Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

Ο Λούτσο, ο Ντέμης και οι άλλοι...!!

Ο Λουτσιάνο Φιγκερόα άσκησε βέτο: «φεύγω ή σταματάω την μπάλα» και το gazzetta.gr παρουσιάζει ανάλογες περιπτώσεις!
Μέσα σε μια... νύχτα ο Λουτσιάνο Φιγκερόα αποχώρησε από τον Παναθηναϊκό με προορισμό την Τζοχόρ Ταρούλ Τακζίμ. Ο Αργεντινός στράικερ θα συνεχίσει την καριέρα του στη Μαλαισία και μπορεί οι «πράσινοι» να μην είχαν πρόθεση να τον δώσουν, το deal ωστόσο ήταν εν τέλει άκρως προσοδοφόρο τόσο για την ομάδα, όσο πολύ περισσότερο για τον παίκτη.
Ο Φιγκερόα πίεσε με όλες του τις δυνάμεις για το «ναι» του Παναθηναϊκού, φτάνοντας μάλιστα να προειδοποιήσει πως αν δεν γίνει δεκτή η πρόταση, θα σταματήσει το ποδόσφαιρο: «Είμαι σε μία ηλικία που ψάχνω ένα μεγάλο συμβόλαιο. Μου δίνουν καλά χρήματα και δεν μπορώ να αρνηθώ. Αν δεν με αφήσετε να φύγω, θα σταματήσω το ποδόσφαιρο», φέρεται να είπε ο Λούτσο.
Το gazzetta.gr με αφορμή αυτό παρουσιάζει ανάλογες περιπτώσεις που παίκτες άσκησαν βέτο, προτιμώντας να πάρουν μεταγραφή σε μια ομάδα, είτε το ήθελε ο σύλλογος που αγωνιζόντουσαν, είτε όχι!

Ντέμης: «Ή θα πάω στην ΑΕΚ ή θα μείνω στον Απόλλωνα»
Ο Ντέμης Νικολαΐδης αποτελεί το πιο τρανό παράδειγμα που μοιάζει με την περίπτωση του Λουτσιάνο Φιγκερόα. Ο νεαρός τότε παίκτης του Απόλλωνα είχε εντυπωσιάσει με τις ικανότητες του και το Δεκέμβριο του 1996 πολλές ομάδες θέλησαν να τον αποκτήσουν.
Η ΑΕΚ έκανε αρχικά μια προσπάθεια να τον αγοράσει, αλλά απέτυχε και εκεί εμφανίστηκε ο Ολυμπιακός.  Η διοίκηση των Πειραιωτών είχε συμφωνήσει με τον πρόεδρο του Απόλλωνα, Κώστα Αλαμάνο την ίδια στιγμή που η ΑΕΚ είχε συνάψει συμφωνία με τον Νικολαΐδη.
Το σίριαλ αυτό κράτησε τρεις μήνες με τον Ντέμη Νικολαΐδη τον Ιούλιο του 1996 να ασκεί βέτο: «Ή θα πάω στην ΑΕΚ ή θα μείνω στον Απόλλωνα». Τελικά, ο Ντέμης κατέληξε στην ΑΕΚ, λατρεύτηκε και μέτρησε πως ήταν από μικρό παιδί οπαδός της ΑΕΚ.

Ο «Λύμπε» προτίμησε τον Παναθηναϊκό
Την ίδια περίπου εποχή ο Νίκος Λυμπερόπουλος που αγωνιζόταν στην Καλαμάτα ήταν το μήλον της έριδος ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό. Ο πρόεδρος του συλλόγου της Μεσσηνίας, Σταύρος Παπαδόπουλος είχε υψηλότερη προσφορά από την ΑΕΚ, αλλά ο «Λύμπε» του εξέφρασε την επιθυμία του να πάει στο τριφύλλι με τον ισχυρό άνδρα της Καλαμάτας να του κάνει το χατίρι.
Το καλοκαίρι του 1996 ο Λυμπερόπουλος ήταν φαντάρος στο Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων του Πεζικού στην Καλαμάτα και έφυγε με λιμουζίνα από το στρατό για να πάει να υπογράψει στον Παναθηναϊκό.
Αξιοσημείωτο είναι πως ο Νίκος Λυμπερόπουλος φόρεσε στη συνέχεια την φανέλα της ΑΕΚ και αγαπήθηκε τόσο από τους φίλους της Ένωσης, όσο και του τριφυλλιού ενώ σήμερα έχει πόστο στον «δικέφαλο».

Ο «πράσινος» Στέλιος ζήτησε Ολυμπιακό
Τη σεζόν 1995-96, ο Στέλιος Γιαννακόπουλος έκανε εκπληκτικές εμφανίσεις με τη φανέλα του Πανηλειακού και είχε προσελκύσει το ενδιαφέρον των μεγάλων της εποχής. Δηλαδή της ΑΕΚ, του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού.
Ο Stelios φέρεται να είχε αποκαλύψει πως είναι Παναθηναϊκός, όμως, η επιθυμία του ήταν να μεταγραφεί στον Ολυμπιακό, όπως και έγινε!

Ο Κατσαβός δικαιώθηκε με ΑΕΚ
Ο Ευρυπίδης Κατσαβός την περίοδο 1996-97 ήταν ο βασικός μεσοαμυντικός της Βέροιας και οι εμφανίσεις του έκαναν τις ΑΕΚ, Ολυμπιακό, Άρη και ΠΑΟΚ να χτυπήσουν την πόρτα του συλλόγου της Ημαθίας.
Τον Δεκέμβριο του 1996 ο Κατσαβός εκδήλωσε στον πρόεδρο της Βέροιας, Βασίλη Τσιαμήτρο την επιθυμία του να μεταγραφεί στην ΑΕΚ, όμως, ο ισχυρός άνδρας αντί να αφουγκραστεί τον παίκτη του, τον έθεσε εκτός αγωνιστικής δράσης για τους επόμενους έξι μήνες και κατέθεσε στην ΕΠΑΕ αίτηση διακοπής συμβολαίου.
Το καλοκαίρι του 1997 ο Κατσαβός δικαιώθηκε στην επιτροπή επίλυσης οικονομικών διαφορών και έκανε την επιθυμία του πραγματικότητα, αφού κατέληξε στην ΑΕΚ.

Ο Αβραάμ διάλεξε... λιμάνι
Ο Αβραάμ Παπαδόπουλος φαινόταν από το 2008 πως θα είναι ο κεντρικός αμυντικός της Εθνικής Ελλάδος τα επόμενο χρόνια. Ο στόπερ του Άρη δεν πρόκειται να καθόταν για πολύ στη Θεσσαλονίκη και ήταν θέμα χρόνου να κατηφόρισε στην Αθήνα.
Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός διεκδικούσαν τον παίκτη με τους πράσινους να βρίσκονται πρώτη στην κούρσα βήμα από την απόκτηση του, όμως, στην τελευταία στροφή ο Αβραάμ διάλεξε να αγωνιστεί με τα «ερυθρόλευκα».
Το τριφύλλι τα είχε βρει σε όλα με τους Θεσσαλονικείς, αλλά ο παίκτης προτίμησε το ιμάνι! Ο Ολυμπιακός έδινε τα ίδια χρήματα με τον Παναθηναϊκό στον Άρη (2,5 εκατ. ευρώ).

Κωνσταντινίδης όπως Κατσαβός
Ο Σωτήρης Κωνσταντινίδης την χειμερινή μεταγραφική περίοδο του 1999 είχε προτάσεις από την ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό. Ο μεσοεπιθετικός του Ηρακλή είπε στον πρόεδρο του συλλόγου της Θεσσαλονίκης, Πέτρο Θεοδωρίδη πως θέλει να φορέσει την φανέλα με τον «δικέφαλο» στο στήθος.
Ο Θεοδωρίδης δεν τον άκουσε και τον άφησε έξι μήνες εκτός αγωνιστικών χώρων καταθέτοντας αίτηση διακοπής συμβολαίου. Το καλοκαίρι του 1999 ο  Σωτήρης Κωνσταντινίδης δικαιώθηκε από την επιτροπή επίλυσης οικονομικών διαφορών και κατέληξε στην ΑΕΚ.
Ο Μάνταλος της ΑΕΚ
Ο Πέτρος Μάνταλος εξέπληξε άπαντες να προτιμήσει το καλοκαίρι να υπογράψει στην ΑΕΚ και όχι στον Ολυμπιακό. Ο άσος της Ξάνθης θα αγωνίζεται από του χρόνου με τη φανέλα της Ένωσης (λογικά στη Football League) και προτίμησε την ομάδα της Γ' Εθνικής από τον πρωταθλητή Ολυμπιακό.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: