Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015

Το τέλος της συνεργασίας ΟΤΕ TV-Σπυρόπουλου!!

Η διοίκηση του συνδρομητικού καναλιού ανακοίνωσε ξαφνικά στον κορυφαίο σπορτκάστερ ότι διακόπτει τη σύμβασή του, γεγονός που προκάλεσε ποικίλα σχόλια.

Το τέλος της συνεργασίας ΟΤΕ TV-Σπυρόπουλου
Ολοκληρώθηκε αιφνιδιαστικά η συνεργασία του ΟΤΕ TV με τον Αλέξη Σπυρόπουλο.

Η διοίκηση του συνδρομητικού καναλιού ανακοίνωσε ξαφνικά στον κορυφαίο σπορτκάστερ ότι διακόπτει τη σύμβασή του. Γεγονός που προκάλεσε ποικίλα σχόλια, αντιδράσεις και συζητήσεις τόσο σχετικά με τους λόγους που οδήγησαν στη συγκεκριμένη απόφαση όσο και αναφορικά με το παρασκήνιο που προηγήθηκε και το οποίο οδήγησε σε αυτήν την απίστευτη εξέλιξη.

Από το περιβάλλον του καταξιωμένου δημοσιογράφου, ο οποίος ήταν ένα από τα “βαριά χαρτιά” του ΟΤΕ TV, λεγόταν ότι ο λόγος της απόλυσής του ήταν ένα blοg που έγραψε σε ιστοσελίδα και το οποίο ενόχλησε έντονα την ΠΑΕ Ολυμπιακός. Μάλιστα, αυτήν την αιτιολογία φέρεται να άκουσε από τα κορυφαία στελέχη του τηλεοπτικού σταθμού κατά τη χθεσινή συνάντησή τους.

Στο εν λόγω κείμενο ο Αλέξης Σπυρόπουλος σχολίαζε την πρόσφατη συνέντευξη του Γκόρντον Σίλντενφελντ στο SDNA, εκτιμώντας ότι ο πρώην ποδοσφαιριστής “απέδωσε μέσες-άκρες την πραγματικότητα” για την ύπαρξη ανθρώπων που μπορούν να γίνουν “όσο χυδαίοι χρειάζεται όταν είναι ντυμένοι διαιτητές” και ομάδων που “κάνουν τα κοκόρια όπου νιώθουν ότι τις παίρνει και τις κότες όπου νιώθουν ότι δεν τις παίρνει”.

Θέση που φέρεται να προκάλεσε την άμεση αντίδραση της ΠΑΕ Ολυμπιακός προς την ηγεσία του ΟΤΕ TV. Αντίδραση που -σύμφωνα με πληροφορίες- έφτασε στο σημείο να ζητηθεί η κεφαλή Σπυρόπουλου επί πίνακι εδώ και τώρα, με τον ισχυρισμό ότι ο γνωστός δημοσιογράφος κάνει πόλεμο στον Ολυμπιακό.

Στο πρόσφατο παρελθόν, μάλιστα, η “ερυθρόλευκη” ΠΑΕ είχε εκδώσει ανακοίνωση εναντίον του Αλέξη Σπυρόπουλου για τον σχολιασμό του στην τηλεοπτική μετάδοση του αγώνα Κυπέλλου του Ολυμπιακού με τον Φωστήρα, χαρακτηρίζοντάς τον “μέλος της παρέας των εχθρών του ελληνικού ποδοσφαίρου”!

Επιπλέον το προηγούμενο διάστημα είχε προηγηθεί μία σειρά από εκβιαστικά δημοσιεύματα και αναρτήσεις σε συγκεκριμένα ΜΜΕ, τα οποία απευθύνονταν με σκαιότατο τρόπο στην ηγεσία του ΟΤΕ TV και απαιτούσαν την απομάκρυνση Σπυρόπουλου, διατυπώνοντας παράλληλα σαφείς έμμεσες απειλές για τη σωματική του ακεραιότητα σε περίπτωση που εμφανιζόταν στο στάδιο “Καραϊσκάκης” προκειμένου να κάνει τη δουλειά του για λογαριασμό του καναλιού!

Από την άλλη πλευρά, πηγές του ΟΤΕ TV ανέφεραν ανεπισήμως ότι “η επιλογή της διοίκησης βασίζεται στην αρχή της ότι οι δημοσιογράφοι πρέπει να τηρούν ίσες αποστάσεις από όλες τις ομάδες ώστε να παραμείνει ο ΟΤΕ TV συνεπής στη στάση που τηρεί από τον πρώτο καιρό που άρχισε να προβάλλει αγώνες ελληνικών ομάδων”.

Στην υπόθεση παρενέβη με ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου, διαμαρτυρόμενος για την απόλυση του Αλέξη Σπυρόπουλου και ζητώντας την άμεση ανάκλησή της: “Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του για την αναίτια απόλυση του Αλέξη Σπυρόπουλου από τον ΟΤΕ TV.

Ο ΠΣΑΤ καλεί τη διοίκηση του συνδρομητικού καναλιού αφενός να δώσει εξηγήσεις για την απόφαση του περί απομάκρυνσης ενός εκ των κεντρικών σχολιαστών του και αφετέρου να την ανακαλέσει άμεσα.

Ο ΠΣΑΤ καλεί και πάλι τις Πρωτοβάθμιες και Δευτεροβάθμιες Συνδικαλιστικές Ενώσεις να παρέμβουν και συμπαρατάσσεται μαζί τους στον αγώνα κατά της κατεδάφισης των εργασιακών σχέσεων και της κατά συρροή απώλειας θέσεων εργασίας.

Επιπλέον αυτού, η απόλυση του συναδέλφου, συνέβη σε ένα από τα ΜΜΕ που δεν μας είχαν συνηθίσει σε συμπεριφορές αντίθετες προς την ελευθεροτυπία και τη δημοσιογραφική δεοντολογία, αλλά δυστυχώς συνέβη και αυτό”.

Αναμένεται και η τοποθέτηση του Αλέξη Σπυρόπουλου, ο οποίος θα είναι στον αέρα του ΣΠΟΡ FM 94,6 στις 9.00 το πρωί της Δευτέρας. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: