Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

Απ' το 1,6 συμβιβάστηκαν στο 1,45!!

Τι γλίτωσε ο Ολυμπιακός απ' τον τον συμβιβασμό με τον Θοδωρή Παπαλουκά; Ποιον έβγαλε κερδισμένο το deal; Διαβάστε το ρεπορτάζ!
Στις 5/8/13, η FIBA είχε εκδικάσει υπέρ του «Τεό» οφειλόμενα ύψους 1,61 εκ. ευρώ συν τους τόκους και τα δικαστικά έξοδα, αναγκάζοντας την πρώην ομάδα του να προσφύγει στο CAS.
Η προσφυγή αποσύρθηκε και στις 2/12/13, σχεδόν 4 χρόνια έπειτα το τέλος της συνεργασίας τους, ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε πως «η δικαστική διαμάχη με τον Θοδωρή Παπαλουκά τερματίστηκε οριστικά. Οι δύο πλευρές, με πνεύμα καλής διάθεσης και αμοιβαίας κατανόησης, συμφώνησαν να επιλύσουν το ζήτημα συμβιβαστικά και, ως εκ τούτου, η έφεση της ΚΑΕ Ολυμπιακός ενώπιον του CAS θα αποσυρθεί. Η ΚΑΕ Ολυμπιακός αναγνωρίζει την προσφορά του Θοδωρή Παπαλουκά στην ομάδα και του εύχεται να διατηρήσει την θετική παρουσία του στο χώρο του μπάσκετ και του αθλητισμού γενικότερα».
Στις 16/2/13 είχε προηγηθεί μία διαφορετικού ύφους ανακοίνωση, στην οποία η ομάδα κατηγορούσε τον παίκτη για αθέτηση της τότε φημολογούμενης συμφωνίας τους: «Ο Ολυμπιακός είχε κάνει συγκεκριμένη και οριστική συμφωνία με τον Θ. Παπαλουκά από τον Ιούνιο του 2010. Ο Παπαλουκάς είχε δεχθεί την μείωση της συνολικής αμοιβής του αναγνωρίζοντας την ανάγκη προσαρμογής του προϋπολογισμού της ομάδας στα νέα οικονομικά δεδομένα. Η συμφωνία αυτή υλοποιήθηκε για σχεδόν ενάμιση χρόνο χωρίς καμία επιφύλαξη ή διαμαρτυρία από την πλευρά του παίκτη. Άλλωστε, δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Ολυμπιακός έκανε προφορική συμφωνία με τον παίκτη. Η διοίκηση του Ολυμπιακού υπενθυμίζει οτι όταν ο Παπαλουκάς είχε μεταπηδήσει από την CSKA στον Ολυμπιακό, η απόφασή του αυτή βασίστηκε σε προφορική δέσμευση των εκπροσώπων της ομάδας, που φυσικά τηρήθηκε στη συνέχεια. Το γεγονός, τώρα, ότι ξαφνικά τον Σεπτέμβριο του 2012 ο Παπαλουκάς έκανε προσφυγή κατά του Ολυμπιακού αθετώντας την συμφωνία που έχει κάνει, δεν τον τιμά και "στιγματίζει" την ιστορία του στο Ελληνικό μπάσκετ».
Τι οδήγησε στην αλλαγή στάσης; Μόνο... 150.000 ευρώ!
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, τόσα γλίτωσε τον Ολυμπιακό o συμβιβασμός, αφού συμφώνησαν να καταβάλλει στον παίκτη εντός ενάμιση χρόνου λίγα περισσότερα από 1,45 εκ. ευρώ -χωρίς τους τόκους, οι οποίοι πάντα αποφεύχονται σε περίπτωση συμβιβασμού-  αντί του 1,61 εκ. ευρώ, όπως είχε αποφασίσει η FIBA. Πρόκειται συμβιβασμό της τάξεως περίπου του 90%, γεγονός που φανερώνει πόσο χαμένη θεωρούσε την υπόθεση η ομάδα.
Και μπορεί το CAS να μην είχε την ευκαιρία να αποφασίσει, αλλά ο Ολυμπιακός δεν απέφυγε την... ήττα. Και θα πληρώσει σχεδόν όλο το ποσό, και χρειάστηκε εμμέσως πλην σαφώς να ανακαλέσει τους προ μηνών χαρακτηρισμούς του σε βάρος του παίκτη. Απ' την άλλη, η διοίκηση του Ολυμπιακού και οι αδερφοί Αγγελόπουλοι απέφυγαν τον πιθανό ευρωπαϊκό διασυρμό μίας απόφασης του CAS σε βάρος τους.
Για τον Θοδωρή Παπαλουκά η νίκη έχει και μία διαφορετική παράμετρο, αφού απ' την εποχή που η ομάδα δεν ήθελε τον πληρώσει βρέθηκε να έχει λαμβάνειν το συγκεκριμένο ποσό, γλιτώνοντας και την πιθανή πολύμηνη διάρκεια της εκδίκασης της προσφυγής.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: