Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Παπαδόπουλος : «Το μοντέλο της λέσχης απέτυχε»

Ο πρόεδρος του Α.Σ. Άρης, Νίκος Παπαδόπουλος, φιλοξενήθηκε στο «Αθλητικό Metropolis» και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» και μίλησε για την εκδήλωση του Άρη που πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο Σάββατο ενόψει των γενεθλίων του Άρη, ενώ παράλληλα υπογράμμισε πως το μοντέλο της λέσχης απέτυχε.

Για το ότι η εκδήλωση έγινε 16 μέρες νωρίτερα:
«Επειδή την 25η Μαρτίου υπάρχουν παρελάσεις και πολλοί αθλητές συμμετέχουν στις παρελάσεις αλλά και για το γεγονός ότι πέρσι είχαν γίνει και πολλά επεισόδια στην παρέλαση, σκοπός μας ήταν να βρούμε μια μέρα που να βολεύει και το ποδοσφαιρικό τμήμα αλλά και το μπασκετικό. Γι? αυτό επιλέξαμε αυτήν τη μέρα. Να προσθέσουμε επίσης ότι είχαμε την καθιερωμένη βασιλόπιτα η οποία ήταν προγραμματισμένη να γίνει τον Ιανουάριο αλλά λόγω του απροσδόκητου χαμού του Άγγελου Τσιπούρα περιμέναμε να περάσουν 40 μέρες. Θέλαμε να συμμετέχουν όλοι οι αθλητές μας και ιδιαίτερα του μπάσκετ και του ποδοσφαίρου».


Για το κλίμα που υπήρχε στην εκδήλωση:
«Θα μπορούσαμε να την είχαμε αναβάλει την εκδήλωση λόγω του κακού αποτελέσματος στη Βέροια, κανείς δεν είχε καλή διάθεση αλλά θεωρούμε ότι εμείς έπρεπε να περάσουμε ένα μήνυμα ώστε να συσπειρωθούμε και να στηρίξουμε το ποδοσφαιρικό τμήμα. Θεωρήσαμε ότι η εκδήλωση αυτή έστω και σε μια δύσκολη στιγμή έπρεπε να γίνει. Ήταν όλη η Αρειανή οικογένεια εκεί απ? όλα τα τμήματα. Και το μήνυμα που έστειλαν και οι ομιλούντες ήταν ότι ο Άρης πρέπει να συσπειρωθεί και να είναι δυνατός».

Για την κατάσταση που επικρατεί στα τμήματα του Άρη και αν φτάνει μόνο η συσπείρωση για να λυθούν τα προβλήματα:

«Να ξεκαθαρίσουμε κάτι, οι διοικήσεις που υπάρχουν στο ποδόσφαιρο το μπάσκετ και τον ερασιτέχνη κάνουν αγώνες για να λύσουν τα προβλήματα που υπάρχουν. Τη διάθεση και την ψυχολογία του κόσμου την κάνει αν η ομάδα έχει αγωνιστική επιτυχία ή όχι. Ο κόσμος έχει κάθε δίκαιο να έχει παράπονα και να φωνάζει. Αν θέλουμε να προχωρήσει η ομάδα θα πρέπει όλοι να τη στηρίξουμε για να επιτευχθούν οι στόχοι της. Ο Άρης είναι μεγάλος γιατί έχει μεγάλο κόσμο».
Για τα λάθη που έγιναν στο παρελθόν:
«Αυτό έχει να κάνει με το γενικότερο μοντέλο και τη δομή διοίκησης που έχει ο ποδοσφαιρικός Άρης. Το μοντέλο της λέσχης ενώ φαίνεται πολύ καλό θεωρητικά, δυστυχώς είδαμε ότι εκ του αποτελέσματος έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα και δεν υπήρχε ο κατάλληλος έλεγχος με τη λειτουργία που είχε η λέσχη στις διοικήσεις της ΠΑΕ Άρης ώστε να μην γίνονται λάθη.
Το μοντέλο σαν κοινωνία μελλών με τη στήριξη των οπαδών είναι πολύ επιτυχημένο στο εξωτερικό, εδώ βλέπουμε δυστυχώς ότι βάση των αποτελεσμάτων και της πολιτικής που υπήρχε στην ΠΑΕ, σε μεγάλο βαθμό να έχει αποτύχει».



Για το αν ο Α.Σ. συμμετέχει και βοηθάει το ποδοσφαιρικό τμήμα:
«Ο Α.Σ. στηρίζει στο βαθμό αλλά και με τον τρόπο που μπορεί, θεσμικά υπάρχει παρέμβαση, υπάρχει εκπρόσωπος και το έχει κάνει και τη χρονιά που διανύουμε ώστε να λυθούν κάποια προβλήματα. Για να πάνε καλά τα πράγματα στο ποδοσφαιρικό τμήμα χρειάζεται συστράτευση όλων των φορέων του συλλόγου».

Για τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ερασιτέχνης και που οφείλονται αυτά:
«Έχει να κάνει με το πρόβλημα στην ΠΑΕ Άρης, 100%. Με τα ποσοστά που έχει ο ερασιτέχνης, με τις μετοχοποιήσεις που κάναμε στο παρελθόν με τις υποχρεώσεις που είχε η ΠΑΕ στον Α.Σ. Άρη, τα παραχωρητήρια που δίνουμε στο γήπεδο. Έχει να κάνει όμως και με τη γενικότερη οικονομική κατάσταση που βρίσκεται η ελληνική οικονομία αλλά το μεγαλύτερο ποσοστό έχει να κάνει με ην ΠΑΕ Άρης και τα έσοδα που προσδοκά κάθε χρόνο ο ερασιτέχνης από την ΠΑΕ».


πηγή: metrosport.gr
 


Δερμιτζάκης: «Θέλουμε να είμαστε ανώτεροι»

Για την ήττα από τον Αστέρα Τρίπολης και πόσο στοίχισε στην ομάδα του, μίλησε σε ραδιοφωνικό σταθμό της Αθήνας, ο προπονητής του Πανθρακικού, Παύλος Δερμιτζάκης.

«Το να πηγαίνεις να παίξεις με αντίπαλο όπως ο Αστέρας, μία από τις καλύτερες ομάδες της Σούπερ Λίγκας και έχεις πάρα πολύ καλή εικόνα στο πρώτο ημίχρονο, χωρίς όμως να πετυχαίνεις γκολ και να χάνεις στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων μένει πικρία. Θα μπορούσαμε να πάρουμε κάτι αλλά δεν το κάναμε. Όταν μια ομάδα έχει την δυνατότητα να καθαρίσει ένα ματς στο πρώτο ημίχρονο, ξοδέψαμε πάρα πολύ ενέργεια στο πρώτο μέρος. Γι? αυτό το λόγο έπρεπε να πάρουμε ένα προβάδισμα, δεν το κάναμε, ο Αστέρας πίεσε με τις αλλαγές και εμείς αρχίσαμε να θέλουμε να κρατήσουμε το ισόπαλο αποτέλεσμα» είπε αρχικά ο τεχνικός της ομάδας της Κομοτηνής.

Ενώ στάθηκε και στο ακυρωθέν γκολ του Πανθρακικού: «Σημαντικό ρόλο έπαιξαν οι καθυστερήσεις, γιατί στο 91? πετύχαμε κανονικό γκολ που θα μας πήγαινε στον παράδεισο και θα κάναμε σημαντικό βήμα και στο επόμενο λεπτό χάσαμε το γκολ. Δεν το έχουν πει πάρα πολλοί για το γκολ αυτό. Αν ήταν άλλη ομάδα ή άλλος προπονητής θα μιλούσαν για αλλοίωση αποτελέσματος. Δεν βγάζουμε ανακοινώσεις και δεν λέμε τίποτα, σεβόμαστε την Σούπερ Λίγκα. Θέλουμε να είμαστε ανώτεροι και προσπαθούμε να περάσουμε άλλα ήθη και έθιμα».

Για τη συνέχεια του πρωταθλήματος:«Η απόδοση της ομάδας είναι τέτοια που μας αφήνει να ελπίζουμε. Υπάρχουν πέντε αναμετρήσεις όπου μπορούμε να πάρουμε βαθμούς. Τα τρία παιχνίδια είναι με ομάδες που έχουν ίδιο στόχο. Πρέπει να κερδίσουμε στην έδρα μας για να έχουμε πετύχει τον στόχο μας. Αλλά και στο Χαριλάου και στο ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ θα πάμε για τη νίκη».

Για τον Λεβαδειακό, τόνισε: «Η εικόνα που έχει ο Λεβαδειακός δεν ταιριάζει με τον πρώτο γύρο. Και η απόδοση της ομάδας δεν είναι καλή. Έχει όμως βαθμούς που πρέπει να προσέξει αλλά είναι σε καλύτερη μοίρα από άλλες ομάδες».

Μόνο ο Περόνε εκτός!

Σε ρυθμούς Κυπέλλου έχει μπει ο Αστέρας Τρίπολης, ο οποίος την ερχόμενη Πέμπτη αντιμετωπίζει τον Πλατανιά.

Ο Σάκης Τσιώλης έχει όλους τους ποδοσφαιριστές του ετοιμοπόλεμος, πλην τον Εμάνουελ Περόνε ο οποίος βρίσκεται στο στάδιο αποθεραπείας και τις επόμενες ημέρες θα υποβληθεί σε νέες εξετάσεις προκειμένου να διαπιστωθεί, αν όλα βαίνουν καλώς.

Αύριο η ομάδα θα συνεχίσει την προετοιμασία της , ενώ η αποστολή για τον αγώνα κόντρα στους Κρητικούς, αναμένεται να ανακοινωθεί από τον Σάκη Τσιώλη την Τετάρτη.


πηγή: metrosport.gr
 


Αιρετή διοίκηση στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ!!

Ο Ιβάν Σαββίδης πιστός στις εξαγγελίες του προχωρά σε ένα ακόμη ουσιαστικό βήμα. Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ από τις 2 Απριλίου δε θα έχει πλέον διοίκηση Πρωτοδικείου αλλά ΑΙΡΕΤΗ! Η ΠΑΕ πριν από λίγο ανακοίνωσε πως στις 2 Απριλίου θα διεξαχθεί γενική συνέλευση των μετόχων της με θέμα την εκλογή νέας διοίκησης.

Η απόφαση του Ιβάν Σαββίδη να προχωρήσει σε αιρετή διοίκηση δεν είναι τυχαία. Όλα δείχνουν ότι σύντομα η ΠΑΕ θα απαλλαγεί από τον βραχνά των χρεών προς το Δημόσιο που ήταν και το μεγάλο αγκάθι όλα αυτά τα χρόνια στην ΠΑΕ.


πηγή: metrosport.gr
 

Θέος: «Πετύχαμε γκολ από δουλεμένες φάσεις του νέου προπονητή»

Ο βοηθός προπονητή του Άρη, Τάσος Θέος, φιλοξενήθηκε στο «Αθλητικό Metropolis» και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» και μίλησε για το πως έζησε αυτό το κρίσιμο Σαββατοκύριακο με την πρώτη ομάδα του Άρη, για το τι λειτούργησε και η ομάδα ξέσπασε αλλά και για το τι πρέπει να περιμένει για τα παιχνίδια που απέμειναν.

Για το αν συνεχίσει στην Κ17:

«Απ' τη στιγμή που καλέστηκα απ' τη διοίκηση την Παρασκευή, επικεντρωνόμαστε μόνο στην πρώτη ομάδα. Πρέπει να βγει η φετινή σεζόν με επιτυχία. Ο νέος προπονητής κοιτάει την παραμικρή λεπτομέρεια, γιατί το παραμικρό λάθος πλέον μπορεί να μας στοιχίσει.»

Για το πως έζησε αυτό το Σαββατοκύριακο στη μεγάλη ομάδα του Άρη:

«Από το βράδυ της Δευτέρας ήταν πολύ δύσκολα τα πράγματα. Δεν είχε σκεφτεί κανείς στην ομάδα ότι θα χάναμε από την Βέροια. Μέσα στην βδομάδα η διοίκηση προσπάθησε να αλλάξει το κλίμα με την έλευση του νέου προπονητή και φώναξαν και έμενα για να βοηθήσω όσο μπορώ.»

Για το που εστίασαν περισσότερο με τον Σούλη Παπαδόπουλο:

«Πρώτα έκανα μια ενημέρωση στον προπονητή για όλα τα θέματα της ομάδας. Είδαμε dvd του αντιπάλου και το Σάββατο ο κόουτς άρχισε διάφορα τετ α τετ με όλους τους παίκτες.»

Για το τι λειτούργησε και ο Άρης ξέσπασε:

«Σίγουρα λειτούργησε το ψυχολογικό κομμάτι του καινούργιου προπονητή. Πετύχαμε γκολ από δουλεμένες φάσεις του προπονητή και είχαμε και τύχη. Στα εντός έδρας παιχνίδια ο κόσμος σπρώχνει κυριολεκτικά την ομάδα και βοηθάει πάντα. Οι παίκτες που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στον Άρη, γνωρίζουν ότι η ομάδα είναι σε ένα τεντωμένο σχοινί και ακροβατεί, είναι συνειδητοποιημένοι.»

Για το τι πρέπει να περιμένει ο Άρης για τα παιχνίδια που απέμειναν:

«Δεν έχουμε περιθώρια να περιμένουμε κάτι από τους άλλους αντιπάλους. Πρέπει να πάρουμε όλα τα ματς ένα- ένα και να μην χάσουμε βαθμούς.»


Τέλος για την Κ- 17 πρόσθεσε:

«Φέτος είδαμε για πρώτη φορά 7-8 παίκτες από την Κ- 20 να πάνε στην μεγάλη ομάδα. Αυτό μας ικανοποίησε όλους αλλά τα παιδιά ήταν άτυχα λόγω των οικονομικών προβλημάτων. Παρ? όλα αυτά όμως στάθηκαν πολύ καλά. Στην Κ- 17 υπάρχει μεγάλο ταλέντο και όταν βρεθεί ένας κορμός από την Κ- 17 και την Κ- 20, τότε ο Άρης θα πανηγυρίσει έναν τίτλο.»


πηγή: metrosport.gr
 


Δαμανάκης: «Ο ΠΑΟΚ θα πάρει φέτος το Κύπελλο»

Ο βετεράνος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Γιάννης Δαμανάκης, φιλοξενήθηκε στο «Αθλητικό Metropolis» και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» και μίλησε για το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον Πλατανιά, την άδικη όπως χαρακτήρισε αποβολή του Σαλπιγγίδη αλλά και για τον Άγγελο Αναστασιάδη.


Για το παιχνίδι του ΠΑΟΚ κόντρα στον Πλατανιά:

«Ήταν ένα καλό παιχνίδι, για εμάς τους Χανιώτες που έχουμε να δούμε καιρό καλή μπάλα. Κέρδισε ο πιο σοβαρός και ο πιο έμπειρος. Ο Πλατανιάς είχε μια άκαρπη υπεροχή. Οι μεγάλες ομάδες θέλουν δύο ευκαιρίες για να τελειώσουν το παιχνίδι».

Ο ΠΑΟΚ φέτος είναι μια ομάδα με καλούς παίκτες, πειθαρχημένη και του χρόνου σίγουρα και με κάποιες προσθήκες θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο.

Ο ΠΑΟΚ είναι μια μεγάλη ομάδα. Στο παρελθόν έχουμε χάσει πρωταθλήματα από μικρές ομάδες. Ο ΠΑΟΚ το Σάββατο μπήκε για να κερδίσει, πήρε αυτό που ήθελε. Είχαμε κάποια θέματα με τις κόκκινες αλλά για μένα ήταν απαράδεκτο από τον διαιτητή».

Για τη φάση της αποβολής του Σαλπιγγίδη τόνισε:

«Ήμουν παρά πολύ κοντά, σχεδόν 10 μέτρα από το περιστατικό. Ο Σαλπιγγίδης έκανε μια κίνηση χωρίς πρόθεση. Ο Δημήτρης πρέπει να έχει ειδική μεταχείριση γιατί είναι ένας εξαίρετος άνθρωπος και δεν πρέπει να έχει αυτή τη μεταχείριση από τους διαιτητές. Δεν είχε κανένα σκοπό να μουντζώσει, δεν ήταν ανοιχτή η παλάμη του. Αν τον απέβαλε γιατί τον μούντζωσε, τότε κακός τον απέβαλε. Θεωρώ άδικη την αποβολή του».

Για τον Πλατανιά είπε:

«Έχω μιλήσει με τον Άγγελο και βρεθήκαμε και πριν το ματς στα αποδυτήρια. Έχει καλή ομάδα και προσπαθεί να παίζει ωραίο ποδόσφαιρο. Έχει όμως ένα κενό στη μέση της άμυνας. Από εκεί δέχονται τα περισσότερα γκολ. Αν καταφέρει να κερδίσει την Κυριακή πιστεύω ότι θα πάνε καλά τα πράγματα. Δεν έχει φιλάθλους η ομάδα γιατί δεν είναι η ομάδα της πόλης».

Για τον Αναστασιάδη και το αν έχουν βρεθεί στο διάστημα που βρίσκεται στην Κρήτη:

«Έχουμε μιλήσει και στη διάρκεια θα βρεθούμε και από κοντά, δεν έχουμε πρόβλημα με τον Άγγελο. Έχει πίεση αυτή τη στιγμή και τον καταλαβαίνω απόλυτα.

Έχει ποδοσφαιριστές που είναι μεν καλή αλλά όχι για τη Σούπερ Λίγκα. Είναι καλοί αλλά δεν μπορούν να αποδώσουν αυτό που πρέπει για τη Σούπερ Λίγκα».

Για το ενδεχόμενο να υπάρχουν τρεις ομάδες από την Κρήτη του χρόνου στη Σούπερ Λιγκ:

«Είναι η συγκυρία, μακάρι να γίνει. Ο Πλατανιάς είναι υγιής ομάδα, ο ΟΦΗ απ? ότι γνωρίζω έχει οικονομικά πρόβλημα, για τον Εργοτέλη δεν ξέρω. Μακάρι του χρόνου ο ΠΑΟΚ να κατέβει τρεις φορές στην Κρήτη και αν τον δω τρεις φορές».

Για τη συζήτηση που είχε με τον Ιωσηφίδη:

«Ο Κώστας μου είπε ότι θέλει να ξεχάσει τα παλιά. Έχουν μπει ξένοι άνθρωποι στην ομάδα και έχουν αλλάξει όλα προς το καλύτερο».

Τέλος, εμφανίστηκε αισιόδοξος για την κατάκτηση του Κυπέλλου:

«Ο ΠΑΟΚ θα πάρει φέτος το Κύπελλο».







πηγή: metrosport.gr