Σάββατο 11 Μαΐου 2013

Νουμεράκια…!!

70 χρόνια Κυπέλλου συμπληρώνονται φέτος με τον Αστέρα Τρίπολης και τον Ολυμπιακό να μονομαχούν με φόντο το τρόπαιο. Ποιοι είναι οι αριθμοί που ακολουθούν τους δύο αντιπάλους.

Νουμεράκια…
Αστέρας Τρίπολης και Ολυμπιακός (20:30, ΑΝΤ1, ΟΤΕ SPORT) διασταυρώνουν τα ξίφη τους με τους μεν «ερυθρόλευκους» να θέλουν να κάνουν το νταμπλ και τους Αρκάδες να επιθυμούν να γράψουν ιστορία για πρώτη φορά! Τα νούμερα πολλές φορές δείχνουν την αλήθεια και το sport-fm.gr σας τα παρουσιάζει.

6. Ο Αστέρας Τρίπολης είναι η έκτη ομάδα από την επαρχία με παρουσία στον τελικό του Κυπέλλου. Λάρισα, ΟΦΗ, Καστοριά, Δόξα Δράμας και Πιερικός είναι οι ομάδες που προηγήθηκαν.

6. Ο πρώτος σκόρερ των τελικών του Κυπέλλου είναι ο Γιώργος Σιδέρης. Ο επιθετικός του Ολυμπιακού έχει πετύχει έξι γκολ και τον ακολουθούν με πέντε οι Γιώργος Δαρίβας και Κώστας Πολυχρονίου.

5. Κώστας Μήτρογλου, Στέφανος Αθανασιάδης και Αλεσάντρε Ντακόλ είναι οι πρώτοι σκόρερ της διοργάνωσης μέχρι στιγμής με πέντε γκολ. Ο φορ του Ολυμπιακού αν πετύχει γκολ στον τελικό θα βγει το «πρώτο κανόνι».

2. Σε δύο τελικούς έχει λάβει μέρος μέχρι στιγμής ο Σάκης Τσιώλης ως παίκτης. Ο Έλληνας τεχνικός του Αστέρα έχει παίξει με τη φανέλα της Λάρισας στον τελικό του 1983-1984 κόντρα στον Παναθηναϊκό όταν και είχαν νικήσει οι «πράσινοι» με 2-0 ενώ την επόμενη χρονιά είχε πανηγυρίσει την κατάκτηση του τροπαίου νικώντας τον ΠΑΟΚ με 4-1. Φέτος είναι η πρώτη του παρουσία σε τελικό ως προπονητής.

1. Ο Αστέρας Τρίπολης είναι η πρώτη ομάδα από την Πελοπόννησο που συμμετέχει σε τελικό Κυπέλλο, ξεπερνώντας παραδοσιακές δυνάμεις όπως Παναχαϊκή, Πανηλειακός κ.α. Πηγή:sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: