Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

Υπολογίζει σε «Τόρο»

Ο Κλαούντιο Ρανιέρι είδε τον Βασίλη Τοροσίδη να προπονείται κανονικά την Πέμπτη και τον υπολογίζει για την αναμέτρηση της Εθνικής ομάδας με τις Νήσους Φερόε στα προκριματικά.

Υπολογίζει σε «Τόρο»
Με τον Βασίλη Τοροσίδη συνεχίζει να καταστρώνει τα πλάνα του ο Κλαούντιο Ρανιέρι. Ούτως ή άλλως οι εξετάσεις στις οποίες είχε υποβληθεί (για το πρόβλημα στην ποδοκνημική) ήταν «καθαρές» απλά σήμερα αυτό διαπιστώθηκε και στην πράξη, με τον δεξιό μπακ της Ρόμα να συμμετέχει στο κανονικό πρόγραμμα με τους υπόλοιπους διεθνείς.

Ο Ιταλός τεχνικός τον προορίζει για το αρχικό σχήμα απέναντι στις Νήσους Φερόε, όπως προκύπτει και από τις δοκιμές που έχει κάνει ως τώρα. Σύμφωνα λοιπόν με αυτές (σε σύστημα 4-3-3) τερματοφύλακας θα είναι ο Καρνέζης. Στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- θα βρίσκονται οι Νίκος Καράμπελας, Βαγγέλης Μόρας, Κώστας Μανωλάς και Βασίλης Τοροσίδης.

Στη μεσαία γραμμή έχει δοκιμάσει σχήμα με τους Μανιάτη σε ρόλο αμυντικού χαφ, Σάμαρη ως δεξί εσωτερικό χαφ και Χριστοδουλόπουλο ως αριστερό. Στην επίθεση βέβαιη πρέπει να θεωρείται η παρουσία του Γκέκα στην κορυφή, που επανέρχεται στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, ενώ στα άκρα έχει γίνει δοκιμή με τους Μαυρία (δεξιά) και Καρέλη (αριστερά). Μια επιλογή που εξετάζει σοβαρά είναι αυτή του Κονέ που μοιάζει πιθανό να βρει θέση στο αρχικό σχήμα.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Έρτσεγκ: «Να κάνουμε την έκπληξη στο ΣΕΦ»

Νίκη στο ΣΕΦ ορέγεται ο Ζόραν Έρτσεγκ με τη Γαλατάσαραϊ απέναντι στην παλιά του ομάδα, τον Ολυμπιακό.

Έρτσεγκ: «Να κάνουμε την έκπληξη στο ΣΕΦ»
Ο Ζόραν Έρτσεγκ επιστρέφει στο ΣΕΦ σαν αντίπαλος του Ολυμπιακού και θέλει τη νίκη στην αποψινή αναμέτρηση.

«Είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, αλλά θα δώσουμε το 100% και ελπίζουμε να κάνουμε την έκπληξη», δήλωσε ο φόργουορντ της Γαλατάσαραϊ για το ματς κόντρα στην παλιά του ομάδα.

«Ο Ολυμπιακός έχει πολλούς καλούς παίκτες και ο Σπανούλης είναι από τους ηγέτες της ομάδας. Θα προσπαθήσουμε να τον περιορίσουμε, αλλά θα είναι δύσκολο», ανέφερε.

Δείτε τις δηλώσεις του στο κανάλι του Ολυμπιακού στο YouTube:




*Πηγή: sport-fm.gr*

Στο νοσοκομείο ο Πελέ!

Με έντονους πόνους στο στομάχι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ο Πελέ, ο οποίος -πλέον- υποβάλλεται σε μια σειρά από εξετάσεις για να διαπιστωθεί το πρόβλημα.

Στο νοσοκομείο ο Πελέ
Σε μία σειρά από εξετάσεις υποβάλλεται ο Πελέ. Σύμφωνα με όσα αναφέρουν οι βραζιλιάνικες ιστοσελίδες ο μεγάλος άσος του παρελθόντος ακύρωσε την τελευταία στιγμή την παρουσία του σε μια εκδήλωση σε ένα μουσείο καθώς ένιωθε έντονους πόνους στο στομάχι.

Ο Πελέ μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο εκτάκτως στο πλησιέστερο νοσοκομείο για να διαπιστώσουν τον λόγο των έντονων πόνων οι γιατροί.

Για τον λόγο αυτό υποβάλλεται σε μια σειρά από εξετάσεις.

Δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη το πότε αναμένεται να πάρει εξιτήριο.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Τι ετοιμάζει ο Ρανιέρι!!

Πρόβα ενδεκάδας έκανε στην προπόνηση της Τετάρτης ο Κλαούντιο Ρανιέρι εν όψει του αγώνα της Παρασκευής με τα Νησιά Φερόε. Στον άξονα ο Χριστοδουλόπουλος, εκτός ο Κονέ.

Τι ετοιμάζει ο Ρανιέρι
Συνήθως, ο Ιταλός προπονητής δεν φανερώνει τις προθέσεις του για το αρχικό σχήμα και προτιμάει να κρατάει σε… αγωνία τους διεθνείς μέχρι και λίγες ώρες πριν από τη σέντρα. Άλλωστε, πρόσφατο είναι το παράδειγμα στο ματς κόντρα στη Β. Ιρλανδία με τον Κλαούντιο Ρανιέρι να ανακοινώνει την ενδεκάδα στους παίκτες του στο ξενοδοχείο λίγο πριν η αποστολή αναχωρήσει για το γήπεδο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Στη διάρκεια της προπόνησης ο ομοσπονδιακός τεχνικός μοίρασε φανελάκια σε βασικούς και αναπληρωματικούς, επιλέγοντας το σύστημα 4-3-3 και όχι το 4-4-2 που είχαμε δει στο παιχνίδι με τους Βορειοϊρλανδούς.

Οι βασικοί αποτελούνταν από τους Ορέστη Καρνέζη κάτω από τα δοκάρια, δεξιά στην άμυνα ο Βασίλης Τοροσίδης, αριστερά θα κάνει ντεμπούτο ο Νίκος Καράμπελας. Το δίδυμο των στόπερ συνέθεσαν ο Κώστας Μανωλάς με τον Βαγγέλη Μόρα.

Στη μεσαία γραμμή αγωνίστηκαν ο Γιάννης Μανιάτης σε ρόλο αμυντικού χαφ, ο Ανδρέας Σάμαρης (δεξί εσωτερικό χαφ) και ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος (αριστερό εσωτερικό χαφ). Σε ρόλο αριστερού εξτρέμ ήταν ο Νίκος Καρέλης, δεξί εξτρέμ ο Χάρης Μαυρίας και στην κορυφή της επίθεσης ο Φάνης Γκέκας που επέστρεψε στη «γαλανόλευκη» μετά το Μουντιάλ της Βραζιλίας.

Φαίνεται λοιπόν, ότι ο Παναγιώτης Κονέ και ο Κλάους Αθανασιάδης θα μείνουν στον πάγκο του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος και θα χρησιμοποιηθούν ανάλογα με την εξέλιξη του αγώνα με τα Νησιά Φερόε. Εκτός και αν ο Κλαούντιο Ρανιέρι δοκιμάσει κάτι άλλο στην προπόνηση της Πέμπτης.

Γκούμας και Κατεργιαννάκης πιάνουν δουλειά

Στο μεταξύ, στο σημερινό διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΟ θα επικυρωθεί η πρόσληψη του Γιάννη Γκούμα ως νέου προπονητή στην Εθνική Νέων και του Φάνη Κατεργιαννάκη στη θέση του γυμναστή τερματοφυλάκων σε όλες τις μικρές Εθνικές ομάδες. *Πηγή: sport-fm.gr*

Ενισχύεται για να «ανέβει»!

Την απόφαση να ενισχυθεί ο Άρης για να μπορέσει να ανέβει κατηγορία έλαβαν οι διοικούντες την ομάδα και ο Γιάννης Τοπαλίδης.

Ενισχύεται για να «ανέβει»
Την απόφαση να ενισχυθεί ο Άρης για να μπορέσει να ανέβει κατηγορία έλαβαν οι διοικούντες την ομάδα και ο Γιάννης Τοπαλίδης.

Οι άνθρωποι των κίτρινων γνωρίζουν ότι πρέπει «με νύχια και με δόντια» να παραμείνει η ομάδα κοντά στην πρώτη θέση μέχρι το τέλος του 2014.

Πλέον όμως τον Ιανουάριο θα πρέπει να γίνουν τουλάχιστον πέντε μεταγραφές οι οποίες θα ανεβάσουν αγωνιστικό επίπεδο για να μπει δυνατά στη διεκδίκηση της ανόδου στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος.

Όλοι έχουν διαπιστώσει κενά στο ρόστερ και έχουν καταλήξει στις περισσότερες από τις θέσεις που χρειάζεται ενίσχυση η ομάδα, όπως επίσης και στα χαρακτηριστικά των ποδοσφαιριστών που πρέπει να αποκτηθούν,

Σίγουρα θα αποκτηθεί ένας επιθετικός, ένας, εξτρέμ κι ένας στόπερ.

Οι άλλες δυο θέσεις θα είναι για λίγες μέρες ακόμη υπό συζήτηση, όμως και οι πέντε παίκτες που θα αποκτηθούν, θα είναι έμπειροι και ικανοί να αντέξουν την πίεση και να σηκώσουν το βάρος του στόχου.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Έχει πάρει τα μέτρα του ο Ιβάν!!

Ο Ιβάν Σαββίδης είχε «μυριστεί» ότι δεν θα προκύψει τη δεδομένη στιγμή ευνοϊκή ρύθμιση για τα χρέη του ΠΑΟΚ και για αυτό έχει δώσει εντολή σε γραφείο να ερευνήσει το πώς μπορεί να βρεθεί λύση.

Έχει πάρει τα μέτρα του ο Ιβάν
Στον ΠΑΟΚ «πάγωσαν» με την απόφαση που πήρε το Υπουργείο Οικονομικών, που δεν έδωσε λύση στο θέμα με τα χρέη της ΠΑΕ προς το Δημόσιο, ενώ είχαν δοθεί… υποσχέσεις. Τα χθεσινοβραδινά νέα δεν ήταν ευχάριστα για τον «Δικέφαλο του Βορρά», αλλά δεν ξάφνιασαν άπαντες στον σύλλογο.

Ο Ιβάν Σαββίδης φαίνεται πως κάτι είχε καταλάβει ή τουλάχιστον είχε πάρει τα... μέτρα του για παν ενδεχόμενο. Σύμφωνα με την «SportDay», έχει δώσει εντολή σε γραφείο για να ερευνήσει το πώς μπορεί να κινηθεί η ομάδα της Θεσσαλονίκης για να επιδιώξει να μπει στις ρυθμίσεις και να φύγει από πάνω της αυτό το βάρος. Υπάρχει αισιοδοξία πως και στην περίπτωση που δεν βρεθεί έτσι η λύση, θα βγει σύντομα νέα ρύθμιση που θα ανακουφίσει τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ.

Επιπλέον, αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον η επίσημη αντίδραση του Ιβάν Σαββίδη, που αυτή τη στιγμή είναι ξεκάθαρος ότι αν δεν τελειώσει θετικά το συγκεκριμένο ζήτημα, δεν θα «τρέξει» τις εξελίξεις που αφορούν το προπονητικό κέντρο στη Θέρμη.
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Δένει» Μπλουμς ο Παναθηναϊκός!

Στον Παναθηναϊκό έχουν μείνει απολύτως ικανοποιημένοι με τον Γιάνις Μπλουμς και αναμένεται η συνεργασία των δύο πλευρών να ανανεωθεί για δύο χρόνια.

«Δένει» Μπλουμς ο Παναθηναϊκός
Τελικά, δεν θα μείνει… λίγο στον Παναθηναϊκό ο Γιάνις Μπλουμς που αποκτήθηκε από τους νταμπλούχους Ελλάδας με σκοπό να καλύψει το κενό που δημιουργήθηκε με τον τραυματισμό του ΝτεΜάρκους Νέλσον.

Αρχικά, ο Λετονός γκαρντ υπέγραψε συμβόλαιο 1+1 μήνα με τους «πράσινους» στις 2 Οκτωβρίου και η οψιόν που υπήρχε μεταξύ των δύο πλευρών για ανανέωση της συνεργασίας τους, ενεργοποιήθηκε την 1η Νοεμβρίου.

Πρόσφατα ο 32χρονος αθλητής συμφώνησε με το «τριφύλλι» για νέο συμβόλαιο διάρκειας δύο ετών, όπως αναφέρεται στην «Πράσινη».

Ο Μπλουμς είναι πολύ «ζεστός» έξω από τα 6,75μ και στα δέκα παιχνίδια στα οποία έχει προλάβει να πάρει μέρος, έχει βάλει 23 τρίποντα σε 42 προσπάθειες. Μάλιστα, στην Ευρωλίγκα το ποσοστό του είναι εξαιρετικό, με 9 εύστοχα σε 11 σουτ.

Στην Basket League έχει μ.ο. 7,6 πόντους με 20% στα δίποντα 44,44% στα τρίποντα 2,2 ριμπάουντ 1,2 ασίστ και 0,6 κλεψίματα. Στα ευρωπαϊκά ματς με τον Παναθηναϊκό έχει 8,5 πόντους ανά ματς 33,3 % στα δίποντα 81,8 % στα τρίποντα, το απόλυτο στις βολές (5/5). Επιπλέον, στα ριμπάουντ έχει 0.8 ριμπάουντ και 0,5 ασίστ. *Πηγή: sport-fm.gr*

Έτοιμοι για στόπερ!!

Στον Ολυμπιακό ανεξάρτητα με ό,τι γράφουν στην Ισπανία για τον Αμπιντάλ έχουν κάνει την... προεργασία τους για την απόκτηση ενός κεντρικού αμυντικού.

Έτοιμοι για στόπερ
Στην Ισπανία δεν λένε να σταματήσουν να γράφουν για τον Αμπιντάλ και το ενδεχόμενο αυτός να επιστρέψει στην Μπαρτσελόνα αλλά έχοντας σταματήσει το ποδόσφαιρο για να αναλάβει το πόστο του διευθυντή των ακαδημιών.

Στον Ολυμπιακό δεν επηρεάζονται από αυτά, γνωρίζουν τις προθέσεις του παίκτη, αλλά έχοντας «ζυγίσει» τις συνθήκες και βλέποντας τις επιλογές στους κεντρικούς αμυντικούς σκέφτονται να κινηθούν για την απόκτηση ενός παίκτη που θα αγωνίζεται στη θέση αυτή.

Ποιες είναι οι συνθήκες; Εκτός της υπόθεσης του Αμπιντάλ, το γεγονός ότι ο Σιόβας δεν δείχνει να έχει… αφήσει πίσω τον τραυματισμό του έχουν αναγκάσει τον Μίτσελ να σκέφτεται ότι προτιμότερο είναι να αποκτηθεί ένας παίκτης ακόμη.

Πληροφορία από την Ισπανία φέρνουν τους ερυθρόλευκους να έχουν έτοιμο στόπερ από την Πριμέρα!

Φυσικά και πάλι πρόκειται για επιλογή του Μίτσελ, όπως έγινε το καλοκαίρι με τον Μποτία.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού γνωρίζει πολύ καλά την αγορά στην πατρίδα του, επαφές φέρεται να έχει κάνει και ο Λορένθο και ίσως τελικά υπάρχει έτοιμη λύση ανάλογα με την εξέλιξη στην υπόθεση Αμπιντάλ.
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Παπ» και με… σομπρέρο!!

Οι Ρόκετς νίκησαν 113-101 τους Τίμπεργουλβς στο Μεξικό, με τον Κώστα Παπανικολάου να έχει 14 πόντους με 4/4 τρίποντα. Νέες ήττες για Νικς και Λέικερς.

«Παπ» και με… σομπρέρο
Συνεχίζουν τις εξαιρετικές τους εμφανίσεις οι Ρόκετς και ο Κώστας Παπανικολάου βάζει το… χεράκι του. Η ομάδα του Κέβιν ΜακΧέιλ επικράτησε 113-101 των Τίμπεργουλβς σε αγώνα που έγινε στο Μεξικό, στο πλαίσιο της προώθησης του ΝΒΑ και εκτός ΗΠΑ. Ο 24χρονος φόργουορντ μετά από κάποια ματς όπου ήταν άστοχος από μακριά, αυτή τη φορά ήταν «καυτός» και τελείωσε το ματς με 14 πόντους και 4/4 τρίποντα (είχε επίσης 2/3 βολές και 0/4 δίποντα), 4 ασίστ και 1 λάθος σε 24:01. Ο Τζέιμς Χάρντεν με 23 πόντους και 10 ασίστ μαζί με τον Ντουάιτ Χάουαρντ που είχε 22 πόντους και 10 ριμπάουντ ήταν οι κορυφαίοι των «ρουκετών» που έφτασαν τις επτά νίκες σε οκτώ ματς.

Οι Πέισερς πέρασαν με 81-75 από το Μαϊάμι με τον Ρόι Χίμπερτ να κυριαρχεί στις δύο ρακέτες με 16 πόντους και 15 ριμπάουντ, ενώ οι Μπλέιζερς έκαναν περίπατο στο Ντένβερ με 130-113 και πρωταγωνιστή τον Ντέμιαν Λίλαρντ που είχε 27 πόντους και 9 ασίστ.

Συνεχίζουν να απογοητεύουν Λέικερς και Νικς. Οι πρώτοι έχασαν 109-102 από τους Πέλικανς, για τους οποίους ο Άντονι Ντέιβις σκέπασε τα καλάθια με 25 πόντους, 12 ριμπάουντ και 6 τάπες. Ο Κόμπι Μπράιαντ είχε μεν 33 πόντους, αλλά με μόλις 10/28 σουτ. Στη Νέα Υόρκη ο Εβάν Φουρνιέ έκανε ρεκόρ καριέρας με 28 πόντους οδηγώντας το Ορλάντο στο 97-95 επί των Νικς που συμπλήρωσαν έξι σερί ήττες.

Ρέτζι Τζάκσον και Άντονι Μόροου ντύθηκαν… Ντουράντ και Γουέστμπρουκ (που παραμένουν τραυματίες) βοηθώντας τη Θάντερ να επιβληθεί των Σέλτικς με 109-94 στη Βοστώνη και οι Σανς με 28 πόντους του Τζέραλντ Γκριν από τον πάγκο νίκησαν 112-104 τους Νετς.

Αναλυτικά:

Ουάσινγκτον Ουίζαρντς-Ντιτρόιτ Πίστονς 107-103 Γουόλ 27 (11 ασίστ), Μπάτλερ 18, Γκορτάτ 14 (13 ριμπ.), Πιρς 13, Χάμφρις 12-Τζένινγκς 32 (10 ασίστ), Κάλντγουελ-Πόουπ 20, Μονρό 18.

Ατλάντα Χοκς-Γιούτα Τζαζ 100-97 Μίλσαπ 30 (17 ριμπ.), Τιγκ 20, Κόρβερ 17 (10 ριμπ.), Σεφολόσα 10, Χόρφορντ 8-Μπερκς 22, Φέιβορς 20, Καντέρ 16, Χέιγουορντ 11, Μπερκ 11 (11 ασίστ), Μπούκερ 10.

Μπόστον Σέλτικς-Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ 94-109 Ρόντο 20 (12 ασίστ), Μπράντλεϊ 17, Σάλιντζερ 14 (11 ριμπ.), Όλινικ 14, Γκριν 14-Τζάκσον 28, Μόροου 28, Κόλισον 12, Ιμπάκα 11, Τόμας 7 (13 ριμπ.).

Μαϊάμι Χιτ-Ιντιάνα Πέισερς 75-81 Ουέιντ 20, Ουίλιαμς 15, Μπος 9, Κόουλ 9, Τσάλμερς 7, Ντενγκ 5-Χόουπλαντ 17, Χίμπερτ 16 (15 ριμπ.), Σλόαν 15, Χιλ 9 (10 ριμπ.), Πράις 7, Σκόλα 6, Άλεν 6.

Νιου Γιορκ Νικς-Ορλάντο Μάτζικ 95-97 Άντονι 27, Τζέι Αρ Σμιθ 19, Σάμπερτ 10, Τζέισον Σμιθ 10, Λάρκιν 9-Φουρνιέ 28, Βούτσεβιτς 20 (13 ριμπ.), Χάρις 12, Φράι 9, Νίκολσον 8.

Νιου Ορλίνς Πέλικανς-Λος Άντζελες Λέικερς 109-102 Ντέιβις 25 (12 ριμπ., 6 τάπες), Έβανς 19 (11 ασίστ), Χόλιντεϊ 17, Άντερσον 17, Ασίκ 7 (13 ριμπ.)-Μπράιαντ 33, Μπούζερ 16, Λιν 15, Χιλ 10, Τζόνσον 10, Ντέιβις 8 (11 ριμπ.).

Ντένβερ Νάγκετς-Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς 113-130 Λόσον 32, Χίκσον 14 (11 ριμπ.), Τσάντλερ 11, Άρθουρ 10, Φαρίντ 10, Γκαλινάρι 9-Λίλαρντ 27, Λόπεζ 19, Κέιμαν 16, ΜακΚόλουμ 15, Όλντριτζ 12, Μάθιους 12.

Φίνιξ Σανς-Μπρούκλιν Νετς 112-104 Γκριν 28, Τόμας 21, Ντράγκιτς 18, Μπλέντσο 11, Πλάμλι 8 (10 ριμπ.)-Τζόνσον 21, Τελέτοβιτς 16, Λόπεζ 16, Μπογκντάνοβιτς 12, Ουίλιαμς 12, Γκαρνέτ 12 (10 ριμπ.).

Μινεσότα Τίμπεργουλβς-Χιούστον Ρόκετς 101-113 Μπρούερ 18, Γουίγκινς 15, Μάρτιν 12, Πέκοβιτς 11 (13 ριμπ.)-Χάρντεν 23 (10 ασίστ), Χάουαρντ 22 (10 ριμπ.), Αρίζα 19, Παπανικολάου 14, Μπλακ 10.

Δείτε τις βαθμολογίες στο ΝΒΑ. *Πηγή: sport-fm.gr*

Νίκολιτς: «Ξέρω για ΑΕΚ, μεγάλη μου τιμή»

Ενήμερος για το ενδιαφέρον της ΑΕΚ δήλωσε στην «SportDay» ο Νεμάνια Νίκολιτς. «Είναι τεράστιο κλαμπ, με σπουδαία ιστορία», ανέφερε μεταξύ άλλων ο 27χρονος επιθετικός.

Νίκολιτς: «Ξέρω για ΑΕΚ, μεγάλη μου τιμή»
Συγκεντρωμένος στις αγωνιστικές του υποχρεώσεις είναι ο Νεμάνια Νίκολιτς όπως επισήμανε μέσω της «SportDay». Ο φορ της Βιντεότον γνωρίζει ότι ενδιαφέρεται η ΑΕΚ για τον ίδιο, αλλά όπως είπε, το μυαλό του είναι στα ματς της Εθνικής Ουγγαρίας για τα προκριματικά του EURO 2016. Πάντως, χαρακτήρισε μεγάλη τιμή το γεγονός ότι σκέφτεται να τον αποκτήσει η Ένωση. Μάλιστα, τον συγκεκριμένο παίκτη θα τον βρει στον δρόμο της η Εθνική στις 29 Μαρτίου.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του


Νεμάνια, θα μας κάνεις ένα πρώτο σχόλιο για το ενδιαφέρον που προέκυψε από την ΑΕΚ προς το πρόσωπό σου;

«Πληροφορήθηκα κι εγώ το ενδιαφέρον της ΑΕΚ και είναι μεγάλη μου τιμή. Ο μάνατζέρ μου χειρίζεται αυτά τα θέματα. Εχουμε τρία πολύ σημαντικά παιχνίδια με τη Βιντεότον και δύο σημαντικά με την εθνική ομάδα. Αυτή τη στιγμή θέλω να επικεντρωθώ σε αυτά τα ματς. Αργότερα θα δούμε τι μπορεί να συμβεί».

Τι γνωρίζεις για την ΑΕΚ;

«Είναι ένα τεράστιο κλαμπ, με σπουδαία ιστορία. Με πολλά πρωταθλήματα και Κύπελλα και σίγουρα πρόκειται για ένα σπουδαίο ποδοσφαιρικό κλαμπ. Γνωρίζω πως αυτή τη στιγμή αγωνίζεται στη δεύτερη κατηγορία, αλλά σίγουρα του χρόνου θα επιστρέψει και πάλι στην πρώτη. Και ελπίζω να συμβεί αυτό».

Το συμβόλαιό σου λήγει του χρόνου το καλοκαίρι. Βρίσκεσαι σε συζητήσεις για την επέκτασή του;

«Όπως είπα, αυτή τη στιγμή είμαι συγκεντρωμένος στις αγωνιστικές υποχρεώσεις μου. Τα υπόλοιπα είναι θέματα που χειρίζεται ο μάνατζέρ μου».

Το 2011 η ΑΕΚ είχε ενδιαφερθεί πάλι για σένα. Τι συνέβη και δεν προχώρησε η μεταγραφή;

«Από τότε έχουν συμβεί πολλά πράγματα. Πραγματικά δεν θυμάμαι τι ακριβώς είχε συμβεί. Θυμάμαι για το τότε ενδιαφέρον, αλλά δεν θυμάμαι πολλές λεπτομέρειες».

Πιστεύεις ότι ήρθε η ώρα για να κάνεις το άλμα στην καριέρα σου και να αγωνιστείς στο εξωτερικό;

«Στόχος μου είναι να εξελίσσομαι και να αγωνίζομαι πάντα σε υψηλό επίπεδο. Δεν είναι εύκολο να διατηρείς αυτό το υψηλό επίπεδο όταν αγωνίζεσαι για 5 συνεχόμενα χρόνια. Ειδικά στο επίπεδο πρωταθλητισμού που κάνει η Βιντεότον. Πάντα έλεγα πως αν μου δοθεί μία ευκαιρία που θα με βοηθήσει να εξελιχθώ, τότε θα την εκμεταλλευτώ».

Επιπλέον, μίλησε και για τον κόσμο των «κιτρινόμαυρων»: «Γνωρίζω πως η ΑΕΚ έχει από τους πλέον φανατικούς οπαδούς στην Ελλάδα. Εχει πολύ κόσμο στο πλευρό της, που την ακολουθεί πιστά σε όλα τα παιχνίδια. Είναι πάντα δίπλα στους ποδοσφαιριστές, δεν τους αφήνουν ποτέ μόνους τους και τους στηρίζουν σε όλα τα γήπεδα. Κάτι που για τον κάθε ποδοσφαιριστή είναι πολύ σημαντικό».

Τα στατιστικά του Νεμάνια Νίκολιτς είναι ομολογουμένως εντυπωσιακά. Μόνο τη φετινή περίοδο έχει πετύχει 13 γκολ σε 14 παιχνίδια (πέρυσι σε 26 ματς 18 γκολ), όντας με διαφορά ο πρώτος σκόρερ του ουγγρικού πρωταθλήματος. Ρωτήσαμε λοιπόν τον 27χρονο επιθετικό να μας κάνει μία περιγραφή των αγωνιστικών χαρακτηριστικών του, για να μας απαντήσει: «Νομίζω πως δεν είμαι ο κατάλληλος για να περιγράψω τον εαυτό μου. Πιστεύω ότι εκμεταλλεύομαι τις ευκαιρίες που μου δίνονται. Παίρνω καλές θέσεις μέσα στην περιοχή και έχω καλό ένστικτο του γκολ. Αυτό είναι που με έχει βοηθήσει μέχρι στιγμής και αυτό πιστεύω ότι είναι το δυνατό μου σημείο. Ωστόσο, προσπαθώ να βελτιώνομαι συνεχώς σε όλους τους τομείς και γι' αυτό δουλεύω καθημερινά στις προπονήσεις».

Θα μας κάνεις ένα σχόλιο για το προσεχές παιχνίδι της Ουγγαρίας με την Ελλάδα;

«Προς το παρόν σκέφτομαι μόνο το παιχνίδι με τη Φινλανδία. Για το παιχνίδι με την Ελλάδα, είναι σημαντικό για εκείνη, αλλά εξίσου σημαντικό και για εμάς. Περιμένω δύο πολύ δύσκολα και συναρπαστικά παιχνίδια, αλλά όπως προείπα, αυτή τη στιγμή προέχει το ματς με τη Φινλανδία».

«Ναι» για πόστο ο Ζιλμπέρτο!

Θετικός στο ενδεχόμενο να αναλάβει πόστο στον Παναθηναϊκό εμφανίζεται ο Ζιλμπέρτο Σίλβα. Δύσκολο να συνεχίσει την μπάλα. Δηλώσεις του μάνατζερ του στην «SportDay».

«Ναι» για πόστο ο Ζιλμπέρτο
Τον Δεκέμβριο αναμένεται να απαντήσει ο Ζιλμπέρτο Σίλβα στην πρόταση που του έχει κάνει ο Παναθηναϊκός. Ως γνωστόν οι «πράσινοι» τον θέλουν πίσω για να φορέσει τη φανέλα τους για έξι μήνες (από τον Ιανουάριο) και στο τέλος της σεζόν να… κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια και να συνεχίσει στην ομάδα, αναλαμβάνοντας κάποιο πόστο.

Ο Βραζιλιάνος δεν γνωρίζει τη δεδομένη στιγμή αν θα σταματήσει τώρα ή αργότερα το ποδόσφαιρο. Ταλαιπωρείται από τραυματισμό και θα περιμένει λίγο ακόμα για να πάρει την οριστική απόφαση, ενώ η τελευταία ομάδα στην οποία αγωνίστηκε είναι η Ατλέτικο Μινέιρο.

Πάντως, εμφανίζεται θετικός στην προοπτική να είναι το… μάτι του «τριφυλλιού» στην πατρίδα του και όπως φαίνεται θα απαντήσει «ναι» το επόμενο μήνα, αλλά συγκεντρώνει λίγες πιθανότητες το ενδεχόμενο να εγκατασταθεί στην Ελλάδα, καθώς θέλει να παραμείνει στη Βραζιλία, για οικογενειακούς λόγους.

«Επίσημα ο Ζιλμπέρτο δεν με έχει ενημερώσει. Θα το κάνει μόνο όταν έχει κάτι οριστικό να πει. Όσο συνεχίζει την αποθεραπεία του είτε πρόκειται για τον Παναθηναϊκό είτε για άλλη ομάδα δεν θα πει και θα πρέπει αυτές οι ομάδες να περιμένουν. Δεν γίνεται να απαντήσει σε κανέναν αυτή τη στιγμή. Τώρα είναι προσηλωμένος για την αποθεραπεία του. Όταν γίνει καλά, θα αποφασίσει για το μέλλον του», δήλωσε στη «SportDay» ο εκπρόσωπος του.

Στον Παναθηναϊκό σκέφτονται να γίνει φιλικό προς τιμήν του πρώην παίκτη τους. *Πηγή: sport-fm.gr*

Total… Ολυμπιακός!!

Το απόλυτο στην Ευρωλίγκα θέλει να διατηρήσει ο Ολυμπιακός υποδεχόμενος τη Γαλατάσαραϊ στο ΣΕΦ. Οι γνωστές απουσίες και η παράδοση με την πρώτη του ευρωπαϊκή αντίπαλο.

Total… Ολυμπιακός
Με… φόρα από τις καλές εμφανίσεις του και χωρίς να πτοείται από τα αγωνιστικά του προβλήματα, ο Ολυμπιακός θέλει να ολοκληρώσει με το απόλυτο, 5/5, τον πρώτο γύρο της Ευρωλίγκας υποδεχόμενος απόψε στο ΣΕΦ τη Γαλατάσαραϊ (21:45, ΝΕΡΙΤ, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και www.sport-fm.gr).

Οι «ερυθρόλευκοι» θα παραταχθούν και πάλι με τρεις «ηχηρές» απουσίες, καθώς Πρίντεζης, Λοτζέσκι και Παπαπέτρου παραμένουν στα «πιτ». Όμως αυτές οι απουσίες δεν εμπόδισαν την ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου να νικήσει την περασμένη εβδομάδα τον Ερυθρό Αστέρα και δεν υπάρχει λόγος να μην πιστεύει πως θα τα καταφέρει και κόντρα στους δευτεραθλητές Τουρκίας, μέσα στο «σπίτι» της, όπου αναμένεται σημαντική προσέλευση κόσμου.

Ο αντίπαλος, πάντως, δεν είναι αμελητέα ποσότητα. Μπορεί να έχει δύο νίκες στον όμιλο και ισάριθμες ήττες μακριά από την Κωνσταντινούπολη, ωστόσο-και παρά την απουσία του τραυματία Μαρτίνας Πότσιους-διαθέτει ένα πολύ ποιοτικό ρόστερ. Με ηγέτη τον Κάρλος Αρόγιο στα γκαρντ, αλλά και τους συμπληρωματικούς Αρσλάν και Γκιουλέρ να τον πλαισιώνουν, τους ικανότατους σκόρερ Αραντόρι, Μίτσοφ και Έρτσεγκ, τους δυναμικούς ψηλούς Αλντεμίρ και Τζαβάι, καθώς και τον δικό μας Ίαν Βουγιούκα, ο Εργκίν Αταμάν έχει στα χέρια του ένα πολύ πλούσιο υλικό που θέλει προσοχή.

Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι Φερνάντο Ρότσα (Πορτογαλία), Μάρτσιν Κοβάλσκι (Πολωνία) και Κάρλος Περούγκα (Ισπανία).

Η πρώτη του αντίπαλος

Η Γαλατάσαραϊ ήταν η πρώτη αντίπαλος του Ολυμπιακού στην μπασκετική ιστορία του, στον προκριματικό γύρο του Κυπέλλου Πρωταθλητριών του 1960. Τότε οι «ερυθρόλευκοι» είχαν χάσει και τα δύο ματς (72-41 και 55-65), ενώ είχαν χάσει και το ματς για το Top 16 το 2012 (78-77) στην Κωνσταντινούπολη, παρά το τρίποντο του Σλούκα από το κέντρο, που είχε στείλει το ματς στην παράταση. Έκτοτε πάντως οι Πειραιώτες έχουν τρεις σερί νίκες, δύο στο ΣΕΦ (88-81 εκείνη τη σεζόν και 72-54 πέρσι στην κανονική περίοδο) και μία στην Πόλη (67-78).

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Α’ Όμιλος
Ούνιξ Καζάν-Νίζνι 18:00
Αναντολού Εφές-Ρεάλ Μαδρίτης (14/11, 20:00)
Σάσαρι-Ζαλγκίρις Κάουνας (14/11, 21:30)
Βαθμολογία: Ρεάλ 4-0, Ζαλγκίρις 3-1, Εφές 3-1, Ούνιξ 1-3, Νίζνι 1-3, Σάσαρι 0-4.

Β’ Όμιλος
Ουνικάχα Μάλαγα-Μακάμπι Τελ Αβίβ 21:45
Τσεντεβίτα-Άλμπα Βερολίνου (14/11, 20:30)
Λιμόζ-ΤΣΣΚΑ Μόσχας (14/11, 21:00)
Βαθμολογία: ΤΣΣΚΑ 4-0, Ουνικάχα 3-1, Μακάμπι 2-2, Άλμπα 1-3, Τσεντεβίτα 1-3, Λιμόζ 1-3.

Γ’ Όμιλος
Μπάγερν Μονάχου-Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ 21:15
Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο-Τουρόβ 21:45
Μπαρτσελόνα-Παναθηναϊκός (14/11, 22:00)
Βαθμολογία: Μπαρτσελόνα 4-0, Παναθηναϊκός 3-1, Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ 2-2, Μπάγερν 1-3, Τουρόβ 1-3, Μιλάνο 1-3.

Δ’ Όμιλος
Νεπτούνας-Βαλένθια 19:00
Λαμποράλ Κούτσα-Ερυθρός Αστέρας 21:30
Ολυμπιακός-Γαλατάσαραϊ 21:45
Βαθμολογία: Ολυμπιακός 4-0, Γαλατάσαραϊ 2-2, Ερυθρός Αστέρας 2-2, Λαμποράλ Κούτσα 2-2, Βαλένθια 1-3, Νεπτούνας 1-3.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Αργεντινή: Τέρμα το αήττητο της Ρίβερ!! (videos)

Αήττητο σερί 31 αγώνων απώλεσε η Ρίβερ Πλέιτ, αφού έχασε με 1-0 από την Εστουντιάντες σε εξ αναβολής αναμέτρηση.
Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης πέτυχε ο Ντιέγκο Βέρα στο 5ο λεπτό. Στη συνέχεια, οι «μιλονάριος» πίεσαν ασφυκτικά, χωρίς ωστόσο να ισοφαρίσουν, αλλά ευνοήθηκαν από το αποτέλεσμα σε άλλο εξ αναβολής ματς. Άλλωστε, η Τίγκρε διέλυσε νωρίτερα τη Λανούς με 3-0 σε παιχνίδι που πριν από δέκα ημέρες διακόπηκε στα μέσα του πρώτου ημιχρόνου λόγω βροχόπτωσης. Οι γηπεδούχοι ευνοήθηκαν από απευθείας κόκκινη στον αρχηγό των ηττημένων, Μάξι Βελάσκεζ, στο 65ο λεπτό, λόγω επικίνδυνου μαρκαρίσματος και επέτρεψαν στη Ρίβερ να διατηρήσει πλεονέκτημα δύο βαθμών στην κορυφή της Inicial.
Παρακάτω όλα τα αποτελέσματα:
Τίγκρε – Λανούς 3-0 (61’ Λεάντρο Γκαράτε, 72’ Γκαμπριέλ Πενιάλμπα, 82’ Λούκας Ουίλτσεζ – 65’ ΚΟΚ. Μάξι Βελάσκεζ)
Ρίβερ Πλέιτ – Εστουντιάντες 0-1 (5’ Ντιέγκο Βέρα)
Και η βαθμολογία:
ΟΜΑΔΕΣ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Ρίβερ Πλέιτ
15
32
Λανούς
15
30
Ρασίνγκ Κλουμπ
15
29
Ιντεπεντιέντε
14
26
Μπόκα Τζούνιορς
15
26
Εστουντιάντες Λα Πλάτα
15
26
Ατλέτικο Ραφαέλα
15
22
Βελέζ Σάρσφιλντ
15
21
Νιούελς Ολντ Μπόις
14
21
Τίγκρε
15
20
Μπελγκράνο
15
19
Άρσεναλ Σαραντί
14
18
Χιμνάσια Λα Πλάτα
15
17
Σαν Λορένζο
15
17
Γοδόι Κρουζ
15
17
Μπάνφιλντ
15
16
Ροζάριο Σεντράλ
15
16
Ολίμπο
15
13
Κίλμες
15
12
Ντεφένσα Ι Χουστίσια
14
12
-Ο πρωταθλητής εξασφαλίζει «εισιτήριο» στο Κόπα Λιμπερταδόρες του 2015.






*Πηγή: onsports.gr*

Κύπελλο Βραζιλίας: Με Ντάτολο η Ατλέτικο Μινέιρο!! (video)

Σημαντικό προβάδισμα για την κατάκτηση του πρώτου Κυπέλλου Βραζιλίας της ιστορίας της απέκτησε η Ατλέτικο Μινέιρο.
Επικράτησε της Κρουζέιρο με 2-0 στον πρώτο τελικό της διοργάνωσης, ενώ ο επαναληπτικός θα διεξαχθεί σε δύο εβδομάδες στο «Mineirao» έδρα του έτερου συλλόγου από το Μπέλο Οριζόντε, που έχει κατακτήσει τέσσερις φορές το Κύπελλο Βραζιλίας. Στο αποψινό ντέρμπι των δύο ομάδων, πάντως, η Μινέιρο ήταν εμφανώς ανώτερη, καθώς ευνοήθηκε από γκολ του 24χρονου στράικερ, Λουάν, στο 9ο λεπτό και επέβαλε τον ρυθμό της. Στο 59ο, ο 30άχρονος Αργεντινός και πρώην μέσος του Ολυμπιακού, Χεσούς Ντάτολο, διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα ολοκληρώνοντας φάση διαρκείας ενώπιον της αντίπαλης εστίας με δυνατό σουτ. Σημειώνουμε πως αμφότερα τα γκολ ξεκίνησαν από ενέργεια του 25χρονου δεξιού μπακ, Μάρκος Ρόσα.



*Πηγή: onsports.gr*

Brasileiro: Στραβοπάτημα για Σάο Πάολο!! (video)

Στο 1-1 έμεινε η Σάο Πάολο με την Ιντερνασιονάλ, οπότε δεν πλησίασε την πρωτοπόρο του Brasileiro, Κρουζέιρο.
Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 18ο λεπτό με τον Παουλάο, αλλά συνολικά υποτάχθηκαν στις ορέξεις της Σάο Πάολο, που ήταν ανώτερη και έχασε αρκετές ευκαιρίες. Ωστόσο, η «ομάδα της πίστης» αρκέστηκε στην ισοφάριση σε 1-1 με πανέμορφη προσπάθεια του Λουίς Φαμπιάνο στο 49ο, ενώ δεν εκμεταλλεύτηκε δεύτερη κίτρινη στον Φαμπρίσιο στο 91ο.
Παρακάτω η βαθμολογία:
ΟΜΑΔΕΣ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Κρουζέιρο
33
67
Σάο Πάολο
34
63
Ιντερνασιονάλ
34
57
Γκρέμιο
33
57
Ατλέτικο Μινέιρο
33
57
Κορίνθιανς
33
57
Φλουμινένσε
33
54
Σάντος
33
46
Ατλέτικο Παραναένσε
33
46
Γκοΐας
33
44
Φλαμένγκο
33
44
Σπορτ Ρεσίφε
33
41
Φιγκουιρένσε
33
33
Παλμέιρας
33
39
Κοριτίμπα
33
37
Σαπεκοένσε
33
36
Βιτόρια
33
34
Μποταφόγκο
33
33
Μπαΐα
33
31
Κρισιούμα
33
30
-Στο Κόπα Λιμπερταδόρες προκρίνονται οι πρώτες τέσσερις ομάδες, ενώ οι τελευταίες τέσσερις υποβιβάζονται στη δεύτερη κατηγορία.




*Πηγή: onsports.gr*

Το Τοπ-5 της... χρυσής 300άρας του Παναθηναϊκού!!

Με αφορμή το 300ο παιχνίδι του Παναθηναϊκού στην Ευρωλίγκα, ο Αρης Λαούδης κάνει το δικό του Τοπ-5 των «πράσινων», με βάση την προσωπική του εμπειρία και σας προσκαλεί να διαφωνήσετε μαζί του...
«Πολλά έχουν δει τα μάτια μου μ' αυτό μου φέρνει τρόμο» λέει το τραγούδι, αλλά αν κάποιος ανατρέξει στα προηγούμενα 299 παιχνίδια του Παναθηναϊκού στην Ευρωλίγκα, ο τρόμος συνήθως κυρίευε τους αντιπάλους κι όχι τον ίδιο. Με 199 νίκες, τέσσερις Ευρωλίγκες σε σύνολο 13 και κάτι διοργανώσεων κι ένα κάρο κερδισμένα μεγάλα ματς, οι «πράσινοι» έχουν μόνο ευχάριστες αναμνήσεις από μια πορεία που έχει γραφτεί στην ιστορία με χρυσά γράμματα.
ADVERTISEMENT
Με αφορμή το 300ο παιχνίδι στην Ευρωλίγκα, είπα να κάνω το Τοπ-5 μου, με βάση την προσωπική εμπειρία.  Εννοείται πως το Τοπ-5 του καθενός είναι υποκειμενικό, άλλωστε τα κριτήρια είναι διαφορετικά, οπότε όσοι διαφωνείτε δεν έχετε παρά να εκφράσετε το δικό σας Τοπ-5... Η αρίθμηση ξεκινάει από το καλύτερο και φτάνει μέχρι το λιγότερο καλό...
Νο1 . Μπολόνια, 5 Μαϊου 2002
Σην μπασκετική Μπολόνια λοιπόν έβλεπα τον Παναθηναϊκό να γίνεται η πρώτη ομάδα στην ιστορία του θεσμού που νικούσε την διοργανώτρια του φάιναλ φορ και κατακτούσε πανηγυρικά το τρόπαιο. Ισως επειδή κανείς μας δεν το πίστευε, ίσως επειδή κανείς δεν είχε αντιληφθεί την... ερωτική σχέση του Ομπράντοβιτς με τα φάιναλ φορ, αντιμετωπίζαμε την αποστολή περισσότερο με εκδρομή και λιγότερο με δουλειά, με δεδομένο μάλιστα ότι ήταν οι Αγιες μέρες του Πάσχα και οι εφημερίδες «έκλειναν» από Μεγάλη Πέμπτη κι «άνοιγαν» ξανά την Δευτέρα του Πάσχα. Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς από 'κεινο το πάρτι...
Τους Γιαννακόπουλους να... ορμάνε ανήμερα του αγώνα στον Πορτέλα και να κάνουν ροντέο τη συνέντευξη Τύπου; Τον Θανάση Γιαννακόπουλο να... τρέμει τη διαιτησία και το μεσημέρι του αγώνα να... κοιτάζεται με την μπριζόλα και να μην μπορεί να τη βάλει στο στόμα του από την αγωνία; Τους παίκτες να είναι με τις οικογένειές τους στο λόμπι του ξενοδοχείου κι εμείς μαθημένοι στα... καψώνια των προηγούμενων τεχνικών να πιστεύουμε πως γίνεται επανάσταση; Τον Θανάση να ανοίγει διστακτικά την κουρτίνα, χωρίς να πλησιάζει, για να δει την ομάδα να τρώει λίγες ώρες πριν από το ματς; Η μήπως τα όσα ακολούθησαν μετά το τέλος του τελικού και κατά την επιστροφή της ομάδας από την Ιταλία;
Θεωρώ πως το τριήμερο στην Μπολόνια ήταν η μεγαλύτερη μπασκετική παράσταση που έχει δώσει στην Ευρωλίγκα ο Παναθηναϊκός, λαμβάνοντας υπόψη την αξία του αντιπάλου, της δικές του αδυναμίες, αλλά πάνω απ' όλα την μαεστρία του Ομπράντοβιτς που κατάφερε να δέσει κόμπο τον Μεσίνα, με τον Μποντιρόγκα να παίζει σε δύο θέσεις στην ίδια επίθεση και τον Λάζαρο Παπαδόπουλο να κάνει το παιχνίδι της ζωής του. Θυμάμαι την ιταλική εξέδρα να μην πιστεύει αυτό που έβλεπε, τους Ελληνες να κάνουν σαν τρελοί, τον Κουτλουάι να υψώνει το χέρι στον ουρανό μετά το τρίποντο της νίκης και καμια 10άρια δημοσιογράφους να πετάγονται από τις θέσεις τους, μην πιστεύοντας την επιστροφή από το -14.
Νο2. Βερολίνο, 3 Μαϊου 2009
Στο Βερολίνο ο Παναθηναϊκός είχε το πιο γεμάτο ρόστερ της ιστορίας του... Με εξαίρεση τον Κέτσμαν που ήταν ο αδύναμος κρίκος, , το υπόλοιπο ρόστερ δεν έχει προηγούμενο... Σπανούλης, Περπέρογλου, Μπατίστ, Φώτσης, Νίκολας, Τσαρτσαρής, Διαμαντίδης, Πέκοβιτς και Γιασικεβίτσιους, μακράν η καλύτερη ομάδα που είχε στα χέρια του ο Ομπράντοβιτς. Το Βερολίνο θα... προσπερνούσε την Μπολόνια, αν το μαγικό πρώτο 20λεπτο του τελικού γινόταν 40λεπτο. Δεν θα ξεχάσω ποτέ τον Αρτεάγκα να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για την μεγάλη ανατροπή, ούτε βεβαίως την... μπούκα του Θανάση στο φινάλε για να του πετάξει τα λεφτά στη μούρη.
Το λόμπι του ξενοδοχείου να 'χει μετατραπεί σε Θύρα 13 και τους παίκτες να τραγουδούν συνθήματα μαζί με τον κόσμο, τους Γερμανούς υπαλλήλους του ξενοδοχείου να τραβούν τα μαλλιά τους από τον εκνευρισμό για τις φωνές των Ελλήνων, μα πάνω απ' όλα δεν θα ξεχάσω τον τηλεφωνικό διάλογο Παύλου - Θανάση μπροστά στα μάτια μου, με τον πρώτο να παρατηρεί τον αδελφό του για την... μπούκα στο φινάλε, τον δεύτερο να έχει ύφος ενόχου, αλλά στο τέλος να ξεσπά και να του απαντά περήφανος με χιούμορ: «εντάξει, δίκιο έχεις, αλλά εγώ θα γυρίσω με την Κούπα, ενώ εσύ είσαι στην Αθήνα και δεν τα ζεις»...
Ηταν εκεί που είδα για πρώτη και μάλλον τελευταία φορά τον Ομπράντοβιτς να πανηγυρίζει γονατιστός με τη λήξη του αγώνα και να αγκαλιάζει τον Μεσίνα για να προλάβει την παρεξήγηση, την ώρα που επιτίθονταν στους ανθρώπους της γραμματείας για την διαιτησία του Αρτεάγκα.
Νο3. Αθήνα, 12 Απριλίου 2006
Το φάιναλ φορ το θεωρούσαν όλοι στο... τσεπάκι τους και 18.000 φίλοι του Παναθηναϊκού είχαν ετοιμάσει το πάρτι στο ΟΑΚΑ, με καλεσμένο την Ταού και το εισιτήρια την Πράγα ανά χείρας. Με την σειρά στο 1-1, οι «πράσινοι» χρειάζονταν μια νίκη για να πάνε στην τελική φάση και το ρόστερ που είχαν, το μπάσκετ που έπαιζαν, αλλά και ο θρίαμβος επί του Ολυμπιακού λίγες ημέρες νωρίτερα, αποτελούσαν τις εγγυήσεις για ένα όμορφο βράδυ.
Με το σκορ στο 74-71, ο Αλβέρτης παίρνει την τελευταία προσπάθεια, η μπάλα δεν βρίσκει καν στεφάνη και η Τάου δραπετεύει πανηγυρίζοντας από το ΟΑΚΑ, αφήνοντας άναυδους 18.000 φιλάθλους. Το πάρτι μετατράπηκε σε κηδεία και ήταν η πρώτη φορά στη ζωή μου που είδα ανθρώπους να παραμένουν επί 10 λεπτά στη θέση τους, πιστεύοντας όλοι πως η φάση με τον Αλβέρτη θα επαναληφθεί, ο αρχηγός θα σουτάρει και ο Παναθηναϊκός θα 'χει μια δεύτερη ευκαιρία.
Η ευκαιρία αυτή δεν υπήρξε ποτέ, ο κόσμος χρειάστηκε χρόνο για να συνέλθει και να χειροκροτήσει, την ώρα που ένας 37χρονος φίλαθλος κατέληγε στο νοσοκομείο λιπόθυμος, μην αντέχοντας προφανώς την πίεση, το άγχος και την απογοήτευση.
.
Νο4. Αθήνα, 6 Μαϊου 2007
Ο τελικός του 2007 μπαίνει στο Τοπ-5, καθώς είναι η πρώτη φορά που είδα έναν παίκτη να αντιστέκεται τόσο πολύ απέναντι σε μια ολόκληρη ομάδα, αλλά και 20.000 κόσμο. Παναθηναϊκός και Παπαλουκάς χάρισαν μια μπασκετική παράσταση στον τελικό του ΟΑΚΑ κι εκείνο το τελικό 93-91 τα λέει όλα. Ο Παπαλουκάς είναι ο μοναδικός παίκτης που έχει σταθεί με τέτοιο τρόπο στο φλεγόμενο ΟΑΚΑ, αρνούμενος να χάσει και παίρνοντας δυνάμεις από τις αποδοκιμασίες και το «κράξιμο» της εξέδρας.
Ηταν τότε που ο Παναθηναϊκός του πρόσφερε «λευκή επιταγή» για να τον ντύσει στα πράσινα, αλλά η υπόθεση σκόνταψε - μεταξύ άλλων - στην άρνηση των Ρώσων της ΤΣΣΚΑ που δεν επέτρεπαν στον παίκτη να πάει σε άλλη ευρωπαϊκή ομάδα, πλην του ΝΒΑ.
Ο τότε Παναθηναϊκός είχε παίκτες που το μυαλό... ξεχείλιζε. Από τον Βούγιανιτς και τον Σισκάουσας μέχρι τον μεγάλο Τομάσεβιτς που... χωρίς μέση μπορούσε να κάνει καλά τον οποιονδήποτε ψηλό εκείνης της εποχής. Ο «Τόμο» ήταν αυτός που έκανε τη μεγάλη διαφορά στον τελικό και κάθε φορά που τον σκέφτομαι μου 'ρχεται στο μυαλό η φωτογραφία από τον τελικό που μοιάζει να λέει «δεν σας ακούω...», μετά το κρίσιμο καλάθι που έκρινε σε μεγάλο βαθμό το παιχνίδι. Η κατάκτηση εκείνης της Ευρωλίγκας, της μοναδικής που κατέκτησε στην καριέρα του, την άξιζε μόνο και μόνο λόγο μπασκετικής εφυία του.
.
Νο5. Τελ Αβίβ, 29 Μαρτίου 2012
Για το Νο5 είχα δίλημμα... Ημουν ανάμεσα στον εντός έδρας αγώνα με την Μπαρτσελόνα μπροστά σε 20.000 κόσμο, με τον Καλάθη να εξαφανίζει τον Ναβάρο και την ανατροπή στο Τελ Αβίβ επί της Μακάμπι στην τελευταία χρονιά του Ομπράντοβιτς στον πάγκο του Παναθηναϊκού. Επέλεξα το δεύτερο, ίσως επειδή το έζησα από πιο κοντά. Την επομένη της ήττας από τη Μακάμπι στο ΟΑΚΑ, έπεισα τον Βασίλη Παπανδρέου να τα βάλουμε από την τσέπη μας και να πάμε στο Τελ Αβίν για να ζήσουμε το άλλοτε «Γιαντ Ελιάου».
Με τα πολλά πείσθηκε και το τετραήμερο στο Ισραήλ εξελίχθηκε σε απόλυτη μπασκετική εμπειρία. Το Τελ Αβίβ πράγματι ζει και αναπνέει για το μπάσκετ, οι Ισραηλινοί αντιμετώπιζαν με τέτοιο δέος τον Παναθηναϊκό που αντιλαμβανόσουν πως από το δέος και μόνο ήταν αδύνατον να νικήσουν και τα δύο παιχνίδια. Οι «πράσινοι» χάνουν το τρίτο ματς, βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο και το βράδυ της ήττας στο ξενοδοχείο... παίζεται το έργο της ολικής ανατροπής.
Διαμαντίδης και Μπατίστ μέχρι το ξημέρωμα συζητούν με τους Ομπράντοβιτς και Ιτούδη για το τι πρέπει να αλλάξουν και την επόμενη το πρωί αναλαμβάνουν να εξηγήσουν τις... λεπτομέρειες στους συμπαίκτες τους. Ο αποφασισμένος Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να χάσει από την τρομαγμένη Μακάμπι, ισοφάρισε σε 2-2 (69-78), επανέφερε την σειρά στην Αθήνα και τελικά πήρε την πρόκριση για το φάιναλ φορ, έστω κι αν τα χρειάστηκε στο τελευταίο ματς που κρίθηκε στο σουτ.
*Πηγή:gazzetta.gr*

Ο ΠΑΟΚ δεν είναι και δεν ήταν φαβορί...!!

Ο Μιχάλης Τσόχος γράφει για την λάθος πίεση και τα λάθος μηνύματα που υπάρχει κίνδυνος να περάσουν στην ίδια την ομάδα μέσα από το εξαιρετικό ξεκίνημα της στο πρωτάθλημα...
Η φετινή σεζόν είναι σαφώς η πιο περίεργη των τελευταίων ετών στον ΠΑΟΚ. Ξεκίνησε με τις λιγότερες προσδοκίες από κάθε άλλη χρονιά την τελευταία πενταετία και μάλλον και με την περισσότερη γκρίνια και μουρμούρα από την πλευρά των οπαδών του.
Από το “ο Σαββίδης ρίχνει λευκή πετσέτα” μέχρι το “με τόσους νεαρούς παίκτες και τόσο μικρό ρόστερ μην δεν βγούμε καν Ευρώπη” ήταν σε γενικές γραμμές τα σχόλια που άκουγες για τον ΠΑΟΚ παραμονές της έναρξης του πρωταθλήματος.
Χρειάστηκαν ελάχιστα καλά ματς του ΠΑΟΚ, μία σημαντική εκτός έδρας νίκη επί του Παναιτωλικού στο Αγρίνιο και δύο στραβοπατήματα του Ολυμπιακού για να αλλάξει άρδην η κατάσταση και από τον Οκτώβριο κιόλας ο ΠΑΟΚ να έχει περάσει σύμφωνα με κάποιους από τους οπαδούς του και μερίδα του Τύπου στην φάση “πάει για πρωτάθλημα” ή ακόμη και στο ακραίο όταν η διαφορά από τον Ολυμπιακό πήγε στους 5 πόντους “είναι φαβορί για το πρωτάθλημα”.
Εξυπακούεται ότι δεν ισχύει τίποτα από δύο. Ο ΠΑΟΚ ούτε είναι, ούτε ήταν φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ναι, ασφαλώς και έχει τις πιθανότητες του να το πάρει, άλλωστε το ότι δεν είναι φαβορί δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να το πάρει. Αλλά από αυτό το σημείο, μέχρι το άλλο άκρο στο οποίο τείνουμε να φτάσουμε, ότι θα είναι και αποτυχία να μην το πάρει, υπάρχει χαοτική απόσταση.
Είναι προφανώς αντιληπτό ότι η δίψα των οπαδών της ομάδας να κατακτήσει επιτέλους ένα πρωτάθλημα μετά από 30 χρόνια είναι πολύ μεγάλη. Είναι επίσης προφανές ότι ο ΠΑΟΚ έχει κάνει εξαιρετικό ξεκίνημα και δεν του συμβαίνει κάθε χρόνο Νοέμβριο μήνα να είναι μόνος πρώτος. Αλλά αν δεν γίνει αντιληπτό ότι ο ΠΑΟΚ αναζητεί μία τεράστια υπέρβαση κι' αν δεν αντιμετωπιστεί κάθε ήττα με απόλυτη ψυχραιμία, τότε δεν υπάρχει περίπτωση να αντέξει σε αυτούς τους ρυθμούς η ομάδα.
Ο ΠΑΟΚ έχει “μικρό” ρόστερ, είναι σαφώς λιγότερο ποιοτικό από το αντίστοιχο του Ολυμπιακού κάτι που φυσικά επιβεβαιώνεται και από την τεράστια διαφορά του μπάτζετ ανάμεσα στις δύο ομάδες. Επιπλέον φέτος το πρωτάθλημα είναι 34 αγωνιστικών και άρα δεν έχουμε διανύσει ούτε καν το 1/3 από αυτό και ο Ολυμπιακός έχει τις αγωνιστικές για να καλύψει τα όποια λάθη του. Οι πέντε βαθμοί διαφορά που υπήρχαν πριν μία εβδομάδα ή οι δύο που υπάρχουν σήμερα εύκολα ανατρέπονται σε πάνω από 20 αγωνιστικές που απομένουν και σίγουρα δεν
αποτελούν καμία σοβαρή προίκα. Ισα ίσα που όπως φαίνεται προσθέτουν πίεση και άγχος στην ομάδα του ΠΑΟΚ και στον κόσμο του γενικότερα.
Ο ΠΑΟΚ θα είναι λάθος να ζήσει τώρα στις αρχές του Νοέμβρη την πίεση της ομάδας που είναι πρώτη και πρέπει να μείνει πρώτη μέχρι το τέλος. Γιατί είναι μία πίεση που μπορεί να τον κάνει να λυγίσει. Και είναι και μία πίεση που δεν του αρμόζει... Ούτε φυσικά αν βρεθεί έναν ή δύο βαθμούς πίσω από τον Ολυμπιακό θα πρέπει να αντιμετωπιστεί η κατάσταση σαν να ήρθε η καταστροφή. Και πολύ φοβάμαι ότι έτσι θα συμβεί. Είναι τέτοια η κάψα για πρωτάθλημα που υπάρχει μεγάλος κίνδυνος τα μυαλά να μην παραμείνουν καθαρά.
Ο ΠΑΟΚ αναζητεί μία υπέρβαση και θα μπορέσει να φτάσει σε αυτήν μόνο αν όλοι μα όλοι μέσα και γύρω από το club αντιληφθούν ότι πρόκειται για υπέρβαση. Αν αντιμετωπιστεί ως υποχρέωση ή ακόμη χειρότερα ως η τελευταία ευκαιρία επειδή Νοέμβριο μήνα είναι δύο βαθμούς μπροστά τότε το πιθανότερο είναι να μην την πετύχει ποτέ. Η Λίβερπουλ που πέρυσι βίωσε μία ανάλογη κατάσταση μίλησε δημόσια για κατάκτηση πρωταθλήματος 10 αγωνιστικές πριν από το φινάλε. Το έκανε ο ίδιος ο Τζέραρντ. Και όπως αποδείχτηκε από το τελικό αποτέλεσμα, και τον
τρόπο που αυτό ήρθε είτε κακώς το έκανε είτε νωρίς το έκανε...
Εγώ αν ήμουν στην θέση του ΠΑΟΚ αυτό που θα έκανα θα ήταν να επαναλαμβάνω κάθε Κυριακή “πόσο μεγάλο φαβορί είναι ο Ολυμπιακός για αυτό το πρωτάθλημα”. Τίποτα άλλο...
*Πηγή:gazzetta.gr*

Ο Σπανούλης και ο Κόμπε!!

Στην πέμπτη αγωνιστική της Ευρωλίγκας ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Γαλατασαράι και ο Βασίλης Σκουντής  αναλύει τα (εντυπωσιακά) νούμερα του Σπανούλη και τα ανακατεύει με εκείνα του Μπράιαντ!
Πρώτα απ' όλα οφείλω να τονίζω (υπενθυμίζοντας το κιόλας από ένα περυσινό άρθρο μου στο www.gazzetta. gr) ότι μπορεί η Γαλατασαράι να μην είναι η ομάδα που θα ιντριγκάρει τον Ολυμπιακό, όσο η Αναντολού Εφές (του Ιβκοβιτς, του Αγγέλου και του Περπέρογλου) ή η Φενέρμπαχτσε/ Ούλκερ (του βιωματικού αντιπάλου, Ομπράντοβιτς), αλλά μονάχα ο Αλέκος Σπανουδάκης μπορεί να βεβαιώσει τι σημαίνει αυτή η ομάδα στην ιστορία του «Θρύλου»!
ADVERTISEMENT
Τον έβλεπα κιόλας τη Δευτέρα πριν από τον αγώνα με τα Τρίκαλα να περιφέρει τα 86 χρόνια του, το καμπουριασμένο σαρκίο του, αλλά και την εμβληματική φιγούρα του στους διαδρόμους του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας και φαντάζομαι πως απόψε, εφόσον είναι και πάλι εκεί, το μυαλό του θα γυρίσει σε δυο βραδιές, που μένουν ανεξίτηλα χαραγμένες στη μνήμη του, αν και πέρασαν κιόλας 54 χρόνια!
Εκείνες οι βραδιές δεν είναι όποιες κι όποιες, αλλά σηματοδοτούν τα εισόδια του Ολυμπιακού στην Ευρώπη, στην οποία έμελλε να βασιλεύσει τρεις φορές! Στην παρθενική συμμετοχή τους στις διεθνείς διοργανώσεις και δη στο Κύπελλο Πρωταθλητριών, οι  «ερυθρόλευκοι» αντιμετώπισαν τη Γαλατασαράι από την οποία ηττήθηκαν δυο φορές: με 72-41 στις 23 Νοεμβρίου του 1960 στην Κωνσταντινούπολη και με 65-55 μετά από μια εβδομάδα στο ανοικτό γήπεδο στο Πασαλιμάνι, καθώς, όπως έγραψε την επόμενη ημέρα το «Φως των Σπορ», «ο Ολυμπιακός υστερήσας καταφανώς ηττήθη εκ νέου και δεν κατόρθωσε να λάβη την ρεβάνς»!
Το ήτα στο λάβη (που είναι η υποτακτική του ρήματος λαμβάνω) είχε και υπογεγραμμένη, αλλά δεν τη βρίσκω τη... ρουφιάνα στον υπολογιστή μου για να την κοτσάρω και να αποδώσω επακριβώς το πνεύμα και κυρίως το γράμμα του κυρίου Θεόδωρου!
Κλείνω εδώ την ιστορική παρένθεση και επιστρέφω στην πραγματικότητα, την οποία σημαδεύει φύσει και θέσει ο Σπανούλης, είτε για (μεγάλο και προσοδοφόρο) καλό, είτε για (μικρό και εντέλει ανώδυνο μέχρι στιγμής) κακό!
Τις προάλλες στην Κλαϊπέδα, ο Βασίλης πέτυχε ατομικό ρεκόρ πόντων, που συνάμα ήταν η καλύτερη επίδοση Ελληνα παίκτη στη σύγχρονη ιστορία της Ευρωλίγκας, ενώ χρειάζεται 33 πόντους για να ξεπεράσει τον (άλλοτε σύντροφο του στον Παναθηναϊκό) Μάικ Μπατίστ και να φιγουράρει στην τέταρτη θέση των σκόρερς της διοργάνωσης, από το 2000 και εντεύθεν.
 Εχοντας νωπές τις δάφνες της ανακήρυξης του σε MVP του Οκτωβρίου, χρειάζεται ακόμη πέντε ελεύθερες βολές για να αφήσει πίσω του τον Γιάκα Λάκοβιτς και να αναρριχηθεί στην τρίτη θέση αυτής της κατηγορίας και έξι κλεψίματα για να εισέλθει στο Τοp 20...
Ουφ πολλά είναι όλα αυτά: πολλά και καλά, αλλά επειδή «nobody's perfect», που έλεγε και ο Τζόε Μπράουν στην ταινία «Μερικοί το προτιμούν καυτό», έχει κι ελόγου του δυο λόγους να δυσθυμεί και να τα βάζει με τον εαυτό του!
Ποιοί είναι αυτοί οι λόγοι που θίγουν την κατά τ' άλλα δεδομένη στατιστική τελειότητα του; Μέχρι στιγμής ο αρχηγός του Ολυμπιακού έχει μια δυσάρεστη και ανεπιθύμητη πρωτοκαθεδρία: είναι Νο 1 σε ολόκληρη την Ευρωλίγκα στα λάθη, με είκοσι, δηλαδή πέντε ανά αγώνα (έναντι των 18 του Εστεμπάν Μπατίστα και των 17 του Μίλος Τεόντοσιτς και του Τζερόμ Ντάισον της Σάσαρι) ενώ στον αντίποδα έχει να επιδείξει μέσο όρο 19.5 πόντους, 3.3 ριμπάουντ, 4.5 ασίστ και 7 κερδισμένα φάουλ, σε 33 λεπτά συμμετοχής!
Ολα αυτά τα νούμερα είναι τα καλύτερα και σε ό,τι αφορά στα λάθη το χειρότερο της καριέρας του (με τον Παναθηναϊκό και με τον Ολυμπιακό) στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση: ο μέσος όρος του στις προηγούμενες εννέα συμμετοχές του στην Ευρωλίγκα είναι 13.7 πόντοι, δυο ριμπάουντ, τέσσερις ασίστ και τρία λάθη.
Βεβαίως τα λάθη δικαιολογούνται και πάντως έχουν ως έρεισμα τις πολλές κατοχές της μπάλας και την πίεση που υφίσταται σε κάθε ματς, όντας ο «Go-to-guy» του Ολυμπιακού. Απλώς δεν θα ήθελε επ' ουδενί να ξαναζήσει -σε άλλο επίπεδο βεβαίως-τις στιγμές της σεζόν 2006-07 που οι Αμερικανοί τον αποκάλεσαν «Τhe turnover machine», επειδή έκανε συχνά λάθη και στη τελική σούμα έβγαλε 29 σε 31 αγώνες (0.9, ε, δεν ήταν και πολλά ρε αδερφέ), έναντι των 28 ασίστ και των 85 πόντων του.
Ως  πολύ ανταγωνιστικός, αποφασιστικός, αποτελεσματικός και τελειομανής, νομίζω ότι ο V-Span θα τσατίζεται για τα λάθη και επίσης θα στραβομουτσουνιάζει, κοιτώντας και τα εφετινά ποσοστά ευστοχίας του στα δίποντα (38.5% με 10/26) και στις ελεύθερες βολές (65.5% με 19/29), ενώ από τα 6μ.75 εμφανίζεται αξιοπρεπέστατος με 13/32 (40/6%).
Γνωρίζοντας ότι ο Σπανούλης είναι large στα αισθήματα του και σηκώνει την πλάκα, λέω να του κάνω επιτόπου  μία: Μπίλη μου, μην τραβάς κανένα ζόρι με τα άστοχα σουτ, διότι θέλεις άλλα...12.531 από δαύτα για να ξεπεράσεις τον αθεόφοβο τον Κόμπε Μπράιαντ!
Χθες τα ξημερώματα κόντρα στους Γκρίζλις ο «Black Mamba» ανέβηκε στο Νο 1 αυτής της ανεπιθύμητης λίστας με 13.421 σουτ στις 19 σεζόν της καριέρας του στο ΝΒΑ, ξεπερνώντας τον Τζον Χάβλιτσεκ (13.417), ενώ πιο πίσω βρίσκονται ο Ελβιν Χέις (13.296), ο Καρλ Μαλόουν 912.682), ο Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ (12.470) και ο Μάικλ Τζόρνταν (12.345).
«Φίλε μου, δεν με νοιάζει αυτή η υπόθεση, δεν την παρακολουθώ και στο κάτω κάτω είμαι ένας σούτιγκ γκαρντ που παίζει και σουτάρει εδώ και 19 χρόνια. Θυμάμαι ότι ήμουν πιτσιρικάς και είδα τον Μάικλ να κάνει 49 σουτ σε έναν τελικό του ΝΒΑ» απάντησε με ψυχραιμία ο Μπράιαντ στον δημοσιογράφο που... τόλμησε να του υποβάλει αυτή την ερώτηση και κάτι ανάλογο μπορεί να επικαλείται και ο Μπίλης...
«Φίλε μου είμαι ένας σούτιγκ γκαρντ που παίζει και σουτάρει εδώ και εννιά χρόνια»!
Παρεμπιπτόντως δεν ήξερα ότι ο Χάβλιτσεκ έίχε μέχρι χθες αυτή την πρωτιά; τώρα που το έμαθα, νομίζω ότι πρέπει να σηκωθεί από τον τάφο του ο Τζόνι Μόουστ και αντί για το «Havlicek stole the ball», να φωνάξει «Havlicek missed the shot»!

*Πηγή:gazzetta.gr*

Τα συν και τα πλην του πρωτοπόρου!!

Ο Σταύρος Κόλκας αναλύει τα όσα έχει δει μέχρι σήμερα από τον ΠΑΟΚ, με αφορμή τη διακοπή του Πρωταθλήματος.
Η διακοπή του πρωταθλήματος είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να κάνουμε μία ανάλυση για τα όσα έχουμε δει από τον ΠΑΟΚ μέχρι σήμερα. Τα δείγματα είναι αρκετά πλέον και νομίζω πως δεν μπορεί να υπάρχει μεγάλη απόκλιση όσον αφορά στο τι θα δούμε στο μέλλον.
Αυτή τη στιγμή είμαστε πρώτοι στον βαθμολογικό πίνακα του πρωταθλήματος γιατί έχουμε εκμεταλλευτεί σε μεγάλο βαθμό το επιθετικό πνεύμα που έχει επιβάλλει ο Άγγελος Αναστασιάδης.
Είμαστε μία ομάδα ικανή να πνίξει τον αντίπαλο, να τον κάνει να παραδοθεί και να παρακαλά να τελειώσει το παιχνίδι και αυτό συμβαίνει μονίμως όταν προηγούμαστε στο σκορ.
Η λογική είναι απλή. Ο ΠΑΟΚ ρισκάρει με τα μπακ πολύ ψηλά, έχει τρεις χαφ που τρέχουν ακατάπαυστα, έναν εξτρέμ που εκτελεί και δημιουργεί και έναν φορ που έχει έξι γκολ σε μόλις δεκατρείς τελικές προσπάθειες. Ποσοστό εξωπραγματικό είναι η αλήθεια.
 Αυτή η προσέγγιση έχει δώσει λύση στην πίεση που ασκείται στα στόπερ, αφού ελάχιστες ομάδες εντός των συνόρων μπορούν να ξεπεράσουν την πίεση του ΠΑΟΚ στα δύο τρίτα. Άρα Μιγκέλ Βίτορ και Κατσικάς έβγαλαν τα παιχνίδια μέχρι σήμερα χωρίς σημαντικά προβλήματα που να δημιουργήσουν αρνητικό κλίμα για αυτούς.
Ενδιαφέρον παρουσιάζει η προσέγγιση του ΠΑΟΚ όταν δέχεται πρώτος γκολ. Σε επτά αγώνες που συνέβη αυτό δεν κέρδισε κανέναν. Μα κανέναν.
Η ουσία είναι πως η ομάδα αντιδρά παρανοϊκά όταν θα δεχτεί γκολ. Η αρχική τεράστια πίεση που ασκείται, με το που θα δεχτεί το γκολ γίνεται ακόμη μεγαλύτερη με τεράστια σημάδια αφέλειας και έλλειψης ισορροπίας. Είναι αλήθεια πως αυτή η αντίδραση είναι ένα δείγμα πως ως καινούργια ομάδα δεν είναι έτοιμη αλλά και ένα δείγμα πως λείπουν χαρακτηριστικά.
Αυτές οι δύο εβδομάδες νομίζω είναι οι κατάλληλες για να δουλευτεί το συγκεκριμένο στοιχείο. Το πώς η ομάδα θα λειτουργήσει στη στραβή. Δεν υπάρχει άλλωστε η δυνατότητα για μεγαλύτερα ρίσκα, ήδη υπάρχουν αρκετά.
Σε επίπεδο ατομικό, είναι σαφές πως οι πέντε από τις επτά γκέλες του ΠΑΟΚ έγιναν στα πέντε παιχνίδια που δεν έπαιζε ο Μακ. Ο Σλοβάκος είναι ο μοναδικός εξτρέμ που διαθέτει ο ΠΑΟΚ και τα στοιχεία του όταν λείπει τα ψάχνουμε με το κιάλι. Είναι η απάντηση στην βλακεία του καλοκαιριού όταν ο ΠΑΟΚ αποχαιρέτησε τέσσερις εξτρέμ – Στοχ, Λούκας, Ολίσε, Γεωργιάδη – και πήρε μόνο τον Μακ. Όποτε το θυμάμαι, βγαίνω από τα ρούχα μου και εκνευρίζομαι ακόμη περισσότερο που δεν έχουμε στρατηγικά εντάξει ακόμη στη πρώτη ομάδα έναν εκ των Πόζογλου, Δεληγιαννίδη. Διεθνείς και οι δύο, κανονικοί εξτρέμ, με μεγάλα κενά ακόμη στο παιχνίδι τους αλλά άμα δεν ενταχθούν στην ομάδα δεν θα βελτιωθούν ποτέ.
Εξτρέμ λογίζεται και ο Σαλπιγγίδης, ο οποίος είναι σαφές πως πρέπει να τύχει διαφορετικής διαχείρισης. Με καμιά δώδεκα – δεκατρείς σεζόν πάνω από πενήντα συμμετοχές, έχοντας πέρυσι 62 συνολικά και έχοντας βαδίσει πλέον το 34ο έτος της ηλικίας του, είναι αστείο να μην αντιλαμβάνεται κανένας πως πρέπει να μην αποτελεί τόσο ισχυρή σταθερά στην ομάδα. Το μόνο που καταφέρνει και ο Αναστασιάδης αλλά και ο ίδιος είναι να στρέψουν μεγαλύτερο κομμάτι της κερκίδας εναντίον κυρίως του παίκτη σε αυτή την περίοδο, χωρίς να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να στραφεί αυτή κατά του προπονητή αν στραβώσουν τα αποτελέσματα.
Σημαντικό δημιουργικό πρόβλημα αντιμετώπισε ο ΠΑΟΚ και στις απουσίες του Ρατς, αφού και στη Κρήτη που έγινε νωρίς αλλαγή και εναντίον του Παναθηναϊκού φάνηκε ξεκάθαρα πως τα ποιοτικά ανεβάσματα του Ρουμάνου είναι απαραίτητα. Και όταν δεν υπάρχει Ρατς και Μακ, ακυρώνεται η αριστερή πλευρά, ενώ η δεξιά με την επιλογή της τριάδας Κίτσιου, Τζανδάρη και Σαλπιγγίδη μόνο με θαύμα μπορεί να διασπάσει οργανωμένη άμυνα. Στο τελευταίο παιχνίδι που ο ΠΑΟΚ έπαιξε έτσι,  ο Κλάους δεν έκανε τελική προσπάθεια. Δείγμα που δεν χρειάζεται να αναλύσω παραπάνω.
Κάνοντας ένα γενικό σχόλιο, είναι σαφές πως ο ΠΑΟΚ χτίζει μία ομάδα με έναν επιθετικό σωστό χαρακτήρα που είναι έργο Αναστασιάδη, όμως ακόμη δεν έχει τα εργαλεία και τα εναλλακτικά πλάνα για να μη μπάζει αυτό.
Για να εξελιχθεί το πράγμα θέλει στοχευμένεςς κινήσεις στις μεταγραφές, λίγες και καλές και πίστη στο πλάνο.
Αν αρχίσει ο ΠΑΟΚ να αμφιταλαντεύεται, τότε θα κάνει πάλι πισωγύρισμα. Και πραγματικά στη φάση που βρίσκεται, δεν υπάρχει κανένας λόγος να το πράξει αυτό.
*Πηγή:gazzetta.gr*

Ο Βουγιούκας στο gazzetta.gr για το ματς με τον Ολυμπιακό!!

Λίγο πριν το ματς με τον Ολυμπιακό, ο Ίαν Βουγιούκας άνοιξε την καρδιά του στο gazzetta.gr, μίλησε για την εμπειρία του στην Τουρκία και παρουσιάζει την Γαλατασαράϊ, που είναι η αποψινή (21.45) αντίπαλος των “ερυθρολεύκων” στην Ευρωλίγκα.
Η συμφωνία του με την δευτεραθλήτρια Τουρκίας, επικυρώθηκε στην διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ισπανίας, οπότε αμέσως μετά την ολοκλήρωση των υποχρεώσεών του με την Εθνική ομάδα, έφτιαξε τις βαλίτσες του και μετακόμισε στο ήσυχο παραλιακό προάστιο της Κωνσταντινούπολης, Ζεϊτίνμπουρνού, σε πολύ κοντινή απόσταση από το γήπεδο της Γαλατασαράϊ, το “Αμπντί Ιπεκτσί”. Οι συνολικά οκτώ ξένοι με τους οποίους άρχισε τη σεζόν (στην πορεία έγιναν επτά, μετά την αποπομπή του Αμερικανού Νόλαν Σμιθ), η ομάδα του, όμως, κατέστησε ευθύς εξαρχής αρκετά προβληματική, την προσαρμογή του στο rotation του Εργκίν Αταμάν, καθώς για την ώρα ο χρόνος συμμετοχής του είναι ελάχιστος στην Ευρωλίγκα (μ.ο. 2,0π., 2,3ρ. & 1,5ασ. με16,7% στα σουτ σε 11,2') και μηδενικός στο τουρκικό πρωτάθλημα.
Ο λόγος για τον 29χρονο διεθνή σέντερ (2,11), Ίαν Βουγιούκα, ο οποίος μίλησε στο gazzetta.gr για τις πρώτες του εντυπώσεις από την Τουρκία και το πρωτάθλημά της, ανέλυσε τα αγωνιστικά προβλήματα της Γαλατασαράϊ, επιβεβαίωσε τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει και αναφέρθηκε στην σπουδαία αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό. Διαβάστε τι λέει για τον Κάρλος Αρόγιο, το κακό συνήθειο ορισμένων συμπαικτών του και πως σχολιάζει την μη αναμενόμενη (για τους Τούρκους) νίκη των “ερυθρολεύκων” στο Βελιγράδι επί του Ερυθρού Αστέρα.
Ποιες είναι οι πρώτες σου εντυπώσεις από την Τουρκία, Ίαν;
«Η ζωή στην Κωνσταντινούπολη είναι μία χαρά, το θέμα είναι με το μπάσκετ τι γίνεται; Θέλω να πω ότι τα πράγματα στην ομάδα είναι λίγο μπερδεμένα και υπάρχουν αρκετά θέματα που πρέπει να επιλυθούν... Ως τώρα, αγωνίζομαι πολύ λίγο στην Ευρωλίγκα και καθόλου στο πρωτάθλημα, επειδή έχουμε πολλούς ξένους και βάσει κανονισμών, στις εγχώριες διοργανώσεις, κάθε ομάδα πρέπει να έχει έξι Τούρκους παίκτες στην δωδεκάδα της. Ελπίζω ότι όλα αυτά θα αλλάξουν και σύντομα θα ενεργοποιηθώ στο τουρκικό πρωτάθλημα και θα πάρω περισσότερο χρόνο συμμετοχής στην Ευρώπη.»
Προερχόσαστε πάντως από τρεις καλές εμφανίσεις και ισάριθμες νίκες σε Τουρκία και Ευρωλίγκα και φαίνεται ότι βρίσκετε τη φόρμα σας...
«Αυτό είναι αλήθεια και σημαίνει ότι έχουμε αρχίσει να αποδίδουμε καλύτερα στην άμυνα! Εμείς είμαστε μία ομάδα με άφθονο επιθετικό ταλέντο, διαθέτουμε πολλές επιθετικές επιλογές και αυτό που ψάχνουμε είναι να βρούμε μία σταθερή αγωνιστική ταυτότητα. Με τα συνεχόμενα παιχνίδια και τις συνεχείς προσθαφαιρέσεις παικτών στο rotation, δεν είναι εύκολο πάντως... Το πρώτο πράγμα που πρέπει να βελτιώσουμε είναι τα κενά διαστήματα που παρουσιάζουμε και στην διάρκεια των οποίων, δεχόμαστε μεγάλα σερί πόντων... Μπορεί να έχουμε πάρει μία διψήφια διαφορά και μέσα σε 2-3 λεπτά, να βρεθούμε πίσω στο σκορ! Αυτό είναι θέμα συγκέντρωσης και πρέπει να το βελτιώσουμε οπωσδήποτε για να αποκτήσουμε διάρκεια στην απόδοσή μας...»
Στην επίθεση, το παιχνίδι σας εξαρτάται εν πολλοίς από τον Αρόγιο, έτσι δεν είναι;
«Είναι ο ηγέτης της ομάδας! Του αρέσει πολύ να ντριμπλάρει, να έχει την μπάλα στα χέρια του και παίρνει αρκετές επιθέσεις, αλλά παράλληλα είναι και πολύ δημιουργικός και οι πάσες που βγάζει είναι πραγματικά εντυπωσιακές. Απλά, στο ρόστερ μας έχουν συγκεντρωθεί πάρα πολλοί παίκτες που έχουν ως πρώτο στόχο πως να σκοράρουν και αυτό είναι ένα σημαντικό πρόβλημα...»
Την Τετάρτη (12/11) έρχεστε στην Αθήνα για το ματς της Πέμπτης (13/11, 21.45) με τον αήττητο Ολυμπιακό στο Στάδιο “Ειρήνης και Φιλίας” για την Ευρωλίγκα...
«Είναι το πιο δύσκολο μέχρις στιγμής παιχνίδι μας στην εφετινή σεζόν και σίγουρα θα αποτελέσει ένα ασφαλές crash-test για την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε. Ο αντίπαλός μας αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα, άλλαξε δύο προπονητές, αλλά τις δύο τελευταίες εβδομάδες, δείχνει να βρίσκει ρυθμό. Η απουσία του Πρίντεζη είναι πολύ σημαντική στην επίθεση και σε συνδυασμό με τον τραυματισμό του Λοτζέσκι, που δεν έπαιξε με τον Ερυθρό Αστέρα, πραγματικά εξεπλάγην που κέρδισε τόσο καθαρά μέσα στο Βελιγράδι! Η άμυνά του ήταν εξαιρετική απέναντι σε μία ομάδα με πολλά αθλητικά κορμιά... Παίξαμε σ' αυτό το γήπεδο και οι συνθήκες ήταν πάρα πολύ δύσκολες, αλλά για τον Ολυμπιακό το κοινό ήταν πολύ φιλικό και η ατμόσφαιρα ιδανική! Όπως και να 'χει, όμως, το γεγονός ότι βρίσκεται στο 4-0 και ήδη έχει δείξει ότι είναι το “αφεντικό” του ομίλου, καταδεικνύει τον χαρακτήρα που έχει “χτίσει” σαν ομάδα. Όπου και να παίζει είναι το φαβορί για τη νίκη!»
Πρόσφατα, διάφορα τουρκικά δημοσιεύματα ανέφεραν ότι η Γαλατασαράϊ αντιμετωπίζει αρκετά οικονομικά προβλήματα και ότι αρκετοί βασικοί παίκτες έδωσαν στην διοίκηση τελεσίγραφο, προειδοποιώντας ότι αν δεν πληρωθούν, θα σταματήσουν να προπονούνται... Έχουν βάση αυτά που γράφτηκαν;
«Δεν είναι ψέμματα! Υπάρχουν σημαντικές καθυστερήσεις στις πληρωμές, καθώς έχουμε πάρει μόλις ένα μηνιάτικο και σε λίγες μέρες θα μας οφείλουν δύο μισθούς! Ελπίζουμε να δοθεί ένα τέλος σ' αυτό το φαινόμενο, αν και απ' ότι μας έλεγαν οι Τούρκοι συμπαίκτες, τα ίδια γίνονταν και πέρυσι... Ήταν κάτι που πραγματικά δεν περίμενα...»
Το πρωτάθλημα πως σου φαίνεται; Δείχνει εξαιρετικά ανταγωνιστικό...
«Συμφωνώ απόλυτα και αυτό αποδεικνύεται από τις ήττες που έχουν κάνεις εντός και εκτός τόσο η Φενέρμπαχτσέ όσο και η Εφές, που είναι οι ομάδες με τα πιο υψηλά budget! Αν δεν παρουσιάσεις μία σοβαρή και πειθαρχημένη αγωνιστική συμπεριφορά, δεν μπορεί να ελπίζεις σε “σίγουρες” νίκες... Αντίθετα, μπορείς να χάσεις από την οποιαδήποτε ομάδα, τόσο εντός όσο και εκτός έδρας...»
Συν τοις άλλοις, υπάρχουν και αρκετά ταξίδια με μεγάλες αποστάσεις στα βάθη της Ανατολίας...
«Κοίτα, μετά από δύο χρόνια στη Ρωσία, όπου το μικρότερο και πιο χαλαρό ταξίδι ήταν διάρκειας 2 ωρών και αλλάζαμε το λιγότερο δύο αεροπλάνα, η εσωτερική μετακίνηση στην Τουρκία δεν είναι τίποτε! Όλα μου φαίνονται δίπλα...»

*Πηγή:gazzetta.gr*

«Δύο στα δύο» για Ουλμ, Σιαουλιάι!

Αήττητες παρέμειναν στη δεύτερη αγωνιστική του Eurochallenge οι Ουλμ και Σιαουλιάι και έκαναν το «δύο στα δυο» στη φετινή διοργάνωση.

«Δύο στα δύο» για Ουλμ, Σιαουλιάι
Οι Ουλμ και Σιαουλιάι έκαναν το «δύο στα δύο» την Τετάρτη και παρέμειναν αήττητες στη δεύτερη αγωνιστική του φετινού Eurochallenge, ακολουθώντας το παράδειγμα των έξι ομάδων το βράδυ της Τρίτης.

Οι Γερμανοί νίκησαν 91-82 την Ντεν Μπος στην έδρα τους και δείχνουν απειλητικοί. Από την πλευρά τους, οι Λιθουανοί επικράτησαν δύσκολα της Τσμόκι στο Μινσκ 87-84 και δείχνουν ικανοί και στα δύσκολα.

Άνετα επικράτησε της Σοντερτάλιε η Μπρίντιζι 90-69 στην Ιταλία. Στο τσακ νίκησε 97-96 την Αντβέρπ στην Ιταλία η Μπιέλα.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Μην τσαντίζετε τον Τζόκοβιτς!

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς αγρίεψε που έχασε τα δύο πρώτα γκέιμ και διέλυσε στη συνέχεια τον Στάνισλας Βαβρίνκα κάνοντας το 2/2 στους τελικούς του World Tour.

Μην τσαντίζετε τον Τζόκοβιτς
Επιβεβαίωσε την εξαιρετική του κατάσταση και διπλασίασε τις νίκες του στους τελικούς του World Tour, που φιλοξενούνται στην O2 Arena του Λονδίνου, ο Νόβακ Τζόκοβιτς.

Ο Σέρβος τενίστας, νούμερο ένα στην παγκόσμια κατάταξη, έχασε μεν τα πρώτα δύο γκέιμ από τον Στάνισλας Βαβρίνκα, κατέκτησε τα 12 από τα 13 που ακολούθησαν και πήρε τη νίκη με 6-3 και 6-0. Πλέον ο «Νόλε» μετρά 29 σερί ματς αήττητος σε… κλειστό χώρο, ενώ χρειάζεται μια νίκη επί του Τόμας Μπέρντιχ στο επόμενο παιχνίδι του για να κλείσει το 2014 στην κορυφή της παγκόσμιας λίστας. Ο Μπέρντιχ στο άλλο ματς του πρώτου ομίλου νίκησε με 6-3 και 6-1 τον Μάριν Τσίλιτς.

Την Πέμπτη ο Ρότζερ Φέντερερ αναμετράται με τον Άντι Μάρεϊ με στόχο να διπλασιάσει τις νίκες του, ενώ στο άλλο ζευγάρι του δευτέρου γκρουπ συναντώνται ο Κέι Νισικόρι με τον Μίλος Ράονιτς.*Πηγή: sport-fm.gr*

Αυτό θα πει… πάγκος!!

Τι θα πει ομάδα με βάθος στον πάγκο έδειξε ξανά το Βέλγιο. Έχοντας τη δυνατότητα ν’ αλλάζει παιχταράδες με… παιχταράδες (οι οποίοι μάλιστα σκοράρουν) η ομάδα του Βίλμοτς καθάρισε 3-1 την Ισλανδία

Αυτό θα πει… πάγκος! (video)
Η φανέλα του έχει ακόμα βάρος να πάρει. Το ρόστερ του Βελγίου, όμως, είναι ήδη γεμάτο ποιότητα.

Δείχνοντας ξανά το τεράστιο βάθος του πάγκου της (ειδικά σε θέσεις μεσοεπιθετικών) η ομάδα του Μαρκ Βίλμοτς επιβλήθηκε 3-1 της Ισλανδίας.

Απέναντι σε έναν αντίπαλο που έχει ξεκινήσει φουριόζος στα προκριματικά του Euro 2016 και στο τελευταίο του παιχνίδι έκανε διπλό στο Άμστερνταμ επί της Ολλανδίας, οι «κόκκινοι διάβολοι» πήραν γρήγορα προβάδισμα με τον Λόμπαερτς. Αμέσως ωστόσο ο (καλοκαιρινός στόχος του Ολυμπιακού) Φινμπόγκασον απάντησε για τους Σκανδιναβούς.

Ανάγκασε, έτσι, τον Βίλμοτς να κάνει… επίδειξη δύναμης. Να βγάλει στο ημίχρονο παίκτες όπως οι Αζάρ και Ντεμπελέ και στις θέσεις τους να βάλει άλλους, όπως οι Οριγκί και Λουκάκου. Με αποτέλεσμα εκείνοι να σκοράρουν (στο 62’ και το 71’), να υπογράψουν την άνετη νίκη και να επιβεβαιώσουν ότι λίγες ομάδες έχουν τις επιλογές του Βελγίου κι ακόμα και θεωρητικά μεγαλύτερες θα τις ζήλευαν.



Οι συνθέσεις των ομάδων

ΒΕΛΓΙΟ (Μαρκ Βίλμοτς): Κουρτουά, Βάντεν Μπόρε (65’ Μενιέ), Άλντερβαϊρελντ, Λόμπαερτς, Φερτόνχεν, Βίτσελ, Φελαϊνί, Ντεμπελέ (46’ Λουκάκου), Γιανουζάι (62’ Μέρτενς), Μπεντέκε (75’ Πρε), Αζάρ (46’ Οριγκί)

ΙΣΛΑΝΔΙΑ (Λαρς Λάγκερμπακ): Κρίστινσον (46’ Γιόνσον), Σέβαρσον, Γιόνασον, Σίγκουρντσον (83’ Έγιολφσον), Μάγκνουσον, Γκίσλασον, Ντάνιελσον (71’ Σκούλασον), Γκούναρσον (46’ Μπιάρνασον), Γκούντμουντσον, Φινμπόγκασον, Κιάρτανσον (73’ Μπέβερσον)
*Πηγή: sport-fm.gr*

Στιλ: «Επιστρέψαμε για τον τίτλο»

Τον δρόμο προς την διεκδίκηση του πρωταθλήματος άνοιξε και πάλι η νίκη του Παναθηναϊκού επί του ΠΑΟΚ στην Τούμπα, όπως τόνισε ο Λουκ Στιλ. «Παγκόσμιας κλάσης ο Κουτρουμπής» είπε ο Άγγλος γκολκίπερ.

Στιλ: «Επιστρέψαμε για τον τίτλο»
Στο παιχνίδι της κατάκτησης της Σούπερ Λίγκας μπήκε ο Παναθηναϊκός έπειτα από την εκτός έδρας νίκη απέναντι στον ΠΑΟΚ, σύμφωνα με τον Λουκ Στιλ. Ο Άγγλος τερματοφύλακας των «πράσινων», μιλώντας στη Nova, δήλωσε αισιόδοξος πως η ομάδα θα μπορεί να παραμείνει στον δρόμο των νικών.

Παράλληλα, μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τους… άμεσους συνεργάτες του (Κουτρουμπή και Σίλντεφλεντ), τονίζοντας πως ο Έλληνας αμυντικός έκανε την καλύτερή του εμφάνιση κόντρα στους Θεσσαλονικείς.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για το ματς με τον ΠΑΟΚ: «Είναι σημαντικό σε παιχνίδια όπως με τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό όπου υπάρχει πολλή αδρεναλίνη, να είσαι ήρεμος, ώστε να μπορέσεις να ισορροπήσεις την κατάσταση. Νομίζω ότι και οι δύο κεντρικοί μας αμυντικοί, αλλά ιδιαίτερα ο Κουτρουμπής, έκανε την καλύτερη του εμφάνιση. Δεν είχε μόνο επιθετικότητα αλλά και ηρεμία, κάτι που μόνο οι παγκόσμιας κλάσης παίκτες συνήθως διαθέτουν. Νομίζω ότι έδειξε σε όλη την Ελλάδα και σε όσους είδαν τον αγώνα στην Ευρώπη πόσο καλός παίκτης είναι».

Για την πορεία του Παναθηναϊκού: «Είχαμε ένα ανάμεικτο ξεκίνημα στο πρωτάθλημα, με κάποια άσχημα αποτελέσματα. Νομίζω ότι επιστρέψαμε στη διεκδίκηση του τίτλου και τώρα έχουμε το μομέντουμ».

Για τη συνέχεια: «Η νίκη είναι μια συνήθεια. Δυστυχώς το ίδιο και η ήττα. Ελπίζω ότι θα αρχίσουμε να έχουμε μια καλή συνήθεια στις νίκες. Όλα είναι πιθανά, ωστόσο θέλω να βλέπω το κάθε παιχνίδι που έρχεται».

Για ενδεχόμενη κλήση του στην εθνική Αγγλίας: «Είμαι πάντα ονειροπόλος και ποτέ δεν λέω ποτέ. Έχω πολύ χρόνο αλλά δεν θέλω να κάνω τέτοια σχέδια. Θέλω να πάω καλά στον Παναθηναϊκό και να σκέφτομαι κάθε παιχνίδι».

Συνέχισαν το «βιολί» τους…!

Απτόητες συνέχισαν την πορεία τους και την πέμπτη αγωνιστική του Euro Cup οι Νανσί, Μπάνβιτ και Λιέτουβος Ρίτας, που έκαναν το 4-1 στις αναμετρήσεις της Τετάρτης.

Συνέχισαν το «βιολί» τους…
Οι Νανσί, Μπάνβιτ και Λιέτουβος Ρίτας έκαναν το 4-1 στην πέμπτη αγωνιστική του Euro Cup και έδειξαν ξανά πως θα αποτελέσουν τρία εκ των φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου.

Οι Γάλλοι νίκησαν 88-73 τη Σαρλερουά στο Βέλγιο και έδειξαν πως βρίσκονται σε καλή αγωνιστική κατάσταση. Οι Τούρκοι νίκησαν άνετα στην έδρα τους την Κράσνι Οκτιάμπρ 90-75 και συνεχίζουν με «κεκτημένη ταχύτητα» από την περυσινή διοργάνωση. Τέλος, οι Λιθουανοί δεν αντιμετώπισαν ιδιαίτερα προβλήματα στην Ιερουσαλήμ, επικρατώντας της Χάποελ με 81-70.

«Άλωσε» την Καλαβρία η Τέλεκομ Μπον, επικρατώντας της Ρέτζιο Εμίλια 85-84. Μεγάλη νίκη της Ντιζόν με 79-76 στην παράταση (κ.α. 65-65) επί των Αρτλαντ στη Γερμανία. Άνετη επικράτηση της Μπάμπεργκ επί της Σαραγόσα 90-74 εντός έδρας.

«Άλωσε» τη Σεβίλλη η Νίμπουρκ, επικρατώντας της Καχασόλ με 66-65. Η Ζενίτ ήταν η νικήτρια του ρωσικού «εμφυλίου», επικρατώντας στην Αγία Πετρούπολη της Χίμκι 89-86. Πρώτη νίκη για την Παρτιζάν, η οποία επικράτησε 76-69 στο Βελιγράδι της Πλοϊέστι του Μιχάλη Πελεκάνου (3ρ. και 1λ. σε 14’:43’’ συμμετοχής).



Αναλυτικά, τα αποτελέσματα της πέμπτης αγωνιστικής:


1ος όμιλος
Παρί Λεβαλουά – Στρασμπούρ 76-61 (11/11)
Μπάμπεργκ – Σαραγόσα 90-74
Ρέτζιο Εμίλια –Τέλεκομ Μπον 84-85

2ος όμιλος
Βιλερμπάν – Γκραν Κανάρια 75-92 (11/11)
Αρτλαντ – Ντιζόν 76-79 παρατ. (κ.α. 65-65)
Καντού – Οστάνδη 68-60

3ος όμιλος
Σαρλερουά – Νανσί 73-88
Καχασόλ – Νίμπουρκ 65-66
Βίρτους Ρόμα – Ολντενμπουργκ 83-81

4ος όμιλος
Ρίγα – Ολίμπια Λιουμπλιάνας 74-83 (11/11)
Σζολνόκι – Μπεσίκτας 70-73 (11/11)
Ζενίτ – Χίμκι 89-86

5ος ομιλος
Παρτιζάν – Πλοϊέστι 76-69
Μπάνβιτ – Κράσνι Οκτιάμπρ 90-75
Χάποελ Ιερουσαλήμ – Λιέτουβος Ρίτας 70-81

6ος όμιλος
ΠΑΟΚ – Μπουντούτσνοστ 80-60
Λοκομοτίβ Κουμπάν – Πινάρ Καρσίγιακα 75-63
Ζιέλονα Γκόρα – Βέντσπιλς 69-79 *Πηγή: sport-fm.gr*

Οι αστέρες νίκησαν τα «δεύτερα»

Παίζοντας με τους βασικούς απέναντι στα «δεύτερα» της Κροατίας, η Αργεντινή επικράτησε 2-1 σε φιλικό που έγινε στο «Άπτον Παρκ» του Λονδίνου. Επιστροφή Τέβες μετά από τρία χρόνια.

Οι αστέρες νίκησαν τα «δεύτερα» (video)
Η Αργεντινή επικράτησε στο «Άπτον Παρκ» του Λονδίνου 2-1 της νεανικής Κροατίας, που προφύλαξε παίκτες εν όψει του ματς των προκριματικών με την Ιταλία για τα προκριματικά του Euro 2016. Την ώρα που ο Χεράρδο Μαρτίνο παρέταξε ό,τι καλύτερο είχε στη διάθεσή του, ανάμεσά τους και τον Κάρλος Τέβες, που ξαναφόρεσε το εθνόσημο μετά από τρία χρόνια, ο Νίκο Κόβατς προτίμησε να κρατήσει τα «βαριά χαρτιά» του εκτός αγώνα.

Το σκορ άνοιξε ο Άνας Σαρμπίνι με όμορφο δεξί πλασέ στο 11’, ωστόσο στο 49’ το μακρινό σουτ του Κριστιάν Ανσάλντι κόντραρε στον Σέρχιο Αγουέρο και έφερε την ισοφάριση. Στο 57’ ο φορ της Σίτι κέρδισε πέναλτι από τον γκολκίπερ Λόβρε Κάλινιτς και ο Λιονέλ Μέσι από την άσπρη βούλα ολοκλήρωσε την ανατροπή.

Κροατία (Κόβατς): Κάλινιτς (89’ Βάργκιτς), Βρσάλικο, Λέσκοβιτς (84’ Μίτροβιτς), Γεντβάι, Μπαντέλι, Σαρμπίνι (65’ Γιάγιαλο), Τσοπ (84’ Ρογκ), Μίλιτς (71’ Τόμετσακ), Κόβατσιτς (46’ Χαλίλοβιτς), Άντολιτς, Λέοβατς.

Αργεντινή (Μαρτίνο): Ρομέρο, Βεργίνι, Ανσάλντι (77’ Σίλβα), Σαμπαλέτα, Ντι Μαρία (76’ Λαμέλα), Πέρες, Μέσι, Αγουέρο (62’ Τέβες), Μασεράνο, Φάτσιο, Μπανέγα (71’ Περέιρα). *Πηγή: sport-fm.gr*

Μεθυσμένη… Ολλανδία!! (video)

Στο Μεξικό φημίζονται για την τεκίλα και οι Ολλανδοί έδειξαν πως δεν την αντέχουν… με τους Βέλα και Τσιτσαρίτο να τους ζαλίζουν στο Άμστερνταμ (3-2). Γκολάρα ο Σνάιντερ, με πάγο αποχώρησε ο Αφελάι.

Μεθυσμένη… Ολλανδία (video)
Ακόμη και σε φιλικό το να παίζεις με την Ολλανδία δεν είναι εύκολο. Το Μεξικό όμως τα κατάφερε περίφημα. Η ομάδα του Ερέρα χτύπησε με μεγάλη αποτελεσματικότητα την άμυνα των «οράνιε» και πήρε τη νίκη με σκορ 3-2 στο Άμστερνταμ.

Η ομάδα του Ερέρα «πάγωσε» το Άμστερνταμ με τον Κάρλος Βέλα, ο οποίος άνοιξε το σκορ μόλις στο 8ο λεπτό, κι εν συνεχεία έβαλε σε λειτουργία το σχέδιο «Οτσόα»! Ο γκολκίπερ της Μάλαγα κράτησε όρθια την ομάδα του παρά την πίεση που δέχτηκε και οι φιλοξενούμενοι πήγαν με το 1-0 στα αποδυτήρια. Ο Γουέσλι Σνάιντερ έδωσε τη λύση για τους Ολλανδούς στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου. Με τρομερό σουτ έξω από την περιοχή ο μέσος της Γαλατασαράι έκανε το 1-1 στο 49’. Οι παίκτες του Ερέρα αντέδρασαν πολύ σωστά μετά την ισοφάριση και απείλησαν την άμυνα του Κρουλ. Μάλιστα, ήρθε και το δεύτερο γκολ και πάλι με τον Βέλα αυτή τη φορά στο 62'. Οι γηπεδούχοι αναγκάστηκαν να πιέσουν και η άμυνά τους έγινε ακόμη πιο ευάλωτη. Το Μεξικό «χτύπησε» στο… ψαχνό και ο Τσιτσαρίτο έκανε το 3-1 στο 69'. Οι «οράνιε» αν και ισοφάρισαν (74') με σουτ του Μπλιντ έξω από την περιοχή (κόντραρε η μπάλα) δεν κατάφεραν να αποφύγουν την ήττα.

Βασικός για την ομάδα του Γκους Χίντινγκ αγωνίστηκε ο Ιμπραΐμ Αφελάι. Ο μεσοεπιθετικός του Ολυμπιακού αντικαταστάθηκε στο 67ο λεπτό από τον Βαϊνάλντουμ και αφότου έκατσε στον πάγκο το ιατρικό τιμ της ομάδας του τοποθέτησε πάγο στον αστράγαλο του αριστερού του ποδιού.



Οι συνθέσεις:

Ολλανδία (Γκ.Χίντινγκ): Κρουλ, Φλάαρ (24’ Ντε Φράι), Φέλτμαν, Φαν Ριν, Βίλεμς, Ρόμπεν, Σνάιντερ (82' Φερ), Αφελάι (67' Βαϊνάλντουμ), Μπλιντ, Χούντελααρ, Ντεπάι (60' Πρόμις)

Μεξικό (Μ. Ερέρα): Οτσόα, Γκουαρδάδο, Αγκιλάρ, Αλντρέτε, Αλανίς, Ρέγες, Μ. Ερέρα (61' Κορόνα), Ε. Ερέρα (82' Τζόναθαν Ντος Σάντος), Βάσκες (89' Ροντρίγκες), Βέλα (76' Τζιοβάνι Ντος Σάντος), Τσιτσαρίτο (76' Χιμένες)

Διαιτητής: Σ. Μαρτσίνιακ *Πηγή: sport-fm.gr*

Πρόβλημα σε Αγιο Κοσμά, Παπαστράτειο, στην Εισαγγελέα το πόρισμα!

Η κατάσταση στο ΕΚΝ του Αγίου Κοσμά είναι πολύ δύσκολη, σε σχέση με τα οικονομικά στοιχεία που βγήκαν από τους ελέγχους του ΣΔΟΕ και των ειδικών υπηρεσιών της ΓΓΑ.

Πρόβλημα σε Αγιο Κοσμά, Παπαστράτειο, στην Εισαγγελέα το πόρισμα
Ετσι, ο Γιάννης Ανδριανός το πήγε και… παρακάτω. Εστειλε το πόρισμα στην Εισαγγελέα κατά της διαφθοράς, Ελένη Ράικου.


ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ, ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΓΓΑ:

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα, 11 Νοεμβρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιάννης Ανδριανός διαβίβασε σήμερα στην Εισαγγελέα κατά της διαφθοράς κα Ελένη Ράικου, καθώς και στην Ειδική Διεύθυνση Ελέγχου Εθνικών και Κοινοτικών Δαπανών και Καταπολέμησης Απάτης και Διαφθοράς του Υπουργείου Οικονομικών, την έκθεση διαπιστώσεων του εκτάκτου ελέγχου που διενεργήθηκε ύστερα από σχετική κατεπείγουσα εντολή του Υφυπουργού από κλιμάκιο της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού στο Νομικό Πρόσωπο «Εθνικό Κέντρο Νεότητας Αγίου Κοσμά».

Πηγή: Waterpololive.gr

Κασάμι: «Είμαι περήφανος»

Ο Παϊτίμ Κασάμι δήλωσε περήφανος που ένα δικό του γκολ είναι υποψήφιο για το βραβείο του κορυφαίου της χρονιάς.

Κασάμι: «Είμαι περήφανος»
Με πολλή χαρά υποδέχτηκε ο Παϊτίμ Κασάμι την είδηση πως το γκολ που πέτυχε με τη Φούλαμ απέναντι στην Κρίσταλ Πάλας είναι μεταξύ των δέκα υποψηφίων για το καλύτερο της χρονιάς από τη FIFA.

«Ευχαριστώ πολύ τη FIFA. Είμαι περήφανος που είμαι υποψήφιος για το βραβείο Φέρεντς Πούσκας», έγραψε στο Twitter, ενώ ερωτηθείς από το λογαριασμό της παγκόσμιας ομοσπονδίας αν είναι το ωραιότερο γκολ της καριέρας του, απάντησε: «Ναι, ήταν το καλύτερο που έχω βάλει. Ελπίζω να κερδίσω το βραβείο».

Pajtim Kasami         @PajtimKasami
Thank you @FIFAcom i m proud for get nominated Puskas Award goal of the year!


*Πηγή: sport-fm.gr*

Θέλει να «αρπάξει» Νέντοβιτς η Εφές!!

Έτοιμη να μπει στο «παιχνίδι» για την απόκτηση του Νεμάνια Νέντοβιτς, ο οποίος έρχεται στην Ευρώπη για λογαριασμό της Βαλένθια, φέρεται να είναι η Αναντολού Εφές, σύμφωνα με τον τουρκικό Τύπο.

Θέλει να «αρπάξει» Νέντοβιτς η Εφές!
Όσο δεν ανακοινώνεται από τη Βαλένθια η απόκτηση του Νεμάνια Νέντοβιτς, τόσο «φουντώνουν» οι φήμες από την Τουρκία πως η Αναντολού Εφές κάνει την ύστατη προσπάθεια για να τον αποκτήσει.

Ο Σέρβος γκαρντ, ο οποίος έχει μείνει ελεύθερος από τους Ουόριορς, βρίσκεται πολύ κοντά στο να υπογράψει στη Βαλένθια, προκειμένου να αντικαταστήσει τον Ντουάιτ Μπάικς που αποδεσμεύτηκε αφού δεν έπεισε τον Βέλιμιρ Περάσοβιτς.

Όμως, σύμφωνα με τον τουρκικό Τύπο και την ιστοσελίδα «trendbasket.net» η Αναντολού Εφές θέλει να μπει στο «παιχνίδι» για την απόκτησή του, με τον Ντούσαν Ίβκοβιτς να είναι το δυνατό της… χαρτί, καθώς πρώτον είναι Σέρβος και δεύτερον διατηρεί πολύ καλές σχέσεις με τον μάνατζερ του Νέντοβιτς, τον Μίσκο Ραζνάτοβιτς.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δοκιμάζει ξανά ο Ράιτ!

Με μοναδικό πρόβλημα τον Ράιτ, που θα επανεξεταστεί προπονήθηκε ο Παναθηναϊκός το βράδυ της Τετάρτης. Το πρωί της Πέμπτης αποφασίζει για την αποστολή εν όψει του αγώνα με την Μπαρτσελόνα ο Ιβάνοβιτς.

Δοκιμάζει ξανά ο Ράιτ
Με τον Τζούλιαν Ράιτ να ακολουθεί θεραπεία λόγω τραυματισμού στη γάμπα συνέχισε ο Παναθηναϊκός την προετοιμασία του εν όψει του αγώνα της Παρασκευής με την Μπαρτσελόνα στο «Παλάου Μπλαουγκράνα».

Η κατάσταση του Αμερικανού πάουερ φόργουορντ/σέντερ θα επανεκτιμηθεί το πρωί της Πέμπτης και δεν αποκλείεται τελικά να ακολουθήσει την ομάδα στη Βαρκελώνη. Οι «πράσινοι» θα προπονηθούν το πρωί και εν συνεχεία ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς θα αποφασίσει για την αποστολή που θα πετάξει στις 14:50 για την καταλανική πόλη.*Πηγή: sport-fm.gr*