Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2009

Ουζουνίδης: «Μόνο η νίκη μας νοιάζει»

ouzounidis-sun._tupou_2009-10-ael.jpgΜόνο η νίκη είναι το ζητούμενο για τη Λάρισα στον σαββατιάτικο αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα στο “Αλκαζάρ”, όπως υπογράμμισε και ο Μαρίνος Ουζουνίδης στη σημερινή, καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου πριν από τους αγώνες. Ο 41χρονος τεχνικός στάθηκε στην κρισιμότητα του αγώνα για την ΑΕΛ, τόνισε ότι ποτέ δεν έπαψε να αμφιβάλει για τις δυνατότητες της ομάδας του και ξεκαθάρισε ότι με τη σκληρή δουλειά και την αποτελεσματικότητα θα έρθουν και οι βαθμοί.

«Σήμερα - για πρώτη φορά μετά από τόσο καιρό που είμαι στην ομάδα - θα πω πολύ λίγα, ακριβώς επειδή το ματς που ακολουθεί είναι τόσο σημαντικό και δεν χρειάζεται να ειπωθούν πολλά. Είναι ένα παιχνίδι που το θέλουμε πολύ, δουλεύουμε σκληρά και πιστεύω ότι στο γήπεδο θα παρουσιάσουμε αυτό που πρέπει για να κερδίσουμε. Υπάρχουν προβλήματα - και μάλιστα μερικά από αυτά προέκυψαν στη σημερινή προπόνηση - αλλά δε στέκομαι σε αυτά. Έχω εμπιστοσύνη στους παίκτες μου και είμαι σίγουρος ότι θα δώσουν αυτό που πρέπει και μπορούν, αναγνωρίζοντας την κρισιμότητα και τη σπουδαιότητα του αγώνα».

Εκτός ο Αμπουχατζίρα
Ο προπονητής της Λάρισα μίλησε ακόμη για τα πολλά αγωνιστικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ομάδα του, με τελευταίο αυτό του Αμπουχατζίρα. «Ο Αμπουχατζίρα είναι κατά 99,9% εκτός, απέκτησε ένα πρόβλημα στο δεξί γόνατο όταν συγκρούστηκε με άλλον παίκτη στην προπόνηση, αλλά περιμένουμε τα αποτελέσματα της μαγνητικής για να διαπιστώσουμε το μέγεθος του τραυματισμού. Ο Ντέλσον έκανε ατομικό. Aύριο θα δούμε σε τι κατάσταση βρίσκεται και κυρίως σε ότι αφορά στα τρεξίματα. Ο Τουμέρ ένιωσε ένα σφίξιμο στον τετρακέφαλο, αλλά ελπίζω ότι δεν είναι κάτι σοβαρό. Τέτοια προβλήματα μπορεί να προκύψουν κατά τη διάρκεια μιας εβδομαδιαίας προετοιμασίας. Για μένα σημασία δεν έχει ποιος θα παίξει. Σημασία έχει αυτός που θα παίξει να δώσει αυτό που μπορεί».


«Δεν υπάρχει άγχος»
-Θα γίνουν αλλαγές στη βασική ενδεκάδα σε σχέση με το ματς στο Καυταντζόγλειο;
«Θέλοντας και μη, θα γίνουν»

-Υπάρχει άγχος στην ομάδα;
«Όχι. Υπάρχει μεγάλη θέληση»

-Τι είναι αυτό που σας κάνει να αισιοδοξείτε ότι η ομάδα θα παρουσιαστεί καλή το Σάββατο κόντρα στον ΠΑΣ;
«Πιστεύω ότι θα έχουμε διάθεση και θα κάνουμε μεγάλη προσπάθεια. Δεν αναφέρομαι στο ποιοτικό κομμάτι. Το τελευταίο που μας ενδιαφέρει είναι να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο. Αυτό που μας νοιάζει είναι να κερδίσουμε».

-Έχει γίνει προσπάθεια και από εσάς και από τη διοίκηση να αποφορτιστεί το κλίμα σχετικά με τη διαιτησία, αλλά παραμένει γεγονός ότι η ΑΕΛ αδικήθηκε με καίρια σφυρίγματα στα τελευταία 3 ματς...
«Σίγουρα υπήρξαν διαιτητικά σφάλματα σε βάρος μας, αλλά όταν γίνει κάτι, ό,τι κι αν κάνεις, δεν μπορείς να αλλάξεις το αποτέλεσμα. Δε νομίζω ότι μπορούμε να κερδίσουμε κάτι ασχολούμενοι με αυτό το ζήτημα. Μέλημά μας είναι η ομάδα να εμφανίζεται κάθε φορά όσο καλύτερη γίνεται».

-Την περασμένη εβδομάδα είχατε πει ότι όσα βλέπετε στην προπόνηση σας ικανοποιούν, όμως, το Σάββατο απέναντι στον Ηρακλή η ομάδα παρουσίασε ένα κακό αγωνιστικό πρόσωπο. Πως το εξηγείτε;
«Σίγουρα είναι πρόβλημα, γιατί σε βγάζει έξω από αυτό που έχεις σχεδιάσει και περιμένεις να δεις. Προσπάθεια γίνεται από όλους τους παίκτες και ανεξάρτητα από το αν είναι καλή ή όχι η παρουσία της ομάδας στους αγώνες, δεν έχω πάψει ούτε στιγμή να πιστεύω στις δυνατότητές τους. Κι αυτό το πιστεύω είναι πραγματικό. Δεν το λέω για να το πω ή επειδή έτσι πρέπει».

-Φτάνει, όμως, η πίστη για να έρθουν τα αποτελέσματα;
«Όχι. Χρειάζεται και περισσότερη δουλειά».

-Τι εικόνα έχετε για τον αντίπαλο;
«Ο ΠΑΣ είναι μια καλή ομάδα, μια σφιχτή ομάδα, με έμπειρο προπονητή. Πιστεύω, όμως - όπως σας είπα και πριν - στην ομάδα μας και είμαι βέβαιος ότι θα προσπαθήσουμε πολύ μέσα στο γήπεδο για να πάρουμε αυτό που θέλουμε».

-Μετά και από τη δημόσια δήλωση στήριξης προς το πρόσωπό σας από τον πρόεδρο κο Πηλαδάκη, σκοπεύετε να προχωρήσετε σε δραστικές αποφάσεις - αν χρειαστεί - όπως είχατε προαναγγείλει μετά από το φιλικό στα Τρίκαλα;
«Δεν μπαίνω σε τέτοια διαδικασία αυτή τη στιγμή. Είναι πολύ σημαντικό το παιχνίδι του Σαββάτου. Πρέπει να προσπαθήσουμε όλοι - κι εμείς κι εσείς - να βοηθήσουμε όσο μπορούμε τους ποδοσφαιριστές. Ό,τι έχει να κάνει με εμένα είναι διαφορετικό κομμάτι. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να είμαστε κοντά στους ποδοσφαιριστές. Είμαι ενάμιση χρόνο στην ομάδα και ποτέ δεν αισθάνθηκα αμφισβήτηση της διοίκησης προς το πρόσωπό μου».

-Θα είναι πολλές οι αλλαγές στο αρχικό σχήμα;
«Από τους ποδοσφαιριστές εξαρτάται. Αυτοί θα μου δείξουν ποιοι πρέπει να παίξουν και ποιοι πρέπει να μείνουν έξω. Κάναμε ένα ρόστερ βασιζόμενοι στις ικανότητες των παικτών. Να ξέρετε πως την 11άδα σε μια ομάδα δεν τη βγάζει ο προπονητής. Οι παίκτες τη βγάζουν, με τη διάθεσή τους να εφαρμόσουν μέσα στο γήπεδο αυτό που τους ζητείται κάθε φορά».

-Ο κος Πηλαδάκης έκανε στις πρόσφατες ραδιοφωνικές δηλώσεις του αναφορά σε ζήτημα «χημείας» μεταξύ κάποιων ποδοσφαιριστών και μάλιστα είπε ότι ήδη έχει ξεκινήσει η αναζήτηση στόχων ενόψει Ιανουαρίου. Συμμερίζεστε αυτή τη θέση;
«Τα έχουμε πει. Ξέρουμε τις αδυναμίες, όπως ξέρουμε και τα προβλήματα που θα έχουμε στο μέλλον λόγω της μη αγωνιστικής ετοιμότητας κάποιων ποδοσφαιριστών, που δεν έκαναν προετοιμασία με την ομάδα. Δεν θέλω, όμως, να επαναλαμβάνομαι. Το εντοπίσαμε, μιλήσαμε γι' αυτό στο παρελθόν, αλλά ως εκεί. Αν μένω σε τέτοιου είδους δικαιολογίες, τότε ποια είναι η δουλειά μου; Ο ρόλος μου είναι να λύνω όσο πιο γρήγορα γίνεται αυτά τα προβλήματα. Εγώ από την πλευρά μου και οι παίκτες από τη δική τους, με τη δουλειά μέσα στο γήπεδο. Με ενδιαφέρει το πώς θα κερδίσουμε το ματς το Σάββατο. Εκεί πρέπει να επικεντρωθούμε. Δεν μπορούμε να στεκόμαστε συνεχώς στα προβλήματα. Σε όσους αγαπάμε τη βοήθεια τη δίνουμε στα δύσκολα, γιατί ακριβώς τότε την έχουν μεγαλύτερη ανάγκη. Υπάρχουν και θετικά και αρνητικά στην ομάδα. Τα γνωρίζουμε. Δεν κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, ούτε θέλουμε να κοροϊδέψουμε κάποιον. Όμως, για να προχωρήσουμε αυτό που πρέπει να γίνει είναι εμείς να καταβάλλουμε μεγαλύτερη προσπάθεια μέσα στο γήπεδο κι εσείς - μαζί με τον κόσμο - να δείξετε μεγαλύτερη συμπαράσταση. Δεν υπάρχουν μαγικά σε αυτές τις περιπτώσεις. Το μόνο που χρειάζεται είναι δουλειά από όσους βρίσκονται μέσα στο γήπεδο και συμπαράσταση από όλους όσοι βρίσκονται στην εξέδρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: