Σάββατο 11 Μαΐου 2013

Γερμανικές εκκρεμότητες!!

Η τέταρτη θέση, τα τελευταία ευρωπαϊκά εισιτήρια και η μάχη της παραμονής είναι οι εκκρεμότητες στην Bundesliga. Πολλά θα κριθούν στην 33η αγωνιστική.

Γερμανικές εκκρεμότητες
Έχουμε και λέμε: πρωταθλήτρια η Μπάγερν και δεύτερη η Ντόρτμουντ, που θα τα πουν στον τελικό του Champions League. Σίγουρα τρίτη η Λεβερκούζεν που εξασφάλισε το εισιτήριο για τους ομίλους, ενώ δεδομένα υποβιβασμένη η Γκρόιτερ Φιρτ. Από εκεί και πέρα, ωστόσο, υπάρχουν εκκρεμότητες που πολλές εξ αυτών θα ξεκαθαρίσουν στην 33η αγωνιστική.

Η Σάλκε υποδέχεται τη Στουτγκάρδη (που ως φιναλίστ του Κυπέλλου έχει εξασφαλίσει θέση στο Europa League) και με νίκη αγκαλιάζει την τέταρτη θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League. Οι «βασιλικοί μπλε» είναι στο +3 από την Άιντραχτ (που παίζει στη Βρέμη με τη Βέρντερ η οποία κινδυνεύει ακόμη και με υποβιβασμό).

Η ομάδα της Φρανκφούρτης με 49 βαθμούς και η Φράιμπουργκ (που παίζει στην έδρα της Γκρόιτερ Φιρτ) με 48 είναι κοντά στο Europa League, ενώ στους 45 είναι το Αμβούργο το οποίο παίζει με τη Χόφενχαϊμ. Η τελευταία είναι προτελευταία με 28 βαθμούς και καίγεται για τη νίκη, προκειμένου να οδηγηθεί τουλάχιστον μία θέση πιο ψηλά, ώστε να διεκδικήσει σε μπαράζ παραμονής/ανόδου με την τρίτη ομάδα της δεύτερης κατηγορίας τη σωτηρία. Στο χείλος του γκρεμού είναι η Φορτούνα Ντίσελντορφ, που φιλοξενεί τη Νυρεμβέργη, αλλά και η Άουγκσμπουργκ που παίζει στο Μόναχο με την Μπάγερν.

Το πρόγραμμα της 33ης αγωνιστικής

Σάββατο 11/5

Μπάγερν Μονάχου-Άουγκσμπουργκ (16:30)
Σάλκε-Στουτγκάρδη
Λεβερκούζεν-Ανόβερο
Βόλφσμπουργκ-Ντόρτμουντ
Βέρντερ Βρέμης-Άιντραχτ Φρανκφούρτης
Χόφενχαϊμ-Αμβούργο
Μάιντς-Γκλάντμπαχ
Γκρόιτερ Φιρτ-Φράιμπουργκ
Φορτούνα Ντίσελντορφ-Νυρεμβέργη

Η επόμενη αγωνιστική (34η)

Σάββατο 18/5

Ντόρτμουντ-Χόφενχαϊμ (16:30)
Γκλάντμπαχ-Μπάγερν Μονάχου
Στουτγκάρδη-Μάιντς
Ανόβερο-Φορτούνα Ντίσελντορφ
Νυρεμβέργη-Βέρντερ Βρέμης
Φράιμπουργκ-Σάλκε
Άουγκσμπουργκ-Γκρόιτερ Φιρτ
Αμβούργο-Λεβερκούζεν
Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Βόλφσμπουργκ Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: