Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

Πω πω μια Ιντερ...


Ο Μαϊκόν είχε τεράστια συμβολή στη νίκη της Ίντερ Ενας καλός δάσκαλος αποδεικνύει τις ικανότητές του αν μεταδίδει στους μαθητές γνώση. Ο Ζοσέ Μουρίνιο και η... τάξη του με το εμφατικό 3-1 επί της Μπαρτσελόνα έκαναν γνωστό σε όλη την πάση ότι οι Καταλανοί ανήκουν στο ανθρώπινο γένος και ότι και οι Μιλανέζοι την έχουν βαριά... τη φανέλα.

Αυτή η Ιντερ ήταν να την πιεις στο ποτήρι. Ηξερε τι ήθελε μέσα στον αγωνιστικό χώρο και δεν το... ξέχασε ακόμη και όταν βρέθηκε πίσω στο σκορ, στο γκολ του Πέδρο στην αρχή που ήταν κόντρα στη ροή του αγώνα. Είχαμε πολύ καιρό να δούμε την Μπαρτσελόνα να φέρεται σαν μια μικρομεσαία ομάδα που προσπαθούσε με τα χίλια ζόρια να διώξει την μπάλα μακριά.

Φαντασία μηδέν, κυκλοφορία της μπάλας ελάχιστη, κανένα επιθετικό πλάνο. Το ίδιο μοτίβο. Με λίγα λόγια ένα από τα χειρότερα, αν όχι το χειρότερο, παιχνίδι της την τελευταία διετία. Θα ΄νταν, όμως, πέρα για πέρα άδικο να χρεώσουμε αυτό το 3-1 στην κακή Μπαρτσελόνα.

Θα πρέπει να χρεωθεί αποκλειστικά και μόνο στην Ιντερ. Εκφράσεις του τύπου «η Μπαρτσελόνα ήταν κακή και όχι καλή η Ιντερ» μπορεί να ακουστούν και να γραφτούν μόνο από κάποιον που είναι αδαής ή ανόητος. Οι «νερατζούρι» έβγαλαν πολύ καρδιά και πολύ ψυχή, ίδρωσαν πάρα πολύ και τους αξίζουν συγχαρητήρια που ακολούθησαν πιστά τις εντολές του προπονητή τους.

Πόσοι επικριτές του Ζοσέ Μουρίνιο δεν έχουν πει κατά καιρούς ότι το παλικάρι δεν ξέρει να παίζει επιθετικό ποδόσφαιρο και ότι κοιτάει πως θα κλέψει αποτελέσματα; Πόσοι δεν είπαν ότι με την Πόρτο πήρε το Τσάμπιονς Λιγκ στη χειρότερη σεζόν των μεγάλων ομάδων; Πόσοι δεν έχουν πει ότι η πορεία του στην Τσέλσι οφείλεται στα χρήματα του Αμπράμοβιτς;

Πόσοι ακόμη ότι με την Ιντερ πήρε πρωτάθλημα επειδή Γιουβέντους και σία είναι στα μαύρα τους τα χάλια; Να δούμε, λοιπόν, όλοι αυτοί τι θα πουν τώρα, που για μια ακόμη φορά κατάφερε με τις οδηγίες να kλειδώσει την καλύτερη ομάδα του κόσμου;

Την έκανε να φαίνεται σαν πρωταθλήτρια κρατιδίου και όχι του κόσμου. Απίστευτη πίεση σε όλους τους χώρους, προσεγμένη επιτήρηση του Μέσι. Χωρίς να αναλωθεί κάποιος παίκτης πάνω του, καθαρό μυαλό, πολύ πάθος, καθόλου άγχος και πολλά πολλά άλλα στοιχεία ακόμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: