Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015

Φύσηξε… ΠΑΟΚ!!


Σαν σίφουνας πέρασε ο ΠΑΟΚ από την Ημαθία. Με δυναμικό comeback του Κλάους και γκολ από Μακ-Τζιόλη, ο «δικέφαλος» πήρε το πρώτο τρίποντο στο πρωτάθλημα, 3-0. Ντεμπούτο και αποθέωση για Μπερμπάτοφ.

Φύσηξε… ΠΑΟΚ!
Στο άψε…σβήσε καθάρισε ο ΠΑΟΚ την Βέροια. Ο «δικέφαλος του Βορρά» με γκολ των Αθανασιάδη και Μακ σε διάστημα 8 λεπτών έβαλε τα θεμέλια κι εν τέλει έφυγε με τη νίκη, 3-0 από την Ημαθία.

Το τρίτο γκολ της ομάδας του Τούντορ σημείωσε ο Τζιόλης στο δεύτερο ημίχρονο (55’). Εξαιρετική ατμόσφαιρα δημιούργησαν οι περισσότεροι από 3.000 οπαδοί του ΠΑΟΚ, που βρέθηκαν στις κερκίδες.

«Πανικός» στο ντεμπούτο του Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ, που πήρε την θέση του Κλάους στο 58’, ο οποίος έδειξε σε καλή κατάσταση στην επιστροφή μετά τον τραυματισμό του στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας.

Το ματς:



Ιδιαίτερα προσεκτικά μπήκαν οι δύο ομάδες στο ματς. Ήταν σαφές πως κανένας από τους δύο προπονητές δεν ήθελε να ρισκάρει και γι’αυτό τον λόγο το πρώτο δεκάλεπτο πέρασε χωρίς να κουνηθεί φύλλο. Η Βέροια… εκδηλώθηκε πρώτη. Άφησε την μπάλα στα πόδια του ΠΑΟΚ και θέλησε να απειλήσει με αντεπιθέσεις. Η επιλογή των γηπεδούχων έκατσε… κουτί για τους παίκτες του Τούντορ, που βρήκαν ανοιχτές τις γραμμές των αντιπάλων στην εναλλαγή από άμυνα σε επίθεση και ο Αθανασιάδης έγραψε το 1-0 (17’) στην πρώτη ευκαιρία που του παρουσιάστηκε.

inner

Πριν καλά-καλά κοπάσουν οι πανηγυρισμοί, οι οπαδοί του «δικέφαλου του Βορρά» είδαν την ομάδα τους να διπλασιάζει τα τέρματά της, με τον Μακ να επωφελείται από την ωραία προσπάθεια του Πέλκα στο 25’ και να βάζει τα θεμέλια της νίκης. Οι δυο τους ξεχώρισαν και στην συνέχεια αφού δεν έπαψαν να αναστατώνουν την άμυνα του Καντιμοίρη, που χρειάστηκε αρκετές φορές να επέμβει ώστε να κρατήσει το σκορ σε «νορμάλ» επίπεδα. Οι παίκτες του Γεωργιάδη παρότι πλησίαζαν την εστία του Όλσεν, δεν τον απειλούσαν και το ημίχρονο τους βρήκε να έχουν ένα βουνό μπροστά τους.

Άλλη… ομάδα η Βέροια στο ξεκίνημα του δεύτερου 45λεπτου. Η «βασίλισσα του Βορρά» στρίμωξε για τα καλά τον ΠΑΟΚ, που την γλίτωσε χάρη στον εξαιρετικό Όλσεν και την βοήθεια του δοκαριού του (49’ Ναζλίδης). Σταδιακά με υπομονή και ηρεμία στην κυκλοφορία της μπάλας, οι φιλοξενούμενοι βγήκαν απ’ την περιοχή τους και μετέφεραν το παιχνίδι απ’ την άλλη πλευρά. Μια, δυο, τρεις και έγινε ξανά η ζημιά, με τον Τζιόλη να γράφει -έπειτα από κακή λειτουργία των γηπεδούχων σε κόρνερ- το 3-0 και ουσιαστικά να «κλειδώνει» τη νίκη (55’).

inner

Από εκεί και πέρα το ματς είχε διαδικαστικό χαρακτήρα. Η είσοδος του Μπερμπάτοφ έφερε ενθουσιασμό στην κερκίδα, όμως ο ρυθμός στο παιχνίδι έπεσε και ο Βούλγαρος δεν μπόρεσε να τροφοδοτηθεί. Τόσο ο ΠΑΟΚ, όσο και η Βέροια «κατέβασαν στροφές» κι έτσι τα τελευταία λεπτά, με εξαίρεση κάποιες αντεπιθέσεις των φιλοξενούμενων δεν είχαν κάτι το αξιοσημείωτο.

Οι συνθέσεις:


ΠΑΟΚ (Ιγκόρ Τούντορ): Όλσεν, Βίτορ, Κόστα, Τζαβέλλας, Κίτσιου, Λέοβατς (46’ Κωνσταντινίδης), Κάτσε (73’ Σάμπο), Τζιόλης, Πέλκας, Μακ, Αθανασιάδης (58’ Μπερμπάτοφ)

Στον πάγκο: Γλύκος, Σκόνδρας, Γκολάσα, Ροντρίγκες

Βέροια (Γιώργος Γεωργιάδης): Καντιμοίρης, Μαλόν, Εντζεγκουέλε, Μαραγκός, Νάστος, Βεργώνης, Σιόντης (46’ Κόλα), Γιουσούφ, Αμπντούν, Μαγιέφσκι (46’ Ιμπραΐμ), Ναζλίδης (68’ Καϊκούτ)

Στον πάγκο: Βασιλειάδης, Όστοϊτς, Γεωργιάδης, Νέτο

Διαιτητής: Μιχάλης Βοσκάκης

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Βέροιας *Πηγή: sport-fm.gr*

Έτοιμος για Παναθηναϊκό ο Πανιώνιος!

Με τον Πατσατζόγλου να μπαίνει στην αποστολή στη θέση του Αργυρόπουλου θα παραταχθεί ο Πανιώνιος στην ερχόμενη αναμέτρηση κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Έτοιμος για Παναθηναϊκό ο Πανιώνιος
Με μια αλλαγή στην αποστολή θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό ο Πανιώνιος. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης δεν έχει στην διάθεσή του τον τιμωρημένο Αργυρόπουλο και πήρε στην θέση του τον Πατσατζόγλου, ενώ δεν αντιμετωπίζει κανένα άλλο αγωνιστικό πρόβλημα.

Η προετοιμασία ολοκληρώθηκε το πρωί του Σαββάτου στη Νέα Σμύρνη και η αποστολή αποτελείται από είκοσι παίκτες. Αυτοί είναι οι: Παπαδόπουλος, Διούδης, Τασουλής, Οικονόμου, Ρισβάνης, Χατζηισαΐας, Πατσατζόγλου, Μητρόπουλος, Σιώπης, Κόρμπος, Μπακασέτας, Καραμάνος, Μασούρας, Μπουμάλ, Ανσαριφάρντ, Καθάριος, Βλάχος, Βιγιάλμπα, Χαλκιαδάκης, Ντουρμισάι. *Πηγή: sport-fm.gr*

Έτσι πάει Πλατεία ο Παναθηναϊκός!

Το 3x3 θα επιχειρήσει στην πάντα δύσκολη έδρα του Πανιωνίου ο Παναθηναϊκός. Χωρίς απρόοπτα και με αναμενόμενες απουσίες (τραυματισμών και μη) θα παίξουν οι πράσινοι. Τα πλάνα Αναστασίου.

Έτσι πάει Πλατεία ο Παναθηναϊκός
Η Ευρώπη δεν του βγήκε, στην Ελλάδα όμως τα πάει μια χαρά ως τώρα. Και ο Παναθηναϊκός θέλει να διευρύνει το σερί του (2x2), φιλοξενούμενος την Κυριακή (20:30) απ' τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη, σε ένα παιχνίδι που παραδοσιακά δυσκολεύει τους πράσινους.

Για τον Γιάννη Αναστασίου δεν υπάρχουν προβλήματα της τελευταίας στιγμής, παρά μόνο απόντες που ήταν δεδομένοι εδώ και μέρες. Όπως δηλαδή οι Κλωναρίδης, Λουντ, Βέμερ και Σάντσεθ, αφού και οι τέσσερις είναι ανέτοιμοι και «κόπηκαν», ενώ το ίδιο συνέβη για λόγους τακτικής και με τους Δώνη, Μπούρμπο (επιστρέφει ο Τριανταφυλλόπουλος). Όπως αναμενόταν, ούτε τώρα θα δούμε τον Μάικλ Εσιέν, του οποίου το ντεμπούτο με την φανέλα του τριφυλλιού πάει για την επόμενη, τέταρτη αγωνιστική απέναντι στον Λεβαδειακό.

Όσον αφορά το πώς θα αγωνιστεί ο Παναθηναϊκός κόντρα στους κυανέρυθρους, όλα δείχνουν ότι ο Στιλ θα 'ναι κάτω από την εστία με τον Νάνο αριστερό μπακ, τον Ζέκα δεξί και τους Ταυλαρίδη-Κουτρουμπή δίδυμο στο κέντρο της άμυνας. Ο Λαγός θα είναι ο «κόφτης» με εσωτερικούς μέσους τους Αμπέντ και Πράνιτς. Σε πιο ελεύθερο ρόλο και δημιουργικό θα βρίσκεται ο Ατζαγκούν (ο Νίνης είναι στην αποστολή, αλλά έχει χάσει πολλές προπονήσεις και λογικά δεν θα παίξει από την αρχή), με επιθετικό δίδυμο σταθερά τους Μπεργκ-Καρέλη.

Η αποστολή αποτελείται απ' τους εξής: Κοτσόλης, Στιλ, Γιαννακόπουλος, Νάνο, Κουτρουμπής, Χουχούμης, Τριανταφυλλόπουλος, Ζέκα, Λαγός, Μπεργκ, Καρέλης, Ατζαγκούν, Πράνιτς, Πέτριτς, Νίνης, Ταυλαρίδης, Μαρινάκης, Καλτσάς, Τελάντερ, Αμπέντ. *Πηγή: sport-fm.gr*

«Σαδίστρια» Σίτι!!


Λες και θέλει να βυθίσει στην… απελπισία τους άλλους διεκδικητές φέρεται η Μαν. Σίτι! Πάνω που φαινόταν ότι θα γκελάρουν, οι «πολίτες» λύγισαν στο 89’ την Κρίσταλ Πάλας (1-0) και συνέχισαν το απόλυτο!

«Σαδίστρια» Σίτι! (video)
Με οδυνηρό (για τους υπόλοιπους διεκδικητές του τίτλου) τρόπο συνέχισε την προέλασή της η Μάντσεστερ Σίτι!

Σαν να ‘θελε να τους ανοίξει την όρεξη και μετά να τους ξενερώσει, η ομάδα του Μανουέλ Πελεγκρίνι καθάρισε στο 89’ (και) την Κρίσταλ Πάλας (1-0)!

Πάνω που φαινόταν ότι οι «πολίτες» θα υποστούν την πρώτη φετινή τους απώλεια, ο 18χρονος Κελέτσι μπήκε στο παιχνίδι και στην πρώτη επαφή του με την μπάλα, εκμεταλλεύτηκε την απόκρουση του ΜακΚάρθι σε σουτ του Νασρί κι έδωσε το μεγάλο διπλό.

Ξεχείλωσε, έτσι, το απόλυτο της Σίτι σε πέντε παιχνίδια και την κράτησε πρώτη και με διαφορά στη βαθμολογία -χωρίς να έχει δεχθεί ούτε γκολ (11-0)!



Τα νέα αυτά χάλασαν την ωραία ατμόσφαιρα στο «Emirates» και τους πανηγυρισμούς για την πρώτη εντός έδρας νίκη της Άρσεναλ. Κι αυτό διότι οι «κανονιέρηδες» επικράτησαν 2-0 της Στόουκ (με γκολ των Γουόλκοτ και Ζιρού), ωστόσο δεν μπόρεσαν να μικρύνουν την απόσταση των πέντε πόντων από την κορυφή.





Κατά τ’ άλλα, στη μετριότητα επέστρεψε η Σαουθάμπτον, μένοντας στο 0-0 στην έδρας της Γουέστ Μπρομ, ενώ στην… πραγματικότητα επέστρεψε η Σουόνσι, που λύγισε 1-0 από τη Γουότφορντ (παρόλο που εκείνη έπαιζε με δέκα από το 64’) και υπέστη την πρώτη φετινή της ήττα.

Όσο για το ντέρμπι των νεοφώτιστων, μόνο τέτοιο δεν αποδείχθηκε, καθώς η Νόριτς έκανε πλάκα στην Μπόρνμουθ και με το άνετο 3-1 πανηγύρισε την πρώτη νίκη για φέτος στο «Κάροου Ρόουντ».


Το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής (17:00)

Σάββατο, 12/9/15

Έβερτον-Τσέλσι 3-1
(17’, 22’, 83’ Νέισμιθ - 36’ Μάτιτς)

Νόριτς-Μπόρνμουθ 3-1
(35’ Ζερόμ, 52’ Χούλαχαν, 67’ Τζάρβις - 81’ Κουκ)

Κρίσταλ Πάλας-Μάντσεστερ Σίτι 0-1
(89' Κελέτσι)

Γουέστ Μπρομ-Σαουθάμπτον 0-0

Άρσεναλ-Στόουκ 2-0
(31’ Γουόλκοτ, 85’ Ζιρού)

Γουότφορντ-Σουόνσι 1-0
(59’ Ιγκάλο)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Λίβερπουλ (19:30)

Κυριακή, 13/9

Σάντερλαντ-Τότεναμ (15:30)
Λέστερ-Άστον Βίλα (18:00)

Δευτέρα, 14/9

Γουέστ Χαμ-Νιούκαστλ (22:00)


Η επόμενη αγωνιστική (6η)

Σάββατο, 19/9 (17:00)

Τσέλσι-Άρσεναλ (14:45)
Σουόνσι-Έβερτον
Στόουκ-Λέστερ
Μπόρνμουθ-Σάντερλαντ
Νιούκαστλ-Γουότφορντ
Άστον Βίλα-Γουέστ Μπρομ
Μάντσεστερ Σίτι-Γουέστ Χαμ (19:30)

Κυριακή, 20/9

Τότεναμ-Κρίσταλ Πάλας (15:30)
Σαουθάμπτον-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (18:00)
Λίβερπουλ-Νόριτς (18:00) *Πηγή: sport-fm.gr*

Η ενδεκάδα του Ολυμπιακού!

Την πρώτη εμφάνιση με τη φανέλα του Ολυμπιακού θα πραγματοποιήσει ο Ιντέγε κόντρα στον Πλατανιά, αφού ο Μάρκο Σίλβα τον επέλεξε για την κορυφή της επίθεσης, ενώ θέση στα άκρα θα έχει και ο Ντουρμάζ.

Η ενδεκάδα του Ολυμπιακού
Το ντεμπούτο του με την ερυθρόλευκη φανέλα θα πραγματοποιήσει απόψε κόντρα στον Πλατανιά στο «Γ. Καραϊσκάκης» ο Ιντέγε Μπράουν, αφού ο Μάρκο Σίλβα του εμπιστεύτηκε θέση βασικού, ενώ αντίθετα ο Πορτογάλος εκτός ενδεκάδας άφησε τον Ερνάνι και βασικός θα αγωνιστεί ο Ντουρμάζ.

Η ενδεκάδα του Ολυμπιακού κόντρα στον Πλατανιά:

Ρομπέρτο, Ομάρ, Ντα Κόστα, Σιόβας, Μαζουακού, Καμπιάσο, Μιλιβόγεβιτς, Τσόρι Ντομίνγκες, Πάρντο, Ντουρμάζ, Ιντέγε. *Πηγή: sport-fm.gr*

Σ-έξι Κριστιάνο!! (video)

Όχι, δεν μιλάμε για τους κοιλιακούς του. Μιλάμε για τους... παπάδες που έκανε ο Κριστιάνο Ρονάλντο απέναντι στην Εσπανιόλ, πετυχαίνοντας πέντε γκολ κι οδηγώντας τη Ρεάλ στο πάρτι (6-0). Τα ρεκόρ του.

Σ-έξι Κριστιάνο! (video)
Σαν σίφουνας μέσα στη Βαρκελώνη (και λίγο είναι) η Ρεάλ Μαδρίτης. Με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να πετυχαίνει πέντε γκολ, η βασίλισσα διέλυσε 6-0 την Εσπανιόλ και δείχνει να παίρνει τα πάνω της.

Ο Πορτογάλος έφτασε τα 230 τέρματα με την φανέλα των μερένχες στο πρωτάθλημα, ανεβαίνοντας στην κορυφή και ξεπερνώντας τον μεγάλο Ραούλ. Παράλληλα έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία, που ρίχνει πεντάρα στους Καταλανούς, μέσα στο σπίτι τους.

Τι να πεις ακριβώς για τον αγώνα; Στο ημίωρο η ομάδα του Μπενίτεθ είχε ήδη σκορπίσει στους τέσσερις ανέμους την αντίπαλό της. Το show του CR7 ξεκίνησε στο 7' (μετά από πανέμορφη μπαλιά του Μόντριτς), συνεχίστηκε στο 17' (με πέναλτι), πήρε μεγαλύτερη διάσταση στο 20' (με κοντινή προβολή), ενώ δόθηκε συνέχεια με μπαλιά πάρε-βάλε στον Μπενζεμά για το 4-0 στο 28'.

Παρά τα δύο δοκάρια που 'χαν οι φιλοξενούμενοι στο πρώτο μέρος, εν τέλει στο δεύτερο βρήκαν τον τρόπο να φύγουν με πιο θριαμβευτικό τρόπο από την Βαρκελώνη. Κι αυτό οφείλεται εκ νέου στον Πορτογάλο που δεν ήθελε να μείνει μόνο στο χατ-τρικ. Με τη συμπλήρωση, λοιπόν, μιας ώρας αγώνα, έκανε καρέ (από ωραίο γύρισμα του Μπέιλ), ενώ στο 81' ολοκλήρωσε το προσωπικό show, πετυχαίνοντας πέμπτο τέρμα και διαμορφώνοντας το εμφατικό 6-0 της Ρεάλ, η οποία περιμένει πλέον το ντέρμπι της Ατλέτικο με την Μπαρτσελόνα για να δει αν και πόσο πίσω θα βρίσκεται από κάποια εκ των δύο.



Το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής

Παρασκευή, 11/9

Λεβάντε-Σεβίλλη 1-1
(58’ Καμαράσα - 12’ Ενζονζί)

Σάββατο, 12/9

Εσπανιόλ-Ρεάλ Μαδρίτης 0-6
(7', 17' πεν., 20', 61', 81' Κριστιάνο Ρονάλντο, 28' Μπενζεμά)

Χιχόν-Βαλένθια (19:15)
Ατλέτικο Μαδρίτης-Μπαρτσελόνα (21:30)
Μπέτις-Σοσιεδάδ (23:00)

Κυριακή, 13/9

Γρανάδα-Βιγιαρεάλ (13:00)
Μπιλμπάο-Χετάφε (17:00)
Θέλτα-Λας Πάλμας (19:15)
Μάλαγα-Εϊμπάρ (21:30)

Δευτέρα, 14/9

Ράγιο Βαγιεκάνο-Λα Κορούνια (21:30)


Η επόμενη αγωνιστική (4η)

Παρασκευή, 18/9

Χετάφε-Μάλαγα (21:30)

Σάββατο, 19/9

Ρεάλ Μαδρίτης-Γρανάδα (17:00)
Βαλένθια-Μπέτις (19:15)
Εϊμπάρ-Ατλέτικο Μαδρίτης (21:30)
Σοσιεδάδ-Εσπανιόλ (23:00)

Κυριακή, 20/9

Σεβίλλη-Θέλτα (13:00)
Λα Κορούνια-Χιχόν (17:00)
Βιγιαρεάλ-Μπιλμπάο (19:15)
Λας Πάλμας-Βαγιεκάνο (21:30)
Μπαρτσελόνα-Λεβάντε (21:30) *Πηγή: sport-fm.gr*

Καλάθης: «Παίρνουμε ό,τι μας δίνεται»

Στο δεύτερο ημίχρονο η Εθνική μας διόρθωσε τα λάθη που έκανε στην άμυνα και έτσι έφτασε στη νίκη επί του Βελγίου, όπως δήλωσε ο Νικ Καλάθης.

Καλάθης: «Παίρνουμε ό,τι μας δίνεται»
Εμφανώς καλύτερη ήταν η Εθνική στο δεύτερο ημίχρονο -εδικά στην άμυνα- και έτσι πήρε τη νίκη-πρόκριση απέναντι στο Βέλγιο, σύμφωνα με όσα είπε ο Νικ Καλάθης.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Νικ Καλάθης:

«Στο πρώτο ημίχρονο η άμυνά μας είχε κάποια προβλήματα, αλλά είχαμε καλό πλάνο με τις αλλαγές στην άμυνα. Στο δεύτερο μέρος αυτό λειτούργησε, κυκλοφορήσαμε καλά την μπάλα και βρήκαμε εύκολα καλάθια. Οι προπονητές μας είχαν προετοιμάσει καλά την ομάδα και ήμασταν έτοιμοι. Όλοι έπαιξαν καλά, σκοράραμε όλοι με ισορροπία κι αυτό είναι στοιχείο μιας καλής ομάδας. Παίρνουμε ό,τι μας δίνεται».

Γκάλης: «Αυτήν την ομάδα δεν την φοβάμαι»

Τίποτα και κανέναν δεν έχει να φοβηθεί η Εθνική ομάδα στο Ευρωμπάσκετ, εφόσον συνεχίζει με την ίδια σοβαρότητα, σύμφωνα με όσα έγραψε στο Facebook ο Νίκος Γκάλης.

Γκάλης: «Αυτήν την ομάδα δεν την φοβάμαι»
Βάσει ποιότητας στο ρόστερ, η νίκη της Εθνικής επί του Βελγίου ήταν αναμενόμενη σύμφωνα με τον Νίκο Γκάλη, ο οποίος τόνισε πως εάν η «επίσημη αγαπημένη» συνεχίσει με την ίδια σοβαρότητα, τότε δεν έχει να φοβηθεί τίποτα στο Ευρωμπάσκετ.





Δεύτερος στόχος επετεύχθη.Η Εθνική μας με σαφώς καλύτερο και πληρέστερο υλικό από τους Βέλγους πέρασε στους 8 και περιμέ...
Posted by Nick Galis on Σάββατο, 12 Σεπτεμβρίου 2015



*Πηγή: sport-fm.gr*

Μπουρούσης: «Έχουμε την ενέργεια για να προκριθούμε»

Στην ενέργεια που βγάζει η Εθνική ομάδα ποντάρει ο Γιάννης Μπουρούσης για να φτάσει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα στον τελικό του Ευρωμπάσκετ, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Μπουρούσης: «Έχουμε την ενέργεια για να προκριθούμε»
Ο διεθνής σέντερ τόνισε πως το Βέλγιο ήταν πολύ δυνατό και πως δεν είχαν συνηθίσει την ώρα της αναμέτρησης. Πιστεύει πως οι παίκτες προσπαθούν για το καλύτερο σε κάθε αναμέτρηση και πως είναι έτοιμοι για οποιονδήποτε αντίπαλο στην οκτάδα, τονίζοντας πως θα χρειαστεί καρδιά κόντρα στην Ισπανία και πως υπάρχουν πολλά κίνητρα από τις προηγούμενες αναμετρήσεις τους.

Αναλυτικά: «Ήταν δύσκολο παιχνίδι. Το Βέλγιο ήταν πολύ δυνατό στο πρώτο ημίχρονο. Η ώρα του αγώνα ήταν περίεργη και δεν είχαμε προπονηθεί σχεδόν καθόλου. Δεν είμαι προπονητής για να μιλήσω για σχήματα. Ο κάθε παίκτης κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί. Εφόδιό μας για τον προημιτελικό θα είναι η ενέργεια. Με όποια ομάδα κι αν παίξουμε, εμείς θα είμαστε έτοιμοι

Το επόμενο παιχνίδι είναι θέμα καρδιάς και διάθεσης. Θέλαμε την πρόκριση και τα προηγούμενα χρόνια. ‘Πονάγαμε’ που δεν το καταφέραμε. Είναι η Εθνική ομάδα κι έρχεσαι σε αυτή με όλη σου την καρδιά. Εάν παίξουμε με την Ισπανία, θα θυμηθώ το παιχνίδι του 2007. Μας είχαν ‘κλέψει’ τη νίκη και από αυτό θα βρω κίνητρο.

Είμαστε ομάδα. Φτάσαμε εκεί που θέλαμε, θα είναι δύσκολο παιχνίδι, θα δείξουμε χαρακτήρα και το θέλουμε πάρα πολύ». *Πηγή: sport-fm.gr*

Έρχεται με... σπρώξιμο η Μπάγερν!

Με ένα αμφισβητούμενο πέναλτι, που κέρδισε ο Ντάγκλας Κόστα στο 88', η Μπάγερν επικράτησε 2-1 της Άουγκσμπουργκ, 4 μέρες πριν το ματς στο Φάληρο, κόντρα στον Ολυμπιακό.

Έρχεται με... σπρώξιμο η Μπάγερν
Για 2η συνεχόμενη σεζόν, η Άουγκσμπουργκ ήθελε να κάνει ζημιά στην Μπάγερν και μέχρι το 78’ ήταν πολύ κοντά στο να το καταφέρει. Όμως η οξυδέρκεια του Τόμας Μίλερ που ήταν μέσα στις φάσεις και των δυο γκολ (στο πρώτο σαν δημιουργός και στο δεύτερο σαν σκόρερ) έσωσαν την Μπάγερν από μια μεγαλοπρεπή γκέλα, τέσσερις μέρες πριν το ματς με τον Ολυμπιακό.

Η Άουγκσμπουργκ μάλιστα ήταν εκείνη που προηγήθηκε στο σκορ, στο τέλος του πρώτου μέρους με τον Εσβάιν, σε ένα πρώτο ημίχρονο που ήταν στείρο για την Μπάγερν και βρήκε στην τελευταία φάση του, τον Μίλερ να διαμαρτύρεται για χέρι του Κάρλσεν-Μπράκερ. Οι Βαυαροί μπήκαν δυνατά στην εκκίνηση του δευτέρου μέρους, έχασαν ευκαιρίες με τον Λεβαντόφσκι και τον Ντάγκλας Κόστα, αλλά δεν κατάφεραν να φέρουν νωρίς το ματς στα ίσια.

Τελικά στο 78’ μετά από προσπάθεια του Μίλερ και απόκρουση του Χίτζ, από κοντά ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, κατόρθωσε να φέρει το παιχνίδια στα ίσια. Η ανατροπή ήρθε στο 88’ όταν δόθηκε πέναλτι στον Φόιλνερ, πάνω στον Ντάγκλας Κόστα, σε μια απόφαση που αμφισβητήθηκε έντονα ακόμα και από τα γερμανικά ΜΜΕ. Ο Τόμας Μίλερ με το 6ο γκολ του στο πρωτάθλημα, διαμόρφωσε το τελικό 2-1 σε μια αγχωτική νίκη για τους Βαυαρούς.

Η σύνθεση της Μπάγερν: Νόιερ, Ραφίνια, Μπόατενγκ, Αλάμπα, Τσάμπι Αλόνσο, Βιδάλ (56’ Κόμαν), Τιάγκο, Λαμ (90+2’ Κίμιχ), Τόμας Μίλερ (91΄ Μπερνάτ), Ντάγκλας Κόστα, Λεβαντόφσκι

Κορυφή και για Ντόρτμουντ

Η Ντόρτμουντ, παρά το γεγονός πως βρέθηκε νωρίς πίσω στο σκορ από το γκολ του Σόμπιεχ, γύρισε το ματς πριν το ημίχρονο, με πέναλτι του Ομπαμεγιάνγκ και γκολ του Μικχταριάν. Ο Σόμπιεχ στο 54’ έφερε το παιχνίδι στα ίσια, αλλά ένα αυτογκόλ του Φελίπε στο 67’ και ένα δεύτερο εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Ομπαμεγιάνγκ διαμόρφωσαν το 4-2 για την Μπορούσια που έκανε επίσης το 4 στα 4. Απώλεια πόντων για την Βόλφσμπουργκ που άφησε δύο βαθμούς στο Ίνγκολσταντ, ενώ η Χέρτα κατόρθωσε να επικρατήσει, με 2-1 κόντρα στην Στουτγάρδη και να ανέβει στους επτά πόντους.
Τέλος η Λεβερκούζεν ηττήθηκε μέσα στην έδρα της από την Ντάρμσταντ με 1-0, από ένα γκολ του Σούλου, μόλις στο 7ο λεπτό με τον Κυριάκο Παπαδόπουλο, ν’΄αγωνίζεται σε όλο το 90λεπτο.

Το πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής:

Παρασκευή 11/9

Γκλάντμπαχ- Αμβούργο 0-3
(11', 44' Λασόνγκα, 51' Μίλερ)

Σάββατο 12/9

Μπάγερν-Άουγκσμπουργκ 2-1
(78’ Λεβαντόφσκι, 89' πεν. Τ. Μίλερ- 43’ Εσβάιν)

Λεβερκούζεν-Ντάρμσταντ 0-1
(7’ Σούλου)

Ανόβερο-Ντόρτμουντ 2-4
(18’ 54’ Σόμπιεχ – 35’ πεν. , 85’ πεν. Ομπαμεγιάνγκ, 44’ Μικχταριάν, 67’ αυτ. Φελίπε)

Χέρτα-Στουτγκάρδη 2-1
(14’ Χαρανγκούτσι, 45+3’ Λούστενμπέργκερ – 36’ Σούνγιτς)

Ίνγκολσταντ-Βόλφσμπουργκ 0-0

Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Κολωνία (19.30)

Κυριακή 13/9
Χόφενχαϊμ-Βέρντερ Βρέμης (16.30)
Σάλκε-Μάιντς (18.30)


Η επόμενη (5η) αγωνιστική

Παρασκευή 18/9

Μάιντς-Χόφενχαϊμ (21.30)

Σάββατο 19/9

Κολωνία-Γκλάντμπαχ (16.30)
Αμβούργο-Άιντραχτ Φρανκφούρτης
Ντάρμσταντ-Μπάγερν Μονάχου
Βόλφσμπουργκ-Χέρτα Βερολίνου
Βέρντερ Βρέμης-Ίνγκολσταντ

Κυριακή 20/9

Στουτγάρδη-Σάλκε (16.30)
Ντόρτμουντ-Λεβερκούζεν (18.30)
Άουγκσμπουργκ-Ανόβερο (18.30) *Πηγή: sport-fm.gr*

Καστέλς: «Αν ήμασταν πιο εύστοχοι»

Στην αστοχία της ομάδας του στο δεύτερο μέρος απέδωσε ο προπονητής του Βελγίου, Έντι Καστέλς, την αλλαγή σκηνικού στο δεύτερο μέρος του αγώνα με την Ελλάδα.

Καστέλς: «Αν ήμασταν πιο εύστοχοι»

«Στο πρώτο μέρος είχαμε πολλή ενέργεια και ήμασταν μέσα στο παιχνίδι. Στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε την ίδια καλή δημιουργία, αλλά ήμασταν άστοχοι. Αν ήμασταν λίγο πιο εύστοχοι ίσως ήταν διαφορετικά. Αυτό συμβαίνει όταν βασίζεσαι τόσο πολύ στο μακρινό σουτ. Δεν μετανιώνουμε όμως καθόλου. Έχουμε προοδεύσει πολύ τα τελευταία χρόνια και θέλουμε να συνεχίσουμε να το κάνουμε με σταθερά βήματα και συνέπεια. Χρειάζεται υπομονή», ανέφερε ο προπονητής του Βελγίου.

Από πλευράς παικτών, ο Κουεντίν Σερόν είπε: «Αρχίσαμε πολύ καλά στο πρώτο ημίχρονο και δείξαμε πως μπορούμε να ανταγωνιστούμε μια δυνατή ομάδα. Στο δεύτερο μέρος η Ελλάδα άλλαξε το αμυντικό της πλάνο, εμείς ήμασταν άστοχοι και αυτό έκρινε το παιχνίδι. Θα πρέπει να συνεχίσουμε τη σκληρή δουλειά και να προοδεύσουμε κι άλλο για να αποδείξουμε πως το Βέλγιο είναι μια χώρα που μπορεί να πετύχει πράγματα στο μπάσκετ».

«Θα σε απολύσουν το πρωί» τραγούδαγαν οι φίλοι της Έβερτον στον Μουρίνιο! (video)

Δείτε το γλέντι των φιλάθλων της Έβερτον στον πορτογάλο προπονητή.

«Θα σε απολύσουν το πρωί» τραγούδαγαν οι φίλοι της Έβερτον στον Μουρίνιο (video)

Και όπως είναι φυσικό είχαν όρεξη για πειράγματα αφού από ένα σημείο και μετά άρχισαν να τραγουδούν προς τον Ζοσέ Μουρίνιο «you’re getting sucked in the morning».

 
 
 
 
 
 
 
 

*Πηγή: sport-fm.gr*

Απίστευτη γκάφα από το Eurosport!!

Μια μεγάλη γκάφα έκανε το μεγάλο αθλητικό τηλεοπτικό δίκτυο Eurosport για τον μεγάλο τελικό των γυναικών του US OPEN.

Απίστευτη γκάφα από το Eurosport!
Μια μεγάλη και απίστευτη γκάφα έκανε το μεγάλο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο Eurosport.

Πρόβαλλε σποτάκι στο πρόγραμμά του με το οποίο διαφήμιζε τον μεγάλο τελικό των γυναικών του US OPEN στο τένις ανάμεσα στην Σερένα Γουίλιαμς και την Φλάβια Πενέτα.

Το ζήτημα –φυσικά- είναι ότι η Σερένα Γουίλιαμς δεν κατάφερε να πάρει την πρόκριση καθώς γνώρισε την ήττα στα ημιτελικά από την Ρομπέρτα Βίντσι.

Δείτε το σποτάκι το οποίo «έπαιξε» στον «αέρα» του Eurosport.

 
 

*Πηγή: sport-fm.gr*

Ματ είχε η Εθνική!!

Ο Χρήστος Ρομπόλης γράφει στο sport-fm.gr για την κίνηση-ματ του Κατσικάρη που άλλαξε τη μοίρα του αγώνα με την παρέα του Λοτζέσκι και ξόρκισε τα φαντάσματα στο... στοιχειωμένο γήπεδο της Λιλ.

Ματ είχε η Εθνική
Ουφ, πάει κι αυτό από τη μέση… Η Εθνική έβαλε τέλος στον κύκλο των χαμένων νοκ άουτ και ξεμπερδεύοντας με το Βέλγιο ετοιμάζεται να ξορκίσει έναν ακόμη δαίμονα, αφού κατά τα φαινόμενα στο διάβα της στα προημιτελικά θα βρεθεί η Ισπανία.

Τα λόγια των «παλιών» στα αποδυτήρια απομάκρυναν το φόβο της αποτυχίας και έδωσαν σε όλους τη σιγουριά της επιτυχίας, ενώ ο άσος στο μανίκι του Φώτη Κατσικάρη ήταν το σχήμα με τους τρεις γκαρντ. Κάτι που είχε χρησιμοποιηθεί ελάχιστα ως… καθόλου στα φιλικά (προφανώς προτιμήθηκε το όπλο να μείνει κρυφό για τους αντιπάλους), αλλά βγήκε από τη φαρέτρα σε καταστάσεις κρίσεων. Μέχρι τώρα το Ευρωμπάσκετ αποδεικνύεται συνταγή επιτυχίας για την ελληνική ομάδα και απομακρύνει και τις τελευταίες αμφιβολίες για το αν ήταν τελικά απαραίτητοι πέντε «κοντοί» σε αυτή την ομάδα.

Η εικόνα της Εθνικής στο πρώτο μέρος ξύπνησε «φαντάσματα» προηγούμενων ετών. Άλλωστε σε κλειστό που... φυσά, ακούγονται να τρίζουν μεταλλικές κατασκευές και πέφτουν σποραδικά σταγόνες, το σκηνικό μοιάζει με στοιχειωμένο σπίτι. Το περίεργο μπάσκετ των Βέλγων, με πολλά τρίποντα και ελάχιστο παιχνίδι ρακέτας, αλλά και η καλή τους αμυντική λειτουργία βραχυκύκλωσαν την ελληνική ομάδα. Στα μετόπισθεν είδαμε πολλές φορές ψηλούς να τρέχουν και να μη φτάνουν να κόψουν μακρινά σουτ και κοντούς να ξεμοναχιάζονται με αντίπαλους σέντερ, τον Βαν Ρόσομ να προκαλεί ρήγματα και τον Λοτζέσκι πάντα οπλισμένο. Στην άλλη πλευρά του παρκέ, η προσαρμοσμένη στον Σπανούλη άμυνα λειτούργησε κι όταν χρησιμοποιήθηκε η ζώνη οι διεθνείς είχαν κακές επιλογές και άστοχα σουτ.

Η επιστράτευση του σχήματος με τρεις κοντούς και τον Αντετοκούνμπο «τεσσάρι» αποδείχτηκε φαεινή ιδέα από τον Φώτη Κατσικάρη. Η ελληνική άμυνα έγινε πιο ευέλικτη, επιθετική και πιεστική, ενώ στον αντίποδα υπήρχε περισσότερη δημιουργία, μεγαλύτεροι χώροι και καλύτερο σουτ, με κάποια χαμένα ριμπάουντ να αποτελούν πλέον το μοναδικό «ψεγάδι». Ο Μάντζαρης αποτελείωσε τον Βαν Ρόσομ με τις «τανάλιες» του αποδεικνύοντας πως ουδείς περισσεύει σε αυτή την ομάδα, ο Σπανούλης ανέλαβε δράση, ο Μπουρούσης συνέχισε τη δουλειά που είχε αρχίσει ο Κουφός από το πρώτο μέρος και η Εθνική χάθηκε από τον ορίζοντα των Βέλγων, που πέταξαν νωρίς λευκή πετσέτα ρίχνοντας στη μάχη τον κοντοπίθαρο βετεράνο Μποσκό και τον Φελαϊνί του μπάσκετ Εμβουεμά.

Πρόκριση με συνοπτικές διαδικασίες, λοιπόν, αλλά αυτό δεν είναι για την Εθνική παρά το μίνιμουμ καθήκον. Πλέον έχει τρεις μέρες για το παιχνίδι που αποτελεί τη λεπτή κόκκινη γραμμή μεταξύ μιας σπουδαίας επιτυχίας και μιας μάλλον αποτυχίας. Ας κοπιάσει ο επόμενος! *Πηγή: sport-fm.gr*

Σλούκας: «Η άμυνα το κύριο χαρακτηριστικό μας»

Στην καλή άμυνα απέδωσε την άνετη τελικά επικράτηση της Εθνικής μπάσκετ επί του Βελγίου στους «16» του Ευρωμπάσκετ ο Κώστας Σλούκας.

Σλούκας: «Η άμυνα το κύριο χαρακτηριστικό μας»
(In Time.gr)
Ο διεθνής γκαρντ της Φενέρμπαχτσε τόνισε πως απλά βγήκε η υποχρέωση, πως περιμένει τον αντίπαλο στην οκτάδα και τόνισε πως η ψυχολογία ανεβαίνει με την άμυνα και μπαίνουν τα σουτ, ενώ ελπίζει να περάσει η Πολωνία την Ισπανία.

Αναλυτικά: «Κάναμε το χρέος μας. Πλέον, προετοιμαζόμαστε για τον επόμενο αντίπαλο. Το έχουμε ξαναπεί, η άμυνα είναι το κύριο χαρακτηριστικό αυτής της ομάδας. Μας έφυγε το άγχος, παίζοντας καλή άμυνα. Φτιάχνει η ψυχολογία μας όταν είμαστε καλοί πίσω. Βάζουμε τα σουτ με αυτόν τον τρόπο.

Η Πολωνία θέλω να περάσει, αλλά περιμένω την Ισπανία». *Πηγή: sport-fm.gr*

Ατζαγκούν: «Ξεπεράσαμε την απογοήτευση από τον αποκλεισμό»

Ο Παναθηναϊκός έχει ξεπεράσει το σοκ από τον αποκλεισμό από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις υποστήριξε ο Αμπντούλ Ατζαγκούν στην κάμερα της Nova.

Ατζαγκούν: «Ξεπεράσαμε την απογοήτευση από τον αποκλεισμό»
Ο Παναθηναϊκός έχει ξεπεράσει το σοκ από τον αποκλεισμό από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις υποστήριξε ο Αμπντούλ Ατζαγκούν στην κάμερα της Nova.

Ο άσος του τριφυλλιού τόνισε ότι η ψυχολογία είναι ανεβασμένη και επεσήμανε ότι από εδώ και πέρα εάν αγωνιστούν όλοι σαν μια ομάδα τότε «θα μπορέσουμε να πάμε καλύτερα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Νιγηριανός άσος είπε στην κάμερα της "NOVA":

"Την Κυριακή έχουμε να αντιμετωπίσουμε έναν δύσκολο αντίπαλο, μια καλή ομάδα. Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι και είναι μια ομάδα που στο παρελθόν μας είχε δυσκολέψει πολύ".

Πως είναι η ψυχολογία στην ομάδα; Ξεπεράσατε το σοκ από τον Ευρωπαϊκό αποκλεισμό;

"Ναι περάσαμε την απογοήτευση από τον αποκλεισμό μας και πιστεύω ότι όμως τώρα πρέπει να προχωρήσουμε και αν παίξουμε όλοι μαζί σαν ομάδα θα μπορέσουμε να πάμε καλύτερα".

Είναι η τρίτη σου χρονιά στην ομάδα, φυσικά και πλέον δεν είσαι από τους πιο νέους ποδοσφαιριστές, πως αισθάνεσαι;

"Βεβαίως είναι καλό για μένα το γεγονός ότι έρχονται νέοι παίκτες διότι είναι κάτι θετικό και μου δίνετε η ευκαιρία να μπορέσω να τους βοηθήσω".

Στην ομάδα πλέον βρίσκεται και ο Μάικ Εσιέν που είναι σαν μεγάλος αδερφός σου;

"Ο Εσιέν είναι ένας πολύ μεγάλος παίκτης, όλοι γνωρίζουμε την ποιότητα του. Είναι πάρα πολύ καλός και για μένα είναι ιδιαίτερη χαρά που μπορώ να είμαι δίπλα του και να παίζω μαζί του".

Μεγάλε Σκόλα! (video)

Με οδηγό τον Λουίς Σκόλα, η Αργεντινή νίκησε 78-70 το Μεξικό και έτσι προκρίθηκε στον τελικό των Παναμερικανικών, ενώ πήρε το «εισιτήριο» για το Ρίο! Ήττα για τον Καναδά του Σκραμπ από τη Βενεζουέλα.

Μεγάλε Σκόλα! (video)
Αυτός είναι η ηγέτης! Ο Λουίς Σκόλα έκανε ό,τι ήθελε και κόντρα στο Μεξικό, με αποτέλεσμα η Αργεντινή να νικήσει 78-70 και εκτός από την πρόκριση στον τελικό των Παναμερικανικών, να πάρει και το «εισιτήριο» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο!

Επίσης, για τον 35χρονο φόργουορντ/σέντερ η βραδιά έγινε ακόμη πιο… μεγάλη, καθώς με τους 18 πόντους που σημείωσε, έφτασε τους 1.292 συνολικά στη διοργάνωση και έτσι έγινε πρώτος σκόρερ στην ιστορία της, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον τεράστιο Βραζιλιάνο, Όσκαρ Σμιντ. Άξιος συμπαραστάτης του Σκόλα, ήταν ο Καμπάτσο με 15 πόντους.

 

inner

Από ‘κει και πέρα, αντίπαλος της «αλμπισελέστε» στον τελικό των Παναμερικανικών θα είναι η Βενεζουέλα, η οποία επιβλήθηκε 79-78 του Καναδά, χάρη σε μία βολή του Γκρέγκορι Βάργκας σχεδόν σε «νεκρό χρόνο». Από τους ηττημένους, ο Όλινικ έκανε ό,τι μπορούσε με 34 πόντους, με τον Φιλ Σκραμπ της ΑΕΚ να είχε 3 πόντους, 2 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 1 λάθος και 1 κλέψιμο, σε 19:48’’ λεπτά συμμετοχής.  

 
 

*Πηγή: sport-fm.gr*

Κατσικάρης: «Φέτος είχα ξεπακετάρει» (Web TV)

Ο Φώτης Κατσικάρης αποκάλυψε πως φέτος αποφάσισε να ξεπακετάρει και του βγήκε σε καλό, σε αντίθεση με πέρσι, που φτάνοντας στη Μαδρίτη είχε κρατήσει τα πράγματά του μέσα στη βαλίτσα.

Κατσικάρης: «Φέτος είχα ξεπακετάρει» (Web TV)














*Πηγή: sport-fm.gr*

Ανάσταση-Άδης!!

Τη διαδρομή παράδεισος-κόλαση έκανε η Καλλονή! Παρόλο που έμειναν πίσω στο 83΄κι έπαιζαν με 9, οι Μυτιληνιοί δεν λύγισαν και με γκολ του Αναστασιάδη στο 95’ πήραν γενναία ισοπαλία (1-1) από τον Αστέρα

Ανάσταση-Άδης!
Για ένα φοβερό τέλος κρατούσε το πρώτο της γκολ για φέτος η Καλλονή, που πήρε το «Χ» απ’ τον Αστέρα Τρίπολης στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων, στο ματς της τρίτης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Οι Αρκάδες είχαν την υπεροχή στο ματς όμως χρειάστηκε να φτάσουν στο 83’, με δύο παίκτες περισσότερους και κερδισμένο πέναλτι, για να την μετουσιώσουν σε γκολ, με εύστοχη εκτέλεση του Γιάννου.

Η Καλλονή όμως είχε την ψυχή. Έπαιξε με δέκα απ’ το 78’ μετά την αποβολή του Κεϊτά, με εννιά στο 83’ με αποβολή του Ούκα, δέχτηκε το γκολ στο 83’ και αναστήθηκε στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων με κεφαλιά του Αναστασιάδη.

Το ματς:


Η ανάγκη για νίκη και για τις δύο ομάδες ήταν εμφανής απ’ την αρχή του ματς. Ο Αστέρας όμως ήταν αυτός που το έδειξε λίγο πιο έντονα. Στο πρώτο δεκάλεπτο η ομάδα του Στάικου Βεργέτη στρίμωξε τους γηπεδούχους στην περιοχή τους, δημιουργώντας και την πρώτη μεγάλη ευκαιρία με δυνατό σουτ του Μπερτόλιο στο 5’. Ο Χογκ απομάκρυνε ασταθώς, με την μπάλα να φτάνει στον Μάσα, ο οποίος -από θέση οφσάιντ- πλάσαρε και η μπάλα «έγλυψε» το αριστερό δοκάρι.

inner

Η Καλλονή φάνηκε να πατάει στα πόδια της μετά το 10’, δημιουργώντας μάλιστα την μεγαλύτερη ευκαιρία του ημιχρόνου. Ο Μανούσος έβγαλε την σέντρα από δεξιά με τον Γεωργίου να «τσιμπάει» την μπάλα, όμως ο Γκοϊάν έσωσε τον Αστέρα, απομακρύνοντας πάνω στην γραμμή.

Από κει και πέρα, οι ευκαιρίες περιορίστηκαν, με τον Αστέρα να είναι λίγο πιο δραστήριος και την Καλλονή να ψάχνει μην καταφέρνει να φτάσει με αξιώσεις μπροστά στην εστία του Κοσίσκι.

inner

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε χλιαρά. Υπεροχή του Αστέρα, χωρίς ιδιαίτερα μεγάλες φάσεις και με αρκετά σκληρά μαρκαρίσματα να χαλάνε τον ρυθμό του παιχνιδιού.

Τίποτα δεν προϊδέαζε για το χαμό του τελευταίου τετάρτου και το φοβερό φινάλε στο ματς. Η αποβολή του Κεϊτά στο 78’ άρχισε να μυρίζει… γκολ για τον Αστέρα, που μέχρι τότε είχε πιέσει αρκετά στην περιοχή του Χογκ. Στο 83’ το γκολ ήρθε. Το σκληρό μαρκάρισμα του Ούκα στον Γιάννου τον έστειλε στα αποδυτήρια με δεύτερη κίτρινη και τον επιθετικό του Αστέρα στην άσπρη βούλα, για το 1-0 με εκτέλεση πέναλτι.

Και παρότι όλα έδειχναν πως η Καλλονή θα μείνει για τρίτο σερί ματς χωρίς βαθμό και γκολ, ο Αναστασιάδης την έστειλε στον παράδεισο με κεφαλιά, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μπαργκάν.



inner



Οι συνθέσεις


Καλλονή (Θεοδωρίδης): Χογκ, Αναστασιάδης, Αντέτζο, Ούκα, Καλτσάς, Κεϊτά, Κρολ, Γεωργίου (63’ Μπαργκάν), Σάμπα (56’ Κλαντρούμπσκι), Τσαμπούρης (81’ Βαλιός), Μανούσος

Στον πάγκο οι: Δαύκου, Ξυδάς, , Μπουρούς και Ελλακόπουλος

Αστέρας Τρίπολης (Βεργέτης): Κοσίτσκι, Λούι, Αλόκο, Γιαννούλης, Γκοϊάν, Ιγκλέσιας, Δημούτσος (81’ Τσοκάνης), Μάσα (59’ Παπαδόπουλος), Φούντας (68’ Χαμντανί) , Μπερτόλιο, Γιάννου

Στον πάγκο οι: Θεοδωρόπουλος, , Σανκαρέ, Ζησόπουλος, Έντερσον *Πηγή: sport-fm.gr*

Ζήσης: «Δεν θέλαμε να υποτιμήσουμε τη δουλειά μας» (Web TV)

Η Εθνική σοβαρεύτηκε εγκαίρως και έτσι δεν υποτίμησε τη μέχρι τώρα πορεία της στο Ευρωμπάσκετ, όπως δήλωσε ο Νίκος Ζήσης μετά τη νίκη επί του Βελγίου.

Ζήσης: «Δεν θέλαμε να υποτιμήσουμε τη δουλειά μας» (Web TV)
Στη μεταμόρφωση του δευτέρου μέρους στάθηκε ο Νίκος Ζήσης μετά τη νίκη της Εθνικής επί του Βελγίου.

Αποστολή στη Λιλ, Χρήστος Ρομπόλης

«Υπήρχε η σκέψη να μην υποτιμήσουμε τη δουλειά που έχουμε κάνει ως τώρα. Κάναμε ένα υποτονικό ξεκίνημα, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο κυριαρχήσαμε ολοκληρωτικά και κάναμε ακριβώς αυτό που θέλαμε. Το Βέλγιο είναι μια καλή ομάδα, αλλά από τη στιγμή που παίξαμε συγκεντρωμένα και με μεγάλη διάθεση ήρθε η νίκη», τόνισε ο αρχηγός της Εθνικής.

«Δεν ξέρουμε ακόμη ποιον αντίπαλο θα συναντήσουμε στα προημιτελικά. Το μειονέκτημα για μας γίνεται πλεονέκτημα γιατί θα έχουμε μια έξτρα μέρα να ξεκουραστούμε και να προετοιμαστούμε. Θα προπονηθούμε καλά για να είμαστε έτοιμοι για τη νίκη», πρόσθεσε.





*Πηγή: sport-fm.gr*

Γιάννης Αντετοκούνμπο… Airways!! (video)

Άλλο ένα highlight πρόσφερε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στο Ευρωμπάσκετ, με τον φόργουορντ των Μπακς να τελειώνει ιδανικά την alley oop πάσα του Νικ Καλάθη στο ματς της Ελλάδας με το Βέλγιο!

Γιάννης Αντετοκούνμπο… Airways! (video)
Με τον… αεροδιάδρομο ανοικτό ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν υπήρχε περίπτωση να μην… απογειωθεί! Στην αναμέτρηση της Ελλάδας με το Βέλγιο, ο Νικ Καλάθης ύψωσε την μπάλα και ο φόργουορντ των Μπακς κάρφωσε με τα δύο χέρια στο αντίπαλο καλάθι.




 
 

*Πηγή: sport-fm.gr*

Έσβησε τα… φώτα στον Λοτζέσκι ο Μπουρούσης!! (video)

Με μία μεγαλοπρεπέστατη τάπα «φιλοδώρησε» ο Γιάννης Μπουρούση τον Ματ Λοτζέσκι, για το… θράσος του γκαρντ/φόργουορντ του Ολυμπιακού να σκοράρει μπροστά του!

Έσβησε τα… φώτα στον Λοτζέσκι ο Μπουρούσης! (video)
Εκτός από τον πετυχαίνει καλάθια, ο Γιάννης Μπουρούσης εκτελεί και χρέη… ηλεκτρολόγου. Στην αναμέτρηση με το Βέλγιο, ο σέντερ της Εθνικής μας ομάδας έσβησε τα… φώτα στον Ματ Λοτζέσκι, ο οποίος προσπάθησε να πετύχει μπροστά του λέι απ!

Δείτε το βίντεο:



*Πηγή: sport-fm.gr*

Αντετοκούνμπο: «Ακούσαμε τον κόουτς»

Οι οδηγίες του Φώτη Κατσικάρη κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου, ηρέμησαν τους διεθνείς και έτσι η νίκη της Εθνική μας κόντρα στο Βέλγιο ήρθε πιο εύκολα, σύμφωνα με όσα είπε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Αντετοκούνμπο: «Ακούσαμε τον κόουτς»
Στο δυνατό και ομαδικό παιχνίδι της Εθνικής απέδωσε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο τη νίκη επί του Βελγίου. Μάλιστα, ο «Giannis» τόνισε πως στο πρώτο ημίχρονο όλοι οι διεθνείς ήταν αγχωμένοι, ωστόσο οι οδηγίες του Φώτη Κατσικάρη κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου τους ηρέμησαν!

«Παίξαμε πολύ δυνατά κι ομαδικά. Πλέον πάμε στο ξενοδοχείο προκειμένου να κοιτάξουμε τα λάθη μας και να παρουσιαστούμε συγκεντρωμένοι, για το επόμενο παιχνίδι. Λογικά με την Ισπανία. Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν λίγο αγχωμένοι, χάσαμε κάποιες μπάλες, γενικώς κάναμε λάθη. Στο δεύτερο έπεσαν οι σφυγμοί, ακούσαμε τον κόουτς και φτάσαμε στη νίκη. Πιστεύω σε έναν παίκτη πάντα θα υπάρχει άγχος. Είναι καλό να υπάρχει, όμως δεν πρέπει να μας κυριεύει. Μακάρι να περάσουμε και στην τετράδα. Να παίξουμε όσο πιο δυνατά μπορούμε και να κάνουμε κάτι καλό στα προημιτελικά. Όποια ομάδα κι αν έλθει στη φάση των “8”, είτε είναι η Ισπανία, είτε η Πολωνία θα προσπαθήσουμε να την κερδίσουμε», δήλωσε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στον ΟΤΕ TV.

Κατσικάρης: «Κάναμε το καθήκον μας»

Η Εθνική ομάδα πέτυχε το πρώτο στόχο της διοργάνωση υποστήριξε ο Φώτης Κατσικάρης μετά την πρόκριση στους «8» που θα της δώσει το δικαίωμα να δώσει το «παρών» μέχρι και το τέλος της.

Κατσικάρης: «Κάναμε το καθήκον μας»
«Δεν έφυγε κανένα βάρος σήμερα με τη νίκη αυτή. Το καθήκον μας κάναμε» υποστήριξε –αρχικά- ο ομοσπονδιακός τεχνικός μετά τη νίκη επί του Βελγίου και συνέχισε:

«Θέλαμε να συνεχίσουμε μέχρι και το τέλος του τουρνουά και το πετύχαμε. Αυτό ήταν ο πρώτος μας στόχος. Έχουμε δύο ημέρες για να συγκεντρωθούμε στο άλλο παιχνίδι. Σήμερα κάναμε καλή δουλειά», τόνισε ο Φώτης Κατσικάρης μετά το τέλος του ματς.

Λοτζέσκι: «Εμείς πήγαμε ατομικά, η Ελλάδα σαν ομάδα» (Web TV)

Ο Ματ Λοτζέσκι απέδωσε στο κοντό σχήμα της Εθνικής και το όχι όσο ομαδικό έπρεπε παιχνίδι της ομάδας του την ήττα του Βελγίου από την Ελλάδα.

Λοτζέσκι: «Εμείς πήγαμε ατομικά, η Ελλάδα σαν ομάδα» (Web TV)
Αποστολή στη Λιλ, Χρήστος Ρομπόλης

«Η Ελλάδα άλλαξε την άμυνά της στο δεύτερο ημίχρονο. Χρησιμοποίησε σχήμα με τρεις κοντούς, έπαιξαν πολύ πικ εν ρολ και μας πίεσαν περισσότερο. Εμείς πήγαμε πολύ στο ένας εναντίον ενός και δεν παίζαμε σαν ομάδα, ενώ η ελληνική ομάδα έπαιξε σαν σύνολο», τόνισε ο άσος του Ολυμπιακού.




*Πηγή: sport-fm.gr*

Τσαγκρώνης: «Το πρώτο βήμα»

Η πρόκριση επί του Βελγίου και τους «8» του Ευρωμπάσκετ ήταν το πρώτο βήμα υποστήριξε ο Παναγιώτης Τσαγκρώνης στον ΣΠΟΡ FM 94,6 μετά το τέλος του αγώνα με το Βέλγιο.

Τσαγκρώνης: «Το πρώτο βήμα»
Η πρόκριση επί του Βελγίου και τους «8» του Ευρωμπάσκετ ήταν το πρώτο βήμα υποστήριξε ο Παναγιώτης Τσαγκρώνης στον ΣΠΟΡ FM 94,6 μετά το τέλος του αγώνα με το Βέλγιο.

«Το πρώτο βήμα έχει γίνει και συνεχίζουμε για να πετύχουμε τον βασικό μας στόχο. Έχουμε ένα παιχνίδι την Τρίτη και τας παιδιά δουλεύουν σκληρά για να πετύχουμε μια μεγάλη νίκη και να δώσουμε μια μεγάλη χαρά στους Έλληνες», υποστήριξε ο , γ.γ. της ΕΟΚ και κατέληξε:

«Έχουμε μια πλήρη ομάδας με μεγάλες δυνατότητες. Όλα εξαρτώνται από εμάς».

Πρίντεζης: «Περιμένουμε τα μεγάλα παιχνίδια» (Web TV)

Στην σωστή προσέγγιση της Εθνικής απέδωσε τη νίκη-πρόκριση απέναντι στο Βέλγιο ο Γιώργος Πρίντεζης, που ανυπομονεί για το επόμενο ματς απέναντι σε Ισπανία ή Πολωνία.

Πρίντεζης: «Περιμένουμε τα μεγάλα παιχνίδια» (Web TV)

Αναλυτικά:

«Ξέρουμε πόσο δύσκολα είναι τα νοκ-άουτ ειδικά άμα έρχεσαι από ένα σερί νικών, που μπορεί να σου φέρει στρες. Βελτιωθήκαμε σε αρκετά σημεία και τώρα περιμένουμε την Ισπανία ή την Πολωνία».

Για το αν ήταν εύκολο το παιχνίδι: «Δεν θα το έλεγα. Οι Βέλγοι έπαιζαν πολύ δυνατά, το παιχνίδι ήθελε μια ιδιαίτερη προσέγγιση ήταν νοκ-άουτ και θα μπορούσε να είχε γίνει η ζημιά».

Για τη συνέχεια: «Θα το παλέψουμε όπως μπορούμε, πιστεύω πολύ σε εμάς και περιμένουμε αυτά τα μεγάλα παιχνίδια».




*Πηγή: sport-fm.gr*

Χάνει το ματς με την Πολωνία ο Ρούντι!!

Τις υπηρεσίες του Ρούντι Φερνάντεθ θα στερηθεί η Ισπανία στην αναμέτρηση με την Πολωνία για τη φάση των «16» στο Ευρωμπάσκετ!

Χάνει το ματς με την Πολωνία ο Ρούντι!
Μία σημαντική απουσία θα έχει η Ισπανία στην αναμέτρηση με την Πολωνία, καθώς δεν αναμένεται να αγωνιστεί ο Ρούντι Φερνάντεθ! Ο φόργουορντ της Ρεάλ Μαδρίτης δεν ξεπεράσει τις ενοχλήσεις στη μέση και έτσι δεν μπορεί να βοηθήσει την πιθανή αντίπαλο της Εθνικής μας στον προημιτελικό.

Για το λόγο αυτό, ο Ρούντι είχε πολύ περιορισμένο χρόνο συμμετοχής και ειδικά στα δύο προηγούμενα παιχνίδια, αγωνίστηκε 11 λεπτά κόντρα στην Ισλανδία, ενώ με τη Γερμανία έπαιξε με το... ζόρι 24 λεπτά. *Πηγή: sport-fm.gr*

Για ελάτε!!

Να περάσει ο επόμενος! Η Εθνική ομάδα διέλυσε 75-54 το Βέλγιο και πλέον περιμένει έναν εκ των Ισπανίας ή Πολωνίας στους «8» του Ευρωμπάσκετ! Πρώτη νίκη σε νοκ άουτ ύστερα από το 2009!

Για ελάτε!
Όλοι είναι… ευπρόσδεκτοι! Μία σοβαρή και επιβλητική Εθνική ομάδα δεν άφησε περιθώρια στο Βέλγιο, το οποίο συνέτριψε 75-54 και πλέον περιμένει μία εκ των Ισπανίας ή Πολωνίας στους «8» του Ευρωμπάσκετ!

Λίγο «σφιγμένη» στο πρώτο ημίχρονο η «επίσημη αγαπημένη», ωστόσο στο δεύτερο μέρος η αναμέτρηση ήταν παράσταση για έναν (ελληνικό) ρόλο, με αυτή να είναι και η πρώτη νίκη σε νοκ άουτ φάση μετά το 2009!

Πρώτος σκόρερ για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ήταν ο Μπουρούσης με 14 πόντους, με τον Κουφό να είχε 13, τον Πρίντεζη 10, όσους και ο Αντετοκούνμπο, ο οποίος μάζεψε και ισάριθμα ριμπάουντ. Το επόμενο ματς της Εθνικής μας είναι προγραμματισμένο για την ερχόμενη Τρίτη (15/9) στις 19:30 (ώρα Ελλάδας).

Έδωσαν θάρρος

Η συνήθης πεντάδα, Καλάθης, Σπανούλης, Αντετοκούνμπο, Πρίντεζης και Κουφός, άρχισε το ματς για την Ελλάδα. Λοτζέσκι (0-3), Βαν Ρόσομ (3-5) και Ζιλέ (7-9) έβαλαν την ομάδα τους με… θράσος στο ματς. Πρίντεζης και Κουφός πρόσφεραν λύσεις στην επίθεση (16-12), αλλά η Εθνική υστερούσε στην περιφερειακή άμυνα και οι Βέλγοι παρέμεναν «βδέλλα» (16-15).

Ξέφυγε μεν, για λίγο δε

Ζήσης και Σλούκας έδωσαν καλύτερο ρυθμό, συνέπεια του οποίου ήταν το 23-15 με τρίποντο του πρώτου. Όμως ξάφνου η Εθνική έγινε και πάλι απρόσεκτη στην επίθεση, όπου προβληματίστηκε από την αντίπαλη ζώνη, και μαλθακή στην άμυνα, με συνέπεια Βαν Ρόσομ και Ζιλέ να κάνουν το παιχνίδι και πάλι ντέρμπι (30-29), προτού κλείσει το ημίχρονο με τους πρώτους πόντους του Σπανούλη, 34-31.

Το «καθάρισε» με το κοντό σχήμα

Ο Φώτης Κατσικάρης επιστράτευσε σχήμα με τρεις κοντούς, Καλάθη, Σπανούλη, Σλούκα, και με τον Αντετοκούνμπο «4άρι» κάνοντας πιο επιθετική την άμυνά της. Η Εθνική πίεσε πιο αποτελεσματικά και έφθειρε τους Βέλγους φορτώνοντας με τρία φάουλ Βαν Ρόσομ, Ερβέλ και Τουμπά. Συνέπεια αυτού ήταν το 47-39 με το δεύτερο τρίποντο του Αντετοκούνμπο, ενώ ο αγριεμένος Σπανούλης υπέγραψε το πρώτο διψήφιο προβάδισμα (51-41), που έφτασε και στους 15, 57-42, στο φινάλε της τρίτης περιόδου.

Συνεχίστηκε το ελληνικό «πάρτι»

Η είσοδος των «δεύτερων» του Βελγίου έμοιαζε με λευκή πετσέτα. Και κάπως έτσι ήταν, αφού η Εθνική είχε βάλει πλέον πλώρη για τον προημιτελικό της Τρίτης. Η διαφορά έφτασε στο 67-44 με τον Μπουρούση να προσφέρει show σε άμυνα κι επίθεση και οι «Πελαργοί» ήδη πανηγύριζαν ζητώντας το Ευρωπαϊκό. Από εκείνο το σημείο και έπειτα, οι διεθνείς έκαναν ό,τι ήθελαν στο παρκέ, με τους Βέλγους να τα είχαν… χαμένα. Έτσι, η αναμέτρηση έχασε το… ενδιαφέρον της, με το τελικό σκορ να διαμορφώνεται στο 75-54.

Δεκάλεπτα: 16-15, 34-31, 57-42, 75-54

Ελλάδα (Κατσικάρης): Μπουρούσης 14 (1), Ζήσης, 6 (2) Σπανούλης 7 (6 ασ.), Καλάθης 4 ()5 ασ., Περπέρογλου 2, Σλούκας 8, Καϊμακόγλου 1, Κουφός 13 (9 ριμπ.), Πρίντεζης 10, Παπανικολάου, Μάντζαρης, Αντετοκούνμπο 10 (10 ριμπ.).

Βέλγιο (Καστέλς): Μπόσκο 2, Βαν Ρόσομ 13 (1), Ερβέλ 2, Μουεμά, Ταμπού 6, Σερόν, Μουκούμπου, Ζιλέ 14 (3), Ντε Ζέου, Τούμπα 2, Σαλούμου 5, Λοτζέσκι 10 (2).

Διαιτητές: Μπελόσεβιτς (Σερβία), Χιμένεθ (Ισπανία), Ζάστσουκ (Ουκρανία). *Πηγή: sport-fm.gr*

Γεωργιάδης: «Δεν είναι ιδιαίτερο το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ»

Καμία ιδιαιτερότητα για τον ίδιο δεν έχει το σημερινό παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ υπογράμμισε ο Γιώργος Γεωργιάδης μιλώντας στην NOVA.

Γεωργιάδης: «Δεν είναι ιδιαίτερο το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ»
«Το παιχνίδι θα γίνει ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τη Βέροια, οι ποδοσφαιριστές είναι αυτοί που αγωνίζονται, οπότε για μένα είναι ένα ακόμη παιχνίδι», ανέφερε ο προπονητής της «Βασίλισσας του Βορρά».

Ο Γιώργος Γεωργιάδης σχολίασε για την παρουσία του Μπερμπάτοφ στην 11άδα του ΠΑΟΚ...
«Ανεβάζουν το πρεστίζ του ελληνικού πρωταθλήματος τέτοιοι παίκτες», τόνισε.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιώργου Γεωργιάδη στη NOVA:

Για τον θάνατο του νεαρού Στέλιου Μαρκούση

"Να ευχηθώ και πάλι κουράγιο στην οικογένειά του, τους φίλους και συγγενείς του. Για μας ήταν δύσκολες οι στιγμές από την ώρα που συνέβη το περιστατικό στο γήπεδο μέχρι και σήμερα. Ήταν ένα μεγάλο σοκ για όλους μας, πρέπει, όμως σιγά -σιγά να συγκεντρωθούμε στις υποχρεώσεις μας. Ήταν τραγικές οι στιγμές να βλέπεις ένα νέο παιδί να σωριάζεται στο έδαφος. Είχαμε την ελπίδα όταν έφτασε το ασθενοφόρο ότι κάτι μπορεί να γίνει, αλλά ήταν πλέον πολύ αργά. Ήταν πραγματικά δραματικές οι στιγμές".

Για το ματς με τον ΠΑΟΚ:

"Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, ιδιαίτερα για μας απέναντι σε μία μεγάλη ομάδα που θα έχει και τον περισσότερο κόσμο στο γήπεδο. Εμείς πρέπει να συγκεντρωθούμε, να κοιτάξουμε τη δική μας ομάδα, να βγάλουμε τα θετικά στοιχεία που έχουμε στο γήπεδο".

Για την ιδιαιτερότητα που έχει για τον ίδιο ο αγώνας, αφού πριν μερικούς μήνες ήταν στον πάγκο του ΠΑΟΚ:

"Δεν θα έλεγα ότι είναι ιδιαίτερο το ματς, απλά είμαι όπως πολλοί άλλοι προπονητές που αντιμετωπίζουν την προηγούμενη ομάδα τους. Το παιχνίδι θα γίνει ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τη Βέροια, οι ποδοσφαιριστές είναι αυτοί που αγωνίζονται, οπότε για μένα είναι ένα ακόμη παιχνίδι".

Για την "κατασκοπεία" του ΠΑΟΚ:

"Παρακολουθήσαμε αρκετά τον ΠΑΟΚ, γιατί μπορεί να γνωρίζω τους παίκτες ατομικά ως προσωπικότητες και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά τους, αλλά ο ΠΑΟΚ είναι εντελώς διαφορετική ομάδα σε σχέση με πέρυσι. Προσπαθεί να παίξει με ένα άλλο σύστημα, έναν διαφορετικό τρόπο παιχνιδιού. Είδα το τελευταίο ματς στα Γιάννινα που ο ΠΑΟΚ έδειξε αρκετή από την ποιότητά του και ατομικά και ομαδικά. Δεν μας ξεγελάει η ήττα με 3-1 από τον ΠΑΣ, ξέρουμε ότι έχουμε να αντιμετωπίσουμε μίας εντελώς διαφορετική ομάδα".

Για το αν δυσκολεύει το έργο της Βέροιας το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ πάει στο παιχνίδι πιεσμένος από την κακή αρχή του στο πρωτάθλημα:

"Αυτό είναι πρόβλημα του ΠΑΟΚ. Καλύτερα να ρωτήσετε τους ανθρώπους του, τον προπονητή του, τους παίκτες του αν είναι πιεσμένοι. Εμείς πρέπει να κοιτάξουμε τη δική μας ομάδας, να κάνουμε τη δουλειά μας".

Για το τι πρέπει να κάνει η Βέροια για να πάρει αποτέλεσμα κόντρα στον ΠΑΟΚ:

"Να επιμείνουμε στο δικό μας στυλ παιχνιδιού. Έχουμε ποιότητα ειδικά από τη μέση και μπροστά. Και πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι στην άμυνα, γιατί ο ΠΑΟΚ έχει πολύ σημαντικούς παίκτες, διαθέτει πολλούς διεθνείς και είναι αρκετά επικίνδυνοι".

Για την παρουσία του Μπερμπάτοφ:

"Δεν ξέρω αν θα αγωνιστεί, αλλά και οι ποδοσφαιριστές μου και ο κόσμος χαίρονται να αντιμετωπίζουν και να βλέπουν τέτοιους ποδοσφαιριστές στα γήπεδα της Ελλάδας. Μακάρι τέτοια ονόματα να έρχονται όχι μόνο στον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό, αλλά σε όλες τις ομάδες. Ανεβάζουν το πρεστίζ του ελληνικού πρωταθλήματος. Υπάρχει ποιότητα. Χαρά όλων όσοι ασχολούνται με το ποδόσφαιρο είναι να υπάρχουν τέτοιοι ποδοσφαιριστές".

Για την ενασχόληση του προέδρου της Βέροιας, Θόδωρου Καρυπίδη με τον Άρη κι αν επηρεάζει αυτό την λειτουργία της ομάδας της Ημαθίας:

"Εμείς συνεχίζουμε να κάνουμε τη δουλειά μας ανεπηρέαστοι απ' όλα αυτά. Παραπάνω λεπτομέρειες, πραγματικά και εγώ δεν γνωρίζω. Εμείς είμαστε καλά εδώ, δουλεύουμε καλά δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Έχουμε τις εγγυήσεις ότι η καθημερινότητα της ομάδας δεν θα επηρεαστεί. Συνεχίζουμε κανονικά. Η καθημερινότητά μας είναι όπως και πριν".

Ζοσέ… πιάνεις πάτο!!

Με την πλάτη στον πάτο -κι όχι στον τοίχο- βρίσκεται ο Ζοσέ Μουρίνιο! Ο φοβερός Νέισμιθ έκανε φύλλο και φτερό την Τσέλσι (με χατ-τρικ στο 3-1 της Έβερτον) και την κράτησε μια ανάσα από την… ουρά.

Ζοσέ… πιάνεις πάτο! (video)
Βγαλμένο απ’ τον χειρότερο εφιάλτη του Ζοσέ Μουρίνιο συνεχίζει να μοιάζει το ξεκίνημα της Τσέλσι στην Premier League.

Εξακολουθώντας να δείχνουν άλλη ομάδα απ’ αυτή που στέφθηκε πέρυσι πρωταθλήτρια, οι «μπλε» έγιναν παιχνιδάκι στα χέρια (και) της Έβερτον.

Κι είναι χαρακτηριστικό ότι δεν το έπαθαν ούτε απ’ τον Λουκάκου, ούτε απ’ τον Μιραλάς (που έμεινε στον πάγκο), ούτε από κανέναν άλλο σταρ. Αλλά από τον… τίμιο Στίβεν Νέισμιθ!

Λες και η μοίρα θέλει να παίξει κι εκείνη με τα νεύρα του Μουρίνιο, ο Σκωτσέζος μπήκε αλλαγή στο 9’, εξαιτίας τραυματισμού του Μπέσιτς. Και πρόλαβε μέσα σε πέντε λεπτά (στο 17’ με ωραία κεφαλιά και στο 22’ με συρτό σουτ) να τραβήξει το χαλί κάτω απ’ τα πόδια της Τσέλσι.

Τι κι αν ο Μάτιτς, λοιπόν, έδωσε (προσωρινό όπως αποδείχθηκε) φιλί της ζωής; Η μείωση του σκορ πριν το ημίχρονο δεν θα ‘πιανε τόπο. Γιατί η πίεση των Λονδρέζων μετά την ανάπαυλα ήταν άκαρπη. Η αντοχή της Έβερτον ήταν υποδειγματική. Και ο Νέισμιθ ήταν αποφασισμένος να σφραγίσει το ματς της ζωής του.

Βάζοντας λοιπό την ταφόπλακα στο 82’, ολοκλήρωσε το χατ-τρικ, υπέγραψε τη δεύτερη νίκη των «ζαχαρωτών» (3-1) κι ανάγκασε την Τσέλσι ν’ απέχει ελάχιστα -όχι από την κορυφή, αλλά από τον πάτο της βαθμολογίας στην Premier League!










Το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής (17:00)

Σάββατο, 12/9/15

Έβερτον-Τσέλσι 3-1
(17’, 22’, 83’ Νέισμιθ - 36’ Μάτιτς)

Νόριτς-Μπόρνμουθ
Κρίσταλ Πάλας-Μάντσεστερ Σίτι
Γουέστ Μπρομ-Σαουθάμπτον
Άρσεναλ-Στόουκ
Γουότφορντ-Σουόνσι
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Λίβερπουλ (19:30)

Κυριακή, 13/9

Σάντερλαντ-Τότεναμ (15:30)
Λέστερ-Άστον Βίλα (18:00)

Δευτέρα, 14/9

Γουέστ Χαμ-Νιούκαστλ (22:00)


Η επόμενη αγωνιστική (6η)

Σάββατο, 19/9 (17:00)

Τσέλσι-Άρσεναλ (14:45)
Σουόνσι-Έβερτον
Στόουκ-Λέστερ
Μπόρνμουθ-Σάντερλαντ
Νιούκαστλ-Γουότφορντ
Άστον Βίλα-Γουέστ Μπρομ
Μάντσεστερ Σίτι-Γουέστ Χαμ (19:30)

Κυριακή, 20/9

Τότεναμ-Κρίσταλ Πάλας (15:30)
Σαουθάμπτον-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (18:00)
Λίβερπουλ-Νόριτς (18:00)
*Πηγή: sport-fm.gr*

Μαντσίνι: «Ήθελε να έρθει ο Τουρέ»

Το ενδιαφέρον της Ίντερ για την απόκτηση του Γιάγια Τουρέ επιβεβαίωσε ο Ρομπέρτο Μαντσίνι, τονίζοντας μάλιστα ότι ο παίκτης ήταν θετικός προς αυτό το ενδεχόμενο.

Μαντσίνι: «Ήθελε να έρθει ο Τουρέ»
Οι φήμες κατά την περίοδο του καλοκαιριού περί ενδιαφέροντος της Ίντερ για τον Γιάγια Τουρέ ήταν έντονες και τελικά ο Ρομπέρτο Μαντσίνι επιβεβαίωσε τα ρεπορτάζ εκείνης της περιόδου.

Ο Ιταλός τεχνικός σε ερώτηση που δέχθηκε από τη «Gazzetta dello Sport» για τον Γιάγια Τουρέ δεν αρνήθηκε την υπόθεση, προσθέτοντας μάλιστα ότι ο παίκτης αρχικά ήταν απόλυτα θετικός να μετακομίσει στο Μιλάνο.

«Ο Γιαγιά ήθελε να έρθει εδώ, αλλά τότε άλλαξε τη σκέψη του. Ο Γιαγιά Τουρέ θα άλλαζε ριζικά την ομάδα. Είναι παίκτης ανωτάτου επιπέδου», υποστήριξε ο Ιταλός προπονητής.*Πηγή: sport-fm.gr*

Παπαθεοδώρου: «Έμεινα ευχαριστημένος»

Ευχαριστημένος από την παρουσία της Κηφισιάς ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο του φιλικού με τον Ολυμπιακό έμεινε ο Ηλίας Παπαθεοδώρου.

Παπαθεοδώρου: «Έμεινα ευχαριστημένος»
Απόλυτα ευχαριστημένος από την παρουσία της ομάδας του στο φιλικό παιχνίδι με τον Ολυμπιακό δήλωσε ο Ηλίας Παπαθεοδώρου μετά το τέλος του.

«Για μας ήταν ένα πολύ δυνατό τεστ με έναν πολύ δυνατό αντίπαλο. Απέναντι σε τέτοιες ομάδες εμφανίζονται σε μεγαλύτερο βαθμό οι αδυναμίες σου», τόνισε ο τεχνικός της Κηφισιάς και συνέχισε:

«Σήμερα μείναμε ευχαριστημένοι από την εικόνα μας στο δεύτερο ημίχρονο και κυρίως από το ομαδικό πνεύμα που δείξαμε. Το ομαδικό πνεύμα είναι το βασικό ζητούμενο για μας ειδικά από τη στιγμή που υπάρχουν τόσοι νέοι παίκτες στην ομάδα», κατέληξε.

«Προσέχει» για να έχει στον Πειραιά τον Γκέτσε!!


Ένα μυϊκό πρόβλημα του Μάριο Γκέτσε έκανε τους ανθρώπους της Μπάγερν Μονάχου να τον θέσουν εκτός μάχης από το παιχνίδι με την Άουγκσμπουργκ, ώστε να είναι έτοιμος απέναντι στον Ολυμπιακό.

«Προσέχει» για να έχει στον Πειραιά τον Γκέτσε
Συνεχίζουν να… βγαίνουν προβλήματα τραυματισμών στην Μπάγερν Μονάχου.

Μετά τους Μπενατιά και Ρόμπεν, που δεν θα είναι σίγουρα στην αποστολή για την πρεμιέρα του Τσάμπιονς Λιγκ απέναντι στον Ολυμπιακό στο «Καραϊσκάκη», οι Βαυαροί ανησύχησαν και με τον Μάριο Γκέτσε.

Ο Γερμανός μεσοεπιθετικός ταλαιπωρείται από ένα μυϊκό πρόβλημα και για προληπτικούς λόγους δεν θα παίξει στο ματς με την Άουγκσμπουργκ (Σάββατο, 16.30). Όπως ξεκαθάρισε ο υπεύθυνος επικοινωνίας της Μπάγερν, ο 23χρονος θα προφυλαχθεί ώστε να είναι απόλυτα έτοιμος για το παιχνίδι κόντρα στους «ερυθρόλευκους». *Πηγή: sport-fm.gr*

Γιάνγκ και… «δύο στα δύο»!

Με τον Πάτρικ Γιάνγκ να πετυχαίνει 15 πόντους ο Ολυμπιακός επικράτησε 73-68 της Κηφισιάς στο «Ζηρήνειο» στο δεύτερο φιλικό προετοιμασίας. Επιτυχημένη επάνοδος για Παπαπέτρου.

Γιάνγκ και… «δύο στα δύο»

Ο Έλληνας τεχνικός των πρωταθλητών Ελλάδος είχε την ευκαιρία στο τελευταίο δεκάλεπτο να δοκιμάσει σχήματα και πρόσωπα και να μοιράσει τον χρόνο συμμετοχής, με αποτέλεσμα οι παίκτες του Ηλία Παπαθεοδώρου να μειώσουν το σκορ.

Στα ευχάριστα για τον Ολυμπιακό η επάνοδος του Ιωάννη Παπαπέτρου (8πόντοι) σε αγώνες, εκτός έμεινε ο Αγραβάνης που ταλαιπωρείται από διάστρεμμα.

Δεκάλεπτα: 10-16, 25-38, 38-50, 68-73.

Κηφισιά (Παπαθεοδώρου)
: Χατζηνικόλας 8, Γκίκας, Διαμαντάκος 4, Πόποβιτς 9 (1), Δρακάκης, Κασελάκης 19 (4), Χρυσικόπουλος, Στίγκερς 11 (2), Χογκ 8, Φρέιζερ 9 (1).
Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Γιανγκ 15 (5ριμπ, 4κλεψ), Χάντερ 10 (4ριμπ, 1ασ, 1κλεψ, 1κοψ), Παπαπέτρου 8 (2τριπ, 5ριμπ, 2ασ, 1κλεψ, 1κοψ), Στρόμπερι 12 (4ριμπ, 2ασ, 1κλεψ), Τσαϊρέλης 10 (1ριμπ, 2ασ), Τολιόπουλος 5 (1τριπ, 1ριμπ, 1ασ), Μουράτος, Καλλές, Καλογιαννίδης, Καββαδάς 3 (1ριμπ), Καλαμπόκης 3 (1), Αθηναίου 7 (3ριμπ, 2ασ). *Πηγή: sport-fm.gr*

Ούτε... τζόκερ να 'πιανε!! (video)

Καλή η τακτική, αλλά θέλει και να... σου κάτσει! Διότι αν ο Μπέσιτς δεν τραυματιζόταν, τότε ο Νέισμιθ δεν θα 'χε μπει αλλαγή στο εν εξελίξει Έβερτον-Τσέλσι, καρφώνοντας δις, στο άψε-σβήσε τους μπλε!

Ούτε... τζόκερ να 'πιανε! (video)

Διότι το παιχνίδι της Έβερτον με την Τσέλσι ήταν σε πλήρη εξέλιξη. Και ο Μπέσιτς τραυματίστηκε για τα ζαχαρωτά, με αποτέλεσμα ο Νέισμιθ να σηκωθεί απ' τον πάγκο και στο 9' να περάσει στο ματς.

Και εκεί όπου ίσως να μην έπαιζε καθόλου ή να έμπαινε ως αλλαγή μετά το ημίχρονο (δεδομένου πως... φυσιολογικά οι όποιες διορθωτικές κινήσεις γίνονται μετά την ανάπαυλα), όχι μόνο εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία, αλλά έγινε και ήρωας για την ομάδα του λιμανιού.

Αφενός γιατί στο 17' έπιασε ωραίο συρτό σουτ κι άνοιξε το σκορ για την παρέα του Μιραλάς, αφετέρου γιατί πέντε λεπτά αργότερα ξαναβρήκε δίχτυα και σκόρπισε τον τρόμο στους μπλε του Μουρίνιο (2-1 πλέον το παιχνίδι). Περίεργο πράγμα η μπάλα!

 
 
 
 

*Πηγή: sport-fm.gr*

Συνελήφθη ο Σέρβος αρχιχούλιγκαν Ντέγιαν Πουζίγκατσα στο Ελ. Βενιζέλος!!

Ήρθε στην Ελλάδα από την Ταϊλάνδη μέσω Ντόχα, με πλαστό σλοβένικο διαβατήριο.

Συνελήφθη ο Σέρβος αρχιχούλιγκαν Ντέγιαν Πουζίγκατσα στο Ελ. Βενιζέλος
Συνελήφθη σήμερα το πρωί στο Ελ. Βενιζέλος ένας από τους μεγαλύτερους Σέρβους χούλιγκαν, ο 34χρονος Ντέγιαν Πουζίγκατσα, ο οποίος τον Σεπτέμβριο του 2009 είχε δολοφονήσει τον οπαδό της Τουλούζ Μπρους Τατόν, στον αγώνα της Παρτιζάν Βελιγραδίου – Τουλούζ.

Ο Σέρβος αρχιχούλιγκαν, μετά τη στυγερή δολοφονία του Γάλλου οπαδού, ζούσε καταζητούμενος σε όλο τον κόσμο και τα τελευταία χρόνια είχε βρει καταφύγιο σε ένα ρώσικο ορθόδοξο μοναστήρι στην Ταϊλάνδη. Στην Ελλάδα ήρθε από την Ταϊλάνδη μέσω Ντόχα, χρησιμοποιώντας πλαστό σλοβένικο διαβατήριο. Όμως δεν κατάφερε να ξεγελάσει τα «λαγωνικά» της ασφάλειας του αεροδρομίου, που τον εντόπισαν και του πέρασαν χειροπέδες. Γεγονός που δείχνει ότι η ασφάλεια του Ελ. Βενιζέλος λειτουργεί στα πρότυπα των διεθνών αερολιμένων, προασπίζοντας την ασφάλεια της χώρας.

«Για άλλη μία φορά, ο διεύθυνση αστυνόμευσης αερολιμένα είχε μία μεγάλη επιτυχία. Η εκπαίδευση και εξειδίκευση των αστυνομικών που υπηρετούν στον έλεγχο διαβατηρίων, στο γραφείο διερεύνησης γνησιότητας ταξιδιωτικών εγγράφων, έφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Άλλωστε, τη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία, επικεφαλής του αερολιμένα είναι ένας διευθυντής, ο οποίος έχει συμβάλλει σημαντικά στην επάνδρωση και στην καλή λειτουργία του συγκεκριμένου γραφείου», τονίζει στο protothema.gr, ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής και ένας από τους ιδρυτές του γραφείου αναγνώρισης και διερεύνησης γνησιότητας ταξιδιωτικών εγγράφων, Γεώργιος Καλλιακμάνης.

Πηγή: protothema.gr