Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Κιμπάρης, ντερβισόπαιδο και καραμπουζουκλής!

Ο Δημοσθένης Καρμοίρης γράφει για το «κόκκινο» πάρτι γενεθλίων-τίτλου με την ΑΕΚ στη… μέση ως εύπεπτο μεζεδάκι που συνδυάστηκε με το ιδανικότερο come back του «μάγκα» Αβράμη, αλλά και για το νόημα του φιλιού του Ιμπαγάσα στον MVP Όταν ο Κορδέρο πηγαίνει στον πάγκο ως αλλαγή βαδίζοντας σε πολύ αργό tempo σαν να κέρδιζε το ματς η ομάδα του, αλλά η προφανής καθυστέρηση του Ισπανού είχε σκοπό να μην ανοίξουν κι άλλο οι ασκοί του Αιόλου και επαληθευτεί το περιπαικτικό σύνθημα που ακούστηκε στο 3-0: «Πέσε κάτω, ΑΕΚάρα, γιατί έεε, γιατί έεε-ρχεται 6άρα»…
Όταν αυτό που «βγαίνει» από τις δηλώσεις του Λίνεν και των παικτών της «Ένωσης» στο post game, είναι μια… αγαλλίαση που η ομάδα τους γλίτωσε ντροπιαστική ήττα, έχοντας «σκαπουλάρει» τη βραδιά με ένα αρκετά βαρύ σκορ, ωστόσο όμως και στο όριο της ταχείας λήθης για να πάει παρακάτω και να κοιτάξει τα πραγματικά ντέρμπι που την αφορούν – όπως π.χ. το επόμενο με τη Βέροια – ούτως ώστε να αποφύγει να… χορέψει το χορό του Ζαλόγγου…
… Ε, τότε, αυστηρή ποδοσφαιρική κριτική δεν μπορεί να σταθεί, για έναν αγώνα που ο Ολυμπιακός τον κέρδισε για… πλάκα, χωρίς να ανεβάσει στροφές στις μηχανές του, αρκούμενος στην τεράστια διαφορά κλάσης και εμπειρία των παικτών του.
Ουσιαστικά οι «ερυθρόλευκοι» ικανοποίησαν τον κόσμο τους και τίμησαν την 88η επέτειο των γενεθλίων τους, την ώρα που το… κοντέρ έγραψε «40» - τον μυθικό αριθμό πρωταθλημάτων τους – βάζοντας τρία γκολάκια, ένα ακόμα που ακυρώθηκε και έχοντας και ένα δοκάρι, μέσα από κάποια λίγα (και καλά) ξεσπάσματα που χανόταν το τόπι, αλλά και χωρίς να πολύ-κοπιάσουν είναι η αλήθεια.
Το γρήγορο προβάδισμα του Ολυμπιακού, η πασιφανής ανωτερότητα του-πειστήριο της έλλειψης ανταγωνισμού από οποιονδήποτε στην Ελλάδα και οι απουσίες της ΑΕΚ, ευνόησαν τις συνθήκες εξέλιξης σε διά περιπάτου επικράτηση των πρωταθλητών 2012-13. Των απόλυτων κυρίαρχων της κορυφής επί δύο ποδοσφαιρικές δεκαετίες στη χώρα μας! Αφού, μη ξεχνιόμαστε, οι «ερυθρόλευκοι» εξασφάλισαν το 15ο τρόπαιο στα τελευταία 17 χρόνια. Σπάνια κατάκτηση-ρεκόρ, ένα (ακόμα) Θρυλικό επίτευγμα, εφάμιλλο και αντάξιο της «αυτού μεγαλειότητας» του ονόματός τους!..
Υπέρ-πολύτιμος για το ποδόσφαιρο
Ο Ολυμπιακός, η Εθνική Ομάδα και το ελληνικό ποδόσφαιρο, ξέχωρα από όλα τα παραπάνω, έχουν κάθε λόγο να αισθάνονται ευτυχείς και κερδισμένοι από τον πρωταγωνιστικό ρόλο του Αβραάμ Παπαδόπουλου στο παιχνίδι. Ο μεγάλος αρχηγός, η ψυχάρα των Πειραιωτών, ήταν το μεγάλο όφελος, το σπουδαίο κέρδος κατά την άποψη μου στο ματς. Και δεν ήταν διόλου τυχαίο το φιλί του Ιμπαγάσα, μαζί με μια ζεστή αγκαλιά στον Μακεδόνα αμυντικό, στους πανηγυρισμούς του πρώτου γκολ. Ο σπουδαίος αυτός Αργεντινός άσος δεν θυμάμαι άλλη φορά να έχει γλεντήσει τόσο πολύ στον Ολυμπιακό. Τώρα ήταν καθαρά για την πάρτη του Αβραάμ. Κι αυτό λέει πολλά όταν ο «Κάνιο» τρέχει από τον πάγκο στο τερέν για χάρη ενός άλλου ποδοσφαιριστή…
Ο διεθνής στόπερ είχε μια πελώρια ατυχία το περασμένο καλοκαίρι, που αν δεν υπήρχε η σωστή διαχείριση από τον Ολυμπιακό στο χρόνο επιστροφής του στα γήπεδα - έτσι όπως έπρεπε, εννοώ, για να μην ελλοχεύσει ο κίνδυνος του ρίσκου – αν δεν βιαζόταν, ούτε ο ίδιος, ούτε και η ομάδα (ιατρικό επιτελείο, τεχνικό τιμ, διοίκηση) να ξαναμπεί πραγματικά σιδερένιος στα γήπεδα, ίσως να έμπαινε όλη η καριέρα του σε περιπέτειες!
Υπομονετικός ο Αβράμης, πεισματάρης, δυνατός στην ψυχή και το σώμα, επαγγελματίας σωστός και μαζί του, στο πλευρό του, ο Ολυμπιακός και ο κόσμος, γύρισε πανηγυρικά, ιδανικά και ονειρεμένα στην ενεργό δράση. Η «πολυτιμότητά του» στη νίκη επί της ΑΕΚ είναι το ψυχολογικό και ουσιαστικό «όχημα» για να ξαναπιάσει τη σταδιοδρομία του από εκεί που την άφησε. Από το σπουδαίο και το καλό ως ορμητήριο, για το σπουδαιότερο, το καλύτερο, το λαμπρό.
Αυτό που πραγματικά είναι και του αξίζει του Παπαδόπουλου. Για να τον απολαμβάνει πολλά χρόνια ο Ολυμπιακός και το εθνικό μας συγκρότημα.
Υ.Γ.: Μύλος στην ουρά της βαθμολογίας, με την τελική έκβαση δύσκολο να προκύψει προτού παιχτεί και η τελευταία αγωνιστική. Από τον Λεβαδειακό και κάτω, η δαμόκλειος σπάθη κρέμεται πάνω από τα κεφάλια όλων. Για άλλους πιο απειλητικά και για άλλους ελαφρώς λιγότερο. Με την Κέρκυρα πιθανά υποβιβασμένη – αν δεν προκύψουν… θαύματα – αναζητείται ο δεύτερος που θα μας… χαιρετάει του χρόνου από τη Football League.


πηγή: sportdog.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: