Σάββατο 11 Μαΐου 2013

Το χάρηκε κι έτσι!!

Στο πρώτο (και τελευταίο για φέτος) εντός έδρας παιχνίδι μετά την κατάκτηση του τίτλου, η Γιουβέντους ήρθε ισόπαλη 1-1 με την Κάλιαρι.

Το χάρηκε κι έτσι
Η Γιουβέντους… παρασύρθηκε από το εορταστικό κλίμα στο τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι της σεζόν και παραχώρησε ισοπαλία στην Κάλιαρι.

Οι φιλοξενούμενοι πήραν το προβάδισμα, έπειτα από εξαιρετική προσπάθεια του Ιμπάρμπο, που ξεκίνησε πίσω από την σέντρα, πέρασε όποιον βρέθηκε στον διάβα του και τελείωσε με υπέροχο πλασέ για το 1-0 στο 12’.

Το τελικό 1-1 διαμόρφωσε με κοντινό πλασέ ο Βούτσινιτς στο 61ο λεπτό της συνάντησης, που άνοιξε την 37η αγωνιστική (προτελευταία για φέτος) της Serie A.


Συνοπτικά το πρόγραμμα της 37ης αγωνιστικής του Καμπιονάτο:

Σάββατο 11/05

Γιουβέντους – Κάλιαρι 1-1
(61’ Βούτσινιτς-12’ Ιμπάρμπο)

21:45: Κατάνια – Πεσκάρα

Κυριακή 12/05

13:30: Κιέβο – Τορίνο
Φιορεντίνα – Παλέρμο
Τζένοα – Ίντερ
16:00: Λάτσιο – Σαμπντόρια
Νάπολι – Σιένα
Ουντινέζε – Αταλάντα
19:00: Πάρμα – Μπολόνια
21:45: Μίλαν – Ρόμα

Η επόμενη (38η και τελευταία) αγωνιστική:

Κυριακή 19/05 στις 21:45

Αταλάντα – Κιέβο
Μπολόνια – Τζένοα
Κάλιαρι – Λάτσιο
Ίντερ – Ουντινέζε
Παλέρμο – Πάρμα
Πεσκάρα – Φιορεντίνα
Ρόμα – Νάπολι
Σαμπντόρια – Γιουβέντους
Σιένα – Μίλαν
Τορίνο – Κατάνια

Πηγή: sport-fm.gr

Έδιωξε τον... εφιάλτη!!

Νίκη που την απομακρύνει οριστικά από τον «εφιάλτη» του υποβιβασμού πέτυχε η Αθλέτικ Μπιλμπάο, επικρατώντας 2-1 εντός έδρας της Μαγιόρκα.

Έδιωξε τον... εφιάλτη
Οι Βάσκοι πήραν προβάδισμα μόλις στο 8ο λεπτό με τον Αντούριθ, ενώ το έργο τους έγινε ακόμη πιο εύκολο στη συνέχεια έπειτα από την αποβολή του Φοντάς με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 24’.

Ο Φερνάντο Γιορέντε στο 79’ έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων στην ομάδα του, αλλά δύο λεπτά αργότερα (81’) ο Ντος Σάντος μείωσε σε 2-1 για τους φιλοξενούμενους διαμορφώνοντας παράλληλα το τελικό σκορ.

Η νίκη αυτή έδωσε «αέρα» εννέα βαθμών στην Αθλέτικ από την… ουρά, σε αντίθεση με τη Μαγιόρκα που παραμένει στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα και τα περιθώρια στενεύουν επικίνδυνα.


Το πρόγραμμα της 35ης αγωνιστικής της Πριμέρα Ντιβισιόν

Παρασκευή, 10 Μαϊου
Λεβάντε – Σαραγόσα 0-0

Σαββάτο, 11 Μαϊου
Αθλέτικ Μπιλμπάο – Μαγιόρκα 2-1
(8’ Αντούριθ, 79’ Γιορέντε – 81’ Ντος Σάντος)

Βαγιαδολίδ – Λα Κορούνια (19:00)
Οσασούνα – Χετάφε (21:00)
Εσπανιόλ – Ρεάλ Μαδρίτης (23:00)

Κυριακή, 12 Μαϊου
Ράγιο Βαγιεκάνο – Βαλένθια (13:00)
Μπέτις – Θέλτα (18:00)
Ατλέτικο Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα (20:00)
Μάλαγα – Σεβίλλη (22:00)

Δευτέρα, 13 Μαϊου
Σοσιεδάδ – Γρανάδα (23:00)

Η επόμενη αγωνιστική της Πριμέρα Ντιβισιόν

Τετάρτη, 08 Μαϊου
Θέλτα – Ατλέτικο Μαδρίτης 1-3
Ρεάλ Μαδρίτης – Μάλαγα 6-2

Σάββατο, 18 Μαϊου
Χετάφε – Βαλένθια (19:00)
Γρανάδα – Οσασούνα (21:00)
Σεβίλλη – Σοσιεδάδ (23:00)

Κυριακή, 19 Μαϊου
Λεβάντε – Ράγιο Βαγιεκάνο (13:00)
Λα Κορούνια – Εσπανιόλ (18:00)

Μποροβήλος: «Σήμερα γιορτάζουν, Τρίπολη, Αρκαδία και Μοριάς»

Στη σημασία της κατάκτησης του Κυπέλλου Ελλάδας από τον Αστέρα Τρίπολης, στάθηκε ο Γιώργος Μποροβήλος με δηλώσεις του στο match program του τελικού με τον Ολυμπιακό.

Μποροβήλος: «Σήμερα γιορτάζουν, Τρίπολη, Αρκαδία και Μοριάς»
Η δήλωση του προέδρου του Αστέρα Τρίπολης, Γιώργου Μποροβήλου στο Match program:

«Το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι. Το πιο όμορφο για τους περισσότερους. Ένας τελικός είναι και πρέπει να είναι γιορτή. Η Tρίπολη, η Αρκαδία, ο Μοριάς γιορτάζουν σήμερα με τη συμμετοχή του Αστέρα στον τελικό του Κυπέλλου.

Ο Αστέρας, μία ομάδα που ήρθε από το πουθενά να ταράξει τα νερά του ελληνικού ποδοσφαίρου. Αθόρυβα, στον 6ο χρόνο παρουσίας του στη Super League, βρίσκεται ενώπιον μεγάλων αγωνιστικών προκλήσεων, όπως η σημερινή.

Δεν φοβηθήκαμε να κάνουμε το μεγάλο άλμα όταν ήρθε η ώρα του, γιατί γνωρίζαμε ότι για να βρεθούμε εδώ απόψε έπρεπε να μπορούμε να κοιτάμε στα μάτια τους μεγάλους του ελληνικού ποδοσφαίρου. Δε γίνεται να πηδήξεις πάνω από ένα βαθύ χαντάκι με δύο άλματα.

Σημαντικό, όμως είναι ότι αντέχει στο χρόνο. Εμείς λοιπόν, γνωρίζουμε ποιοι είμαστε και που θέλουμε να πάμε. Ήρθαμε στο ΟΑΚΑ με σεβασμό, αλλά χωρίς καθόλου φόβο απέναντι στον Ολυμπιακό που έχει την εμπειρία της συμμετοχής σε πολλούς τελικούς, αλλά και πολλές κατακτήσεις του Κυπέλλου.

Μπορεί να έχουμε το στοιχείο του πρωτάρη, αλλά τίποτα δεν μας αφαιρεί το δικαίωμα στο όνειρο της κατάκτησης του Κυπέλλου. Γνωρίζουμε ότι το Κύπελλο κατά 10% δίνεται (ατυχία αντιπάλου, τύχη δική) μας και κατά 90% παίρνεται. Αυτό θα γίνει με την απόδοση της ομάδας μας και τη στήριξη των οπαδών μας.

Κύριο μέλημα μας -και καλώ όλους τους φιλάθλους που θα βρεθούν απόψε στο γήπεδο να το σεβαστούν- είναι ο αγώνας να γίνει μέσα σε αθλητικά πλαίσια και ο καλύτερος ή ο τυχερότερος να είναι νικητής. Το ποδόσφαιρο δεν αντέχει άλλες μαχαιριές. Μας έχει όλους ανάγκη. Η λύση δεν είναι να το πυροβολούμε. Αντί να το κατακρίνουμε, το καλύτερο είναι να κάνουμε κάτι για να το βοηθήσουμε. Τότε θα του είμαστε χρήσιμοι.

Τέλος εύχομαι η ομάδα μας, ο Αστέρας, το καμάρι του Μοριά, στην παρθενική του εμφάνιση σε τελικό Κυπέλλου, να κατακτήσει το τρόπαιο σε ένα αγώνα-γιορτή για το ποδόσφαιρο. Γιατί μόνο τότε θα έχει αξία η επιτυχία μας».

Μαρινάκης: «Χορτάσαμε εχθρούς, θέλουμε επενδύσεις»

Το δικό του μήνυμα για το «αύριο» του ελληνικού ποδοσφαίρου, έστειλε λίγο πριν την έναρξη του τελικού Κυπέλλου Ελλάδος, ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης.

Μαρινάκης: «Χορτάσαμε εχθρούς, θέλουμε επενδύσεις»
Περίπου δύο ώρες πριν την έναρξη του τελικού Κυπέλλου ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Αστέρα Τρίπολης, ο Βαγγέλης Μαρινάκης έφτασε στο ΟΑΚΑ και μάλιστα με γραπτή του δήλωση, ευχήθηκε να γίνει ένα ωραίο παιχνίδι-γιορτή, στέλνοντας παράλληλα το μήνυμά του για την… επόμενη μέρα του ελληνικού ποδοσφαίρου, ζητώντας να στηριχθεί με επενδύσεις από όσους έχουν την δυνατότητα να το κάνουν.

Αναλυτικά η δήλωση του Βαγγέλη Μαρινάκη:

«Ο τελικός του Κυπέλλου είναι για όλους τους Έλληνες ποδοσφαιρόφιλους μια σπουδαία γιορτή. Μια γιορτή στην οποία γιορτάζουμε, όλοι μαζί, για το ελληνικό ποδόσφαιρο, που έχει ανάγκη από στήριξη και προβολή. Για το ελληνικό ποδόσφαιρο, που αξίζει να σταθούμε δίπλα του, με έργα και πράξεις ειδικά τώρα, σε μια εποχή που δέχεται συντονισμένο πόλεμο λάσπης.
Για τον Ολυμπιακό η συμμετοχή στον τελικό κλείνει μια χρονιά στην οποία η ομάδα έφτασε σε ένα ιστορικό Πρωτάθλημα, το 40ό του συλλόγου και θέλουμε αυτή η χρονιά να κλείσει πανηγυρικά με την κατάκτηση του νταμπλ, ώστε να δώσουμε τη μέγιστη δυνατή χαρά στους φιλάθλους μας, που όπως όλοι οι Έλληνες δοκιμάζονται αυτή την περίοδο!
Ελπίζω, ότι οι τυχεροί που θα βρεθούμε στο Ολυμπιακό Στάδιο, θα ζήσουμε ένα ποδοσφαιρικό βράδυ αντάξιο των προσδοκιών μας. Με ποιοτικό ποδόσφαιρο και θέαμα. Με αφορμή τον τελικό, επαναλαμβάνω ότι το ποδόσφαιρο μας έχει χορτάσει από εχθρούς και Εφιάλτες. Αυτό που του λείπει είναι άνθρωποι που θα το αγαπήσουν, θα επενδύσουν σε αυτό με πράξεις και θα το πάνε ψηλότερα
»

Στοίχημα με τον Giorgio Garo!!


Buona sera, φίλες και φίλοι. Χθες είχαμε 2/3 επιλογές καθώς χάσαμε το όβερ της Έλτσε (1-1).
Επειδή δεν έχω πολύ χρόνο για ανάλυση παρακάτω είναι οι επιλογές μου.
Πρόταση (σε ελεύθερη επιλογή):

ΛΑΝΤΣΙΑΝΟ- ΣΑΣΣΟΥΟΛΟ   2(1,92)
ΦΟΡΤΟΥΝΑ ΝΤΙΣΕΛ.- ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ   1(1.86)
ΜΑΡΣΕΪΓ-ΤΟΥΛΟΥΖ   1 (1.63)
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ     (2.48)
ΠΟΡΤΟ-ΜΠΕΝΦΙΚΑ  G/G (1.67)

Οι αποδόσεις είναι της Goalbet.com (στη εικόνα  Alejandra Benitez)

Ci vediamo di nuovo! Ciao bella!!

Εκλογικό ντεμαράζ στον Άρη!

Με τις εκλογές της Κοινωνίας Μελών Άρη ξεκινάει ο εκλογικός πυρός στο «κίτρινο» στρατόπεδο που θα κρατήσει μέχρι τα τέλη του μήνα.

Εκλογικό ντεμαράζ στον Άρη
Αρχίζει από σήμερα η περίοδος των εκλογικών διαδικασιών στον Αρη που θα διαρκέσει ως τα τέλη του μήνα, διάστημα στο οποίο θα προκύψουν οι διοικήσεις σε ΠΑΕ, «ΚΜΑ» και Ερασιτέχνη.

Μία περίοδος εκλογικών διαδικασιών αρχίζει από σήμερα στον Άρη, αφού μέχρι τα τέλη του μήνα θα προκύψουν οι διοικήσεις της ΠΑΕ, της «ΚΜΑ» και του Ερασιτέχνη.

Την αυλαία ανοίγουν σήμερα οι αρχαιρεσίες στην «Κοινωνία Μελών Άρη».

Από τις 9:00 το πρωί έως τις 19:00 τα μέλη που έχουν δικαίωμα ψήφου θα κληθούν να εκλέξουν το νέο επταμελές Δ.Σ. του φορέα, σε μια περίοδο που αυτός βρίσκεται σε φθίνουσα πορεία και δεν είναι λίγοι όσοι υποστηρίζουν ότι το μοντέλο απέτυχε και ήρθε η ώρα να αντικατασταθεί από έναν επενδυτή ή να αλλάξει η μορφή του.

Από την προσέλευση στη συγκεκριμένη διαδικασία θα φανεί αν το νέο Διοικητικό Συμβούλιο που θα προκύψει από ένα όσο πιο ευρύ εκλογικό σώμα.

Δικαίωμα ψήφου πάντως έχουν κάτι παραπάνω από 4.350 άτομα (μέχρι πέντε ψήφους ο καθένας έχει δικαίωμα), μετά τη συμμετοχή στην ψηφοφορία και των κατόχων διαρκείας, όπως αποφάσισε η πρόσφατη γενική συνέλευση.

Την ψήφο διεκδικούν ο Παναγιώτης Στεφανίδης, μέλος της διοικούσας επιτροπής στην ΠΑΕ το περασμένο καλοκαίρι μαζί με Λαμπριάκο και Κατσιαούνη, ο Βασίλης Φουρλίγκας, υποψήφιος για την ΠΑΕ πριν από δυο χρόνια, ο Νίκος Ιατρού επίσης υποψήφιος για την ΠΑΕ το 2011, ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ Νικήτας Ματθαίου, ο πρόεδρος της προσωρινής διοίκησης της «ΚΜΑ», Κώστας Γεωργιάδης, ο Λάζαρος Παπαδόπουλος μέλος της διοίκησης Ψηφίδη, ο Μιχάλης Αθανασιάδης, ο Τάσος Ταμπακούλης, ο Νίκος Παυλόπουλος, ο Δημήτρης Τατάκης, ο Θόδωρος Τανούλας και ο Αγγελος Μυσιρλής.

Πρόεδρος της εφορευτικής επιτροπής είναι ο νομικός Παναγιώτης Μαστροθύμιος.
Πηγή:sport-fm.gr

«Το σημαντικότερο παιχνίδι της καριέρας μου»

Έτοιμος για το σημαντικότερο παιχνίδι της καριέρας του δηλώνει ο Τσίμο Ναβάρο.

«Το σημαντικότερο παιχνίδι της καριέρας μου»
Ως το σημαντικότερο παιχνίδι της καριέρας χαρακτήρισε ο Τσίμο Ναβάρο, τον τελικό Κυπέλλου Ελλάδας, στον οποίο ο Αστέρας Τρίπολης θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό (11/5, 20:30).

Ο άσος της ομάδας της Αρκαδίας τόνισε πώς το να διεκδικήσουν το τρόπαιο κόντρα στους «ερυθρόλευκους» δεν θα είναι εύκολο, ωστόσο δήλωσε πως είναι προετοιμασμένοι να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό.

Ακόμη, αναφέρθηκε στο ότι βρίσκεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην καλύτερη εντεκάδα της Σούπερ Λίγκας, επισημαίνοντας πως αυτή η διάκριση είναι η ανταμοιβή του για τη σκληρή και καθημερινή δουλειά του.

Αναλυτικά η δήλωσή του στο Facebook:

«Σήμερα θα παίξω το πιο σημαντικό παιχνίδι της καριέρας μου. Να κερδίσουμε το Κύπελλο στον τελικό απέναντι στον Ολυμπιακό δεν θα είναι εύκολο, αλλά είμαστε ενθουσιασμένοι και θα τα δώσουμε όλα. Είμαι πολύ χαρούμενος που γράφω ιστορία με τον Αστέρα Τρίπολης και θα συνεχίσω να δουλεύω για να έρθουν κι άλλα τέτοια παιχνίδια πολύ σύντομα.
Για δεύτερη συνεχή χρονιά επιλέχτηκα στην καλύτερη ενδεκάδα της Super League, ως ανταμοιβή για την δουλειά και την καθημερινή προσπάθεια. Το βραβείο αυτό είναι τόσο για μένα όσο και για την οικογένειά μου, επειδή νιώθω πως χωρίς αυτή δεν θα μπορούσα ποτέ να φτάσω εδώ και χρειάζομαι την αγάπη και την υποστήριξή τους. ΠΑΜΕ Αστέρα!»

Εισιτήρια μόνο στο Καραϊσκάκη!!

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ενημέρωσε τους φιλάθλους της ότι δεν θα μπορούν να προμηθευτούν εισιτήρια από το ΟΑΚΑ, πριν την έναρξη του τελικού του Κυπέλλου με τον Αστέρα Τρίπολης.

Εισιτήρια μόνο στο Καραϊσκάκη
Με ανακοίνωσή της η ΠΑΕ Ολυμπιακός γνωστοποίησε στους φίλους της ομάδας ότι θα μπορούν να παίρνουν τα εισιτήρια τους για τον αποψινό τελικό του Κυπέλλου κόντρα στον Αστέρα μόνο από το Καραϊσκάκη και όχι από το ΟΑΚΑ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Από την Π.Α.Ε. Ολυμπιακός, ανακοινώνεται ότι θα συνεχιστεί σήμερα μέχρι τις 17.30 η διάθεση εισιτηρίων από τα εκδοτήρια της Θύρας 25 στο Καραϊσκάκη, για τον Τελικό Κυπέλλου που θα διεξαχθεί στο Ο.Α.Κ.Α απόψε στις 20:30.

Οι τιμές των εισιτηρίων είναι οι ακόλουθες: 10€, 20€, 25 €, 30 €.

Τέλος η Π.Α.Ε. Ολυμπιακός, ενημερώνει τους φιλάθλους της ότι μετά από απαίτηση της αστυνομίας δεν θα λειτουργήσει εκδοτήριο στο Ο.Α.Κ.Α.

«Μπορούμε το Κύπελλο»

Χαρούμενος που η ομάδα του βρίσκεται στον τελικό του Κυπέλλου κόντρα στον Ολυμπιακό δήλωσε ο Γιώργος Μποροβήλος, ο οποίος τόνισε πως με λίγη τύχη μπορεί την κατάκτηση.

«Μπορούμε το Κύπελλο»
Μέχρι πριν λίγα χρόνια ο Γιώργος Μποροβήλος ήταν διαιτητής σε τέτοιους τελικούς. Τώρα όμως είναι ο πρόεδρος της μίας φιναλίστ. Ο ισχυρός άνδρας του Αστέρα Τρίπολης επισήμανε πόσο μεγάλη σημασία έχει που βρίσκονται οι Αρκάδες στον τελικό της διοργάνωσης ενώ δίνει αρκετές πιθανότητες στην ομάδα του να κατακτήσει τον τίτλο αν έχει και λίγο τύχη.

Διαβάστε όσα είπε στην εφημερίδα «Goal» ο Γιώργος Μποροβήλος:

«Και μόνο αυτό το γεγονός, η πρόκριση στον τελικό, είναι σίγουρα μια πολύ μεγάλη επιτυχία, αλλά δεν θα αρκεστούμε στη συμμετοχή μας μόνο. Με όλες μας τις δυνάμεις θα διεκδικήσουμε το τρόπαιο που αν το κατακτήσουμε, θα πρόκειται για μια τεράστια επιτυχία και, βεβαίως, θα είναι η πρώτη φορά που το κατακτά μια ομάδα της Πελοποννήσου. Μπορούμε να τα καταφέρουμε και να πάρουμε το Κύπελλο με λίγη τύχη, κάτι που επίσης θα είναι ένα πολύ σημαντικό γεγονός για την περιοχή μας.

Ο Αστέρας είναι μια ομάδα νέα για τα ποδοσφαιρικά πράγματα της χώρας. Δουλεύουμε πολύ σκληρά και αποτέλεσμα αυτής της δουλειάς είναι ότι ο Αστέρας στον έκτο χρόνο παρουσίας του στη Super League, στην ποδοσφαιρική του ενηλικίωση, συμμετέχει σε ένα τόσο μεγάλο ποδοσφαιρικό γεγονός όπως είναι ο τελικός του Κυπέλλου. Είμαστε πολύ χαρούμενοι για αυτό, αλλά δεν σταματάμε εδώ. Συνεχίζουμε τη δουλειά μας και τον προγραμματισμό που έχουν ξεκινήσει οι ιδιοκτήτες της ομάδας, οι κ. Μπάκος και Καϋμενάκης, και αν τα πράγματα πάνε όπως τα έχουμε σχεδιάσει, τον Αστέρα τον περιμένουν και άλλες χαρές. Κοιτάμε την επόμενη μέρα και να κάνουμε καλά τη δουλειά μας. Κοιτάμε όλο και πιο ψηλά, στοχεύουμε στο φεγγάρι για να είμαστε τουλάχιστον στ' αστέρια».

Νουμεράκια…!!

70 χρόνια Κυπέλλου συμπληρώνονται φέτος με τον Αστέρα Τρίπολης και τον Ολυμπιακό να μονομαχούν με φόντο το τρόπαιο. Ποιοι είναι οι αριθμοί που ακολουθούν τους δύο αντιπάλους.

Νουμεράκια…
Αστέρας Τρίπολης και Ολυμπιακός (20:30, ΑΝΤ1, ΟΤΕ SPORT) διασταυρώνουν τα ξίφη τους με τους μεν «ερυθρόλευκους» να θέλουν να κάνουν το νταμπλ και τους Αρκάδες να επιθυμούν να γράψουν ιστορία για πρώτη φορά! Τα νούμερα πολλές φορές δείχνουν την αλήθεια και το sport-fm.gr σας τα παρουσιάζει.

6. Ο Αστέρας Τρίπολης είναι η έκτη ομάδα από την επαρχία με παρουσία στον τελικό του Κυπέλλου. Λάρισα, ΟΦΗ, Καστοριά, Δόξα Δράμας και Πιερικός είναι οι ομάδες που προηγήθηκαν.

6. Ο πρώτος σκόρερ των τελικών του Κυπέλλου είναι ο Γιώργος Σιδέρης. Ο επιθετικός του Ολυμπιακού έχει πετύχει έξι γκολ και τον ακολουθούν με πέντε οι Γιώργος Δαρίβας και Κώστας Πολυχρονίου.

5. Κώστας Μήτρογλου, Στέφανος Αθανασιάδης και Αλεσάντρε Ντακόλ είναι οι πρώτοι σκόρερ της διοργάνωσης μέχρι στιγμής με πέντε γκολ. Ο φορ του Ολυμπιακού αν πετύχει γκολ στον τελικό θα βγει το «πρώτο κανόνι».

2. Σε δύο τελικούς έχει λάβει μέρος μέχρι στιγμής ο Σάκης Τσιώλης ως παίκτης. Ο Έλληνας τεχνικός του Αστέρα έχει παίξει με τη φανέλα της Λάρισας στον τελικό του 1983-1984 κόντρα στον Παναθηναϊκό όταν και είχαν νικήσει οι «πράσινοι» με 2-0 ενώ την επόμενη χρονιά είχε πανηγυρίσει την κατάκτηση του τροπαίου νικώντας τον ΠΑΟΚ με 4-1. Φέτος είναι η πρώτη του παρουσία σε τελικό ως προπονητής.

1. Ο Αστέρας Τρίπολης είναι η πρώτη ομάδα από την Πελοπόννησο που συμμετέχει σε τελικό Κυπέλλο, ξεπερνώντας παραδοσιακές δυνάμεις όπως Παναχαϊκή, Πανηλειακός κ.α. Πηγή:sport-fm.gr

Ο άνθρωπος που ενώνει Ολυμπιακό και Αστέρα!

Ο Ζαουάντ Ζαϊρί μιλά για τον τελικό Κυπέλλου μεταξύ Ολυμπιακού και Αστέρα Τρίπολης και νοσταλγεί την Ελλάδα.

Ο άνθρωπος που ενώνει Ολυμπιακό και Αστέρα
Φόρεσε τη φανέλα και του Ολυμπιακού (2009-11), αλλά και του Αστέρα Τρίπολης (2007-09) και σήμερα μάλλον θα είναι… διχασμένος στον αποψινό τελικό του Κυπέλλου. Ο λόγος για τον Ζαουάντ Ζαϊρί, που μιλώντας στο Goal έχρισε μεν φαβορί τους «ερυθρόλευκους», αλλά εξέφρασε τη χαρά του για την πρόοδο των Αρκάδων τονίζοντας πως πλέον είναι μια μεγάλη ομάδα από μικρή πόλη.

«Ο Ολυμπιακός είναι το μεγάλο φαβορί. Κέρδισε πολύ άνετα και με μεγάλη διαφορά το πρωτάθλημα και θα αγωνιστεί με αυτοπεποίθηση για το νταμπλ. Όμως και ο Αστέρας έκανε καλή χρονιά και θα αγωνιστεί με αυτοπεποίθηση για να κερδίσει το Κύπελλο. Αυτές οι ευκαιρίες για μια ομάδα όπως ο Αστέρας παρουσιάζονται μια φορά σε μια ζωή. Πρέπει οι παίκτες του να τα δώσουν όλα, να έχουν καλή νοοτροπία και να πιάσουν το 100% της απόδοσης. Σε 90 λεπτά όλα μπορούν να συμβούν. Προσωπικά θα χαρώ όποια ομάδα κι αν κατακτήσει το Κύπελλο», τόνισε ο Μαροκινός εξτρέμ.

«Ο Αστέρας διαθέτει πολύ καλή ομάδα, από την οποία έχω εξαιρετικές αναμνήσεις. Ποτέ δεν θα ξεχάσω τον Αστέρα, τους ιδιοκτήτες, τον κόσμου που με αγαπάει και μου το δείχνει σε κάθε ευκαιρία. Η πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου και η φετινή πορεία στο πρωτάθλημα είναι μία επιβράβευση για τους ιδιοκτήτες, οι οποίοι έχουν προσφέρει πολλά και έχουν δημιουργήσει έναν οργανωμένο σύλλογο σε όλα τα επίπεδα. Παρότι η Τρίπολη είναι μια μικρή πόλη έχει πλέον μια μεγάλη ομάδα χάρη σε αυτούς τους ανθρώπους. Αγωνίστηκα και έζησα δύο χρόνια εκεί και είμαι βέβαιος ότι είναι πολύ χαρούμενοι που υλοποιούν το όραμά τους. Βλέπουν τις επενδύσεις τους να πιάνουν τόπο. Είμαι σίγουρος ότι ο κόσμος είναι ενθουσιασμένος με τις στιγμές που ζει», πρόσθεσε.

Πλέον ο 31χρονος άσος παίζει στην Αλ Νασρ, αλλά επιθυμεί διακαώς να επιστρέψει στην Ελλάδα. «Ελπίζω να γυρίσω στην Ελλάδα. Μου αρέσουν η χώρα, οι άνθρωποι και το πρωτάθλημα. Θα ήθελα πολύ η νέα αγωνιστική σεζόν να με βρει να αγωνίζομαι και πάλι σε μια ελληνική ομάδα», δήλωσε. Πηγή:sport-fm.gr

Να η ευκαιρία…!

Έτοιμος να τα δώσει όλα στο σημαντικότερο ματς της ιστορίας του, ο Αστέρας Τρίπολης δεν δείχνει να φοβάται τον Ολυμπιακό (20:30) και κρυφοκοιτάζει Κύπελλο.

Να η ευκαιρία…
Τα όνειρα δεν απαγορεύονται. Ο Αστέρας Τρίπολης ζει σε ρυθμούς τελικού Κυπέλλου εδώ και 15 μέρες και κανένας στην ομάδα δεν κρύβει πως κρυφοκοιτάζει το τρόπαιο έστω και αν φαβορί είναι ο Ολυμπιακός.

Έτσι κι αλλιώς ένα παιχνίδι είναι και όλα μπορούν να γίνουν. Ο Σάκης Τσιώλης έχει ζητήσει απλά το αυτονόητο από τους παίκτες του. Να είναι αποφασισμένοι από το πρώτο λεπτό, να παλέψουν σαν «σκυλιά» και στο τέλος μπορεί να είναι εκείνοι που θα πανηγυρίζουν.

Ο Έλληνας τεχνικός φαίνεται πως έχει καταλήξει στο βασικό σχήμα που θα παρατάξει για να «χτυπήσει» τους «ερυθρόλευκους». Κάτω από τα δοκάρια, το είπε και ο ίδιος στην συνέντευξη Τύπου, θα ξεκινήσει ο Φούλοπ, ο οποίος επιστρέφει έπειτα από δύο μήνες. Ποντάρει στην εμπειρία του Ούγγρου για αυτό και τον βάζει σε αυτό το δύσκολο ματς. Στην άμυνα, Τσαμπούρης, Σανκαρέ, Κουρμπέλης και Πιπίνης είναι αυτοί που θα αναλάβουν να σταματήσουν την επίθεση του Ολυμπιακού.

Στο κέντρο, ο Τσιώλης θα τοποθετήσει του Κοντοέ και Ουσέρο ενώ μπροστά τους θα αγωνιστούν οι Ναβάρο, Ντε Μπλάσις και Ράγιος. Μοναδικός προωθημένος θα είναι ο Περόνε.

Αναλυτικά η αποστολή του Αστέρα: Φούλοπ, Μπαντής, Γεωργακόπουλος, Τσαμπούρης, Πιπίνης, Μπαρτολίνι, Σανκαρέ, Αλβάρες, Σέτι, Ουσέρο, Ουρτάδο, Κουρμπέλης, Κοντοές, Λέντσε, Ντε Μπλάσις, Ράγιος, Ναβάρο, Φραγκουλάκης, Κάφα, Περόνε, Καλαντζής, Μπακασέτας. Πηγή:sport-fm.gr

Θέλεις νταμπλ; Απόδειξη…!!

Στο γήπεδο καλείται ο Ολυμπιακός να αποδείξει πόσο πολύ θέλει το νταμπλ και να κατακτήσει το Κύπελλο στον τελικό κόντρα στον Αστέρα (20:30) για 26η φορά στην ιστορία του.

Θέλεις νταμπλ; Απόδειξη…
Καλά τα λόγια των παικτών για θέληση και πάθος να κατακτήσει το Κύπελλο αλλά η ώρα για πράξεις έφτασε. Ο Ολυμπιακός θέλει να «κλείσει» την χρονιά με τον καλύτερο τρόπο δηλαδή πανηγυρικά. Οι «ερυθρόλευκοι» επιθυμούν να πάρουν το νταμπλ νικώντας τον Αστέρα Τρίπολης (20:30, ΑΝΤ1, ΟΤΕ SPORT) και να δώσουν χαρά στους οπαδούς τους.

Ο Μίτσελ αν και κράτησε κλειστά τα χαρτιά του και δεν έδειξε τίποτα από τα πλάνα που σχεδιάζει για τον αποψινό τελικό φαίνεται να έχει καταλήξει στο βασικό σχήμα. Κάτω από τα δοκάρια θα κάτσει ο Ρόι Κάρολ. Στην άμυνα θα τον πλαισιώσουν οι Μοντέστο δεξιά, Χολέμπας αριστερά και στο κέντρο της άμυνας ελλείψει Αβραάμ Παπαδόπουλου θα βρίσκονται οι Μανωλάς και Κοντρέρας.

Εκεί που ο Ισπανός τεχνικός δυσκολεύτηκε και ίσως να αποφασίσει τελευταία στιγμή είναι η τριάδα στο κέντρο. Φέισα, Μανιάτης φαίνονται να είναι σίγουροι και για την τρίτη θέση θα μονομαχήσουν ο Ιμπαγάσα με τον Μασάντο με τον πρώτο να έχει περισσότερες πιθανότητες να ξεκινήσει. Μπροστά τα πράγματα είναι πιο εύκολα με τους Φουστέρ, Αμπντούν και Μήτρογλου να είναι οι «εκλεκτοί» του Μίτσελ.

Αναλυτικά οι παίκτες που πήρε στην αποστολή ο Μίτσελ είναι οι εξής: Κάρολ, Μέγιερι, Αμπντούν, Κοντρέρας, Τζεμπούρ, Φέισα, Φετφατζίδης, Φουστέρ, Χολέβας, Ιμπαγάσα, Λυκογιάννης, Μασάντο, Μανιάτης, Μανωλάς, Μήτρογλου, Μοδέστο, Παπαδόπουλος, Πίνο, Ρουγκάλας, Σιόβας.Πηγή:sport-fm.gr

Τα βλέπουν όλα «μπλε»

Μάντσεστερ Σίτι και Γουίγκαν κοντράρονται στο «Wembley», με τους «πολίτες» να θέλουν τον τίτλο για να σώσουν τη χρονιά και τους «λάτικς» να χρυσώσουν το χάπι για τον διαφαινόμενο υποβιβασμό τους.

Τα βλέπουν όλα «μπλε»
Το Κύπελλο Αγγλίας θα έχει μπλε χρώμα και μένει να δούμε τις… αποχρώσεις του. Μάντσεστερ Σίτι και Γουίγκαν κοντράρονται στο «Wembley», με τους «πολίτες» να ψάχνουν τον τίτλο του αρχαιότερου ποδοσφαιρικού θεσμού για σώσουν μια χαμένη σεζόν και τους «λάτικς» να θέλουν να …χρυσώσουν το χάπι για τον διαφαινόμενο υποβιβασμό τους.

Η Γουίγκαν έχει κάνει, ήδη, το χρέος της και βρίσκεται στον τελικό του Κυπέλλου για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Ο διαφαινόμενος υποβιβασμός της ομάδας του Ρομπέρτο Μαρτίνες …ξεπλένεται μόνο με τον τίτλο, αν και κανείς δεν έχει απαιτήσεις παράλογες, αφού το όνομα της Μάντσεστερ Σίτι δεν αφήνει περιθώρια για όνειρα.

Από την πλευρά της, η Σίτι δεν μπορεί να έχει στο μυαλό της κάτι άλλο από τον τίτλο, αφού ενδεχόμενη ήττα θα «τσαλακώσει» μια ήδη χαμένη σεζόν.

Οι «πολίτες» μετρούν 14 νίκες στα 25 τελευταία ματς που έχουν συναντήσει τους «λάτικς», σε όλες τις διοργανώσεις και σε ενδεχόμενη κατάκτηση του τροπαίου θα είναι η δεύτερη φορά που το κάνει τα τρία τελευταία χρόνια. Σε περίπτωση που το Κύπελλο καταλήξει στα …σκούρα μπλε, η Γουίγκαν θα είναι η 43η διαφορετική ομάδα που το κατακτά, ενώ θα γίνει και η πρώτη ομάδα που σηκώνει στο «Wembley» την κούπα και στη συνέχεια υποβιβάζεται, εάν τελικά δεν τα καταφέρει να παραμείνει στην κορυφαία κατηγορία.

Αγωνιστικά νέα

Εξουθενωμένος είναι ο ΓΙάγια Τουρέ, ο οποίος δεν αποκλείεται να μείνει εκτός βασικής ενδεκάδας και να περάσει ως αλλαγή. Εκτός παραμένει ο Σκοτ Σινκλέρ, ο οποίος υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση, με τον Ρομπέρτο Μαντσίνι να έχει πλήρες ρόστερ, όσον αφορά τα υπόλοιπα μέλη του.

Αντίθετα, η Γουίγκαν αντιμετωπίζει πάρα πολλά προβλήματα, ειδικά στην άμυνα όπου ενδέχεται να παραταχθεί χωρίς τους πέντε ποδοσφαιριστές που χρησιμοποιεί συνήθως εκεί ο Μαρτίνες. Οι Μέινορ Φιγκερόα, Ζαν Μποσεζούρ, Ιβάν Ραμίς και Ρόνι Σταμ είναι σίγουρα εκτός πλάνων, με τον Αντολίν Αλκαράς να είναι και αυτός πιθανον να μην τα καταφέρει.

Πιθανές συνθέσεις

Μάντσεστερ Σίτι: Παντίλιμον – Ζαμπαλέτα, Νάστασιτς, Κομπανί, Κλισί – Μπάρι, Γιάγια (Μίλνερ) – Μίλνερ (Νασρί), Τέβες, Σίλβα – Αγκουέρο

Γουίγκαν: Αλ Χάμπσι – Μπόις, Σάρνερ, Εσπινόζα – ΜακΚάρθι, ΜακΆρθουρ, Γουότσον – ΜακΜάναμαν, Γκόμες – Μαλόνεϊ, Κονέ

Πηγή: www.england365.gr

Φιέστα και… αντίο!!

Χαρμολύπη θα κατακλύσει το «Ολντ Τράφορντ» που θα δει το τρόπαιο του 20ου πρωταθλήματος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και θα ακούσει το αντίο του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον στην 37η αγωνιστική της Πρέμιερ.

Φιέστα και… αντίο
Η 37η «στροφή» του κορυφαίου πρωταθλήματος θα είναι πολύ ιδιαίτερη.

Οι «κόκκινοι διάβολοι» θα γιορτάσουν με τον κόσμο τους την κατάκτηση του 20ου τίτλου της ιστορίας τους μετά το ματς με τη Σουόνσι, αλλά ταυτόχρονα, οι οπαδοί της ομάδας θα δουν για τελευταία φορά τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον στον πάγκο του «Θεάτρου των Ονείρων».

Ο Σκοτσέζος κόουτς έχει ανακοινώσει πως το καλοκαίρι θα αποσυρθεί και έχει ήδη ανακοινωθεί ο Ντέιβιντ Μόγιες που θα τον διαδεχθεί στο «τιμόνι». Έτσι, χαρά και λύπη θα μπερδευτούν… με τον κόσμο των «κόκκινων διαβόλων» να λέει το δικό του «ευχαριστώ» στον πρωτομάστορα της κυριαρχίας της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην Αγγλία.

Η Τσέλσι, μετά το 2-2 με την Τότεναμ περνάει από το «Βίλα Παρκ» με μοναδικό στόχο τη νίκη που θα τη διατηρήσει στην προνομιούχο 3η θέση της βαθμολογίας.


Η Τότεναμ ταξιδεύει στο «Μπριτάνια» για το ματς με τη Στόουκ, ενώ η Άρσεναλ που επίσης διεκδικεί την απευθείας είσοδό της στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, αντιμετωπίζει τη Γουίγκαν, αλλά την Τρίτη, λόγω της συμμετοχής των «λάτικς» στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας. «Κλειδώνει» τη θέση στο Γιουρόπα η Έβερτον με «τρίποντο» απέναντι στη Γουέστ Χαμ.

Ευκαιρία να κάνει καθοριστικό βήμα για την παραμονή στην Πρέμιερ έχει μπροστά της η Νιούκαστλ στην αναμέτρηση με την υποβιβασμένη ΚΠΡ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 37ης αγωνιστικής:

Σάββατο 11/5

Άστον Βίλα – Τσέλσι (14:45)

Κυριακή 12/5 (17:00)

Στόουκ – Τότεναμ (15:30)
Έβερτον – Γουέστ Χαμ
Φούλαμ – Λίβερπουλ
Νόριτς – Γουέστ Μπρομ
ΚΠΡ – Νιούκαστλ
Σάντερλαντ – Σαουθάμπτον
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Σουόνσι

Τρίτη 14/5

Άρσεναλ – Γουίγκαν (21:45)
Ρέντινγκ – Μάντσεστερ Σίτι (22:00)

Η επόμενη (38η) αγωνιστική:

Κυριακή 19/5 (18:00)

Τσέλσι – Έβερτον
Λίβερπουλ – ΚΠΡ
Μάντσεστερ Σίτι – Νόριτς
Νιούκαστλ – Άρσεναλ
Σαουθάμπτον – Στόουκ
Σουόνσι – Φούλαμ
Τότεναμ – Σάντερλαντ
Γουέστ Μπρομ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Γουέστ Χαμ – Ρέντινγκ
Γουίγκαν – Άστον Βίλα Πηγή:sport-fm.gr

Τι δείχνουν τα… δεδόμενα!!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει μία τελευταία κουβέντα στο sport-fm.gr για τον τελικό του κυπέλλου και τα…δεδόμενα, που λέει και μία ψυχή!

Τι δείχνουν τα… δεδόμενα
• Γι΄ αυτό εγώ ήθελα τον ΠΑΟΚ στον τελικό του κυπέλλου! Κακά τα ψέματα φίλοι μου. Άλλη αίγλη θα είχε ένας τελικός Ολυμπιακού-ΠΑΟΚ. Με όλο το σεβασμό στον Αστέρα-που στα τέσσερα φετινά παιχνίδια του με τον ΠΑΟΚ έδειξε σε όλα καλύτερη ομάδα!

• Σε ένα Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ κατ΄ αρχήν θα γέμιζε το γήπεδο. Θα είχαμε από 30 χιλιάδες Ολυμπιακούς και ΠΑΟΚτζήδες στο ΟΑΚΑ. Τώρα, είναι αδύνατον να γεμίσει το γήπεδο-αν και ακούω ότι από το πρωί πάει κι άλλος κόσμος στα εκδοτήρια στο Καραϊσκάκη για να βρεθεί στο ΟΑΚΑ το βραδάκι. Αλλά από τον Αστέρα πόσος κόσμος μπορεί να πάει;…

• Άσε που με ένα Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ θα ήταν πιο «τσιτωμένοι» όλοι οι παίκτες του Ολυμπιακού. Κι ας ξέρουν ότι ο Αστέρας είναι πιο επικίνδυνη ομάδα! Κακά τα ψέματα, παίζουν μπάλα και τα ονόματα στο ποδόσφαιρο.

• Τέλος πάντων, σε αγωνιστικό επίπεδο, μπορεί να δούμε πιο ωραίο, πιο μεγάλο τελικό σήμερα, με το Ολυμπιακός-Αστέρα! Είναι δύο ομάδες με καλούς επιθετικούς παίκτες και με δυνατότητα να παίξουν, έστω κατά διαστήματα, καλό ποδόσφαιρο.

• Άλλωστε παραδοσιακά οι τελικοί στους οποίους παίζει ο Ολυμπιακός έχουν πολλά γκολ. Βλέπεις 4-4 (με ΑΕΚ και παλιότερα με Ηρακλή), βλέπεις 4-2 (με ΟΦΗ) αλλά και 2-4 (από ΠΑΟΚ), βλέπεις τέσσερα γκολ (3-1 με ΠΑΟΚ, 1-3 και 0-4 από ΠΑΟ), βλέπεις πολλές φορές τρία γκολ (3-0 με ΑΕΚ κι Άρη, 2-2 με ΠΑΟ και ΠΑΟΚ, 2-1 με Ατρόμητο, 1-2 από ΑΕΚ). Πολύ σπάνια σε τελικό Ολυμπιακού θα δεις ένα η, δύο γκολ. Και ποτέ 0-0…

• Και για όσους τα προσέχουν αυτά: ο Ολυμπιακός στην ιστορία του έχει διεκδικήσει το νταμπλ 20 φορές. Το έχει χάσει μόνο από ΑΕΚ και ΠΑΟΚ! Μία φορά πολύ παλιά από την ΑΕΚ, μία δεύτερη από τον ΠΑΟΚ (επί Γουλανδρή) στα πέναλτι και εδώ και 35 χρόνια άλλες δύο φορές από ΑΕΚ και ΠΑΟΚ σε δύο σερί τελικούς με τον Τάκη Λεμονή στον πάγκο, που τα έκανε όλα στον Ολυμπιακό εκτός από νταμπλ.

• Κάτι τελευταίο: φέτος ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ σε 32 παιχνίδια του κι είχε 31 νίκες και μία ισοπαλία (τον ισοφάρισε στο 87 ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα). Αντίθετα, στα 13 παιχνίδια στα οποία έφαγε πρώτος γκολ, κέρδισε μόνο τα τρία…
Πηγή:sport-fm.gr

Μόνο αυτός ξέρει…!

Ο Αστέρας Τρίπολης «κοντράρεται» με τον Ολυμπιακό για το Κύπελλο Ελλάδας όμως μόνο ένας παίκτης των Αρκάδων έχει… άρωμα τελικού και κατάκτησης τροπαίου. Το www.sport-fm.gr, θυμάται…

Μόνο αυτός ξέρει…
Το Σάββατο είναι το… Μεγάλο Σάββατο για τον Αστέρα Τρίπολης, αφού η ομάδα της Αρκαδίας αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Οι Αρκάδες φτάνουν για πρώτη φορά στην ιστορία τους σε έναν τέτοιο τελικό και σαν… πρωτάρηδες θέλουν να κάνουν την έκπληξη και να κατακτήσουν το τρόπαιο.

Από το ρόστερ, όμως της ομάδας του Τσιώλη, μόνο ένας παίκτης έχει καταφέρει να πανηγυρίσει την κατάκτηση του Κυπέλλου. Πρόκειται για τον Χρήστο Καλαντζή, ο οποίος υπήρξε μέλλος της ομάδας της Λάρισας, το 2007, όταν εκείνη επικράτησε του Παναθηναϊκού με σκορ 2-1 και πήρε το Κύπελλο.

Σε εκείνη την αναμέτρηση, ο έμπειρος επιθετικός βρισκόταν στον πάγκο, κάτι που αναμένεται να συμβεί και κόντρα στον Ολυμπιακό, και πήρε στο 72’ τη θέση του Αλωνεύτη.

Από εκεί και πέρα… άρωμα τελικού έχουν πάρει και οι νεαροί Δημήτρης Κουρμπέλης και Τάσος Μπακασέτας, οι οποίοι το περασμένο καλοκαίρι με τη φανέλα της Εθνικής ομάδας Νέων, έφτασαν στον τελικό του Πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Αυτό που μένει να αποδειχτεί στον αγωνιστικό χώρο του Ολυμπιακού Σταδίου, είναι πόσο μεγάλο ρόλο μπορεί να παίξει για τους παίκτες του Σάκη Τσιώλη η έλλειψη εμπειρίας από τέτοιους αγώνεςΠηγή:sport-fm.gr

Πήραν πίσω το… κλεμμένο!

Με το ίδιο νόμισμα πλήρωσαν τους Ουόριορς οι Σπερς και νικώντας τους με 102-92 στο Όκλαντ πήραν προβάδισμα με 2-1 στα ημιτελικά της Δύσης. Μεγάλη εμφάνιση από τον Τόνι Πάρκερ.

Πήραν πίσω το… κλεμμένο
Οι Σπερς ανέκτησαν το πλεονέκτημα έδρας και δεν το άφησαν για να το χαρούν πάνω από τρία βράδια οι Ουόριορς. Η ομάδα του Γκρεγκ Πόποβιτς έχοντας τον έλεγχο του ματς από την πρώτη περίοδο και καθοδηγούμενη από τον Τόνι Πάρκερ που είχε 32 πόντους επικράτησε 102-92 στο Όκλαντ και έκανε το 2-1 στη σειρά των ημιτελικών της Δύσης. Άξιος συμπαραστάτης του Γάλλου γκαρντ ήταν ο Τιμ Ντάνκαν με 23 πόντους και 10 ριμπάουντ, ενώ «κλειδί» ήταν η καλή περιφερειακή άμυνα.

Οι γηπεδούχοι σε αντίθεση με το προηγούμενο ματς ήταν πολύ άστοχοι, με 41,4% στα δίποντα (29/70) και 31,6% (6/19) στα τρίποντα. Ο Κλέι Τόμπσον και ο Στίβεν Κάρι που είχαν κάνει τη ζημιά στο προηγούμενο ματς έμειναν χαμηλά, με τον πρώτο να έχει 17 πόντους με 7/20 σουτ και τον δεύτερο 16 με 5/17.

Το τέταρτο ματς της σειράς θα γίνει το βράδυ της Κυριακής (22:30) και πάλι στο Όκλαντ.

Δωδεκάλεπτα: 23-32, 48-57, 69-79, 92-102.

Ουόριορς: Τόμπσον 17 (8 ριμπ.), Κάρι 16 (8 ασίστ), Λάντρι 14 (7 ριμπ.), Μπαρνς 12 (8 ριμπ.), Μπόγκουτ 11 (12 ριμπ.), Τζακ 11, Γκριν 6, Λι 5, Εζέλι, Μπέιζμορ, Μασάντο.

Σπερς: Πάρκερ 32 (5 ριμπ., 5 ασίστ), Ντάνκαν 23 (10 ριμπ.), Λέοναρντ 15 (9 ριμπ.), Τζινόμπιλι 12 (5 ριμπ.), Ντιαό 9, Σπλίτερ 4, Γκριν 3, Νιλ 2, Τζόζεφ 2, Μπόνερ, Μπλερ, Μιλς. Πηγή:sport-fm.gr

Σαν πρωταθλητές!!

Το Μαϊάμι πέρασε με 104-94 από το Σικάγο και ανέκτησε το πλεονέκτημα έδρας παίρνοντας προβάδισμα 2-1 στη σειρά των ημιτελικών της Ανατολής. Κορυφαίοι Λεμπρόν και Μπος.

Σαν πρωταθλητές
Το λάθος του πρώτου αγώνα διόρθωσε το Μαϊάμι. Οι πρωταθλητές επικράτησαν 104-94 των Μπουλς στο Σικάγο και ανακτώντας το πλεονέκτημα έδρας πήραν προβάδισμα με 2-1 στη σειρά των ημιτελικών της Ανατολής.

Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι από την αρχή και κρίθηκε στην τέταρτη περίοδο, όταν «μίλησε» η κλάση του Λεμπρόν Τζέιμς. Ο ηγέτης της Χιτ είχε 25 πόντους-12 εξ αυτών στην τέταρτη περίοδο-, 8 ριμπάουντ και 7 ασίστ, ενώ ο Κρις Μπος με 20 πόντους και 19 ριμπάουντ στάθηκε στο πλευρό του.

Ο Κάρλος Μπούζερ με 21 και οι Τζίμι Μπάτλερ και Νέιτ Ρόμπινσον με 17 πρωταγωνίστησαν από τους «ταύρους», που έπαιξαν ξανά δίχως τους Ντενγκ, Χάινριχ και Ρόουζ. Παράλληλα ο Ναζρ Μοχάμεντ αποβλήθηκε στη δεύτερη περίοδο για σπρώξιμο στον Λεμπρόν Τζέιμς.

To τέταρτο ματς θα γίνει ξημερώματα Τρίτης (2:30) ξανά στο Σικάγο.

Δωδεκάλεπτα: 25-25, 50-52, 70-70, 94-104.

Μπουλς: Μπούζερ 21, Μπάτλερ 17 (5 ριμπ.), Ρόμπινσον 17 (6 ριμπ., 7 ασίστ), Μπελινέλι 16 (6 ασίστ), Νοά 15 (11 ριμπ.), Γκίμπσον 6 (5 ριμπ.), Τιγκ 2, Μοχάμεντ.

Χιτ: Τζέιμς 25 (8 ριμπ., 7 ασίστ), Μπος 20 (19 ριμπ.), Κόουλ 18, Ουέιντ 10 (5 ασίστ), Τσάλμερς 9, Μπατιέ 9, Άντερσεν 5, Χάσλεμ 4, Άλεν 4. Πηγή:sport-fm.gr

Αργεντινή: «Κόλλησε» η Μπελγκράνο!! (videos)

Ήταν ανώτερη σε ολόκληρο το 90λεπτο, αλλά η Μπελγκράνο έμεινε στο 0-0 με την Ατλέτικο Ραφαέλα, η οποία συνέχισε την εντυπωσιακή πορεία της στο Final της Αργεντινής.
Είναι χαρακτηριστικό πως η Ατλέτικο κράτησε την τέταρτη θέση της κατάταξης του Final και παράλληλα διατήρησε απόσταση ασφαλείας από τις «επικίνδυνες» θέσεις της τριετής βαθμολογίας, έξι αγωνιστικές πριν από το τέλος της σεζόν. Στην προκειμένη, πάντως, η ομάδα του Χόρχε Μπουρουτσάγκα αγωνίστηκε παθητικά έχοντας φανερό στόχο την ισοπαλία.
Από την πλευρά της, η Μπελγκράνο έχει εξασφαλίσει τη σωτηρία της, αλλά πλέον έμεινε δέκα βαθμούς μακριά από την πρώτη θέση του Final. Άλλωστε δεν μετουσίωσε την κυριαρχία της σε γκολ και έμεινε χωρίς νίκη για τέταρτο συνεχόμενο παιχνίδι.
Παρακάτω η βαθμολογία του Final:
Ομάδα
Αγώνες
Βαθμοί
Λανούς
12
26
Νιούελς Ολντ Μπόις
12
25
Ρίβερ Πλέιτ
12
22
Ατλέτικο Ραφαέλα
13
21
Γοδόι Κρουζ Ντε Μεντόζα
12
20
Άρσεναλ Σαραντί
12
19
Κίλμες
12
17
Σαν Λορένζο
12
17
Ολ Μπόις
12
16
Ρασίνγκ Κλουμπ
12
16
Μπελγκράνο Ντε Κόρντομπα
13
16
Τίγκρε
12
16
Ιντεπεντιέντε
12
15
Κολόν Σάντα Φε
12
15
Ουνιόν Σάντα Φε
12
12
Σαν Μαρτίν Σαν Χουάν
12
11
Βελέζ Σάρσφιλντ
12
10
Μπόκα Τζούνιορς
12
10
Εστουντιάντες Λα Πλάτα
12
8
Αρχεντίνος Τζούνιορς
12
7
Σημείωση: Η πρωταθλήτρια της Inicial (Βελέζ Σάρσφιλντ) θα αντιμετωπίσει την πρωταθλήτρια του Final στις 30 Ιουνίου του 2013 σε μονό αγώνα, ο οποίος θα καθορίσει τον πρωταθλητή της σεζόν.
Η βαθμολογία για το Κόπα Σουνταμερικάνα:
Ομάδα
Αγώνες
Βαθμοί
Λανούς
31
60
Μπελγκράνο Ντε Κόρντομπα
32
52
Ρίβερ Πλέιτ
31
51
Ρασίνγκ Κλουμπ
31
49
Σαν Λορένζο
31
43
Ατλέτικο Ραφαέλα
32
41
Κολόν Σάντα Φε
31
41
Γοδόι Κρουζ Ντε Μεντόζα
31
40
Ολ Μπόις
31
37
Εστουντιάντες Λα Πλάτα
31
36
Κίλμες
31
36
Ιντεπεντιέντε
31
32
Σαν Μαρτίν Σαν Χουάν
31
28
Αρχεντίνος Τζούνιορς
31
26
Ουνιόν Σάντα Φε
31
19
Σημείωση: Στο επόμενο Κόπα Σουνταμερικάνα θα πάρουν μέρος οι πέντε ή έξι ομάδες (ανάλογα με το νικητή της σεζόν) της παραπάνω βαθμολογίας.
Και η τριετής κατάταξη:
Ομάδα
Μέσος όρος
Βελέζ Σάρσφιλντ
1.84
Λανούς
1.66
Ρίβερ Πλέιτ
1.65
Μπόκα Τζούνιορς
1.61
Άρσεναλ Σαραντί
1.58
Μπελγκράνο Ντε Κόρντομπα
1.53
Εστουντιάντες Λα Πλάτα
1.45
Νιούελς Ολντ Μπόις
1.41
Ρασίνγκ Κλουμπ
1.41
Κολόν Σάντα Φε
1.38
Ολ Μπόις
1.33
Τίγκρε
1.33
Γοδόι Κρουζ Ντε Μεντόζα
1.32
Ατλέτικο Ραφαέλα
1.30
Σαν Λορένζο
1.25
Αρχεντίνος Τζούνιορς
1.21
Κίλμες
1.16
Ιντεπεντιέντε
1.14
Σαν Μαρτίν Σαν Χουάν
1.10
Ουνιόν Σάντα Φε
1.00
Σημείωση: Οι τελευταίοι τρεις υποβιβάζονται στη δεύτερη κατηγορία, στο τέλος του Final.






Πηγή:  onsports.gr