Σάββατο 11 Μαΐου 2013

«Δεν εμπλέκεται σε στημένα η Λα Κορούνια»

Σοβαρές καταγγελίες περί στημένων αγώνων έκανε ο πρόεδρος της Ντεπορτίβο Λα Κορούνια, Αουγκούστο Λεντόιρο, κατά τη διάρκεια σύσκεψης της ισπανικής Λίγκας.

«Δεν εμπλέκεται σε στημένα η Λα Κορούνια»
Το 2011 υποβιβάστηκε στη δεύτερη κατηγορία της Ισπανίας, παρότι τα προηγούμενα χρόνια ήταν μια από τις ομάδες που πρωταγωνιστούσαν, τόσο εντός, όσο και εκτός συνόρων. Η Ντεπορτίβο Λα Κορούνια επέστρεψε στην Πριμέρα Ντιβιζιόν και φέτος βρίσκεται ξανά σε δύσκολη θέση και κινδυνεύει άμεσα με υποβιβασμό.

Η κρίσιμη βαθμολογική κατάσταση της ομάδας έχει εξήγηση, σύμφωνα με τον πρόεδρο του συλλόγου, Αουγκούστο Λεντόιρο. Αυτή δεν είναι άλλη από τα στημένα παιχνίδια, με τα οποία κάποιες ομάδες καταφέρνουν να… επιβιώνουν σε βάρος της Λα Κορούνια.

«Όλοι γνωρίζουμε αυτά που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια. Στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου σχεδόν όλα τα παιχνίδια είναι στημένα, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να την πληρώνει η ομάδα μου, η οποία ποτέ δεν συμμετείχε σε τέτοιες βρώμικες καταστάσεις. Κανείς από τη Ντεπορτίβο, ούτε παίκτης, ούτε παράγοντας, δεν μπήκε στο παιχνίδι αυτό και απόδειξη τούτου είναι ο υποβιβασμός μας το 2011 και η βαθμολογική μας θέση φέτος. Υπάρχουν ομάδες που φέρνουν αναπάντεχα αποτελέσματα και όλοι ξέρουμε πώς το καταφέρνουν αυτό. Ας μην είμαστε υποκριτές», ήταν η θέση του Λεντόιρο στη σύσκεψη που έγινε στην ισπανική Λίγκα σχετικά με τα ύποπτα παιχνίδια.

Συνεχίζοντας την ομιλία του, ο πρόεδρος της Λα Κορούνια στάθηκε στον υποβιβασμό της ομάδας του το 2011. «Σε εκείνο το πρωτάθλημα στήθηκαν πολλά παιχνίδια στο τέλος της περιόδου. Τα αποτελέσματα είχαν συμφωνηθεί με ένα σκοπό. Να υποβιβαστεί η Λα Κορούνια. Δυστυχώς δεν μπορώ να αποδείξω αυτά που λέω, όμως είμαι βέβαιος πως όλοι ξέρουν και όλοι καταλαβαίνουν πώς βρέθηκε η ομάδα μου στη δεύτερη κατηγορία και πώς κάποιες άλλες, χειρότερες, κατάφεραν να επιβιώσουν», τόνισε ο Αουγκούστο Λεντόιρο.
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: