Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015

Τα διαμάντια στους κορυφαίους!!

Μοιράστηκαν και τα τελευταία διαμάντια στον τελικό του Diamond League, με τον Λαβιλενί και τον Γκάτλιν να κλέβουν την παράσταση. Ωραία κούρσα, χωρίς… διαμάντι η Σκίπερς.

Τα διαμάντια στους κορυφαίους (video)
Με φοβερές εμφανίσεις ολοκληρώθηκε και ο δεύτερος τελικός του Diamond League που έγινε στις Βρυξέλλες, με τους κορυφαίους αθλητές να μοιράζονται τα τελευταία διαμάντια της σεζόν.

Στο μοναδικό άθλημα με ελληνική συμμετοχή στις Βρυξέλλες ο Ρενό Λαβιλενί επικράτησε του Κώστα Φιλιππίδη και συνέχισε την κυριαρχία του για έκτη σερί χρονιά.

Το σερί του Τζάστιν Γκάτλιν στα 100μ. –που σταμάτησε μόνο ο Μπολτ στο Παγκόσμιο- συνεχίστηκε στον σημερινό αγώνα. Ο Αμερικανός πήρε την κορυφή και το διαμάντι με 9.98, με τον Ογκουόντε να τερματίζει με τον ίδιο χρόνο και τον Τζίμι Βίκο να παίρνει την τρίτη θέση με 9.99.


Η Άλισον Φίλιξ κατέκτησε την κορυφή στην γενική βαθμολογία των 200μ., όμως η Ντάφνι Σκίπερς έδωσε μια ακόμα φοβερή εμφάνιση παίρνοντας την νίκη στο σημερινό αγώνα με 22.12, έναντι του 22.22 της Αμερικανίδας.


Με «θρίλερ» στα τελευταία μέτρα η Μίλερ επικράτησε στο σημερινό αγώνα των 400μ. όμως το μεγάλο έπαθλο κατέληξε στην Μάρκορι με 20 βαθμούς. Η Αμερικανίδα είχε το προβάδισμα στην κούρσα, όμως τελικά η αθλήτρια απ’ τις Μπαχάμες πήρε την πρώτη θέση με 50.48.


Απίστευτη ήταν η κούρσα στα 5000 μέτρα, που δημιουργήθηκαν 13 ρεκόρ! Ο Αιθίοπας Κετζέλκα ανέβασε την κορυφαία επίδοση για φέτος (12.53.98) και πήρε την κορυφή και το διαμάντι. Επτά αθλητές ανέβασαν την προσωπική τους επίδοση για φέτος, ενώ τέσσερις ακόμα έκαναν νέο ατομικό ρεκόρ. Τα ρεκόρ συμπλήρωσε ο Καναδός Αχμέντ με νέο Εθνικό ρεκόρ.



Ο Τζο Κόβαξ, που κατέκτησε το διαμάντι της σφαίρας δεν κατάφερε να είναι ο νικητής του σημερινού αγώνα και με βολή στα 21.35μ. έμεινε στην τρίτη θέση. Την κορυφή κατέκτησε ο Τομ Γουόλς με 21.39μ. και με δύο εκατοστά λιγότερα δεύτερος αναδείχτηκε ο Ρίτσαρντς.

Με το διαμάντι, αλλά όχι την πρώτη θέση στον σημερινό αγώνα, έφυγε και ο Αμερικανός Τζάκσον στα 400μ. εμπόδια. Με χρόνο 48.76 κατέκτησε τη δεύτερη θέση στην κούρσα, όμως αυτό δεν κατάφερε να τον σταματήσει απ’ την κορυφή της γενικής βαθμολογίας, όπου με 18 βαθμούς πήρε την κορυφή. Νικητής του αγώνα αναδείχτηκε ο Τζέφερι Γκίμπσον με 48.72 και στην τρίτη θέση ο Καρίμ Χουσείν με 48.87.

Φοβερή ήταν και η κούρσα των 3000μ. στιπλ γυναικών, με την Χαμπίμπα Γκρίμπι να ανεβάζει την κορυφαία επίδοση για φέτος με 9.05.36, ενώ το διαμάντι κατέκτησε η Ενγιαμπούρα που τερμάτισε έκτη (9.20.38). *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: