Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2009

Κυνηγημένος αισθάνεται ο Μαραντόνα


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Προδομένος και κυνηγημένος αισθάνεται ο Ντιέγκο Μαραντόνα, σύμφωνα με όσα δήλωσε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Marca».

Ο τεχνικός της Εθνικής Αργεντινής που την Κυριακή θα απολογηθεί στην Πειθαρχική Επιτροπή της ΦΙΦΑ, για όσα είπε στη συνέντευξη Τύπου, μετά το παιχνίδι με την Ουρουγουάη, τόνισε ότι νοιώθει ότι πολλοί τον έχουν «στην μπούκα», αλλά ο ίδιος βρίσκει καταφύγιο στην ομάδα, την οικογένειά του, τις δύο κόρες του, αλλά και στο γεγονός ότι ο κόσμος στην Αργεντινή εξακολουθεί να τον εκτιμά και να τον αγαπάει, όπως παλιά.

«Έχουν ειπωθεί πολύ χειρότερα πράγματα και υπάρχουν άνθρωποι που κάνουν φοβερά πράγματα στο ποδόσφαιρο», είπε ο Μαραντόνα, σχετικά με την υπόθεσή του, ενώ ξεκαθάρισε ότι θα δώσει το παρών στην Επιτροπή.

Την ίδια στιγμή, η ομοσπονδία της Αργεντινής έχει στείλει έγγραφο στη ΦΙΦΑ, στο οποίο αναφέρει ότι ο «Ντιεγκίτο» ήταν εκτός εαυτού, λόγω της κόντρα που είχε με τους δημοσιογράφους τις παραμονές του παιχνιδιού με την Ουρουγουάη.

Ωστόσο, είναι πολύ πιθανό, η ποινή που θα του επιβληθεί να είναι αποκλεισμός αρκετών αγωνιστικών, κάτι που θα τον αφήσει εκτός πάγκου της Αργεντινής στο ξεκίνημα του Μουντιάλ.

Γιουβέντους: Επιστροφή Ντελ Πιέρο μετά από 1,5 μήνα


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Η Γιουβέντους νίκησε την ομάδα νέων με 4-0, σε ένα φιλικό παιχνίδι όπου έκανε την επανεμφάνιση του στους αγωνιστικούς χώρους, ο Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο.

Ο αρχηγός της ιταλικής ομάδας επέστρεψε στους αγώνες μετά από περίπου 1,5 μήνα, καθώς είχε ταλαιπωρηθεί από τραυματισμό, στον μηρό του αριστερού ποδιού.

Μάλιστα, σημείωσε το 4ο τέρμα της ομάδας του, δείχνοντας από την άλλη ότι ακόμα θέλει το χρόνο του για να επιστρέψει σε καλό επίπεδο φυσικής κατάστασης.

Έτσι, ο Τσίρο Φεράρα είχε τη δυνατότητα να διαπιστώσει σε τι κατάσταση βρίσκονται οι ποδοσφαιριστές που έχει στη διάθεσή του, καθώς αρκετοί έχουν υποχρεώσεις με τις εθνικές τους ομάδες.

Πάντως, τα προβλήματα για τον τεχνικό των "μπιανκονέρι" συνεχίζουν, καθώς οι Μαρκίζιο, Σισοκό και Ζεμπινά ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα.

ΟΦΗ: "Τελειώνει" ο Μπαρκαουάν


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

"Ξένο σώμα" θα πρέπει να θεωρείται ο Κοσμίν Μπαρκαουάν από την ομάδα του ΟΦΗ. Ο Ρουμάνος κεντρικός αμυντικός προπονήθηκε μόνος του και στην διοίκηση είναι ιδιαίτερα δυσαρεστημένοι από την στάση του.

Ο Μπαρκαουάν υποστηρίζει ότι του οφείλονται 50.000 ευρώ από τον ΟΦΗ, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι του προτάθηκε να του καταβληθούν 5.000 ευρώ ωστόσο ο ίδιος δεν τα δέχτηκε. Έτσι μετά από αυτήν την ενέργεια, πήρε εντολή να γυμνάζεται μόνος του κάτι που σημαίνει ότι τον προσεχές Ιανουάριο θα αποτελέσει παρελθόν από τον σύλλογο.

Στο μεταξύ ολοκληρώθηκε χθες η προετοιμασία των παικτών του ΟΦΗ ενόψει του αυριανού αγώνα με την Ηλιούπολη. Μετά το τέλος της προπόνησης ο τεχνικός της ομάδας Νίκος Γκουλής επέλεξε για την αποστολή τους: Βεζυρίδη, Κασμερίδη, Μπερτίν, Μαρίνκοβιτς, Οργκανίστα, Πέσιτς, Βλόνταρτσικ, Αγρίτη, Ζορμπά, Καρακατσάνη, Κιάσσο, Κοκκινάκη, Μανούσο, Νατσούρα, Πετρά, Πίτσο, Περογαμβγράκη, Τζανή και Σταυρακάκη.

Αποστολάκης: «Πολλοί περιμένουν στη γωνία τον Ρεχάγκελ»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Την πεποίθηση πως η Εθνική ομάδα θα καταφέρει να παρουσιάσει διαφορετικό πρόσωπο σε σχέση με τους αγώνες του ομίλου εξέφρασε ο Στράτος Αποστολάκης «Νομίζω πως θα παρουσιάσουμε ένα τελείως διαφορετικό πρόσωπο σε σχέση με τα παιχνίδια των ομίλων» τόνισε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, ο οποίος στη συνέχεια εξήγησε πως «πολλοί περιμένουν στη γωνία τον Ρεχάγκελ, αλλά αυτό δεν πρέπει να επηρεάσει την ομάδα».

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο κ. Αποστολάκης στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6:

«Η Εθνική δεν παρουσιάζει ανάλογο πρόσωπο με αυτό που είχε παρουσιάσει στο Euro της Πορτογαλίας μέχρι εκείνο της Αυστρίας. Τώρα, καλείται να παίξει την πρόκριση στα μπαράζ με μία ομάδα που είναι καλύτερη από εκείνες που είχε αντιμετωπίσει στην προκριματική φάση του Μουντιάλ. Χρειάζεται να έχει ρυθμό στο παιχνίδι της, να παίξει καλά και τα συγκεκριμένα στοιχεία δεν τα έχουμε αυτή τη στιγμή. Ο ομοσπονδιακός προπονητής δεν φρόντισε να στελεχώσει με νεαρά ταλέντα την Εθνική ώστε να υπάρχει το κατάλληλο δέσιμο για να παίξουμε σε τέτοια παιχνίδια. Αν δεν γίνει κάτι τέτοιο, θα ακολουθήσει μια δύσκολη περίοδος για το ελληνικό ποδόσφαιρο», δήλωσε αρχικά.

Ερωτηθείς για τη σκέψη του Ότο Ρεχάγκελ να παρατάξει με πέντε αμυντικούς το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα κόντρα στους Ουκρανούς, απάντησε: «Πολλοί περιμένουν στη γωνία τον Ρεχάγκελ, αλλά αυτό δεν πρέπει να επηρεάσει την ομάδα. Εκείνο που χρειάζεται να προσέχει κάποιος όταν επιλέγει ένα τέτοιο σύστημα είναι οι πλάγιοι μπακ να είναι πολύ ικανοί και να έχουν επιθετικές δυνατότητες. Αυτό θα βοηθούσε στο “γέμισμα” του κέντρου της ομάδας. Το να μην δεχθούμε γκολ δεν αρκεί. Πρέπει να σκοράρουμε κιόλας γιατί θέλουμε να νικήσουμε. Ο Νίκος Σπυρόπουλος είναι πολύ ικανός αμυντικός, αλλά ολοκληρώνει σπάνια επιθέσεις. Εύχομαι τα καλύτερα στη Εθνική για τα δύο ματς με την Ουκρανία. Μακάρι να σβήσει την κακή παρένθεση που είχαμε εμείς το 1994. Εύχομαι να προκριθεί στο Μουντιάλ και να έχει καλή παρουσία».

Γεωργιάδης: «Κίνητρο η κρισιμότητα του ματς για τους διεθνείς»



Επιμέλεια: Δ.Μ.

Την εμπιστοσύνη που έχει στον Ότο Ρεχάγκελ, αλλά και την Εθνική ομάδα των Ανδρών εξέφρασε ο Γιώργος Γεωργιάδης. Ο προπονητής της Εθνικής Νέων αναφέρθηκε και στον χθεσινό φιλικό αγώνα κόντρα στη Γαλλία, στο πλαίσιο διεθνούς τουρνουά, το οποίο διεξήχθη στη Λιμόζ και συμμετείχαν και οι Πολωνία και Ελβετία.

«Δε χρειάζεται να πούμε πολλά πράγματα για τον αγώνα της Εθνικής μας κόντρα στην Ουκρανία, υπάρχει ήδη αρκετή πίεση στις πλάτες των διεθνών» είπε ο κ. Γεωργιάδης, προσθέτοντας πως «η κρισιμότητα αυτών των αγώνων είναι από μόνη της κίνητρο και οι παίκτες το γνωρίζουν».

Για την αμυντική φιλοσοφία του Ότο Ρεχάγκελ, τόνισε: «Κάθε προπονητής έχει τη δική του φιλοσοφία και δεν πρέπει να μας προξενεί καμία έκπληξη το σύστημα που επέλεξε ο Ρεχάγκελ. Αυτό είναι το στυλ του ως τεχνικού και με αυτό έχει πάρει τόσα αποτελέσματα και έχει τόσες πολλές επιτυχίες. Ούτως ή άλλως το αποτέλεσμα είναι αυτό που μετράει και όχι η εμφάνιση».

Απευθυνόμενος στο ελληνικό κοινό ανέφερε πως «οι φίλαθλοί μας πρέπει να καταλάβουν πως το σημερινό ματς είναι μόνο το πρώτο ημίχρονο. Οι παίκτες χρειάζονται τη βοήθειά τους. Μακάρι να πάρουμε από σήμερα ένα σκορ πρόκρισης, όμως υπάρχει και δεύτερο ματς στην Ουκρανία».

Τέλος αναφερόμενος στο επεισοδιακό 3-3 με τη Γαλλία την Παρασκευή, σε επίπεδο Νέων δήλωσε: «Αντιμετωπίσαμε μια ομάδα με παίκτες μεγάλης αξίας που παίζουν σε μεγάλες ομάδες του εξωτερικού, όπως η Τσέλσι, η Λίβερπουλ και η Άρσεναλ. Καταφέραμε να ισοφαρίσουμε στο τελευταίο λεπτό του αγώνα με 10 παίκτες (κόκκινη στο 50’), ενώ είχαμε βρεθεί πίσω στο σκορ με 2-0, αλλά και είχαμε δεχθεί γκολ στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων. Αποδείξαμε πως διαθέτουμε και εμείς πολύ καλούς ποδοσφαιριστές. Τέτοια ματς δημιουργούν τον χαρακτήρα του καθενός».

Μουρίνιο: «Είμαι για την Αγγλία»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Την επιθυμία του να αναλάβει και πάλι έναν αγγλικό σύλλογο εξέφρασε ο Ζοζέ Μουρίνιο. Ο Πορτογάλος προπονητής ανέλυσε τα σχέδια που έχει για το μέλλον, υποστηρίζοντας πως θέλει να «χτίσει» μια ομάδα από την αρχή, στο αγγλικό πρωτάθλημα.

«Αγαπώ την Ίντερ και θα ήθελα πολύ να χτίσω μια ομάδα για το μέλλον εδώ» δήλωσε στους “Times” ο τεχνικός των Μιλανέζων, ενώ πρόσθεσε πως «δεν είμαι εγωιστής, δε σκέφτομαι μόνο τον εαυτό μου, αλλά ασχολούμαι με τις ακαδημίες του συλλόγου και τον μέσο όρο ηλικίας της πρώτης ομάδας».

«Η Ιταλία δεν προσφέρεται για αυτό που θέλω να κάνω, σε αντίθεση με την Αγγλία. Το ποδόσφαιρό μου είναι για την Premier League» κατέληξε ο “Special One”.

Σνάουτσερ: «Νίκη με Άρη για τους οπαδούς μας»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Το ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον Άρη ξεχωρίζει την προσεχή αγωνιστική του πρωταθλήματος και ήδη στη Θεσσαλονίκη μονοπωλεί το ενδιαφέρον του κόσμου. Στο πλαίσιο αυτό, ο Μίροσλαβ Σνάουτσνερ μίλησε στο «Metrosport» τονίζοντας ότι «θέλουμε να νικήσουμε για τον κόσμο μας» που αναμένεται να κατακλύσει την Τούμπα. Ο αμυντικός του «δικέφαλου του Βορρά» αναφέρθηκε και στον κρίσιμο αγώνα της Ελλάδας με την Ουκρανία «βλέποντας» νίκη με σκορ 1-0.

«Το παιχνίδι με τον Άρη είναι τοπικό ντέρμπι και σίγουρα πρόκειται για μια δύσκολη αναμέτρηση, στην οποία πρέπει να παρουσιαστούμε καλύτεροι σε σχέση με τον αγώνα της Κομοτηνής. Ο Άρης είναι μια πολύ δυνατή ομάδα, έχει και πλέον και καινούριο προπονητή. Εμείς θα προσέξουμε και θα τα δώσουμε όλα για να φτάσουμε στη νίκη» ήταν οι πρώτες δηλώσεις του Σνάουτσνερ που φανέρωσε έναν παραπάνω λόγο για να πάρει η ομάδα του τους τρεις βαθμούς και αυτός δεν είναι άλλος από τους οπαδούς του συλλόγου. «Θα έχουμε τη συμπαράσταση των φιλάθλων μας και θέλουμε να νικήσουμε και γι’ αυτούς».

Πάντως, για να συμβεί αυτό, ο ΠΑΟΚ πρέπει να παρουσιάσει πολύ καλύτερο πρόσωπο σε σχέση με αυτό που είχε δείξει απέναντι στον ουραγό Πανθρακικό. «Στο τελευταίο ματς πήραμε τη νίκη και τους τρεις βαθμούς, αυτό δηλαδή που μετράει και έχει ουσία. Όμως, η εμφάνισή μας, και ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο δεν ήταν αυτή που έπρεπε. Είχαμε και την τύχη με το μέρος μας, ειδάλλως ίσως και να χάναμε, αν και προηγηθήκαμε με 0-2». Άλλωστε μετά τον Άρη, ακολουθεί το παιχνίδι με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ και όπως προσθέτει ο «Μίρο»: «Όλοι οι αγώνες είναι δύσκολοι. Τους κοιτάμε με την ίδια σοβαρότητα. Θα παλέψουμε και εκεί για βαθμούς, αλλά πρώτα υπάρχει το ματς με τον Άρη».

Η επικαιρότητα όμως περιλαμβάνει τον δύσκολο αγώνα της Εθνικής με την Ουκρανία. Η αναμέτρηση δεν θα μπορούσε να μείνει ασχολίαστη από τον Σνάουτσνερ. «Σίγουρα οι πιθανότητες είναι μοιρασμένες, αλλά για το πρώτο ματς στην Αθήνα βλέπω νίκη της Ελλάδας με 1-0» υποστήριξε ο Πολωνός για να υπενθυμίσει ότι : «το δεύτερο παιχνίδι στο Ντόνετσκ θα είναι πολύ δύσκολο. Η Ουκρανία στην έδρα της είναι πολύ πιο δυνατή. Είναι μια δεμένη ομάδα, με καλούς παίκτες, που θα έχουν υπέρ τους και το πολύ δυνατό κρύο που επικρατεί στη χώρα τους. Γι’ αυτό πρέπει η Ελλάδα να πάρει τη νίκη, προκειμένου να διατηρήσει τις πιθανότητές της για την πρόκριση στα τελικά του Μουντιάλ».

Tenorio...Στοίχημα...


Καλησπέρα.

Βραδιά εθνικών ομάδων η σημερινή με αγώνες κυρίως για τα μπαράζ
του μουντιάλ σε ευρώπη και αφρική, θα μού επιτρέψετε να μην ασχολειθώ
ιδιαίτερα ζεστά με τα συγγεκριμένα παιχνίδια,απλά θέλω να νικήσει η Εθνική μας, και μού αρέσει η απόδοση για προοπτικής νίκης της Ουρουγουάης λόγω της ανωτερώτητας των παικτών που διαθέτει με Φορλάν,Σουάρεζ
Επίσης καλή η προοπτική νίκης για το Καμερούν του Σάμουελ Ετό...

Με σημεία απο το νησί είχα καιρό να ασχολειθώ, και λέω να ρίξω ένα συστηματάκι σε ζητούμενα με της
ΜΙΛΓΟΥΟΛ-ΜΠΟΡΝΜΟΥΘ-ΜΠΕΡΤΟΝ-ΜΑΝΣΙΦΛΝΤ-ΤΣΕΣΤΕΡ..καλές αποδόσεις πού έχουν τύχη πιστεύω...

Μου αρέσει ο άσσος της ΜΠΑΝΦΙΛΝΤ, δύσκολο ναι μεν παιχνιδάκι αλλά πιστεύω ότι είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση απο την Βελέζ πού δεν δίχνει να πατά καλά τον τελευταίο καιρό, προβάδισμα προσωπικά στον άσσο.

Στης επιλογές μου απο προχτές η ΚΡΟΥΖΕΙΡΟ την πρόλαβα στο 1,90,
πλέον έχει κατρακυλήσει πάρα πολύ η απόδοση, τόσο σε Ελλάδα όσο
και εκτός συνόρων.

Αυτά τα ολίγα για σήμερα καλό Σ/Κ σε όλη την παρέα, τα σέβη μου....