Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

Στεφανίδης: «Έως 6 Δεκεμβρίου»

stefanidis
Με δηλώσεις του στον Arena fm, o πρόεδρος της ΚΜΑ Πάνος Στεφανίδης, διευκρίνισε  ότι η κατάθεση των χρημάτων στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που τρέχει στην ομάδα των “κιτρίνων”, μπορεί να γίνει μέχρι την Παρασκευή στις 6 Δεκεμβρίου και όχι την Πέμπτη όπως είχε γίνει αρχικά γνωστό.
Πηγή: arenafm.gr

Τεβεκέλης στο Metropolis: «Πολύ καλός ο Σπάθας, πέναλτι στον Νέτσιντ»

Ο υπεύθυνος των θεμάτων διαιτησίας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Μάλαμας Τεβεκέλης φιλοξενήθηκε στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή «Στην Σέντρα», μιλώντας για το θέμα του Σπάθα και το ενδεχόμενο διαθεσιμότητας του.

Αναλυτικά:

Αρχικά είπε: «Έχω προσαρμοστεί στα καθήκοντα μου και όσο περνάει ο καιρός προσαρμόζομαι και καλύτερα. Δεν έχει καμία σχέση το πώς έβλεπα τα πράματα όσο ήμουν εκτός σε σχέση με το τώρα που είμαι μέσα. Μπορώ να καταλάβω πότε ο διαιτητής κάνει ανθρώπινο λάθος και πότε εσκεμμένα. Με τόσα χρόνια εμπειρίας μπορώ να το κάνω αυτό».


Για την διαιτησία του Σπάθα:«Ο Σπάθας τα πήγε πολύ καλά. Το έδειξε η αγωνία του όταν ήταν κοντά σε όλες τις φάσεις. Ήταν ξεκάθαρο το πέναλτι, αν δεν το βρεις τον παίκτη δεν ήταν, αλλά αφού υπήρξε επαφή τότε είναι πέναλτι και παράλληλα είναι και αποβολή διότι στο επόμενο δευτερόλεπτο έκανε φάση προς την εστία. Ήταν ένα μέτρο από την εστία. Τον διαιτητή δεν τον ενδιαφέρει αν μπει γκολ. Τον ενδιαφέρει η φάση που θα γίνει. Εδώ μιλάμε σε μια φάση που αν γυρίσεις το σώμα σου στοχεύεις εστία».


Για το ενδεχόμενο υπεράσπισης του ΠΑΟΚ προς τον Σπάθα: «Δεν θα είναι υπεράσπιση αυτό αν γίνει. Δεν τον ενδιαφέρει να περάσει την υπερασπιστική γραμμή του Σπάθα, αλλά να μην σταλθεί μήνυμα προς τους υπόλοιπους διαιτητές για περί διαθεσιμότητας στα παιχνίδια του ΠΑΟΚ. Το μήνυμα αυτό έχει έρθει, αλλά εμείς πρέπει με ανακοινώσεις προς τα έξω να ηρεμήσει τα πνεύματα. Είδαμε δημοσιεύματα που έλεγαν ότι ο Σπάθας θα έβγαινε σε διαθεσιμότητα. Αν δεν οριστεί μετά και από δύο αγωνιστικές, τότε θα υπάρχει πρόβλημα. Αυτή την στιγμή δεν στέλνετε από εμάς κανένα μήνυμα, περιμένουμε».


Τέλος είπε: «Έχει μέσο αντίδρασης ο ΠΑΟΚ, απλά αυτή την στιγμή δεν θέλω να πω περισσότερα».Πηγή: metrosport.gr

Σουάρες από τα 40 μέτρα! (vid)

Ένα καταπληκτικό τέρμα από τα 40 μέτρα πέτυχε ο Λουίς Σουάρεζ στο παιχνίδι της Λίβερπουλ με την Νόριτς.

Σουάρες από τα 40 μέτρα (vid)
Ένα γκολ… ποίημα από τα 40 μέτρα πέτυχε ο Λουίς Σουάρεζ στην αναμέτρηση της Λίβερπουλ με την Νόριτς.

Ο Ουρουγουανός επιθετικός βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και τον Νοέμβριο ψηφίστηκε ως καλύτερος παίκτης του μήνα για την Λίβερπουλ.





Luis Suarez Brilliant Goal vs Norwich από LFCmostar


Πηγή: sport-fm.gr

Είναι ο… θεσμός του!!

Τι και αν είχε πολλές αλλαγές στην ενδεκάδα; Ο Ατρόμητος πέρασε σαν… αέρας από το Αγρίνιο, επικρατώντας 2-0 του Παναιτωλικού. Με δέκα τελείωσαν οι γηπεδούχοι, μετά από ανοησία του Μπικέι.

Είναι ο… θεσμός του
Τρία λεπτά αρκούσαν στον Ατρόμητο για να κάνει ένα αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας. Οι Περιστεριώτες, επικράτησαν 2-0 του Παναιτωλικού στο Αγρίνιου, με τους δύο προπονητές να δίνουν χρόνο συμμετοχής σε πολλούς παίκτες που μέχρι σήμερα δεν έπαιζαν.

Ο Φάμπιο στο 15΄, άνοιξε το σκορ με σουτ από το ύψος της περιοχής, ενώ τρία λεπτά αργότερα, ο Τάσος Καραμάνος, ο οποίος σκόραρε και στο τρίτο φετινό παιχνίδι Κυπέλλου για τους «κυανόλευκους», «κλειδώνοντας» παράλληλα τη νίκη.

Από εκεί και πέρα το παιχνίδι δεν ήταν ιδιαίτερα καλό, ο ρυθμός είχε πέσει από νωρίς και στο 83’ ήρθε μία ανοησία από τον Μπικέι για να «τινάξει» το παιχνίδι στον αέρα. Σε μια μονομαχία του με τον Ιγκλέσιας, ο Αργεντινός του έριξε μια αγκωνιά και στη συνέχεια ο Ισπανός ανέλαβε να τον ρίξει με μια λαβή στο έδαφος και να του ρίξει και μια κλοτσιά.

Οι συνθέσεις των ομάδων:


Παναιτωλικός (Μάκης Χάβος): Στεφανάκος, Γκάλο, Δάρλας, Καλί, Μπικέι, Καλογέρης, Γοδόι (46’ Πασάς), Παπουτσογιαννόπουλος, Θεοδωρίδης, Καμαρά, Μπόβιοβιτς.

Ατρόμητος (Γιώργος Παράσχος): Σηφάκης, Νάστος (89’ Αρκούδας), Φυτανίδης, Ταυλαρίδης, Λαζαρίδης, Μπάλλας, Πίτου Γκαρσία, Ούμπιντες (76’ Δημούτσος), Γεωργίου, Φάμπιο, Καραμάνος. Πηγή:sport-fm.gr

«Κάζο» για Σεντ Ετιέν!

Βρήκε τον «μάστορά» της η Σεντ Ετιέν που έχασε με 3-1 από τη Ρεν στη Βρετάνη.

Οι «στεφανουά» έχασαν με 1-3 στην έδρα της αντιπάλου τους, στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής του Championnat και έμειναν πίσω στην προσπάθεια τους να διεκδικήσουν την τέταρτη θέση που οδηγεί στο επόμενο Europa League. Παράλληλα, είδαν τους γηπεδούχους να πλησιάζουν στο -3 στη βαθμολογία και να μπαίνουν και αυτοί στο «κόλπο» των προνομιούχων θέσεων.

Όλα αυτά τα εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο η Μπορντό, που νίκησε 1-0 στην έδρα της Γκινγκάμπ και βρέθηκε μαζί με τους φιναλίστ του Κυπέλλου Πρωταθλητριών του 1976, αποκτώντας ένα μικρό πλεονέκτημα για την έξοδο στην Ευρώπη, αφήνοντας τους γηπεδούχους στο -5 από τις προνομιούχες θέσεις.

Έχασε την ευκαιρία να πλησιάσει περισσότερο τις προνομιούχες θέσεις η Μπαστιά, που ήρθε 1-1 στην Κορσική με την Αζαξιό και βρέθηκε στο -4 από την τετράδα, βλέποντας τους γηπεδούχους να παίρνουν ένα πολύτιμο βαθμό για την παραμονή τους στην κατηγορία.

Άνετα «πέρασε» από το «Εγκίστ Μπονάλ» η Ρεμς, επικρατώντας με 2-0 της Σοσό και ανέβηκε βαθμολογικά, αφήνοντας τους «κίτρινους» σταθερά στην τελευταία θέση.

Ανέβηκε βαθμολογικά η Λοριάν, που επικράτησε με 2-0 της Μονπελιέ στο «Μοσσόν» και την άφησε στο -5 από την τριάδα υποβιβασμού.



Αναλυτικά η 16η αγωνιστική:


Τρίτη(3/12, 20:00)

Λιλ- Μαρσέιγ 1-0
(90+1' Ρου)

Ναντ- Βαλενσιέν 2-1
(59' Μπεντουά, 89' Αριστεγουιέτα - 52' Σάεθ)

Νις-Μονακό 0-3
(5' Ροντρίγκεζ, 23' Ριβιέ, 89' Οκάμπος)

Τετάρτη(4/12, 20:00)

Αζαξιό- Μπαστιά 1-1
(82' Εντουάρντο-9' Ρασπεντίνο)

Γκινγκάμπ-Μπορντό 0-2
(26' Φομπέρ)

Μονπελιέ-Λοριάν 0-2
(48' Μπαρτέλμ, 94' πεν. Αμπουμπακάρ)

Ρεν-Σεντ Ετιέν 3-1
(33', 68' Ρομέρο, 55' Αλεσαντρινί-93' Ερντίνγκ)

Σοσό-Ρεμς 0-2
(16' Γκλομπάρ, 87' Ονιανγκέ)

Εβιάν-Παρί Σ. Ζ.(22:00)

Πέμπτη(5/12, 22:00)

Λιόν-Τουλούζ


Επόμενη αγωνιστική(17η):


Παρασκευή(6/12, 21:30)

Μαρσέιγ-Ναντ

Σάββατο(7/12, 21:00)

Παρί Σ. Ζ. – Σοσό
Λοριάν-Ρεν
Ρεμς-Νις
Σεντ Ετιέν-Εβιάν
Βαλενσιέν-Γκινγκάμπ

Κυριακή(8/12)

Μπορντό-Λιλ(15:00)
Μπαστιά-Λιόν(18:00)
Τουλούζ-Μονπελιέ(18:00)
Μονακό-Αζαξιό(22:00) Πηγή: sport-fm.gr

Νίκη για τον Πανιώνιο με αμερικανικό δίδυμο… φωτιά!

Με τον Κάρτερ να λύνει και τον ΜακΚόλουμ να δένει ο Πανιώνιος έφτασε στην πέμπτη του νίκη στο Eurocup επικρατώντας εκτός έδρας της Νεπτούνας με 86-78, για την 8η αγωνιστική του Eurocup.

Νίκη για τον Πανιώνιο με αμερικανικό δίδυμο… φωτιά
Με αμερικανικό δίδυμο… φωτιά, αυτό των Κάρτερ και ΜακΚόλουμ ο Πανιώνιος επικράτησε της Νεπτούνας εκτός έδρας με 86-78 για την 8η αγωνιστική του 8ου ομίλου του Eurocup.

Οι «κυανέρυθροι» δεν δυσκολεύτηκαν να επιβάλουν το ρυθμό τους και να πάρουν την πέμπτη τους νίκη η οποία τους δίνει πλεονέκτημα όσον αφορά στην πρόκρισή τους στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

29 πόντοι και 7 ασίστ για τον Κάρτερ, 20 πόντοι 8 ασίστ και 5 ριμπάουντ για τον ΜακΚόλουμ. Ο Σίνιτσα πρώτος σκόρερ των γηπεδούχων με 19 πόντους.

Το ματς



Δυνατά ξεκίνησε στο παιχνίδι ο Πανιώνιος και προηγήθηκε με 8, 6-14. Μάλιστα έχοντας απόλυτη υπεροχή στα ριμπάουντ (7-2), με 4/5 τρίποντα και παίζοντας ομαδικά, οι «κυανέρυθροι» βρέθηκαν ακόμα και στο +11 (13-24) με τους γηπεδούχους να μαζεύουν λίγο τη διαφορά στο τέλος του δεκαλέπτου, 17-25. Δεν ήταν ανάλογη η συνέχεια για τους παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου. Τα 3’50’’ που χρειάστηκαν για να σκοράρουν έδωσαν την ευκαιρία στη Νεπτούνας να πλησιάσει στους 4 (21-25) ενώ συνεχίζοντας την πίεση οι Λιθουανοί βρέθηκαν στο -2 (33-35) ένα λεπτό πριν το φινάλε του πρώτου μέρους. Στο χρόνο απέμενε πάντως ο Πανιώνιος κατάφερε με σερί 6-0 να οδηγηθεί στα αποδυτήρια για το ημίχρονο με πλεονέκτημα οκτώ πόντων, 33-41.

Οι «κυανέρυθροι» αποκατέστησαν τη διψήφια διαφορά στις αρχές του τρίτου δεκαλέπτου (33-43) όμως οι γηπεδούχοι βρήκαν τον τρόπο να κρατηθούν στο ματς μειώνοντας στους 4 (55-59) λίγο πριν την ολοκλήρωση των 30’ (55-61). Στο δεκάλεπτο που απέμενε ο Πανιώνιος είχε το πάνω χέρι. Δείχνοντας ωριμότητα και ψυχραιμία στο παιχνίδι του δεν άφησε την Νεπτούνας να τον απειλήσει ουσιαστικά φτάνοντας στο χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία στο τελικό υπέρ 78-86.

Τα δεκάλεπτα: 17-25, 33-41, 55-61, 78-86

Νεπτούνας (Μακσβίτις): Μαζέικα 16, Γκιρντζιούνας 3 (1), ΜακΚλούρ, Σίνιτσα 19 (5), Εϊτουταβίτσιους 3, Σαρακάουσκας 10 (1), Γκαλντίκας 11, Ρουνκάουσκας 7 (1), Ουλάνοβας 3, Βασίλιους 2, Σμιθ 5.

Πανιώνιος (Σφαιρόπουλος): ΜακΚόλουμ 20 (5 ριμπάουντ, 8 ασίστ), Σταμάτης, Μοτσενίγος, Ντούβνιακ 12 (5 ριμπάουντ), Κάρτερ 29 (5/6 τρίποντα, 7 ασίστ), Μίλμπουρν 14 (1), Αθανασούλας 2, Σκορδίλης 6, Λάνγκφορντ 1, Μισέλ, Κυρίτσης 2, Σαλούστρος Πηγή: sport-fm.gr

Ήταν ΠΑΟΚ μόνο στο δεύτερο ημίχρονο!!

Κάνοντας ένα πολύ κακό πρώτο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ γνώρισε την ήττα από την Άνκαρα με 84-65, για την 8η αγωνιστική του Eurocup παρά την τεράστια προσπάθεια που έκαναν οι παίκτες του στο δεύτερο μισό.

Ήταν ΠΑΟΚ μόνο στο δεύτερο ημίχρονο
Τραγικά ξεκίνησε ο ΠΑΟΚ το εκτός έδρας ματς με την Άνκαρα, στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής του 6ου ομίλου Eurocup. Αυτό το κάκιστο ξεκίνημα τον έφερε πολύ νωρίς με μια τεράστια διαφορά στην «πλάτη» κι ένα «βουνό» ν’ ανέβει (48-18) για πάρει την τρίτη σερί νίκη και την έκτη στο Eurocup. Το «βουνό» αυτό δεν κατάφερε να το ανέβει ποτέ όμως, όσο κι αν προσπάθησε στο δεύτερο ημίχρονο κι έτσι γνώρισε την ήττα με 84-65,γιατί οι γηπεδούχοι στα πρώτα είκοσι λεπτά φαίνονταν να αγωνίζονται χωρίς αντίπαλο.

Διασωθέντες από τον «Δικέφαλο του Βορρά» οι Κούπερ με 15 πόντους και 13 ασίστ και Μπόγρης με 19, ενώ εξαιρετικοί ήταν για τους γηπεδούχους ο Κλέι Τάκερ με 24 ,ο Βάλτερς 15 με και ο Πλίσνιτς με 11 πόντους, 4 ασίστ και 6 ριμπάουντ.

Λιγότερο από επτά λεπτά αγωνίστηκε στο παιχνίδι ο Κώστας Χαραλαμπίδης λόγω ίωσης.

Το ματς



Με τους Ερντενίζ, Πλίσνιτς Βάλτερς Γκολούμποβιτς και Τάκερ παρατάχθηκε η Άνκαρα για το τζάμπολ. Από την άλλη πλευρά ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε το ματς με Πέιν, Κούπερ, Χαραλαμπίδη Τσαϊρέλη και Μπόγρη. Με δώδεκα αναπάντητους πόντους ξεκίνησαν οι Τούρκοι απέναντι στο «Δικέφαλο του Βορρά». Πολύ κακός ο ΠΑΟΚ, έδωσε το δικαίωμα στην Άνκαρα να φτάσει τη διαφορά στο +21 (26-5) μόλις στο όγδοο λεπτό του αγώνα. Το πρώτο δεκάλεπτο τελείωσε με τους παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου να βρίσκον ται πίσω με 21 πόντους (28-7) κάνοντας μια πολύ κακή εμφάνιση.

Με τρίποντο του Τάκερ ξεκίνησε η δεύτερη περίοδος και η διαφορά στους 24 (31-7) για τους Τούρκους, με τον ΠΑΟΚ να δείχνει ανίκανος να αντιδράσει έχοντας κάκιστα ποσοστά στην επίθεση, αντίθετα με την Άνκαρα η οποία είχε εξαιρετικά ποσοστά εντός πεδειάς. Οι Τούρκοι με 8-0 στην αρχή της δεύτερης περιόδου έστειλαν τη διαφορά στους 29 (36-7). Ο ΠΑΟΚ σε 13 λεπτά αγώνα έχει βάλει 7 μόλις πόντους. Στο 18ο λεπτό η Άνκαρα κατάφερε για πρώτη φορά να φτάσει τη διαφορά στους 30 πόντους (45-15) και να ολοκληρώσει έτσι το πρώτο μισό, 48-18.

Την ύστατη προσπάθεια να περισώσει ένα χαμένο ματς έκανε ο ΠΑΟΚ μειώνοντας τη διαφορά στους 23 (50-27) με ένα 9-2 σερί. Καλύτερος ο «Δικέφαλος του Βορρά» στην τρίτη περίοδο, κατάφερε να μειώσει σε 58-42 βελτιώνοντας σε μεγάλο βαθμό το ποσοστό του στα δίποντα και εξισορροπώντας τη διαφορά στα ριμπάουντ. Σε αυτήν την αντεπίθεση μπροστάρηδες ήταν οι Κούπερ, Μπόγρης και Πέιν. Τελικά παρά την προσπάθεια των φιλοξενούμενων, το τρίτο δεκάλεπτο έληξε με 66-44 για την Άνκαρα

Το μόνο που κατάφερε ο ΠΑΟΚ στο τελευταίο δεκάλεπτο ήταν να «μαζέψει» λίγο ακόμα τη διαφορά ώστε να ηττηθεί τελικά με 84-65.

Τα δεκάλεπτα:28-7, 48-18, 66-44, 84-65

Άυκον Τεντ Άνκαρα (Σουντέρ): Καβακλίογλου 3, Καντάν 2, Μπίμπο, Ερντίζ 9, Βάλτερς 15, Πλίσνιτς 11, Ράσιτς, Γκολούμποβιτς 12, Τάκερ 24, Καμέρ 6, Οζκάν 2, Μπαϊγιούλ.

ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Πέιν 16, Κούπερ 15, Χαραλαμπίδης, Τσόκλας 2, Βουκίσεβιτς 3, Τσαιρέλης 5, Ντέντας 5, Μαργαρίτης, Καλλές, Μπόγρης 19, Κασελάκης, Λιάπης

Διαιτητές: Ρίζικ, Σεμές, Πάστουσιακ
Πηγή: sport-fm.gr

Περίπατος με Βουγιούκα για Ούνιξ!!

Η Ούνιξ έκανε το 8/8 στο Eurocup συντρίβοντας με 94-44 την Κάλεβ Ταλίν με πρωταγωνιστή τον Ίαν Βουγιούκα.

Περίπατος με Βουγιούκα για Ούνιξ
Ούτε για… προπόνηση δεν αρκούσε για την Ούνιξ η Κάλεβ Ταλίν. Η ομάδα του Αντρέα Τρινκιέρι τη συνέτριψε με 94-44 στο Καζάν και έκανε το 8/8 στο Eurocup.

Ο Ίαν Βουγιούκας ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής για τους γηπεδούχους έχοντας 17 πόντους (3/5 βολές, 7/12 δίποντα), 4 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 2 τάπες σε 21:07. Ο Νίκος Ζήσης σε 20:55 είχε 7 πόντους (2/4 δίποντα, 1/2 τρίποντα), 2 ριμπάουντ και 2 ασίστ και ο Κώστας Καϊμακόγλου σε 18:22 είχε 4 πόντους (2/3 δίποντα), 6 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 1 κλέψιμο.Πηγή: sport-fm.gr

Καραγκούνης... δύο μήνες μετά!!

Για δεύτερη φορά στη φετινή σεζόν κι ύστερα από δύο μήνες, ο Γιώργος Καραγκούνης βρίσκεται ανάμεσα στους πρώτους «11» για παιχνίδι της Φούλαμ, στην Πρέμιερ Λιγκ.

Καραγκούνης... δύο μήνες μετά!
Ο Γιώργος Καραγκούνης επέστρεψε στην αρχική σύνθεση της Φούλαμ για παιχνίδι της Πρέμιερ Λιγκ, ύστερα από δύο μήνες! Ο «τυπάρας» είναι στους πρώτους «11» που επέλεξε ο νέος τεχνικός του συλλόγου, Ρενέ Μόλεστιν απέναντι στην Τότεναμ για την 14η αγωνιστική.

Τελευταία (και πρώτη) φορά που είχε αγωνιστεί ως βασικός στο πρωτάθλημα φέτος, ήταν απέναντι στη Στόουκ, στις 5 Οκτωβρίου! Ενδιάμεσα είχαν μεσολαβήσει δύο εμφανίσεις του ως αλλαγή για τους «cottagers».Πηγή: sport-fm.gr

Κυκλοφόρησαν τα εισιτήρια με Ηλυσιακό!!

Στη διάθεση των φιλάθλων του Άρη είναι τα εισιτήρια της σαββατιάτικης (07/12) αναμέτρησης των «κιτρίνων» με τον Ηλυσιακό, όπως ενημέρωσε με ανακοίνωσή της η διοίκηση της ΚΑΕ.

Αναλυτικά αυτή αναφέρει:

«Η Άρης ΚΑΕ ανακοινώνει ότι από την Τετάρτη (04/12) ξεκινά η διάθεση των εισιτηρίων για τον αγώνα με τον Ηλυσιακό (07/12, 16:00) στο “Nick Galis Hall”, στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής της BASKET LEAGUE ΟΠΑΠ.

Οι τιμές των εισιτηρίων:

10? στις θύρες: 1, 4, 5-6, 7, 8, 9, 10
15 ? στις θύρες 2-3

Παράλληλα, ισχύει παιδικό εισιτήριο για όλες τις θύρες του γηπέδου στην τιμή των 5 ?.

Τα εισιτήρια διατίθενται από τα γραφεία της ΑΡΗΣ ΚΑΕ (Γρ. Λαμπράκη 2, Παλαί ντε Σπορ, 2310 265 600) καθημερινά, Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 09:00 έως τις 17:00.

Την ημέρα του αγώνα (Σάββατο 07/12) τα εκδοτήρια στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο θα λειτουργούν για την πώληση των εισιτηρίων, από τις 14:00 έως και την έναρξη του αγώνα».

"Καπνίζω από τα 13, δεν το κόβω, θα πεθάνω"! (vid)

Ποιος μεγάλος μπαλαδόρος είχε πει τα παραπάνω λόγια, πότε και γιατί; Ήταν γιατρός, φιλόσοφος, επαναστάτης και είχε πετύχει ένα από τα ομορφότερα γκολ σε Μουντιάλ!
Ήταν ένας μεγάλος ποδοσφαιριστής. Χαρισματικός, αλλά κι επαναστάτης. Ο Σόκρατες έφυγε σαν σήμερα πριν από δυο χρόνια από τη ζωή σε ηλικία 57 ετών από γαστρική αιμορραγία.
Όποιος τον είχε δει να αγωνίζεται, ειδικά στο Mουντιάλ 1982, τον έβαλε για πάντα στην καρδιά του. Ντελικάτος, τεχνίτης, αρχοντικός. Με πάσες δίχως καν να βλέπει…
Ο Σόκρατες ήταν θαυμαστής του Τσε Γκεβάρα και του Τζον Λένον, σπούδασε ιατρική και ήταν φιλοσοφημένος. Επαγγελματίας, μάλιστα, έγινε μετά τα 20 του όταν πήγε στην Μποταφόγκο. Πιο ύστερα έπαιξε και στην Κορίνθιανς για να μεταβεί στην Ευρώπη και τη Φιορεντίνα το 1984.
Γεύθηκε πρωταθλήματα και κύπελλα Βραζιλίας, ενώ στα Mουντιάλ 1982 (ήταν αρχηγός) και 1986 έδωσε το παρών. Ειδικά η ομάδα της Βραζιλίας του 1982 ήταν από τις καλύτερες που έχει παρακολουθήσει ποτέ ο πλανήτης, έστω κι αν δεν σήκωσε την κούπα.
Ωστόσο είχε κι αδυναμίες που δεν ντρεπόταν να της αποκαλύψει. Στα τέλη της δεκαετίας του 1990 είχε πει:
"Είμαι αυτός που είμαι. Καπνίζω από τα 13 μου. Μόνο ένα φιλοσοφικό θέμα υπάρχει για εμένα. Γιατί να υποκριθώ ότι είμαι κάτι που δεν είμαι; Ναι, καπνίζω. Θα πεθάνω από καρκίνο του πνεύμονα ή από εμφύσημα. Δεν μπορώ να το κόψω"!
Ας τον θαυμάσουμε σε ένα από τα ομορφότερα γκολ που έχουν μπει σε Mουντιάλ, κόντρα στην ΕΣΣΔ το 1982:




Πηγή: sportdog.gr

Διεκόπη ξανά η δίκη Ψωμιάδη!

Νέα αναβολή για την προσεχή Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου πήρε η δίκη του Μάκη Ψωμιάδη για υπεξαίρεση χρημάτων από την ΠΑΕ ΑΕΚ, λόγω της μαζικής παρουσίας των συνηγόρων του στον δικηγορικό σύλλογο.

Διεκόπη ξανά η δίκη Ψωμιάδη
Η προγραμματισμένη για σήμερα δίκη του Μάκη Ψωμιάδη, διεκόπη ξανά καθώς όλοι οι συνήγοροί του βρέθηκαν στο δικηγορικό σύλλογο, προκειμένου να ζητήσουν ειδική άδεια "σπάζοντας" την αποχή τους που είναι προγραμματισμένη για την επόμενη εβδομάδα και να συμμετάσχουν στη δίκη του πελάτη τους η προσεχή πλέον εβδομάδα.

Πλέον, οι συνήγοροι των κατηγορουμένων, εμφανίζονται αποφασισμένοι να δώσουν κανονικά το «παρών» στην εκδίκαση της υπόθεσης και να συνεχιστεί αυτή κανονικά, χωρίς νέες διακοπές. Παράλληλα, για πρώτη φορά ορίστηκαν ημερομηνίες για τη διεξαγωγή της δίκης. Αυτές είναι στις 9, 13, 20 και 23 Δεκεμβρίου. Αν δεν έχει ολοκληρωθεί έως τότε, τότε η δίκη θα συνεχιστεί το 2014, με τις νέες ημερομηνίες να ορίζονται στις 23 Δεκεμβρίου. Πηγή: sport-fm.gr

Από Ιανουάριο για καλοκαίρι!!

Προχωράει ο μεταγραφικός σχεδιασμός στην ΑΕΚ, παρά τις πρόσφατες διαψεύσεις από τον Νίκο Λυμπερόπουλο. Ενδιαφέρουσα η περίπτωση του νεαρού Τσιρίμπα.

Από Ιανουάριο για καλοκαίρι
Έχουν προταθεί αρκετοί παίκτες μέχρι στιγμής στην «Ένωση», αλλά ψηλά στη μεταγραφική λίστα είναι αυτοί που αγωνίζονται στη Superleague και τα συμβόλαια τους λήγουν το καλοκαίρι. Όμως, οι «κιτρινόμαυροι» δεν πρόκειται να μείνουν με… σταυρωμένα τα χέρια μέχρι τότε. Θα προσπαθήσουν να «κλείσουν» τους ποδοσφαιριστές, που αποτελούν προτεραιότητα, από τον Ιανουάριο, όταν και θα έχουν τυπικά το δικαίωμα να διαπραγματευθούν μαζί τους. Ωστόσο, με κάποιος από αυτούς η ΑΕΚ βρίσκεται ήδη σε επαφή και ίσως πρόκειται και για σχεδόν τελειωμένες υποθέσεις.

Η λίστα αποτελείται από ποδοσφαιριστές που θα είναι ελεύθεροι το καλοκαίρι, αλλά όχι μόνο. Είναι πιθανόν να δοθούν χρήματα και για αγορά παικτών, αλλά θα πρόκειται για περιπτώσεις, που το ρίσκο θα είναι μικρό.

Τσεκάρει Τσιρίμπα

Δοκιμές νεαρών ποδοσφαιριστών πραγματοποιούνται στα Σπάτα τις τελευταίες ημέρες. Μία από τις περιπτώσεις που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον είναι αυτή του Θανάση Τσιρίμπα. Ο 16χρονος ξεκίνησε προπονήσεις τη Δευτέρα(3/12) και θα συνεχίσει μέχρι την Παρασκευή. Πρόκειται για Ελληνοαυστραλό μεσοεπιθετικό, που έχει περάσει από τις ακαδημίες της Τσέλσι και της Φούλαμ αφήνοντας καλές εντυπώσεις.Πηγή: sport-fm.gr

«Έρχονται καλύτερες μέρες για τον Άρη…»

Επιβεβαίωσε ο πρόεδρος του Άρη, Δημήτρης Ηλιάδης, πως ο Γιάννης Κωνσταντινίδης είναι υποψήφιος επενδυτής στην ΠΑΕ. Κρίσιμη μέρα η Πέμπτη. «Έρχονται καλύτερες για την ομάδα», τόνισε.

«Έρχονται καλύτερες μέρες για τον Άρη…»
Από τα πλέον αρμόδια χείλη επιβεβαιώθηκε πως ο Γιάννης Κωνσταντινίδης είναι ο μέχρι πρότινος άγνωστος ενδιαφερόμενος επενδυτής για την ΠΑΕ Άρης, ενώ φημολογείται πως στο πλευρό του έχει κι έναν Ελληνοαμερικανό. Ο πρόεδρος του συλλόγου, Δημήτρης Ηλιάδης, έκανε λόγο για έναν έντιμο επιχειρηματία που περιμένει να βάλει χρήματα ως την Παρασκευή στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

«Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα την ομάδα, η άποψη μου ήταν ότι χρειάζεται επενδυτής. Τα προβλήματα της ΠΑΕ διογκώθηκαν την τελευταία δεκαετία και πιστεύω ακράδαντα πως χωρίς επενδυτή, ο Άρης δεν μπορεί να γίνει μεγάλος. Έτσι προσπάθησα να προσελκύσω έναν επενδυτή για την ΠΑΕ», δήλωσε στο «Metropolis».

«Έτσι όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα και με την απόρριψη της αίτησης του άρθρου 99, η μόνη λύση είναι η εξεύρεση επενδυτή. Όπως είχα πει πριν δύο μήνες, υπάρχει επενδυτής. Στόχος μας ήταν η είσοδος στο άρθρο 99. Παλέψαμε για αυτό όλο το καλοκαίρι. Εσφαλμένα δημιουργήθηκαν οι εντυπώσεις ότι πραγματικά θα τα καταφέρναμε. Η απόρριψη όμως μας ανάγκασε να επισπεύσουμε την προσέλευση επενδυτή. Καλέσαμε τον συγκεκριμένο με τον οποίο είχαμε συζητήσεις, για να δούμε τα δεδομένα. Τα είδαμε και είπαμε ότι ενδεχομένως και χωρίς το άρθρο 99, ο Άρης θα μπορούσε να προχωρήσει. Για αυτό είχαμε γρήγορες επαφές, που είχε συμφωνήσει για την επένδυση, εφόσον μπει ο Άρης στο άρθρο 99. Προσπαθούμε για το καλό του συλλόγου να πείσουμε τον επενδυτή ότι με τα υπάρχοντα δεδομένα, είναι υλοποιήσιμο το πλάνο μας», πρόσθεσε.

Όσο για τις επαφές με τον ενδιαφερόμενο, είπε: «Οι συζητήσεις που άρχισαν την προηγούμενη Πέμπτη, αποδεικνύουν ότι υπάρχει επενδυτής. Ήρθε στο προκαθορισμένο ραντεβού και ανταλλάξαμε απόψεις. Πληροφορώ τον κόσμο πως παραμένει η θετική του διάθεση για επένδυση στον Άρη και πιστεύω πως θα υλοποιηθεί σύντομα. Πιεζόμαστε από το κλείσιμο της ΑΜΚ και στόχος μας είναι να προλάβουμε αυτή την εξέλιξη. Πρέπει να προστατεύσουμε τα συμφέροντα του συλλόγου και δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε μέσα σε μία μέρα την πώληση της ΠΑΕ».

Όσο για το πότε εκτιμά πως θα κλείσει το θέμα, τόνισε: «Προσπαθούμε να λήξει θετικά το θέμα μέχρι αύριο. Η διακίνηση τέτοιων κεφαλαίων δεν είναι πάρα πολύ εύκολη. Ο συγκεκριμένος επενδυτής θα καλύψει όλη την ΑΜΚ. Θα είμαστε σε θέση να πούμε περισσότερα αύριο. Γίνεται προσπάθεια να προλάβουμε τον χρόνο και θέλω να πιστεύω πως θα τελειώσει θετικά αύριο. Πάμε μια υλοποιήσουμε μια επένδυση στην ΠΑΕ. Δεν αγοράζουμε περίπτερο. Πρέπει να ξεκαθαρίσουν κάποια πράγματα. Έχουμε καταλήξει στο ότι θέλουμε να γίνει η επένδυση και έχει τη διάθεση ο επενδυτής για να γίνει αυτό».

Ποιο μπορεί να είναι το κίνητρο του επενδυτή να βάλει χρήματα σε μια χρεωμένη ΠΑΕ; «Ο συγκεκριμένος άνθρωπος σε συνεργασία μαζί μας, προχωράει σε κάποιες επενδύσεις στην Ελλάδα. Πιστεύει πως ο Άρης θα βοηθήσει στην υλοποίηση των σχεδίων του. Έχει παρακολουθήσει πολλά παιχνίδια της ομάδας και την έχει συμπαθήσει. Έχουμε όλοι μαζί ένα όραμα, για να αλλάξουμε τη ροή του Άρης. Να γευόμαστε χαρές και όχι στεναχώριες».

Ερωτηθείς για το λόγο που ως τώρα δεν κυκλοφόρησε το όνομά του, απάντησε: «Δεν ζήτησε ούτε διαφήμιση, ούτε να βγει μπροστά. Έχουν γίνει πολλές συζητήσεις και πάνω από 15 ραντεβού, και ποτέ δεν εκδήλωσε την επιθυμία του, να ανακοινωθεί το όνομα του. Αφού ολοκληρωθούν οι διοικήσεις, θα υπάρξει επίσημη ενημέρωση. Ποτέ δεν θέσαμε ρήτρα εμπιστευτικότητας, γιατί υπάρχει αμοιβαία εμπιστοσύνη».

Για το προφίλ του επενδυτή, είπε: «Δεν είναι μεσολαβητής. Είναι υπαρκτό πρόσωπο με τον οποίο συζητάμε για αυτή την επένδυση. Έχει διαρρεύσει, αλλά φτάνουμε στο τέλος. Είναι ένας έντιμος μεγάλος επιχειρηματίας. Υπάρχει ενδιαφέρον για να βοηθήσει στην αναγέννηση της μεγάλης ομάδας, που λέγεται Άρης. Απ’ ότι ξέρω δεν είναι διαχειριστής. Έχει τη δυνατότητα να συμμετάσχει στην ΑΜΚ, αλλά υπάρχουν μαζί και εταιρίες, που μπορούν να συμμετάσχουν και αυτές. Αυτό που μπορώ να πω με βεβαιότητα είναι ότι στα στοιχεία που έχω δει, υπάρχει δυνατότητα να προχωρήσουμε σε αυτή την επένδυση. Για τα λεφτά και αν θα είναι αύριο εδώ, ενδεχομένως ναι, ενδεχομένως όχι. Μιλάμε με τον άνθρωπο, που βρίσκεται αυτές τις μέρες στη Γενεύη. Υπάρχει μια σχετική διαδικασία μέσω τραπεζών. Αν προκύψει θέμα, θα υπάρξει ανακοίνωση».

Αναφορικά με όσους αμφισβητούν την ύπαρξη επενδυτή, τόνισε: «Η παθογένεια και η εσωστρέφεια που υπάρχει σε αυτό τον σύλλογο, δεν είναι καινούργια. Κάποιοι διακινούν συνεχώς σενάρια, που δυστυχώς για τον Άρη, μόνο κακό μπορούν να κάνουν. Δεν βοηθάει τίποτα λοιπόν με το να βγαίνουν να κατηγορούν, να λένε πράγματα ανυπόστατα, με στόχο να καταστρέψουν τις μελλοντικές προσπάθειες της οποιαδήποτε διοίκησης για ανάπτυξη του συλλόγου. Υπάρχουν άνθρωποι που επενδύουν στην αποτυχία της επένδυσης, στην ΠΑΕ Άρη. Όλα αυτά επηρεάζουν αρνητικά τον σύλλογο. Θα έρθουν πολύ γρήγορα καλύτερες μέρες στον Άρη, αρκεί να καταλάβουμε ότι τα προβλήματα δεν λύνονται με βεβιασμένες κινήσεις και λάθη που μπορούν να δημιουργήσουν μεγαλύτερο πρόβλημα στην ιστορία του συλλόγου».

Ο Δημήτρης Ηλιάδης αναφέρθηκε και σε αγωνιστικά ζητήματα. «Έγιναν προσπάθειες για μία αγωνιστική αξιοπιστία και μια σωστή ομάδα. Από τις μεταγραφές που έγιναν δεν βγήκαν αρκετές από αυτές αλλά δεν είναι λόγος να περιοριζόμαστε σε αυτό. Με τα οικονομικά δεδομένα που υπήρχαν στον Άρη, ήταν ενδεδειγμένη για την ομάδα η εισήγηση που δέχθηκα από τον τότε τεχνικό διευθυντή, για τους Ουντότζι, Έλσνερ και Ίμπε. Ο τελευταίος δεν μας βγήκε, αλλά οι άλλοι τα πάνε καλά και βοηθούν τα μέγιστα».

Για το μέλλον των Αγκάνθο και Πουλίδο είπε: «Προσωπικά σαν διοίκηση, είπα στον προπονητή πως όλοι οι παίκτες υπολογίζονται και πρέπει να αξιολογηθούν στο γήπεδο. Είναι θέμα δικό του αν θα τους χρησιμοποιήσει. Υπάρχουν προβλήματα. Βλέπω πως ο Αγκάνθο έχει κάποια και ελπίζω σύντομα να αποκατασταθούν, για να βοηθήσει την ομάδα. Ο Πουλίδο, που είναι έμπειρος, έχει μια αγωνιστική συμπεριφορά που δεν ανταποκρίνεται στα προσδοκώμενα. Είναι καθαρά αγωνιστικό θέμα. Δεν έχουμε ανάμειξη σε αυτό».

Ο κόουτς Μιλίνκοβιτς έχει ζητήσει πέντε μεταγραφές. «Ήδη ξεκινήσαμε σκάουτινγκ. Έχουμε κάποια αποτελέσματα και σύμφωνα με τις δυνατότητες μας, θα ενισχύσουμε την ομάδα και ελπίζω οι παίκτες που θα έρθουν, να ανταποκριθούν. Θα κάνουμε ό,τι θυσία χρειαστεί να γίνει».

Τέλος, κάνοντας έναν απολογισμό για την πορεία της ομάδας, είπε: «Οι εννέα βαθμοί δεν χαροποιούν κανέναν και ιδιαίτερα εμένα. Η κατάσταση όμως είναι αναστρέψιμη. Υπάρχει η δυνατότητα να γίνει αυτό, αρκεί να καταλάβουμε όλοι ότι η ομάδα χρειάζεται στήριξη και να δώσουμε τα μέγιστα,. Για να τη βοηθήσουμε πραγματικά. Όχι να στήνουμε «μηχανές» και να λέμε από την 1η αγωνιστική ότι η ομάδα πέφτει. Αυτί που το κάνουν, θέλουν να δημιουργούν θέματα».

Ο Λούκας και ο… επίτιμος! (video)

Ο Λούκας και ο… επίτιμος (video) Φαίνεται πως ο Λούκας Πέρεθ δεν έχει μάθει μόνο τα απολύτως απαραίτητα στην ελληνική γλώσσα.

Οι ξένοι που αγωνίζονται στην Ελλάδα πέρα από τις λέξεις που τους είναι χρήσιμες για την καθημερινότητά τους και τις βρισιές, συχνά μαθαίνουν και άλλα πράγματα.

Όπως ο Λούκας Πέρεθ, ο οποίος έκανε επίδειξη των… περιττών ελληνικών που του έχουν μάθει οι συμπαίκτες του στον ΠΑΟΚ.

Και, ντάξει, λογικό να μάθει το «Είσαι ωραίος» και το «πέσε λίγο», αλλά το να μάθει να λέει «Μητσοτάκης» όχι μόνο δεν θα του χρησιμεύσει πουθενά, αλλά μπορεί να του φέρει και γκαντεμιά.




Πηγή: sport-fm.gr

«Θα βρεθεί μια λύση»

«Θα βρεθεί μια λύση»Την πίστη ότι θα βρεθεί μια λύση στο ζήτημα της προσφυγής των Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ στα πολιτικά δικαστήρια εξέφρασε ο Γιάννης Μώραλης στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6 επισημαίνοντας ότι την απόφαση θα την πάρει η πλειοψηφία.

Ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας ενημέρωσε ότι το ζήτημα αυτό –όπως και το αίτημα του ΠΑΣ Γιάννινα να μην συμπεριλαμβάνεται σε κουπόνι του στοιχήματος- θα συζητηθούν στη συνεδρίαση του ΔΣ της Σούπερ Λίγκας η οποία προγραμματίστηκε για την Παρασκευή.

Εξέφρασε την πρόθεση να υπάρξει μια λύση στο ζήτημα αυτό αλλά υπογράμμισε…

«Αδιέξοδα δεν υπάρχουν… Ζούμε σε ένα δημοκρατικό πολίτευμα και η πλειοψηφία υπερισχύει. Λύσεις υπάρχουν για όλα… Βάσει των κανονισμών; Στα όρια των κανονισμών;», ανέφερε και πρόσθεσε:

«Δεν ξέρω τι σημαίνει άκρο… Αν σημαίνει «αν τολμάτε ρίχτε μας»…. Δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Το αδιέξοδο θα είναι να υπάρχουν 9-9 ψήφοι. Και την Παρασκευή θα βγούμε από το αδιέξοδο. Αν δεν βγούμε… Ο κανονισμός είναι ρητός. Αν δεν τον εφαρμόσουμε θα μας εγκαλέσετε ότι δεν τον εφαρμόζουμε. Αδιέξοδα δεν υπάρχουν. Θα βρούμε λύσεις… ».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιάννης Μώραλη στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6 για το θέμα:

«Αδιέξοδα δεν υπάρχουν. Όλα είναι θέματα αποφάσεων και πλειοψηφίας. Ζούμε σε ένα δημοκρατικό πολίτευμα και η πλειοψηφία είναι αυτή που υπερισχύει πάντα. Λύσεις υπάρχουν για όλα. Στα όρια των κανονισμών; Εκτός κανονισμών; Θα το συζητήσουμε και η πλειοψηφία θα λάβει τις αποφάσεις της. Απειλές και εκβιασμοί δεν πρέπει να υπάρχουν. Αντίθετα, να υπάρχουν ενστάσεις, διαφωνίες και αντιπαραθέσεις. Αλλά σε κάθε περίπτωση: ‘δεν χτυπάμε το σαμάρι, επειδή δεν μπορούμε να χτυπήσουμε τον γάιδαρο’.

Από τον συνεταιρισμό ζούνε 18 ΠΑΕ. Μέσω του συνεταιρισμού επιβιώνει η πλειοψηφία των ομάδων. Δεν θα διακυβεύσουμε, λοιπόν, το μέλλον του συνεταιρισμού. Δεν υπάρχουν αδιέξοδα, αλλά υπάρχουν και κάποιοι κανονισμοί. Θα συνεκτιμήσουμε το αν θέλουμε να κάνουμε χρήση του άρθρου περί αποκλεισμού από τους υπόλοιπους αγώνες του πρωταθλήματος, το αν θέλουμε να κάνουμε χρήση κάποιου άλλου άρθρου, το αν θέλουμε να πάρουμε νέες αποφάσεις…. Είναι δικαίωμά μας, βάσει του καταστατικού.

Δεν ξέρω τι σημαίνει άκρο… Αν σημαίνει ερμηνεύοντας κάποια εφημερίδα και όχι παράγοντα ή ομάδα για να μην παρεξηγηθώ: ‘αν τολμάτε ρίχτε μας’, τότε επαναλαμβάνω ότι δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Το αδιέξοδο θα είναι να υπάρχουν σε κάποιο πρόβλημα 9-9 ψήφοι και να πρέπει να αποφασίσει ο πρόεδρος. Πιστεύω, λοιπόν, ότι στο Διοικητικό Συμβούλιο της Παρασκευής (06/12) θα βγούμε από το αδιέξοδο. Αν δεν βγούμε, πάλι υπάρχουν λύσεις για να αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του. Υπάρχει ένας κανονισμός που είναι ρητός. Αν δεν τον εφαρμόσουμε, θα μας εγκαλέσετε γιατί δεν τον εφαρμόζουμε. Αν το κάνουμε, πάλι θα μας εγκαλέσετε λέγοντας ότι διαλύουμε το ποδόσφαιρο. Παρ’ όλα αυτά, επαναλαμβάνω ότι δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Θα βρούμε λύσεις».

Που’ σαι Θανάση…!

Μετά από μια σειρά καλών εμφανίσεων, ο Θανάσης Αντετοκούνμπο δεν φάνηκε στον τελευταίο αγώνα του στο NBDL.

Που’ σαι Θανάση…
Αυτή τη φορά ο Θανάσης Αντετοκούνμπο δεν κατάφερε να ξεχωρίσει.

Ο μεγαλύτερος αδερφός του Γιάννη, που αγωνίζεται στους Μπακς, στην ήττα των Ντέλαγουερ 87ερς (θυγατρική των Φιλαδέλφεια 76ερς) από τους Ρίο Γκράντε Βάιπερς με 153-109 έμεινε στους 3 πόντους (1/3 τρίποντα) μαζί με 1 ριμπάουντ, 2 τάπες και 5 λάθη σε 18:21.

Ο 21χρονος φόργουορντ (2,01μ.) είχε 9 πόντους, 3 ριμπάουντ, 2,5 ασίστ, 2,5 τάπες και 1 κλέψιμο στις δύο πρώτες συμμετοχές του στο NBDL.Πηγή: sport-fm.gr

Σούπερ Κουφός, κάζο για Μαϊάμι!!

Εξαιρετική εμφάνιση από τον Κώστα Κουφό που με νταμπλ-νταμπλ οδήγησε τους Γκρίζλις σε νίκη επί των Σανς. Απρόσμενη ήττα για Μαϊάμι, τρομερή ανατροπή από τους Ουόριορς.

Σούπερ Κουφός, κάζο για Μαϊάμι
Λείπει ο Μαρκ Γκασόλ, χορεύει ο Κώστας Κουφός. Ο ομογενής σέντερ εκμεταλλεύεται στο έπακρο την απουσία του Ισπανού λόγω τραυματισμού και συνεχίζει τις καλές εμφανίσεις. Στη νίκη των Γκρίζλις επί των Σανς με 110-91 ο διεθνής άσος έκανε ένα ακόμη νταμπλ-νταμπλ με 14 πόντους (7/12 δίποντα) και 12 ριμπάουντ, ενώ είχε επίσης 2 ασίστ, 2 τάπες, 1 κλέψιμο και μόλις 1 λάθος σε 32:12. Ο Νικ Καλάθης χρησιμοποιήθηκε για 11:08 έχοντας 1 πόντο (1/2 βολές, 0/2 δίποντα, 0/1 τρίποντο) και 2 ασίστ.

Οι Μπακς ηττήθηκαν με 108-100 από τους Σέλτικς στη Βοστώνη με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να χρησιμοποιείται για 15:26 έχοντας 4 πόντους (2/4 δίποντα), 3 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 τάπα και 2 λάθη.

Η έκπληξη της βραδιάς έγινε στο Μαϊάμι, όπου οι πρωταθλητές ηττήθηκαν με 107-97 από τους Πίστονς και είδαν το νικηφόρο σερί δέκα αγώνων που είχαν να λαμβάνει τέλος. Επτά παίκτες του Ντιτρόιτ είχαν διψήφιο αριθμό πόντων με κορυφαίο τον Κάιλ Σίνγκλερ που είχε 18, ενώ ο Λεμπρόν Τζέιμς και ο Μάικλ Μπίσλεϊ είχαν από 23 για τους γηπεδούχους, που δεν είχαν στις τάξεις τους τον τραυματία Ντουέιν Ουέιντ.

Οι Νάγκετς έφτασαν τις επτά διαδοχικές νίκες συντρίβοντας με 111-87 στο Μπρούκλιν τους Νετς που έπαιξαν χωρίς Πιρς και Ουίλιαμς. Ο Τιμοφέι Μοζγκόφ έκανε ρεκόρ καριέρας με 20 ριμπάουντ, ενώ πέτυχε και 17 πόντους.

Ο Ντιρκ Νοβίτσκι πέτυχε 14 από τους 25 πόντους του στην τελευταία περίοδο και οι Μάβερικς νίκησαν τους Μπόμπκατς με 89-82, ενώ αήττητη για όγδοο ματς στη σειρά έμεινε η Θάντερ που πέρασε με 97-95 από το Σακραμέντο με 27 πόντους και 11 ριμπάουντ του Κέβιν Ντουράντ.

Οι Σίξερς μετά από δύο παρατάσεις νίκησαν 126-125 το Ορλάντο με τους Μάικλ Κάρτερ-Ουίλιαμς και Βίκτορ Ολαντίπο να γίνονται οι πρώτοι ρούκι που έχουν τριπλ-νταμπλ στο ίδιο ματς.

Τέλος, οι Ουόριορς ανέτρεψαν διαφορά 27 πόντων κερδίζοντας 112-103 τους Ράπτορς, καθώς είχαν βρεθεί να χάνουν με 75-48 στις αρχές της τρίτης περιόδου.

Φιλαδέλφεια 76ερς-Ορλάντο Μάτζικ 126-125 (104-104, 118-118) Κάρτερ-Ουίλιαμς 27 (12 ριμπ., 10 ασίστ), Γιανγκ 25 (12 ριμπ.), Τέρνερ 24, Άντερσον 19, Χόους 17, Τόμπσον 10-Αφλάλο 43, Ντέιβις 33, Ολαντίπο 26 (10 ριμπ., 10 ασίστ), Μαξίελ 12.

Μπόστον Σέλτικς-Μιλγουόκι Μπακς 108-100 Κρόφορντ 25, Γκριν 18, Μπας 16, Μπράντλεϊ 15, Σάλιντζερ 12, Λι 11-Μέιο 19, Νάιτ 15, Μίντλετον 14, Χένσον 11.

Μπρούκλιν Νετς-Ντένβερ Νάγκετς 87-111 Τζόνσον 22, Μπλάτσε 15, Λόπεζ 12, Τέιλορ 12-Μοζγκόφ 17 (20 ριμπ.), Φαρίντ 15, Χάμιλτον 15, Λόσον 13, Φόι 11, Άρθουρ 10.

Μαϊάμι Χιτ-Ντιτρόιτ Πίστονς 97-107 Τζέιμς 23, Μπίσλεϊ 23, Μπος 14, Άλεν 12-Σίνγκλερ 18, Μονρό 16, Στάκεϊ 16, Τζένινγκς 15, Σμιθ 15, Ντράμοντ 10 (18 ριμπ.), Κάλντγουελ-Πόουπ 10.

Μέμφις Γκρίζλις-Φίνιξ Σανς 110-91 Λιούερ 23, Ντέιβις 21 (12 ριμπ.), Κόνλεϊ 18 (14 ασίστ), Κουφός 14 (12 ριμπ.), Άλεν 11, Πρινς 10, Μπέιλες 10-Μάρκους Μόρις 18, Ντράγκιτς 16, Πλάμλι 11, Μαρκίφ Μόρις 10.

Ντάλας Μάβερικς-Σάρλοτ Μπόμπκατς 89-82 Νοβίτσκι 25, Έλις 22, Καλντερόν 12, Κάρτερ 10, Μάριον 8 (10 ριμπ.)-Τζέφερσον 19 (12 ριμπ.), Χέντερσον 16, Γουόκερ 16, ΜακΡόμπερτς 10.

Σακραμέντο Κινγκς-Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ 95-97 Τόμας 24, Μάκλεμορ 14, Ουίλιαμς 13, Βάσκες 12, Τόμπσον 10 (10 ριμπ.), Πάτερσον 3 (10 ριμπ.)-Ντουράντ 27 (11 ριμπ.), Γουέστμπρουκ 15, Λαμπ 14, Τζάκσον 13, Ιμπάκα 13.

Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς-Τορόντο Ράπτορς 112-103 Κάρι 27 (10 ασίστ), Τόμπσον 22, Μπαρνς 19, Λι 18, Ο’ Νιλ 11, Μπόγκουτ 10-ΝτεΡόζαν 26, Λάουρι 20, Γκέι 18, Τζόνσον 16 (10 ριμπ.).

Οι βαθμολογίες του ΝΒΑ Πηγή: sport-fm.gr

«Μια απόφαση τώρα»

«Μια απόφαση τώρα»Στη σημασία λήψης μιας απόφασης για το θέμα υποβιβασμού στη Football League ή ανόδου από αυτή στη Σούπερ Λίγκα στάθηκε ο πρόεδρος της, Γιάννης Μώραλης μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6.

«Η άποψη παραμένει η ίδια… Θα πρέπει η ΕΠΟ να πάρει μια απόφαση για να μην προσθέτουμε και άλλα στοιχεία σε όσους μιλούν για αναξιοπιστία», ανέφερε ο Γιάννης Μώραλης ο οποίος –μάλιστα- επεσήμανε ότι από την πλευρά της Σούπερ Λίγκας δεσμεύεται ότι δεν θα υπάρξει αντίδραση, όποια κι αν είναι η απόφαση της ΕΠΟ στο ζήτημα.

«Η άποψη παραμένει η ίδια ότι θα πρέπει η ΕΠΟ να πάρει μια απόφαση. Δεν με νοιάζει ποια θα είναι η απόφαση. Μας νοιάζει να ληφθεί μια απόφαση όμως για να μην προσθέτουμε και άλλα στοιχεία σε όσους μιλούν για αναξιοπιστία. Και οι δύο λίγες επιμένουμε ότι η ΕΠΟ πρέπει να πάρει την απόφαση. Η ζημιά που υπάρχει στο ποδόσφαιρο είναι μεγαλύτερη από το να ληφθεί μια απόφαση», τόνισε –αρχικά για το ζήτημα και συνέχισε επισημαίνοντας ότι και οι δύο προκηρύξεις των λιγκών είναι νόμιμες.

«Οι δύο προκηρύξεις είναι νόμιμες και θεμιτές. Είναι το θέμα το πώς βλέπουν το ποδόσφαιρο οι δύο λίγκες στη δύσκολη οικονομική περίοδο που βρίσκεται η χώρα. Θέλω να πιστεύω ότι και οι δύο λίγκες δεν θα προσφύγουμε όποια και αν είναι η απόφαση. Με απειλές και ύβρεις δεν λύνονται τα προβλήματα.

Πρέπει να παρθεί μια απόφαση να ανακτήσουμε την αξιοπιστία μας που την έχουμε χάσει. Έχουμε φτάσει στην 13η αγωνιστική δεν υπάρχει άλλο περιθώριο. Όποια και αν είναι η απόφαση…», κατέληξε.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του προέδρου της Σούπερ Λίγκας, Γιάννη Μώραλη για το θέμα:

-το θέμα του αριθμού των ομάδων που θα υποβιβαστούν φέτος στη Football League και αυτών που θα προβιβαστούν στη Super League:

«Η προσωπική μου άποψη, αλλά και του συνεταιρισμού, παραμένει η ίδια. Θα πρέπει η ΕΠΟ να πάρει μια απόφαση. Ειλικρινά, δεν με νοιάζει πλέον ποια θα είναι αυτή. Πρέπει να ληφθεί μια απόφαση για το καλό του ποδοσφαίρου και για να μην προσθέτουμε άλλο ένα λιθαράκι σε αυτούς που μιλούν για αναξιοπιστία. Και οι δύο λίγκες επιμένουμε ότι η ΕΠΟ πρέπει να πάρει την απόφαση.

Σε ένα δικαστήριο πάει κάποιος όταν υπάρχει νομική διαφορά. Εδώ δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο. Και οι δύο προκηρύξεις είναι νόμιμες και έχουν κατατεθεί πριν την έναρξη των πρωταθλημάτων της Super League και της Football League. Δεν υπάρχει καμία παρατυπία ή παρανομία. Απλά, υπάρχει μεγάλο διάστημα, λόγω της διαφοράς έναρξης των δύο πρωταθλημάτων. Αλλά πρέπει να επισημάνουμε ότι για πρώτη φορά υπάρχουν δύο διαφορετικές προκηρύξεις. Αν είχε εγκρίνει την δική μας προκήρυξη, δεν θα είχε κανένα νόημα μια εισήγηση της Football League. Για μένα, καλώς περίμενε η ΕΠΟ και τη δεύτερη προκήρυξη.

Όμως, πιστεύω ότι στο ποδόσφαιρο δεν πρέπει να υπάρχουν τέτοια αδιέξοδα. Η ζημιά που υφίσταται το ποδόσφαιρο με την καθυστέρηση, είναι μεγαλύτερη από την ίδια την απόφαση. Επαναλαμβάνω ότι και οι δύο προκηρύξεις είναι νόμιμες και είναι θεμιτές οι απόψεις των δύο λιγκών. Το θέμα είναι το πώς βλέπουν το ποδόσφαιρο οι δύο λίγκες στη δύσκολη οικονομική περίοδο που βρίσκεται η χώρα. Είναι μικρή η διαφορά για να έχουν περάσει δύο μήνες και να μην έχει ξεκαθαρίσει το θέμα. Με απειλές και ύβρεις δεν λύνονται τα προβλήματα. Τα προβλήματα κατ’ ανάγκη λύνονται με διάλογο. Πρέπει να παρθεί άμεσα μια απόφαση για να ανακτήσουμε σε ένα βαθμό την αξιοπιστία, που έχουμε χάσει χωρίς να φταίμε κιόλας.

Εμείς σαν Super League πήραμε ομόφωνα μια απόφαση και είπαμε ότι δεν θα καταθέσουμε προσφυγή, όποια κι αν είναι η απόφαση. Περίμενα μια ανάλογη στάση και από τη Football League, αλλά δεν είδα κάτι τέτοιο. Δεν την μέμφομαι, αφού είναι μια άλλη Ένωση, με διαφορετικό τρόπο λειτουργίας. Εμείς θέλαμε να δείξουμε ότι έχουμε εμπιστοσύνη στην Ομοσπονδία και ότι όποια κι αν είναι η απόφαση, δεν πρέπει οι διαφορές μας να λύνονται στα δικαστήρια και δη στα πολιτικά. Θα μπορούσε κάποια ομάδα να προσφύγει, αλλά περισσότερο για το θεαθήναι, αφού οι προκηρύξεις, όπως λέει και η ΕΠΟ είναι νόμιμες. Θέλω να πιστεύω ότι από τη στιγμή που και οι δύο λίγκες καλούμε την Ομοσπονδία να πάρει απόφαση, εφόσον είναι νόμιμες και οι δύο προκηρύξεις, θα πρέπει το αρμόδιο όργανο να πάρει την απόφαση για να… ξεμπερδεύουμε. Θεωρώ ότι είναι πιο σημαντικό να λαμβάνονται αποφάσεις με όποιο κόστος, παρά να αφήνουμε να περνάει ο καιρός χωρίς να γίνεται τίποτα».

Θέλει μεταγραφές ο Τσιώλης!

Ενίσχυση του ρόστερ της ομάδας θα ζητήσει τον Ιανουάριο ο προπονητής του ΠΑΣ Γιάννινα, Σάκης Τσιώλης. Για ποιες θέσεις «καίγεται» ο Έλληνας τεχνικός.

Θέλει μεταγραφές ο Τσιώλης
Δύο μεταγραφές –τουλάχιστον- για τον Ιανουάριο αναμένεται να ζητήσει, με τα τωρινά δεδομένα, από τον Γιώργο Χριστοβασίλη ο Σάκης Τσιώλης, όπως αποκαλύπτει ο «τρελός του χωριού» μέσω της Sportday.

Ο προπονητής του ΠΑΣ Γιάννινα είχε πολύ καλή άποψη για το υλικό της ομάδας, στις πρώτες επαφές που έκανε μαζί του ο πρόεδρος του συλλόγου, ώστε να αναλάβει την τεχνική του ηγεσία, μετά τη λύση της συνεργασίας με τον Σάββα Παντελίδη. «Ίσως να μην χρειαστούμε μεταγραφές τον Ιανουάριο», είχε πει. Ωστόσο, τώρα που είδε από κοντά τις δυνατότητες των παικτών του, ξέρει πολύ καλά και τις αδυναμίες τους και το αν έχει «τρύπες» το ρόστερ.

Το κενό εντοπίζεται στην επίθεση, διότι υπάρχει μόνο ο Ίλιτς και σε περίπτωση που προκύψει κάποιο απρόοπτο δεν θα έχει έτοιμη λύση ο Καρδιτσιώτης προπονητής. Επιπλέον, διακρίνεται πρόβλημα και στα πλάγια μπακ.
Πηγή: sport-fm.gr

Θέλει παίκτες!

Στη μεταγραφική ενίσχυση ποντάρει ο Ζόραν Μιλίνκοβιτς για να ανατρέψει τη δύσκολη βαθμολογική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Άρης.

Θέλει παίκτες
Στη μεταγραφική ενίσχυση ποντάρει ο Ζόραν Μιλίνκοβιτς για να ανατρέψει τη δύσκολη βαθμολογική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Άρης.

Ο Σέρβος τεχνικός φέρεται να έχει πάρει τις αποφάσεις του ενόψει Ιανουαρίου και να έχει αποφασίσει ότι η ομάδα πρέπει να ενισχυθεί σε πέντε θέσεις.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο 45χρονος προπονητής, έχει ζητήσει ενίσχυση σε αρκετές θέσεις, και κυρίως στον άξονα που η ομάδα χωλαίνει (δηλαδή στόπερ, αμυντικό χαφ και επιθετικό).

Το θέμα το έχει ήδη συζητήσει με τον Δημήτρη Ηλιάδη προκειμένου να δοθεί στη διοίκηση ο απαραίτητος χρόνος να… ξεσκονίσει τόσο την εγχώρια όσο και την αγορά των ομογενών του εξωτερικού που τα τελευταία χρόνια αριθμεί αρκετά μέλη.

Ο πρόεδρος του Άρη του ζήτησε λίγο χρόνο ώστε να ξεκαθαρίσει το θέμα με τον επενδυτή που πιθανόν να δημιουργήσει νέα δεδομένα και να παράσχει στον Αρη μια μεγαλύτερη ευκολία κινήσεων αλλά και τη δυνατότητα να πείσει κάποιους παίκτες να έρθουν τον Γενάρη με τη μορφή του δανεισμού.

Ήδη πάντως έχει δώσει εντολή να ξεκινήσει προεργασία, να εντοπιστούν οι στόχοι για να ενισχυθεί η ομάδα.Πηγή: sport-fm.gr

«Έτσι σας θέλω»

Ικανοποιημένος και από τη νίκη αλλά περισσότερο από την νοοτροπία που έδειξαν οι παίκτες του στον ΠΑΟΚ στη νίκη επί του ΠΑΣ Γιάννινα ήταν ο Χουμπ Στέφενς.

«Έτσι σας θέλω»
Ικανοποιημένος και από τη νίκη αλλά περισσότερο από την νοοτροπία που έδειξαν οι παίκτες του στον ΠΑΟΚ στη νίκη επί του ΠΑΣ Γιάννινα ήταν ο Χουμπ Στέφενς.

Ο προπονητής του «Δικεφάλου του Βορρά» συνεχάρη τους ποδοσφαιριστές του για την θέληση και την προσπάθεια που είχαν και κατέβαλαν από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό.


Πάνω σε αυτήν τη βάση, στη χθεσινή προπόνηση μοίρασε «μπράβο» στους ποδοσφαιριστές του για την αγωνιστική συμπεριφορά που επέδειξαν στο ματς των «Ζωσιμάδων», αλλά και για τη θέληση που είχαν για τη νίκη από το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης.

«Ετσι σας θέλω. Αυτή πρέπει να είναι η νοοτροπία μας, έτσι κάνουν οι μεγάλες ομάδες. Σε αυτόν το δρόμο πρέπει να συνεχίσουμε...», φέρεται να είπε ο Στέφενς προς τους παίκτες του. Πηγή: sport-fm.gr

Λύση από το εξωτερικό!!

Προς την ξένη αγορά κοιτάνε στον Παναθηναϊκό για να αντικαταστήσουν τον Φιγκερόα. Σε ποιο σημείο βρίσκεται το θέμα του οικονομικού ελέγχου της ΠΑΕ.

Λύση από το εξωτερικό
Σε επικοινωνία με τον Νίκο Νταμπίζα και τον Δημήτρη Σαραβάκο για να βρουν τον αντικαταστάτη του Λουτσιάνο Φιγκερόα βρίσκεται ο Γιάννης Αναστασίου. Προς το παρόν το βλέμμα είναι στραμμένο προς το εξωτερικό και αποκλείεται το ενδεχόμενο να καλυφθεί το κενό που δημιουργείται με την πώληση του Αργεντινού επιθετικού, με έναν ποδοσφαιριστή από την ελληνική αγορά.

Προτεραιότητα θα δοθεί στην Αγγλία, την οποία ξέρει πολύ καλά ο Νίκος Νταμπίζας και έχει αρκετές γνωριμίες. Το «τριφύλλι» έμεινε πλέον με Μπεργκ και Καρέλη για τη θέση του… φουνταριστού και ο εκλεκτός για την επίθεση θα είναι παίκτης, που θα μπορεί να βοηθήσει άμεσα, ενώ γίνεται προσπάθεια για να καταλήξουν στον στόχο άμεσα.

Καμία επαφή ακόμα

Συνεδριάζει σήμερα το Δ.Σ. της «Παναθηναϊκής Συμμαχίας» στις 18:00, αλλά και της ΠΑΕ Παναθηναϊκός στις 19:00. Στο δεύτερο θα συζητηθεί το θέμα της πιθανής αγοράς της ομάδας από τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο. Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει επαφή ανάμεσα στον δικηγόρο του ιδιοκτήτη της ΚΑΕ με τον Γιάννη Αλαφούζο, ώστε να κανονίσουν τις διαδικασίες περί οικονομικού ελέγχου και άλλων σημαντικών θεμάτων, που αφορούν το ενδιαφέρον του ισχυρού άνδρα της ΚΑΕ για τον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό.

Στο Δ.Σ. της «Συμμαχίας» θέμα θα είναι ο οικονομικός απολογισμός, αλλά θα γίνει και προκήρυξη για τη Γ.Σ. του συλλόγου. Πιθανόν να καταλήξουν στις 22 Δεκεμβρίου.

Σημαντικό κέρδος

Έξι εκατομμύρια ευρώ έχουν μπει τα τελευταία χρόνια στα ταμεία του Παναθηναϊκού από μετακινήσεις παικτών. Τα πέντε από αυτά είναι από τις μεταγραφές των Καρνέζη, Μαυρία και Φιγκερόα. Συν το ένα περίπου αν προσθέσουμε τα τροφεία από τους Φουρλάνο, Δώνη, που έφυγαν από τους «πράσινους» το καλοκαίρι, όπως και ο Νίνης πέρυσι, πηγαίνοντας στο εξωτερικό. Πηγή: sport-fm.gr

Έχουν συμφωνήσει!

Έχουν συμφωνήσειΒαγγέλης Μαρινάκης και Κώστας Μήτρογλου έχουν συμφωνήσει για την αναπροσαρμογή του συμβολαίου που υπάρχει.

Αυτό αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα η Sportday.

Το συμβόλαιο αυτό αναμένεται να έχει βελτιωμένους όρους για τις αποδοχές του παίκτη και ρήτρα αποδέσμευσης με διψήφιο νούμερο, η οποία φημολογείται ότι θα ανέρχεται στα 15 εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα υπήρξε επικοινωνία μεταξύ των δύο ανδρών μετά τον τραυματισμό του ποδοσφαιριστή. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός όπως κάνει πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις, (το είχε κάνει και με τον τραυματισμό του Αβραάμ Παπαδόπουλου) μίλησε με τον ποδοσφαιριστή.

Αυτό που πρέπει να αναφερθεί είναι ότι είναι επίσης τέτοια η σχέση μεταξύ των δύο πλευρών, που αν γίνει μία καλή πρόταση από το εξωτερικό, που να ικανοποιεί και τον Μήτρογλου, ο Ολυμπιακός δεν θα σταθεί στη ρήτρα, όπως δεν στέκεται και ο παίκτης. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν την ξαναπάτησε…!!

Την Κυριακή προηγήθηκε αλλά τελικά έχασε από τον ΟΦΗ, ωστόσο αυτή την φορά, με το γκολ του Καζάκη, η Καλλονή έκανε το πρώτο βήμα για πρόκριση. Με δέκα παίκτες από το 42’, οι φιλοξενούμενοι.

Δεν την ξαναπάτησε…
Το πλέον αποφασιστικό βήμα για πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας έκανε η Καλλονή, η οποία με δέκα παίκτες από το 42’, λόγω αποβολής του Περόνε, πήρε τη νίκη 1-0, κόντρα στον ΟΦΗ στο Ηράκλειο.

Καλύτεροι οι γηπεδούχοι πίεζαν από την αρχή μέχρι το τέλος τους παίκτες του Μαντζουράκη, όμως μια τραγική έξοδος του Δασκαλάκη, έδωσε την ευκαιρία τον Καζάκη να «παγώσει» το «Γεντί Κουλέ» στο 83’ και να χαρίσει μια σπουδαία νίκη στην ομάδα του, μόλις τρεις μέρες μετά την ήττα 3-1 στο ίδιο γήπεδο, από την ίδια ομάδα.

Το ματς:



Επιθετικός μονόλογος των Κρητικών στο πρώτο ημίχρονο. Η ομάδα του Σα Πίντο μπήκε από το πρώτο λεπτό για να επιτεθεί, να σκοράρει και να κάνει πιο εύκολα τα πράγματα για την συνέχεια και φυσικά την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας. Χωρίς πολλές αλλαγές, σε σχέση με το μεταξύ τους παίχνίδι, το περασμένο Σάββατο, ο Πορτογάλος τεχνικός ζήτησε από τους ποδοσφαιριστές του το γρήγορο γκολ.

Από την άλλη πλευρά, η Καλλονή, με καλά δομημένη άμυνα, μαζεμένο κέντρο και με τον Σιδεράκη να είναι σε εξαιρετική μέρα, κρατούσε το μηδέν στην άμυνα και δειλά-δειλά έψαχνε και ένα γκολ στην κόντρα επίθεση.

Τα λεπτά κυλούσαν και οι ευκαιρίες που έχαναν ο Παπάζογλου, ο Κουτσιανικούλης και οι υπόλοιποι παίκτες των γηπεδούχων ήταν… μοιραίες. Σε μία από τις λίγες στιγμές που η Καλλονή κέρδισε στημένο κοντά στην περιοχή του Δασκαλάκη ήρθε και το γκολ. Ο Κρητικός τερματοφύλακας, έκανε τραγικό λάθος, ο Καζάκης πήδηξε πιο ψηλά από εκείνον και με κεφαλιά άνοιξε το σκορ για την ομάδα της Μυτιλήνης, δίνοντάς της παράλληλα ένα εξαιρετικό προβάδισμα για την πρόκριση.

Οι συνθέσεις των ομάδων:


ΟΦΗ (Ρικάρντο Σα Πίντο): Δασκαλάκης, Μπούρμπος, Μιλιάζες, Ζόρο, Τριποτσέρης, Βερόν (46' Κάλαϊτζιτς), Μακρής (70' Μακουκούλα), Κουτσιανικούλης, Ζε, Όγιος, Παπάζογλου.

Στον πάγκο: Γιαγκιόζης, Δαμιανάκης, Μονιάκης, Γκαλέτι, Στάθης.

Καλλονή (Γιάννης Μαντζουράκης): Σιδεράκης, Λεάντρο, Αναστασιάδης, Βάλιος, Χωριανόπουλος, Μαρσέλο Άλβες, Φαρία, Xoυανλού (80' Γάλας), Γκαρσία (71' Καζάκης), Μανούσος (46' Ποντάνι), Περόνε.

Στον πάγκο: Χογκ, Βλαστέλλης, Λίμα, Γιούκαρης.

Διαιτητής: Γιάχος (Χίου)
Βοηθοί: Καρσιώτης (Κορίνθου), Τουμπακάρης (Αθηνών)
Γήπεδο: «Θ. Βαρδινογιάννης»Πηγή: sport-fm.gr

Με Καββαδά στο Μόναχο!

Ο Βασίλης Καββαδάς συμπεριλήφθηκε στην αποστολή του Ολυμπιακού για το ματς με την Μπάγερν στο Μόναχο λόγω των ελλείψεων στη front line.

Με Καββαδά στο Μόναχο
Αν και ο Βασίλης Καββαδάς δεν έχει συμπληρώσει καν μία εβδομάδα προπονήσεων με τον Ολυμπιακό, οι συνθήκες αναγκάζουν τον Γιώργο Μπαρτζώκα να τον ρίξει στα βαθιά.

Ο 22χρονος σέντερ συμπεριλήφθηκε στην αποστολή για το ματς της Πέμπτης με την Μπάγερν στο Μόναχο, καθώς μετά την τιμωρία τεσσάρων και τριών αγωνιστικών αντίστοιχα που επιβλήθηκε σε Μπέγκιτς και Πρίντεζη, αλλά και δεδομένων των απουσιών των τραυματιών Σίμονς και Μαυροειδή δεν υπάρχουν επιλογές στη front line, καθώς απέμειναν μόνο οι Ντάνστον, Πέτγουεϊ και Αγραβάνης.

Ίσως, λοιπόν, ο διεθνής άσος να κάνει πρόωρα το ντεμπούτο του με τους πρωταθλητές Ευρώπης.Πηγή: sport-fm.gr

Ράντονιτς: «Να εκπλήξουμε τον Παναθηναϊκό»

Με πίστη για τη νίκη επί του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ έρχεται στην Αθήνα ο Ερυθρός Αστέρας, όπως δήλωσε ο Ντέγιαν Ράντονιτς.

Ράντονιτς: «Να εκπλήξουμε τον Παναθηναϊκό»
Αν και αναγνωρίζει τις μεγάλες δυσκολίες για την ομάδα του, ο προπονητής του Ερυθρού Αστέρα, Ντέγιαν Ράντονιτς, πιστεύει στη νίκη επί του Παναθηναϊκού την Παρασκευή στο ΟΑΚΑ.

