Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

ΑΠΕΡΓΙΑ!

Λόγω της απεργίας στα ΜΜΕ δεν θα μεταδίδονται ειδήσεις, από τις 6:00π.μ. της 26ης Νοεμβρίου έως τις 6:00π.μ. της 27ης Νοεμβρίου.

Τότι... ποιότης!! (vids)

Ο 38χρονος Φραντσέσκο Τότι κατέρριψε δύο σπουδαία ρεκόρ στο Champions League και ο Γιώργος Καραμάνος γράφει για τον ακούραστο Capitano της Ρόμα που συνεχίζει...
Ακόμα δεν είχε τελειώσει το σχολείο, όταν ο Βουγιαντίν Μπόσκοφ τον Μάρτιο του 1993 τον έριξε στη φωτιά σε ένα ματς κόντρα στη Μπρέσια. Εκείνη ήταν η αρχή και λίγο πολύ είναι γνωστή η ιστορία, όπως και η συνέχεια της τεράστιας καριέρας του. Εκείνο που ακόμα κανείς δεν γνωρίζει, είναι το πότε θα έρθει το φινάλε της πορείας του Φραντσέσκο Τότι. Προφανώς ο ίδιος δεν μπορεί να αποδεχτεί ότι ο χρόνος όλα τα δαμάζει και επιμένει πεισματικά να του εναντιώνεται. Διαψεύδει φίλους, αντιπάλους και κακεντρεχείς. Οπως ορισμένες φορές είμαστε και εμείς εδώ στα διεθνή του gazzetta.gr, όταν μεταξύ σοβαρού και αστείου κάνουμε πλάκα με τα γκολ του από την άσπρη βούλα.
Ωστόσο, η αλήθεια είναι πως έχοντας σβήσει τα 38 κεράκια στην τούρτα της ζωής του, ο Capitano της Ρόμα παραμένει ενεργός και στο παιχνίδι της ομάδας και αγωνίζεται με το σπαθί του. Και σκοράρει όχι μόνο με πέναλτι. «Και το φάουλ στημένη φάση είναι», θα πει όποιος θέλει να μειώσει τη συνεισφορά του. Ισως και να είναι έτσι. Δεν μπορεί όμως να το κάνει ο οποιοσδήποτε. Ετσι δεν είναι;

Εκείνος πάλι την Τρίτη το βράδυ, έστησε το τόπι έξω από την περιοχή και πυροβόλησε. Η ταχύτητα της μπάλας που κατέληξε στα δίχτυα του Ιγκόρ Ακινφέεφ καταμετρήθηκε ότι έπιασε τα 103 χλμ την ώρα. Οχι και άσχημα για έναν βετεράνο που σε πείσμα όλων εξακολουθεί να πιστεύει στον εαυτό του και να παλεύει στο υψηλότερο επίπεδο.



Αυτό το γκολ-φάουλ πάντως ήταν ιστορικό. Με δαύτο ο Τότι έγινε ο γηραιότερος που σκοράρει με στημένο εκτός περιοχής στην ιστορία του Champions League. Το... έγραψε σε ηλικία 38 ετών και 59 ημερών, ξεπερνώντας ένα ρεκόρ που κρατούσε κοντά πέντε χρόνια ο Ράιαν Γκιγκς, ο οποίος όταν είχε... εκτελέσει ήταν 35 ετών και 305 ημερών (Αντρέα Πίρλο 35 ετών, 169 ημερών, Ζουνίνιο Περναμπουκάνο 34 ετών, 256 ημερών). Επίσης ήταν το τρίτο γκολ-φάουλ των Τζαλορόσι στον θεσμό μετά από εκείνο του Ζούλιο Μπαπτίστα (Οκτώβριος 2010) και ένα ακόμα του Τότι (Νοέμβριος 2008).
Αυτό το τέρμα όμως είχε μία ακόμα σημαντική σημασία, καθώς τον έφερε στην κορυφή της λίστας των γηραιότερων σκόρερ στο... σεντόνι. Ποιον ξεπέρασε ο Τότι; Μα ποιον άλλον από τον εαυτό του, καθώς είχε σκοράρει στο Μάντσεστερ κόντρα στη Σίτι στη φετινή φάση των ομίλων, τον Σεπτέμβριο σε ηλικία 38 ετών και 3 ημερών! Τώρα λοιπόν, με το τέρμα του στη Μόσχα έφτασε συνολικά τα 38 στην Ευρώπη, νούμερο που τον φέρνει στην 4η θέση των Ιταλών σκόρερ εκτός συνόρων.

Εκει, δηλαδή όπου προπορεύεται ο Πίπο Ιντσάγκι (70) και ακολουθούν οι Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο (52') και Αλεσάντρο Αλτομπέλι (39'), τον οποίο και ο Τότι ευελπιστεί να προσπεράσει. Από αυτά τα 38 γκολ του, τα 17 τα έχει πανηγυρίσει στο Champions League, όπου έχει εννέα περισσότερα από κάθε άλλον στην ιστορία της Ρόμα στον θεσμό.
Και το ερώτημα για το φινάλε παραμένει ανοικτό: Πότε θα αποφασίσει να σταματήσει; Ο ίδιος έχει δηλώσει ότι θέλει να μπει στο νέο γήπεδο. Το αρχικό πλάνο, δίχως τις καθυστερήσεις που πάντα εμφανίζονται σε αυτές τις περιπτώσεις, είναι ότι το καινούργιο σπίτι της Ρόμα θα κάνει εγκαίνια το 2017. Οταν δηλαδή ο Τότι θα είναι ή θα βαδίζει προς τα 40 του.
Ισως μέχρι τότε να το έχει ακόμα και να παίζει ενίοτε (σ.σ.: αν και με τον Τότι ποτέ δεν ξέρεις. Μπορεί και να παίζει σε όλα τα ματς). Η αλήθεια είναι όμως ότι για την υστεροφημία του και για να τον θυμάται ο κόσμος να κάνει σπουδαία πράγματα, το καλύτερο θα ήταν να αποχωρούσε... όρθιος ως βασικός και όχι «βαλσαμωμένος». Μέχρι να συμβούν βέβαια όλα αυτά, εμείς ας απολαύσουμε τα πέντε καλύτερα γκολ του στο Champions League...
30/10/2002 Ρεάλ Μαδρίτης – Ρόμα 0-1




12/09/2006 Ρόμα – Σαχτάρ Ντόνετσκ 4-0



06/03/2007 Λυών – Ρόμα 0-2



26/11/2008 Κλουζ – Ρόμα 1-3


2008 (November 26) CFR Cluj (Romania) 1-AS Roma... από sp1873


30/09/2014 Μάντσεστερ Σίτι – Ρόμα 1-1



*Πηγή: gazzetta.gr*

Νέλσον, η... απαλλαγή του Σλότερ!

Ο Αρης Λαούδης γράφει για τον Σλότερ που αποδεικνύεται «λαβράκι», τις 125 προσπάθειές του εντός πεδιάς και τον Νέλσον που με την επιστροφή του θα απελευθερώσει τον Σλότερ και κατ΄επέκταση τον Παναθηναϊκό.    
Σκόρερ από άλλη εποχή, τότε που οι 30άρες έπεφταν «βροχή», ανακάλυψε ο Παναθηναϊκός στο πρόσωπο του Σλότερ. Μια περίπτωση ασυνήθιστη για τα δεδομένα των «πράσινων» που μετά από πολλά  χρόνια είδαν έναν παίκτη τους να επιχειρεί 10 τρίποντα κόντρα στη Φενέρ, άλλα οκτώ με τον ΚΑΟΔ και συνολικά να έχει εκετελέσει 125 προσπάθειες εντός πεδιάς σε σύνολο 12 αγώνων!
Ο Σλότερ έχει όλα τα προσόντα για να εξελιχθεί σε μεγάλο «λαβράκι» για τον Παναθηναϊκό, εφόσον σηκώσει το βάρος της φανέλας και καταφέρει μέσα από αυτή τη διαδικασία να γίνει παίκτης οικονομίας. Θα πρέπει δηλαδή να ξεχάσει τις 20 προσπάθειες που έπαιρνε στη Γαλλία και να αποδείξει με λιγότερες από τις μισές πως μπορεί να κερδίσει τη θέση του στο παρκέ, χωρίς να ξοδεύει ενέργεια και κατοχές.
Σ΄ένα πολύ μεγάλο βαθμό, μέχρι τώρα τουλάχιστον, έχει δικαιώσει τον Παναθηναϊκό για το ρίσκο να επενδύσει τα λεφτά του σ' έναν άσημο Αμερικανό με μηδεμινή θητεία στην Ευρωλίγκα. Εχει δηλαδή τα χαρακτηριστικά εκείνα που ταιριάζουν στο φετινό μοντέλο που συνδυάζει το  νεανικό με το ποιοτικό και την προοπτική εξέλιξης που θα έρθει μέσα από την διαδικασία που δουλεύει ο Ιβάνοβιτς.
Ο Μαυροβούνιος γνώριζε τον Σλότερ προτού καν του προταθεί ο συγκεκριμένος παίκτης. Ηταν μέσα στους 20-30 ξένους που θα μπορούσαν να τον απασχολήσουν και από την στιγμή που το κασέ του ταίριαζε με το βαλάντιο του Παναθηναϊκού, αποφάσισε να πει το «ναι» και να προχωρήσει την συμφωνία. Με λίγα λόγια είναι «λαβράκι» για τον πολύ κόσμο, αλλά όχι για τον Ιβάνοβιτς που είχε καλή άποψη και πολλές παραστάσεις.
Ο Σλότερ είναι στην ουσία ένα κλασικό «δυάρι», άντε combo guard στη σύγχρονη λογική, απ' αυτά που λείπουν τα τελευταία χρόνια από την Ευρωλίγκα. Παίκτης δηλαδή που μπορεί να βάλει 20άρες και 30άρες, αλλά που το καλούπι τους δεν είχε πέραση στις μεγάλες ομάδες που διεκδικούσαν κούπες και προτιμούσαν τον καλό παίκτη σε πολλά πράγματα κι όχι τον τέλειο σ' ένα. 
Στον Παναθηναϊκό που φέτος τουλάχιστον δεν «χτίστηκε» για να «χτυπήσει» την Ευρωλίγκα, ο Σλότερ αποδεικνύει πως ταίριαζε γάντι. Παρότι αναγκάστηκε να «ντυθεί» και Νέλσον, αναλαμβάνοντας τη μεταφορά της μπάλας από τη μία άκρη του γηπέδου στην άλλη, προκειμένου να ξεκουράζει τον Διαμαντίδη, τα έχει καταφέρει σχεδόν τέλεια και το μόνο που του λείπει αυτή τη στιγμή είναι η σταθερότητα στο παιχνίδι του. Ο Σλότερ, με την απουσία του Νέλσον, είναι αναγκασμένος να κάνει «δύο σε ένα», έστω κι αν το ένα απ' αυτά (κατέβασμα της μπάλας) δεν ήταν ποτέ το δυνατό του σημείο.
Η παρουσία του Νέλσον λοιπόν θα αποτελέσει τεράστια βοήθεια για τον Σλότερ και κατ΄επέκταση τον Παναθηναϊκό. Πέραν του ότι οι «πράσινοι» θα έχουν στην ομάδα τον πλέι μέικερ που αποκτήθηκε για να είναι ο βασικός άσος, πέραν του ότι ο Ιβάνοβιτς θα μπορεί να κάνει ακόμη μεγαλύτερο rotation στην περιφέρεια, ταυτόχρονα θα δοθεί η ευκαιρία στον Σλότερ να «απελευθερωθεί» από το «κατέβασμα» της μπάλας και να έχει περισσότερο χρόνο στη θέση «2» που του ταιριάζει περισσότερο.
Από τη μία λοιπόν ο Ιβάνοβιτς θα λύσει έναν μεγάλο «πονοκέφαλο» στον άσο, αλλά από την άλλη θα πρέπει να... σπάσει το κεφάλι του για να αποφασίσει ποιος θα είναι ο παίκτης που θα μείνει εκτός 12άδας με την επιστροφή του Νέλσον. Τα κουκιά μοιάζουν μετρημένα με τα υπέρ και κατά κάθε επιλογής. 
Θεωρητικά, ο νεαρός Χαραλαμπόπουλος, με όλο το μέλλον μπροστά του, θα μπορούσε να γίνει ο 13ος, αλλά σε μια τέτοια περίπτωση ο Ιβάνοβιτς θα μείνει μόνο μ' ένα κλασικό «3άρι» (Γιάνκοβιτς) στις ήδη περιορισμένες λύσεις που διαθέτει στη συγκεκριμένη θέση. 
Η δεύτερη επιλογή είναι ο Μποχωρίδης που από την άλλη χρειάζεται να «ξοδέψει» έναν χρόνο στο παρκέ με τη βαριά φανέλα του Παναθηναϊκού για να μπει στο κλίμα και να «ψηθεί» νωρίτερα από τον Παππά και τον Γιάνκοβιτς.  Η τρίτη λύση είναι το κλασικό rotation στην περιφέρεια με τον Ιβάνοβιτς να αποφασίζει ανά παιχνίδι, βάζοντας στην εξίσωση και τον παράγοντα «κούραση» από τα παιχνίδια που θα ακολουθήσουν. Η τελική επιλογή ανήκει βεβαίως στον προπονητή που μέχρι τώρα έχει διαχειριστεί εξαιρετικά το ρόστερ, καλύπτοντας μάλιστα με αλχημείες τα όποια κενά υπάρχουν στο ρόστερ.
*Πηγή: gazzetta.gr*

Το σερί, η ισορροπία και τα...προσχεδιασμένα!!

Ο Κ. Νικολακόπουλος καταγράφει στο blog του στο gazzetta πώς βλέπει το μεγάλο παιχνίδι του Ολυμπιακού στη Μαδρίτη. Μας είχε καλομάθει είναι αλήθεια ο Ολυμπιακός εδώ κι αρκετά χρόνια με καλά αποτελέσματα εκτός έδρας σε κάθε Τσάμπιονς Λιγκ.
Για την ακρίβεια και στις οκτώ προηγούμενες συμμετοχές του στη διοργάνωση, ο μόνιμος πρωταθλητής Ελλάδας έχει αποσπάσει τουλάχιστον μία ισοπαλία σε κάποιο από τα τρία εκτός έδρας παιχνίδια του στη φάση των ομίλων.
Μάλιστα, υπήρξαν και σεζόν με δύο διπλά η, μία νίκη και μία ισοπαλία η, δύο ισοπαλίες! Όπως και σεζόν με ένα διπλό η, μία ισοπαλία.
Πέρσι: 3-0 την Άντερλεχτ, 1-1 με την Μπενφίκα
Πρόπερσι: 2-1 τη Μονπελιέ
2011-12: 1-0 τη Μαρσέϊγ (και στο Γιουρόπα Λιγκ 1-0 τόσο τη Ρούμπιν, όσο και τη Μέταλιστ!)
2009-10: 0-0 με ΑΖ Άλκμααρ (συν νίκες 2-0 επί της Σέριφ και της Σλόβαν στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ)
2007-08: 3-1 με Βέρντερ Βρέμης και 2-1 με Λάτσιο
2006-07: 2-2 με Σαχτάρ κι 1-1 με Ρόμα
2005-06: 1-1 με Ρόζενμποργκ
2004-05: 0-0 με Ντεπορτίβο (και στο τότε ΟΥΕΦΑ 1-0 τη Σοσό)
Άρα σε ένα σύνολο 24 αγώνων εκτός έδρας στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ στις οκτώ προηγούμενες παρουσίες του στη διοργάνωση, ο Ολυμπιακός είχε πέντε νίκες, έξι ισοπαλίες και 13 ήττες. Σχεδόν οριακά δηλαδή ήταν περισσότερες οι ήττες από τα θετικά αποτελέσματα.
Λογικά λοιπόν μας κακοφαίνεται τώρα που οι ερυθρόλευκοι (που απόψε θα παίξουν μάλλον με την μπλε σκούρα εμφάνισή τους) έχουν τέσσερις ήττες στις τέσσερις τελευταίες εξόδους τους  στη διοργάνωση (Παρί Σεν Ζερμέν 1-2, Γιουνάϊτεντ 0-3, Μάλμε 0-2, Γιουβέντους 2-3). Τέσσερα παιχνίδια μάλιστα στα οποία δέχονται από δύο έως τρία γκολ και στα οποία έχουν σκοράρει τρεις φορές, όλες από στημένες φάσεις...
Και ξέρουμε όλοι ότι αν δεν προκύψει κάποιο αποτέλεσμα σοκ στη Σουηδία (βλέπε νίκη της Μάλμε επί της Γιουβέντους), ο Ολυμπιακός για να περάσει στους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ πρέπει να διατηρήσει την παράδοση αυτή και στην 9η συνεχόμενη συμμετοχή του σε φάση ομίλων Τσάμπιονς Λιγκ. Άρα, να πάρει αποτέλεσμα στη Μαδρίτη, αφού δεν πήρε στο Μάλμε και στο Τορίνο.
Δεν αλλάζω γνώμη: όπως και πριν το ματς με τη Γιουβέντους στην Ιταλία, έτσι και τώρα λέω ότι μόνο αν ο Ολυμπιακός πιάσει απόδοση ανάλογη εκείνης της περσινής με την Μπενφίκα στη Λισσαβώνα μπορεί να έχει τύχη. Άρα, πρέπει να παίξει πιο πάνω κι απ΄ ότι στο 2-3 από τη Γιουβέντους. Νομίζω ότι πραγματικά μπορεί. Ειδικά με τίμια διαιτησία από τον απεσταλμένο της UEFA...
Ο Ολυμπιακός καλείται να «ισορροπήσει» καλύτερα για να κάνει το κάτι παραπάνω. Γιατί είναι σούπερ οι πέντε σερί νίκες στο Καραϊσκάκη (Μπενφίκα 1-0, Άντερλεχτ 3-1, Γιουνάϊτεντ 2-0, Ατλέτικο 3-2, Γιουβέντους 1-0), αλλά δεν θα είναι...σούπερ αν γίνουν πέντε και οι σερί ήττες εκτός έδρας.
Τέλος πάντων, το αποψινό παιχνίδι είναι από τα κλασικά ευρωπαϊκά ματς που θέλουν εξυπνάδα, τακτική, αποφασιστικότητα, έως και «σκληράδα». Η Ατλέτικο, της οποίας ο γκολκίπερ Μογιά έχει ένα θέμα στα μακρινά σουτ, οπότε δεν είναι κακή η ιδέα κάποιων καλών σουτ από τα 20-25 μέτρα), είναι η κατ΄εξοχήν ομάδα που έχει αναγάγει σε επιστήμη την τακτική και γενικότερα και ειδικά, με αποκορύφωμα τις στημένες φάσεις.
Τα περισσότερα σημεία του παιχνιδιού της είναι προσχεδιασμένα!
Παράδειγμα ένα: Κάνουν τη σέντρα με την έναρξη του ματς και φεύγουν σφαίρα τρεις παίκτες τους μπροστά. Η μπαλιά από πίσω είναι για το κεφάλι του Μάντζουκιτς. Αυτός την «σπάει» στον συμπαίκτη του από αριστερά κι εκείνος κάνει κάθετη για τον άλλο συμπαίκτη που χώνεται σε θέση φορ! Για να κάνουν φάση στα 20 δευτερόλεπτα!
Παράδειγμα δύο: έχει την μπάλα ο γκολκίπερ η, ο στόπερ. Συνήθως σημαδεύει τον έξω δεξιά Ραούλ Γκαρθία που είναι καλός στον αέρα κι αυτός πασάρει σε κοντινό συμπαίκτη του, ξαναπαίρνει την μπάλα με κίνηση στο χώρο και βγάζει σέντρα στον Μάντζουκιτς η, τον Αρντά που έρχεται από αριστερά στο δεύτερο δοκάρι. Κι αντίστροφα!
Και στις δύο περιπτώσεις, αν οι αμυντικοί δεν βγουν από την αρχή πρώτοι στην μπάλα, θα φάει φάση η ομάδα τους.
Επιθετικά είναι κίνδυνος θάνατος ο αριστερός μπακ Ανσάλντι, αλλά μπορείς από εκεί να βγάλεις ευκαιρίες. Από δεξιά, ο Χουανφράν είναι εξίσου αξιόπιστος αμυντικά κι επιθετικά. Αν δεν τους περιορίσεις αυτούς τους δύο, θα έχεις θέματα, σε ένα γήπεδο όπου οι πάγκοι είναι «ανάποδοι» (δεξιά των φιλοξενούμενων!) και στην φανταστική εξέδρα βλέπεις τρία χρώματα παντού: κόκκινο, άσπρο και μπλε.
Αν δεχθείς πρώτος γκολ, για να φύγεις με αποτέλεσμα από εκεί μέσα είτε πρέπει να ισοφαρίσεις γρήγορα και να το κρατήσεις το σκορ στα 15 λεπτά της αντεπίθεσης που θα σου κάνει η Ατλέτικο, είτε να ισοφαρίσεις στα τελευταία λεπτά...
*Πηγή: gazzetta.gr*

Μπορο-θρήνος... για το ελληνικό ποδόσφαιρο!!

Ο Τάσος Νικολογιάννης μέσα από το blog του τονίζει πως στην Σούπερ Λίγκα απλά «άλλαξε ο Μανωλιός» και σχολιάζει την επιλογή του Γιώργου Μποροβήλου στην θέση του προέδρου! 
Δεν περίμενα να βγει ο Μποροβήλος πρόεδρος της Σούπερ Λίγκα, για να καταλάβω, ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο πάει από το κακό στο χειρότερο. Μία ματιά να ρίξει κανείς στο τι δεν έγινε την προηγούμενη εβδομάδα, για να μην διακοπεί το πρωτάθλημα και το τι έγινε τώρα για να συνεχιστεί καταλαβαίνει , ότι μιλάμε για μία αστειότητα.
Απλά να θυμίσω, ότι την προηγούμενη εβδομάδα το πρωτάθλημα δεν έγινε, επειδή η Σούπερ Λίγκα δεν έστειλε στην ΕΠΟ μία επιστολή, που μεταξύ άλλων ΕΠΡΕΠΕ να αναφέρει, ότι οι ομάδες και τα ΜΜΕ δεν πρέπει με ανακοινώσεις και σχόλια, να στοχοποιούν τους διαιτητές, με λίγα λόγια ήθελε η ΕΠΟ να βουλώσει τα στόματα όλων και να μην σχολιάζουν τα όργια, που βλέπουμε να γίνονται συχνά στα γήπεδα. Υπέρ αυτού του όρου να θυμίσω, ότι ήταν ο Ολυμπιακός και οι ….φίλοι του και ο Παναθηναϊκός αντιστεκόταν μαζί με τον ΠΑΟΚ, τον Παναιτωλικό, την Ξάνθη.
Για αυτό τον λόγο δεν έγινε το πρωτάθλημα. Και τώρα τι άλλαξε και γίνεται; Τίποτα απολύτως. Στην επιστολή, που έστειλε η Σούπερ Λίγκα στην ΕΠΟ, πουθενά δεν αναφέρεται ο όρος για τις ανακοινώσεις των ομάδων και τα ΜΜΕ. Και όμως η ΕΠΟ θα ορίσει τους διαιτητές . Μιλάμε δηλαδή για το απόλυτο μπάχαλο.
Και τι άλλο έγινε αυτή την εβδομάδα; Αλλαξε ο Μανωλιός και από ….Αγραφιώτης έγινε Μποροβήλος. Ο Αγραφιώτης, που είχε περάσει προς τα έξω το μανδύα του σοβαρού είχε συμπεριφορά ….χούλιγκαν σε πρόσφατο παιχνίδι ΠΑΟΚ-Ολυμπιακού στην Τούμπα , όπως είδαμε και στην τηλεόραση. Ο Μποροβήλος βέβαια είναι ακόμα χειρότερος. Μιλάμε για τον διαιτητή, που επέτρεψε να γίνει το περιβόητο ματς της Ριζούπολης, χωρίς ο Παναθηναϊκός να κάνει –επί της ουσίας-ζέσταμα και με τους παίκτες του -μέσα από την …σκισμένη φυσούνα από ντου οπαδών- να βγαίνουν στον αγωνιστικό χώρο. Στην ΟΥΕΦΑ ένα ανάλογο παιχνίδι δεν θα άρχιζε και αν κάποιος διαιτητής το άρχιζε θα πήγαινε σπίτι του. Εδώ ισχύουν άλλοι… νόμοι.
Ο Μποροβήλος… βασίλευε την εποχή της παράγκας και η επιβράβευσή του ήρθε τώρα με την ανάδειξή του σε πρόεδρο της Σούπερ Λίγκα. Για να μην πω , ότι τόσο μετά την διαιτησία του Γιάχου στον τελικό κύπελλου του Αστέρα Τρίπολης με τον Ολυμπιακό , αλλά και την πρόσφατη διαιτησία του Σπάθα ο Μποροβήλος έκανε τον… Κινέζο.
Ας πούμε ότι είμαι υπερβολικός για τον Μποροβήλο, ας πούμε ότι όλα αυτά που λέω για κάποιους δεν στέκουν. Δεν είναι δυνατόν, όμως, να βγάζεις πρόεδρο της Σούπερ Λίγκα έναν άνθρωπο, που ακούγεται σε κασέτες της ΕΥΠ να μιλάει για παιχνίδια και ομάδες, που πρέπει να σωθούν, η να πέσουν. Για να μην πω και για την ποινική δίωξη, που του έχει ασκηθεί. Και επειδή ο ιδιοκτήτης του Αστέρα Μπάκος είπε κάτι προχθές στην διάρκεια της συνεδρίασης της Σούπερ Λίγκα , ο πρώτος που πρέπει να ντρέπεται που έχει τον Μποροβήλο πρόεδρο είναι αυτός ο ίδιος.
Θα ρωτήσει κανείς; Μα που ζεις περίμενες κάτι καλύτερο να συμβεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο; Όχι βέβαια. Ελεγα , ότι μπορεί να υπάρχει τσίπα και κάποια πράγματα δεν θα γινόντουσαν τόσο ξεδιάντροπα.  Αν ήθελαν να βάλουν ένα πρόεδρο , που να δείξει ότι κάνουμε ένα βήμα μπροστά ας έβαζαν τον Κωστούλα του Παναιτωλικού, που δείχνει να ξεχωρίζει από την σαπίλα που υπάρχει. Αλλά για πιο ελληνικό ποδόσφαιρο μιλάμε; Η «daily mail» κατέταξε το ελληνικό πρωτάθλημα τελευταίο μεταξύ όλων.
Απλά ο νέος πρόεδρος της Σούπερ Λίγκα είναι ένας ακόμα Μπορο-θρήνος(πέρα από το γνωστό Μπορο-θρύλος) για το ελληνικό ποδόσφαιρο!
*Πηγή: gazzetta.gr*

Του τα πήραν όλα!!

Ο Γιώργος Κογκαλίδης γράφει για την Κεντρική Εξουσία που «τελειώνει» τον Βασιλακόπουλο, αλλά και για τις αλλαγές στο ελληνικό μπάσκετ και στην ΚΕΔ. Το θέμα της ημέρας είναι αναμφίβολα ο νέος Αθλητικός Νόμος. Δεν είναι ακόμα Νόμος του Κράτους, αφού δεν έχει ψηφιστεί από τη Βουλή. Θα είναι σε δημόσια διαβούλευση μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου και μετά -τις απαραίτητες ζυμώσεις- θα τεθεί σε ισχύ, με τις όποιες προσθαφαιρέσεις.
Αναμφίβολα, το πιο ελκυστικό κομμάτι είναι η απόφαση της Πολιτείας, έτσι όπως καταγράφεται στο σχέδιο Νόμου, να σταματήσει η αθλιότητα των ισόβιων προέδρων των ομοσπονδιών. Εκείνων των ανθρώπων που έχουν γίνει ένα με τις καρέκλες, που εδώ και χρόνια έχουν πάψει να αποτελούν ζωντανό κύτταρο του ελληνικού αθλητισμού κι έχουν μετατραπεί σε… "καρκίνωμα".
Επειδή σε μια… γειτονιά ζούμε όλοι και γνωριζόμαστε, την άποψή μου για τον Γιώργο Βασιλακόπουλο είτε τη γνωρίζετε, είτε την έχετε αντιληφθεί, μέσα από τα κείμενά μου. Κι όμως, δεν με ενοχλεί τόσο η παρουσία του στον προεδρικό θώκο της ΕΟΚ (αντιθέτως τον θεωρώ χαρισματικό), όσο όλος αυτός ο συρφετός ατάλαντων, που κουβαλά μαζί του.
Ο νομοθέτης δεν ορίζει χρόνο παραμονής μόνο για τον πρόεδρο, αλλά για όλα τα μέλη του Δ.Σ. Τί σημαίνει αυτό; Οι κομματάρχες, οι τοπικοί ηγέτες, που μέσω μιας πρόσβασης στο κέντρο εξουσίας επέβαλλαν ως άλλοι κοτζαμπάσηδες ειδεχθείς όρους, προκειμένου το κάθε σωματείο να έχει… μοίρα στον ήλιο, πάνε σπίτια τους.
Καθόλου δεν με στεναχωρεί το γεγονός.
Αν μπορούσε κανείς να διαχωρίσει τον Γιώργο Βασιλακόπουλο από τους αυλικούς του, αν μπορούσε κανείς να πάρει τη γνώση και την εμπειρία του προέδρου, χωρίς τον αλά Σουλτάνο τρόπο διακυβέρνησης, τότε ενδεχομένως θα είχαμε έναν άνθρωπο που θα μπορούσε να προσφέρει στον χώρο.
Μπορεί να συμβεί αυτό; Δεν το γνωρίζω. Ξέρω, όμως, με σιγουριά ότι το υπάρχον σχήμα έχει αποτύχει παταγωδώς, έχει μετατρέψει το ελληνικό μπάσκετ σε ένα πανηγύρι, όπου το πάρολι είναι κυρίαρχη πολιτική ιδεολογία, όπου διάφοροι "πουθενάδες" πουλούν εκδούλευση, ή τρομοκρατία, στο όνομα του "μεγάλου". Και δεν μπορεί αυτό να μην το έχει αντιληφθεί ο Γιώργος Βασιλακόπουλος.
Ακόμα περισσότερο από την απομάκρυνση όλων αυτών που για χρόνια κάθονται στο σβέρκο του ελληνικού μπάσκετ, είναι η απόφαση για αλλαγή του τρόπου λειτουργίας της ΚΕΔ, ήτοι της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας. Παύει να είναι όργανο της ΕΟΚ, παραδίδεται στα χέρια των πρώην διεθνών διαιτητών, μπορεί να είναι μια πραγματικά ανεξάρτητη αρχή.
Προσωπικά δεν πιστεύω πως η ΚΕΔ/ΕΟΚ είναι υπεύθυνη για όσα της καταμαρτυρούν κυρίως οι "ερυθρόλευκοι". Θαρρώ ότι αλλού είναι τα κακαρίσματα κι αλλού γεννούν οι κότες, αλλά θα μου επιτρέψετε να μην αναλύσω αυτή τη στιγμή το ζήτημα.
Είτε είναι έτσι, είτε αλλιώς, το γεγονός ότι παύει η ΚΕΔ να είναι το όργανο αιχμής, παύει να ανήκει στην ΕΟΚ, απελευθερώνει δυνάμεις, στέλνει στην ανεργία εκείνους που επωφελούμενοι ακόμα κι από την περιστασιακή γνωριμία τους με ανθρώπους από τα ύπατα διοικητικά αξιώματα, διεκδικούσαν για τον εαυτό τους τον ρόλο του "λύνω και δένω". Κι είναι αλήθεια πως έχουν πείσει πολλούς αδαείς, κι είναι αλήθεια πως έχουν υποχρεώσει ανθρώπους να αποχωρήσουν από τον χώρο του μπάσκετ.
Χωρίς το "δικό του", απολύτως ελεγχόμενο Δ.Σ., χωρίς την ΚΕΔ/ΕΟΚ, όπου τα "bold" (βλέπε έντονα μαύρα γράμματα) ήταν στο ΕΟΚ κι όχι στο ΚΕΔ, ο Γιώργος Βασιλακόπουλος είναι… άλλο έργο. Δεν ξέρω αν είναι αδύναμος, ή δημιουργικός. Δεν ξέρω αν είναι θετικό στοιχείο για το σπορ, ή υπεραιωνόβιος παράγοντας. Δεν ξέρω καν αν μπορεί να υπάρξει. Ξέρω, όμως, ότι όπως λειτουργεί τώρα είναι μέρος του προβλήματος κι όχι της λύσης.
Αυτό, πρόδηλο είναι μετά την κατάθεση του σχεδίου του νέου Αθλητικού Νόμου, το αντιλαμβάνονται κι άλλοι. Ήδη, πριν γίνει Νόμος του Κράτους, έχουμε ξεκάθαρο μήνυμα: Η Κεντρική Εξουσία δεν τον στηρίζει πλέον. Όχι όσο εκείνος έλεγε ότι τον στηρίζει. Αντίθετα, πριν ακόμα τον "τελειώσει", του τα παίρνει όλα…*Πηγή: sportdog.gr*

Να τι χρειάζεται η ΑΕΚ για να πλησιάσει Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό!!

Στο μυαλό το δικό μου μεγάλη ομάδα είναι πάνω από όλα εκείνη, που έχει πολύ κόσμο. Χιλιάδες (και όχι μόνο) φιλάθλων να την ακολουθούν, να την παρακολουθούν και να την υποστηρίζουν.

Να τι χρειάζεται η ΑΕΚ για να πλησιάσει Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό
Τέτοια είναι και η ΑΕΚ, η οποία στο μπάσκετ, που είναι και το αντικειμένο μας, επιχειρεί την ολική της επιστροφή.
Γράφει ο Τόλης Κοτζιάς
Μετά από τρία χρόνια περιπλάνησης σε Α2 και Β” Εθνική, επέστρεψε στα μεγάλα σαλόνια, εκεί, όπου ανήκει. Το ξεκίνημά της στη σεζόν έφερε μεγάλο ενθουσιασμό στο κόσμο της ομάδας, από τη στιγμή, που προέκυψαν οι νίκες επί Κολοσσού και Ρεθύμνου για το Κύπελλο. Ο αποκλεισμός από τον Αρη δεν έφερε τρομερή απογοήτευση καθώς το ματς έγινε στην Θεσσαλονίκη, ενώ κι η ΑΕΚ δεν ήταν έτοιμη, ούσα με πολλά νέα πρόσωπα και λίγες μέρες προετοιμασίας. «Δεν πειράζει, όλα πλέον για μία πολύ καλή πορεία στο πρωτάθλημα» ήταν το σύνθημα της επόμενης μέρας της ήττας στο Nick Galis Hall.
Το σύνθημα έπεσε, αλλά τα αποτελέσματα μόνο τα αναμενόμενα δεν ήταν. Και αν ελάχιστοι περίμεναν κάτι καλό στα ματς με Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, σίγουρα ήθελαν νίκες στα παιχνίδια με Κόροιβο και Ελευσίνα. Αυτές δεν ήρθαν, η πίεση από τον κόσμο και τον οπαδικό Τύπο έγινε μεγάλη, ο προπονητής (Βαγγέλης Ζιάγκος), όπως συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις, πλήρωσε το μάρμαρο, δίνοντας την σκυτάλη στον Ντράγκαν Σάκοτα. Ως άλλος μάγος ο «Σάλε» έβγαλε το ραβδάκι του και έκανε το «2 στα 2». Και αν με τον Απόλλωνα Πάτρας η νίκη ήταν αναμενόμενη, μόνο το ίδιο δεν ίσχυε για το ματς του Ζηρινείου. Για τη νίκη επί της Νέας Κηφισιάς, ο Σάκοτα έβαλε το χεράκι του, αλλά το χεράκι της έβαλε και η φανέλα της ΑΕΚ, το ειδικό της βάρος.
Αυτό είναι πολύ μεγάλο με τον κόσμο της ομάδας να περιμένει να ζήσει μεγαλεία του παρελθόντος. Οι ΑΕΚτζήδες, μετά τη νίκη του Σαββάτου, έχουν και πάλι πολύ καλή ψυχολογία, που τους την έφτιαξε και η πληροφορία ότι η ομάδα τους θέλει τον Ιαν Βουγιούκα. Ο 29χρονος σέντερ δεν είναι ο καλύτερος παίκτης του κόσμου, αλλά αυτή την στιγμή για την ΑΕΚ είναι κάτι παραπάνω από πολυτέλεια. Είναι εν ενεργεία διεθνής, είναι παίκτης των 400.000 ευρώ ετησίως και βάλε. Βλέποντας την ΑΕΚ να θέλει να χτυπήσει τέτοια ονόματα, καταλαβαίνεις ότι οι φιλοδοξίες της είναι πολύ μεγάλες.
Ο κοινός νους, όμως, καταλαβαίνει επίσης ότι από τη μία μέρα στην άλλη δεν χτίζεις ουρανοξύστες. Θέλει βήμα, βήμα η όλη προσπάθεια, άλλωστε είναι γνωστό ότι αν βιάζεσαι, σκοντάφτεις. Οι ΑΕΚτζήδες ζουν για τη μέρα, που η ομάδα τους θα ξανακοντράρει Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Αδημονούν και όχι αδικαιολόγητα. Πρέπει πρώτα από όλα, όμως, να φτιαχτεί η ΚΑΕ. Να υπάρξει οργάνωση, αρχικά να γίνονται σωστά τα μικρά πράγματα. Και πρέπει την ίδια ώρα να φτιάξει το όνομά της η ΑΕΚ στο εξωτερικό. Στις αγορές της Ευρώπης και των ΗΠΑ. Μην ξεχνάμε ότι οι αμαρτίες της κατά το παρελθόν είναι μεγάλες.
Οταν γίνουν αυτά τα πράγματα, θα έχει προκύψει το πρώτο βήμα. Ενα άλλο, που απαιτείται, βασικό, για να πλησιάσει τους «αιώνιους» η ΑΕΚ είναι το μπάτζετ. Τα χρήματα. Οση θέληση και αν έχεις κι όση τεχνογνωσία, αν δεν διαθέτεις συνάμα βαρύ πορτοφόλι, δεν μπορείς να χτυπήσεις Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Και όταν λέμε βαρύ πορτοφόλι, δεν χρειάζεται απαραιτήτως να δαπανήσεις τα χρήματα, που δίνουν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός. Αλλά κάτι όχι πολύ μακριά από αυτά. Και κυρίως σε αυτή τη διαδικασία, να έχεις καλούς Ελληνες παίκτες. Η ΑΕΚ κατά το παρελθόν έφθασε ψηλά, γιατί είχε μεγάλο μέρος της αφρόκρεμας των Ελλήνων πιτσιρικάδων. Πιτσιρικάδων, που έγιναν άνδρες με την φανέλα της ΑΕΚ. Χατζής, Κακιούζης και πάει λέγοντας. Τους πολύ καλούς πιτσιρικάδες τους έχει ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός. Υπάρχουν, όμως, κι άλλοι, που δεν ανήκουν στους «αιώνιους». Αν μπορέσει να τους πείσει η ΑΕΚ και τους κάνει δικούς της, τότε θα έχει κάνει βήματα προόδου στα μεγάλα σχέδια, που φαίνεται να έχει.
Ξαναλέμε: η ΑΕΚ έχει όνομα, έχει ιστορία, έχει κόσμο, έχει διοίκηση, που δείχνει αποφασισμένη να κάνει πολλά πράγματα. Αυτό, που χρειάζεται είναι οργάνωση, σωστά βήματα. Και όχι βιασύνη. Χρειάζεται υπομονή και τότε τα αποτελέσματα θα είναι τα αναμενόμενα. Και αν δεν μπορέσει να εκτοπίσει Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό, σίγουρα θα τους έχει πλησιάσει. Εδώ ο Ολυμπιακός τόσα χρόνια κάνει προσπάθεια με τους Αγγελόπουλους, και στην Ελλάδα μόνο ένα πρωτάθλημα και δύο Κύπελλα έχει πάρει. Μόνο ο Τσίλντρες για δύο χρόνια τους στοίχισε κάτι παραπάνω από 15 εκ. δολλάρια, όσα ενδεχομένως θα δαπανήσει συνολικά η ΑΕΚ τα επόμενα 5-6 χρόνια. Είδατε; Ο δρόμος προς την κορυφή είναι δύσβατος. Η αγάπη για τις ομάδες μας είναι εκείνη, που μας κάνει, πολλές φορές να βλέπουμε όλα τα πράγματα εύκολα. Αλλά η πραγματικότητα είναι διαφορετική.

Πηγή: www.superbasket.gr

Ιταλικός νόμος!!

Οι δυο ιταλικές ομάδες ήταν οι νικήτριες στα ισάριθμα ματς που διεξήχθησαν την Τρίτη για την έβδομη αγωνιστική των ομίλων του Euro Cup.

Ιταλικός νόμος
Ήτοι, η Ρέτζιο Εμίλια επικράτησε στην Καλαβρία 78-72 της Παρί Λεβαλουά και έφτασε στο 2-5 το ρεκόρ της, έχοντας ελάχιστες ελπίδες για πρόκριση, όμως ίσως «έκοψε» τον δρόμο για τους Παριζιάνους να «καθαρίσουν» την πρόκριση, φτάνοντας το 3-4.

Επίσης, η Καντού «άλωσε» τη Γερμανία, επικρατώντας 68-66 της Αρλαντ και έφτασε στο 2-5, ελπίζοντας πλέον στην πρόκριση στους «32». Αντίθετα, οι γηπεδούχοι δύσκολα θα καταφέρουν να «ανατρέψουν» την κατάσταση με το 1-6 ρεκόρ.



Αναλυτικά, το πρόγραμμα:


1ος Ομιλος
Ρέτζιο Εμίλια-Παρί Λεβαλουά 78-72
Τέλεκομ Μπον-Μπάμπεργκ 26/11
Σαραγόσα-Στρασμπούρ 26/11

Η κατάταξη:
1. Στρασμπούρ 5-1
2. Μπάμπεργκ 4-2
3. Βόννη 3-3
4. Σαραγόσα 3-3
5. Παρί Λεβαλουά 3-4
6. Ρέτζιο Εμίλια 2-5


2ος Ομιλος
Αρτλαντ-Καντού 66-68
Ντιζόν-Βιλερμπάν 26/11
Γκραν Κανάρια-Οστάνδη 26/11

Η κατάταξη:
1. Γκραν Κανάρια 6-0
2. Ντιζόν 4-2
3. Βιλερμπάν 3-3
4. Οστάνδη 3-3
5. Καντού 2-5
6. Αρτλαντ 1-6


3ος Ομιλος
Νανσί-Ρόμα 26/11
Ολντεμπουργκ-Νίμπουρκ 26/11
Σαρλερουά-Καχασόλ 26/11

Η κατάταξη:
1. Ρόμα 5-1
2. Νανσί 5-1
3. Νίμπουρκ 3-3
4. Καχασόλ 3-3
5. Πλντεμπουρκ 1-5
6. Σαρλερουά 1-5


4ος Ομιλος
Μπεσίκτας-Ζενίτ 26/11
Χίμκι-Ολίμπια Λιουμπλ. 26/11
Σζολνόκι-Ρίγα 26/11

Η κατάταξη:
1. Μπεσίκτας 5-1
2. Ολίμπια Λ. 4-2
3. Χίμκι 4-2
4. Ζενίτ 3-3
5. Σζολνόκι 1-5
6. Ρίγα 1-5


5ος Ομιλος
Μπάνβιτ-Παρτιζάν 26/11
Λιέτουβος Ρίτας-Πλοϊέστι 26/11
Οκτιάμπρ-Χάποελ Ιερουσαλήμ 26/11

Η κατάταξη:
1. Λιέτουβος Ρίτας 5-1
2. Μπάνβιτ 5-1
3. Πλοϊέστι 3-3
4. Οκτιάμπρ 3-3
5. Χάποελ Ιερουσαλήμ 1-5
6. Παρτιζάν 1-5


6ος Ομιλος
Ζιελόνα Γκόρα-ΠΑΟΚ 84-77
Βέντσπιλς-Λοκομοτίβ Κουμπάν 26/11
Καρσίγιακα-Μπουντούτσνοστ 26/11

Η κατάταξη:
1. Λοκομοτίβ Κουμπάν 6-0
2. Καρσίγιακα 4-2
3. ΠΑΟΚ 4-3
4. Βέντσπιλς 2-4
5. Μπουντούτσνοστ 2-4
6. Ζιέλονα Γκόρα 1-6
*Πηγή: sport-fm.gr*

Στο νοσοκομείο πέντε παίκτες της Κέρκυρας!!

Με πολλά προβλήματα θα αναγκαστεί να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό την ερχόμενη Κυριακή η Κέρκυρα, στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Στο νοσοκομείο πέντε παίκτες της Κέρκυρας
Πλην των προβλημάτων που αντιμετώπισε όλο αυτό τον καιρό ο Μιχάλης Γρηγορίου, ήρθαν να προστεθούν και οι πέντε παίκτες που μπήκαν στο νοσοκομείο την Τρίτη.

Ήτοι, οι Σαμπάτ, Γκόμεζ, Ντιόγκο, Μαραγκός και Μπόρχα, οι οποίοι υπέφεραν από υψηλό πυρετό. Πέραν του τιμωρημένου Μαραγκού, οι υπόλοιποι τέσσερις θεωρούνται αμφίβολοι για την αναμέτρηση με τους «ερυθρόλευκους». *Πηγή: sport-fm.gr*

Κουν-ια που τις κούναγε!!

Ρόμα και ΤΣΣΚΑ πίστεψαν πως η Σίτι θα ‘μενε τάβλα. Πώς η Μπάγερν Μονάχου θα 'κανε επίδειξη δύναμης. Ο Κουν Αγουέρο όμως άφησε στο τόπο τους πάντες (χατ-τρικ) και κράτησε ζωντανούς τους πολίτες (3-2).

Κουν-ια που τις κούναγε!
Η βραδιά είναι του Μέσι (που έγινε πρώτος σκόρερ στο Champions League), αλλά κι ο Αγουέρο μια χαρά συγκεντρώνει -δικαίως- τα βλέμματα πάνω του!

Την ώρα λοιπόν που η Μπάγερν Μονάχου πήγαινε για νέα επίδειξη δύναμης (προηγούμενη και παίζοντας με δέκα παίκτες), ο Αργεντινός αστέρας της Μάντσεστερ Σίτι σημείωσε χατ-τρικ, έκανε την ολική ανατροπή και με το 3-2 κράτησε ολοζώντανη την ομάδα του στο κόλπο της πρόκρισης.

Μια πρόκριση που θα παιχθεί οριστικά στον υπέρ πάντων αγώνα με την Ρόμα στην τελευταία «στροφή» των ομίλων, όπου με νίκη και απώλεια βαθμών των Ρώσων κόντρα στους Γερμανούς, οι Άγγλοι παίρνουν το εισιτήριο για την επόμενη φάση!

Το πράγμα έδειχνε να ξεκινάει καλά. Πολύ καλά για τους πολίτες. Όταν στο 22’ κέρδισαν πέναλτι και αποβολή του Μπενατιά, με τον Κουν να δίνει προβάδισμα στους γηπεδούχους.

Κι όμως, ήρθαν τα πάνω-κάτω! Παρά το μειονέκτημά τους, οι Βαυαροί όχι μόνο δεν «μάσησαν», όχι απλά ισοφάρισαν στο 40’ με εξαιρετικό φάουλ του Τσάμπι Αλόνσο (ανήμερα των γενεθλίων του), αλλά στην εκπνοή του πρώτου μέρους, ο Λεβαντόφσκι τους έβαλε μπροστά στο σκορ.

Κι εκεί που φαινόταν πως οι παίκτες του Πελεγκρίνι θα γνώριζαν νέα «κηδεία» (δεδομένου ότι είχαν προηγηθεί κι έπαιζαν με παίκτη παραπάνω), ήρθε ο Κουν να δώσει λίγη απ’ τη μαγεία του.

Επωφελούμενος, λοιπόν, στο 85’ το τραγικό λάθος του Τσάμπι Αλόνσο, βγήκε… φάτσα με τον Νόιερ, ισοφαρίζοντας και στις καθυστερήσεις υπέγραψε τον προσωπικό του θρίαμβο (με το τρίτο του γκολ), διαμορφώνοντας το τελικό 3-2, που έδωσε το πρώτο τρίποντο της Σίτι στη φετινή διοργάνωση και την έφερε ισόβαθμη με Ρόμα και ΤΣΣΚΑ Μόσχας.


Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μάντσεστερ Σίτι: Χαρτ, Σανιά (68’ Ζαμπαλέτα), Κομπανί, Μανγκαλά, Κλισί, Φερνάντο, Λάμπαρντ, Νάβας, Μίλνερ (66’ Γιόβετιτς), Νασρί, Αγουέρο (94' Ντεμικέλις)

Μπάγερν Μονάχου: Νόιερ, Ραφίνια, Μπόατενγκ, Μπενατιά, Μπερνάτ, Τσάμπι Αλόνσο, Ρόντε (25’ Ντάντε), Χόιμπεργκ, Ριμπερί (81' Σβαϊνστάιγκερ), Ρόμπεν, Λεβαντόφσκι (84' Σακίρι)

Βαθμολογία
Μπάγερν 12 (13-4)
Ρόμα 5 (8-12)
ΤΣΣΚΑ 5 (6-10)
Μαν. Σίτι 5 (7-8).

Η επόμενη τελευταία αγωνιστική (10/12):
Ρόμα-Μαν. Σίτι
Μπάγερν Μονάχου-ΤΣΣΚΑ Μόσχας *Πηγή: sport-fm.gr*

Η βραδιά του!!

Ο ΑΠΟΕΛ δεν κόντραρε τον Μέσι! Ο Αργεντινός πέτυχε χατ-τρικ στο 4-0 της Μπαρτσελόνα στο ΓΣΠ και έγραψε ιστορία καθώς έγινε ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ! Νίκη 3-1 για την Παρί.

Η βραδιά του!
Ο ΑΠΟΕΛ δεν μπόρεσε να αντιμετωπίσει τον Μέσι! Ο Αργεντινός είχε μεγάλες ορέξεις μετά το ιστορικό ρεκόρ που πέτυχε πριν από λίγες ημέρες στην Πριμέρα Ντιβισιόν.

Έτσι σήμερα, πέτυχε χατ-τρικ οδήγησε την Μπαρτσέλονα στη νίκη 4-0 στο ΓΣΠ και έγραψε ιστορία καθώς έγινε ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ωστόσο, η νίκη αυτή τη «Μπάρτσα» στην Κύπρο απέναντι στην ομάδα του Γιώργου Δώνη δεν άλλαξε κάτι στη βαθμολογία. Η Παρί Σεν Ζερμέν επικράτησε 3-1 του Άγιαξ και παρέμεινε πρώτη στη βαθμολογία του ομίλου, δίδοντας μεγάλη σημασία στην τελική αναμέτρηση τους, στην Βαρκελώνη στην οποία θα κριθεί και η πρωτιά στον 6ο όμιλο.

Η νίκη της Παρί Σεν Ζερμέν επί του Άγιαξ... βόλεψε και τον ΑΠΟΕΛ. Η Κυπριακή ομάδα διατηρεί ζωντανές ελπίδες για να κατακτήσει την τρίτη θέση του ομίλου και να συνεχίσει στο Europe League. Για να συμβεί αυτό, βέβαια, έχει δύσκολο έργο καθώς θα πρέπει να πάρει τη νίκη στο παιχνίδι με τον "Αίαντα" στην Ολλανδία.

ΑΠΟΕΛ – Μπαρτσελόνα 0-4
Το έργο που είχε ο ΑΠΟΕΛ ήταν δύσκολο… Και από την στιγμή ο Λιονέλ Μέσι είχε σκοπό να «σπάσει» και άλλο ρεκόρ, έγινε δυσκολότερο.

Η Μπαρτσελόνα πήγε στο ΓΣΠ, και με τον Αργεντινό να σκοράρει χατ-τρικ πέτυχε μια μεγάλη νίκη 4-0 απέναντι στους παίκτες του Γιώργου Δώνη.

Ο Σουάρες στο 27ο λεπτό του αγώνα άνοιξε το σκορ, καταφέρνοντας να σπάσει την άμυνα των Κυπρίων. Ωστόσο, ο Μέσι ήταν αυτός που έκανε τη μεγάλη ζημιά. Στο 38ο λεπτό ο Αργεντινός «καθάρισε» τα πράγματα κάνοντας το 2-0 υπέρ των Ισπανών.

Είκοσι λεπτά αργότερα ο Μέσι έκανε το 3-0 για την Μπαρτσελόνα. Μπορεί να είχε σπάσει ήδη το ρεκόρ τερμάτων στη διοργάνωση αλλά δεν σταμάτησε.

Στο 87ο λεπτό πέτυχε το τρίτο του γκολ στην αναμέτρηση, και το δεύτερο χατ-τρικ σε αγώνες της ομάδας του μέσα σε ένα διάστημα λίγων ημερών.

Οι Καταλανοί δεν επηρεάστηκαν από το γεγονός ότι ο Ραφίνια είχε αποβληθεί με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 70ο λεπτό.

Στο 84ο λεπτό του αγώνα ο Γκιγιέρμε αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη.

Οι ενδεκάδες:
ΑΠΟΕΛ: Πάρντο, Γκιγιέρμε (84’ αποβολή), Καρλάο, Αντωνιάδης, Μάριο Σέρτζιο, Τιάγκο Γκόμες, Βινίσιους (74’ Τζεμπούρ), Μαντούκα (63’ Ντε Βινσέντι), Νούνο Μοράις, Αλονεύτης (46’ Εφρέμ), Σέρινταν.

Μπαρτσελόνα: Τερ Στέγκεν, Πικέ, Μαστσεράνο, Μπαρτρά, Ζόρντι Άλμπα (62’ Αντριάνο), Ντάνι Άλβες, Ράκιτιτς (62’ Τσάβι), Ραφίνια (70’ αποβολή), Πέδρο Ροντρίγκες, Σουάρες (77’ Μπουσκέτς), Μέσι.


Παρί Σεν Ζερμέν – Άγιαξ 3-1
Ο Ιμπραϊμοβιτς για άλλη μια φορά έβγαλε τα… κάστανα από τη φωτιά για την Παρί Σεν Ζερμέν. Ο Σουηδός επιθετικός σκόραρε στο 78ο λεπτό και ξεμπλόκαρε την ομάδα του, την στιγμή που τα πράγματα είχαν αρχίσει να γίνονται δύσκολα για τους Γάλλους, οι οποίοι –τελικά- έφτασαν στη νίκη με 3-1.

Ο Άγιαξ είχε ισοφαρίσει σε 1-1 στο 67ο λεπτό με τον Κλάασεν και ήλπιζε ότι θα κάνει την χαλάστρα στους πρωταθλητές Γαλλίας. Ένα σκορ το οποίο θα έφερνε την Μπαρτσελόνα στην κορυφή του ομίλου.

Εκτός του Ιμπραϊμοβιτς, η Παρί Σεν Ζερμέν είχε και το έτερο μεγάλο της επιθετικό όπλο, τον Καβάνι σε καλή ημέρα. Ο Κολομβιανός ήταν αυτός ο οποίος άνοιξε το σκορ στο 33ο λεπτό και εκείνος διαμόρφωσε το τελικό 3-1 στο 83ο λεπτό.

Οι ενδεκάδες:
Παρί Σεν Ζερμέν: Σιρίγκου, Μαρκίνιος, Μάξγουελ, Φαν Ντερ Βιλ, Νταβίντ Λουίζ, Ματουϊντί, Ραμπιό (75’ Σαντόμ), Παστόρε, Καβάνι, Ιμπραϊμοβιτς (86’ Ντιν), Λαβέτσι (68’ Λούκας).

Άγιαξ: Σίλεσεν, Φαν Ρίιν, Μπόιλεσεν (10’ Βιέργκεβερ), Φαν Ντερ Χουμ, Ντένσβιλ, Κλάασεν, Σένε, Σερέρο (69’ Ζίμλινγκ), Κίσνα, Άντερσεν, Μιλικ.

Το πρόγραμμα του 6ου ομίλου

ΑΠΟΕΛ – Μπαρτσελόνα 0-4
(27’ Σουάρες, 38’ 58’ 87’ Μέσι)

Παρί Σεν Ζερμέν – Άγιαξ 3-1
(33’ 83’ Καβάνι, 79’ Ιμπραϊμοβιτς – 67’ Κλάασεν)

Η βαθμολογία
Παρί Σεν Ζερμέν 13 (9-4)
Μπαρτσελόνα 12 (12-4)
Άγιαξ 2 (4-10)
ΑΠΟΕΛ 1 (1-8)

Η επόμενη αγωνιστική
Άγιαξ – ΑΠΟΕΛ
Μπαρτσελόνα – Παρί Σεν Ζερμέν*Πηγή: sport-fm.gr*

Δούλεψε για… όλους ο Βαλβέρδε!!

Η Μπιλμπάο όρισε την τύχη του 8ου ομίλου του Champions League! Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε νίκησε 1-0 τη Σαχτάρ, με την Πόρτο να «κλειδώνει» την πρωτιά και τους Ουκρανούς να προκρίνονται ως δεύτεροι!

Δούλεψε για… όλους ο Βαλβέρδε!
Τα… ρύθμισε όλα η Μπιλμπάο στον όγδοο όμιλο του Champions League! Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε πήρε το «διπλό» στο Λβιβ απέναντι στη Σαχτάρ με 1-0 και με το αποτέλεσμα η Πόρτο «κλείδωσε» την πρωτιά, ενώ οι Ουκρανοί προκρίθηκαν στην επόμενη φάση ως δεύτεροι.

Παράλληλα, οι Βάσκοι έχουν το «πάνω χέρι» για να συνεχίσουν στο Europa League, καθώς στην τελευταία αγωνιστική κόντρα στην ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ, τους αρκεί ακόμη και η ισοπαλία!

Νωρίτερα, η Πόρτο δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα στην έδρα της ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ, παίρνοντας εύκολα τη νίκη με 3-0.

Σαχτάρ Ντόνετσκ-Μπιλμπάο 0-1
(68’ Σαν Χοσέ)

Η Σαχτάρ ήταν αυτή που είχε τον έλεγχο του πρώτου ημιχρόνου, με την Μπιλμπάο να έχει δώσει περισσότερο βάρος στα μετόπισθεν. Οι Ουκρανοί είχαν δύο πολύ καλές στιγμές με τον Τεϊσέιρα, όμως ο Ιραϊθόθ δήλωσε… παρών και έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια χωρίς σκορ.

Σχεδόν ίδια ήταν η εικόνα του ματς και στο δεύτερο ημίχρονο, με τη Σαχτάρ να έχει την κατοχή και τους Βάσκους να περιμένουν πίσω, για να «χτυπήσουν» την κατάλληλη στιγμή. Όμως, αυτή τη φορά η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε δικαιώθηκε, καθώς ο Σαν Χοσέ –στην πρώτη επικίνδυνη φάση- ύστερα στημένο, έκανε το 1-0 στο 68’! Από εκείνο το σημείο και έπειτα, οι φιλοξενούμενοι έμειναν πίσω από τη… σέντρα, με το σκορ να μένει μέχρι το τέλος και να παίρνουν μία σημαντική νίκη.

Οι συνθέσεις


Σαχτάρ Ντόνετσκ (Λουτσέσκου): Πιάτοφ, Κούτσερ, Σεβτσούκ, Σρνα, Ρακίτσκι, Στεπανένκο, Φερνάντο (77’ Φρεντ), Ντάγκλας Κόστα (68’ Μάρλος), Άλεξ Τεϊσέιρα, Λουίζ Αντριάνο, Τάισον (71’ Μπερνάρντ).

Μπιλμπάο (Βαλβέρδε): Ιραϊθόθ, Σαν Χοσέ, Ετσεΐτα (32’ Γουρπέγι), Μπαλενθιάγα, Μπενιάτ, Ιτουράσπε, Ντε Μάρκος, Σουσαέτα (65’ Αντούριθ), Ρίκο, Μουνιαΐν (88’ Λόπεθ), Βιγκέρα.

Η βαθμολογία:

Πόρτο 13
Σαχτάρ 8
Μπιλμπάο 4
ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ 3

Η επόμενη (6η) αγωνιστική (10/12):

Πόρτο-Σαχτάρ Ντόνετσκ
Μπιλμπάο-ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ *Πηγή: sport-fm.gr*

Μαυρωτάς, Μωραϊτίδου, Γιαννακόπουλος κατά του ντόπινγκ!

O Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών με την Ομάδα Δράσης για την Καισαριανή, για την Καταπολέμηση της Μάστιγας του Ντόπινγκ.

Μαυρωτάς, Μωραϊτίδου, Γιαννακόπουλος κατά του ντόπινγκ
Χαιρετίζοντας την εκδήλωση που διοργανώθηκε, η Αντιπρόεδρος του ΣΕΟ Εύη Μωραϊτίδου, δήλωσε:

“Κυρίες και Κύριοι,

»Αγαπητοί Φίλοι της Καισαριανής και συνάδελφοι Ολυμπιονίκες,
Καταρχάς θα ήθελα να ευχαριστήσω την Ομάδα Δράσης για την Καισαριανή, για την πρόταση να είναι ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών ο συνδιοργανωτής στην σημερινή ημερίδα, πόσο δε μάλλον όταν το θέμα που αυτή πραγματεύεται, για όλους εμάς τους αθλητές υψηλού επιπέδου είναι εξαιρετικά ευαίσθητο.

»Ως Ολυμπιονίκης της Υδατοσφαίρισης που έχω ασχοληθεί με τον Πρωταθλητισμό από πολύ μικρή ηλικία, θέλω να σημειώσω την διαφοροποίηση των εγκεκριμένων συμπληρωμάτων διατροφής που καλύπτουν τις αυξημένες ανάγκες του οργανισμού με τα απαραίτητα μέταλλα, ιχνοστοιχεία και βιταμίνες ώστε να ανταπεξέλθει στην καταπόνηση της προπόνησης και του αγώνα, και που ακόμα και αυτά πρέπει να χρησιμοποιούνται με μέτρο, από τα αναβολικά που τα καταδικάζουμε όλοι μας. Είναι γνωστές οι επιπτώσεις τους στην υγεία και αποτελούν ανέντιμη πρακτική. Η ηθική άλλωστε στον αθλητισμό είναι ένα ζήτημα που απασχολεί όλους μας.

»Τα αναβολικά άλλωστε δεν υπάρχουν μόνο στον πρωταθλητισμό αλλά και στα γυμναστήρια της γειτονιάς. Η εξάλειψη του φαινομένου λοιπόν είναι πολύπλοκη και η δαιμονοποίηση του αθλητισμού στο σύνολό του δεν αποτελεί την λύση.

»Οι παριστάμενοι ομιλητές, ο Καθηγητής κ.Σπανάκης, ο πασίγνωστος Στέλιος Γιαννακόπουλος και ο συνάδελφος ολυμπιονίκης και εξαιρετικά αγαπητός -ιδιαίτερα για εμάς τους πολίστες- Γιώργος Μαυρωτάς, θα καλύψουν όλες τις πτυχές του σοβαρού αυτού θέματος. Εγώ κλείνοντας θα ήθελα να ευχηθώ καλή επιτυχία στις εργασίες της Ημερίδας μας και ελπίζω σε νέες κοινές συνεργασίες μεταξύ Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών και Ομάδας Δράσης για την Καισαριανή», ολοκληρώνει η αντιπρόεδρος του ΣΕΟ.

Πηγή: Waterpololive.gr

Άστραψε και βρόντηξε η Τσέλσι!!

Με το εξωπραγματικό 5-0, η Τσέλσι ρεζίλεψε την Σάλκε στη Γερμανία και πέρασε ως 1η στην επόμενη φάση! Η Σπόρτινγκ Λισαβόνας ...άλλαξε τα φώτα στη Μάριμπορ (3-1) και παίζει δυνατά για την πρόκριση!

Άστραψε και βρόντηξε η Τσέλσι!
Χωρίς να δείξει οίκτο, η Τσέλσι συνέτριψε 5-0 την Σάλκε μέσα στη Γερμανία, σφραγίζοντας την πρόκριση στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ και την κορυφή στον 7ο όμιλο.

Από νωρίς έδειξε τις άγριες διαθέσεις της και με κεφαλιά του Τέρι από το ύψος της περιοχής άνοιξε το σκορ μόλις στο 2ο λεπτό. Το 2-0 ήρθε στο 29’, έπειτα από ωραίο συνδυασμό των Λονδρέζων, με τελικό αποδέκτη τον Γουίλιαν, ο οποίος σκόραρε με σουτ στην κλειστή γωνία (φέρει ευθύνη ο Φάρμαν).

Οι γηπεδούχοι είχαν την ευκαιρία ν’ αντιδράσουν (δοκάρι με τον Τσούπο-Μοτίνγκ), όμως έμοιαζαν να τα ‘χουν χαμένα, με το αυτογκόλ του Κίρκχοφ να... προϊδεάζει για ένα από τα δυσκολότερα βράδια της ιστορίας τους.

Το δεύτερο μέρος ήταν τυπική διαδικασία, αλλά η Τσέλσι δεν σταμάτησε. Ο Ντρογκμπά πέρασε στο ματς κι εκμεταλλευόμενος την υπέροχη συνεργασία Φάμπρεγας-Γουίλιαν και την ασίστ του τελευταίου, απλά έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα για το 4-0 στο 76'. Το τελειωτικό χτύπημα ήρθε δύο λεπτά αργότερα με τον Ραμίρες ανενόχλητος με κεφαλιά να πετυχαίνει το 5-0 στο 78'.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Σάλκε: Φάρμαν, Χέβεντες, Σαντάνα, Νοϊστάντερ, Ούσιντα, Χέγκερ, Κίρχοφ (46’ Κλέμενς), Μπόατενγκ (63’ Μέγερ), Αόγκο, Χούντελαρ, Τσούπο-Μοτίνγκ

Τσέλσι: Κουρτουά, Ιβάνοβιτς, Κέιχιλ, Τέρι, Αθπιλικουέτα, Φάμπρεγας (78’ Σούρλε), Μάτιτς, Όσκαρ (75’ Ραμίρες), Γουίλιαν, Αζάρ, Κόστα (66’ Ντρογκμπά).

Το πρόβλημα στο φωτισμό του γηπέδου καθυστέρησε 40 λεπτά τη σέντρα στο β’ ημίχρονο. Και πριν και μετά όμως η Σπόρτινγκ Λισαβόνας είχε την υπεροχή, επικράτησε 3-1 της Μάριμπορ, πέρασε στην δεύτερη θέση και την τελευταία αγωνιστική θα τα παίξει όλα για όλα για την πρόκριση.

Ο Τζέφερσον με κοντινή προβολή έκανε το 1-0 στο 10ο λεπτό και ο Νάνι με εξαιρετική προσωπική ενέργεια κι αφού ταλαιπώρησε την αντίπαλη άμυνα πλάσαρε για το 2-0 στο 35’. Η Μάριμπορ μείωσε με αυτογκόλ του Τζέφερσον, όμως με την επιστροφή από τα αποδυτήρια οι Πορτογάλοι δεν άφησαν περιθώρια αμφισβήτησης και καθάρισαν με τον Σλιμανί.

Το πρόγραμμα:

Σάλκε-Τσέλσι 0-5
(2' Τέρι, 29' Γουίλιαν, 44' αυτ. Κίρκχοφ, 76' Ντρογκμπά, 78' Ραμίρες)

Σπόρτινγκ Λισαβόνας-Μάριμπορ 3-1
(10' Μανέ, 35' Νάνι, 65' Σλιμανί-42' Τζέφερσον)

Βαθμολογία (7ος όμιλος):

Τσέλσι 11 (14-2)
Σπόρτινγκ Λισαβόνας 7 (11-9)
Σάλκε 5 (8-14)
Μάριμπορ 3 (4-12)

Επόμενη αγωνιστική (10/12):

Τσέλσι-Σπόρτινγκ Λισαβόνας
Μάριμπορ-Σάλκε
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ρότζερς: «Πρέπει να σκοράρουμε πρώτοι»

Να αφήσει πίσω τα κακά αποτελέσματα και να μπει δυνατά στο ματς θέλει από τους παίκτες της Λίβερπουλ ο Μπρένταν Ρότζερς στην εκτός έδρας αναμέτρηση του Τσάμπιονς Λιγκ με τη Λουντογκόρετς.

Ρότζερς: «Πρέπει να σκοράρουμε πρώτοι»
Να σκοράρει πρώτη η Λίβερπουλ, ώστε να διεκδικήσει τη νίκη από την αρχή θέλει ο Μπρένταν Ρότζερς από την ομάδα του για την αναμέτρηση κόντρα στην Λουντογκόρετς, στο πλαίσιο της πέμπτης αγωνιστικής των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.

«Πρέπει να μπούμε δυνατά στο ματς και να σκοράρουμε πρώτοι. Θα μας δώσει αυτοπεποίθηση. Θα δείξουμε μεγάλο σεβασμό στη Λουντογκόρετς. Είναι μια καλή ομάδα και φάνηκε από το πρώτο παιχνίδι στο "Άνφιλντ"», είπε ο τεχνικός των «κόκκινων», που, στη συνέχεια, τόνισε ότι πρέπει η ομάδα του να αφήσει πίσω της τα κακά αποτελέσματα.

«Δεν είχαμε τα αποτελέσματα που θέλαμε, δεν ήμασταν συνεπείς. Όμως κοιτάζω το παρόν, όχι το παρελθόν. Όλοι κάνουμε λάθη. Τώρα πρέπει να επικεντρωθούμε στο επόμενο παιχνίδι», ήταν τα λόγια του, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις πιθανότητες πρόκρισης της ομάδας του στην επόμενη φάση.

«Έχουμε την πίστη ότι θα μας ευνοήσουν και τα άλλα αποτελέσματα του ομίλου. Όμως, από την πλευρά μας, πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε και να παλεύουμε», κατέληξε.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Μαρκόπουλος: «Τα επισκιάζει όλα ο Χαραλαμπίδης»

Στην κατάσταση του Κώστα Χαραλαμπίδη είχε το μυαλό του τόσο ο Σούλης Μαρκόπουλος, όσο και ο Γιώργος Δέδας μετά την ήττα του ΠΑΟΚ από τη Ζιελόνα Γκόρα.

Μαρκόπουλος: «Τα επισκιάζει όλα ο Χαραλαμπίδης»
Σε δεύτερη… μοίρα πέρασε η ήττα του ΠΑΟΚ από τη Ζιελόνα Γκόρα, μετά το σοβαρό τραυματισμό του Κώστα Χαραλαμπίδη, σύμφωνα με όσα δήλωσαν Σούλης Μαρκόπουλος και Γιώργος Δέδας.

«Συγχαρητήρια στη Ζιελόνα Γκόρα για τη νίκη της. Ήταν ένα δυνατό και σκληρό παιχνίδι. Τα επισκιάζει όλα για μας ο τραυματισμός του Κώστα Χαραλαμπίδη κι αυτό είναι το χειρότερο που μπορεί να συμβαίνει αυτή την στιγμή για μας. Στο δεύτερο ημίχρονο παίξαμε καλή άμυνα, αυτήν που παίζουμε συνήθως και αυτή που έπρεπε, αλλά δεχθήκαμε πολλά εύκολα καλάθια μέσα στο καλάθι και μερικές φορές στην επίθεσή μας δεν είχαμε σωστές επιλογές για να απειλήσουμε το αντίπαλο καλάθι», δήλωσε ο Σούλης Μαρκόπουλος.

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Δέδας τόνισε: «Με όλο το σεβασμό προς την αντίπαλη ομάδα, οι δηλώσεις σε αυτό το παιχνίδι δεν έχουν καμία σημασία. Είμαστε όλοι με τον Κώστα και την οικογένειά του. Θέλω να πω επίσης ότι όσα χρόνια είμαι σε αυτή την ομάδα, στα δύσκολα πάντα βρίσκουμε λύση και αυτό θα κάνουμε και τώρα. Αλλά και πάλι το μυαλό όλων μας είναι στον Κώστα».

Και ο Λοτζέσκι στη Βιτόρια!

Στην αποστολή του Ολυμπιακού που θα ταξιδέψει στη Βιτόρια, για την αναμέτρηση με τη Λαμποράλ Κούτσα, συμπεριλήφθηκε ο Ματ Λοτζέσκι, ο οποίος όμως δεν πρόκειται να αγωνιστεί.

Και ο Λοτζέσκι στη Βιτόρια
Με τον Ματ Λοτζέσκι στην αποστολή θα αναχωρήσει ο Ολυμπιακός στη Βιτόρια, για την αναμέτρηση της Πέμπτης (27/11) κόντρα στη Λαμποράλ Κούτσα, στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας.

Ο Αμερικανός γκαρντ/φόργουορντ ακολουθεί ατομικό πρόγραμμα και ο Γιάννης Σφαιρόπουλος αποφάσισε να τον πάρει μαζί του στην Ισπανία, προκειμένου να πάρει μέρος στις προπονήσεις και να καλύψει το χαμένος έδαφος.

Από ‘κει και πέρα, εκτός από τον Λοτζέσκι, οι «ερυθρόλευκοι» δεν μπορούν να υπολογίζουν στις υπηρεσίες των τραυματιών Γιώργου Πρίντεζη, Δημήτρη Κατσίβελη και Ιωάννη Παπαπέτρου.

Η ομάδα του Πειραιά θα αναχωρήσει την Τετάρτη (25/11) με προορισμό την Ισπανία και το «επτά στα επτά» στον τέταρτο όμιλο της Ευρωλίγκας. *Πηγή: sport-fm.gr*

Κλοπ: «Διακοπές το ματς με την Άρσεναλ»

Η ιδανικότερη ευκαιρία για να ξεφύγει η Ντόρτμουντ από την κακή πορεία στην Μπουντεσλίγκα, είναι σύμφωνα με τον Γιούργκεν Κλοπ η αναμέτρηση με την Άρσεναλ για το Τσάμπιονς Λιγκ.

Κλοπ: «Διακοπές το ματς με την Άρσεναλ»
Ευκαιρία για την Ντόρτμουντ να ξεχάσει τα κακά αποτελέσματα στη Γερμανία και να ανεβάσει στροφές ενόψει συνέχειας είναι το ματς με την Άρσεναλ, σύμφωνα με τον Γιούργκεν Κλοπ. Οι Βεστφαλοί αντιμετωπίζουν τους «κανονιέρηδες» εκτός έδρας στο πλαίσιο της πέμπτης αγωνιστικής του Τσάμπιονς Λιγκ, με τον Γερμανό τεχνικό να χαρακτηρίζει το παιχνίδι ως διακοπές για την ομάδα του.

«Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε το παιχνίδι με την Άρσεναλ για να αποκτήσουμε σταθερότητα στην Μπουντεσλίγκα. Δεν μπορούμε να αλλάξουμε την κατάσταση στη Γερμανία, άρα το αυριανό ματς είναι διακοπές για εμάς», είπε ο προπονητής της Μπορούσια που τόνισε ότι η ομάδα του θέλει να τερματίσει πρώτη στον όμιλο.

Το όνομα του Κλοπ έχει συνδεθεί με αρκετές ομάδες στην Αγγλία το τελευταίο διάστημα, μεταξύ άλλων και της Άρσεναλ. Όπως ήταν φυσικό ρωτήθηκε για το μέλλον του, με τον ίδιο να υποστηρίζει ότι δεν τον έχει προσεγγίσει κανείς.

«Δεν έχω μιλήσει με κανέναν. Αν με προσεγγίσει κάποιος θα κάτσω να συζητήσω, αλλά για την ώρα δε σκέφτομαι το μέλλον μου», κατέληξε. *Πηγή: sport-fm.gr*

Για εξετάσεις ο Χαραλαμπίδης!!

Σε νοσοκομείο της Πολωνίας μεταφέρθηκε ο Κώστας Χαραλαμπίδης μετά το τέλος της αναμέτρησης του ΠΑΟΚ με τη Ζιελόνα Γκόρα, προκειμένου να υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις.

Για εξετάσεις ο Χαραλαμπίδης!
Αγωνία επικρατεί στον ΠΑΟΚ με τον τραυματισμό του Κώστα Χαραλαμπίδη, λίγο πριν της αναμέτρησης με τη Ζιελόνα Γκόρα για την 7η αγωνιστική των ομίλων του Eurocup.

Μετά το τέλος του ματς, ο αρχηγός του «Δικεφάλου του Βορρά» διακομίσθηκε σε νοσοκομείο της Πολωνίας, προκειμένου να υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις και να γίνει γνωστό το μέγεθος της ζημιάς.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Πανέτοιμος ο Γκιστ!

Ο Τζέιμς Γκιστ συμμετείχε κανονικά στην προπόνηση του Παναθηναϊκού θέτοντας εαυτόν στη διάθεση του Ντούσκο Ιβάνοβιτς για το ματς της Παρασκευής με την Μπάγερν.

Πανέτοιμος ο Γκιστ
Ευχάριστα νέα στον Παναθηναϊκό. Ο Τζέιμς Γκιστ ξεπέρασε το πρόβλημα στον αγκώνα του, έβγαλε χωρίς ενοχλήσεις το πρόγραμμα προπόνησης της Τρίτης και ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς τον υπολογίζει για το ματς της Παρασκευής με την Μπάγερν στο ΟΑΚΑ (21:00), όπου οι «πράσινοι» με νίκη εξασφαλίζουν μαθηματικά την πρόκριση στο Top 16.

Πλέον, μετά και τα καθησυχαστικά χθεσινά νέα με το πρόβλημα του Νίκου Παππά, δεν υπάρχουν αγωνιστικά προβλήματα στο στρατόπεδο των νταμπλούχων Ελλάδος, με εξαίρεση τον ΝτεΜάρκους Νέλσον που αναμένεται στην Αθήνα την Τετάρτη για να συνεχίσει επί ελληνικού εδάφους το τελικό στάδιο της αποθεραπείας του από τον τραυματισμό του στην κνήμη.*Πηγή: sport-fm.gr*

Πρόβλημα με Παπαντωνίου στην ΑΕΚ!!

«Συναγερμός» σήμανε στην ΑΕΚ με τον Νώντα Παπαντωνίου, ο οποίος τραυματίστηκε στην προπόνηση της Τρίτης (25/11) στο δεξί του πόδι και διακομίσθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο για εξετάσεις!

Πρόβλημα με Παπαντωνίου στην ΑΕΚ!
Σε «αναμμένα κάρβουνα» βρίσκεται το ιατρικό επιτελείο της ΑΕΚ με τον Νώντα Παπαντωνίου! Ο γκαρντ της «Ένωσης» τραυματίστηκε στο δεξί του πόδι, στην απογευματινή προπόνηση της Τρίτης (25/11), με αποτέλεσμα να διακομισθεί εσπευσμένα στο νοσοκομείο για εξετάσεις!

Όλα αυτά, κι ενώ η ομάδα του Ντράγκαν Σάκοτα μετρά δύο σερί νίκες και την Κυριακή (30/11) υποδέχεται τον Κολοσσό στο ΟΑΚΑ, με την ομάδα της Ρόδου να έρχεται από ένα σπουδαίο διπλό στο «Nick Galis Hall» απέναντι στον Άρη. *Πηγή: sport-fm.gr*

Sold out το Κόροιβος-Παναθηναϊκός!

Εξαντλήθηκαν την ημέρα κυκλοφορίας τους τα εισιτήρια του αγώνα της Δευτέρας ανάμεσα σε Κόροιβο και Παναθηναϊκό στην Αμαλιάδα.

Sold out το Κόροιβος-Παναθηναϊκός
Σε χρόνο ρεκόρ εξαφανίστηκαν τα εισιτήρια για τον αγώνα της Δευτέρας ανάμεσα σε Κόροιβο και Παναθηναϊκό στην Αμαλιάδα (17:30). Έτσι το γήπεδο θα είναι κατάμεστο από 1.500 φιλάθλους, κάτι που δείχνει τη δίψα της τοπικής κοινωνίας για τον αγώνα με τους πρωταθλητές.

«Εισιτήρια τέλος! Έκαναν… φτερά και τα 1.500 μαγικά χαρτάκια για το μεγάλο παιχνίδι του Κοροίβου με τον Παναθηναϊκό και μαζί με τα 500 διαρκείας, θα υπάρχει φοβερή ατμόσφαιρα τη Δευτέρα απέναντι στους πρωταθλητές Ελλάδας. Και 10.000 άτομα να χώραγε το γήπεδο πάλι τα εισιτήρια δεν θα έφταναν για να καλύψουν τις ανάγκες του κόσμου της ομάδας μας!!!!!!!!!!!!!!!».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Άσχημα νέα για Γουνδουλάκη!

Άσχημα μαντάτα προέκυψαν την Τρίτη στην στον Πλατανιά στην περίπτωση του Φανούρη Γουνδουλάκη, καθώς θα αναγκαστεί να μείνει εκτός γηπέδων για τις επόμενες 25 μέρες.

Άσχημα νέα για Γουνδουλάκη
Ο αρχηγός των Χανιωτών υπέστη υποτροπή στον προηγούμενο τραυματισμό του και τα ιατρικό τιμ έκρινε πως θα χρειαστεί το προαναφερόμενο διάστημα για να επιστρέψει στους αγωνιστικούς χώρους.

Ο Άγγελος Ζουμπουλάκης υπέστη κάταγμα στο αριστερό του χέρι.

Ο Γιάννης Χριστόπολυος προγραμμάτισε στο Μάλεμε στη διπλή προπόνηση της ημέρας αγωνιστικά παιχνίδια με στόχο την τακτική και τη μυϊκή ενδυνάμωση των ποδοσφαιριστών.

Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησαν οι Νέπλιακ και Σέχου.

Η προπόνηση της Τετάρτης έχει προγραμματιστεί για τις 11:00 στο Μάλεμε. *Πηγή: sport-fm.gr*

«Σε ένα μήνα, ίσως να μην υπάρχει ΑΕΚ»!

Κραυγή αγωνίας απ’ τον αρχηγό της ΑΕΚ στον NovaΣΠΟΡ FM! Ο Ανδρέας Ανδρεάδης μίλησε για τα προβλήματα της Ένωσης που απειλούν την ύπαρξη του τμήματος βόλεϊ. «Κάποιοι βγάζουν μίσος για την ομάδα», είπε.

«Σε ένα μήνα, ίσως να μην υπάρχει ΑΕΚ»!
Το καλοκαίρι πήγε με διαβεβαιώσεις πως κάτι καλό… χτίζεται, τώρα πια όλα κρέμονται σε μια κλωστή και το μέλλον της ΑΕΚ είναι αβέβαιο!

Ο Ανδρέας Ανδρεάδης φιλοξενήθηκε στο στούντιο του NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και την εκπομπή «Playball», όπου μίλησε για τα πολύ μεγάλα οικονομικά προβλήματα που ταλαιπωρούν το τμήμα βόλεϊ του συλλόγου, το οποίο «απειλείται» ακόμα και με… αφανισμό!

Κάτι που όπως ξεκαθάρισε θα φανεί μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα, όταν και η διοίκηση θα τους ανακοινώσει αν υπάρχει «ρευστό» ή… πτώχευση!

Από 'κει και πέρα αναφέρθηκε στο πόσο πολύ έχει επηρεάσει η απουσία του Πέτρογλου αγωνιστικά, στο ποιοι ήταν και ποιοι έγιναν πλέον οι στόχοι της ομάδας, στο αν σκέφτεται ο ίδιος να φύγει και στο γιατί αποχώρησε απ' τον Παναθηναϊκό.

Αναλυτικά όσα είπε στους 94,6 ο Ανδρέας Ανδρεάδης:

«Έχουμε αντοχές, δυνατότητες, είμαστε μαχητές. Ο καθένας έχει τις δικές του… γραμμές. Εγώ έχω ξαναζήσει παρόμοιες δύσκολες καταστάσεις και στον Ολυμπιακό, όπου ένα χρόνο δεν πληρωθήκαμε. Έχουμε την Ερασιτεχνική ΑΕΚ, τον κ. Μελισσανίδη στην ΠΑΕ κι ελπίζω να υπάρξουν κάποια χρήματα που να ξεχρεώσουν προβλήματα που έχουν προκύψει. Απ’ τη συνέντευξη του κ. Μακρή μέχρι σήμερα, δεν έχουμε καμία επίσημη ενημέρωση. Μόνο κάποιες τηλεφωνικές επικοινωνίες που μου ‘χει πει πως θα βρεθεί άκρη, αλλά υπάρχει αβεβαιότητα. Περιμένουμε τις εξελίξεις μέσα στην εβδομάδα».

Για το πώς κυλάει η χρονιά: «Όταν αρχίσαμε τη σεζόν, είχαμε όνειρα να φτάσουμε ψηλά την ΑΕΚ. Πήραμε διαβεβαιώσεις πως θα υπάρξουν οικονομικά εφόδια, η ομάδα φτιάχτηκε για τετράδα και από εκεί κι έπειτα θα ήταν στο χέρι μας να διεκδικήσουμε κάτι καλύτερο. Ωστόσο, έφυγαν κάποιοι παίκτες, υπάρχουν πολλά προβλήματα και τώρα κυνηγάμε την παραμονή. Ελπίζω να τα καταφέρουμε και να μην πέσει η ΑΕΚ. Ήρθα γιατί είναι μεγάλη ομάδα, με πολύ κόσμο που δίνει παλμό και με την προϋποθέση πως θα αναγεννούσαμε την ομάδα και θα έκανε στο μέλλον και ευρωπαϊκή πορεία. Αν όμως συνεχίσει αυτή η κατάσταση, ενδεχομένως σε ένα μήνα να μην υπάρχει καν το τμήμα…».

Για το αν μπορούν να υπάρξουν μειώσεις μισθών: «Βάσει συμβολαίων δε μπορεί να γίνει καμία μείωση στους αθλητές. Είναι θέμα του παίκτη και της θέλησης που θα δείξει ο καθένας για να δεχθεί κάτι τέτοιο. Σε διαφορετική περίπτωση ενδεχομένως κινηθούν σε κάποια από κοινού λύση. Πάντως, εντός δέκα ημερών από τυχόν αποχώρηση, μπορεί ο καθένας να πάει σε όποια ομάδα θέλει στην Ελλάδα. Είναι μεγάλη ομάδα η ΑΕΚ και κανείς δεν θέλει να φύγει ακόμα. Ψάχνουμε μήπως βρεθεί η λύση. Υπάρχουν επιχειρηματίες (όπως ο Δημήτρης Μελισσανίδης) που θέλουν να βοηθήσουν την ομάδα. Αν γίνει αυτό, πιθανώς να δοθεί και λύση. Με 100-150.000 ευρώ η ΑΕΚ μπορεί να πρωταγωνιστήσει. Για τέτοια νούμερα μιλάμε, δεν είναι πολλά…».

Για τους τελευταίους αγώνες: «Εγώ όταν μπαίνω μέσα, θέλω να δίνω το 100% και για μένα, για να μην διασύρω το όνομά μου. Πιθανώς κάποιοι να μην το καταλαβαίνουν αυτό. Στην Αλεξανδρούπολη η κακή εμφάνιση ενδεχομένως πέραν της ψυχολογίας, να οφείλεται και το μακρινό ταξίδι κτλπ. Ότι μας λυπήθηκε ο οδηγός και μας πλήρωσε το γεύμα δεν ισχύει, είναι ψέμα. Το έβγαλαν εκτός ομάδας κάποιοι για να πιέσουν καταστάσεις… Το χρέος της ΑΕΚ είναι περίπου στα 400.000 ευρώ και με το νέο νόμο μπορεί αυτό να γίνει βιώσιμο. Αν βρεθεί κάποιος να το φιξάρει, τότε η ομάδα μπορεί να ελαφρύνει και να κοιτάξει μπροστά στο μέλλον. Παίζουμε ένα κρίσιμο ματς με τον Φοίνικα Σύρου και θέλουμε τον κόσμο διπλά μας για να αποφύγουμε τυχόν περαιτέρω περιπέτειες».

Για το αν δέχεται «πόλεμο» η ΑΕΚ: «Έχω διαπιστώσει πως φέτος όλοι είναι εναντίον της ΑΕΚ. Αυτό φαίνεται απ’ τους ανθρώπους του βόλεϊ. Βγάζουν μίσος για την ομάδα… Δεν την θέλουν να είναι ψηλά. Ίσως την φοβούνται… Λείπει ο Ηρακλής, λείπει ο καλός Παναθηναϊκός, λείπει η ΑΕΚ κι έχουν βγει και πρωταγωνιστούν ομάδες της επαρχίας. Και δέχονται πόλεμο για να μην της… πετάξουν εκτός τετράδας αυτές τις ομάδες (σ.σ. της επαρχίας).

Για το αγωνιστικό σκέλος: «Το μεγάλο πρόβλημα μέχρι τώρα είναι ο τραυματισμός του Πέτρογλου. Αν έπαιζε αυτός, θα ήμασταν τριτο-τέταρτοι τώρα. Είναι βαρόμετρο… Και από ‘κει και πέρα θα φαινόταν τι θα κάναμε πιο μετά, ανάλογα και με τις προσθήκες του Δεκεμβρίου».

Για το πώς είναι ψυχολογικά ο κόουτς Ελγκέτα: «Είναι απογοητευμένος. Όταν ήρθε, πήρε άλλες διαβεβαιώσεις (όπως όλοι μας), τότε φαινόταν καλά η κατάσταση και γι’ αυτό υπογράψαμε (κι εμείς). Δυστυχώς έφυγε ο κ. Κωτσάτος και ήρθαν αυτά τα προβλήματα. Κάνει υπομονή ο Ελγκέτα, έχει φτάσει στο αμήν. Δεν ξέρω αν έχει βγάλει εισιτήριο για να φύγει… αλλά είναι σίγουρα προβληματισμένος που δεν μπορούμε να κάνουμε καν προπόνηση».

Για τον λόγο που έφυγε απ’ τον Παναθηναϊκό: «Δεν με θέλανε στον Παναθηναϊκό και γι’ αυτό έφυγα και πήγα στον Ολυμπιακό. Μου είπαν θα υπογράψουμε συμβόλαιο, αλλά δεν ήρθαν ποτέ στο γήπεδο για το ραντεβού που θα κάναμε…».

Για τις εξελίξεις: «Απ’ τη διοίκηση της ΑΕΚ έχουμε ακούσει πως είτε θα λήξουν καλώς, είτε κακώς τα νέα για το τμήμα. Είτε ότι υπάρχουν λεπτά, είτε όχι… Περιμένουμε αυτό και από πρώτη Δεκεμβρίου, μπορούμε όλοι οι παίκτες να προβούμε σε οποιαδήποτε ενέργεια για να μείνουμε ελεύθεροι αν δεν γίνει κάτι».

Για το αν έχει προτάσεις από άλλες ομάδες: «Πολλοί ψάχνονται, πολλοί έχουν προτάσεις. Κι εγώ έχω, αλλά δεν θέλω να φύγω απ’ την ΑΕΚ. Αν φύγω, θα με αναγκάσουν οι καταστάσεις… Από το βόλεϊ ζω και κάπως πρέπει να τα φέρνω βόλτα. Περιμένουμε αυτή την εβδομάδα να μας πουν τι μέλλει γενέσθαι. Μακάρι να έρθουν κάποια χρήματα και να κυλήσουν όλα ομάδα στη συνέχεια…

Για την εικόνα του πρωταθλήματος: «Το πρωτάθλημα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια είναι σε κατάσταση τραγική. Παίκτες που παίζουν τώρα, τότε δεν θα περνούσαν ούτε έξω απ’ τα γήπεδα της Α2. Ευτυχώς βγάλαμε μια καλή γεννιά παιδιών που έφυγαν για το εξωτερικό και κρατούν ψηλά την σημαία της Εθνικής. Ολυμπιακός, Εθνικός Αλεξανδρούπολης και ΠΑΟΚ θα παλέψουν για τον τίτλο»

Στη μάχη και ο Μανιάτης!!

Έτοιμος και ο αρχηγός! Με τον Μανιάτη κανονικά στην διάθεσή του, ο Μίτσελ κατέστρωσε το πλάνο για την αυριανή μάχη με την Ατλέτικο Μαδρίτης στο... απόρθητο «Βιθέντε Καλντερόν»! Η πιθανή σύνθεση.

Στη μάχη και ο Μανιάτης!
Με τον αρχηγό του, Γιάννη Μανιάτη και δίχως απρόοπτα ολοκλήρωσε την προετοιμασία για την μάχη με την Ατλέτικο Μαδρίτης ο Ολυμπιακός!

Ο Έλληνας μέσος ήταν κανονικά στην διάθεση του Μίτσελ κι ετοιμάζεται να πάρει θέση στην ενδεκάδα των «ερυθρολεύκων».

Η αποστολή είναι εξαιρετικά δύσκολη. Εξαιρετικά μεγάλο όμως είναι και το κίνητρο των Πειραιωτών που επιζητούν το θετικό αποτέλεσμα που θα τους κρατήσει ζωντανούς στο παιχνίδι της πρόκρισης στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Ισπανός τεχνικός δεν πτοείται από το... απόρθητο «Βιθέντε Καλντερόν» (19 νίκες στους τελευταίους 21 αγώνες). Και στην αυριανή αναμέτρηση θα πορευτεί με την ίδια ενδεκάδα που παρέταξε απέναντι στη Γιουβέντους.

Με τερματοφύλακα τον Ρομπέρτο, που επιστρέφει ως αντίπαλος, και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- τους Μαζουακού, Αμπιντάλ, Μποτία και Ελαμπντελαουΐ. Στην μεσαία γραμμή θα βρεθούν οι Μιλιβόγεβιτς, Μανιάτης, Εντινγκά, πιο μπροστά τους θα κινούνται οι Αφελάι, Τσόρι και στην κορυφή της επίθεσης θα ξεκινήσει ο Μήτρογλου.

Αύριο το πρωί θα γίνει χαλάρωμα, με την …αιώνια αντίπαλο των «ροχιμπλάνκος», Ρεάλ Μαδρίτης να παραχωρεί το προπονητικό της κέντρο στους Πρωταθλητές Ελλάδας.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Γιατί ρε ΠΑΟΚ;

Ένας πολύ κακός ΠΑΟΚ γνώρισε την ήττα με 84-77 από τη Ζιελόνα Γκόρα και έδωσε την ευκαιρία στους Πολωνούς να πανηγυρίσουν την πρώτη τους νίκη στο φετινό Eurocup ύστερα από επτά αγωνιστικές!

Γιατί ρε ΠΑΟΚ;
Το κακό… φεγγάρι του ΠΑΟΚ συνεχίζεται! Ο «Δικέφαλος του Βορρά» εμφανίστηκε κατώτερος των περιστάσεων και στην Πολωνία, γνωρίζοντας την ήττα (84-77) από τη Ζιελόνα Γκόρα, με αποτέλεσμα να μπει σε «περιπέτειες» για την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Πρώτος σκόρερ για την ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου ήταν ο Τζούλιαν Βον με 19 πόντους, ενώ αγωνία επικρατεί για τον Κώστα Χαραλαμπίδη, ο οποίος αποχώρησε τραυματίας μερικά λεπτά πριν τη λήξη.

Ορεξάτος μπήκε στην αναμέτρηση ο ΠΑΟΚ, όπου προηγήθηκε 6-0 στα πρώτα δύο λεπτά. Όμως, η συνέχεια δεν ήταν ανάλογή για το «Δικέφαλο του Βορρά», με τη Ζιελόνα Γκόρα να αντιδρά και αρχικά να φέρνει το ματς στα ίσα (9-9), ενώ στα μισά της περιόδου να περνά μπροστά (14-12). Από εκείνο το σημείο, οι Πολωνοί δεν έχασαν το προβάδισμά τους και έτσι έκλεισαν τα πρώτα δέκα λεπτά με το υπέρ τους 20-16.

Οι παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου δεν ήταν συγκεντρωμένοι ούτε στη δεύτερη περίοδο. Αυτό, είχε ως αποτέλεσμα η Ζιελόνα Γκόρα να ανεβάζει συνεχώς την υπέρ της διαφορά και να τη φτάνει ακόμα και στο +11 (32-21) στα πρώτα πέντε λεπτά. Εκεί, ο «Δικέφαλος του Βορρά» ξαναπάτησε στο… παρκέ και με ένα σερί 10-0, μείωσε στον πόντο (32-31). Ωστόσο, το μόνο που δεν κατάφερε ο ΠΑΟΚ ήταν η ολική ανατροπή, με αποτέλεσμα να πάει στα αποδυτήρια στο -2 (36-34).

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με ένα σερί 5-0, φτάνοντας στο +7 (41-34) και το διατήρησαν στα πρώτα δύο λεπτά (43-36). Όμως, ο ΠΑΟΚ με ένα επιμέρους σκορ 2-9 έφερε το ματς στα ίσα (45-45), με τους Πολωνούς να κάνουν την αντεπίθεσή τους με τον Χόσλεϊ, να παίρνουν ξανά το προβάδισμα και να μην το χάνουν μέχρι το τέλος (59-53).

Με το ξεκίνημα του τέταρτου δεκαλέπτου, η Ζιελόνα Γκόρα αύξησε την υπέρ της διαφορά σε διψήφιο αριθμό (64-53) με ένα σερί 5-0, με τους παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου να δείχνουν… πελαγωμένοι και τους γηπεδούχους να πηγαίνουν ακόμα και στο +12 (74-62), περίπου έξι λεπτά πριν τη λήξη. Παρ’ όλα αυτά, ο ΠΑΟΚ δεν είχε πει την τελευταία του… λέξη και με πρωταγωνιστή τον Κάρτερ μείωσε στους τρεις (78-75), στο 1:30’’ πριν το τέλος. Όμως, δευτερόλεπτα πριν το τέλος οι Πολωνοί έκαναν το 80-75 και εκεί ουσιαστικά «κλείδωσαν» τη νίκη που ήρθε με το τελικό 84-77.

Τα δεκάλεπτα: 20-16, 36-34, 59-53, 84-77.

Ζιελόνα Γκόρα (Φιλιπόφσκι): Σελ 2, Τράουτμαν 4, Μπαρτ 13 (1), Τσάνας 8 (2), Χόσλεϊ 17, Τζόνσον 7 (1), Χρικάνιουκ 8, Ζαμοΐσκι 14 (4), Κόσζαρεκ 11 (1).

ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Λάνγκφορντ 13 (1), Λιάπης, Χαραλαμπίδης 6, Κάρτερ 10 (2), Κακαρούδης, Τσόχλας 3 (1), Δέδας 6 (2), Μαργαρίτης 5, Οντουμ 12 (1), Βον 19 (7ρ.), Σαλούστρος 3 (1).*Πηγή: sport-fm.gr*

Επέστεψε νωρίτερα ο Ρόχο!!

Νωρίτερα απ' ότι αναμενόταν επέστρεψε στις προπονήσεις ο Μάρκος Ρόχο, καθώς ο αμυντικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ξεπέρασε πλήρως το πρόβλημα στον ώμο που είχε αποκομίσει στο ντέρμπι με τη Σίτι.

Επέστεψε νωρίτερα ο Ρόχο
Ευχάριστα νέα για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τον Λουίς Φαν Χάαλ επιφύλασσε η προπόνηση της Τρίτης, καθώς ο Μάρκος Ρόχο ανάρρωσε νωρίτερα και τίθεται πλέον στη διάθεση του προπονητή του για τα επόμενα παιχνίδια.

Ο διεθνής Αργεντινός αμυντικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε τραυματιστεί στον ώμο κατά τη διάρκεια του ντέρμπι με τη συμπολίτισσα Μάντσεστερ Σίτι και αναμενόταν να λείψει για περίπου έξι εβδομάδες. Ωστόσο, ο 24χρονος ξεπέρασε πιο νωρίς τον τραυματισμό του και έρχεται να δώσει λύσεις στον Ολλανδό τεχνικό για τα προσεχή παιχνίδια της ομάδας του. *Πηγή: sport-fm.gr*

Σιμεόνε: «Το ίδιο δυνατός και εκτός ο Ολυμπιακός»

Πεπεισμένος ότι ο Ολυμπιακός θα είναι το ίδιο καλός στο αυριανό παιχνίδι όπως και στο πρώτο στο Καραϊσκάκη δήλωσε ο Ντιέγκο Σιμεόνε.

Σιμεόνε: «Το ίδιο δυνατός και εκτός ο Ολυμπιακός»
Πεπεισμένος ότι ο Ολυμπιακός θα είναι το ίδιο καλός στο αυριανό παιχνίδι όπως και στο πρώτο στο Καραϊσκάκη δήλωσε ο Ντιέγκο Σιμεόνε.

Ο προπονητής της Ατλέτικο Μαδρίτης υποστήριξε ότι δεν τον εξέπληξε η εικόνα του Ολυμπιακού στο Φάληρο και επεσήμανε ότι στόχος της ομάδας του είναι να προσέξει ιδιαίτερα τις αντεπιθέσεις των ερυθρολεύκων.

Οι σημαντικότερες δηλώσεις του Σιμεόνε στη συνέντευξη Τύπου:

-εάν τον εξέπληξε η ήττα στην Αθήνα:
«Ο Ολυμπιακός είναι πολύ δυνατός μέσα και έξω, το έδειξε και στην Ιταλία και στη Σουηδία. Είναι πολύ καλά οργανωμένη ομάδα και πολύ καλή στην ανάπτυξη με Ντομίνγκες και Αφελάι. Δεν μας είχε εκπλήξει ο Ολυμπιακός στην Αθήνα, τον περιμένουμε το ίδιο δυνατό και αύριο»

-εάν ο Ολυμπιακός θα είναι επηρεασμένος από τη διακοπή του αγώνα:
«Θα το δούμε αύριο. Μια διακοπή σε ξεκουράζει, αλλά και σε βγάζει εκτός ρυθμού πολλές φορές. Θα δούμε...»

-για το αήττητο σερί που έχει η Ατλέτικο στην έδρα της:
«Νιώθουμε άνετα στο σπίτι μας, αλλά ποτέ δεν κοιτάμε τι έχει γίνει μέχρι τώρα. Κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι και αυτό είναι το αυριανό».

-για τις αντεπιθέσεις του Ολυμπιακού:
«Ξέρουμε ότι ο Ολυμπιακός το εκμεταλλεύεται αυτό, να αντεπιτίθεται μετά από τα δικά μας στημένα και θα προσπαθήσουμε να το αντιμετωπίσουμε»

-για τη συμμετοχή του Μάτζουκιτς:
«Έχει μεγάλη όρεξη να παίξει, είναι χρήσιμος και θα είναι πολύ δύσκολο να μείνει έξω»

-για τις δηλώσεις του Μίτσελ για αυτόν και για τον Ρομπέρτο:
«Να ευχαριστήσω τον Μίτσελ για τα λόγια του, κάνει κι αυτός μια καλή δουλειά στην Ελλάδα, έχει δημιουργήσει μια πολύ δυνατή και ανταγωνιστική ομάδα, όπως φάνηκε και πέρσι και φαίνεται και φέτος. Για τον Ρομπέρτο και αν θα πρέπει να παίζει στην Εθνική, θα ρωτήσω τον Ντελ Μπόσκε και θα σας πω...»

Τιάγκο: «Σαν τελικός»

Ο Τιάγκο παραδέχθηκε ότι η ήττα στο Καραϊσκάκη άφησε μεγάλη πικρία σε εκείνον και τους συμπαίκτες του στην Ατλέτικο.

Τιάγκο: «Σαν τελικός»
Ο Τιάγκο παραδέχθηκε ότι η ήττα στο Καραϊσκάκη άφησε μεγάλη πικρία σε εκείνον και τους συμπαίκτες του στην Ατλέτικο.

Υποστήριξε όμως ότι και αύριο θα αντιμετωπίσουν το παιχνίδι σαν τελικό.

«Στο πρώτο ματς χάσαμε, αυτό μας άφησε μια πίκρα. Από κει και πέρα αντιμετωπίσαμε όλα τα ματς σαν τελικούς, αυτούς θα κάνουμε και στο αυριανό παιχνίδι», ανέφερε ο Τιάγκο και πρόσθεσε για την αγωνιστική κατάσταση στην οποία βρίσκεται.

«Νιώθω πολύ καλά, με βοήθησε ότι έπαιξα στην Εθνική και χαίρομαι και απολαμβάνω κάθε λεπτό που παίζω», κατέληξε.
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Παρών» ο Νάστος!

Κανονικά στις προπονήσεις του Ατρόμητου -όπως αναμενόταν- επέστρεψαν οι Νάστος και Παπασπύρος, που τέθηκαν στην διάθεση του Ρικάρντο Σα Πίντο για το ματς με την Ξάνθη.

«Παρών» ο Νάστος
Με δύο ευχάριστα συνεχίστηκε η προετοιμασία του Ατρόμητου ενόψει του ματς της 12ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας κόντρα στην Ξάνθη.

Ο Βαγγέλης Νάστος και ο Σπύρος Παπασπύρος επέστρεψαν -όπως αναμενόταν- απ’ τους τραυματισμούς τους και τέθηκαν κανονικά στην διάθεση του Ρικάρντο Σα Πίντο για την επανέναρξη του πρωταθλήματος.

Τα ευχάριστα αναμένεται να συνεχιστούν και αύριο για τον Πορτογάλο, αφού στην προπόνηση της Τετάρτης αναμένεται να ενσωματωθεί στις προπονήσεις και ο Γεωργίου.*Πηγή: sport-fm.gr*

Εκτός αποστολής Πέπε και Κεντίρα!!

Εκτός αποστολής για προληπτικούς λόγους άφησε ο Κάρλο Αντσελότι τους Πέπε και Σάμι Κεντίρα για την εκτός έδρας αναμέτρηση της Ρεάλ Μαδρίτης με την Βασιλεία για το Τσάμπιονς Λιγκ.

Εκτός αποστολής Πέπε και Κεντίρα
Χωρίς τους Πέπε και Σάμι Κεντίρα ταξίδεψε η Ρεάλ Μαδρίτης στην Ελβετία για τον αγώνα με την Βασιλεία, στο πλαίσιο της πέμπτης αγωνιστικής των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι δύο παίκτες αντιμετωπίζουν προβλήματα με τη φυσική τους κατάσταση και ο Κάρλο Αντσελότι, έχοντας εξασφαλίσει την πρόκριση στην επόμενη φάση, τους άφησε εκτός. Αντίθετα, στην αποστολή ενσωματώθηκε ο Ασιέρ Ιγιαραμέντι που ξεπέρασε τον τραυματισμό του στον οπίσθιο μηριαίο, καθώς και οι νεαροί Άλαβρο Μεδράν και Λούκας Τορό.

Αναλυτικά, η αποστολή της Ρεάλ για το ματς με τη Βασιλεία:
Κασίγιας, Νάβας, Πατσέκο, Βαράν, Ράμος, Νάτσο, Κοεντράο, Μαρσέλο, Καρβαχάλ, Αρμπελόα, Κρόος, Χάμες Ροντρίγκεζ, Ίσκο, Ιγιαραμέντι, Μεδράν, Τορό, Ρονάλντο, Μπενζεμά, Μπέιλ, Τσιτσαρίτο *Πηγή: sport-fm.gr*

Δώρο από τον… Άγιο Βασίλη!!

Νωρίτερα ήρθαν τα Χριστούγεννα στη Μόσχα, με τον (Άγιο) Βασίλι Μπερεζούτσκι να σκοράρει κατά λάθος (!)στις καθυστερήσεις και να διαμορφώνει το 1-1 στο ματς ΤΣΣΚΑ-Ρόμα.

Δώρο από τον… Άγιο Βασίλη!
Τεράστια ευκαιρία να κάνει καθοριστικό βήμα πρόκρισης στους «16» του Champions League έχασε η Ρόμα. Η ιταλική ομάδα κρατούσε τη νίκη μέσα στην παγωμένη Μόσχα, αλλά υπολόγιζε χωρίς τον Βασίλι Μπερεζούτσκι και τα κέφια της μπάλας.

Αν και τα χρόνια πέρασαν, ο Τότι συνεχίζει να είναι καθοριστικός για την ομάδα, ξεπερνώντας (κυριολεκτικά) τον εαυτό του.
Ο «Καπιτάνο» βρήκε δίχτυα σε ηλικία 38 ετών και 59 ημερών, παίρνοντας το ρεκόρ του γηραιότερου σκόρερ από τον… ίδιο και με αυτόν τον τρόπο λίγο έλειψε να δώσει τη νίκη με στους Ιταλούς κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης ο Μπερεζούτσκι επιχείρησε βαθιά σέντρα στην περιοχή, η μπάλα πέρασε από όλους και χωρίς να βρει πουθενά, κατέληξε στα δίχτυα του εμβρόντητου Ντε Σάνκτις, διαμορφώνοντας το τελικό 1-1.

Χολέμπας και Μανωλάς αγωνίστηκαν σε όλο το ματς, ενώ εκτός αποστολής έμεινε ο Βασίλης Τοροσίδης.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΤΣΣΚΑ Μ.: Ακινφέεφ, Φερνάντες, Ιγκνάσεβιτς, Μπερεζούτσκι, Σενίκοφ, Τζαγκόεφ, Τσάουνα, Ερεμένκο, Νάτχο, Ντουμπια, Μουσα, Τόσιτς, Μιλάνοφ.

ΡΟΜΑ: Ντε Σάνκτις, Αστόρι, Χολέμπας, Μανωλάς, Ναϊγκολάν, Ντε Ρόσι, Κεϊτά, Φλορέντσι, Λιάγιτς, Τότι, Ζερβινιό, Πιάνιτς, Στρούτμαν, Ιτούρμπε. *Πηγή: sport-fm.gr*

Στο… χέρι της η πρωτιά!

Σημαντικό βήμα για την εξασφάλιση της πρώτης θέσης στον όγδοο όμιλο του Champions League έκανε η Πόρτο, επικρατώντας εύκολα 3-0 στην έδρα της ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ, για την 5η αγωνιστική.

Στο… χέρι της η πρωτιά
Σε… πάρτι μετέτρεψε την αναμέτρηση με την ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ η Πόρτο! Με αντεπίθεση διαρκείας στο δεύτερο ημίχρονο, οι «Δράκοι» νίκησαν 3-0 μέσα στη Λευκορωσία και έκαναν πολύ σημαντικό βήμα για την εξασφάλιση της πρώτης θέσης στον όγδοο όμιλο του Champions League.

Με τα τρία γκολ που δέχθηκε από τους Πορτογάλους, η ΜΠΑΤΕ έφτασε συνολικά τα 22 και ισοφάρισε τη χειρότερη αμυντική επίδοση ομάδας στους ομίλους του Champions League και ενώ απομένει ακόμη μία αγωνιστική για να ολοκληρωθεί η φάση…

ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ-Πόρτο 0-3
(56’ Ερέρα, 65’ Μαρτίνες, 89’ Τέγιο)

Η Πόρτο ήταν αυτή που είχε την κατοχή στο πρώτο ημίχρονο, με την ΜΠΑΤΕ να βρισκόταν συνεχώς σε θέση άμυνας. Όμως, ο χρόνος κυλούσε, οι Πορτογάλοι δεν απείλησαν αρκετά την εστία των Λευκορώσων και έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το 0-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι «Δράκοι» ήταν αυτοί που μπήκαν πιο δυνατά, κυνηγώντας το προβάδισμα. Αυτό, το κατάφεραν με τον Ερέρα στο 56’ και με τον Τζάκσον Μαρτίνες να βρίσκει ξανά δίχτυά –εννιά λεπτά αργότερα- πήραν σαφές πλεονέκτημα για το «διπλό». Από εκείνο το σημείο και έπειτα, οι φιλοξενούμενοι έκαναν ό,τι ήθελαν στον αγωνιστικό χώρο, με τον Τέγιο να διαμορφώνει το τελικό 3-0 στο 89’.

Οι συνθέσεις


ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ (Γερμάκοβιτς): Τσέρνικ, Γκαϊντούτσικ, Μλαντένοβιτς (72’ Αλεξίεβιτς), Τούμπιτς, Γιαμπλόνσκι, Καρνίτσκι (67’ Μπάγκα), Α. Βολόντκο, Ολέχνοβιτς, Μ. Βολόντκο, Ροντιόνοφ (75’ Σίγκνεβιτς), Γκόρντεϊτσουκ.

Πόρτο (Λοποτέγκι): Φαμπιάνο, Ντανίλο, Μάρτινς Ίντι, Μαρκάνο, Σάντρο, Κασεμίρο, Μπραΐμι (83’ Άντριαν Λόπες), Ερέρα, Τόρες, Κουαρέσμα (71’ Τέγιο), Μαρτίνες (90’ Κιντέρο).

*Πηγή: sport-fm.gr*

Σαν τελικός για τον ΠΑΟΚ!

Περισσότερο από κάθε άλλο ματς ως τώρα, αυτό απέναντι στην Ντιναμό Μινσκ μοιάζει με τελικό για τον ΠΑΟΚ. Κερδίζει και ελπίζει για την πρόκριση. Ειδάλλως κινδυνεύει να μείνει πρόωρα εκτός συνέχειας.

Σαν τελικός για τον ΠΑΟΚ
Στη Λευκορωσία βρίσκεται η αποστολή του ΠΑΟΚ, εκεί όπου την Πέμπτη θα δώσει τον πρώτο «τελικό» της σεζόν απέναντι στην Ντιναμό Μινσκ.

Τα πράγματα είναι οριακά και το «διπλό» μοιάζει με απαραίτητη προϋπόθεση για να ‘χει βάσιμες ελπίδες πρόκρισης, ξέχωρα από το τι θα κάνει η Γκινγκάμπ απέναντι στη Φιορεντίνα.

Για να καλύψει τους τρεις βαθμούς θα πρέπει αφενός να νικήσει μεθαύριο και την τελευταία αγωνιστική να κάνει το ίδιο απέναντι στους Γάλλους. Ίσως μάλιστα να χρειαστεί να ξεπεράσει το 2-0, σκορ με το οποίο ηττήθηκε εκτός έδρας.

Οι «ασπρόμαυροι» προπονήθηκαν πριν το ταξίδι στην Λευκορωσία, με τον Αλέξανδρο Τζιόλη να τίθεται στην διάθεση του Άγγελου Αναστασιάδη. Σήμερα θα ξεκουραστούν και την Τετάρτη θα γυμναστούν στις 18:00 (ώρα Ελλάδας) σε συνθήκες ψύχους. Σε τέτοιες αναμένεται να γίνει και η αναμέτρηση της Πέμπτης, για την 5η αγωνιστική των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ.*Πηγή: sport-fm.gr*

Αφελάι: «Δεν θα έχουμε πρόβλημα από τη διακοπή»

Ο Ιμπράιμ Αφελάι δεν ανησυχεί για την αγωνιστική ετοιμότητα του Ολυμπιακού μετά την διακοπή του ελληνικού πρωταθλήματος..

Αφελάι: «Δεν θα έχουμε πρόβλημα από τη διακοπή»
Δεν προβληματίζει τον Ιμπραϊμ Αφελάι τη διακοπή του ελληνικού πρωταθλήματος. Αυτό επεσήμανε ο άσος του Ολυμπιακού στη συνέντευξη Τύπου του αγώνα με την Ατλέτικο εκφράζοντας την πίστη ότι ο προπονητής του έχει… μεριμνήσει για αυτό.

Οι σημαντικότερες δηλώσεις του Ιμπραϊμ Αφελάι στη συνέντευξη Τύπου:

-για το παιχνίδι:
Το πιο σημαντικό για εμάς θα είναι να παίξουμε όπως στα προηγούμενα ματς. Να αγωνιστούμε με το ίδιο πνεύμα και στιλ. Θα είναι η καλύτερη λύση και επιλογή για εμάς.

-εάν θα επηρεάσει τον Ολυμπιακό η διακοπή του πρωταθλήματος:
Δεν το πιστεύω ότι θα επηρεαστούμε από αυτό. Εμείς έχουμε έναν πολύ καλό προπονητή. Έναν τεχνικό που μας ετοιμάζει πολύ καλά. Δεν νομίζω πως θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα.

-για την αγωνιστική εικόνα της Ατλέτικο όταν παίζει στο «Βιθέντε Καλντερόν»
Η αλήθεια είναι ότι το περιβάλλον εδώ είναι εντυπωσιακό και πιεστικό. Όμως εμείς αν παίξουμε όπως στο πρώτο ματς με την Ατλέτικο ή όπως κάναμε κόντρα στην Γιουβέντους νομίζω ότι θα έχουμε τύχη.

-για την προετοιμασία του αγώνα:
Δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά. Για εμάς η προετοιμασία είναι περίπου η ίδια. Συνήθως προετοιμάζουμε τα παιχνίδια με την ίδια τακτική εντός και εκτός έδρας.

«Στο γήπεδο μπορούμε να την κοντράρουμε»

Σίγουρος για τις δυνατότητες της ομάδας του δήλωσε ο Μίτσελ στη συνέντευξη Τύπου του αγώνα με την Ατλέτικο Μαδρίτης.

«Στο γήπεδο μπορούμε να την κοντράρουμε»
Σίγουρος για τις δυνατότητες της ομάδας του δήλωσε ο Μίτσελ στη συνέντευξη Τύπου του αγώνα με την Ατλέτικο Μαδρίτης.

Ο Ισπανός τεχνικός παραδέχθηκε ότι στα… χαρτιά η Ατλέτικο Μαδρίτης μπορεί να φαντάζει και πάλι φαβορί και πως έχει προβάδισμα έναντι του Ολυμπιακού αλλά ξεκαθάρισε ότι στον αγωνιστικό χώρο οι παίκτες του έχουν αποδείξει πως μπορούν να την κοντράρουν.

Οι σημαντικότερες δηλώσεις του Μίτσελ στη συνέντευξη Τύπου του αγώνα με την Ατλέτικο:

-για τα σημερινά δημοσιεύματα σχετικά με δελτίο που είχε στην Ατλέτικο:
Δεν είναι μυστικό πως παλαιότερα ήμουν Ατλέτικο και έβλεπα τους αγώνες της και ότι μετά υπήρξα Ρεάλ.

-για τη γνώμη του για τον Ρομπέρτο. Γιατί δεν τον κράτησε η Ατλέτικο και γιατί δεν καλείται στην εθνική Ισπανίας:
Μπορείτε να ρωτήσετε τον Σιμεόνε ή τον Ντελ Μπόσκε. Για μένα είναι ένας πολύ καλός τερματοφύλακας. Ένας εξαιρετικός γκολκίπερ.

-για την υποδοχή που θα του επιφυλάσσουν αύριο οι οπαδοί της Ατλέτικο:
Το παράξενο θα ήταν να με υποδεχθούν με λουλούδια και αγκαλιές. Γνωρίζω πολύ καλά πως στην κερκίδα της Ατλέτικο θα υποστηρίξουν την ομάδα τους με δύναμη. Εγώ είμαι προετοιμασμένος.

-για την δουλειά που κάνει ο Σιμεόνε στην Ατλέτικο:
Οι στατιστικές και οι αριθμοί είναι υπέρ του. Δεν έχουν... ταβάνι όλα όσα μπορεί να πετύχει. Η Ρεάλ Μαδρίτης και η Μπαρτσελόνα είναι κάπως διαφορετικές φέτος, αλλά για κανέναν δεν είναι εύκολο να παίξει με την Ατλέτικο Μαδρίτης.

-για τη διακοπή του ελληνικού πρωταθλήματος:
Είχαμε λίγο χρόνο να δουλέψουμε όλοι μαζί. Μας έλλειπαν 12 διεθνείς. Αφιερώσαμε την τελευταία εβδομάδα για την προετοιμασία αυτού του αγώνα, δίχως να ψάχνουμε δικαιολογίες.

-πώς θα είναι ο Ολυμπιακός μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος: Είχαμε λίγο χρόνο να δουλέψουμε όλοι μαζί. Μας έλλειπαν 12 διεθνείς. Αφιερώσαμε την τελευταία εβδομάδα για την προετοιμασία αυτού του αγώνα, δίχως να ψάχνουμε δικαιολογίες. Εχω εμπιστοσύνη στους παίκτες μου. Γνωρίζω ότι δεν μπορούμε να κοντραριστούμε στα χαρτιά με αυτές τις ομάδες αλλά στο γήπεδο μπορούμε.

-για τις ικανότητες του Ρομπέρτο:
Το Τσάμπιονς Λιγκ μας επιτρέπει να πλησιάσουμε το υψηλό επίπεδο των αντιπάλων μας. Στο πρώτο ματς είχαμε μιλήσει για αποτελεσματικότητα. Με την Γιουβέντους ξαναδείξαμε τέτοια ικανότητα, αν και εκεί δεν έφτασε η αποτελεσματικότητά μας. Όμως προσπαθούμε να είμαστε κοντά σε αυτό το υψηλό επίπεδο. Γνωρίζουμε ότι δεν μπορούμε στα χαρτιά να συγκριθούμε με την Ατλέτικο Μαδρίτης, αλλά μέσα στο γήπεδο θα προσπαθήσουμε να την αντιμετωπίσουμε με τα δικά μας όπλα»

Δεν έχει φίλους ο Σα Πίντο…!

Το… παράπονό του είπε σε εφημερίδα της Ισπανίας ο Ρικάρντο Σα Πίντο! Ο τεχνικός του Ατρομήτου μίλησε για την εμπειρία του στην Ελλάδα και… αποκάλυψε πως δεν έχει φίλους στην Αθήνα.

Δεν έχει φίλους ο Σα Πίντο…
Για τη ζωή του στην Αθήνα μίλησε ο προπονητής του Ατρομήτου σε ισπανικό Μέσο. Αποκάλυψε ορισμένες από τις καθημερινές του συνήθειες αλλά και το… παράπονό του, αφού λόγω του γεγονότος πως ο βοηθός του είναι οικογενειάρχης, καταλήγει να τρώει μόνος του, μιας και δεν έχει κάνει ακόμη φίλους.

Αναλυτικά όσα είπε στην εφημερίδα «Diario de Noticias»:

-Πώς είναι η μέρα σου στην Αθήνα;

«Ξεκινάει στις 7 το πρωί. Στις 8 είμαι στο αθλητικό κέντρο της ομάδας για να ξεκινήσω τα σχέδιά μου για την προπόνηση, η οποία αρχίζει στις 10.00 και διαρκεί από 1 έως 1,5 ώρα. Το απόγευμα αφιερώνω ώρες στην ανάλυση του τρόπου παιχνιδιού των αντιπάλων και ακολούθως ενημερώνω τους παίκτες μου».

-Μένεις μακριά από το προπονητικό κέντρο;

«Είναι περίπου 25 χιλιόμετρα μακριά και μου παίρνει 40-60 λεπτά να πάω. Η κίνηση στην Αθήνα είναι σοβαρό πρόβλημα. Οδηγώ πολύ προσεκτικά. Η Αθήνα είναι μια πόλη με πολλούς μετανάστες. Υπάρχουν πολλοί με μηχανή που οδηγούν γρήγορα και μπορεί ξαφνικά να αλλάξουν κατεύθυνση. Άσε που δεν φορούν κράνος».

-Ακόμα μένεις σε ξενοδοχείο;

«Όχι, έχω το δικό μου σπίτι και αυτοκίνητο τώρα».

-Τι αυτοκίνητο;

«Ένα Opel, χορηγία της ομάδας. Το πιο σημαντικό από όλα είναι ότι έχει GPS».

-Μαγειρεύεις στο σπίτι; Πηγαίνεις στο σούπερ μάρκετ;

«Αραιά και που πηγαίνω στο σούπερ μάρκετ. Οι τιμές δεν είναι πολύ διαφορετικές σε σχέση με την Πορτογαλία. Επίσης ξέρω να μαγειρεύω. Εντάξει, όχι δύσκολα φαγητά. Συχνά όμως τρώω γεύμα στο προπονητικό κέντρο και το βράδυ δειπνώ σε εστιατόριο».

-Μόνος;

«Κατά κανόνα ναι. Δεν έχω φίλους στην Αθήνα. Ο βοηθός μου έχει εδώ την οικογένειά του».

-Συνήθως τι τρως και πίνεις;

«Συνήθως ιταλική κουζίνα, γιατί μου αρέσουν τα μακαρόνια. Αλλά και η ελληνική κουζίνα μου αρέσει, αλλά και οι σαλάτες και το κρέας. Συνηθίζω να πίνω νερό ή ένα ποτήρι κρασί».

-Στην Πορτογαλία πώς και δεν έμεινες; Δεν είχες πρόταση;

«Προτιμώ να δουλεύω στη χώρα μου, αλλά και το να είσαι στο εξωτερικό δεν είναι κακό. Μαθαίνεις άλλα ήθη και έθιμα. Όταν είσαι μόνος μακριά από τη χώρα σου, εκτιμάς περισσότερο κάποια πράγματα. Στην Πορτογαλία ότι είχα στα χέρια μου δεν με κάλυπτε».

-Ποια είναι τα μεγαλύτερα προβλήματα που καλείσαι να αντιμετωπίσεις κάθε μέρα;

«Στην Πορτογαλία υπάρχει περισσότερη οργάνωση. Εδώ όχι και τόση και πρέπει ορισμένες φορές να συμβιβάζεσαι».