Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

Η ΑΕΚ που ξέραμε!!

Η ΑΕΚ που ξέραμε!
Καλώς την και ας άργησε!

Μια ΑΕΚ βγαλμένη από τις μεγάλες της εποχές αντικατέστησε την ομάδα που μελαγχολούσε τον κόσμο της και με μια ισοπεδωτική τεσσάρα (4-0) έδειξε πως είναι προσωρινή η τελευταία θέση στη βαθμολογία.

Ένα πονηρό φάουλ του Κατίδη (19’), μια έμπνευση… ανάλογη του επιθέτου του από τον Φούντα (23’), ένα πέναλτι του Γκερέιρο (57’) και το πρώτο γκολ του Σταματή (87’) έδωσαν το πρώτο διπλό και σύνθημα για την αντεπίθεση της «Ένωσης» στη Σούπερ Λίγκα.

Πάρτι στην εξέδρα από 1000 φίλους της «Ένωσης», που είδαν την ομάδα τους να κυριαρχεί πλήρως (μετά και την αποβολή του Καφέ στο 58’) και να πηγαίνει φορτσάτη στους επόμενους δυο «τελικούς» (με Λεβαδειακό και ΠΑΣ στο ΟΑΚΑ).

Πώς έπαιξε

Τις μίνι-αλχημείες για τις οποίες είχε… προειδοποιήσει στις προπονήσεις της εβδομάδας έκανε στην ενδεκάδα της ΑΕΚ ο Έβαλντ Λίνεν. Ο Γερμανός ξεκίνησε τον Κοντοέ ως στόπερ (αντί του τιμωρημένου Γιάγκο), έδωσε ρόλο αριστερού εξτρέμ στον Φουρτάδο και στην κορυφή της επίθεσης τοποθέτησε τον Κατίδη. Έτσι, το 4-2-3-1 της «Ένωσης» διαμορφώθηκε ως εξής:

Κάτω από τα δοκάρια ο Κωνσταντόπουλος και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Λαγός, Κουτρουμπής, Κοντοές και Βλάχος. Στα χαφ βρέθηκαν οι Φέτσης-Κορδέρο, στην τριάδα μπροστά τους οι Φουρτάδο (αριστερά), Γκερέιρο (επιτελικός), Φούντας (δεξιά) και προωθημένος ήταν ο Κατίδης.



Η τελευταία χρονιά που η ΑΕΚ είχε παίξει στη Βέροια την είχε βρει στο τέλος να νιώθει πρωταθλήτρια (μετά την υπόθεση Βάλνερ). Και με τέτοιον αέρα απλώθηκε σήμερα στο γήπεδο, παρόλο που μπήκε σ’ αυτό ως ουραγός. Αφού γλίτωσε λοιπόν ένα ακόμα γκολ «από τ’ αποδυτήρια» (η κεφαλιά του Μπαργκάν στο 5’ βρήκε τη λάθος πλευρά των διχτύων) η «Ένωση» επέστρεψε εκεί για την ανάπαυλα ως απόλυτη κυρίαρχος.

Με ένα γκολ που έβαλε ο Κατίδης, αλλά έβαλε το χέρι του (ή μάλλον το κεφάλι του όσο χρειάστηκε για να ξεγελάσει τον τερματοφύλακα) ο Φουρτάδο. Με μια θρασύτατη «λόμπα» από τον Φούντα -αφού είχε κλέψει πρώτα την μπάλα από τον Αμαραντίδη. Αλλά και με ένα υποδειγματικό πρέσινγκ, που της επέτρεπε όχι μόνο να μην κινδυνεύει, αλλά και να χάνει εκείνη την καλύτερη ευκαιρία (με σουτ του Κορδέρο στο 31’ που κόντραρε και σταμάτησε στο δοκάρι).

Στο τέταρτο του ημιχρόνου ο Νίκος Καρύδας αποφάσισε πως η ομάδα του χρειάζεται ηλεκτροσόκ (διπλή αλλαγή με τους Καλογέρη και Κόστλι αντί των Ζε Βίτορ και Ιωάννου). Χρειάστηκε ωστόσο… λιγότερο από ένα τέταρτο για να τη δει να δέχεται τη χαριστική βολή: Όταν η ΑΕΚ έβγαλε υποδειγματική αντεπίθεση, ο Καφές ανέτρεψε τον Φουρτάδο (ενώ ετοιμαζόταν να εκμεταλλευτεί απόκρουση του Λόπεζ) και ο Γκερέιρο τελείωνε από τη βούλα τη σεμνή τελετή.

Διότι η Βέροια δεν μπορούσε να απειλήσει όταν έπαιζε με έντεκα. Θα ήταν απίθανο να το καταφέρει με τρία γκολ στην πλάτη και παίκτη λιγότερο πλέον στο γήπεδο. Και κάπως έτσι ο Λίνεν βρήκε την ευκαιρία να ρίξει σ’ αυτό (κι άλλα) πιτσιρίκια. Σαν τον Κοτσαρίδη -που πήγε δίπλα στον Κορδέρο- και τον Σταματή, που εξαργύρωσε την κάθετη του εξαιρετικού Ισπανού και με το παρθενικό του τέρμα στο 87' έκανε το σκορ «προειδοποίηση» για όσους συνεχίσουν να υποτιμούν την ΑΕΚ.





ΒΕΡΟΙΑ (Νίκος Καρύδας): Λόπεζ, Αμαραντίδης, Ορέστες, Καλί, Γεωργιάδης, Καφές, Ζε Βίτορ (46’ Καλογέρης), Μπαργκάν, Καλτσάς (79’ Μπελόν), Ολαϊτάν, Ιωάννου (46’ Κόστλι)

Στον πάγκο έμειναν οι: Καντιμοίρης, Σνάουτσνερ, Πέρεζ, Τζημογιάννης

ΑΕΚ (Έβαλντ Λίνεν): Κωνσταντόπουλος, Λαγός, Κουτρουμπής, Κοντοές, Βλάχος, Φέτσης, Κορδέρο, Φουρτάδο (70’ Σταματής), Γκερέιρο (79’ Κοτσαρίδης), Φούντας, Κατίδης (85’ Αρκούδας)

Στον πάγκο έμειναν οι: Αραμπατζής, Κατσικοκέρης, Ρίκκα, Μπουγαΐδης

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Βοσκάκης (Ρεθύμνου)
ΒΟΗΘΟΙ: Γρεβένης (Χαλκιδικής), Γουργιώτης (Φθιώτιδας)

ΓΗΠΕΔΟ: Δημοτικό Στάδιο Βέροιας



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: