Τρίτη 20 Απριλίου 2010

Ίντερ Μπαρτσελόνα 3-1 !!!

Το «ηφαίστειο» της Ίντερ εξερράγη, παρέσυρε την... ταλαιπωρημένη Μπαρτσελόνα και οι «νερατζούρι» με το 3-1 έκαναν ένα τεράστιο βήμα για την Μαδρίτη!
Οι 13 ώρες σε ένα λεωφορείο μπορεί να αποτελέσουν δικαιολογία για την άσχημη εμφάνιση της Μπαρτσελόνα και την βαριά ήττα στο Μιλάνο; Σίγουρα, η ταλαιπωρία των Καταλανών έπαιξε το δικό της ρόλο, ωστόσο η επιτυχία πιστώνεται στον Ζοσέ Μουρίνιο. Ο Πορτογάλος τεχνικός... παρεξηγήθηκε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου όταν χαρακτήρισαν τη Μπαρτσελόνα φαβορί και φρόντισε να το δείξει στον αγωνιστικό χώρο. Εξαιρετική η Ίντερ και με την βοήθεια της... διαιτησίας -έντονες διαμαρτυρίες- για το τρίτο γκολ του Μιλίτο- πήρε ένα μεγάλο προβάδισμα, αφού το 3-1 ακόμα και στο Καμπ Νου δύσκολα ανατρέπεται.
Στον αντίποδα, δεν βγήκε τίποτα στον Πεπ Γκουαρντιόλα, το στήσιμο δεν ήταν το ιδανικό, αν και ο Ισπανός πρέπει να αισθάνεται... λίγο προδομένος όταν παίκτες – κλειδιά δεν μπόρεσαν να επιβληθούν.

Άψογο παιχνίδι!

Σίγουρα, ο Ζοσέ Μουρίνιο θα θυμάται για πολλά χρόνια το συγκεκριμένο ματς, αφού βγήκαν τα πάντα στην Ίντερ και με την ανατροπή της βρέθηκε ένα βήμα πιο κοντά στον τελικό. Άψογες αλληλοκαλύψεις, πίεση αρκετά ψηλά, αλλά και διαρκής κίνηση έφεραν από το πρώτο λεπτό τους γηπεδούχους σε ρόλο πρωταγωνιστή. Οι «νερατζούρι» πίεσαν, όμως οι Ετό και Μιλίτο δεν βρήκαν στόχο, κάτι που έκανε η Μπαρτσελόνα στο 19'. Η δεξιά πλευρά των Ιταλών κοιμήθηκε, ο Μάξουελ έκανε το σωστό γύρισμα και ο Πέδρο με σουτ πάγωσε το Σαν Σίρο.
Η απάντηση ήταν άμεση, και για πολλούς ο βασικότερος λόγος της ανατροπής. Η πίεση απέφερε καρπούς και στο 30' Ετό-Μιλίτο- Σνάιντερ συνεργάστηκαν άψογα και ο Ολλανδός κέρδισε τον Βαλντές. Ο Γκουαρντιόλα έβλεπε τον Άλβες να κάνει ένα από τα χειρότερα ματς, τον Ιμπραΐμοβιτς να είναι... εκτός γηπέδου, αλλά και τους Τσάβι, Μέσι να μην είναι σε θέση να διασπάσουν την καλοστημένη αμυντικά γραμμή των Ιταλών.

Όταν μάλιστα, ο Γκουαρντιόλα πριν προλάβει να διορθώσει πράγματα δέχεται και δεύτερο γκολ, τότε όλοι καταλαβαίνουν πως το «ηφαίστειο» της Ίντερ... εξερράγη. Στο 48' ο Μιλίτο έβγαλε σε πλεονεκτική θέση τον Μαϊκόν και ο Βραζιλιάνος πέτυχε το 2-1. Στο 61' ήρθε το τελευταίο χτύπημα με τον Σνάιντερ να κάνει τη σέντρα, και τον Μιλίτο – από θέση οφσάιντ – να διαμορφώνει με κεφαλιά το 3-1. Ο τεχνικός της Μπαρτσελόνα έβγαλε τον Σουηδό φορ που δεν θύμισε σε τίποτα τον παίκτη που ξέρει να «σκοτώνει» και προσπάθησε με την είσοδο του Αμπιντάλ να καλύψει τα κενά και παράλληλα να δώσει δύναμη στην ομάδα. Αν πάντως έχει να θυμάται κάτι καλό η Μπάρτσα, ήταν το τελευταίο δεκάλεπτο. Η πίεση ήταν ασφυκτική και στο τέλος θα μπορούσε να πάρει κάτι καλό, όμως στο σουτ του Πικέ, ο Λούσιο έδιωξε στη γραμμή.

Σε οχτώ βράδια το «Καμπ Νου» θα φιλοξενήσεις με άγριες διαθέσεις την Ίντερ, και εκεί η καλύτερη ομάδα του κόσμου θα πρέπει να αποδείξει πως για την εμφάνιση στο Μιλάνο υπεύθυνη ήταν η... ηφαιστειακή τέφρα!

Συνθέσεις:
Ίντερ (Ζοσέ Μουρίνιο): Σέζαρ, Μαϊκόν (74' Κίβου), Λούσιο, Σάμουελ, Ζανέτι, Μότα, Καμπιάσο, Πάντεφ (56' Στάνκοβιτς), Σνάιντερ, Ετό, Μιλίτο (75' Μπαλοτέλι)

Μπαρτσελόνα (Πεπ Γκουαρντιόλα): Βαλντές, Άλβες, Πικέ, Πουγιόλ, Μάξγουελ, Μπούσκετς, Τσάβι, Κεϊτά, Μέσι, Πέδρο, Ιμπραΐμοβιτς (62' Αμπιντάλ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: