Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

Ο νόμος του Ρόμπεν!

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/fa5f42780050508ccef4ed4b85aee6fe_L.jpg?1271872083?1271872083?1271872083Στο «Όλντ Τράφορντ» χάρισε στην Μπάγερν την πρόκριση, τώρα της έδωσε προβάδισμα τελικού! Ο Ρόμπεν πήρε πάλι το όπλο του και οι Βαυαροί κέρδισαν με 1-0 την Λιόν.Ο τίτλος του φαβορί ανήκε στην Μπάγερν και οι Βαυαροί, έστω και δύσκολα, τον επιβεβαίωσαν παίρνοντας προβάδισμα πρόκρισης για τον τελικό! Μπορεί ο Ρόμπεν να μην έφτασε στα επίπεδα απόδοσης των προηγούμενων αγώνων, όμως όταν χρειάστηκε πήρε τον... νόμο στα χέρια του. Στο 69', με την βοήθεια και του... κεφαλιού του Μίλερ (σ.σ. η UEFA έχει χρεώσει το γκολ στον Ολλανδό) χάρισε στην Μπάγερν τη νίκη με 1-0 επί της απογοητευτικής Λιόν και έδωσε προβάδισμα για τον τελικό του «Μπερναμπέου». Οι Βαυαροί, πάντως, θα αναγκαστούν να πάνε στο «Ζερλάν» χωρίς τον Ριμπερί που αποβλήθηκε στο 34' αλλά και χωρίς τον Πράνιτς, απώλεια όμως θα έχει και η Λιόν η οποία δεν θα έχει τον Τουλαλάν ο οποίος είδε και αυτός την κόκκινη στο 54'!

Η Μπάγερν μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, έχοντας αρκετά ορεξάτο τον Ριμπερί ο οποίος πήρε πολλές προσπάθειες στα πόδια του την ώρα που ο Ρόμπεν ήταν πολύ καλά κλεισμένος από τον Σισοκό. Οι Γερμανοί έφτασαν κοντά στο γκολ με τον Ριμπερί στο 12', αλλά ο Λορίς είπε «όχι» στην πολύ καλή εκτέλεση φάουλ του συμπαίκτη του στην Εθνική Γαλλίας. Μία κεφαλιά του Σβαϊνστάιγκερ λίγο αργότερα που έφυγε άουτ και ένα σουτ του Ριμπερί που είχε την ίδια κατάληξη ήταν οι δύο επόμενες επισκέψεις των γηπεδούχων προς την γαλλική εστία, πριν έρθει η μεγάλη φάση του 20ου λεπτού, όταν ο Όλιτς από κοντά έστειλε την μπάλα στις εξέδρες!

Ο ρυθμός της Μπάγερν έπεσε και στο 30ο λεπτό ο Φαν Γκάαλ είδε την ομάδα του να μένει με δέκα παίκτες! Ο Ριμπερί έκανε δυνατή προβολή προς τον Λισάντρο χτυπώντας τον στον αστράγαλο, με τον Ροζέτι να δείχνει απευθείας την κόκκινη! Οι Γάλλοι προσπάθησαν να βρουν μπροστά, όμως πλην ενός μακρινού σουτ του Κάλστρομ που βρήκε σε ετοιμότητα τον Μπουτ ο οποίος απέκρουσε σε κόρνερ.

Παρότι έπαιζε με αριθμητικό μειονέκτημα, η Μπάγερν μπήκε πολύ δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και απείλησε με το μακρινό σουτ του Πράνιτς που ανάγκασε τον Λορίς σε δύσκολη απόκρουση. Ελάχιστα αργότερα, ο Λαμ έκανε κούρσα από τα δεξιά, γύρισε στον Μίλερ που ήταν μόνος του στην καρδιά της περιοχής αλλά ο νεαρός φορ δεν έπιασε καλά την μπάλα και έτσι ο κίνδυνος πέρασε. Τα δυσάρεστα για την Λιόν, όμως, δεν αποφεύχθηκαν καθώς στο 54', ο Τουλαλάν πήγε επικίνδυνα με το πόδι στην διεκδίκηση της μπάλας και πήρε την δεύτερη κίτρινη (την πρώτη την είχε πάρει τρία λεπτά νωρίτερα), με αποτέλεσμα να αποκατασταθεί η αριθμητική ισορροπία και παράλληλα η ομάδα του Πιέλ να αποκτήσει πρόβλημα στα μετόπισθεν!

Ο Φαν Γκάαλ έριξε μέσα και το «βαρύ» κορμί του Γκόμεζ, πιέζοντας ακόμα περισσότερο την Λιόν, το γκολ όμως ήρθε στο 69' από τον... εξαφανισμένο μέχρι εκείνη τη στιγμή Ρόμπεν, ο οποίος έπιασε ένα φοβερό μακρινό σουτ, η μπάλα βρήκε ελάχιστα και στο κεφάλι του Μίλερ και άλλαξε πορεία, ξεγελώντας τον Λορίς και καταλήγοντας στα δίχτυα της Λιόν για το 1-0!

Η Λιόν ήταν ανήμπορη να αντιδράσει, οι Γερμανοί είχαν τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα και στο 85' ο Λορίς έσωσε την ομάδα του από δεύτερο γκολ όταν απέκρουσε το πολύ ωραίο σουτ του Ρόμπεν στην αντεπίθεση της Μπάγερν. Μία προσπάθεια του Γκοβού που έφυγε ελάχιστα άουτ ήταν η τελευταία μοναδική αναλαμπή της Λιόν που πλέον καλείται να ανατρέχει την κατάσταση, σε αντίθεση με τις δύο προηγούμενες νοκ-άουτ φάσεις που είχε πάρει προβάδισμα από τα πρώτα ματς.

Μπάγερν Μονάχου-Λιόν 1-0 (69' Ρόμπεν)

Μπάγερν Μονάχου: Μπουτ, Λαμ, Κοντέντο, Βαν Μπούιτεν, Ντεμικέλις, Σβαινστάιγκερ, Πράνιτς (63' Γκόμεζ), Ρόμπεν (85' Άλτιντοπ), Ριμπερί, Μίλερ, Όλιτς (46' Τίμοστσουκ)

Λιόν:
Γιορίς, Ρεβεγιέρ, Σισοκό, Κρις, Τουλαλάν, Κάλστρομ, Γκοναλόν, Έντερσον (70' Μπάστος), Πιάνιτς (56' Μακούν), Ντελγκάδο (79' Γκοβού), Λισάντρο Λόπεζ

Δεν υπάρχουν σχόλια: