Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

Η ΑΕΚ που ξέραμε!!

Η ΑΕΚ που ξέραμε!
Καλώς την και ας άργησε!

Μια ΑΕΚ βγαλμένη από τις μεγάλες της εποχές αντικατέστησε την ομάδα που μελαγχολούσε τον κόσμο της και με μια ισοπεδωτική τεσσάρα (4-0) έδειξε πως είναι προσωρινή η τελευταία θέση στη βαθμολογία.

Ένα πονηρό φάουλ του Κατίδη (19’), μια έμπνευση… ανάλογη του επιθέτου του από τον Φούντα (23’), ένα πέναλτι του Γκερέιρο (57’) και το πρώτο γκολ του Σταματή (87’) έδωσαν το πρώτο διπλό και σύνθημα για την αντεπίθεση της «Ένωσης» στη Σούπερ Λίγκα.

Πάρτι στην εξέδρα από 1000 φίλους της «Ένωσης», που είδαν την ομάδα τους να κυριαρχεί πλήρως (μετά και την αποβολή του Καφέ στο 58’) και να πηγαίνει φορτσάτη στους επόμενους δυο «τελικούς» (με Λεβαδειακό και ΠΑΣ στο ΟΑΚΑ).

Πώς έπαιξε

Τις μίνι-αλχημείες για τις οποίες είχε… προειδοποιήσει στις προπονήσεις της εβδομάδας έκανε στην ενδεκάδα της ΑΕΚ ο Έβαλντ Λίνεν. Ο Γερμανός ξεκίνησε τον Κοντοέ ως στόπερ (αντί του τιμωρημένου Γιάγκο), έδωσε ρόλο αριστερού εξτρέμ στον Φουρτάδο και στην κορυφή της επίθεσης τοποθέτησε τον Κατίδη. Έτσι, το 4-2-3-1 της «Ένωσης» διαμορφώθηκε ως εξής:

Κάτω από τα δοκάρια ο Κωνσταντόπουλος και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Λαγός, Κουτρουμπής, Κοντοές και Βλάχος. Στα χαφ βρέθηκαν οι Φέτσης-Κορδέρο, στην τριάδα μπροστά τους οι Φουρτάδο (αριστερά), Γκερέιρο (επιτελικός), Φούντας (δεξιά) και προωθημένος ήταν ο Κατίδης.



Η τελευταία χρονιά που η ΑΕΚ είχε παίξει στη Βέροια την είχε βρει στο τέλος να νιώθει πρωταθλήτρια (μετά την υπόθεση Βάλνερ). Και με τέτοιον αέρα απλώθηκε σήμερα στο γήπεδο, παρόλο που μπήκε σ’ αυτό ως ουραγός. Αφού γλίτωσε λοιπόν ένα ακόμα γκολ «από τ’ αποδυτήρια» (η κεφαλιά του Μπαργκάν στο 5’ βρήκε τη λάθος πλευρά των διχτύων) η «Ένωση» επέστρεψε εκεί για την ανάπαυλα ως απόλυτη κυρίαρχος.

Με ένα γκολ που έβαλε ο Κατίδης, αλλά έβαλε το χέρι του (ή μάλλον το κεφάλι του όσο χρειάστηκε για να ξεγελάσει τον τερματοφύλακα) ο Φουρτάδο. Με μια θρασύτατη «λόμπα» από τον Φούντα -αφού είχε κλέψει πρώτα την μπάλα από τον Αμαραντίδη. Αλλά και με ένα υποδειγματικό πρέσινγκ, που της επέτρεπε όχι μόνο να μην κινδυνεύει, αλλά και να χάνει εκείνη την καλύτερη ευκαιρία (με σουτ του Κορδέρο στο 31’ που κόντραρε και σταμάτησε στο δοκάρι).

Στο τέταρτο του ημιχρόνου ο Νίκος Καρύδας αποφάσισε πως η ομάδα του χρειάζεται ηλεκτροσόκ (διπλή αλλαγή με τους Καλογέρη και Κόστλι αντί των Ζε Βίτορ και Ιωάννου). Χρειάστηκε ωστόσο… λιγότερο από ένα τέταρτο για να τη δει να δέχεται τη χαριστική βολή: Όταν η ΑΕΚ έβγαλε υποδειγματική αντεπίθεση, ο Καφές ανέτρεψε τον Φουρτάδο (ενώ ετοιμαζόταν να εκμεταλλευτεί απόκρουση του Λόπεζ) και ο Γκερέιρο τελείωνε από τη βούλα τη σεμνή τελετή.

Διότι η Βέροια δεν μπορούσε να απειλήσει όταν έπαιζε με έντεκα. Θα ήταν απίθανο να το καταφέρει με τρία γκολ στην πλάτη και παίκτη λιγότερο πλέον στο γήπεδο. Και κάπως έτσι ο Λίνεν βρήκε την ευκαιρία να ρίξει σ’ αυτό (κι άλλα) πιτσιρίκια. Σαν τον Κοτσαρίδη -που πήγε δίπλα στον Κορδέρο- και τον Σταματή, που εξαργύρωσε την κάθετη του εξαιρετικού Ισπανού και με το παρθενικό του τέρμα στο 87' έκανε το σκορ «προειδοποίηση» για όσους συνεχίσουν να υποτιμούν την ΑΕΚ.





ΒΕΡΟΙΑ (Νίκος Καρύδας): Λόπεζ, Αμαραντίδης, Ορέστες, Καλί, Γεωργιάδης, Καφές, Ζε Βίτορ (46’ Καλογέρης), Μπαργκάν, Καλτσάς (79’ Μπελόν), Ολαϊτάν, Ιωάννου (46’ Κόστλι)

Στον πάγκο έμειναν οι: Καντιμοίρης, Σνάουτσνερ, Πέρεζ, Τζημογιάννης

ΑΕΚ (Έβαλντ Λίνεν): Κωνσταντόπουλος, Λαγός, Κουτρουμπής, Κοντοές, Βλάχος, Φέτσης, Κορδέρο, Φουρτάδο (70’ Σταματής), Γκερέιρο (79’ Κοτσαρίδης), Φούντας, Κατίδης (85’ Αρκούδας)

Στον πάγκο έμειναν οι: Αραμπατζής, Κατσικοκέρης, Ρίκκα, Μπουγαΐδης

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Βοσκάκης (Ρεθύμνου)
ΒΟΗΘΟΙ: Γρεβένης (Χαλκιδικής), Γουργιώτης (Φθιώτιδας)

ΓΗΠΕΔΟ: Δημοτικό Στάδιο Βέροιας



πηγή: sport-fm.gr
 

Με το… «έτσι θέλω»

Με το… «έτσι θέλω»
Μπορεί να αγωνιζόταν από το 22’ με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Σερφά, όμως ο Πανθρακικός έφυγε με τον πολύτιμο βαθμό της ισοπαλίας από τα Πηγάδια κόντρα στην Ξάνθη αφού έμεινε το 0-0.

Με εννέα τελείωσε η Ξάνθη, αφού αποβλήθηκε ο Φλίσκας στο 75’, ενώ λίγο αργότερα αποχώρησε τραυματίας ο Ντάνι.

Σπουδαία ευκαιρία στο τέλος για την ομάδα του Δερμιτζάκη με τον Μπαϊκαρά, όμως ο Λοντίγκιν έσωσε την ομάδα του.



Περιθώρια για απώλειες δεν υπήρχαν για καμία από τις δύο ομάδες. Με αυτό το σκεπτικό μπήκαν και στον αγωνιστικό χώρο. Η ομάδα του Δερμιτζάκη πατούσε καλύτερα στο γήπεδο, κέρδισε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, ενώ έφτασε και δύο φορές πολύ κοντά στο γκολ, χωρίς όμως να καταφέρει να το πετύχει. Η ασυνεννοησία του Κάκου με τον Σερφά για ένα… σορτσάκι, έφερε την δεύτερη κίτρινη κάρτα στον παίκτης της Κομοτηνής και εκεί τα πάντα άλλαξαν.

Από το 22’ οι Ξανθιώτες εκμεταλλεύτηκαν την αριθμητική υπεροχή, στρίμωξαν τον Πανθρακικό στα καρέ του και προσπάθησαν να σκοράρουν. Η… αναμενόμενο κίνηση του Δερμιτζάκη να αποσύρει τον Βαϊρουά και να περάσει τον Μελίσση στο κέντρο της άμυνας, «έκοψε» τον Παπαδόπουλο, από την υπόλοιπη ομάδα και το 0-0 του πρώτου ημιχρόνου, ήρθε με… κόπο για τους φιλοξενούμενους. Από την άλλη πλευρά, Πλατέλλας και Μαρσελίνιο έδειχναν ικανοί να κάνουν την ζημιά.

Το δεύτερο ημίχρονο κυμάνθηκε στα ίδια επίπεδα με το μισό του πρώτου. Η Ξάνθη είχε την μπάλα στα πόδια της, «έτρεχε» τον κουρασμένο, όσο περνούσαν τα λεπτά, όμως δεν μπορούσε να πατήσει στη περιοχή και φυσικά να απειλήσει τον Κουτσόπουλο. Από την άλλη πλευρά οι παίκτες του Δερμιτζάκη έδιναν την μάχη τους με τον Παπαδόπουλο να τα βάζει με όλη την άμυνα της Ξάνθης και να προσπαθεί για το καλύτερο.

Το πείσμα του Παπαδόπουλου έφερε την αριθμητική ισορροπία. Ο έμπειρος επιθετικός εκμεταλλεύτηκε την ταχύτητά του στο 75’ κέρδισε την δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Φλίσκα και έδωσε το δικαίωμα στην ομάδα του να πιέσει παραπάνω και φυσικά να διεκδικήσει κάτι από το παιχνίδι. Αυτό έγινε πιο έντονο από την στιγμή που ο Ντάνι, αποχώρησε τραυματίας και οι γηπεδούχοι τελείωσαν το παιχνίδι με εννέα παίκτες. Μάλιστα, ο Μπαϊκαρά θα μπορούσε να δώσει το τρίποντο στους «πράσινους» αλλά ο Λοντίγκιν κράτησε το μηδέν στο 89’.





Ξάνθη (Νίκος Κωστένογλου): Λοντίγκιν, Μπέρτος (46’ Νάκας), Βάλλας, Φλίσκας, Μπαξεβανίδης, Βασιλακάκης, Ντάνι, Πλατέλλας (46’ Μαρίν), Μάνταλος, Μαρσελίνιο (68’ Ράνος), Μαρσκόφσκι.

Στον πάγκο: Λυμπερόπουλος, Κομεσίδης, Ονουάτσι, Γούτας.

Πανθρακικός (Παύλος Δερμιτζάκης): Κουτσόπουλος, Σκλιοπίδης, Μακρυδημήτρης, Σερφά, Χρήστου, Λαδάκης, Καστσελάν, Μπαϊκαρά, Βαϊρουά (36’ Μελίσσης), Λουσέρο (75’ Μουνάφο), Παπαδόπουλος.

Στον πάγκο: Αντίλοβιτς, Στάθης, Κυβελίδης, Γωνιάδης, Πρίττας.

Διαιτητής: Κάκος (Κέρκυρα)
Βοηθοί: Ακριβός (Αθηνών), Τάτσης (Ηπείρου)
Γήπεδο: Πηγάδια



πηγή: sport-fm.gr
 

Αν αυτό δεν είναι κατάρα…!(video)

Αν αυτό δεν είναι κατάρα…(video)
Παίζεις στην έδρα σου.

Είσαι στην ισοπαλία με την Κάλιαρι.

Προέρχεσαι απο άσχημο αποτέλεσμα την προηγούμενη αγωνιστική.

Θέλεις να πλησιάσεις τη Γιουβέντους στην κορυφή.

Είναι το 55ο λεπτό και ο καλύτερός σου επιθετικός, ο Μιλίτο, βρίσκεται μπροστά σε κενό τέρμα.

Σουτάρει και η μπάλα πάει στην κερκίδα.

Ε αν αυτό, Ίντερ, δεν είναι κατάρα τότε τι είναι;

Καιρός είναι στο Μιλάνο να κάνουν κανένα... ευχέλαιο, γιατί η «γηραιά κυρία» δεν τους συγχώρησε το ότι της έσπασαν το αήττητο των 49 αγώνων.

Δείτε την απίστευτη ευκαιρία που έχασε ο Μιλίτο:






πηγή: sport-fm.gr
 

Νίκη, αυτή η άγνωστη!!

Νίκη, αυτή η άγνωστη
Έχουν ξεχάσει τη λέξη νίκη η Θέλτα και η Μαγιόρκα στην Ισπανία.

Ακόμα και στο μεταξύ τους παιχνίδι, οι δυο ομάδες ήρθαν ισόπαλες 1-1 για την 12η αγωνιστική κι εξακολουθούν να βρίσκονται σε εξαιρετικά δεινή βαθμολογική θέση.

Οι Νησιώτες προηγήθηκαν στο σκορ, μετά από φάση διαρκείας στην αντίπαλη περιοχή και δύο προσπάθειες που κόντραραν σε αμυνόμενο, με τον Έμεντ στην τρίτη… επαναφορά να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Τσου Γιουνγκ Παρκ ισοφάρισε με κοντινή προβολή για τους γηπεδούχους, με το 1-1 να μένει ως το τελευταίο σφύριγμα.


Η 12η αγωνιστική της Πριμέρα Ντιβιζιόν:

Σάββατο, 17/11/2012

Οσασούνα-Μάλαγα 0-0

Βαλένθια-Εσπανιόλ 2-1
(16' Βιέρα, 90' πεν. Σολδάδο - 31' Λονγκ)

Μπαρτσελόνα-Σαραγόσα 3-1
(16', 60' Μέσι, 28' Σονγκ - 24' Μοντάνες)

Ρεάλ Μαδρίτης-Αθλέτικ Μπιλμπάο 5-1
(12’, 32' Μπενζεμά, 30 Ράμος, 56' Εζίλ, 72' Κεντίρα - 42’ Ιμπάιθ Γκόμεζ)

Κυριακή, 18/11/2012

Λα Κορούνια-Λεβάντε 0-2
(40’ Μάρτινς, 82’ Μπαρκέρο)

Θέλτα-Μαγιόρκα 1-1
(56’ Τσου Γιουν Παρκ-22’ Έμεντ)

Χετάφε-Βαγιαδολίδ (18:50)
Γρανάδα-Ατλέτικο Μαδρίτης (20:45)
Σεβίλλη-Μπέτις (22:30)

Δευτέρα, 19/11/2012
Σοσιεδάδ-Ράγιο Βαγιεκάνο (22:30)

Το πρόγραμμα της 13ης αγωνιστικής:

Παρασκευή, 23/11/2012
Σοσιεδάδ-Οσασούνα (22:30)

Σάββατο, 24/11/2012
Ράγιο Βαγιεκάνο-Μαγιόρκα (17:00)
Βαγιαδολίδ-Γρανάδα (19:00)
Μάλαγα-Βαλένθια (21:00)
Μπέτις-Ρεάλ Μαδρίτης (23:00)

Κυριακή, 25/11/2012
Εσπανιόλ- Χετάφε (13:00)
Αθλέτικ Μπιλμπάο-Λα Κορούνια (18:00)
Ατλέτικο Μαδρίτης-Σεβίλλη (20:00)
Λεβάντε-Μπαρτσελόνα (22:00)

Δευτέρα, 26/11/2012
Σαραγόσα-Θέλτα (22:00)



πηγή: sport-fm.gr
 

Πεντάρα η Μάδεργουελ!!

Πεντάρα η Μάδεργουελ
Άνετη ήταν η επικράτηση της Μάδεργουελ στην εκτός έδρας αναμέτρηση της 14ης αγωνιστικής του σκοτσέζικου πρωταθλήματος κόντρα στην Ινβερνές (4-1).

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν κεφάτοι στον αγωνιστικό χώρο, ανοίγοντας νωρίς το σκορ με τον Χίγκντον μόλις στο 18’. Πριν προλάβουν οι γηπεδούχοι να αντιδράσουν ο Μέρφι (21’) έκανε το 2-0 για τη Μάδεργουέλ.

Με την επιθυμία να γυρίσει το εις βάρος της αποτέλεσμα η Ινβερνές ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο, με τον Φοράν να βάζει στο 47’ το γκολ της… τιμής όπως αποδείχτηκε στη συνέχεια για τους γηπεδούχους.

Από εκείνο το σημείο η Μάδεργουελ χτύπησε ανελέητα την Ινβερνές με τους Κομίνς (52’), Οτζάμα (72’) και Ντάλεϊ (89’) να διαμορφώνουν το τελικό 5-1.

Με τους τρεις βαθμούς της νίκης η Μάδεργουελ ανέβηκε στην τέταρτη θέση, στην οποία ισοβαθμεί με την Σεντ Τζόνστον.

Η 14η αγωνιστική

Παρασκευή 16/11

Νταντί Γιουνάιτεντ-Κιλμάρνοκ 3-3
(48’ΜακΚέι Στίβεν, 56’, 90’,Ντάλι -9’, 30’, Σέρινταν, 53’ Χέφερναν)

Σάββατο 17/11

Αμπερντίν-Σέλτικ 0-2
(Λασάντ 73’, Μάλγκρου 77’)

Χαρτς-Σεντ Μίρεν 1-0
(64’ Γκράινγκερ)

Νταντί-Χιμπέρνιαν 3-1
(21’ Μπένεντικτ, 47’ Μάιλν, 52’ πεν. Μακ Μπράιντ-90’ Γκρίφιθς)

Σεντ Τζόνστον-Ρος Κάουντι 1-1
(51’ Μακέι-70’ αυτ. Κρεγκ)

Κυριακή 18/11

Ινβερνές-Μάδεργουελ 1-5/strong>
(Φοράν 47’- Χίγκντον 18’, Μέρφι 21’, Κομίνς 52’, Οτζάμα 72’, Ντάλεϊ 89’)

Η επόμενη αγωνιστική (15η)

Σάββατο 24/11, 17:00

Μάδεργουελ-Χαρτς (14:45)

Σέλτικ-Ινβερνές

Χιμπέρνιαν-Αμπερντίν

Κιλμάρνοκ-Σεντ Τζόνστον

Ρος Κάουντι-Νταντί Γιουνάιτεντ

Σεντ Μίρεν-Νταντί




πηγή: sport-fm.gr