Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

Η... μάχη των τεσσάρων για Μήτρογλου!!

Τέσσερις είναι οι ομάδες που θέλουν περισσότερο την απόκτηση του Μήτρογλου με το ενδεχόμενο συνάντησης για το συμβόλαιό του πριν τα Χριστούγεννα να παραμένει ορατό. Το Gazzetta έχει το ρεπορτάζ.
Από το Gazzetta.gr έχετε διαβάσει εδώ και αρκετό καιρό λεπτομερή ρεπορτάζ για τον Κώστα Μήτρογλου και το μέλλον του. Όπως σας είχαμε ενημερώσει από τον Νοέμβριο οι όποιες συζητήσεις, επαφές ή εξελίξεις για τον παίκτη επρόκειτο να δρομολογηθούν μετά τον αγώνα με την Παρί Σεν Ζερμέν. Η ατυχία όμως χτύπησε την πόρτα του διεθνούς φορ του Ολυμπιακού με τον σοβαρό τραυματισμό του.
Από την πρώτη κιόλας στιγμή άπαντες στην διοίκηση, από τον πρόεδρο της ομάδας μέχρι και το τελευταίο στέλεχος, είχαν επιδείξει πολύ έντονο προσωπικό ενδιαφέρον και ιδιαίτερη ευαισθησία πάνω σε αυτό το θέμα. Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που μίλησαν κατ' ιδίαν με τον Μήτρογλου για να του ευχηθούν ταχεία ανάρρωση και καλή δύναμη.
Ο παίκτης από την μεριά του αν και ειδικά τις πρώτες ώρες μετά τον τραυματισμό του ήταν απαρηγόρητος έδειξε πρωτοφανές πείσμα αλλά και αποφασιστικότητα. Ο Μήτρογλου έχει πολύ μεγάλη θέληση και δουλεύει πυρετωδώς μέσα από τις αποθεραπείες του και το πρόγραμμά του ώστε να γυρίσει το συντομότερο δυνατόν στα γήπεδα.
Όταν λοιπόν υπάρχει ένας τέτοιος τραυματισμός κυρίαρχο μέλημα όλων είναι να γίνει καλά ο παίκτης. Έτσι το οτιδήποτε άλλο περνάει σε δεύτερη μοίρα. Δεν αποκλείεται εάν ο «Μητρογκόλ» δεν είχε χτυπήσει να είχε ήδη γίνει μία νέα κουβέντα πάνω στο συμβόλαιό του και την ρήτρα του.
Μπορεί να μην υπάρχει αυτήν την στιγμή προγραμματισμένο ραντεβού ωστόσο ίσως λίγο πριν τις γιορτές να γίνει μία καινούρια συζήτηση πάνω στο συγκεκριμένο θέμα. Στο μέτωπο του εξωτερικού τώρα τέσσερις είναι κυρίως οι ομάδες που έχουν σε περίοπτη θέση στην λίστα τους τον Μήτρογλου.
Ο λόγος για τις Ντόρτμουντ, Άρσεναλ, Τότεναμ και Γουέστ Χαμ ενώ δεν θα πρέπει να αγνοηθεί και η περίπτωση της Φούλαμ που όμως δεν βλέπει το ίδιο «ζεστά» με τους άλλους συλλόγους τον Έλληνα άσο. Και τα τέσσερα σωματεία έχουν την οικονομική δυνατότητα να δώσουν τα 8 εκατ. ευρώ της ρήτρας.
Όμως κάπου εδώ προκύπτουν ορισμένα «αγκάθια». Στην Άρσεναλ ο Μήτρογλου αρέσει πάρα πολύ όμως ο Αρσέν Βενγκέρ έχει στην παρούσα φάση στο μυαλό του έναν άλλου τύπου και σωματοδομής σέντερ φορ. Η Γουέστ Χαμ θα μπορούσε να κλείσει και... σήμερα τον παίκτη με βάση τις επιθυμίες της όμως έχει πια περιορισμένο μπάτζετ και έτσι αφενός μεν δεν δίνει τα χρήματα που απαιτούνται ενώ αφετέρου δε το ιδανικό σενάριο για εκείνη θα ήταν δανεισμός με οψιόν αγοράς.
Κάτι που αποκλείεται να συμβεί. Περνάμε στην συνέχεια σε Ντόρτμουντ και Τότεναμ. Για τις δύο αυτές ομάδες τα... προβλήματα είναι κάπως λιγότερα. Και η Τότεναμ πάντως έχει ανοιχτεί αρκετά φέτος σε μεταγραφές και το σκέφτεται σοβαρά το εάν θα ανέβει σε τέτοια οικονομικά επίπεδα. Οι Γερμανοί από την άλλη συνεχίζουν να έχουν πολύ ψηλά στις προτιμήσεις τους τον παίκτη και ενώ δεν έχουν «θέμα» να πληρώσουν το ποσό που πρέπει για να τον κάνουν δικό τους.
Όλα τα παραπάνω σαφώς και δεν σημαίνουν πως ομάδες όπως οι Ίντερ και Λίβερπουλ δεν εξακολουθούν να έχουν τον παίκτη στην λίστα τους. Έτσι και αλλιώς οι επόμενοι μήνες για το μέλλον του Μήτρογλου θα είναι «καυτοί», ειδικά δε από την στιγμή που θα επανέλθει στα γήπεδα και θα αρχίσει να σκοράρει ξανά κατά... ριπάς...
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: