Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

Πονάει, αλλά αν το δούμε ψυχρά…!!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για την αποχώρηση του Λουτσιάνο Φιγκερόα που ήταν μονόδρομος για τον Παναθηναϊκό.
Καταλαβαίνω τον κόσμο του Παναθηναϊκού, που στενοχωρήθηκε, διότι ξαφνικά έφυγε από την ομάδα ένας από τους πιο ποιοτικούς παίκτες και ίσως ο πιο αγαπημένος της εξέδρας. Από κει και πέρα, όμως, όλοι επίσης πρέπει να καταλάβουν, ότι η αποχώρηση του Φιγκερόα ήταν μονόδρομος.
Όταν έρχεται ο παίκτης και σου λέει «μου δίνουν ένα τρομερό συμβόλαιο στην Μαλαισία είναι το τελευταίο της καριέρας μου και θέλω να πάω» και όταν φθάνει να σου πει ότι  «αν δεν με αφήσετε να φύγω δεν πρόκειται να παίξω εδώ και θα σταματήσω» τι περιθώρια έχεις; Να κρατήσεις έναν παίκτη, που δεν θέλει να μείνει; Δεν γίνεται.
Το μόνο που προσπαθείς είναι να πάρεις όσα χρήματα μπορείς από την αποχώρηση. Μην ξεχνάμε, ότι από τον Γενάρη ο Φιγκερόα μπορούσε να υπογράψει σε όποια ομάδα ήθελε, αφού το συμβόλαιό του έληγε το ερχόμενο καλοκαίρι. Τελικά από την πώληση του «Λούτσο» ο Παναθηναϊκός βάζει στο ταμείο 750.000 ευρώ και γλιτώνει άλλα 250.000 ευρώ από το συμβόλαιο του παίκτη που δέχθηκε να τα χαρίσει, προκειμένου να φύγει και να πάει στην Μαλαισία. Συνολικά 1 εκ. ευρώ. Το deal είναι σίγουρα πετυχημένο, αφού ο Παναθηναϊκός βγάζει ένα σημαντικό ποσό από έναν παίκτη, που έμεινε ελεύθερος τον Μάιο, δεν βρήκε την ομάδα, που ήθελε και επέστρεψε στον Παναθηναϊκό τον Σεπτέμβριο.
To timing της πώλησης πιστεύω ότι ενοχλεί τον κόσμο , απ’ότι καταλαβαίνω, αλλά οι μεταγραφές στην Μαλαισία τελειώνουν σήμερα και δεν υπήρχε κανένα περιθώριο. Αν φύγει από το μυαλό του καθένα η αγάπη για τον «Λούτσο» και κυρίως η ποιότητά του και το δει ψυχρά τότε ο Παναθηναϊκός βγάζει περίπου 1 εκ. ευρώ από ένα παίκτη, που είναι 32 χρονών.Θα πει κανείς γιατί το βλέπεις ψυχρά; Η απάντηση είναι απλή. Διότι θα πρέπει να καταλάβουμε ότι σήμερα στο ποδόσφαιρο το συναίσθημα δεν κυριαρχεί, όπως παλαιότερα.
Ο Φιγκερόα από την πρώτη ημέρα, που ήρθε έλεγε ότι είναι δεμένος με την ομάδα, ότι περνάει καταπληκτικά, ότι βρήκε τον εαυτό του και μόλις ήρθε μία πολύ μεγάλη πρόταση για τον ίδιο(εξαπλάσια από τις 200.000 ευρώ που έπαιρνε τον Παναθηναϊκό), κούνησε μαντήλι. Επαγγελματίας είναι καλά έκανε. Απλά ο κόσμος που δένεται τόσο πολύ με κάποιους παίκτες θα πρέπει να ξέρει ότι σήμερα πλέον δεν υπάρχει τόσο το συναίσθημα και μόνο την ομάδα πρέπει να αγαπάει και να λατρεύει διότι κανένας δεν είναι πάνω από την ομάδα.
Και κάτι άλλο για να κλείσω. Μακάρι να γίνει το μπάσιμο του Γιαννακόπουλου να μπουν εκατομμύρια ευρώ και ο Παναθηναϊκός να γίνει και πάλι κυρίαρχος. Μέχρι να γίνει αυτό, όμως και αν γίνει θα πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι ο Παναθηναϊκός είναι σε κίνδυνο και πρώτος στόχος είναι να πάρει την άδεια για να παίξει στην Ευρώπη, εφόσον τερματίσει στην πρώτη πεντάδα , η βγει στην Ευρώπη μέσω κυπέλλου. Και όταν βρίσκεσαι σε κίνδυνο είναι σημαντικό το 1 εκ. ευρώ .
Πολύ σημαντικό. Φυσικά η γνώμη μου είναι, ότι ο παίκτης θα πρέπει να αντικατασταθεί και να υπάρχει ακόμα μία λύση στην επίθεση πίσω από τον Μπέργκ. Και νομίζω ότι ήδη στον Παναθηναϊκό ψάχνονται διότι αυτή η ιστορία με τον Φιγκερόα είναι γνωστή εδώ και μία εβδομάδα(ετσι εξηγείται και το βίντεο που αναρτήθηκε στην Μαλαισία πριν λίγες ημέρες με τον Φιγκερόα και την μετακίνηση στη νέα του ομάδα. Ο παίκτης τους είχε πει ότι εύκολα, δύσκολα θα καταφέρει να πάει).
Τότε, που ο Λούτσο ενημέρωσε τον Νταμπίζα για την πρόταση από την Μαλαισία και την επιθυμία του να πάει. Τότε άρχισαν οι διαπραγματεύσεις και από τότε οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού έχουν στο μυαλό τους στο να ψάξουν τον επόμενο αφού έβλεπαν, ότι ο Φιγκερόα ήταν φευγάτος και ήδη το μυαλό του ήταν στην Μαλαισία και το πλουσιοπάροχο συμβόλαιο.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: