικής άφησε ο Ότο Ρεχάγκελ με δηλώσεις του στη "Frankfurter Rundschau". Ο επιθετικός της Αιντραχτ από το Νοέμβριο είναι εκτός μάχης λόγω τραυματισμού στο γόνατο...

"Ο Αμανατίδης έχει υποστεί δύο σοβαρούς τραυματισμούς που τον κράτησαν πολύ καιρό εκτός γηπέδων και ακόμη δεν έχει καταφέρει να αγωνιστεί. Συνεπώς είναι δύσκολο να αγωνιστεί σε μία τόσο δύσκολη διοργάνωση, αυτό είναι ξεκάθαρο. Πάντως θα καθίσουμε κάτω και θα μιλήσουμε ξανά".

Όσο για τις υπόλοιπες επιλογές του: "Ακόμη δεν έχω αποφασίσει για όλους τους ποδοσφαιριστές που θα επιλέξω. Θα περιμένω για αυτό μέχρι την τελευταία ημέρα".

Υμνοι αλλά και χολή για Μουρίνιο!

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/20b2ac9768a34e38447f67a2215eca7e_L.jpg?1271830123?1271830123?1271830123Η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο. Ο Ζοσέ Μουρίνιο έδωσε την απάντησή του στη Μπαρτσελόνα για το αν είναι ακόμα μεταφραστής και απέδειξε ότι είναι ο καλύτερος προπονητής στο κόσμο. Όπως ήταν φυσικό ο Τύπος της Μαδρίτης, αλλά και όλη η Πορτογαλία αποθεώνει τον Special One. Η Marca ανήμερα του ημιτελικού έγραφε: «Ζοσέ, η Ρεάλ βασίζεται σε σένα», και ο ίδιος ο Πορτογάλος αποφάσισε να δώσει μία ποδοσφαιρική παράσταση που ο κόσμος θα θυμάται καιρό. Έτσι, ο Τύπος της Μαδρίτης όπως είναι λογικό τον αποθεώνει, αφού βλέπει ότι το όνειρο της Μπαρτσελόνα να το σηκώσει μέσα στο «Μπερναμπέου» δυσκόλεψε αρκετά.

«Ο Μουρίνιο έδωσε ένα μάθημα στον Πεπ» έχει τίτλο η Marca η οποία στη συνέχεια αναφέρει. «Ο Μουρίνιο είχε προειδοποιήσει ότι αυτή η Ίντερ δεν θα έχει καμία σχέση με την Ίντερ του Νοεμβρίου. Ο Μουρίνιο έδωσε ένα μάθημα στον Γκουαρντιόλα και τώρα ο Καταλανός θα πρέπει να απαντήσει».

Η άλλη μεγάλη εφημερίδα της Μαδρίτης, η As, τιτλοφορεί: «Ο Μουρίνιο κέρδισε την πρώτη μάχη» και προσθέτει: «Μία Ίντερ ανώτερη, καλύτερη στον αγωνιστικό χώρο, γνωρίζοντας πολύ καλά τι πρέπει να κάνει, παρακινούμενη από τον Μουρίνιο, άφησε την Μπαρτσελόνα γνωρίζοντας ότι θα πρέπει να σημειώσει το 2-0 του αγώνα των ομίλων ένα θέλει να βρεθεί στο τελικό της Μαδρίτης».

Αντίθετα, στην Βαρκελώνη ο Τύπος ασχολείται με την διαιτησία του Πορτογάλου Μπενκερένσα με την Sport να έχει τίτλο: «Η Ίντερ και η διαιτησία κέρδισαν την Μπάρτσα» και παρακάτω αναφέρεται στον τεχνικό της Ίντερ λέγοντας ότι προκαλεί την Μπαρτσελόνα με τις δηλώσεις του μετά το τέλος της αναμέτρησης.

Από την πλευρά της η elmundodeportivo δίνει ήδη το σύνθημα για τη ρεβάνς στηριζόμενη στο επιβλητικό Καμπ Νου, ενώ κάνει ειδική αναφορά στον διαιτητή του αγώνα και συμπατριώτη του Μουρίνιο, τον Ολεγκάριο Μπενκερένσα, τον οποίος χαρακτηρίζει ως πιστό φίλο του Special One.

Όσον αφορά τις Abola και Record, αφου αναφέρουν ότι ο συμπατριώτης τους είναι πολύ κοντά σε άλλο ένα τελικό Τσάμπιονς Λιγκ, στέκονται στις δηλώσεις του ότι την Ίντερ θα την περιμένει κόλαση στη ρεβάνς μετά τις ενέργειες των παικτών της Μπαρτσελόνα να διανμαρτυρηθούν στον διαιτητή.

Υπέγραψε για δύο χρόνια ο Κάμπορα!

Υπέγραψε για δύο χρόνια ο Κάμπορα!
Ποδοσφαιριστής του Άρη για δύο ακόμη χρόνια θα είναι ο Χαβιέ Κάμπορα. Ο Αργεντινός επιθετικός υπέγραψε την ανανέωση της συνεργασίας του, οριστικοποιόντας έτσι την αρχική συμφωνία που είχε με τους «κίτρινους». Ο πρώτος σκόρερ του Άρη φάνηκε εξαρχής πως έχει την διάθεση να παραμείνει και βέβαια οι «κίτρινοι» τον διατηρούν στο δυναμικό τουςΗ ανακοίνωση αναφέρει: "Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ ανακοινώνει την ανανέωση της συνεργασίας με τον ποδοσφαιριστή Χαβιέ Εντγκάρντο Κάμπορα για τα δύο επόμενα χρόνια. Ο ποδοσφαιριστής θα τοποθετηθεί για την ανανέωση του συμβολαίου του στις 12:30 στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Ρυσίου στα πλαίσια της MEDIA DAY για τον τελικό".

Οργή στην Ιντερ για Μπαλοτέλι


Ο Μπαλοτέλι της Ιντερ... Η Ιντερ πανηγυρίζει για τη νίκη με 3-1 επί της Μπαρτσελόνα στο «Μεάτσα», στον πρώτο ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά όλοι στο στρατόπεδο της πρωταθλήτριας Ιταλίας είναι έξαλλοι με την συμπεριφορά του Μάριο Μπαλοτέλι, ο οποίος, εκνευρισμένος από τις αποδοκιμασίες των φιλάθλων, πέταξε την φανέλα των «νερατζούρι» μετά την λήξη του παιχνιδιού.

Οι φίλαθλοι δεν συγχώρεσαν τον 19χρονο φορ, που είχε δηλώσει ότι είναι οπαδός της «μισητής» Μίλαν, και τον αποδοκίμασαν έντονα, όταν μπήκε αλλαγή στο χθεσινό παιχνίδι. Η ενέργεια του να πετάξει την φανέλα έριξε λάδι στην φωτιά και χαρακτηριστικό είναι η επίθεση που δέχθηκε, κατά την αποχώρηση των ομάδων στην φυσούνα των αποδυτηρίων, από τον Μάρκο Ματεράτσι.

Και οι αντιδράσεις δεν σταμάτησαν εκεί, καθώς χρειάστηκε η παρέμβαση του ίδιου του ιδιοκτήτη της Ιντερ, Μάσιμο Μοράτι, για να μπορέσει ο Μπαλοτέλι να αποχωρήσει με το αυτοκίνητο του από το γήπεδο. Ολα δείχνουν, λοιπόν, ότι ο νεαρός σταρ πολύ δύσκολα θα συνεχίσει την καριέρα του στην ομάδα του Μιλάνου.

Από την πλευρά του ο Ντέγιαν Στάνκοβιτς που είχε στο παρελθόν ανάλογα προβλήματα με τους οπαδούς της Ίντερ, επισήμανε πως δεν μπορεί να καταλάβει τη συμπεριφορά του νεαρού συμπαίκτη του: «Κι εγώ πέρασα δύσκολα με τους οπαδούς, αλλά δεν έκανα έτσι. Πρέπει να προσπαθήσουμε να καταλάβουμε τι ακριβώς συμβαίνει μέσα στο κεφάλι του. Είμαι πατέρας τριών παιδιών και νομίζω ότι συμπεριφέρεται σαν μικρό παιδί. Μοιάζει λες και υπέφερε από κάτι όταν ήταν μικρός. Και εγώ είχα προβλήματα κάποτε με τους οπαδούς μας, αλλά ποτέ δεν έκανα έτσι.»

Κρίσιμες ώρες για τον Ηρακλή


Ο Παντελή στα γραφεία του Ηρακλή Ο Ρέμος αποφάσισε να παραδώσει μετοχές στον ερασιτέχνη Ηρακλή και αυτό αναμένεται να συμβεί την Τετάρτη. Μέχρι το απόγευμα, οι εκπρόσωποι των δύο πλευρών, του Ρέμου και του ερασιτένη, θα υπογράψουν σχετικά έγγραφα που θα μεταφέρουν τις μετοχές του πρώτου και θα διευκρινίζουν τη συμμετοχή του Ανδρέα Παντελή.

Συγκεκριμένα θα υπάρξει μια συνάντηση του Θεόφιλόυ Πατελη, δικηγόρου του ερασιτέχνη, με έναν νομικό εκπρόσωπο του Αντώνη Ρέμου, κ. Τσαμούρη, ώστε να πάρει ένα πληρεξούσιο που θα δίνει τις μετοχές στα χέρια του ΓΣ.

Ουσιαστικά θα πρόκειται για μια διαχείριση των μετοχών και θα πρέπει άμεσα να συγκληθεί γενική συνέλευση στην ΠΑΕ προκειμένου να δρομολογηθούν εξελίξεις.
Με αυτά τα δεδομένα ο ΓΣ θα παίξει δυναμικό ρόλο για το μέλλον της ΠΑΕ.

Σχετικά με τον Παντελή, όπως έγινε γνωστό σε πρώτη φάση, έχει συμφωνήσει να πάρει τις μισές μετοχές του Ρέμου, από το 80% των μετοχών που έχει στην κατοχή του ο μεγαλομέτοχος.

Ωστόσο, αυτό θα προκύψει εφόσον φανεί συνεπής σε συμφωνία με τον Ρέμου για την καταβολή ενός σημαντικού ποσού μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα. Σε αντίθετη περίπτωση ή θα αποχωρήσει ή θα περιοριστεί στο μάνατζμεντ.

Ο Τσαλουχίδης και ο Φουρθιώτης

«Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας είπα στον προπονητή μας να πάρει τηλέφωνο τον προπονητή της Λάρισας και να τον ρωτήσει τι σύστημα χρησιμοποίησε και νίκησε με 3-0 τον Πανιώνιο εκτός έδρας. Τον πήρε τηλέφωνο, έκανε αυτό που έκανε και εκείνος και νικήσαμε». Τάδε έφη Χρήστος Πανόπουλος μετά το «διπλό» της Ξάνθης στον Ηρακλή.

Εχει δίκιο ή δεν έχει; Η ειρωνεία σε ένα πρωτάθλημα που κάθε χρόνο τελειώνει με υπόνοιες περί «στημένων» αγώνων δεν χρειάζεται.

Οπως και δεν χρειάζεται να το αναλύουμε, τελικά, τόσο πολύ. Εχω γράψει πλειστάκις πως δεν θεωρώ κατακριτέο μια αδιάφορη στις τελευταίες αγωνιστικές ομάδα να ανοίξει τα πόδια σε μια άλλη που «καίγεται» για βαθμούς. Σιγά τα ωά, δίνεις φέτος το ματς και σε ένα, δύο, δέκα χρόνια, στο χρωστάει, εσύ κινδυνεύεις και το παίρνεις.

Προ διετίας η Ξάνθη, που ήταν καμιά 30αριά ματς αήττητη στα Πηγάδια, έχασε και έσωσε τον Ηρακλή. Και τι έγινε, στην τελική;

Η Ξάνθη, ο Ηρακλή και ο Πανιώνιος θα σώσουν δηλαδή την αξιοπιστία ενός πρωταθλήματος; Δεν το νομίζω. Εδώ καλά καλά ο ΠΑΟΚ είχε σώσει δύο φορές τον Εθνικό μέσα στην Τούμπα, εδώ ο Ολυμπιακός έχανε με δύο γκολ στη Νέα Φιλαδέλφεια από την ΑΕΚ και ο Τσαλουχίδης μείωνε και γέλαγε σαν τον Μένιο Φουρθιώτη, εδώ ο ΠΑΟΚ έχανε από την Καλαμαριά για να πέσει ο Αρης. Ο Ηρακλής και η Ξάνθη μάς μάραναν;

Κάποιοι δεν συμμετέχουν. Την ημέρα που ο Ολυμπιακός χάριζε το πρωτάθλημα στην ΑΕΚ ο Παναθηναϊκός έπαιζε με την Παναχαϊκή, ως φιλοξενούμενος, στο παλιό Καραϊσκάκη (!) και την έριχνε, λίγα χρόνια μετά έριξε και τον Εθνικό Αστέρα. Αν θυμάστε άλλα παραδείγματα «άτεγκτων» ομάδων, εδώ είμαστε.

Δεν θα γίνουμε… Αγγλία ή Ισπανία αν εξαφανιστούν αυτά τα φαινόμενα και, κατ’ εμέ, το μόνο που μπορεί να γίνει είναι να νομιμοποιηθεί το πριμ από… τρίτους. Δηλαδή να πριμοδοτεί δημόσια ο Κομπότης τον Ηρακλή για να νικήσει την Ξάνθη. Επιμελεια Koubanezos

Στοίχημα από τον Ιταλο

http://www.contra.gr/images/xl/allianz_arena_01_xl.jpgΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΦΙΛΟΙ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ,ΚΑΙ ΕΙΠΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΩ ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΣΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ!

ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΕΝΑ ΑΡΧΙΚΟ (ΤΑΜΕΙΟ) 1000 ΜΟΝΑΔΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ.

ΟΠΟΙΟΣ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΤΑ ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΜΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ...



ΠΑΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΟ ΨΗΤΟ...

ΕΝΑ ΜΑΤΣΑΚΙ ΕΧΩ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ

MΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ-ΛΥΩΝ 1 ΗΜΙΧ-1 ΤΕΛΙΚΟ 2.55


ΑΡΧΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ:1000 ΜΟΝΑΔΕΣ
ΠΟΝΤΑΡΙΣΜΑ: 100 ΜΟΝΑΔΕΣ
ΠΙΘΑΝΟΝ ΚΕΡΔΟΣ 255 ΜΟΝΑΔΕΣ

*ΓΙΑ ΑΡΧΗ ΘΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΜΑΤΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΚΟΥΠΟΝΙ ΤΗΣ ΟΠΑΠ Α.Ε
ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΖΗΤΗΣΗ ΘΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΜΑΤΣ ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ

Ζαγοράκης στη συντονιστική: "Προσπαθούμε να βρούμε άκρη με την κυβέρνηση για τα χρέη"

http://www.contra.gr/images/m/ZAGORA_m.jpgΜε τη συντονιστική επιτροπή των συνδέσμων συναντήθηκε το απόγευμα της Τρίτης ο Θόδωρος Ζαγοράκης και το κυριότερο θέμα για το οποίο ζήτησαν ενημέρωση οι εκπρόσωποι των οργανωμένων οπαδών ήταν τα χρέη της ΠΑΕ προς το δημόσιο και οι κινήσεις που γίνονται από τη διοίκηση για να βρεθεί μια λύση.

«Προσπαθούμε να βρούμε άκρη με τη νέα κυβέρνηση για τα χρέη. Είναι νέα κυβέρνηση και πάμε πάλι βήμα, βήμα, είναι σαν να ξεκινάμε από την αρχή. Πάντως, έχουμε κάνει τις επαφές μας και τις προτάσεις μας για μια δίκαιη ρύθμιση των χρεών που θα εξασφαλίζει τα συμφέροντα του ΠΑΟΚ και περιμένουμε» απάντησε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της ΠΑΕ στα μέλη της συντονιστικής.

Ο Ζαγοράκης επεσήμανε επίσης το αυτονόητο στους εκπροσώπους των συνδεσμιτών. Ό,τι, δηλαδή, χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στην συμπεριφορά των οπαδών του ΠΑΟΚ μέσα στη Τούμπα στα τρία ματς των πλέι οφ, στα οποία θα είναι στραμμένα όλα τα φώτα της δημοσιότητας. Στη συζήτηση, που δεν κράτησε πολύ ώρα, έγινε αναφορά και σε άλλα εσωτερικά θέματα, όπως η τοποθέτηση νέου υπεύθυνου ασφαλείας στην ΠΑΕ.

- Από την Τρίτη, πρώτη μέρα διάθεσης των εισιτηρίων, πουλήθηκαν ήδη 3.800 πακέτα εισιτηρίων που περιλαμβάνουν και τα τρία ματς για τα πλέι οφ. Η πώληση ικανοποίησε απόλυτα τους διοικούντες την ΠΑΕ, οι οποίοι εκτιμούν ότι σύντομα θα γίνει «σολντ άουτ» στα πακέτα εισιτηρίων. Τα μεμονωμένα εισιτήρια δεν θα «περπατήσουν» και αυτό φάνηκε από την πρώτη μέρα, κατά την οποία πουλήθηκαν ελάχιστα γιατί δεν συμφέρουν οικονομικά. Οι προβλέψεις λένε ότι ούτε 100 μεμονωμένα εισιτήρια δεν θα υπάρχουν σε κάθε παιχνίδι. Το ενδιαφέρον του κόσμου εστιάζεται στα πακέτα των τριών αγώνων, που είναι και οι τρεις μεγάλα ντέρμπι.

- Κλειστές θα είναι οι προπονήσεις του ΠΑΟΚ την Τετάρτη και την Πέμπτη στη Τούμπα, ενώ την Παρασκευή θα διεξαχθεί, εκτός απρόοπτου, και φιλικό με τον Πανθρακικό (4 μ.μ.), στο οποίο επίσης οι πόρτες του γηπέδου θα είναι κλειστές. Οι προπονήσεις θα γίνονται στη Τούμπα, για να έχουν οι παίκτες ψυχολογία αγώνων και θα είναι κλειστές, γιατί θα δοκιμάσει ο Σάντος διάφορα σχήματα και αλλαγές στον αγωνιστικό προσανατολισμό του ΠΑΟΚ για τα πλέι οφ.

Ο Πορτογάλος τεχνικός δεν φημίζεται για την μυστικοπάθειά του, αλλά στα πλέι οφ θεωρεί ότι μετράνε τα πάντα, ακόμα και οι λεπτομέρειες. Και ο αιφνιδιασμός του αντιπάλου κατά την διάρκεια του αγώνα, ή στον τρόπο που παρατάσσεται η ομάδα, είναι μια σημαντική παράμετρος στην εξέλιξη ενός ματς.

- Στα αγωνιστικά, ο Σάντος δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα τραυματισμών. Τενοντίτιδα έχει ο Κρέσιτς μόνο, που ακολούθησε πρόγραμμα θεραπείας στην προπόνηση της Τρίτης, ενώ ο Σνάουτσνερ προπονήθηκε πάλι μόνος του, αλλά μέχρι το τέλος της βδομάδας αναμένεται να μπει και αυτός στον κανονικό ρυθμό της ομάδας. Επίσης επέστρεψε από την πατρίδα του και ο Μουν και προπονήθηκε, απαλλαγμένος πλέον από το προσωπικό του πρόβλημα μετά την αθώωσή του στη Νότια Αφρική για την γνωστή υπόθεση.

Ο Σάντος ελπίζει ότι, ο Νοτιοαφρικανός, που δεν έχει αξιοποιηθεί ούτε στο ελάχιστο μέχρι τώρα, θα είναι αναγεννημένος και θα έχει κίνητρο να βοηθήσει όσο χρειασθεί στα πλέι οφ στην δεξιά πλευρά. Ο Πορτογάλος τεχνικός σ’ αυτό το σερί των έξι αγώνων σε 18 μέρες θα χρειασθεί τους περισσότερους παίκτες και απ’ αυτή την άποψη η ψυχολογική ανάταση του Μουν ήρθε στο κατάλληλο χρονικό σημείο. Απών στον αγώνα της πρεμιέρας των πλέι οφ με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, καλώς εχόντων των πραγμάτων, θα είναι μόνο ο Κριστιάνο, αφού δεν υπάρχουν ούτε τιμωρημένοι.

- Έντονη ανησυχία υπάρχει στον ΠΑΟΚ για την απολογία του Γκαρσία την Πέμπτη στην πειθαρχική επιτροπή της Σούπερ Λιγκ για δηλώσεις του Ουρουγουανού χαφ για την διαιτησία μετά τον αγώνα με την ΑΕΚ. Και επειδή έχει περάσει ένας μήνας από τότε και πλησιάζουν τα πλέι οφ, στον ΠΑΟΚ θεωρούν ύποπτη την αυτεπάγγελτη κλήση του Γκαρσία σε απολογία και ελπίζουν να μην επαληθευτούν οι φόβοι τους.

Δύσκολη νίκη για τους Lakers, επέστρεψαν οι Suns

http://www.contra.gr/images/m/kobew_m.jpgΤη δεύτερη νίκη τους απέναντι στην Oklahoma σημείωσαν τα ξημερώματα της Τετάρτης οι Lakers επικρατώντας δύσκολα με 95-92, κάνοντας ωστόσο ένα ακόμη βήμα προς την πρόκριση στο επόμενο γύρο.Ο Kobe Bryant σταμάτησε στους 39 πόντους, βοηθώντας ωστόσο τα μέγιστα όταν η ομάδα του τον είχε ανάγκη καθώς στην 4η περίοδο, η Oklahoma κατάφερε τρεις φορές να περάσει μπροστά στο σκορ. Πολύ καλή και η παρουσία του Pau Gasol με 25 πόντους και 12 ριμπάουντ.

Στην Αριζόνα, οι Suns βρήκαν ξανά τον καλό τους εαυτό και επικρατώντας του Portland με 119-90 στο δεύτερο παιχνίδι της σειράς, ισοφάρισαν το σκορ των νικών σε 1-1. Κορυφαίος για το Phoenix ο Jason Richardson με 29 πόντους στο ενεργητικό του.

Εύκολη νίκη εξάλλου για τους Celtics επί του Miami με 106-77 και 2-0 σκορ στις νίκες, όπως και για την Atlanta που επιβλήθηκε με 96-86 του Milwaukee και έφτασε και αυτή τις δύο νίκες σε δύο αγώνες.

Συνοπτικά τα αποτελέσματα της ημέρας:

Phoenix-Portland 119-90 (σκορ 1-1)
Atlanta-Milwaukee 96-86 (σκορ 2-0)
Boston-Miami 106-77 (σκορ 2-0)
LA Lakers-Oklahoma 95-92 (σκορ 2-0)

Ο ευρωπαϊκός Tύπος για τη νίκη της Ιντερ

http://www.contra.gr/images/m/snainteroo_m.jpgΗ έξοχη εμφάνιση της Ιντερ και το προβάδισμα που απέκτησε για πρόκριση στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ υπογραμμίζονται από το σύνολο του ευρωπαϊκό τύπο.

Gazzetta it: Η Ιντερ ήταν επιβλητική και κατάφερε να κυριαρχήσει επί των πρωταθλητών κόσμου. Το τρίτο γκολ του Μιλίτο υπέγραψε τη νίκη της οποίας τα δύο πρώτα γκολ ήρθαν από τον Σνάιντερ και τον Μαϊκόν.

Μarca.com: Η Ιντερ απομάκρυνε την Μπαρτσελόνα από τον τελικό του Μπερναμπέου. Οι Ιταλοί απέδειξαν ότι ξέρουν πως να σταματήσουν το μεγάλο αντίπαλό τους.

Sporting life: Η Ιντερ σε αποστολή. Εμεινε πίσω στο σκορ κόντρα στην Μπαρσελόνα αλλά επέστρεψε με εκπληκτικό στιλ για να νικήσει 3-1 στον Σαν Σίρο που αποθέωσε τους παίκτες του Μουρίνιο.

ΒΒC: Η Ιντερ έχει πλέον τον έλεγχο μετά από μία έξοχη εμφάνιση κόντρα στην Μπαρτσελόνα.

Lequipe: Mπορεί να υπέφερε στο πρώτο διάστημα του αγώνα αλλά η Ιντερ κατάφερε να ανατρέψει την κατάσταση απέναντι σε μία Μπαρτσελόνα που δεν έλαμψε. Οι Ιταλοί σταμάτησαν τον Μέσι ενώ ο Μουρίνιο άνοιξε στον Γκουαρδιόλα ένα νέο δρόμο στην τακτική.

Kicker: Η Ιντερ κατάφερε να πάρει τη νίκη με 3-1 μετά από ένα καταπληκτικό παιχνίδι και απέκτησε το δικαίωμα να κάνει όνειρα τελικού.

Στη μάχη του πρώτου ημιτελικού ρίχνονται Μπάγερν και Λιόν

http://www.contra.gr/images/m/allianz_arena_01_m.jpgΛάμψη Τσάμπιονς Λιγκ στην "Allianz Arena" με τον δεύτερο ημιτελικό της διοργάνωσης Μπάγερν – Λιόν (ΝΕΤ, 21:45). Κοινός στόχος ο τελικός με πρώτο σταθμό το Μόναχο, παιχνίδι με φαβορί και αουτσάιντερ στη σκιά του σούπερ ματς Ίντερ – Μπαρτσελόνα 3-1. Τα ψέματα τελείωσαν. Τα κλισέ σε τέτοιες περιπτώσεις, είναι αναγκαίο κακό, αφού δεν υπάρχει τρόπος να προσδιορίσεις τις συνθήκες ενός αγώνα και τα "θέλω" δύο ομάδων που βρίσκονται στον ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Μπάγερν Μονάχου και Λιόν ρίχνονται το βράδυ της Τετάρτης στη μάχη του πρώτου μεταξύ τους αγώνα για την ημιτελική φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, στην "Allianz Arena".

"Δεν μπορούμε να υποτιμήσουμε τη Λιόν. Αυτή η ομάδα πέταξε έξω τη Λίβερπουλ στους ομίλους της διοργάνωσης και τη Ρεάλ Μαδρίτης στους "16"", υποστήριξε ο πρόεδρος των Βαυαρών, Καρλ-Χάιντζ Ρουμενίγκε, δίνοντας το στίγμα του αγώνα.

Την ίδια άποψη ενστερνίζεται και ο τεχνικός της ομάδας Λουίς Φαν Γκάαλ, ο οποίος καταστρώνει τα πλάνα του με τον Φρανκ Ριμπερί (στο περιθώριο του ροζ σκανδάλου που έχει ξεσπάσει στη Γαλλία) να συμπεριλαμβάνεται σε αυτά, παρά τις φήμες περί τραυματισμού του Γάλλου άσου.

Ο Ολλανδός προπονητής ωστόσο, δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες του αρχηγού, Μαρκ Φαν Μπόμελ, και του Χόλγκερ Μπαντστούμπερ καθώς και οι δύο είναι τιμωρημένοι.

Θα έχει στη διάθεσή του όμως και μάλιστα σε δαιμονιώδη κατάσταση τους Άριεν Ρομπέν και Ίβιτσα Όλιτς, οι οποίοι βάλλουν κατά ρυπάς τις αντίπαλες εστίες. Το Σάββατο μάλιστα, μετά την Μάντσεστερ Γιουνάιντετ, ήρθε και η σειρά του Αννόβερο (7-0) να αντιμετωπίσει την ποδοσφαιρική "οργή" τους, με τον πρώτο να πετυχαίνει χατ-τρικ και τον δεύτερο να σημειώνει δύο τέρματα. Το παρόν αναμένεται να δώσει κανονικά τέλος, και ο Μάρτιν Ντεμικέλις παρά το αμφίβολο της συμμετοχής του τις προηγούμενες ημέρες.

Η ταλαιπωρημένη από το 10ωρο ταξίδι Λιόν (μετέβη στο Μόναχο οδικώς μέσω Ζυρίχης λόγω του προβλήματος των ακυρώσεων των πτήσεων που προκάλεσε η ηφαιστειακή τέφρα), παρουσιάζεται έτοιμη για ακόμη μια έκπληξη στη διοργάνωση: "Μερικές φορές, μια ομάδα προχωράει περισσότερο από όσο θα περίμενε κανείς και στο τέλος τα καταφέρνει. Η Πόρτο το έκανε στο παρελθόν, ίσως φέτος να είναι η σειρά μας", υποστηρίζει γεμάτος αισιοδοξία ο Τουλαλάν. Το Τσάμπιονς Λιγκ άλλωστε, μετά την απώλεια του πρωταθλήματος (η Λιόν βρίσκεται 9 βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Μαρσέιγ), αποτελεί πλέον τον βασικό στόχο για τη γαλλική ομάδα.

Ο Κλοντ Πιέλ θα περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή τον τοπ-σκορερ της ομάδας του, Λισάντρο Λόπες, που τραυματίστηκε ξανά (στον αστράγαλο) στον κυριακάτικο αγώνα με την Μπορντό (2-2). Εκτός μάχης έχει τεθεί ο Μπουμσόνγκ, ενώ δεν υπολογίζονται ακόμη οι Μακούν, Μποντμέρ και Λοβρέν.

Μουρίνιο: "Συμπεριφορά πρωταθλητή..."

http://www.contra.gr/images/m/jose-mourinho_2104_m.jpgΑπόλυτα ικανοποιημένος από τη νίκη επί της Μπαρτσελόνα έμεινε ο Ζοσέ Μουρίνιο, ενώ υποστήριξε πως μέσω αυτής της εμφάνισης η ομάδα του κέρδισε σε πρεστίζ, βάζοντας τις βάσεις για την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ.αράλληλα, ο τεχνικός της Ίντερ άφησε αιχμές προς τους ποδοσφαιριστές του καταλωνικού συλλόγου, καθώς όπως αποκάλυψε, τους είδε μετά τη λήξη του αγώνα να διαμαρτύρονται στον Μπεγκερένσα, γεγονός που μπορεί να επηρεάσει τον διαιτητή που θα σφυρίξει τη ρεβάνς του "Καμπ Νου".

"Μετά το τέλος του αγώνα είδα κάποια πράγματα που ίσως σημαίνουν κάτι εν όψει της ρεβάνς. Είδα ότι οι παίκτες της Μπαρτσελόνα είχαν πέσει πάνω στον διαιτητή και του διαμαρτυρόντουσαν Ξεχνούν, όμως, γρήγορα, αφού πέρυσι οι ομόλογοί του στην Τσέλσι, με τους οποίους έχω δουλέψει, είχαν μείνει παραπονούμενοι στα ημιτελικά κόντρα στην Μπαρτσελόνα. Έτσι φέρονται οι πρωταθλητές όταν έχουν παίξει κόντρα σε μία ανώτερη ομάδα;", δήλωσε αρχικά ο "Special One", που χαρακτήρισε δίκαιη τη νίκη της Ίντερ.

"Όταν νικάς μία ομάδα όπως η Μπαρτσελόνα είναι πάντοτε πολύ σημαντικό αφού δεν είναι εύκολο ούτε να αμυνθείς, ούτε να σκοράρεις. Εμείς, όμως, νικήσαμε δίκαια με 3-1, ένα σκορ που αν μας έλεγαν πριν αρχίσει το ματς πως θα κερδίζαμε τόσο, θα μας άφηνε ικανοποιημένους. Παρόλα αυτά τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμα γιατί υπάρχει και ο επαναληπτικός σε μία πολύ δύσκολη έδρα. Πάντως, ακόμα και... 10-0 να χάσουμε στη Βαρκελώνη η ομάδα μου ήδη μετρά έξι σερί νίκες στο Τσάμπιονς Λιγκ και έχει βάλει τις βάσεις για να κατακτήσει κάποια στιγμή το τρόπαιο ακόμα κι αν αυτό δεν συμβεί φέτος. Η Ίντερ ήταν κάποτε η μικρή ομάδα της διοργάνωσης, αλλά τώρα νίκησε δίκαια την Μπαρτσελόνα και είναι φαβορί για το τρόπαιο".


Αναφορικά με τη ρεβάνς της Βαρκελώνης, ο Πορτογάλος τεχνικός τόνισε: "Ξέρω την Μπαρτσελόνα και πως μπορεί να παίξει στη Βαρκελώνη. Είναι μία εξαιρετική ομάδα με πανέξυπνους ποδοσφαιριστές που όπως ολοκλήρωσαν αυτό το παιχνίδι θα ξεκινήσουν το άλλο. Ο τελικός, πάντως, είναι πολύ μακριά και για τις δύο ομάδες".

Μουρίνιο για Μπαλοτέλι: "Χιλιάδες οι φορές που έχω προσπαθήσει να τον εκπαιδεύσω"

Η μεγάλη νίκη των "νερατζούρι" σημαδεύτηκε από τις έντονες αντιδράσεις του Μάριο Μπαλοτέλι, ο οποίος στο άκουσμα αποδοκιμασιών από μερίδα οπαδών της Ίντερ, λόγω των γνωστών δηλώσεων που έχει κάνει στο παρελθόν πως είναι οπαδός της Μίλαν κτλ., έβγαλε την φανέλα και την πέταξε με δύναμη στο χορτάρι κατά την αποχώρησή του από το γήπεδο, ενώ οι συμπαίκτες του μάταια προσπαθούσαν να τον συνεφέρουν.

Ο Ζοσέ Μουρίνιο αναφέρθηκε στο άσχημο αυτό συμβάν λέγοντας χαρακτηριστικά: "Είμαι εδώ από τον Ιούλιο του 2008 και προσπαθώ να θυμηθώ πόσες φορές έχω προσπαθήσει να εκπαιδεύσω αυτό το σπουδαίο ταλέντο... είναι χιλιάδες. Είναι ημιτελικός του Τσάμπιονς Λιγκ, το δεύτερο σημαντικότερο ματς σε συλλογικό επίπεδο και συμβαίνει κάτι τόσο άσχημο".

Μάρτυρας ενός περιστατικού που έλαβε χώρα στη φυσούνα μετά τη λήξη του παιχνιδιού έγινε ένας πρώην συμπαίκτης του Μπαλοτέλι και νυν αντίπαλος, ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, ο οποίος αποκάλυψε πως ο Μάρκο Ματεράτσι επιτέθηκε στον 20χρονο επιθετικό, μετά τις αντιδράσεις του τελευταίου.

"Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο. Στην θέση του θα τον άφηνα ήσυχο. Αν είχε επιτεθεί έτσι σε μένα θα τον είχα... τελειώσει στο δευτερόλεπτο. Το συζητήσαμε στα αποδυτήρια με τους συμπαίκτες μου και ήμασταν όλοι σοκαρισμένοι. Ένας παίκτης όταν η ομάδα του κερδίζει, πανηγυρίζει, δεν κυνηγάει έναν 20χρονο", δήλωσε χαρακτηριστικά ο Σουηδός άσος.

Από την πλευρά του, ο τεχνικός της Μπαρτσελόνα, Πεπ Γκουαρδιόλα, παραδέχτηκε ότι η ομάδα του δεν παρουσιάστηκε στο παιχνίδι όπως θα έπρεπε, ωστόσο δεν έχασε τις ελπίδες του ενόψει της ρεβάνς, ενώ αποκάλυψε πως στον αγώνα του "Καμπ Νου", οι "μπλαουγκράνα" θα καταφύγουν στην βοήθεια του... υγρού στοιχείου.

"Αυτό το αποτέλεσμα μπορεί να συμβεί, ειδικά όταν αγωνίζεσαι στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, απέναντι σε μία ομάδα όπως η Ίντερ. Φυσικά δεν είναι ιδανικό να χάνουμε με τέτοιο σκορ, αλλά ακόμα έχουμε ελπίδες. Δεν ήταν το καλύτερο μας παιχνίδι, κάναμε πολλά λάθη και ο τρόπος παιχνιδιού της Ίντερ μας δυσκόλεψε πολύ", δήλωσε για το ματς ο προπονητής των "μπλαουγκράνα", ενώ προσέθεσε: "Ξέρω ότι οι παίκτες είναι κουρασμένοι (σ.σ. λόγω της οδικής μετακίνησης από την Βαρκελώνη στο Μιλάνο), αλλά δεν είμαι ειδικός για να κρίνω κατά πόσο το ταξίδι τους επηρέασε".

"Στη Βαρκελώνη θα επιτεθούμε. Θα ρίξουμε νερό στο γήπεδο για να κινείται γρηγορότερα η μπάλα, κάτι που δεν έγινε εδώ. Ελπίζω να δούμε ένα καλό ματς"

Αρέσει στον Ντούσαν ο Πλεσίς, της Λίβερπουλ. Άλλα ονόματα

http://www.sportdog.gr/Articles/Images/sd13/imgv3b_roIO6vpPVg.jpgΟ Νταμιάν Πλεσίς φαίνεται ότι βρίσκεται στη μεταγραφική λίστα της ΑΕΚ, ενόψει της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου.Ο 22χρονος αμυντικός μέσος της Λίβερπουλ αρέσει στον Ντούσαν Μπάγεβιτς και στη συνάντηση που θα έχει ο Σταύρος Αδαμίδης με τους ανθρώπους των ‘ρεντς’ για την παράταση στον δανεισμό του Νέμεθ, θα ζητήσει να αγωνιστεί με τη φανέλα της ‘Ένωσης’ τη νέα περίοδο και ο νεαρός Γάλλος.

Εξάλλου, όπως αναφέρει σήμερα η εφημερίδα ‘Sportday’, η ΟΥΕΦΑ επιτρέπει από μία ομάδα να παραχωρήσει το πολύ δύο παίκτες δανεικούς σε μία άλλη. Πλην του Νέμεθ δηλαδή, κι αν δεν προχωρήσει η περίπτωση του Πλασίς, οι ‘κιτρινόμαυροι’ έχουν στη λίστα τους και τους Κρις Μαβινγκα και Ναμπίλ Ελ Ζαρ από τη Λίβερπουλ, αριστερός μπακ και εξτρέμ, αντίστοιχα.

Η λίστα από Ελλάδα

Όπως αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα η εφημερίδα ‘Εξέδρα, από τη συνάντηση Μπάγεβιτς-Αδαμίδη προκύπτει ότι οι τέσσερις βασικοί στόχοι είναι οι: Λυμπερόπουλος, Ζεοβάνι, Σεγούντο Καστίγιο και Στάθης Ταυλαρίδης.

Παράλληλα, η λίστα με τα ονόματα νεαρών ποδοσφαιριστών που ενδιαφέρουν από την Ελλάδα, περιλαμβάνει τους: Σταύρο Σταθάκη, Θοδωρή Βασιλακάκη, Ανδρέα Τάτο, Δημήτρη Ανάκογλου, Θοδωρή Μπέριο και Χρήστο Πουρή.

Και η Κέλι στο ...τσιγκέλι!

http://www.sportdog.gr/Articles/Images/sd13/imgv3b_Hc8WIA5CxP.jpghttp://www.sportdog.gr/Articles/Images/media_4315.jpgΗ Κέλι Μπρουκ, 31 χρόνων (γεννημένη στις 23 Νοεμβρίου του 1979 ως Κέλι Αν Πάρσονς, με καταγωγή το Ρότσεστερ του Κεντ στην Αγγλία), είναι μοντέλο, ηθοποιός και ...σχεδιάστρια μαγιό, τα οποία φυσικά προωθεί με μέσο το καλλίγραμμο κορμί της.

Ξεκίνησε το μόντελινγκ σε ηλικία 16 ετών και φυσικά γρήγορα έκανε αίσθηση στο χώρο. Σύντομα δέχθηκε προτάσεις για προκλητικές φωτογραφήσεις από αρκετά περιοδικά (μεταξύ αυτών το Loaded και το FHM), ενώ το FHM την έχει συμπεριλάβει στη λίστα με τις 100 πιο σέξι γυναίκες στον κόσμο τρεις φορές ως τώρα και μάλιστα σε πολύ υψηλές θέσεις (5η το 2006, 17η το 2007, 3η το 2008).

Έχει εμφανιστεί σε δεκάδες διαφημιστικά σποτ και έχει παίξει ήδη σε 11 ταινίες, με το ρόλο της γοργόνας (Fishtales) να την έχει χαρακτηρίσει. Σε αυτή την ταινία του 2007 συμπρωταγωνίστησε με τον τότε σύντροφό της, τον ελληνικής καταγωγής ηθοποιό Μπίλι Ζέιν.

Νωρίτερα και για επτά ολόκληρα χρόνια είχε σχέση με τον σταρ του Χόλιγουντ, Τζέισον Στέιθαμ, ενώ μετά τον χωρισμό της με τον Ζέιν το 2007, ήρθε η ώρα να ...εμπλακεί με τον αθλητισμό και να έρθει στο "Ημίχρονο"!

Πώς; Από τον Σεπτέμβριο του 2008 είναι ζευγάρι με τον Ντάνι Τσιπριάνι. Ο 23χρονος Τσιπριάνι είναι Άγγλος στην καταγωγή, παίκτης του ράγκμπι και αγωνίζεται από το 2004 στους Λόντον Ουάσπς, ενώ από τον περασμένο Φεβρουάριο έχει συμφωνήσει να συνεχίσει την καριέρα του στην Αυστραλία (Μέλμπουρν Ρέμπελς) μετά το τέλος της σεζόν.

Θέλει τελικό Κυπέλλου ο Ρανιέρι


Ο Κλαούντιο Ρανιέρι με τη φόρμα της Ρόμα Να τελειώσουν αυτό που άρχισαν στον πρώτο ημιτελικό (2-0) με αντίπαλο την Ουντινέζε και να πάρουν το "εισιτήριο" για τον τελικό του Κυπέλλου Ιταλίας, ζήτησε από τους παίκτες της Ρόμα ο προπονητής τους Κλάουντιο Ρανιέρι, εν όψει της ρεβάνς που διεξάγεται την Τετάρτη στο Φρίουλι.

"Θέλουμε να περάσουμε στον τελικό, αλλά για να τα καταφέρουμε, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί όπως πάντα, γιατί δεν θα είναι εύκολος αγώνας", ξεκαθάρισε ο Ιταλός τεχνικός. "Η Ουντινέζε διανύει περίοδο φόρμας και παίζει πολύ καλά. Πιστεύω ότι θα γίνει ένα ανοιχτό παιχνίδι", συμπλήρωσε, ενώ απάντησε αρνητικά, ερωτηθείς για το αν το ματς του κυπέλλου θα κουράσει τους "τζαλορόσι" ενόψει της δύσκολης αναμέτρησης με τη Σαμπντόρια για το πρωτάθλημα. "Όχι, καθόλου. Απογοητευτήκαμε πολύ όταν αποκλειστήκαμε από το Γιουρόπα Λιγκ και τώρα θέλουμε να δώσουμε το παρών σε έναν τελικό στην έδρα μας", σχολίασε.

Αναφερόμενος στο πρόστιμο των 20.000 ευρώ που επιβλήθηκε στον Φραντσέσκο Τότι για τη χειρονομία στους οπαδούς της Λάτσιο στο ντέρμπι των δύο ομάδων, ο Ρανιέρι προσπάθησε να δώσει τέλος στη συζήτηση. "Υπάρχει πάντα ένταση στα ντέρμπι της Ρώμης. Ο Φραντσέσκο έχει ήδη ζητήσει συγνώμη, οπότε ας τελειώσουμε το θέμα εδώ", κατέληξε.

Αναπτερώθηκε το ηθικό της Ρεάλ


Ο Ιγκουαΐν πέτυχε χατ τρικ εις βάρος της Βαγιαδολίδ Το ηθικό των παικτών της Ρεάλ Μαδρίτης αναπτερώθηκε μετά τη μείωση της διαφορά από την κορυφή στον ένα πόντο. Αυτό φαίνεται καθαρά από τις δηλώσεις των παικτών της "βασίλισσας", οι οποίοι θεωρούν ότι πλέον η ανατροπή της κατάστασης είναι εφικτή.

"Αυτό που θέλουμε είναι να νικήσουμε και τα πέντε παιχνίδια που απομένουν. Αν το καταφέρουμε τότε ίσως ήμαστε εμείς οι πρωταθλητές. Αν φτάσουμε τους 98 πόντους θα είναι σπουδαίο επίτευγμα για την ομάδας μας. Δημιουργούμε ευκαιρίες και προσφέρουμε καλό θέαμα", είπε αρχικά ο Ιγκουαΐν και συνέχισε,

"Προσπαθώ να βοηθήσω την ομάδα με όποιον τρόπο μπορώ. Η ομαδικότητα είναι αυτή που νικάει και όχι η ατομικότητα και αυτό το έχουμε καταφέρει φέτος. Ο προπονητής μας έχει δίκιο. Είναι το καλύτερο πρωτάθλημα και όποια ομάδα το κατακτήσει, θα το αξίζει", κατέληξε ο Αργεντινός.

Στη Μίλαν ο Γιέπες


Ο Μάριο Γιέπες σε προσπάθεια του Την ενίσχυση της Μίλαν κοιτάζουν από τώρα οι διοικούντες τον ιταλικό σύλλογο. Μπορεί η σεζόν να μην έχει ολοκληρωθεί ακόμα, ωστόσο οι άνθρωποι της ομάδας έχουν εντοπίσει τους ποδοσφαιριστές που θέλουν να εντάξουν στο ρόστερ των "ροσονέρι" για την επόμενη αγωνιστική χρονιά.

Ενας από αυτούς είναι ο Γιέπες, ο οποίος ισχυρίζεται ότι την επόμενη σεζόν θα είναι κάτοικος Μιλάνου. Ο αρχηγός της Κολομβίας με δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό "Europe 1" αποκάλυψε την είδηση, "Είχα πολλές προτάσεις από ομάδες, αλλά προτίμησα τη Μίλαν. Είναι οριστικό και θα περιμένουμε το τέλος του πρωταθλήματος για να ανακοινωθεί και επίσημα. Ελπίζω να τερματίσω την καριέρα μου στη Μίλαν", τόνισε ο 34χρονος αμυντικός.

Επίθεση στο γιο του Μαραντόνα


Θύμα επίθεσης έπεσε ο Μαραντόνα τζούνιορ Ο γιος του Μαραντόνα μαζί με άλλους φιλάθλους της Νάπολι δέχθηκαν επίθεση από οπαδούς της Μπάρι στο παιχνίδι των δύο ομάδων. Αν και απαγορεύεται η μετακίνηση οπαδών, είχαν πάει εκτός έδρας για να παρακολουθήσουν τον αγώνα και δεν πέρασαν απαρατήρητοι.

Όπως τόνισε ο γιος του προπονητή της εθνικής ομάδας της Αργεντινής, Ντιέγκο Μαραντόνα Τζούνιορ, οπαδοί της Μπάρι τους επιτέθηκαν με αντικείμενα, ενώ μετά το τέλος της αναμέτρησης που βρήκε νικήτρια τη Νάπολι με 2-1, τους περίμεναν εκτός γηπέδου με σπασμένα μπουκάλια, έτοιμοι να τους επιτεθούν. Ωστόσο, η αστυνομία επενέβη και έσωσε τους φιλάθλους της Νάπολι από τα χειρότερα.

Στο τέλος της σεζόν θα κριθεί ο Tζόλα


Ο Τζιανφράνκο Τζόλα Στο τέλος της σεζόν θα παρθεί η απόφαση αν θα παραμείνει ο Τζιαφράνκο Τζόλα στην τεχνική ηγεσία της Γουέστ Χαμ ή αν θα αποτελέσει παρελθόν από τον αγγλικό σύλλογο. Φήμες ήθελαν τον Ιταλό προπονητή να μην παραμένει στον πάγκο της ομάδας μέχρι την τελευταία αγωνιστική.

Ο Τζόλα ανέλαβε τη Γουέστ Χαμ το Σεπτέμβριο του 2008 και πριν λίγους μήνες υπέγραψε νέο συμβόλαιο με το σύλλογο μέχρι το καλοκαίρι του 2013, ωστόσο ο ξένος Τύπος θεωρεί ότι ο Ιταλός δύσκολα θα είναι προπονητής της ομάδας και τη νέα περίοδο.

Η Γουέστ Χαμ παλεύει για την παραμονή στην κατηγορία, καθώς βρίσκεται στην 17η θέση με 31 βαθμούς, τρεις περισσότερους από τη Χαλ, η οποία βρίσκεται στη ζώνη του υποβιβασμού, έχοντας όμως και ένα παιχνίδι λιγότερο.

Παραμένει στον Αγιαξ ο Σουάρες


Ο Σουάρες πανηγυρίζει το γκολ επί της Αλκμααρ Ο Μάρτιν Γιολ θέλησε να σβήσει τη φωτιά που έχει ανάψει σχετικά με το ενδιαφέρον της Τότεναμ για τον Σουάρες. Ο τεχνικός του Αγιαξ αποκάλυψε ότι ο Ουρουγουανός άσος του έχει υποσχεθεί ότι θα παραμείνει στον "Αίαντα" για ακόμα ένα χρόνο και δεν σκέφτεται το ενδεχόμενο να αποχωρήσει.

Ο Σουάρες τη φετινή σεζόν έχει πραγματοποιήσει πολύ καλές εμφανίσεις, ενώ η συχνότητα που στέλνει την μπάλα στα δίχτυα είναι συχνή. Συγκεκριμένα, ως τώρα έχει πετύχει 45 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις.

"Είναι γελοίο να γίνεται μία τέτοια συζήτηση. Ο Σουάρες θέλει να παραμείνει για ακόμα ένα χρόνο, άσχετα με τις ομάδες που ενδιαφέρονται για εκείνον. Η Τότεναμ έχει πολλούς επιθετικούς και μου φαίνεται δύσκολο να χρειάζεται ενίσχυση σε αυτή τη θέση", τόνισε ο τεχνικός του ολλανδικού συλλόγου.

Δύο αγωνιστικές ο Λεντέσμα


Ο Κριστιάν Λεντέσμα της Λάτσιο Τον Κριστιάν Λεντέσμα θα στερηθεί η Λάτσιο για τα επόμενα δύο παιχνίδια. Ο Αργεντινός άσος τιμωρήθηκε από την πειθαρχική επιτροπή της διοργανώτριας αρχής με δύο αγωνιστικές, καθώς αποβλήθηκε στα τελευταία λεπτά του ντέρμπι της Κυριακής με τη Ρόμα.

Ο διαιτητής έδειξε για δεύτερη φορά την κίτρινη κάρτα και την άγουσα για τα αποδυτήρια στον Λεντέσμα, όταν ο Αργεντινός τον χειροκρότησε ειρωνικά για μία απόφαση του. Επίσης, από το συγκεκριμένο παιχνίδι αποβλήθηκε και ο Κολάροφ, ο οποίος επίσης θα απουσιάσει από τον επόμενο αγώνα της ομάδας της πρωτεύουσας.

Φωτο Ημέρας

Γιατί φιλιούνται οι αδερφές με πάθος;
Αν το μάθετε πείτε το και σε μένα. Σόδομα και Γόμορρα γίναμε και φωτιά θα πέσει να μας κάψει με όσα κάνει η AnnaLynne McCord με την αδελφούλα της και με άλλα τόσα που βλέπουν τα ματάκια μας.

«Μυστικό» πρόγραμμα από Σάντος

«Μυστικό» πρόγραμμα από Σάντος

Ένα τριήμερο μυστικών και κλειστών προπονήσεων έβαλε στο πρόγραμμα αυτής της εβδομάδας ο Φερνάντο Σάντος, προκειμένου να κάνει τους δικούς του σχεδιασμούς μακριά από τα μάτια δημοσιογράφων και φιλάθλων, ενώ ταυτόχρονα με τον τρόπο αυτό θα δώσει ανάσες ξεκούρασης και φρεσκάδας στους παίκτες.

Οι προπονήσεις θα γίνουν στο επόμενο τριήμερο στην Τούμπα, με κλειστές τις πόρτες και αυτό σημαίνει πως η σωματική επιβάρυνση θα είναι σαφώς μικρότερη για τους παίκτες, αφού όπως είπε και στο παρελθόν ο Σάντος, το γήπεδο της Σουρωτής, με τον χλοοτάπητα που έχει επιβαρύνει τα πόδια των παικτών διπλά.

Ετσι ο πορτογάλος τεχνικός ελπίζει πως στο ξεκίνημα της επόμενης εβδομάδας οι παίκτες του θα είναι στην πιο καλή φυσική κατάσταση τους για να μπουν σ’ αυτό τον μικρό «μαραθώνιο» με πολλές δυνάμεις και την καλύτερη δυνατή διάθεση.

Πάντως χθες το πρόγραμμα περιλάμβανε μια νέα παρουσία, αυτήν του Μπράϊς Μουν που μετά την εβδομαδιαία άδεια του γύρισε στο αθλητικό κέντρο και έθεσε εαυτόν στην διάθεση της ομάδας.

Οσον αφορά τον Μίροσλαβ Σνάουτσνερ, αυτός ούτε και χθες μπήκε στο ομαδικό πρόγραμμα ακολουθώντας και πάλι ατομικό, αλλά σε πιο υψηλούς ρυθμούς ευελπιστώντας πως μέσα στην εβδομάδα θα κάνει την επιστροφή του ώστε να είναι κι αυτός διαθέσιμος για τον αγώνα του ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ στις 28 του μήνα.

Τώρα για τον πρώτο αγώνα των πλέϊ-οφ ο Σάντος όπως είναι γνωστό, θα έχει άλλες τρείς προσθήκες. Των παικτών που ξεχρέωσαν με τα υπόλοιπα καρτών. Οι Κοντρέρας, Ιβιτς θα είναι σίγουρα στον κορμό της ομάδας στην πρεμιέρα των πλέϊ-οφ και ο Μαλεζάς διεκδικεί με βάσιμες ελπίδες την άλλη θέση στο κέντρο της άμυνας. Ο ΠΑΟΚ έτσι με τους συσχετισμούς αυτούς θα εγκαταλείψει το 4-4-2, εκτός και αν ο τεχνικός του επιλέξει αυτό το σύστημα με διαφορετικά από ότι στο τελευταίο παιχνίδι πρόσωπα.

Σε ό,τι αφορά τον Πάμπλο Γκαρσία για τον οποίο εκκρεμεί η απολογία αύριο, είναι βέβαιο πως δεν παραστεί αυτοπροσώπως αλλά θα απολογηθεί με υπόμνημα που θα μεταφέρει ο νομικός σύμβουλος της ΠΑΕ Αχιλλέας Μαυρομάτης.

«Στη Θεσσαλονίκη το Κύπελλο!»

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/447f5c661b3f2ea3324ef5e3c0091cea_L.jpg?1271824630?1271824630?1271824630Ο πρώτος σκόρερ του Άρη, Χαβιέ Κάμπορα, επιβεβαιώνει

Ήρθε στον Άρη τον Ιανουάριο του 2009 μετά από εισήγηση του εκτελεστικού διευθυντή και υπευθύνου μετεγγραφών της ομάδας, Γιάννη Κόντη, αλλά στην περυσινή σεζόν δεν έπαιξε πολύ και οι αμφισβητίες της συγκεκριμένης επιλογής, τον χαρακτήρισαν αναποτελεσματικό και πολύ κοντό για σέντερ-φορ περιοχής. Στις πρώτες 10 αγωνιστικές του εφετινού πρωταθλήματος, σκόραρε μόλις δύο γκολ και αυτά σε ένα ματς (στο 2-2 της 2ης αγωνιστικής με τον Ηρακλή στο Καυταντζόγλειο) και χρειάστηκε να έρθει ο Κούπερ, να φύγει ο Αμπρέου και να φτάσουμε στην 13η αγωνιστική για να επανακτήσει ο Αργεντινός επιθετικός την επαφή του με τα δίχτυα... Από τις 5 του περασμένου Δεκεμβρίου, όμως και το τρίτο του γκολ στην εφετινή χρονιά (στο 2-0 επί του Λεβαδειακού στη Λιβαδειά), ο Χαβιέ Εντγκάρντο Μπουσταμάντο Κάμπορα, όπως είναι το πλήρες όνομά του, πέτυχε συνολικά άλλα 10 (8 στο πρωτάθλημα και 2 στο Κύπελλο) και αναδείχτηκε πρώτος σκόρερ των “κιτρινόμαυρων” και 2ος συνολικά (μαζί με τους Μπάρκογλου και Ιάκομπ) στην Superleague πίσω από τον Τζιμπρίλ Σισέ (23 γκολ). Στην αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο gazzetta.gr, αποκαλύπτει την προφορική, πλην όμως οριστική, συμφωνία του να ανανεώσει τη συνεργασία του με την ομάδα της Θεσσαλονίκης, μιλάει για το ελληνικό πρωτάθλημα, χαρακτηρίζει δίκαιη την κατάκτησή του από τον Παναθηναϊκό και υπογραμμίζει ότι όλοι οι παίκτες του Άρη, θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό για την κατάκτηση του Κυπέλλου. Διαβάστε τι λέει για τον πατριώτη του (Ροζάριο), Λιονέλ Μέσι, το Μουντιάλ, την Εθνική Ελλάδας, το Νιγηριανό Όμο, το Νάτσο Σκόκο, το internet και τον κόσμο του Άρη...

- Μας χωρίζουν λίγες μέρες από τον τελικό του Κυπέλλου, το ερχόμενο Σάββατο κόντρα στον Παναθηναϊκό... Να φανταστούμε ότι όλοι στην ομάδα ζουν και αναπνέουν για την προσπάθεια διεκδίκησης του πρώτου τίτλου μετά από το 1970;

«Περιμένουμε τον τελικό με μεγάλο ενθουσιασμό και είμαστε πάρα πολύ αισιόδοξοι... Προετοιμαζόμαστε με τον καλύτερο τρόπο κι ελπίζουμε να κάνουμε ένα πολύ καλό παιχνίδι και να φέρουμε το Κύπελλο στην Θεσσαλονίκη.»

- Πως βλέπεις τον αγώνα κόντρα στους πρωταθλητές; Με δεδομένο ότι ο τελικός θα διεξαχθεί στο Ολυμπιακό Στάδιο που είναι η φυσική έδρα του Παναθηναϊκού, εκτιμάς ότι οι “πράσινοι” είναι το φαβορί; Οι αντίπαλοί σας, άλλωστε, είναι μία από τις πέντε συνολικά ομάδες που δεν καταφέρατε να κερδίσετε στην εφετινή χρονιά...

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι για να κερδίσουμε τον αντίπαλό μας, από πλευράς απόδοσης, θα πρέπει το τέλειο! Ο Παναθηναϊκός είναι η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα και αυτό το απέδειξε φέτος, με την κατάκτηση του πρωταθλήματος.»

- Που υπερέχει ο Παναθηναϊκός και που ο Άρης; Ποια, κατά την άποψή σου, είναι τα στοιχεία εκείνα που θα κρίνουν το νικητή;

«Ξέρουμε καλά τα πλεονεκτήματα του αντιπάλου μας αλλά και τα δικά μας δυνατά σημεία. Θα προτιμήσω όμως, να κρατήσω κλειστά τα χαρτιά μου ενόψει του τελικού, αν και έχουμε μελετήσει πολύ το παιχνίδι του Παναθηναϊκού, όπως φαντάζομαι θα έχουν κάνει κι εκείνοι για μας...»

- Πόσο μεγάλη θα είναι η ώθηση που θα σας δώσουν οι 23.500 οπαδοί σας, οι οποίοι θα κατέβουν στην Αθήνα;

«Σίγουρα η στήριξή τους θα είναι πολύτιμη. Είναι πάρα πολύ σημαντικό για μας ότι τόσες χιλιάδες κόσμου, θα ταξιδέψει πάνω από 500 χιλιόμετρα για να μας δώσει μία επιπλέον ώθηση κι ένα επιπλέον κίνητρο...»

- Η κανονική περίοδος του πρωταθλήματος ολοκληρώθηκε πριν από λίγες μέρες και την ερχόμενη εβδομάδα ο Άρης ρίχνεται στην μάχη των πλέϊ-οφ. Με δεδομένο ότι ο στόχος της συμμετοχής στο Europa League της νέας χρονιάς, ποιες είναι οι εντυπώσεις σου από την εφετινή χρονιά;

«Αυτή τη στιγμή η ομάδα είναι μέσα και στους δύο στόχους που είχε θέσει από την αρχή της χρονιάς... Αυτή τη στιγμή ασχολούμαστε με το Κύπελλο και ονειρευόμαστε να κερδίσουμε τον τελικό... Όσον αφορά τα πλέϊ-οφ, αν και γνωρίζουμε ότι αρχίζουμε από μειονεκτική θέση την διαδικασία, θα προσπαθήσουμε να φτάσουμε όσο το δυνατόν πιο ψηλά...»

- Τι μπορεί να περιμένει ο κόσμος του Άρη από την συμμετοχή σας στην φάση των πλέϊ-οφ;

«Θα προσπαθήσουμε να παρουσιάσουμε ένα πολύ δυνατό πρόσωπο στα εντός έδρα παιχνίδια και να πάρουμε τους 9 βαθμούς, για να διεκδικήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους πόντους μακριά από την έδρα μας...»

- Σε προσωπικό επίπεδο, με τις εφετινές σου εμφανίσεις “έκλεισες” τα στόματα όσων αμφισβήτησαν την αξία σου, τον περασμένο Ιανουάριο οπότε και ήρθες στην Θεσσαλονίκη... Είσαι ευχαριστημένος από τον εαυτό σου;

«Είμαι ικανοποιημένος... Είχα τη δυνατότητα να παίξω πολλά παιχνίδια και να πετύχω αρκετά γκολ... Πάντα όμως, κυνηγάω το καλύτερο και γι' αυτό ελπίζω σε ακόμη καλύτερες αποδόσεις και σε ακόμη περισσότερα τέρματα...»

- Είναι τυχαίο ότι πέτυχες τα 11 από τα 13 γκολ που σκόραρε στην εφετινή χρονιά (πρωτάθλημα και Κύπελλο), σημειώθηκαν με τον Έκτορ Ραούλ Κούπερ στον πάγκο; Ποια ήταν η συμβολή του συμπατριώτη σου προπονητή στην δική σου απελευθέρωση και στην σταδιακή αγωνιστική βελτίωση της ομάδας;

«Με την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον κ. Κούπερ, άρχισα να έχω περισσότερη διάρκεια στους αγώνες και αυτό με απελευθέρωσε και μου έδωσε περισσότερη εμπιστοσύνη στον εαυτό μου... Σιγά-σιγά άρχισαν να έρχονται και τα γκολ...»

- Τι μπορεί να περιμένει ο Άρης από την επόμενη χρονιά με δεδομένο ότι ο κ. Κούπερ θα έχει την ευκαιρία να χτίσει από το καλοκαίρι την ομάδα με βάση τη δική του φιλοσοφία;

«Η συμβολή του ήταν πάρα πολύ σημαντική... Σε προσωπικό επίπεδο με βοήθησε να ανακτήσω την αυτοπεποίθησή μου, γεγονός που είναι πολύ σημαντικό για έναν επιθετικό... Σε ομαδικό επίπεδο, μετέτρεψε την ομάδα μας σ' ένα συμπαγές σύνολο... Κυρίως όταν πιέζαμε για να πάρουμε την κατοχή της μπάλας, η κάθε γραμμή γνώριζε ποια ήταν η λειτουργία της μέσα στον αγωνιστικό χώρο κι έτσι αποκτήσαμε αγωνιστική ταυτότητα...»

- Το συμβόλαιό σου ολοκληρώνεται μετά το τέλος της σεζόν... Με δεδομένο ότι γνωρίζουμε την επιθυμία σου να παραμείνεις στην ομάδα, σε ποια στάδιο βρίσκεται το θέμα της ανανέωσης του συμβολαίου σου;

«Κατ' αρχήν μας περιμένει μία πάρα πολύ δύσκολη προετοιμασία. Ο προπονητής και το επιτελείο του, μας έχει αποδείξει ότι είναι λάτρης της σκληρής δουλειάς. Όσον αφορά τη νέα αγωνιστική περίοδο, θα πρέπει να επαναλάβουμε όσα πετύχαμε φέτος, αλλά πλέον και να κάνουμε και περισσότερα βήματα προς τα εμπρός...»

- Με δεδομένο ότι εγκατέλειψες την πατρίδα σου σε μικρή ηλικία για να παίξεις ποδόσφαιρο αλλά ποτέ δεν απομακρύνθηκες από τα όρια της Λατινικής και Κεντρικής Αμερικής, πόσο δύσκολο ήταν να πάρεις – μεσούσης της περυσινής περιόδου - την απόφαση να έρθεις για πρώτη φορά στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στην Ελλάδα;

«Έχουμε έρθει ήδη σε προφορική συμφωνία, δώσαμε τα χέρια κι απομένουν οι υπογραφές...»

- Πριν συμφωνήσεις με τον Άρη, τι ήξερες για την Ελλάδα; Να υποθέσουμε ότι γνώριζες ότι το 2004 η Εθνική ομάδα κατέκτησε το Euro, χωρίς όμως να έχεις περισσότερες πληροφορίες για τη δυναμικότητα του ελληνικού πρωταθλήματος και των ομάδων του...

«Ήταν η εκπλήρωση ενός ονείρου. Από μικρός ήθελα να αγωνιστώ σε κάποιο πρωτάθλημα της Ευρώπης. Ο Άρης μου έδωσε αυτή τη δυνατότητα κι έτσι χωρίς δεύτερη σκέψη, πήρα αμέσως την απόφαση... Δεν το μετάνιωσα ποτέ, ανέτρεξα στο internet για να πάρω πληροφορίες, είδα ότι η Θεσσαλονίκη ήταν μία υπέροχη πόλη κι έμαθα ότι οι οπαδοί της ομάδας μας, ζουν κι αναπνέουν για το ποδόσφαιρο. Οι εικόνες από την κερκίδα ήταν εκπληκτικές και πραγματικά είναι τιμή για έναν ποδοσφαιριστή να παίζει μπροστά σε αυτούς τους οπαδούς... Θα ήθελα λοιπόν, να ευχαριστήσω τον Άρη που μου έδωσε την ευκαιρία να εκπληρώσω ένα παιδικό μου όνειρο...»

- Ποιος είναι ο αμυντικός που σε δυσκόλεψε περισσότερο στο ελληνικό πρωτάθλημα;

«Ο Όμο του Πανιωνίου!»

- Ποιος είναι ο πολυτιμότερος παίκτης του εφετινού πρωταθλήματος;

«Θέλει κι ερώτημα; Ο Νάτσο Σκόκο φυσικά!!!»

- Σήμερα, που έχεις συμπληρώσει σχεδόν ενάμιση χρόνο στη χώρα μας ποια είναι η άποψή σου για το ελληνικό ποδόσφαιρο;

«Είναι ένα δυνατό πρωτάθλημα, όπου το ποδόσφαιρο παίζεται με πολύ μεγάλη ένταση και διαθέτει πολλές καλές και ισχυρές ομάδες. Θεωρώ ότι είναι αρκετά υποτιμημένο...»

- Που θα παρακολουθήσεις το Μουντιάλ και ποια είναι η άποψή σου για τον 2ο όμιλο στον οποίο συμμετέχει η Αργεντινή και η Ελλάδα;

«Το πιο πιθανόν είναι να το παρακολουθήσω κάνοντας προετοιμασία με την ομάδα μου τον Άρη και με τους συμπαίκτες μου. Θεωρώ ότι τα πράγματα είναι ξεκάθαρα... Πρώτη του ομίλου θα είναι η Αργεντινή και δεύτερη η Ελλάδα, εφόσον παίξει βασικός ο Μιχάλης Σηφάκης, ο οποίος κατά την άποψή μου, είναι ο καλύτερος Έλληνας τερματοφύλακας...

- Γνωρίζεις τον Μέσι; Σε ρωτάμε γιατί κατάγεστε και οι δύο από το Ροζάριο... Ως Αργεντινός ποδοσφαιριστής και πατριώτης του πως θα χαρακτήριζες αυτό το ποδοσφαιρικό φαινόμενο και αν πιστεύεις ότι υπάρχει αμυντική μέθοδος για να περιοριστεί;

«Όχι δυστυχώς δεν τον γνωρίζω προσωπικά... Απ' αυτά που έχει δείξει τον τελευταίο καιρό, η μόνο αμυντική μέθοδος για να αντιμετωπιστεί, είναι ένα... περίστροφο!»

την παραμονή του στην ομάδα. Τι λέει για τον τελικό Κυπέλλου, τον Σκόκο, τον Σηφάκη, το Μουντιάλ και τον Μέσι.