«Δεν χρειάζεται να πούμε τίποτα για την πρόκληση που έχουμε μπροστά μας. Είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για τις δύο ομάδες. Πέρα από την τεράστια εμπειρία και ποιότητα που έχουν οι αντίπαλοί μας, θα έχουν και μεγάλη υποστήριξη από τον κόσμο τους. Δεν θα τα παρατήσουμε όσο υπάρχει ακόμη ελπίδα. Θα προσπαθήσουμε να εκπλήξουμε τον Παναθηναϊκό στην Αθήνα, αν και μοιάζει μη ρεαλιστικό κάτι τέτοιο. Από φύση μου, όμως, πάντα πιστεύω στη νίκη. Στο πρώτο ματς είχαμε κάνει ένα καταπληκτικό πρώτο ημίχρονο κι αυτό θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε και τώρα, αλλά για μεγαλύτερη διάρκεια», δήλωσε ο Μαυροβούνιος τεχνικός.Πηγή: sport-fm.gr

Σας έλειψα;

Για τον ΠΑΟΚ, για τον Κάτσε, για τον Κλάους, για τον Τζιόλη και πολλά άλλα γράφει στο blog του ο Σταύρος Κόλκας!
Ήρθε η ώρα να επιστρέψω εκεί που ξεκίνησα για να κλείσει ένα κύκλος που μάλλον κοροϊδίστικα άνοιξα κάνοντας και την αυτοκριτική μου. Για εδώ ήμουν και το κατάλαβα στη διάρκεια. Δεν μπορώ χωρίς Τσαλτίδη. Τον έχω στο ραδιόφωνο, τον αλλάζω στο στούντιο αλλά δε μου αρκεί. Όταν τα λεφτά υπήρχαν θα πλήρωνα για αυτό, τώρα είμαι περήφανος που το έχω τζάμπα.
Είπα να σμίξω ξανά με τον Σαμπράκο για τον οποίο είμαι πολύ περήφανος για το πρότζεκτ Εξέδρα, τον Τσόχο που συνάντησα στη πρώτη μου σοβαρή δουλειά στη SportDay. Εδώ είναι και τα alter ego μου του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ, ο Ηρακλής και ο Γιώργος. Οπαδάκια όπως πρέπει κατ εμέ να είναι οι ρεπόρτερ. Είναι ο μέγας μύθος πως ο ρεπόρτερ δεν πρέπει να είναι οπαδός, όμως όταν θέτεις το ερώτημα «βρες μου έναν λόγο ο μη οπαδός να βάλει τα στήθια του μπροστά και να βγει στη κόντρα για κάτι που δεν έχει συναίσθημα» η απάντηση που παίρνεις αφορά τη δημοσιογραφική δεοντολογία. Και εκεί κάπου γελάς γιατί αυτή δεν υπάρχει σε πράγματα που ορίζουν τη ζωή μας. Πως θα υπάρχει στο ποδόσφαιρο;
Αντικείμενό μου ο ΠΑΟΚ ως γνωστός. Ένας ΠΑΟΚ σε ένα απόλυτο μεταβατικό στάδιο. Διοικητικά και αγωνιστικά. Μία προσπάθεια που δεν έχει συναίσθημα αλλά μία και καλά τεχνοκρατική προσέγγιση που δεν εκφράζει την αισθητική μου. Όμως όπως σε όλα τα νέα εγχειρήματα, ο χρόνος είναι συνήθως απαραίτητος. Και οφείλω αυτό που εγώ πιστεύω πως είναι λάθος να το καταγράψω έτσι ώστε όσο μπορώ να οδηγήσω αυτόν τον ξένο από συναισθήματα μηχανισμό σε μία πιο σωστή βάση.
Επέστρεψα χθες από τα Γιάννενα, βλέποντας έναν ΠΑΟΚ καλό να κάνει τη δουλειά του έστω και στο τελευταίο δεκάλεπτο. Το καλό με τον ΠΑΟΚ από την αρχή της σεζόν, είναι πως σου φέρνει σασπένς στη ζωή. Έχει και άσχημα αυτή η κατάσταση αλλά αν κάτσεις να το φιλοσοφήσεις είναι το αυτονόητο μέσα σε όλα όσα έχουν συμβεί.
Δε φτάνει που ο μεταγραφικός σχεδιασμός έγινε καθυστερημένα, βάζουμε και από μόνοι μας τρικλοποδιές. Όπως την περίπτωση Κάτσε που βίωσα μπροστά στα μούτρα μου Αλβανό δημοσιογράφο να αφήνει υπονοούμενα για το ότι ο ΠΑΟΚ έχει ρατσιστική συμπεριφορά απέναντι στον παίκτη.
Εννοείται πως ο ΠΑΟΚ έδωσε πάτημα για να το πει ο Αλβανός αυτό, όμως ποτέ αυτός δεν θα σκεφτεί το πόσο μεγάλο κακό έκαναν οι συμπατριώτες του για να διογκωθεί το πρόβλημα. Το ότι ήταν Αλβανός και έθεσε ένα ερώτημα, δεν το βλέπω με τρόπο ώστε να μειώσω τον συνάδελφο, αλλά με το κρίμα στο λαιμό μας που ένα θέμα για εμένα κωμικό πήρε τέτοια έκταση.
Μου αρέσει πως ο Στέφενς θέλει τον παίκτη, αλλά τον έχουν ψήσει από την διοίκηση πως οι οπαδοί μας θα δημιουργήσουν πρόβλημα. Επειδή τυγχάνει να γνωρίζω πολλούς από αυτούς, αν τους φωνάξει κάποιος και τους πει στα ίσια μία φράση του στυλ «Παιδιά το τσεκάραμε, δεν το έκανε επίτηδες, είκοσι χρονών είναι, μια μαλακία έκανε, χρειαζόμαστε τον παίκτη ηρεμήστε για να τον βάλουμε να δώσει βοήθειες στον Τζιόλη που θα μας μείνει στον τόπο», οι εννέα στους δέκα δεν θα δημιουργήσουν κανένα θέμα. Όμως όταν επιθυμείς να τους κρατάς σε απόσταση από τον μεγαλομέτοχο γιατί φοβάσαι μην του παρουσιάσουν μία διαφορετική πραγματικότητα από αυτή που παρουσίασες στις εκθέσεις, τότε το πρόβλημα δεν είναι ο Κάτσε αλλά εσύ.
Είναι μία εποχή που η ομάδα περνάει σε δεύτερη μοίρα. Πρέπει να υπάρχει κάποιος να κυνηγάμε, ένα κορμί να μαχαιρωθεί και συνήθως αυτός είναι κάποιος δικός μας. Ο Κάτσε είναι δικό μας παιδί, της ακαδημίας. Ο Κλάους ακολουθεί γιατί ουδείς βλέπει τη δουλειά που βγάζει μέσα στο γήπεδο. Είχε δύο σεζόν με 43 γκολ, ήταν ο μόνος που έβαλε στόχο και τον πέτυχε. Είναι και αυτός που πληρώνει το τίμημα του νέου στυλ παιχνιδιού. Αυτό που μαρκάρουν μόνο πέντε στους δέκα.
Φάγαμε τα τέσσερα στο Καραϊσκάκη, γλιτώσαμε και το πέμπτο στο δοκάρι που ακόμη κουνιέται και βάλαμε μυαλό. Η ομάδα παίζει πλέον. Συμμετέχουν όλοι στο παιχνίδι της. Με κάποιους να είναι ντεφορμέ, τον Τζιόλη να πρέπει να του κάνουμε άγαλμα που δεν έχει αντικαταστάτη και είναι ακόμη αξιοπρεπής, με τον Λούκας να έχει ουσία, με τον Στοχ να ψάχνει κανά γκολ, ο Τζαβέλλας να βαφτίζεται στόπερ. Έχουμε πρωτοτυπίες σαν ομάδα αφού καταφέρνουμε να έχουμε τετράδα άμυνας χωρίς αμυντικούς. Μεγάλε ΠΑΟΚ.
Το πρωτάθλημα δεν θα το πάρουμε, αλλά είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να φτάσουμε τους 75 με 80 βαθμούς. Παραπάνω που να πας όταν οι αντίπαλοί σου αγωνίζονται κανονικά και δηλώνουν τους τιμωρημένους τους σε άλλα παιχνίδια;
Στη φάση που είμαστε, νομίζω πως απλά δεν έχουμε περιθώριο να χάσουμε άλλη μεταγραφική περίοδο. Εντάξει, ο Σαββίδης έκανε το κομμάτι του, ρώτησε διάφορους για τις μεταγραφές, έκοψε αρκετές που είχαν κλειστεί, όμως κάπου εδώ θα πρέπει να καταλάβει πως σε αυτές τις δουλειές η διαδρομή είναι απλή. Ο μεγαλομέτοχος ορίζει μπάτζετ νωρίς, αυτοί που ορίζει υπευθύνους αναλαμβάνουν να τις διεκπεραιώσουν, αν πετύχουν συνεχίζουν, αν αποτύχουν φεύγουν.
Και νομίζω πως είναι πάρα πολύ αστείο να κάνει κουμάντο στο μεταγραφικό κομμάτι ένας μπασκετικός Λιθουανός σαν τον Τσιστιακόφ και να τρέχει ο Βρύζας στη Λίγκα και την ΕΠΟ και ο Ζαγοράκης να βαφτίζεται σύμβουλος επιχειρήσεων Σαββίδη. Γελάει ο κόσμος μαζί μας.
Έχω κάνει τρεις ερωτήσεις στον Στέφενς για τα μεταγραφικά. Και στις τρεις γέλασε με το ύφος «τι μου λες ρε μαλάκα τώρα» και τον καταλαβαίνω. Ο Σαββίδης είπε πως συμμετείχε στις μεταγραφές του καλοκαιριού και ο ίδιος τον επιβεβαιώνει. Απλά η συμμετοχή μπορεί να έχει και το ύφος του γκεστ σταρ.
Ο ΠΑΟΚ έχει πολύ δρόμο ακόμη. Έχει δρόμο αγωνιστικά, τον λιγότερο απ όλα τα άλλα τμήματα, έχει δρόμο διοικητικά, έχει δρόμο επικοινωνιακά, έχει δρόμο οργανωτικά.
Εδώ θα είμαστε να τον διαβούμε όλοι μαζί.
Πηγή: gazzetta.gr

Αντίο, με την ιστορία ενός πέναλτι!!

Ο Κώστας Βασιλόπουλος λέει «αντίο» γράφοντας για την αμφισβήτηση που υπάρχει από πλευράς Ολυμπιακού για το κερδισμένο πέναλτι του ΠΑΟΚ στους Ζωσιμάδες.
Η… ερυθρόλευκη αμφισβήτηση του πέναλτι που κέρδισε ο ΠΑΟΚ στα Γιάννινα αποδεικνύει την ταραχή που επικρατεί στο λιμάνι για την απόφαση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ να προσφύγει στα πολιτικά δικαστήρια κατά της Σούπερ Λίγκα. Η κίνηση του Δικεφάλου (ανεξάρτητα από την έκβαση της υπόθεσης) προκάλεσε αναστάτωση, αποτέλεσμα της οποίας ήταν η επίθεση… φιλίας που εξαπολύθηκε με αφορμή ένα πεντακάθαρο πέναλτι.
Ποιος λέει ότι ήταν πέναλτι; Ποιος καλύτερος μάρτυρας από τον προπονητή του ΠΑΣ που εν θερμό μετά το τέλος του αγώνα αμφισβήτησε την απόφαση του διαιτητή αλλά το βίντεο τον ανάγκασε να αλλάξει άποψη και να παραδεχθεί ότι πρόκειται για μια καθαρή περίπτωση εσχάτης των ποινών.
Μετά την τοποθέτηση του Τσιώλη η δική μας άποψη για την ανατροπή του Νέτσιντ είναι περιττή. Η προσπάθεια των ερυθρόλευκων να δημιουργήσουν εντυπώσεις έπεσαν στο κενό αφήνοντας τους εκτεθειμένους. Το πρόβλημα τους σαφώς και δεν είναι το πέναλτι που κέρδισε ο ΠΑΟΚ.
Άλλωστε σε αγωνιστικό επίπεδο κέρδισαν τον Δικέφαλο με 4 – 0 ενώ οι έξι βαθμοί που χωρίζουν τις δυο ομάδες είναι σχεδόν αδύνατο να μειωθούν με δεδομένη τη διαφορά ποιότητας που παρουσιάζουν οι δυο ομάδες μέχρι τώρα τουλάχιστον, στους αγωνιστικούς χώρους.
Το θέμα λοιπόν είναι ότι ο ΠΑΟΚ με την προσφυγή του στα πολιτικά δικαστήρια «πέταξε» στα σχοινιά του ρινγκ τη Σούπερ Λίγκα και την ΕΠΟ. Και τι σχέση έχει αυτό με τον Ολυμπιακό; Απολύτως καμία αν εξαιρέσουμε ότι οι πρόεδροι τόσο του συνεταιρισμού όσο και της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας υποστηρίχθηκαν στις εκλογές από τους ερυθρόλευκους. Νομίζω ότι αυτά τα λίγα είναι αρκετά για πολλά συμπεράσματα.
Υ. Γ. Ένας κύκλος τριών ετών φιλοξενίας σ΄ αυτή τη γωνιά του gazzetta ολοκληρώνεται σήμερα. Πέρασαν τρία όμορφα χρόνια άψογης συνεργασίας. Θα τα λέμε από το inpaok.com και για ότι νεότερο, θα ενημερωθείτε.

Πηγή: gazzetta.gr

Η... μάχη των τεσσάρων για Μήτρογλου!!

Τέσσερις είναι οι ομάδες που θέλουν περισσότερο την απόκτηση του Μήτρογλου με το ενδεχόμενο συνάντησης για το συμβόλαιό του πριν τα Χριστούγεννα να παραμένει ορατό. Το Gazzetta έχει το ρεπορτάζ.
Από το Gazzetta.gr έχετε διαβάσει εδώ και αρκετό καιρό λεπτομερή ρεπορτάζ για τον Κώστα Μήτρογλου και το μέλλον του. Όπως σας είχαμε ενημερώσει από τον Νοέμβριο οι όποιες συζητήσεις, επαφές ή εξελίξεις για τον παίκτη επρόκειτο να δρομολογηθούν μετά τον αγώνα με την Παρί Σεν Ζερμέν. Η ατυχία όμως χτύπησε την πόρτα του διεθνούς φορ του Ολυμπιακού με τον σοβαρό τραυματισμό του.
Από την πρώτη κιόλας στιγμή άπαντες στην διοίκηση, από τον πρόεδρο της ομάδας μέχρι και το τελευταίο στέλεχος, είχαν επιδείξει πολύ έντονο προσωπικό ενδιαφέρον και ιδιαίτερη ευαισθησία πάνω σε αυτό το θέμα. Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που μίλησαν κατ' ιδίαν με τον Μήτρογλου για να του ευχηθούν ταχεία ανάρρωση και καλή δύναμη.
Ο παίκτης από την μεριά του αν και ειδικά τις πρώτες ώρες μετά τον τραυματισμό του ήταν απαρηγόρητος έδειξε πρωτοφανές πείσμα αλλά και αποφασιστικότητα. Ο Μήτρογλου έχει πολύ μεγάλη θέληση και δουλεύει πυρετωδώς μέσα από τις αποθεραπείες του και το πρόγραμμά του ώστε να γυρίσει το συντομότερο δυνατόν στα γήπεδα.
Όταν λοιπόν υπάρχει ένας τέτοιος τραυματισμός κυρίαρχο μέλημα όλων είναι να γίνει καλά ο παίκτης. Έτσι το οτιδήποτε άλλο περνάει σε δεύτερη μοίρα. Δεν αποκλείεται εάν ο «Μητρογκόλ» δεν είχε χτυπήσει να είχε ήδη γίνει μία νέα κουβέντα πάνω στο συμβόλαιό του και την ρήτρα του.
Μπορεί να μην υπάρχει αυτήν την στιγμή προγραμματισμένο ραντεβού ωστόσο ίσως λίγο πριν τις γιορτές να γίνει μία καινούρια συζήτηση πάνω στο συγκεκριμένο θέμα. Στο μέτωπο του εξωτερικού τώρα τέσσερις είναι κυρίως οι ομάδες που έχουν σε περίοπτη θέση στην λίστα τους τον Μήτρογλου.
Ο λόγος για τις Ντόρτμουντ, Άρσεναλ, Τότεναμ και Γουέστ Χαμ ενώ δεν θα πρέπει να αγνοηθεί και η περίπτωση της Φούλαμ που όμως δεν βλέπει το ίδιο «ζεστά» με τους άλλους συλλόγους τον Έλληνα άσο. Και τα τέσσερα σωματεία έχουν την οικονομική δυνατότητα να δώσουν τα 8 εκατ. ευρώ της ρήτρας.
Όμως κάπου εδώ προκύπτουν ορισμένα «αγκάθια». Στην Άρσεναλ ο Μήτρογλου αρέσει πάρα πολύ όμως ο Αρσέν Βενγκέρ έχει στην παρούσα φάση στο μυαλό του έναν άλλου τύπου και σωματοδομής σέντερ φορ. Η Γουέστ Χαμ θα μπορούσε να κλείσει και... σήμερα τον παίκτη με βάση τις επιθυμίες της όμως έχει πια περιορισμένο μπάτζετ και έτσι αφενός μεν δεν δίνει τα χρήματα που απαιτούνται ενώ αφετέρου δε το ιδανικό σενάριο για εκείνη θα ήταν δανεισμός με οψιόν αγοράς.
Κάτι που αποκλείεται να συμβεί. Περνάμε στην συνέχεια σε Ντόρτμουντ και Τότεναμ. Για τις δύο αυτές ομάδες τα... προβλήματα είναι κάπως λιγότερα. Και η Τότεναμ πάντως έχει ανοιχτεί αρκετά φέτος σε μεταγραφές και το σκέφτεται σοβαρά το εάν θα ανέβει σε τέτοια οικονομικά επίπεδα. Οι Γερμανοί από την άλλη συνεχίζουν να έχουν πολύ ψηλά στις προτιμήσεις τους τον παίκτη και ενώ δεν έχουν «θέμα» να πληρώσουν το ποσό που πρέπει για να τον κάνουν δικό τους.
Όλα τα παραπάνω σαφώς και δεν σημαίνουν πως ομάδες όπως οι Ίντερ και Λίβερπουλ δεν εξακολουθούν να έχουν τον παίκτη στην λίστα τους. Έτσι και αλλιώς οι επόμενοι μήνες για το μέλλον του Μήτρογλου θα είναι «καυτοί», ειδικά δε από την στιγμή που θα επανέλθει στα γήπεδα και θα αρχίσει να σκοράρει ξανά κατά... ριπάς...
Πηγή: gazzetta.gr

Γουέστ Χαμ για Σαμαρά!!

Στην διεκδίκηση της απόκτησης του Γιώργου Σαμαρά έχει μπει δυναμικά η Γουέστ Χαμ σύμφωνα με πληροφορίες του Gazzetta από το Νησί. Μετά τον Κώστα Μήτρογλου η Γουέστ Χαμ έχει βάλει στο... μάτι και έναν ακόμα διεθνή παίκτη, τον Γιώργο Σαμαρά. Με βάση πληροφορίες που αλίευσε το Gazzetta από την Αγγλία τα «σφυριά» τσεκάρουν εντατικά τον Sam το τελευταίο διάστημα με στόχο να τον αποκτήσουν από την Σέλτικ. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές έχουν κάνει και μία επαφή διερευνητικού τύπου έτσι ώστε να πληροφορηθούν τις προθέσεις του παίκτη και το εάν θα ενδιαφερόταν να επιστρέψει στην Αγγλία. Ο αγγλικός σύλλογος μπαίνει γερά στο... κόλπο για τον πρώην άσο των Μάντσεστερ Σίτι και Χέρενφεϊν και δεν αποκλείεται να δρομολογηθούν εξελίξεις ακόμα και τον Ιανουάριο.Πηγή: gazzetta.gr

Βαριά «καμπάνα» σε Ολυμπιακό, Μπέγκιτς, Πρίντεζη!! (vid)

Βαριά «καμπάνα» έπεσε για τους Ολυμπιακό, Μπέγκιτς, Πρίντεζη, με τους «ερυθρόλευκους» να παίζουν κεκλεισμένων των θυρών με τη Σιένα. Χάνει την υπόλοιπη πρώτη φάση ο Πρίντεζης, ενώ και το πρώτο ματς της δεύτερης φάσης ο Μπέγκιτς. 4 αγωνιστικές και σε Μενσά-Μπονσού.
Βαρύς ήταν ο πέλεκυς για τους πρωταγωνιστές του επεισοδίου στο ΣΕΦ. Ο Ολυμπιακός τιμωρήθηκε με μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών και θα παίξει το ματς με τη Σιένα χωρίς να έχει τον κόσμο στον πλευρό του. Έτσι, θα προσπαθήσει να αγωνιστεί σε άλλο γήπεδο στην Κύπρο ή στην Κρήτη, όπως έκανε ο Παναθηναϊκός, καθώς θα πρέπει να είναι 300 χιλιόμετρα μακριά για να παίξει με κόσμο. Όσο για τους πρωταγωνιστές, στους Μπέγκιτς, Μενσά Μπονσού επιβλήθηκε ποινή τεσσάρων αγωνιστικών και χρηματικό πρόστιμο ύψους 20.000 ευρώ.
Επίσης, ο Πρίντεζης τιμωρήθηκε με ποινή τριών αγωνιστικών και χρηματικό πρόστιμο ύψους 10.000 ευρώ επειδή συμμετείχε στο επεισόδιο. Αυτό σημαίνει ότι θα χάσει το υπόλοιπο της πρώτης φάσης της Ευρωλίγκα, ενώ ο 28χρονος Σλοβένος σέντερ δε θα παίξει ούτε στο πρώτο ματς της δεύτερης φάσης. Μάλιστα, αναμένεται η τιμωρία τόσο των «ερυθρολεύκων» όσο και των τριών παικτών να γίνει και επίσημη, εφόσον ανακοινωθεί από τη διοργανώτρια αρχή του θεσμού.
Θυμηθείτε στο βίντεο του gazzetta.gr τι είχε συμβεί στο ΣΕΦ.




Πηγή: gazzetta.gr

Στον... αστερισμό των Μήτρογλου-Κάμπελ!!

Οι Ισπανοί τοποθετούν τους Μήτρογλου και Κάμπελ στα αστέρια που θα λάμψουν με τις Εθνικές τους ομάδες στο Μουντιάλ.
Το σχόλιο της ισπανικής Laprovincia για τον Μητρογκόλ είναι: «Μία πολύτιμη μονάδα με νεύρο, πάθος, αποφασιστικότητα και καλά τεχνικά χαρακτηριστικά. Είναι ένας παίκτης που έχει βελτιωθεί πολύ τα τελευταία χρόνια. Ο στράικερ του Ολυμπιακού αποτελεί την απόλυτη έκφραση της ελληνικής επίθεσης έχοντας στην σύνθεση της ομάδας παίκτες όπως ο Σαμαράς και βετεράνους, σαν τον Καραγκούνη».
Για τον Κάμπελ η αναφορά είναι πως «μετά την αποτυχία των Κοσταρικανών να βρεθούν στο Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής είναι για αυτούς μεγάλη επιτυχία πως θα μετάσχουν στην διοργάνωση της Βραζιλίας. Εάν περάσουν στον Β' γύρο θα είναι τεράστιο επίτευγμα και θα το χρωστούν στον Τζόελ Κάμπελ, παίκτη της Άρσεναλ που είναι δανεικός στον Ολυμπιακό. Κάνει καλή δουλειά δημιουργικά και επιθετικά και προσφέρει πολλά σε μία ομάδα που δεν έχει τα μεγάλα ονόματα».
Σύμφωνα με το ισπανικό ΜΜΕ οι καλύτεροι κάθε χώρας είναι:
ΙΣΠΑΝΙΑ: Ινιέστα
ΒΡΑΖΙΛΙΑ: Νεϊμάρ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Οζίλ
ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ: Μέσι
ΚΟΛΟΜΒΙΑ: Φαλκάο
ΒΕΛΓΙΟ: Αζάρ
ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ: Σουάρες
ΕΛΒΕΤΙΑ: Σακίρι
ΗΠΑ: Ντόνοβαν
ΜΕΞΙΚΟ: Τσιτσαρίτο
ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ: Κάμπελ
ΟΝΔΟΥΡΑ: Φιγκερόα
ΙΑΠΩΝΙΑ: Καγκάβα
ΙΡΑΝ: Μασούντ
ΚΟΡΕΑ: Γι Ντονγκ Γουόν
ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ: Κέιχιλ
ΧΙΛΗ: Αλέξις Σάντσες
ΕΚΟΥΑΔΟΡ: Βαλέντσια
ΑΚΤΗ ΕΛΕΦΑΝΤΟΣΤΟΥ: Ντρογκμπά
ΓΚΑΝΑ: Μουντάρι
ΑΛΓΕΡΙΑ: Φεγκουλί
ΝΙΓΗΡΙΑ: Όμπι Μίκελ
ΚΑΜΕΡΟΥΝ: Ετό
ΓΑΛΛΙΑ: Ριμπερί
ΟΛΛΑΝΔΙΑ: Ρόμπεν
ΙΤΑΛΙΑ: Πίρλο
ΑΓΓΛΙΑ: Ρούνεϊ
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Ρονάλντο
ΕΛΛΑΔΑ: Μήτρογλου
ΒΟΣΝΙΑ: Τζέκο
ΚΡΟΑΤΙΑ: Μόντριτς
ΡΩΣΙΑ: Τζαγκόεφ
Πηγή: gazzetta.gr

«Στόχος μας η παραμονή»

κατσα
Ο τεχνικός του Εθνικού Γαζώρου, Μάκης Κατσαβάκης φιλοξενήθηκε στον Arena FM 89,4 και μίλησε για την καλή μέχρι τώρα πορεία της ομάδας στο πρωτάθλημα και για τους στόχους της, ενώ σχολίασε και την αναμέτρηση του Απόλλων Καλαμαριάς με τον Ηρακλή.
Αναλυτικά, όσα είπε ο Μάκης Κατσαβάκης:
Για την παρουσία του Εθνικού Γαζώρου: «Είμαστε με μια ομάδα που έχει στόχο να παραμείνει στην κατηγορία, επενδύοντας σε νεαρούς παίκτες και μέσα από  οργάνωση που διαθέτει το σωματείο να βελτιώνουμε και την αγωνιστική μας εικόνα. Μέχρι τώρα η συγκομιδή μας είναι πάρα πολύ καλή, αλλά ακόμη παραμένουμε στον στόχο να φύγουμε όσο πιο μακριά από την επικίνδυνη ζώνη. Από εκεί και πέρα, ότι καλύτερο προκύψει…».
Για την φιλοσοφία του: «Είναι η πάγια φιλοσοφία, που έχω σε κάθε ομάδα. Σε οποιαδήποτε έδρα κυνηγάμε τους τρεις βαθμούς».
Για το παιχνίδι με τον Τύρναβο: «Είναι μια πάρα πολύ καλή ομάδα, κυρίως στην επίθεση είναι πάρα πολύ δυνατή και το παιχνίδι θέλει πολύ προσοχή. Έχουμε κάποιες απουσίες αλλά θα προσπαθήσουμε όπως κάνουμε πάντα να εξουδετερώσουμε τα ατού του αντιπάλου και να βγάλουμε όσες περισσότερες φάσεις γίνεται»
Για το Καλαμαριά-Ηρακλής: «Ο Απόλλων ήταν αρκετά καλός, αλλά στο 2ο ημίχρονο ο Ηρακλής υπερίσχυσε με την πληθώρα παικτών που διαθέτει. Νομίζω ότι ήδη άρχισε να ξεκολλάει και να ανεβαίνει. Νομίζω ότι ο Ηρακλής θα έπρεπε να οδηγεί την κούρσα στην κατηγορία».
Πηγή: arenafm.gr

Εκεί μετράει ο Στέφενς!!

«Ντου στα Αποδυτήρια» με τον Στέφενς που ειδικά σε έναν τομέα κάνει τη διαφορά στον ΠΑΟΚ. Πού; Διαβάστε τον γνωστό – άγνωστο στον sportdog.
Πολλά μπορεί να καταλογίσει κανείς στον Στέφενς. Έχει κάνει και λάθη, δηλαδή. Δεν το συζητάμε αυτό.
Θα πει κάποιος, βέβαια, «και ποιος δεν κάνει λάθη;». Σωστά. Αυτό, όμως, είναι ένα άλλο κεφάλαιο. Εγώ μιλάω για τον Ολλανδό όσο καιρό τον έχουμε παρακολουθήσει στον ΠΑΟΚ.
Έχει «μάτι»
Και μπορεί ο δικέφαλος να μην είναι ιδιαίτερα δουλεμένος σε θέματα π.χ. τακτικής, ωστόσο ο Στέφενς έχει κάτι που τον κάνει να ξεχωρίζει. «Μάτι» στην προπόνηση. Μεγάλο πράγμα η εμπειρία, παιδιά.
Εξαιρετικός
Ποιος έβγαλε τον Κίτσιου; Ένα παιδί που δεν υπολογιζόταν για βασικός, ούτε ουσιαστικά ήταν αυτή η θέση του και ο Στέφενς τον έκανε μέσα σε λίγους μήνες ένα εξαιρετικό ακραίο μπακ. Σύγχρονος παίκτης που ήδη έχει προσφέρει πολλά.
Καλύτερος
Μήπως, όμως, ο Τζαβέλλας σε τρία ματς που έχει παίξει στόπερ είναι άσχημος; Καλύτερος είναι σαν κεντρικός αμυντικός από τον Κατσικά ή τον Λόπεθ. Απ’ ό,τι έχει δείξει μέχρι τώρα, τουλάχιστον.
Μια χαρά
Ο Τζαβέλλας, λοιπόν, επιλέχθηκε ξαφνικά από τον Στέφενς να παίξει τον ρόλο του κεντρικού αμυντικού. Και μέχρι τώρα τα πάει μια χαρά. Δεν έχει εκτεθεί ο δικέφαλος. Το αντίθετο. Η άμυνα «κρατάει», παρά το γεγονός ότι δεν παίζει ο Βίτορ. Και χθες με τον ΠΑΣ ήταν ακόμα καλύτερος. Διάνα έκανε ο προπονητής του ΠΑΟΚ. Σημαντική ανακάλυψη.
Ψάχνει
Όπως βλέπω και κάτι άλλο. Ότι ο Στέφενς την ψάχνει συνέχεια με τον Νίνη. Μια τον βάζει δίπλα στο κεντρικό χαφ. Μια τον βάζει στα πλάγια. Μια δεκάρι. Προσπαθεί να του βρει την θέση που του ταιριάζει.
Με το κουτάλι
Ο Ολλανδός, λοιπόν, σ’ αυτόν τον τομέα δείχνει ότι έχει μάτι από τα λίγα. Τόσα χρόνια, άλλωστε, έχει φάει τα γήπεδα με το κουτάλι. Κι έτσι καταλαβαίνει σε ποιες θέσεις μπορεί να βοηθήσει ένας παίκτης.Πηγή: sportdog.gr

Μετά τον Πεπ πήρε και τη φανέλα της!!

Διέρρευσε στο διαδίκτυο η εμφάνιση της Μπάγερν για τη σεζόν 2014-15 και θυμίζει υπερβολικά... Μπαρτσελόνα! Ιδού λοιπόν:


Πηγή: sportdog.gr

Η ξεφτίλα του… αυτοδιοίκητου!!

Αντί η ΕΠΟ να το χρησιμοποιεί σαν ασπίδα προστασίας του ποδοσφαίρου από τις παρεμβάσεις του Κράτους, το έχει μετατρέψει σε φωλιά παρανομιών και ρουσφετιών, που καταλήγουν στο σημερινό ποδοσφαιρικό έκτρωμα που… απολαμβάνουμε όλοι. Γράφει ο Νίκος Ασημακόπουλος Θα πρέπει να αποφασίσουν να… αυτοκτονήσουν και η ΕΠΟ και η Σούπερ Λίγκα για να πετάξουν έξω από το πρωτάθλημα τον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ μετά την αγωγή που έκαναν την περασμένη Παρασκευή στο Πρωτοδικείο. Οχι πως δεν απαγορεύεται η προσφυγή, όχι πως δεν σκοντάφτει στους κανονισμούς και στα καταστατικά τους, αλλά για τον απλούστατο λόγο ότι αυτή τη φορά δεν τους παίρνει.
Σε ένα πρωτάθλημα από το οποίο λείπει η ΑΕΚ, αν αποχωρήσουν και ο Παναθηναϊκός με τον ΠΑΟΚ, τα πράγματα θα γίνουν αυτόματα περισσότερο… καραγκιόζ μπερντέ απ” όσο είναι σήμερα, και στο τέλος δεν θα ασχολείται κανένας.
Αυτός είναι και ο λόγος που έκαναν την αγωγή τους οι δύο ομάδες χωρίς να φοβούνται: Αν είσαστε μάγκες, διώξτε μας!
Εδώ που τα λέμε, η διάταξη που ψήφισαν όλες σχεδόν οι ομάδες της Λίγκας, εκτός του Παναθηναϊκού, του Απόλλωνα και του… αμφιταλαντευόμενου τότε ΠΑΟΚ, δεν στέκει, όχι απλώς σε καμιά λογική δικαίου, αλλά είναι παράλογη και στην ουσία της. Δεν μπορεί ένας κανονισμός που αφορά ολόκληρο το ελληνικό ποδόσφαιρο να ζουμάρει πάνω στο πρόσωπο ενός και μόνο ανθρώπου, ο οποίος έχει κανάλια και ΠΑΕ ταυτόχρονα, και να λέει πως θα τιμωρεί την ομάδα του για σχόλια που κάνει ο ραδιοφωνικός ή ο τηλεοπτικός του σταθμός «εναντίον του ποδοσφαίρου».
Το θέμα δεν έχει να κάνει με την ελευθερία της έκφρασης, αλλά με την απλή λογική.
Αλλωστε, σ” ένα πρωτάθλημα το οποίο προκαλεί στον Ελληνα ένα σωρό αρνητικά, καθώς βρίσκεται μόνιμα βουτηγμένο στα «στημένα», από τα οποία πάνε να βγουν όλοι λάδι, στις κακές διαιτησίες και στις αποφάσεις-σκάνδαλα των αθλητικών δικαστών, είναι σαν να… στάζει η ουρά του γαϊδάρου όταν ο Αλαφούζος κατηγορείται ότι διαφημίζει από τον ΣΚΑΪ το… «Παράγκα και Οραμα»!
Εδώ βρίσκεται και το ξεφτιλίκι του ποδοσφαιρικού αυτοδιοίκητου, όπως το κατάντησε η ΕΠΟ. Οπου αντί να το χρησιμοποιεί σαν ασπίδα προστασίας του ποδοσφαίρου από τις αυθαίρετες παρεμβάσεις του οποιουδήποτε Κράτους, το έχει μετατρέψει σε φωλιά παρανομιών και ρουσφετιών που καταλήγουν στο σημερινό ποδοσφαιρικό έκτρωμα που… απολαμβάνουμε όλοι.
Αντί λοιπόν να συνεκτιμήσουν όλα αυτά οι κύριοι της Λίγκας και να προσπαθήσουν με άλλους τρόπους να βάλουν φρένο στα όσα λέει και κάνει κατά καιρούς ο πρόεδρος του όποιου Παναθηναϊκού (ο οποίος άλλωστε δεν πείθει ούτε τους οπαδούς της ομάδας του όταν βγαίνει και σκούζει…), του έριξαν στο κεφάλι μια διάταξη που θα τον αναγκάζει να πληρώνει (μόνο αυτός!) ένα σωρό πρόστιμα.
Ο λόγος; Τίποτ” άλλο πέρα από την αλαζονεία των σουπερλιγκάδων και την εντύπωση που κυριαρχεί στο μυαλό τους, ότι με τις πλάτες που έχουν για να τους στηρίζουν, μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν σ” ένα πρωτάθλημα-τσιφλίκι.
Τώρα, καταλαβαίνουν ότι την πάτησαν. Γι” αυτό και η αμηχανία των… θεσμικών προέδρων, του Σαρρή, του Μόραλη και των «αρμόδιων οργάνων» τους, που ναι μεν απειλούν να ενημερώσουν τη FIFA και την UEFA, αλλά από την άλλη… κοκοκό! Ξέρουν πως δεν υπάρχει πρωτάθλημα αν βγάλουν απ” έξω Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ. Εδώ δεν τόλμησαν την άλλη φορά να πειράξουν τον ΟΦΗ κι έτρεχαν να ορίσουν μπαράζ στο κατακαλόκαιρο μαζεύοντας τους παίκτες από τις παραλίες…
Πηγή: efsyn.gr

Τους κάνει… πλάκα ο Ρανιέρι!!

Ο Κλαούντιο Ρανιέρι άφησε εκτός αποστολής τον Φαλκάο για το ντέρμπι της Νίκαιας στην έδρα της Νις και οι υπόλοιποι παίκτες της Μονακό τoν δικαίωσαν, αφού επικράτησαν… χαλαρά με σκορ 3-0.

Τους κάνει… πλάκα ο Ρανιέρι
Χωρίς βαθμολογικές απώλειες πέρασε η Μονακό από την έδρα της Νις, για τη 14η αγωνιστική.

Οι Μονεγάσκοι, ακόμη και με τον Ρανταμέλ Φαλκάο να παίρνει… ρεπό για δεύτερο σερί ματς από τον Κλαούντιο Ρανιέρι, επικράτησαν με σκορ 3-0 στο ντέρμπι της Νίκαιας και μείωσαν εκ νέου τη διαφορά από την πρωτοπόρο Παρί (παίζει την Τετάρτη στην έδρα της Εβιάν) στους δύο βαθμούς.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς και άνοιξαν το σκορ μόλις στο 5ο λεπτό με τον Ροντρίγκεζ. Στο 23' ο Ριβιέ με εξαιρετική κεφαλιά έκανε δύο τα τέρματα της ομάδας του, ενώ το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε ο Οκάμπος στο 89', εκμεταλλευόμενος τραγικό λάθος στην άμυνα της Νις.

Αναλυτικά η 16η αγωνιστική

Τρίτη(3/12, 20:00)

Λιλ- Μαρσέιγ 1-0
(90+1' Ρου)

Ναντ- Βαλενσιέν 2-1
(59' Μπεντουά, 89' Αριστεγουιέτα - 52' Σάεθ)

Νις-Μονακό 0-3
(5' Ροντρίγκεζ, 23' Ριβιέ, 89' Οκάμπος)

Τετάρτη(4/12, 20:00)

Αλαξιό- Μπαστιά
Γκινγκάμπ-Μπορντό
Μονπελιέ-Λοριάν
Ρεν-Σεντ Ετιέν
Σοσό-Ρεμς
Εβιάν-Παρί Σ. Ζ.(22:00)

Πέμπτη(5/12, 22:00)

Λιόν-Τουλούζ


Επόμενη αγωνιστική(17η)

Παρασκευή(6/12, 21:30)

Μαρσέιγ-Ναντ

Σάββατο(7/12, 21:00)

Παρί Σ. Ζ. – Σοσό(18:00)
Λοριάν-Ρεν
Ρεμς-Νις
Σεντ Ετιέν-Εβιάν
Βαλενσιέν-Γκινγκάμπ

Κυριακή(8/12)

Μπορντό-Λιλ(15:00)
Μπαστιά-Λιόν(18:00)
Τουλούζ-Μοντπελιέ(18:00)
Μονακό-Αζαξιό(22:00)
Πηγή: sport-fm.gr

Εκτός Κυπέλλου η Μπολόνια, πρόκριση για Πάρμα!!

Η Μπολόνια αποκλείστηκε από την συνέχεια του Κυπέλλου, με 2-1 από τη Σιένα στην παράταση. Προκρίσεις στους «16» για τις Πάρμα, Σπέτσια και Αβελλίνο.

Εκτός Κυπέλλου η Μπολόνια, πρόκριση για Πάρμα
Η Μπολόνια με βασικό τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο (αντικαταστάθηκε στο 67ο λεπτό), βρέθηκε πίσω στο σκορ, από το γκολ του Βαλιάνι στο 78’, αλλά ο Μοσκαρντέλι με ένα δικό του γκολ στο 85’ οδήγησε το ματς στην παράταση. Τελικά η Σιένα με ένα γκολ στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων στην παράταση, πήρε την πρόκριση, με λυτρωτή τον Μαροκινό, Φεντάλ.

Περίπατο έκανε η Πάρμα απέναντι στη Βαρέζε στο «Ένιο Ταρντίνι». Ο Χιλιανός, Χάιμε Βαλντές άνοιξε το σκορ στο 5’ για να έρθουν τα γκολ από τον Μουνάρι και τον Παλαντίνο για το 3-0. Ο Ρόσι στο 69ο έκανε το 4-0 και ο Νταμόντε στο 88’ σημείωσε το γκολ της τιμής για την Βαρέζε.

Η Σπέτσια μετέτρεψε τον αγώνα με την Πεσκάρα σε παράσταση για έναν ρόλο, αφού επικράτησε με 3-0. Ο Εμπάγκουα στο 8’ έκανε το 1-0, η Πεσκάρα μέσα σε ένα πεντάλεπτο 25’-30’ έμεινε με εννέα, λόγω αποβολών, των Ζούπαριτς και Κουτόλο. Ο Σανσοβίνι στο 45ο έκανε το 2-0 και ο Ρίβας στο φινάλε έγραψε το 3-0.

Η Αβελλίνο πέτυχε ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο και με τα τέρματα του Ντ’ Άντζελο στο 22ο λεπτό και του Καστάλντο στο 82ο πήρε το εισιτήριο για τη φάση των «16», απέναντι στη Φροζινόνε. Η τελευταία μείωσε σε 2-1 στο 90ο λεπτό με τον Τσιοφάνι.

Τα αποτελέσματα και οι αγώνες του 4ου γύρου, του Coppa Italia:

Σπέτσια – Πεσκάρα 3-0
(8’ Εμπάγκουα, 45’ Σανσοβίνι, 88’ Ρίβας)

Αβελλίνο – Φροζινόνε 2-1
(22’ Nτ’ Άντζελο, 82’ Καστάλντο – 90’ Τσιοφάνι)

Μπολόνια – Σιένα 1-2 (παράταση καν. αγώνας 1-1)
(85’ Μοσκαρντέλι -78’ Βαλιάνι, 120’+2’ Φεντάλ)

Πάρμα – Βαρέζε 4-1
(6’ Βαλντέζ, 52’ Μουνάρι, 58’ Παλαντίνο, 69’ Ρόσι – 88’ Νταμόντε)

Τετάρτη 4/12

Κιέβο – Ρετζίνα
Αταλάντα – Σασσουόλο
Ίντερ – Τραπάνι

Πέμπτη 5/12

Σαμπντόρια – Βερόνα

Στη φάση των «16» που θα διεξαχθεί στις 9 Ιανουαρίου περιμένουν τους αντιπάλους τους, Μίλαν, Νάπολι, Ρόμα, Γιουβέντους, Κατάνια, Λάτσιο, Φιορεντίνα, Ουντινέζε Πηγή: sport-fm.gr

Νίκη ανάσα με Σαμάκ...!

Με γκολ του Μαροκινού επιθετικού η Κρίσταλ Πάλας επιβλήθηκε 1-0 της Γουέστ Χαμ και ξεκόλλησε από τη τελευταία θέση της Πρέμιερ Λιγκ, στο ματς που άνοιξε την 14η αγωνιστική

Νίκη ανάσα με Σαμάκ...
Ένα από τα τελευταία της χαρτιά έπαιζε η Κρίσταλ Πάλας απένενατι στην Γουέστ Χαμ και τελικά η πρόσληψη του Τόνι Πουλις στην τεχνική ηγεσία απέδωσε σε πρώτη φάση καρπούς για τους «αετούς».

Οι γηπεδούχοι είχαν μόλις δύο νίκες στην Πρέμιερ και ο Σαμάκ είχε σημειώσει μόλις ένα γκολ και αυτό στις 24 Αυγούστου. Ωστόσο, χωρίς να προηγηθεί καν ευκαιρία και από μια εκτέλεση φάουλ ο Μαρουάν Σαμάκ πήρε την κεφαλιά μέσα στην περιοχή νικώντας τον Γιασκελάινερ και τους υπόλοιπους και έγραψε το 1-0 που έμελλε να είναι το τελικός σκορ, που έφερε της Κρίσταλ Πάλας στη προτελευταία θέση με τη Φούλαμ και άφησε τελυταία έστω και προσωρινά την Σάντερλαντ.

Όσο για την Γουέστ Χαμ φάνηκε γιατί φέτος δεν έχει πάρει ούτε βαθμό σε ματς που προηγείται ο αντίπαλος της στο σκορ!

Το πρόγραμμα της 14ης αγωνιστικής

Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

Κρίστλαν Πάλας-Γουέστ Χαμ 1-0(Σαμάκ 42΄)

Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013 (21:45)

Άρσεναλ-Χαλ Σίτι
Λίβερπουλ-Νόριτς
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Έβερτον
Σαουθάμπτον-Άστον Βίλα
Στόουκ Σίτι-Κάρντιφ
Σάντερλαντ-Τσέλσι
Σουόνσι-Νιούκαστλ
Φούλαμ-Τότεναμ (22:00)
Γουέστ Μπρομ-Μάντσεστερ Σίτι (22:00) Πηγή: sport-fm.gr

Μήνυση στον Σκούφαλη!

Στις δικαστικές αίθουσες θα λύσουν τις διαφορές τους ο Ανδρέας Πάτσης και ο Μανώλης Σκούφαλης μετά τις καταγγελίες του Έλληνα επιθετικού.

Μήνυση στον Σκούφαλη
Σύμφωνα με όσα είπε ο Σκούφαλης, ο πρόεδρος της Νίκης Βόλου μαζί με μπράβους του, απείλησαν να τον σκοτώσουν. «Δεν φεύγεις από εδώ», φέρεται να του είπαν αν δεν συμφωνούσε να λύσει τη συνεργασία του με την ομάδα, χωρίς να πάρει όλο το δεδουλευμένο ποσό.

Πλέον ο Ανδρέας Πάτσης που αρνείται το συγκεκριμένο περιστατικό κατέθεσε την Τρίτη μήνυση και αγωγή εναντίον του Σκούφαλη για συκοφαντική δυσφήμηση, ζητώντας να του επιδικαστεί το ποσό των 180.000 ευρώ.Πηγή: sport-fm.gr