Σάββατο 11 Μαΐου 2013

Τουλάχιστον ο Καζλάουσκας το πάλεψε...!

Ο Ολυμπιακός δίχως να κλέψει κανένα ματς πήρε την πρόκριση κι ο Σπύρος Καβαλιεράτος θυμάται τον Γιόνας Καζλάουσκας και γράφει για την κατάθεση ψυχής των «ερυθρόλευκων». 
Ο Καζλάουσκας... κοιμάται κάπου ανάμεσα στη Λιθουανία και την Κίνα, τώρα η ΤΣΣΚΑ έχει Μεσίνα, όμως ο Ολυμπιακός έκαψε και πάλι το σενάριο της Ευρωλίγκα. Δίχως να κλέψει το ματς, δίχως να πιάσει στον ύπνο κανέναν... Τέτοια αιχμαλωσία σε φαβορί ενός αγώνα, δεν έχει γίνει ποτέ στο μπάσκετ.
Ο πρωταθλητής Ευρώπης, λοιπόν, προκάλεσε την ΤΣΣΚΑ, αλλά οι Ρώσοι δεν ανταποκρίθηκαν. Από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό κυνηγούσαν τον Ολυμπιακό, ο μεγάλος Έτορε Μεσίνα είχε την καλύτερη θέση στην Ο2 Αρένα, όμως ο... ταπεινός Μπαρτζώκας έκανε ό,τι ήθελε στο παρκέ. Τι κι αν προσπαθούσαν μάταια οι Λάτισεφς και Ρίζικ να κρατήσουν στο παιχνίδι του πάμπλουτους Ρώσους; Μόνο με βολές σκόραρε η ΤΣΣΚΑ στο τρίτο δεκάλεπτο, άλλες τέσσερις σούταρε στην εκκίνηση της τέταρτης περιόδου. Συνολικά 30 εκτέλεσε η ΤΣΣΚΑ, μόλις 17 ο Ολυμπιακός. Τα δε φάουλ ήταν 25-17... Οι Ρώσοι πίεζαν, οι ίδιοι πήγαιναν και στη γραμμή.
Ε, και; Ο Ολυμπιακός είχε και πλάνο, αλλά έκανε και κατάθεση ψυχής. Ποιο ήταν θεωρητικά το μεγάλο πλεονέκτημα της ΤΣΣΚΑ απέναντι στους ερυθρόλευκους; Οι ψηλοί της. Πόσα καλάθια έβαλε ο ακριβοπληρωμένος Κρστιτς; Μόλις ένα. Ναι, ένα. Πόσους πόντους είχε ο Κάουν; Εβαλε 7. Οι δυο τους είχαν μαζί 9 ριμπάουντ. Η μπάλα δεν έφτανε καν στους σέντερ της ρωσικής ομάδας και ο Χάινς πήρε μόνος του 10 ριμπάουντ. Κρστιτς και Κάουν παίρνουν σε ένα μήνα, όσα παίρνει σε ένα χρόνο ο σούπερμαν του Ολυμπιακού.
Ο Χάινς και ο Αντιτς ήταν μακράν οι κορυφαίοι του Ολυμπιακού. Ο Σκοπιανός έκανε το καλύτερό του παιχνίδι στη σεζόν, ίσως και στη διετία του στον Πειραιά. Αλλά δεν ήταν μόνο δική του δουλειά τα ριμπάουντ. Πέντε πήρε ο Σπανούλης, τέσσερα ο Σλούκας, δηλαδή οι γκαρντ της ομάδας είχαν όσα ριμπάουντ είχαν και οι σέντερ των Ρώσων. Το μειονέκτημα του Ολυμπιακού, λοιπόν, έγινε πλεονέκτημα, πήρε 41 ριμπάουντ έναντι 29 της ΤΣΣΚΑ...
Ο Ολυμπιακός είναι ο πρωταθλητής Ευρώπης, αλλά αυτός που έδειχνε πιο πεινασμένος φορούσε τη λευκή φανέλα στο Λονδίνο. Την Κυριακή στο Λονδίνο, πρέπει να γίνει... απόβαση Ελλήνων. Οι 4.000 που βρέθηκαν στις εξέδρες έκαναν πάρτι, αλλά χρειάζονται περισσότεροι. Δεν είναι η στιγμή για πανηγυρισμούς, ούτε για μεγάλες κουβέντες. Ο Ολυμπιακός έκανε τη μισή δουλειά, όμως όσο υπερήφανος κι αν είναι ο κόσμος του, θέλει και την κούπα. Τίποτα δεν τελείωσε, λοιπόν.
Απλά μετά απ΄όσα έγιναν στο Λονδίνο, αποδείχθηκε πως κανείς θεός δεν κοιμήθηκε στην Πόλη. Κανένας Καζλάουσκας, όσο κι αν κάποιοι προσπάθησαν να του χρεώσουν αποκλειστικά την περυσινή ήττα. Ο Ολυμπιακός είναι φτιαγμένος από μέταλλο, δεν φοβάται κανέναν, μπορεί να νικήσει είτε με ανατροπή, είτε με απόλυτη κυριαρχία από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό. Ακόμα κι αν ο Σπανούλης είναι άστοχος, παράλληλα παραμένει ο ηγέτης. Γιατί κόντρα στην ΤΣΣΚΑ μοίρασε την μπάλα, έπαιξε άμυνα για σεμινάριο, έπαιξε για την ομάδα και όχι για τον εαυτό του. Τον ενδιαφέρει η κούπα, τα βραβεία για τον MVP είναι δευτερεύουσας σημασίας.
Οσο για την ΤΣΣΚΑ; Φέτος έχει προπονητή, δεν έλεγαν οι ειδικοί; Αλήθεια, εσείς στο παρκέ είδατε την ΤΣΣΚΑ να κάνει κάτι; Η μπάλα δεν πέρασε ποτέ στους ψηλούς, οι Ρώσοι δεν είχαν ποτέ απάντηση στην πιεστική άμυνα του Ολυμπιακού. Ο Μίλος Τεόντοσιτς μοιράζεται μαζί με τους Κάιλ Χάινς και Πέρο Αντιτς τον τίτλο του MVP της αναμέτρησης για τους ερυθρόλευκους, ο Παπαλουκάς και ο Τζάκσον δεν εμφανίστηκαν ποτέ στο γήπεδο. Δίχως πλέι μέικερ, δεν γίνεται μια ομάδα να πάρει την Ευρωλίγκα.
Ο Ολυμπιακός είχε στη θέση του οδηγού εναλλάξ τους Σπανούλη, Λο και Σλούκα και έλεγξε απόλυτα το παιχνίδι. Στο πρώτο ημίχρονο παιζόταν μπάσκετ για σεμινάριο στην επίθεση, ενώ σε όλο το ματς η άμυνα εγκλώβισε την ΤΣΣΚΑ. Αν δεν έβαζε το τρίποντο στο τέλος ο Μίτσοφ, ούτε τους 50 πόντους θα ξεπερνούσαν οι Ρώσοι. Αλήθεια, τώρα για τον Μεσίνα, τον Τεόντοσιτς, τον Κρστιτς θα γραφτούν τα υποτιμητικά σχόλια που διαβάσαμε από τους ειδικούς πέρυσι; Απ' όσους προτίμησαν να μειώσουν τη νίκη του Ολυμπιακού, λέγοντας πως κοιμήθηκε ο Καζλάουσκας; Τουλάχιστον ο Γιόνας το πάλεψε και έχασε στο τελευταίο σουτ. Τούτη τη φορά ήταν η σειρά της ΤΣΣΚΑ για το τελευταίο σουτ. Εκανε το 52-69...

Πηγή:  gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: