Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2009

Ειπε...............

"Αμφιβάλλω αν οι αντίπαλοι πρόλαβαν να δουν τον αριθμό της φανέλας του Τοροσίδη στο 0-2".

Σάββας Θεοδωρίδης

(...ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός για το δεύτερο γκολ του Τοροσίδη στο ματς με την ΑΕΚ)

Είναι μικρό το... τέρμα!

geteborg_dokaria.jpgΚάποιοι παίκτες κάνουν θέατρο για να κερδίσουν πέναλτι, κάποιοι τραβούν πονηρά την φανέλα αντίπαλου για να τον εμποδίσουν, κάποιοι κάνουν χέρι για να αποκτήσουν πλεονέκτημα, όμως αυτό που έκανε ο τερματοφύλακας της Γκέτεμποργκ, Κιμ Κρίστιανσεν, ανήκει στην σφαίρα της φαντασίας! Ο 30 χρονος Δανός μετακίνησε πριν το ματς με την Έρεμπρο τα κάθετα δοκάρια προκειμένου να κερδίσει λίγα εκατοστά, κάτι που έγινε αντιληπτό 20 λεπτά μετά την έναρξη του αγώνα!

Ο διαιτητής της αναμέτρησης, Στέφαν Γιοχάνεσον παρατήρησε πως... κάτι δεν πήγαινε καλά στο τέρμα της Γκέτεμποργκ και έσπευσε να δει τι συμβαίνει. Εκεί διαπίστωσε πως τα δοκάρια είχαν βγει από τις βάσεις τους και έκανε αμέσως την... επιδιόρθωση!

«Το έχω ξανακάνει και πιο πριν», τόνισε ο τερματοφύλακας της Γκέτεμποργκ, ο οποίος ωστόσο ενδέχεται να τιμωρηθεί από την ομοσπονδία της χώρας. Μάλιστα, στην Σουηδία πολλοί κατακρίνουν την ενέργεια του, ενώ αναφέρουν χιουμοριστικά πως αυτός ήταν ο λόγος για τον οποίο η Γκέτεμποργκ δεν έχει δεχτεί γκολ στα τέσσερα ματς.

Καρτιέ: «Μόνο νίκη με Εργοτέλη!»

kartiebilis2.jpgΟ τεχνικός του Πανθρακικού, Αλμπέρ Καρτιέ ήδη νιώθει την... πίεση στο πρόσωπό του. Μία πίεση να φέρει ένα νικηφόρο αποτέλεσμα με την ομάδα της Κομοτηνής. Ο κ. Καρτιέ στην σημερινή συνέντευξη Τύπου ανέφερε πως το... τρίποντο είναι μονόδρομος για τον σύλλογό του στο παιχνίδι με τον Εργοτέλη.


Ο Αλμπέρ Καρτιέ και ο Λεωνίδας Μπίλης παραχώρησαν σήμερα συνέντευξη Τύπου στα μέσα ενημέρωσης. Όπως διευκρινίστηκε έγιναν ομαδικές αλλά και ατομικές συζητήσεις των προπονητών με όλους τους ποδοσφαιριστές, «για να καταλάβουν και να αισθανθούν ότι είμαστε όλοι μαζί, ότι όλοι μαζί δουλεύουμε για να αμυνθούμε αλλά και για να τα πάμε καλύτερα στην επίθεση» τόνισε ο προπονητής των 'πρασίνων'».

«Η προετοιμασία για τον αγώνα με τον Εργοτέλη συνεχίζεται. Είναι σημαντικό παιχνίδι, είναι μια γραμμή ισορροπίας, είναι ένα εμπόδιο που πρέπει να περάσουμε, είναι αγώνας που πρέπει να πάρουμε τους πρώτους μας βαθμούς και για αυτό είναι σημαντικό», ανέφερε ο κ. Καρτιέ.

«Δουλέψαμε πολύ και στην επικοινωνία, το θέμα γκολ πιστεύουμε ότι δεν είναι θέμα μόνον των επιθετικών αλλά όλης της ομάδας. Στις προπονήσεις οι επιθετικοί ποδοσφαιριστές μας τα πήγαν πολύ καλά και είχαν επιτυχή τελειώματα αλλά δεν θέλουμε να γινόμαστε υπερβολικοί με τις ασκήσεις γιατί θα αγχώσουμε τους παίκτες μας. Οι ποδοσφαιριστές μας διαθέτουν την ποιότητα για το γκολ και θα έρθει στα επόμενα παιχνίδια», τόνισε στην συνέχεια.

Όσον αφορά τους ποδοσφαιριστές που έχουν πρόβλημα ο Αλμπέρ Καρτιέ ανέφερε «ο Βελάσκο είχε κάποιο πρόβλημα και δεν ολοκλήρωσε τη σημερινή προπόνηση, δεν γνωρίζουμε ακόμη τι έχει και σε ποιο βαθμό είναι σοβαρό. Με τον Κασάρ προέκυψε νέο γραφειοκρατικό πρόβλημα με τα χαρτιά του. Ο Μπελέμ θα έρθει τις επόμενες μέρες στην Ελλάδα και γίνεται προσπάθεια να προμηθευτεί βίζα μέσω Γαλλίας. Ο Ρομπέρ δεν θα αγωνιστεί αυτή την εβδομάδα, είχε ενοχλήσεις στο δικέφαλο και το ιατρικό επιτελείο συμβούλεψε να μη χρησιμοποιηθεί».

* Οι νεαροί Δραγανίδης, Νίματς και Ταϊρης θα μετέχουν στην αποστολή της ομάδας Νέων Κ21 που θα αγωνιστούν με τον Εργοτέλη. Ο Χαριτωνίδης αν και είναι καλά για προληπτικούς λόγους (λόγω του πλαστικού γηπέδου που χρησιμοποιεί ως έδρα ο Εργοτέλης) δεν θα συμμετέχει στην αποστολή της ομάδας Κ21.

Στις επιλογές του Ντούνγκα ο Ζιλμπέρτο

gilberto_silva_brasil.jpgΠιστός για ακόμα μια φορά στο ραντεβού του με την Εθνική Βραζιλίας ο Ζιλμπέρτο Σίλβα, ο οποίος βρίσκεται στα βασικά πλάνα του Κάρλο Ντούνγκα για τα ματς με Βολιβία και Βενεζουέλα που θα κρίνουν και το αν η «Σελεσάο» παραμείνει στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.


Ο Ντούνγκα εμπιστεύεται απόλυτα τον Ζιλμπέρτο Σίλβα, και ο αμυντικός μέσος του Παναθηναϊκού δεν χάνει τη θέση του από το βασικό σχήμα της «Σελεσάο» Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός της Βραζιλίας ανακοίνωσε την αποστολή για τα ματς με Βολιβία (11/10 στη Λα Παζ) και Βενεζουέλα (14/10 Κάμπο Γκράντε) και ο 33χρονος αμυντικός μέσος έχει μια σίγουρη θέση. Αναλυτικά η αποστολή των Βραζιλιάνων: Σέζαρ (Ίντερ), Βίκτορ (Γκρέμιο), Μαϊκόν (Ίντερ), Άλβες (Μπαρτσελόνα), Λούσιο (Ίντερ), Ζουάν (Ρόμα), Λουισάο (Μπενφίκα), Μιράντα (Σάο Πάολο), Νάλντο (Βέρντερ Βρέμης), Σάντος (Φενέρμπαχτσε), Φιλίπε (Λα Κορούνια), Σίλβα (Παναθηναϊκός), Σάντρο (Ιντερνασιονάλ), Λούκας (Λίβερπουλ), Ζόσουε (Βόλφσμπουργκ), Ελάνο (Γαλατασαράι), Ραμίρες (Μπενφίκα), Άλεξ (Σπάρτακ Μ.), Κακά (Ρεάλ Μαδρίτης), Σόουζα (Παλμέιρας), Φαμπιάνο (Σεβίλλη), Αντριάνο (Φλαμένγκο), Νιλμάρ (Βιγιαρεάλ), Ταρντέλι (Ατλέτικο Μινέιρο)

Ρονάλντο: «Ο Κακά τα πέναλτι»

ronaldo-kaka_real.jpgΟ Πορτογάλος σούπερ σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης Κριστιάνο Ρονάλντο, με δηλώσεις του, όχι απλά δεν έδειξε στεναχωρημένος που ο Κακά εκτέλεσε το πέναλτι κόντρα στην Βιγιαρεάλ, αλλά επισήμανε πως ο Βραζιλιάνος θα είναι αυτός που θα εκτελεί την εσχάτη των ποινών για την «βασίλισσα».

Μάλιστα ο Ρονάλντο θέλοντας να δείξει το ομαδικό του πνεύμα, τόνισε πως δεν τον ενδιαφέρει να βγει πρώτος σκόρερ, αλλά να κερδίζει η ομάδα του. Αναλυτικά ο Ρονάλντο ανέφερε: «Ήταν πέναλτι του Κακά και είμαι χαρούμενος που άρχισε να σκοράρει. Ο προπονητής έχει πει πως ο Κακά θα εκτελεί τα πέναλτι, άλλωστε δεν έχω βάλει στόχο να βγω πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα. Δε με ενδιαφέρει να θα πετύχω κάποιο τέρμα ή όχι, αυτό που έχει σημασία είναι να κερδίζει η ομάδα. Μέχρι στιγμής τα πηγαίνουμε καλά, η ομάδα κερδίζει και βελτιώνεται συνέχεια, ενώ πετυχαίνουμε και πολλά γκολ. Πρέπει να συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό».

Ψιθυροι......................

  • Τετ α τετ είχαν μετά το τέλος του Δ.Σ. της Λίγκας ο Γιώργος Μποροβήλος με τον Γιάννη Κομπότη. Την Κυριακή παίζουν Αστέρας-Λεβαδειακός με τον πρόεδρο των βοιωτών να ρωτάει τον ομόλογό του, που θα είναι καλύτερα να διανυκτερεύσει η αποστολή των "πρασίνων", ώστε να έχει μικρή διαδρομή για το γήπεδο την ημέρα του αγώνα. "Στο Ναύπλιο είναι καλά, από εκεί θα κάνετε τρία τέταρτα να έρθετε στην Τρίπολη. Δεν έκανα καλά που στο είπα όμως, γιατί όποια ομάδα κλείνει εκεί ξενοδοχείο, ο Αστέρας δεν κερδίζει", είπε αστειευόμενος ο "Μπόρο", για να απαντήσει ο Κομπότη με χαμόγελο: "Α, ωραία, θα πάμε στο Ναύπλιο για να κάνω και διπλό την Κυριακή".
  • Πως προέκυψε το θέμα Σκάζνι στην Λιβαδειά; Από… πλάκα του Κομπότη σε δημοσιογράφο. "Πρόεδρε πες μου ποιον θα πάρεις προπονητή και δεν θα γράψω το όνομα…", του είπε ο ρεπόρτερ, με τον Κομπότη που είναι… γάτα να του πετά το όνομα του Σκάζνι, για να τον τσεκάρει, αν όντως είναι "off the record" η κουβέντα. Ο ρεπόρτερ το έγραψε φόρα παρτίδα και ο Κομπότης, που συμφωνούσε την ίδια ώρα με τον Ερνάντεθ, γέλαγε με την ψυχή του…
  • Απουσίες με... νόημα στο ΔΣ της Σούπερ Λίγκας την Πέμπτη (24/9). Νικόλας Πατέρας και Ηλίας Βιολίδης δεν έκαναν τον... κόπο να παραστούν. Τον μεν Παναθηναϊκό εκπροσωπεί ο Γιάννης Βεκρής, τον δε ΠΑΟΚ, κανείς!

Θύμα ένοπλης ληστείας ο Τζαγκιέλκα!


Φιλ Τζαγκιέλκα Αντιμέτωπος με τρεις άνδρες, οπλισμένους με μαχαίρια, βρέθηκε μέσα στο σπίτι του ο Φιλ Τζαγκιέλκα! Ο άσος της Εβερτον που είναι τραυματίας, παρακολουθούσε τον αγώνα της ομάδας του εναντίον της Χαλ, για το Λιγκ Καπ, όταν οι ένοπλοι εισέβαλαν σπίτι του, στο Νάτσφορντ του Τσέσιρ και υπό την απειλή των όπλων τους τον ανάγκασαν να τους παραδώσει χρυσαφικά και τα κλειδιά του Ρέιντζ Ρόβερ του.

Η τοπική αστυνομία εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει: «Τρεις άνδρες εισέβαλαν σε σπίτι στο Νάτσφορντ. Ο ιδιοκτήτης απειλήθηκε με μαχαίρι και παρέδωσε χρυσαφικά και τα κλειδιά του αυτοκινήτου του. Ευτυχώς, κανείς δεν τραυματίστηκε, ενώ το όχημα εντοπίστηκε εγκαταλειμμένο σε κοντινή απόσταση».

Ο 27χρονος Τζαγκιέλκα είναι πατέρας δύο παιδιών, που δεν διευκρινίστηκε αν βρίσκονταν σπίτι την ώρα της ληστείας. Ετσι, έγινε ένας από τους πολλούς ποδοσφαιριστές που έχουν πέσει θύματα ανάλογων περιστατικών, όπως ο Στίβεν Τζέραρντ και ο Ρόμπι Κιν στο παρελθόν και πιο πρόσφατα ο Βίνσεντ Γκρέλα της Μπλάκμπερν, που μάλιστα διαμένει στην ίδια περιοχή με τον Τζαγκιέλκα.

Στην πειθαρχική ο Κύρκος, όχι ο Δαλούκας!


Στην πειθαρχική ο Κύρκος Στην πειθαρχική επιτροπή παραπέμπεται σύμφωνα με πληροφορίες, ο διαιτητής της αναμέτρησης Πανιώνιος-ΠΑΟΚ Κύρκος και ο βοηθός Παπαχαραλάμπους, με αφορμή φυσικά το γκολ του Βιεϊρίνια το οποίο και κακώς ακύρωσαν.

Αντίθετα δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα ο Δαλούκας για το ΑΕΚ-Ολυμπιακός, ο οποίος και δεν πρόκειται να παραπεμφθεί, καθώς ο παρατηρητής δεν του έβαλε βαθμό... κάτω από την βάση.

Συμφώνησε με Κίκε Ερνάντεθ ο Λεβαδειακός


Ο Κίκε Ερνάντεθ στη συνέντευξη Τύπου Ο πρώην τεχνικός του Αρη, Κίκε Ερνάντεθ, θα είναι ο νέος προπονητής του Λεβαδειακού, όπως ανακοίνωσε η ΠΑΕ. Ο Κίκε Ερνάντεθ Ενρίκε Μαρτί όπως είναι το πλήρες όνομά του, ήρθε για πρώτη φορά στην Ελλάδα την περίοδο 2006-2007 για λογαριασμό του Αρη. Εμεινε για 13 αγώνες πρωταθλήματος, όπου είχε 8 νίκες, 2 ισοπαλίες και 3 ήττες.

Η δεύτερη θητεία του ήταν την περίοδο 2008-2009 και πάλι στον Αρη. Σε σύνολο 18 αγώνων πρωταθλήματος, είχε 6 νίκες, 6 ήττες και 6 ισοπαλίες, ενώ στο κύπελλο είχε μία νίκη και μία ισοπαλία και στην Ευρώπη, μία νίκη και μία ήττα.

Απ' την μεριά του ο Λεβαδειακός ανακοίνωσε τα εξής: "Η ΠΑΕ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ ανακοινώνει τη σύναψη συνεργασίας διετούς διάρκειας με τον Ισπανό προπονητή Quique Hernandez Enrique Marti".

Ο Ζαγοράκης στην προπόνηση

Στόχος είναι η δημιουργία συνθηκών για την αποκατάσταση του κλίματος και κυρίως για να επιστρέψει ο ΠΑΟΚ στα θετικά αποτελέσματα. Αυτός ήταν ο σκοπός της επίσκεψης του Θοδωρή Ζαγοράκη στην προπόνηση της ομάδας στις εγκαταστάσεις της Σουρωτής. "Δεν γυρίζει πίσω το γκολ, ούτε οι βαθμοί", είπε στους παίκτες ο πρόεδρος του Δικεφάλου με σαφέστατη διάθεση να τους πείσει να ξεχάσουν ότι έχει προηγηθεί.

Είναι σαφές ότι ο "Ζαγόρ" θέλει να γίνει μια καινούργια αρχή. Με τα λόγια του, προσπάθησε να μπει στο μυαλό των παικτών και να τους δώσει να καταλάβουν ότι, δεν ωφελεί η ενασχόληση με το παρελθόν. "Εγινε ένα λάθος, αλλά είναι απαραίτητο να βρούμε την ηρεμία μας και να αποδείξουμε τις δυνατότητες μας σαν ομάδα στους επόμενους αγώνες. Είμαι κι εγώ στεναχωρημένος, αλλά πλέον αυτό έγινε", είπε για την ακρίβεια στους ποδοσφαιριστές, στα αποδυτήρια στις εγκαταστάσεις της Σουρωτής.

Είναι βέβαιο επίσης ότι αναφέρθηκε σε πράγματα που έχει διαπιστώσει και τα οποία δεν θέλησε να αναφέρει δημόσια, στην πρόσφατη συνέντευξη Τύπου που έδωσε. Είναι εξάλλου υπέρ της φιλοσοφίας ότι αυτά τα πράγματα πρέπει να μένουν εντός της ομάδας. Η ομιλία του Ζαγοράκη κράτησε για τουλάχιστον δέκα λεπτά, ενώ με την έξοδό του από τα αποδυτήρια σημείωσε στους εκπροσώπους του Τύπου πως «η ομάδα θα ξεφύγει από την κρίση μέσα από τα αποτελέσματα".

Ο κλοιός που δημιούργησαν οι εκπρόσωπο του Τύπου, ουσιαστικά δεν του επέτρεψε να ξεφύγει από συγκεκριμένες ερωτήσεις. Ρωτήθηκε μάλιστα για το ενδεχόμενο απομάκρυνσης του Φερνάντο Σάντος, αν και επί του συγκεκριμένου ζητήματος, πάντα είναι ξεκάθαρος. "Θα συνεχίσουμε ενωμένοι, δίχως αλλαγές", είπε.

Είναι φανερό ότι στηρίζει τον πορτογάλο προπονητή, αλλά για να συνεχίσει να το πράττει, πρέπει να έρθουν και τα αποτελέσματα. Το βέβαιο είναι ότι δεν έχει καμία διάθεση να αντικαταστήσει τον Φερνάντο Σάντος. Εχει εμπιστοσύνη στις ικανότητες και στην προσωπικότητα του έμπειρου τεχνικού, γι' αυτό και το καλοκαίρι επέκτεινε τη συνεργασία μαζί του.

Ρωτήθηκε μάλιστα για την παραίτηση του Βασίλη Γκαγκάτση και τόνισε ότι ήταν μία προσωπική απόφαση, την οποία όφειλε να σεβαστεί. Στην πραγματικότητα, το τέλος της συνεργασίας με τον Γκαγκάτση είχε προδιαγραφεί έπειτα από τον αγώνα με τον Ολυμπιακό.

ΠΑΟΚ: To πρόγραμμα των φιλικών στη Σερβία


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ανακοινώθηκε την Πέμπτη από την ΚΑΕ το πρόγραμμα των φιλικών αγώνων που θα δώσει ο ΠΑΟΚ κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας του στη Σερβία.

Ο "Δικέφαλος" θα συμμετάσχει στο τουρνουά "Big ones for the small ones", που διοργανώνει η Χέμοφαρμ στο Βρσατς, αλλά νωρίτερα (1/10-21:00) θα παίξει στο Νόβι Σαντ με την τοπική KK Νόβι Σαντ.

Μία μέρα αργότερα (2/10-21:00) θα ξεκινήσουν οι υποχρεώσεις του τουρνουά όπου στην πρεμιέρα η ελληνική ομάδα θα αντιμετωπίσει τη γηπεδούχο Χέμοφαρμ. Στην άλλη αναμέτρηση η Swiss Lions Takovo θα αγωνιστούν με την Τσεντέβιτα Ζάγκρεμπ.(18:30).

Το Σάββατο (3/10) θα διεξαχθεί ο μικρός (18:30) και μεγάλος (21:00) τελικός του τουρνουά "Big ones for the small ones".

"Μπορούμε να κάνουμε ένα βήμα μπροστά"


Ο τεχνικός του Ηρακλή, Όλεγκ Προτάσοφ... Ο Όλεγκ Προτάσοφ, στην αναφορά του για τον επόμενο αντίπαλο του Ηρακλή, δεν απομακρύνθηκε από τις γνωστές του τοποθετήσεις. Μίλησε για την ομάδα του υποστηρίζοντας ότι το ξεκίνημα είναι αρκετά καλό και ελπίζει ότι θα είναι καλύτερο εφόσον επικρατήσει στην Καβάλα.

Στα σημαντικότερα σημεία της συνέντευξης Τύπου του Ουκρανού τεχνικού:

-Δεν είμαστε ακόμη στο καλύτερο επίπεδο, αλλά δεν είμαστε και η ομάδα που μόλις μπήκε στο γήπεδο με αρκετούς νέους παίκτες...

-Έχουμε τους ίδιους βαθμούς με την Καβάλα και εκτός από ενδιαφέρον, βλέπουμε το επόμενο παιχνίδι.

-Εμείς βλέπουμε ότι μπορούμε να κάνουμε ένα βήμα μπροστά. Ξέρουμε ότι η Καβάλα βρίσκεται σε καλά κατάσταση και θέλουμε να παίξουμε μπάλα για να ικανποποιήσουμε τον κόσμο που θα έχουμε μαζί μας.

-Ξεκινήσαμε καλά, αν νικήσουμε κι αυτό το παιχνίδι, μπήκαμε όπως θέλουμε στο πρωτάθλημα. Ετοιμαζόμαστε με σοβαρότητα και έτσι θα συνεχίσουμε.

-Θα γίνουν αλλαγές, κάποιες αναγκαστικές ή κάποιες που έχουν να κάνουν με ροτέισιον. Προσπαθουμε να δίνουμε ευκαιρίες γιατί έχουμε πολλούς παίκτες, όπως δώσαμε και σε μικρούς. Ο Βουτσιάς είναι μέλλον του Ηρακλή και όσο πιο γρήγορα του δώσουμε ευκαιρίες, τόσο πιο γρήγορα θα παίξει μπάλα.

-Θα πρέπει να παίξουν κι οι άλλοι, που δεν έχουν παίξει και να αποκτήσουν φόρμα για να αποδίδουν.

-Ξέρουμε πως παίζει η Καβάλα και ξέρουμε που θα κτυπήσουμε. Κάθε ματς το αντιμετωπίζουμε προσεκτικά. Δεν θέλουμε να βρεθούμε προ εκπλήξεων. Θα διαβάσουμε καλά την Καβάλα και από την άλλη, πιστεύω στην ποιότητα των παικτών μου.

-Κάθε καλό παιχνίδι που κάνουμε είναι η αιτία που μεγαλώνουν τα φτερά μας. Από κει και πέρα δεν ειναι καλό να σκεφτόμαστε ότι καταφέραμε κάτι μεγάλο... Χρειάζεται ισορροπία σε άμυνα και επίθεση. Το καλό είναι ότι σκοράρουμε σε κάθε παιχνίδι.

Tenorio...Στοίχημα....

Καλησπέρα.


Χέλσινγκμπόργκ-ΑΊΚ (2)

Η γηπεδούχοι χωρίς την χαρά της νίκης για 7 σερί μάτς,
με 3 σερί ήττες εντός, με το ίδιο σκόρ 0-1 από Έρεμπρο,
Γκάις-καί Μπρόμα,χωρίς ουσιαστικό βαθμολογικό κίνητρο πλέον,
σε κακή αγωνιστική κατάσταση παρά της επιστροφές βασικών
παικτών.

Η ΑΙΚ αήττη για 12 σερι μάτς,με την καλύτερη άμυνα στην
κατηγορία, με παθητικό μόλις 14 τέρματα σε 22 αγώνες,
σε πολύ δυνατή φόρμα,με βλέψεις για την κατάκτηση τού
πρωταθλήματος μετά καί την χθεσινή ισοπαλία της Γκέτεμποργκ,
με πιθανή νίκη σήμερα θα είναι μαζι της στην πρώτη θέση,
να αναφερθεί ότι στης αγωνιστικές πού απομένουν παίζουν
ματαξύ τους.(Γκέτεμποργκ-Α'ικ)

Διπλό γιά ΑΙΚ στην τιμή εκτός οππαπ στο 2,60 !





'ΕΡΓKΡΙΤΕ-Τρέλεμποργκ (1)

Τα δεδομένα εδώ είναι ότι η γηπεδούχοι παίζουν
κάτι σαν τελικό,αφού είναι πραγματικά στο πάτο της
βαθμολογίας, ψάχνουν βαθμούς να ξεφύγουν από την
τελευταία θέση, θα μού πεί κάποιος μπορεί?ναι μπορεί,
γιατί η ομάδα το παλεύει, το δίχνει αυτό
με καλές εμφανίσεις καί 3 σερί νίκες,το σερί αυτό
σταμάτησε φυσιολογικά την περασμένη δευτέρα αφού
έχασε εκτός έδρας στο μάτς με την Αίκ, μια ήττα πού ήταν
εντός προγράμματος.

Στο σημερινό παιχνίδι εχει νομίζω την ευκαιρία να πάρει την
νίκη, απενάντι στην εκτός φόρμας καί κινήτρου Τρέλεμποργκ.
με καλά αγωνιστικά νέα, με καλή σχετικά αγωνιστικη κατάσταση
με μεγάλο κίνητρο για επιβίωση, πάμε με τον άσσο
σε τιμή εκτός οππαπ στο 2,30 !


Επίσης Καλοβλέπω το διπλό της Γιούβε λόγω απόδοσης στο 2,30 !
καί τον άσσο της Χιχόν στο 2,20 !


Καλό απόγευμα, τα σέβη μού.....

Ετοιμάζεται για τελικό!

aris10.jpgΣε τροχιά Βαλκανικού Κυπέλλου κινούνται πλέον στον Άρη, ο οποίος το προσεχές Σαββατοκύριακο (26-27/9) θα φιλοξενήσει στο κλειστό των Βασιλικών το φάιναλ φορ της διοργάνωσης. Τελικό και κούπα βλέπει η ελληνική ομάδα, μετά την κλήρωση που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη την Τετάρτη (23/9), με τη συμμετοχή των Νάπρεντακ Όζντακ, Παρτιζάν και Φενέρμπαχτσέ, που επίσης εξασφάλισαν την παρουσία τους στην τελική φάση.

Μια εβδομάδα μετά τα προκριματικά στη Βοσνία, οι «κίτρινοι» θα βρουν ξανά απέναντί τους την Όζντακ, στο πλαίσιο του πρώτου ημιτελικού. Ο Άρης σημείωσε τότε δύο νίκες σε ισάριθμους αγώνες, άρα και αυτή τη φορά έχει τον πρώτο λόγο και, αν όχι όλο, το... μισό εισιτήριο του τελικού στο τσεπάκι του.

Μάλιστα, όπως ανακοίνωσε η διοίκηση, τα εισιτήρια για τις δύο μέρες των αγώνων έχουν εξαντληθεί. «Είναι πολύ καλή η κλήρωση. Θεωρώ ότι η τύχη μας χαμογέλασε, καθώς η Οζντάκ είναι η ευκολότερη ομάδα από τις υπόλοιπες δύο. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι πρέπει να μπούμε στο γήπεδο με τον αέρα του νικητή. Κάθε άλλο. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή και να προσπαθήσουμε να κάνουμε το παιχνίδι μας», ανέφερε ο προπονητής του Αρη, Γιώργος Οικονομίδης.

Kαι συμπλήρωσε: «Θα τα δώσουμε όλα για να προκριθούμε στον τελικό. Το ευχάριστο είναι ότι θα έχουμε στο πλευρό μας τους φιλάθλους μας. Μας ενδιαφέρει το κύπελλο και θέλουμε να το κατακτήσουμε».

Στον δεύτερο ημιτελικό θα αναμετρηθούν η Παρτιζάν (Σερβία) κι η Φενερμπαχτσέ (Τουρκία).

Το πρόγραμμα

Σάββατο 26/9
16:30 Αρης-Νάπρεντακ Οντζακ (Βοσνία/Ερζεγοβίνη)
19:30 Παρτιζάν (Σερβία)-Φενερμπαχτσέ (Τουρκία)

Κυριακή 27/9
16:00 Μικρός τελικός
19:00 Τελικός

«Ακόμη δεύτεροι είναι»

gilberto_silva_mavri.jpgΗ νίκη του Ολυμπιακού επί της ΑΕΚ δεν θορύβησε και πολύ τους παίκτες του Παναθηναϊκού που απολαμβάνουν την μοναξιά της κορυφής. Οι πράσινοι που παρακολούθησαν από τα σπίτια τους το ντέρμπι μετά το τελευταίο σφύριγμα τόνιζαν ότι οι «ερυθρόλευκοι» ακόμα τους κυνηγούν ενώ έγιναν και σχόλια για την διαιτησία. Παρών ο Σισέ στην έφεση για την τιμωρία του.


Οι παίκτες του Παναθηναϊκού είδαν την προσεχή αντίπαλος τους αλλά και τον μεγάλο τους αντίπαλο για το πρωτάθλημα και δεν... ανησύχησαν. Οι ποδοσφαιριστές του τριφυλλιού δεν «τραντάχτηκαν» από τη νίκη του «αιωνίου» και τόνιζαν χαρακτηριστικά: «Και τι έγινε που νίκησαν; Ακόμη δεύτεροι δεν είναι; Εμείς είμαστε μόνοι στην κορυφή και αφήστε τους να μας κυνηγούν. Από εμάς εξαρτώνται όλα».
Οι πράσινοι δεν μπορούσαν να αφήσουν ασχολίαστη και την διαιτησία του Δαλούκα που ευνόησε τους πρωταθλητές: «Είναι που τους κυνηγά η διαιτησία. Τους... έσφαξαν πάλι. Δεν πειράζει όμως αυτό το πρωτάθλημα έλεγαν ότι θα πάει στη μαγκιά. Και εκεί θα τους το πάρουμε. Είμαστε καλύτερη ομάδα και θα το δείξουμε».

Παρών ο Σισέ στην έφεση
Στην Ελβετία θα βρεθεί ο Τζιμπρίλ Σισέ την προσεχή Δευτέρα μαζί με τον αντιπρόεδρο της ΠΑΕ, Τζόνι Βεκρή για την εκδίκαση της υπόθεσης της έφεσης του Γάλλου φορ. Υπενθυμίζουμε ότι ο επιθετικός του Παναθηναϊκού έχει τιμωρηθεί από την ΟΥΕΦΑ με τρεις αγωνιστικές (έχει εκτίσει την μία) για την κόκκινη κάρτα που δέχτηκε στον επαναληπτικό με την Ατλέτικο Μαδρίτης.
Οι πράσινοι έχουν πάρει σοβαρά την υπόθεση και για αυτό το λόγο ο Σισέ θα δώσει το παρών στη Νιόν ώστε να ανασταλεί η ποινή που του έχει επιβληθεί από την πειθαρχική επιτροπή της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας. Η απόφαση για βγει την Τρίτη.

Η επίσημη παρουσίαση του Αμαρουσίου

marousi_omadiki.jpgΗ νέα ομάδα του Αμαρουσίου παρουσιάστηκε σήμερα (12.30μ.μ) μέσα σε πανηγυρικό κλίμα, εν μέσω βραβεύσεων και αισιοδοξίας για την δημιουργία του νέου αθλητικού κέντρου του συλλόγου. Οικοδεσπότης της εκδήλωσης ήταν ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, ο οποίος τίμησε τους Καϊμακόγλου, Ελληνιάδη και Ξαγοράρη, οι οποίοι συμμετείχαν στην μεγάλη επιτυχία της Εθνική Ομάδας στο Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας.


Η σχετική εκδήλωση διεξήχθη στο κλειστό "Σπύρος Λούης", όπου αρχικά παρουσιάστηκαν οι νέες φανέλες της ομάδας και εν συνεχεία τιμήθηκαν οι προπονητές που συνέδεσαν το όνομά τους με σημαντικές στιγμές της ομάδας, όπως οι Σεντούκας, Χριστοφόρου, Κουτσούκος, Αλεξανδρής, Μαρκόπουλος (σ.σ. ο Παναγιώτης Γιαννάκης δεν μπορέσε να παρεβρεθεί, λόγω υποχρεώσεων με τον Ολυμπιακό), ο β' αντιπρόεδρος της ΕΟΚ και μέλος του ΔΣ της ΚΑΕ, Μιχάλης Βιντζηλαίος, ο Σύνδεσμος Φιλάθλων του Αμαρουσίου και ο πρώτος φίλος της ομάδας που αγόρασε μετοχές συμβάλλοντας στην αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου, που είναι σε εξέλιξη.

Tο «παρών» στην εκδήλωση έδωσε και ο πρώην παίκτης της ομάδας, Κώστας Χαραλαμπίδης. Παράλληλα ο διευθύνων σύμβουλος της ΚΑΕ Αμαρουσίου, Παναγιώτης Αλεξανδρής, αναφέρθηκε στην εν εξελίξει προσπάθεια για την αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου. O Δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, γνωστοποίησε ότι στο άμεσο μέλλον θα υπάρξει πλήρες σχέδιο για την δημιουργία του νέου αθλητικού κέντρου ενώ επανέλαβε την πρόθεσή του να ανακηρυχθούν οι Βαγγέλης Αλεξανδρής, Παναγιώτης Γιαννάκης και Σούλης Μαρκόπουλος επίτιμοι δημότες της πόλης. Στο ξεκίνημα της εκδήλωσης και των βραβεύσεων ανέλαβε την παρουσίαση των προπονητών που βοήθησαν την εξέλιξη της πορείας του Αμαρουσίου λέγοντας «σήμερα υποκλινόμαστε στην ιστορία της ομάδας».

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας παραδέχτηκε πως: «Είναι τιμή για μένα το γεγονός ότι βρίσκομαι στον πάγκο του Αμαρουσίου. Θέλουμε να αφιερώσουμε κάθε νίκη και επιτυχία της νέας χρονιάς σε όσους έχουν βοηθήσει στο παρελθόν ώστε να φτάσουμε σε αυτό το σημείο που βρισκόμαστε σήμερα».

Από την πλευρά του ο αρχηγός Κώστας Καϊμακόγλου σχολίασε: «Εγώ και οι συμπαίκτες μου θέλουμε να υποσχεθούμε ότι θα τα δώσουμε όλα στο γήπεδο για να φτάσουμε το Μαρούσι ψηλά. Υγεία να έχουμε πάνω απ' όλα και όλα θα γίνουν!».

Ο Σούλης Μαρκόπουλος, ο προπονητής που οδήγησε σε μεγάλες επιτυχίες το Μαρούσι την τελευταία διετία δήλωσε πως «θυμάμαι ότι συμφωνήσαμε με τον Παναγιώτη Αλεξανδρή μέσα σε δυο λεπτά και όσα είχαμε πει, έγιναν πράξη σε όλη τη διάρκεια της συνεργασίας μας. Είναι πολύ σημαντικό να κοιτάς τον άλλο στα μάτια. Θα ήθελα να συνεργαστώ ξανά με το Μαρούσι».

Ο Βαγγέλης Αλεξανδρής τόνισε πως «δεν μας συνδέουν με το Μαρούσι μόνο οι στιγμές χαράς με την κατάκτηση του ευρωπαϊκού τροπαίου, αλλά και η μεγάλη κοινή προσπάθεια τόσων χρόνων».

Με Πέτροβιτς ο Ερυθρός Αστέρας

petrovicaco_redstar.jpgΥπό τις οδηγίες ενός δευτεραθλητή Ευρώπη θα αγωνίζεται τη νέα περίοδο ο Ερυθρός Αστέρας, με την ομάδα του Βελιγραδίου να ανακοινώνει την πρόσληψη του Άτσο Πέτροβιτς, που μέχρι την περασμένη Κυριακή βρισκόταν στο πλευρό του Ντούσαν Ίβκοβιτς στο Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας.



Η συμφωνία με τον 50χρονο τεχνικό είναι για δύο χρόνια με οψιόν ανανέωσης για ακόμη ένα. Ο Πέτροβιτς, που τις τελευταίες δύο σεζόν προπονούσε την Ούνικς Καζάν, έρχεται να αντικαταστήσει τον Σβέτισλαβ Πέσιτς.

Ουζουνίδης: «Μόνο η νίκη μας νοιάζει»

ouzounidis-sun._tupou_2009-10-ael.jpgΜόνο η νίκη είναι το ζητούμενο για τη Λάρισα στον σαββατιάτικο αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα στο “Αλκαζάρ”, όπως υπογράμμισε και ο Μαρίνος Ουζουνίδης στη σημερινή, καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου πριν από τους αγώνες. Ο 41χρονος τεχνικός στάθηκε στην κρισιμότητα του αγώνα για την ΑΕΛ, τόνισε ότι ποτέ δεν έπαψε να αμφιβάλει για τις δυνατότητες της ομάδας του και ξεκαθάρισε ότι με τη σκληρή δουλειά και την αποτελεσματικότητα θα έρθουν και οι βαθμοί.

«Σήμερα - για πρώτη φορά μετά από τόσο καιρό που είμαι στην ομάδα - θα πω πολύ λίγα, ακριβώς επειδή το ματς που ακολουθεί είναι τόσο σημαντικό και δεν χρειάζεται να ειπωθούν πολλά. Είναι ένα παιχνίδι που το θέλουμε πολύ, δουλεύουμε σκληρά και πιστεύω ότι στο γήπεδο θα παρουσιάσουμε αυτό που πρέπει για να κερδίσουμε. Υπάρχουν προβλήματα - και μάλιστα μερικά από αυτά προέκυψαν στη σημερινή προπόνηση - αλλά δε στέκομαι σε αυτά. Έχω εμπιστοσύνη στους παίκτες μου και είμαι σίγουρος ότι θα δώσουν αυτό που πρέπει και μπορούν, αναγνωρίζοντας την κρισιμότητα και τη σπουδαιότητα του αγώνα».

Εκτός ο Αμπουχατζίρα
Ο προπονητής της Λάρισα μίλησε ακόμη για τα πολλά αγωνιστικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ομάδα του, με τελευταίο αυτό του Αμπουχατζίρα. «Ο Αμπουχατζίρα είναι κατά 99,9% εκτός, απέκτησε ένα πρόβλημα στο δεξί γόνατο όταν συγκρούστηκε με άλλον παίκτη στην προπόνηση, αλλά περιμένουμε τα αποτελέσματα της μαγνητικής για να διαπιστώσουμε το μέγεθος του τραυματισμού. Ο Ντέλσον έκανε ατομικό. Aύριο θα δούμε σε τι κατάσταση βρίσκεται και κυρίως σε ότι αφορά στα τρεξίματα. Ο Τουμέρ ένιωσε ένα σφίξιμο στον τετρακέφαλο, αλλά ελπίζω ότι δεν είναι κάτι σοβαρό. Τέτοια προβλήματα μπορεί να προκύψουν κατά τη διάρκεια μιας εβδομαδιαίας προετοιμασίας. Για μένα σημασία δεν έχει ποιος θα παίξει. Σημασία έχει αυτός που θα παίξει να δώσει αυτό που μπορεί».


«Δεν υπάρχει άγχος»
-Θα γίνουν αλλαγές στη βασική ενδεκάδα σε σχέση με το ματς στο Καυταντζόγλειο;
«Θέλοντας και μη, θα γίνουν»

-Υπάρχει άγχος στην ομάδα;
«Όχι. Υπάρχει μεγάλη θέληση»

-Τι είναι αυτό που σας κάνει να αισιοδοξείτε ότι η ομάδα θα παρουσιαστεί καλή το Σάββατο κόντρα στον ΠΑΣ;
«Πιστεύω ότι θα έχουμε διάθεση και θα κάνουμε μεγάλη προσπάθεια. Δεν αναφέρομαι στο ποιοτικό κομμάτι. Το τελευταίο που μας ενδιαφέρει είναι να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο. Αυτό που μας νοιάζει είναι να κερδίσουμε».

-Έχει γίνει προσπάθεια και από εσάς και από τη διοίκηση να αποφορτιστεί το κλίμα σχετικά με τη διαιτησία, αλλά παραμένει γεγονός ότι η ΑΕΛ αδικήθηκε με καίρια σφυρίγματα στα τελευταία 3 ματς...
«Σίγουρα υπήρξαν διαιτητικά σφάλματα σε βάρος μας, αλλά όταν γίνει κάτι, ό,τι κι αν κάνεις, δεν μπορείς να αλλάξεις το αποτέλεσμα. Δε νομίζω ότι μπορούμε να κερδίσουμε κάτι ασχολούμενοι με αυτό το ζήτημα. Μέλημά μας είναι η ομάδα να εμφανίζεται κάθε φορά όσο καλύτερη γίνεται».

-Την περασμένη εβδομάδα είχατε πει ότι όσα βλέπετε στην προπόνηση σας ικανοποιούν, όμως, το Σάββατο απέναντι στον Ηρακλή η ομάδα παρουσίασε ένα κακό αγωνιστικό πρόσωπο. Πως το εξηγείτε;
«Σίγουρα είναι πρόβλημα, γιατί σε βγάζει έξω από αυτό που έχεις σχεδιάσει και περιμένεις να δεις. Προσπάθεια γίνεται από όλους τους παίκτες και ανεξάρτητα από το αν είναι καλή ή όχι η παρουσία της ομάδας στους αγώνες, δεν έχω πάψει ούτε στιγμή να πιστεύω στις δυνατότητές τους. Κι αυτό το πιστεύω είναι πραγματικό. Δεν το λέω για να το πω ή επειδή έτσι πρέπει».

-Φτάνει, όμως, η πίστη για να έρθουν τα αποτελέσματα;
«Όχι. Χρειάζεται και περισσότερη δουλειά».

-Τι εικόνα έχετε για τον αντίπαλο;
«Ο ΠΑΣ είναι μια καλή ομάδα, μια σφιχτή ομάδα, με έμπειρο προπονητή. Πιστεύω, όμως - όπως σας είπα και πριν - στην ομάδα μας και είμαι βέβαιος ότι θα προσπαθήσουμε πολύ μέσα στο γήπεδο για να πάρουμε αυτό που θέλουμε».

-Μετά και από τη δημόσια δήλωση στήριξης προς το πρόσωπό σας από τον πρόεδρο κο Πηλαδάκη, σκοπεύετε να προχωρήσετε σε δραστικές αποφάσεις - αν χρειαστεί - όπως είχατε προαναγγείλει μετά από το φιλικό στα Τρίκαλα;
«Δεν μπαίνω σε τέτοια διαδικασία αυτή τη στιγμή. Είναι πολύ σημαντικό το παιχνίδι του Σαββάτου. Πρέπει να προσπαθήσουμε όλοι - κι εμείς κι εσείς - να βοηθήσουμε όσο μπορούμε τους ποδοσφαιριστές. Ό,τι έχει να κάνει με εμένα είναι διαφορετικό κομμάτι. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να είμαστε κοντά στους ποδοσφαιριστές. Είμαι ενάμιση χρόνο στην ομάδα και ποτέ δεν αισθάνθηκα αμφισβήτηση της διοίκησης προς το πρόσωπό μου».

-Θα είναι πολλές οι αλλαγές στο αρχικό σχήμα;
«Από τους ποδοσφαιριστές εξαρτάται. Αυτοί θα μου δείξουν ποιοι πρέπει να παίξουν και ποιοι πρέπει να μείνουν έξω. Κάναμε ένα ρόστερ βασιζόμενοι στις ικανότητες των παικτών. Να ξέρετε πως την 11άδα σε μια ομάδα δεν τη βγάζει ο προπονητής. Οι παίκτες τη βγάζουν, με τη διάθεσή τους να εφαρμόσουν μέσα στο γήπεδο αυτό που τους ζητείται κάθε φορά».

-Ο κος Πηλαδάκης έκανε στις πρόσφατες ραδιοφωνικές δηλώσεις του αναφορά σε ζήτημα «χημείας» μεταξύ κάποιων ποδοσφαιριστών και μάλιστα είπε ότι ήδη έχει ξεκινήσει η αναζήτηση στόχων ενόψει Ιανουαρίου. Συμμερίζεστε αυτή τη θέση;
«Τα έχουμε πει. Ξέρουμε τις αδυναμίες, όπως ξέρουμε και τα προβλήματα που θα έχουμε στο μέλλον λόγω της μη αγωνιστικής ετοιμότητας κάποιων ποδοσφαιριστών, που δεν έκαναν προετοιμασία με την ομάδα. Δεν θέλω, όμως, να επαναλαμβάνομαι. Το εντοπίσαμε, μιλήσαμε γι' αυτό στο παρελθόν, αλλά ως εκεί. Αν μένω σε τέτοιου είδους δικαιολογίες, τότε ποια είναι η δουλειά μου; Ο ρόλος μου είναι να λύνω όσο πιο γρήγορα γίνεται αυτά τα προβλήματα. Εγώ από την πλευρά μου και οι παίκτες από τη δική τους, με τη δουλειά μέσα στο γήπεδο. Με ενδιαφέρει το πώς θα κερδίσουμε το ματς το Σάββατο. Εκεί πρέπει να επικεντρωθούμε. Δεν μπορούμε να στεκόμαστε συνεχώς στα προβλήματα. Σε όσους αγαπάμε τη βοήθεια τη δίνουμε στα δύσκολα, γιατί ακριβώς τότε την έχουν μεγαλύτερη ανάγκη. Υπάρχουν και θετικά και αρνητικά στην ομάδα. Τα γνωρίζουμε. Δεν κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, ούτε θέλουμε να κοροϊδέψουμε κάποιον. Όμως, για να προχωρήσουμε αυτό που πρέπει να γίνει είναι εμείς να καταβάλλουμε μεγαλύτερη προσπάθεια μέσα στο γήπεδο κι εσείς - μαζί με τον κόσμο - να δείξετε μεγαλύτερη συμπαράσταση. Δεν υπάρχουν μαγικά σε αυτές τις περιπτώσεις. Το μόνο που χρειάζεται είναι δουλειά από όσους βρίσκονται μέσα στο γήπεδο και συμπαράσταση από όλους όσοι βρίσκονται στην εξέδρα».

«Να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους»

aek_daloukas.jpgΗ χθεσινή διαιτησία του Γιώργου Δαλούκα στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό έφερε την έκρηξη των ανθρώπων της ΑΕΚ που μετά το ματς εξέφρασαν την έντονη οργή τους για τα σφυρίγματα του Θεσσαλού ρέφερι. Το μεσημέρι της Πέμπτης ήρθε και η επίσημη ανακοίνωση, με την οποία η ΠΑΕ τονίζει πως υπήρξε αλλοίωση αποτελέσματος και καλεί τους αρμόδιους να «αναλάβουν τις ευθύνες τους πριν να είναι αργά».


Αναλυτικά, η ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση της ΑΕΚ:

Μετά τη χθεσινή διαιτησία του κ.Δαλούκα, όπου αδικήθηκε κατάφορα η ομάδα μας και αλλοιώθηκε το αποτέλεσμα του αγώνα, έχουμε να επισημάνουμε ότι:

Δεν ψάχνουμε για δικαιολογίες, αλλά απαιτούμε ισότιμη αντιμετώπιση. Κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου, τώρα που είναι ακόμα η αρχή. Προειδοποιήσαμε ήδη τους αρμόδιους να αναλάβουν άμεσα τις ευθύνες τους, πριν να είναι αργά. Αν δεν τον πράξουν, θα το πράξει η ΑΕΚ με όλα τα μέσα που διαθέτει.

«Γυαλιά καρφιά» σε συναυλία τα έκανε ο Ρούνεϊ


Επιμέλεια: Δ.Μ.

«Γυαλιά καρφιά» τα έκανε σε μια συναυλία ο Γουέιν Ρούνι. Όπως αναφέρουν τα βρετανικά ΜΜΕ, η παρέα του Ρούνι, συμπεριλαμβανομένου και του αδερφού του Γκράχαμ, προέβησαν σε ακρότητες.

Η «Sun» αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ο Γκράχαμ και η υπόλοιποι της παρέας «χτυπιόντουσαν», έπεφταν πάνω στους παρευρισκόμενους και έβρεχαν με μπίρες τα παντελόνια τους. Το πράγμα ξέφυγε κάποια στιγμή και ο Γουέιν προσπαθούσε να δικαιολογήσει στον κόσμο αυτή τη συμπεριφορά. Αφού ζήτησε συγνώμη για τα έκτροπα που έκανε η παρέα του ο Ρούνει έφυγε από το μαγαζί με ένα τεράστιο λεκέ μπίρας στο φούτερ του».

Φιλικό με Αϊντραχτ η Ξάνθη

luciano1.jpgΕνα πολύ σημαντικό φιλικό κόντρα στην Αϊντραχτ Φρανκφούρτης προγραμμάτισε η διοίκηση της Ξάνθης στο διάστημα της διακοπής του πρωταθλήματος λόγω των εθνικών ομάδων.

Η αναμέτρηση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2009 (7 μ.μ.) στο Skoda Ξάνθη Arena και οι φίλοι της ακριτικής ομάδας θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά όλα τα αστέρια του γερμανικού συλλόγου, που θα μείνει στο αθλητικό κέντρο της Ξάνθης για δύο μέρες.

Παίζει ο Λουτσιάνο
Στο αγωνιστικό σκέλος, ο τραυματισμός του Λουτσιάνο ντε Σόουζα δεν αποδείχτηκε τελικά ιδιαίτερα σοβαρός. Ο Βραζιλιάνος άσος προπονήθηκε σήμερα κανονικά και υπολογίζεται πλέον από τον Γιάννη Ματζουράκη εν όψει του αγώνα με τον Άρη στο "Κλεάνθης Βικελίδης".
Στον αντίποδα, ο Μάριους Κουκιέλκα δεν μπόρεσε να ξεπεράσει τις ενοχλήσεις που νιώθει με αποτέλεσμα να πραγματοποιήσει ατομικό πρόγραμμα. Σίγουρα στην αποστολή δεν θα είναι ο Θανάσης Κωστούλας που αποβλήθηκε από το ματς με τον Πανθρακικό.

Φαν Πέρσι: "Να γίνουμε πιο αποτελεσματικοί"



Ο Φαν Πέρσι θέλει τρόπαια Μπορεί η Αρσεναλ να ξεκίνησε με 15 γκολ στα πρώτα παιχνίδια στο πρωτάθλημα, αλλά η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Ο φαν Πέρσι ελπίζει ότι στους επόμενους αγώνες των "κανονιέρηδων", ο ίδιος και οι συμπαίκτες του θα μπορέσουν να γίνουν πιο αποτελεσματικοί μέσα στην περιοχή.

"Στα πρώτα τέσσερα παιχνίδια ήμασταν καταιγιστικοί, αλλά μετά δεν ήμασταν το ίδιο αποτελεσματικοί. Πρέπει να βρούμε την ισορροπία μας. Όταν παρακολουθείς ξανά τα παιχνίδια με τη Γιουνάιτεντ και τη Σίτι καταλαβαίνεις πόσες ευκαιρίες έχεις χάσει. Πρέπει να κοιταχτούμε στον καθρέφτη και να προσπαθήσουμε να αλλάξουμε τα πράγματα", είπε ο φαν Πέρσι που θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον Ολυμπιακός την άλλη βδομάδα.

Απάντηση Νίκης στον Μπέο


Ο Στράτος Γιδόπουλος... Aμεση ήταν η απάντηση της ΠΑΕ Νίκη Βόλου στις δηλώσεις του Αχιλλέα Μπέου, ο οποίος εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση κατά του επικεφαλής του ΔΣ της θεσσαλικής ΠΑΕ, Στράτου Γιδόπουλου. Οι "κυανόλευκοι" απάντησαν χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα.

Σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν: "Το παραλήρημα συνεχίζεται... και εύλογα μας προξενείται η ερώτηση: Δεν υπάρχει κάποιος να τον μαζέψει; Ο άνθρωπος δεν σέβεται θεσμούς και εκλεγμένους. Δεν υπολογίζει φορείς και αλωνίζει. Τώρα πλέον ανοικτά προκαλεί τις ισορροπίες μιας πόλης που έμαθε να ζει αρμονικά με δύο ανταγωνιστικές ομάδες.

Μέχρι και σήμερα, εκτός από μεμονωμένα περιστατικά, οι οπαδοί μας δεν έφθαναν ποτέ σε ακρότητες και θέλουμε να πιστεύουμε πως έτσι θα συνεχίσουν. Ομως τα ευχολόγια δεν αποτελούν μέτρα πρόληψης, ο χουλιγκανισμός τρέφεται από την πρόκληση, σκεπάζοντας την βρόμα που κουκουλώνουν,όλοι αυτοί, που κινούνται υπόγεια σε γραφεία στοιχημάτων και σε παράγκες με φτιαγμένα αποτελέσματα.

Γιατί ζούμε στην Ελλάδα και όχι στην Σικελία.
Γιατί μάθαμε να πορευόμαστε χωρίς προκλήσεις και αθλιότητες, καλούμε τους οπαδούς μας αλλά και τους οπαδούς της συμπολίτισσας ομάδας, να μην ακολουθήσουν πεπατημένες που θα οδηγήσουν την πόλη σε ανεπανόρθωτο διχασμό

Η Νίκη Βόλου καταγγέλλει και αντιστέκεται σε όλους αυτούς, που με μεθόδους βγαλμένους από το Σικάγο άλλων δεκαετιών, προσπαθούν να κάνουν την πόλη φέουδο και ορμητήριο, για προσωπικό πλουτισμό, εκμεταλλευόμενοι την δίψα των οπαδών για την ομάδα τους.

Τέλος, δηλώνουμε πως η Διοίκηση της Π.Α.Ε. θα μεταφέρει στη δικαιοσύνη το εμετικό και αποπροσανατολιστικό παραλήρημα του κ. Μπέου. Εκεί ευελπιστούμε να του κοπεί η φόρα. Αν οι θεσμικοί φορείς δεν αντιστέκονται και φοβούνται τον 'Γκιουλέκα' , εμείς δεν μένουμε απαθείς, γιατί στην πόλη αυτή υπάρχουν ακόμη αντιστάσεις στη γνωστή λαϊκή παροιμία 'εμπάτε σκύλοι αλέστε κι αλεστικά μη δίνετε'".

Αυλαία στη Δράμα για την 3η αγωνιστική



Οι φίλαθλοι της Δόξας Δράμας Με το μακεδονικό ντέρμπι ανάμεσα στη Δόξα Δράμας και τον Πιερικό, που θα διεξαχθεί την Παρασκευή στις 4, θα ανοίξει η αυλαία της 3ης αγωνιστικής στο Πρωτάθλημα της Β' Εθνικής. Οι δύο ομάδες θα αναζητήσουν το θετικό αποτέλεσμα, ωστόσο οι τεχνικοί τους, Κώστας Βασιλακάκης και Μάκης Κατσαβάκης αντιμετωπίζουν προβλήματα.

Οι "μαυραετοί" θα παραταχθούν στον αγωνιστικό χώρο δίχως τον Τσιμπλίδη μιας και είναι τιμωρημένος αλλά και τους τραυματίες Μαχαιρούδη και Αθανασιάδη.

Από την πλευρά τους, οι Κατερινιώτες θα παραταχθούν χωρίς τον Πάες που χτύπησε στο δεξί γόνατο και εκφράζονται φόβοι ότι έχει πειραχτεί ο μηνίσκος. Εκτός αποστολής τέθηκε και ο Λαναρής που ακολουθεί ατομικό πρόγραμμα και ο ανέτοιμος Μακρής.

Διαπραγματεύσεις για το φιλικό με ΗΠΑ


Αντώνης Φώτσης.... Η ημερομηνία διεξαγωγής του φιλικού της επίσημης αγαπημένης με τις ΗΠΑ το ερχόμενο καλοκαίρι δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμα, αλλά είναι δεδομένο πως οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν στις εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ λίγο πριν από την έναρξη του Μουντομπάσκετ της Τουρκίας.

Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος μίλησε με τους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας μπάσκετ των ΗΠΑ και οι δύο πλευρές προσπάθησαν να βρουν την καλύτερη ημερομηνία και για τους δύο. Αρχικά το σχέδιο προέβλεπε να είναι το τελευταίο παιχνίδι προετοιμασίας των δύο ομάδων πριν από το Μουντομπάσκετ της Τουρκίας, αλλά οι Αμερικάνοι θέλουν να παίξουν νωρίτερα με την Εθνικό διότι έχουν να δώσουν κι άλλα φιλικά στην Ευρώπη.

Δεν θα ασχοληθούν με τη διαιτησία


Ο Κύρκος έχει δείξει την κόκκινη στον Παπάζογλου «Ένα ακυρωθέν γκολ του Βιεϊρίνια, το οποίο ήταν πεντακάθαρο, και μια κόκκινη κάρτα στον Παπάζογλου, από τον διαιτητή Δ. Κύρκο σημάδεψαν τη λευκή ισοπαλία (0-0) του ΠΑΟΚ με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη. Οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ διαμαρτύρονται για την φάση του 73', που ο Βιεϊρίνια πλάσαρε σε κενό τέρμα, αλλά ο διαιτητής του αγώνα και ο βοηθός Παπαχαραλάμπους το ακύρωσαν ως οφσάιντ».

Αυτή είναι η αναφορά στο σάιτ της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για την αναμέτρηση της Νέας Σμύρνης. Τίποτε λιγότερο, τίποτε περισσότερο.

Όλα δείχνουν ότι στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ δεν έχουν σκοπό να προχωρήσουν σε ανακοινώσεις διαμαρτυρίας και αν τελικά προκύψει κάτι τέτοιο, αντιλαμβάνονται ότι, πέρα μερικές κορώνες, δεν θα προσθέσουν τους αδίκως χαμένους βαθμούς στο ενεργητικό της.

Όπως και να έχει πάντως, υπάρχουν κλυδωνισμοί που προκλήθηκαν όχι ίσως τόσο από την χθεσινή ισοπαλία, όσο από την ήττα με τον Ολυμπιακό και οδήγησαν τον Βασίλη Γκαγκάτση στην παραίτηση. Διευκρινίστηκε ότι είχε υποβάλει την παραίτησή του από την περασμένη Δευτέρα, αλλά, έγινε αποδεχτή μετά από δύο μέρες, την ημέρα του αγώνα της Νέας Σμύρνης.

Πάντως, αυτό που προέχει για τον ΠΑΟΚ και δεν είναι λιγότερο από το να μαζέψει τα απόνερα και να προχωρήσει στο επόμενο παιχνίδι. Κόντρα στον Ατρόμητο, δεν υπάρχει επιθετικός στη διάθεση του Σάντος.

Ο Μουσλίμοβιτς είναι τραυματίας, ο Παπάζογλου αποβλήθηκε στο χθεσινό παιχνίδι και ο Φιλομένο αποχώρησε τραυματίας.

Ο Αναστασάκος είναι. κάτοικος Περιστερίου κι έτσι δεν απομένει κανείς για φορ περιοχής, με τον προπονητή του ΠΑΟΚ να υποχρεώνεται να προβεί σε νέες ανακατατάξεις για να βρει λύσεις.

Ψιθυροι......................

Μπορεί για τους ανθρώπους της ΑΕΚ, η διαιτησία του Δαλούκα να γύρισε το ελληνικό ποδόσφαιρο χρόνια πίσω, αλλά και οι ίδιοι το κατάφεραν από μόνοι τους. Παράδειγμα το... ντου του Βασίλη Δημητριάδη στα αποδυτήρια των διαιτητών στο ημίχρονο


Τσακωμός στον "αέρα". Ο πρώην διαιτητής Τεβεκέλης προσπαθούσε να εξηγήσει στον Βασίλη Δημητριάδη, γιατί δεν ήταν πέναλτι η περίπτωση του χεριού του Μέλμπεργκ, αλλά ο "Μπίλαρος" δεν έπαιρνε από λόγια. Πάντως, καλύτερα "μιλούσε" μέσα στον αγωνιστικό χώρο...


Από την ΑΕΚ στον Ολυμπιακό μέσα σε μια νύχτα και εναλλαγή συναισθημάτων για την υπεύθυνη του γραφείου Τύπου της Ενωσης, Αγγελική Αρκάδη


Επειδή διαβάσαμε διάφορα αριστερά και δεξιά σχετικά με την τιμωρία της Renault, άλλο πράγμα είναι ο (μόνιμος) αποκλεισμός με διετή αναστολή και εντελώς διαφορετικό ο διετής αποκλεισμός με αναστολή. Προφανώς υπήρξε μπέρδεμα με την αγγλική φράση "two-year suspended ban", που υποδεικνύει το πρώτο και όχι το τελευταίο, καθότι το "two-year" αποτελεί προσδιορισμό της λέξης "suspended" και όχι της λέξης "ban"


Παιδικές ποδοσφαιρικές ασθένειες... Μόνο στους οπαδούς του ΠΑΟΚ που είναι από την Αττική επιτράπηκε η είσοδος στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης! Οι υπόλοιποι είδαν το παιχνίδι από την τηλεόραση

Το «κυανόλευκο»… παλάτι!

Το «κυανόλευκο»… παλάτι!
Πλήρες, εντυπωσιακό, λειτουργικό, υπερσύγχρονο και… πανέμορφο. Αυτό είναι το νέο γήπεδο του Ηρακλή. Το «κυανόλευκο»… παλάτι το οποίο σύντομα (ελπίζουν όλοι) θα γίνει και πραγματικότητα. Ένας «γηπεδικός οργανισμός» όπως το χαρακτήρισε στο «Αθλητικό Metropolis» σε προ ημερών δηλώσεις του ο εκ των μελετητών, Χαράλαμπος Καρακάσης. Ένα γήπεδο που αρμόζει στην ιστορία και το μέγεθος του Ηρακλή. Χθες το απόγευμα στα γραφεία του Γυμναστικού Συλλόγου, πραγματοποιήθηκε παρουσίαση-ενημέρωση της τελικής μακέτας του γηπέδου του Ηρακλή στη Μίκρα από τους Έλληνες αρχιτέκτονες και την ομάδα εργασίας της Ιταλίας. Οι εικόνες είναι εκπληκτικές και αφήνει… άφωνο τον καθένα.

Σάντος: «Δικαιούμασταν τη νίκη»

Σάντος: «Δικαιούμασταν τη νίκη»

Στην αδικία που συντελέστηκε κατά του ΠΑΟΚ χθες στη Νέα Σμύρνη στάθηκε στη συνέντευξη Τύπου ο Φερνάντο Σάντος. Ο τεχνικός του Δικεφάλου τόνισε ότι δεν είναι δίκαιο που ακυρώθηκε ένα νόμιμο γκολ και πρόσθεσε πως η ομάδα του έπρεπε να κερδίσει. «Έγινε ένα ισορροπημένο παιχνίδι. Οι δικές μας ευκαιρίες ήταν καλύτερες. Όταν καταφέρναμε να πιέσουμε και κυρίως να μην αφήσουμε το Ρεκόμπα να πάρει την μπάλα και να περνάει πάσες, καταφέρναμε και βγάζαμε επιθέσεις, δημιουργήσαμε προϋποθέσεις για φάσεις. Όταν δεν το καταφέρναμε, ο Πανιώνιος, που διαθέτει παίκτες με ποιότητα, δημιούργησε ρήγματα σε μας. Γι’ αυτό και λέμε ότι ήταν ένα ισορροπημένο μας, οι ομάδες είχαν από ένα δοκάρι και ευκαιρίες, αναζήτησαν το γκολ ως το τέλος» τόνισε αρχικά ο προπονητής του ΠΑΟΚ και συνέχισε: «Ο ΠΑΟΚ στο β’ μέρος, μετά το 15λεπτο, ήταν πιο πιεστικός, ζήτησε το γκολ. Καταφέραμε και το πετύχαμε, αλλά ακυρώθηκε. Δεν καταλάβαμε γιατί, και τελικά δεν κερδίσαμε το ματς. Η αλήθεια είναι ότι βάλαμε ένα νόμιμο γκολ και έπρεπε να μετρήσει. Αυτό δεν είναι δίκαιο, να βάζουμε γκολ και να ακυρώνεται για λόγους που δεν καταλαβαίνουμε».

«Δεν υπάρχει οφ σάιντ»

Ακολούθως, ο Σάντος είπε: «Από εκεί και πέρα, μετά τη φάση αυτή, επικράτησε νευρικότητα και μείναμε και με 10 παίκτες αμέσως μετά. Και βέβαια στα τελευταία 10 λεπτά, ο Πανιώνιος προσπάθησε να πιέσει παραπάνω, αν και δεν μπόρεσε να κάνει ευκαιρίες στο διάστημα αυτό. Νομίζω ότι δεν κάναμε την καλύτερη εμφάνιση, ήταν λιγότερο καλή από προηγούμενα παιχνίδια μας, αλλά έπρεπε να κερδίσουμε, γιατί βάλαμε ένα γκολ, ενώ ο αντίπαλος δεν το έκανε. Μας μένει το 0-0. Το ματς έχει τελειώσει, δεν μπορούμε να κάνει κάτι γι’ αυτό, αλλά δεν είναι δίκαιο. Ο αντίπαλος τερματοφύλακας χτυπάει την μπάλα και παίρνει ριμπάουντ ο δικός μας παίκτης, δεν υπάρχει οφ σάιντ».

«Δε νιώθω ότι απειλείται η θέση μου»

Για τη συνέχεια που περιμένει την ομάδα του, ο Φερνάντο Σάντος, ανέφερε: «Θα βρούμε κάποια λύση στην επίθεση, θα παίξουμε με 11 στον Ατρόμητο. Η ομάδα έχει κάνει 4 ματς μέχρι τώρα, αλλά θεωρώ ότι έχει όλα τα εφόδια και τις προϋποθέσεις για να πετύχει τους στόχους της. Σίγουρα δεν είμαστε πολύ ήρεμοι και ψύχραιμοι. Ωστόσο έχουμε ένα συγκεκριμένο στόχο και είμαι σίγουρος ότι θα τον πετύχουμε. Πρέπει να έχουμε ηρεμία και ψυχραιμία, όπως αυτό περιμένω και από τους ποδοσφαιριστές μου. Είναι πολύ θετικό που δε δεχτήκαμε γκολ. Σίγουρα θα έρθουν και τα αποτελέσματα. Δε νιώθω να απειλείται η θέση μου στον πάγκο του ΠΑΟΚ».Πηγη Μετροσπορ

Συγγνώμη από Παπαχαραλάμπους!

epoptis.jpgΣυγγνώμη ζήτησε ο δεύτερος βοηθός Παπαχαραλάμπους, ο οποίος ακύρωσε το γκολ που πέτυχε ο Βιεϊρίνια στο 73' υπέρ του ΠΑΟΚ, καθώς αμέσως μετά της αναμέτρηση του «δικεφάλου» του Βορρά με τον Πανιώνιο πλησίασε τον Κώστα Χαλκιά και του απολογήθηκε για τη φάση αυτή.


Στη φάση του 73' της αναμέτρησης του ΠΑΟΚ με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη ο δεύτερος βοηθός διαιτητή Παπαχαραλάμπους ακύρωσε λανθασμένα ως οφσάιντ το γκολ του Βιεϊρίνια. Ο επόπτης, όμως, της συνάντησης κατάλαβε το λάθος του και μετά το τέλος του αγώνα πλησίασε τον Κώστα Χαλκιά και του ζήτησε συγγνώμη για τη συγκεκριμένη φάση, που στέρησε τους τρεις βαθμούς της νίκης από τον «δικέφαλο» του Βορρά.

Ήρθε η ώρα για την Ελεονόρα!

eleonora_pedron7.jpgΤην χαρά της μητρότητας απολαμβάνει εδώ και μερικές ώρες η Ελεονόρα Πεντρόν. Η κοπέλα του 38xρονου Ιταλού αναβάτη της Aprilia, Μαξ Μπιάτζι έγινε μητέρα φέρνοντας στον κόσμο το πρώτο τους παιδί, την Ίνες Αντζέλικα. Το μωρό χαίρει άκρας υγείας και ζυγίζει 2 κιλά και 600 γραμμάρια. Απολαύστε την Ελεονόρα πριν ακόμα γίνει... μαμά!

eleonora_pedron5.jpg
eleonora_pedron20.jpg

Νασούτι: "Για το τρία στα τρία εντός έδρας"


Ο Νασούτι ήταν ο λυτρωτής του Αρη Οι πρωταγωνιστές του Αρη, δηλαδή οι ποδοσφαιριστές, είχαν σήμερα το λόγο. Τους εκπροσώπησε ο Κριστιάν Νασούτι που με δηλώσεις του ενόψει της σαββατιάτικης αναμέτρησης με την Ξάνθη εξέφρασε την ικανοποίησή του για την αγωνιστική εικόνα των "κιτρίνων". Εκτιμά ότι ο μοιραίος ο Σεμπαστιάν Αμπρέου ήταν άτυχος στον αγώνα με τον ΠΑΟ και θα βοηθήσει την ομάδα του στο άμεσο μέλλον.

"Η εικόνα μας ήταν καλύτερη από αυτήν του αντιπάλου στο ΟΑΚΑ, είχαμε ευκαιρίες, αλλά όχι και τύχη για να πετύχουμε περισσότερα γκολ. Από μια αδράνεια ο αντίπαλος μας έβαλε ένα ακόμη γκολ και μας κέρδισε. Φεύγουμε με ψηλά το κεφάλι, είμαστε στο σωστό δρόμο, με αυτόν τον τρόπο παιχνιδιού, και έτσι θα αντιμετωπίσουμε την Ξάνθη",δήλωσε αρχικά ο και συμπλήρωσε:

"Δε θέλω να εκφέρω γνώμη για τη διαιτησία, υπάρχουν ανθρώπινα λάθη, ελπίζω όμως να μην επαναληφθούν ξανά. Ο Αμπρέου είναι ένας μεγάλος ποδοσφαιριστής, ήταν άτυχος με το αυτογκόλ, θα πάρει την εκδίκησή του μέσα στο γήπεδο, θα βοηθήσει την ομάδα του Αρη. Προσωπικά νιώθω πολύ καλά, θέλω να συνεχίσω να παίζω. Έχω επίγνωση ότι δεν είμαι ακόμα στο επιθυμητό επίπεδο απόδοσης, θα συνεχίσω για να φτάσω εκεί που θέλω. Η Ξάνθη είναι μια σκληρή και δυνατή ομάδα, με καλύτερη ψυχολογία μετά τη νίκη της επί του Πανθρακικού. Εμείς θέλουμε στο "Κλεάνθης Βικελίδης" να κάνουμε το 3 στα 3".


Αράνο: "Νίκη, όπως και να έχει, με Ξάνθη"
«Βρισκόμαστε σε καλή κατάσταση και έχουμε αφήσει πίσω την ήττα από τον Παναθηναϊκό. Γνωρίζουμε ότι -όπως και να έχει- πρέπει να κερδίσουμε τη Ξάνθη και να παραμείνουμε στις ψηλές θέσεις της βαθμολογίας, έτσι ώστε να διατηρήσουμε την επαφή μας με την κορυφή», δήλωσε ο Κάρλος Αράνο.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε με περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τον αγώνα του ΟΑΚΑ και τα λάθη, τα οποία έγιναν: «Σίγουρα το έχουμε ξεπεράσει, αλλά η αλήθεια είναι ότι η ήττα μας άφησε μια «πικρή» γεύση. Χάσαμε στις λεπτομέρειες, ενώ δείξαμε ότι έχουμε τις δυνατότητες να πάρουμε τη νίκη. Εγιναν κάποια λάθη, όχι μόνο από την ομάδα μας, αλλά και από τον διαιτητή. Εμείς πάντως, κάναμε ορισμένα αβίαστα λάθη και χαρίσαμε εύκολες μπάλες στον αντίπαλο, δίνοντας του την ευκαιρία να μπει στην περιοχή μας. Ο Παναθηναϊκός δεν ήταν καλύτερος, αλλά κέρδισε, ενώ εμείς χάσαμε τις ευκαιρίες».

Οσο για το ματς με τη Ξάνθη, ο αριστερός αμυντικός του Αρη, επεσήμανε: «Είναι πολύ δύσκολο το παιχνίδι με τη Ξάνθη, αλλά εμείς έχουμε στο μυαλό μας μόνο τη νίκη, η οποία θα μας δώσει την ευκαιρία να μείνουμε ψηλά στη βαθμολογία». Τέλος, ο Κάρλος Αράνο σχολίασε τη δική του παρουσία: «Έχω πολλή όρεξη για δουλειά και θα προσπαθήσω να προσφέρω όσο περισσότερο μπορώ στη συνέχεια του πρωταθλήματος».

Αισιόδοξος ο Σουάνης για το παιχνίδι με τον Αρη


Ο Σουάνης πανηγυρίζει Την αισιοδοξία του για το παιχνίδι με τον Αρη, αλλά και για τη συνέχεια του πρωταθλήματος, εξέφρασε ο Δημήτρης Σουάνης σε συνέντευξη του στο σάιτ κινητής τηλεφωνίας. Ο άσος της Ξάνθης αναφέρθηκε στην έλευση του Γιάννη Ματζουράκη, αλλά και στο καλό υλικό που διαθέτη η ακριτική ομάδα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Δημήτρη Σουάνη στο www.wind.com.gr:

Δημήτρη, πόσο ευεργετικά περιμένεις να λειτουργήσει η νίκη της ομάδας σου ενόψει της συνέχειας στο πρωτάθλημα;
«Πάντα μια νίκη, μόνο θετικά μηνύματα στέλνει στην ομάδα που την πετυχαίνει. Είναι μια καλή ευκαιρία να αντιστρέψουμε τις όποιες εικόνες μετριότητας είχε δείξει η Σκόντα στις πρώτες αγωνιστικές. Θεωρώ πως αυτή η νίκη επί του Πανθρακικού, που δεν ήρθε καθόλου εύκολα αφού είχαμε άγχος και μεγάλη πίεση, θα μας βοηθήσει να βρούμε τον καλό μας εαυτό. Φαίνεται πλέον στην ομάδα η καλή ψυχολογία και νιώθουμε σίγουροι πως τώρα θα βελτιωνόμαστε από αγώνα σε αγώνα έτσι ώστε να φτάσουμε στο επίπεδο που πραγματικά μπορούμε. Βλέπουμε τα πράγματα πιο αισιόδοξα και ενόψει των δύσκολων αγώνων που έρχονται..»

Μαζί με τη πρώτη νίκη, σε αυτό το χρονικό διάστημα ήρθε και νέος προπονητής. Θα μπορέσετε να μπείτε σε ικανό χρονικό διάστημα στο πνεύμα και τη νοοτροπία του;
«Η ομάδα έχει πολύ καλούς παίκτες. Ήρθαν εξαιρετικοί ποδοσφαιριστές στη μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού. Απλά πιστεύω πως επειδή υπήρξαν κάποιες αλλαγές στην ομάδα, αργήσαμε κάπως να «δέσουμε» ως σύνολο κι αυτό ως ένα σημείο είναι φυσιολογικό. Έχουμε πολύ καλή ομάδα και ο κ. Μαντζουράκης μπορεί να φέρει γρήγορα το κάτι παραπάνω σ' αυτή διότι βλέπω πως εκπέμπει θετικά πράγματα. Εμείς τώρα καλούμαστε και πρέπει να τον βοηθήσουμε έτσι ώστε τα καλά αποτελέσματα που θα έρθουν το συντομότερο να χαρακτηρίσουν τη δουλειά του. Πιστεύω πως το υλικό της ομάδας είναι καλό και η ψυχολογία ιδανική για να προσφέρουμε τον καλύτερο εαυτό μας έτσι ώστε να διατηρήσουμε μια ανοδική πορεία στην απόδοσή μας και ασφαλώς στην βαθμολογική συγκομιδή στο πρωτάθλημα..»

Το επόμενο ματς με τον ’ρη στη Θεσσαλονίκη είναι θεωρητικά πολύ δύσκολο. Νιώθεις πως μπορεί η ομάδα σου να δείξει αυτά τα θετικά στοιχεία σ' αυτό;
«Είναι όντως ένα πολύ δύσκολο ματς αυτό με τον Αρη στη Θεσσαλονίκη. Αντιμετωπίζουμε έναν αντίπαλο με δύναμη σε όλες τις γραμμές, γρήγορη ανάπτυξη και λειτουργία σε όλο το γήπεδο ενώ μην ξεχνάμε πως λόγω της ποιότητάς της είναι πολύ τεχνική ομάδα με αποτέλεσμα να απαιτείται σοβαρότητα, προσοχή και πολύ δύναμη για την αντιμετωπίσουμε.

Όμως σας είπα πως η Ξάνθη έχει την ικανότητα να αντέξει στην όποια πίεση και να διεκδικήσει ότι καλύτερο από το συγκεκριμένο αγώνα. Θα πάμε να δείξουμε αυτό που αξίζουμε και οι συνθήκες είναι καλές έτσι ώστε να τα καταφέρουμε. Εάν είμαστε αυτοί που πρέπει και αυτοί που μπορούμε απέναντι σε αυτόν τον Αρη, εκτιμώ πως θα πάρουμε αυτό που μας αξίζει και μας αναλογεί. Έχουμε τις ικανότητες και ξέρουμε καλά πως στο φετινό πρωτάθλημα όλα τα ματς έχουν τη δικιά τους δυσκολία.. »

Από τον εαυτό σου τι μπούμε να περιμένουμε στη φετινή σεζόν;
«Είναι πολλά αυτά που θέλω να δώσω και είμαι σίγουρος πως μπορώ να τα καταφέρω. Ουσιαστικά είναι ο δεύτερος χρόνος μου στην ομάδα της Ξάνθης. Με σκληρή καθημερινή δουλειά σε ένα πολύ καλό περιβάλλον με συμπαίκτες καλούς σε ποιότητα αλλά και άριστους χαρακτήρες, έχω πολλά να κερδίσω. Εφόσον όλα πάνε καλά θα δώσω τα πάντα για να συνεχίσω να βελτιώνομαι μέρα με την μέρα και αγώνα με τον αγώνα. Φέτος έχω διάθεση να προσφέρω ότι μπορώ περισσότερο και ΘΕΛΩ να πετύχω πολλά γκολ, σίγουρα περισσότερα από πέρυσι καθώς υπάρχουν οι προϋποθέσεις να γίνουμε ακόμη πιο ποιοτική ως ομάδα προσφέροντας και το ανάλογο θέαμα. Σε ότι αφορά τους στόχους μου, νομίζω πως συμβαδίζουν με αυτούς της Ξάνθης και των ανθρώπων της. Κοιτάζουμε ψηλά με αισιοδοξία και όρεξη για επιτυχία...»

Δεν ανησυχούν...


Η αποβολή του Τζιμπρίλ Σισέ Το ρεπό που είχαν την Τετάρτη οι παίκτες του Παναθηναϊκού, τους έδωσε τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν στα σπίτια τους το ντέρμπι του ΟΑΚΑ. Οι "πράσινοι" δεν ανησύχησαν πάντως από τη νίκη του αιωνίου αντιπάλου. Όπως έλεγαν χαρακτηριστικά: "Εμείς είμαστε πρώτοι κι αυτοί κυνηγούν. Γιατί να αγχωθούμε; Στο δικό μας χέρι είναι όλα. Από εκεί και πέρα, ας φωνάξουν τώρα για τη διαιτησία όπως έκαναν τόσες μέρες. Πάλι τους� έσφαξαν. Το πρωτάθλημα λένε ότι θα πάει στην μαγκιά και εκεί θα τους το πάρουμε", έλεγαν μεταξύ τους οι παίκτες του "τριφυλλιού".

Πλέον, από το απόγευμα της Πέμπτης αρχίζει η προετοιμασία για το ματς της Κυριακής στο ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ. Όπου φυσικά για τον Παναθηναϊκό δεν υπάρχει τίποτα άλλο πέραν της νίκης.

Παρών ο Σισέ

Τη Δευτέρα στην Ελβετία θα συζητηθεί η έφεση που έχει υποβάλλει ο Παναθηναϊκός, κατά της απόφασης για τν τιμωρία του Τζιμπρίλ Σισέ. Ο Γάλλος άσος θα δώσει το παρών κανονικά, θέλοντας να πείσει τους ανθρώπους της UEFA πως δεν έκανε κάτι σκόπιμα και ότι ήταν άδικη η τιμωρία των τριών αγωνιστικών.
Μαζί του θα είναι ο β� αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟ, Γιάννης Βεκρής.
Η απόφαση αναμένεται να βγει άμεσα (την επόμενη μέρα της εκδίκασης) κάτι που σημαίνει ότι αν η ποινή μειωθεί στη μία αγωνιστική, ο Σισέ θα μπορεί να παίξει κανονικά στο Βουκουρέστι με την Ντιναμό.

Νέμεθ: Μας αδίκησε ο διαιτητής


Απογοητευμένος από τη διαιτησία ο Νέμεθ Στις αποφάσεις του διαιτητή Δαλούκα που έκριναν το ντέρμπι υπέρ του Ολυμπιακού, στάθηκε με δηλώσεις του στην Ουγγαρία, ο Κρίστιαν Νέμεθ. Ο μεσοεπιθετικός της ΑΕΚ αναφέρθηκε στο πέναλτι που έκανε με το χέρι ο Μέλμπεργκ, μίλησε για το φανατικό κοινό της Ένωσης και εξιστόρησε την περιπέτειά του να προλάβει την πτήση για την Αίγυπτο...

«Το κλίμα πριν τον αγώνα ήταν φοβερό, αλλά ευτυχώς δεν είμαι ο τύπος που αγχώνεται. Παίξαμε ένα πολύ καλό παιχνίδι, αλλά αδικηθήκαμε. Δεν γνωρίζω τον διαιτητή για να πω αν ήταν σε κακή μέρα, αλλά μας αδικούσε συνέχεια. Στο 0-0 ο Μέλμπεργκ έκανε χέρι μέσα στην περιοχή, αλλά έδωσε κόρνερ και δεν καταλόγισε το καθαρό πέναλτι. Όταν σκόραρα ένιωσα απίστευτη χαρά και το στάδιο σηκώθηκε στο πόδι. Λίγο αργότερα υπήρχε μία αμφισβητούμενη φάση μέσα στην αντίπαλη περιοχή, όταν υπήρχε μία κόντρα με πόδι αντιπάλου, αλλά ο διαιτητής έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι. Δυστυχώς δεν άλλαξε τίποτα ως το τέλος του αγώνα και χάσαμε με 2-1

Οι φίλαθλοι μάς χειροκρότησαν, αλλά έπρεπε ο διαιτητής να προστατευτεί, γιατί έγιναν σκηνές που δεν είχα ξαναδεί στη ζωή μου. Δεν έχω αγωνιστεί ποτέ μπροστά σε τόσο φανατικό κοινό. Οι διοικούντες μου είχαν πει πριν τον αγώνα πως η ατμόσφαιρα συγκρίνεται με αυτή του "Άνφιλντ" και νόμιζα πως υπερέβαλαν. Όμως διαπίστωσα πως δεν αστειεύονταν

Στη συνέχεια, επρεπε να τρέξω αμέσως στο αεροδρόμιο για να πετάξω για την Αίγυπτο, αλλά έπειτα από κλήρωση που έγινε έπρεπε να περάσω από έλεγχο ντόπινγκ και νόμιζα πως κάποιος μου έκανε κακόγουστη φάρσα. Ευτυχώς έφτασα στο αεροδρόμιο εγκαίρως μετά από μεγάλη περιπέτεια. Πλέον συγκεντρώνομαι στις υποχρεώσεις της ομάδας μου για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων».

Ενας κούκος φέρνει την άνοιξη


Κορυφαίος της αναμέτρησης ο Τοροσίδης Στα δύσκολα φαίνεται η ομάδα και εκεί ο Ολυμπιακός έδειξε ότι μπορεί. Με παίκτη ορχήστρα τον Τοροσίδη για τρίτο διαδοχικό παιχνίδι, οι πρωταθλητές κατέκτησαν τη νίκη και πλέον βρίσκονται δύο βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό, έχόντας βγάλει ένα δύσκολο πρόγραμμα, στο οποίο στραβοπάτησαν μόνο με την πιο αδύναμη Καβάλα στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης.

Τι και αν απουσίαζε ο Γκαλέτι, ο Μαρέσκα, ο Ντάρμπισιρ, ο Ντομί; Ο Ολυμπιακός δεν τους χρειάζεται ακόμα, αφού για όλους αυτούς έπαιξε ο Τοροσίδης, ο οποίος για ακόμα ένα παιχνίδι αγωνίστηκε σε περισσότερες από μία θέσεις και ανταποκρίθηκε εξίσου καλά σε όλες, πετυχαίνοντας δύο παλικαρίσια γκολ. Ο διεθνής άσος πήρε από το χέρι τον Ολυμπιακό και τον οδήγησε στη νίκη χαρίζοντας στην ομάδα του εκτός από τους τρεις βαθμούς και την ηρεμία που χρειάζεται για να προχωρήσει.

Τα δύσκολα για τους "ερυθρόλευκους" δεν σταμάτησαν στο ντέρμπι με την ΑΕΚ. Ακολουθεί το παιχνίδι με τον πάντα επικίνδυνο Πανιώνιο, και στη συνέχεια το ταξίδι στην Αγγλία για τη δεύτερη αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ. Στον Ολυμπιακό ελπίζουν να δουν τους τραυματίες να επιστρέφουν και παράλληλα να δουν τον Ντουντού να ανεβάζει στροφές, καθώς η απόδοση του για ακόμα ένα παιχνίδι κυμάνθηκε σε χαμηλά επίπεδα. Μάλιστα ο Βραζιλιάνος έχασε και δύο σημαντικές ευκαιρίες με την ΑΕΚ για να βάλει τον Ολυμπιακό μπροστά στο σκορ (στο 27'), αλλά και να διαλύσει τα όνειρα των γηπεδούχων για το θετικό αποτέλεσμα (στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων).

Ο Ολυμπιακός αν και αγωνίστηκε με αμυντικούς προσανατολισμούς, είχε και άλλες κλασικές ευκαιρίες για να πετύχει γκολ και να διευρύνει τη νίκη του, αλλά η μπάλα δεν έκανε το χατίρι στον Ζεβλάκοφ στο 72', ενώ ο Ζαϊρί στο 66' (ένα λεπτό μετά το γκολ της ΑΕΚ), δεν μπόρεσε να νικήσει τον Σάχα. Τα κενά που πρέπει να καλύψει ο Ζίκο στον οργανωτικό τομέα είναι πολλά, αλλά πλέον η πίεση θα είναι μικρότερη και έτσι ο Βραζιλιάνος θα έχει περισσότερο χρόνο για να περάσει τη δική του φιλοσοφία.

IΣΠΑΝΙΑ:ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝΕ ΧΕΡΙ ΧΕΡΙ ΜΠΑΡΤΣΑ ΚΑΙ ΡΕΑΛ.












Επιμέλεια:Γρηγόρης Παπαγιαννάκης

Τα αποτελέσματα της 4ης αγωνιστικής:

Τρίτη (22/09)

Σεβίλλη-Μαγιόρκα 2-0 (17’ Σκιλασί, 21’ Περότι)


Ράσινγκ Σανταντέρ-Μπαρτσελόνα 1-4 (72' Όσκαρ Σεράνο / 20' Ιμπραΐμοβιτς, 24' και 63' Μέσι, 27' Πικέ)

Τετάρτη (23/09)
Εσπανιόλ - Μάλαγα 2-1 (55' Μπεν Σαχάρ, 80' Ιβάν Αλόνσο / 28' Φερνάντο)


Χερέθ - Ντεπορτίβο 0-3 (26' Ζούκα, 71' αυτ. Γκιόντα, 68' Ρίκι)


Βιγιαρεάλ - Ρεάλ Μαδρίτης 0-2 (2' Κριστιάνο Ρονάλντο, 72' πέν. Κακά)


Βαγιαδολίδ - Οσασούνα 1-2 (48' Ντιέγκο Κόστα / 25' Παντιάνι, 72' Γκαλάν)


Ατλέτικο - Αλμερία 2-2 (28' Κλέμπερ Σαντάνα, 54' Φορλάν / 26' και 89' Πιάτι)
Τενερίφη - Αθλέτικ Μπιλμπάο 1-0 (Αλόνσο 87΄)


Χετάφε-Βαλένθια 3-1 (24', 38' Μοράλ. 69' Λεόν-22' Βίγια)

Πέμπτη (24/09)
Σπόρτινγκ Χιχόν-Σαραγόσα

Η βαθμολογία σε 4 ματς
1. Μπαρτσελόνα 12
2. Ρεάλ Μαδρίτης 12
3. Σεβίλλη 9
4. Μπιλμπάο 9
5. Βαλένθια 7
6. Μαγιόρκα 7
7. Ντεπορτίβο 6
8. Εσπανιόλ 6
9. Αλμερία 5
10 Χετάφε 6
11. Βαγιαδολίδ 4
12. Ράθινγκ Σανταντέρ 4
13. Οσασούνα 4
14. Χιχόν 4-3 αγ.
15. Μάλαγα 3
16. Σαραγόσα 3-3αγ.
17. Τενερίφη 3
18. Βιγιαρεάλ 2
19. Ατλέτικο 2
20. Χερέθ 0

Πρωτοσέλιδα Αθλητικών Εφημερίδων 240909