Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Έξαλλος ο Λίνεν!

Εκνευρισμένος με την διαιτησία του Γιάχου αλλά και για την κίτρινη κάρτα στον Κορδέρο, εμφανίστηκε στην συνέντευξη Τύπου ο προπονητής της ΑΕΚ, Έβαλντ Λίνεν.

Έξαλλος ο Λίνεν
Η κίτρινη κάρτα του Γιάχου στον Κορδέρο εκνεύρισε τον Έβαλντ Λίνεν και ο Γερμανός στάθηκε σε αυτήν, στην συνέντευξη Τύπου, μετά την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό. Ακόμα, ο Λίνεν, στάθηκε στην εικόνα που έδειξε η ομάδα του στο «Γ. Καραϊσκάκης» αλλά και για την τακτική που ακολούθησε, αναφερόμενος στα όσα τον έκαναν να αφήσει τον ρόμβο.

«Είναι δύσκολο να συγχαρώ τον αντίπαλο προπονητή, γιατί δεν βρίσκεται εδώ. Είναι στο γήπεδο ακόμα και πανηγυρίζει για το πρωτάθλημα. Για μας νομίζω ότι αξίζαμε κάτι παραπάνω από αυτά που δείξαμε. Μπορούσαμε να αποφύγουμε τα πρώτα δύο γκολ, από στημένες φάσεις. Δεν είχε ο Ολυμπιακός πολλές φάσεις. Είχαμε καλή οργάνωση στην άμυνα, καλύτερη από το παιχνίδι με τον Παναθηναικό, αλλά ο Ολυμπιακός είναι καλύτερη ομάδα από τον Παναθηναϊκό. Είχαμε δύο πολύ μεγάλες ευκαιρίες. Στο πρώτο ημίχρονο, με τον Ρίκκα να πασάρει στον Φούντα. Ο Φούντας είναι ένας νεαρός και άπειρος παίκτης, θα μπορούσε να κερδίσει κάποια μέτρα ακόμα και να πλησιάσει πιο κοντά στο τέρμα. Και στο δεύτερο ημίχρονο ο Κορδέρο είχε μεγάλη ευκαιρία να σκοράρει.

Όπως συνέβη και με τον Παναθηναϊκό, που ο Κατίδης έχασε την ευκαιρία. Δεν σκοράραμε και μετά δεχτήκαμε πάλι γκολ από στημένη φάση. Δεν σταθήκαμε καθόλου καλά στα στημένα του Ολυμπιακού. Γενικά νομίζω ότι μπορούμε να φύγουμε με το κεφάλι ψηλά, γιατί οι παίκτες έκαναν το καλύτερο. Είμαι ικανοποιημένος από την αμυντική λειτουργία της ομάδας. Προσπαθήσαμε να παίξουμε ποδόσφαιρο. Τα παιδιά έκαναν τα πάντα. Είχαμε καλή κυκλοφορία. Πήραμε ρίσκο βάζοντας 4 παίκτες με 6 κάρτες ο καθένας.

Όμως, είναι ντροπή η κίτρινη κάρτα στον Κορδέρο. Είναι μεγάλη ντροπή. Όταν ήμουν παίκτης και όταν οι παίκτες προσπαθούσαν να μας «σκοτώσουν», έπαιρναν κάρτες μόνο αν μας έσπαγαν το πόδι. Σε όλο το παιχνίδι δεν έκανε ούτε ένα φάουλ. Είναι ντροπή για τον διαιτητή. Ο παίκτης θα λείψει δύο ματς. Στην πρώτη φάση που είχε επαφή, ίσως να μην έκανε και τίποτα. Είμαι πολύ θυμωμένος. Είμαι χαρούμενος που... αλλάζουν τα πράγματα στην Ελλάδα. Θυμάμαι και πιο παλιά κάποιες περιπτώσεις, δινόντουσαν πιο εύκολα κάρτες. Στην Ευρώπη δεν παίρνεις τέτοιο φάουλ. Στην Ελλάδα με το παραμικρό. Δίνουμε κίτρινες κάρτες για τίποτα. Δεν γίνεται στις τέσσερις κάρτες να λείπεις για ένα ματς, στις επτά κάρτες να χάνεις δύο παιχνίδια και στις 10 κάρτες να χάνεις συνολικά πέντε παιχνίδια. Δεν υπάρχει πουθενά αυτό στην Ευρώπη. Στην Αγγλία δεν δίνονται τόσο εύκολα οι κάρτες. Θα πρέπει ο ποδοσφαιριστής να βγάλει όπλο για να πάρει κίτρινη κάρτα».

Θα μπορούσε να πάρει 2η κάρτα στο τέλος του αγώνα;

«Μου προτείνετε να πω σε παίκτη μου να πάρει κάρτα. Θα έκανα κάτι παράνομο. Είναι γελοίο. Δεν μου αρέσουν αυτά τα πράγματα. Το επόμενο ματς είναι με την Βέροια. Με Βέροια. Όχι οποιοδήποτε άλλη ομάδα. Με την Βέροια που είναι το πιο σημαντικό. Είναι καλή ιδέα (ειρωνικά) για οποιονδήποτε που έχει κάρτες να παίρνει ακόμα μια επίτηδες και να λείπει στο αμέσως επόμενο ματς».

Για την τακτική της ΑΕΚ: «Σήμερα που παίζαμε με τον Ολυμπιακό, ο οποίος οργανώνει το ματς καλύτερα. Με ΠΑΟΚ και ΠΑΟ, είχα ερωτηθεί γιατί άλλαξα το σύστημα και άφησα τον ρόμβο. Είναι καλό να παίζεις με 2 επιθετικούς και να έχεις κατοχή της μπάλας. Αλλά όλες οι καλές ομάδες έχουν καλά άκρα. Έχουν καλούς παίκτες και οι δικοί μας θα έτρεχαν πολύ στα άκρα. Σε τέτοιου είδους ματς, ο δεύτερος επιθετικός λείπει. Σήμερα έπρεπε να χρησιμοποιήσω τους επιθετικούς που παίξαμε στον πρώτο γύρο και είχαμε κάποια προβλήματα. Σήμερα όμως θέλαμε να παίξουμε στην κόντρα και έχουμε κοντά τις γραμμές. Είχαμε καλό πλάνο. Στα επόμενα ματς θα είμαστε πιο επιθετικοί. Αν δεν είχαμε δεχτεί τα στημένα θα είχαμε κάτι διαφορετικό».

Για τα τελείωμα φάσεων: «Εννοείται ότι πρέπει να τελειώνουμε καλύτερα τις φάσεις. Ο Φούντας έπρεπε να μπει λίγο πιο μέσα και να είχαμε καλύτερο τελείωμα. Είναι άπειρος παίκτης, νεαρός παίκτης. Αλλά οι παίκτες νιώθουν ότι τους κριτικάρω. Με τον Κορδέρο που έχουμε καλές σχέσεις θα έλεγα, "γαμώτο Κορδέρο" γιατί δεν έβαλες το γκολ και είμαι έτοιμος να δεχτώ τα παράπονα του. Είχαμε 3 ευκαιρίες και δεν σκοράραμε. Ο Κατίδης είχε μεγάλη φάση με ΠΑΟ. Τώρα ο Κορδέρο. Είναι θέμα και εμπειρίας στην ομάδα. Οι παίκτες του Ολυμπιακού, τους βλέπεις ήρεμους απέναντι στο γκολ. Το ίδιο πρόβλημα θα είχε, αν υπήρχαν και εκεί άπειροι παίκτες. Εμείς είχαμε τρεις ευκαιρίες και δεν καταφέραμε να σκοράρουμε σε καμία από αυτές. Είναι κάτι που πρέπει να βελτιώσουμε. Είναι και θέμα εμπειρίας».

Για τα προσωπικά του συναισθήματα στην επιστροφή του στο Καραϊσκάκης: «Ήταν ενδιαφέρον γιατί είδα οπαδούς στο γήπεδο. Όταν ήμουν στον Ολυμπιακό, παίξαμε δύο ματς χωρίς οπαδούς γιατί ήταν τιμωρημένος ο σύλλογος. Χάρηκα γιατί είναι ποδοσφαιρικό γήπεδο, δίνει την ευκαιρία τους παίκτες να χάνουν ευκαιρίες αλλά να παίζουν μπάλα».

Για Χολέμπας, αν είχατε λεφτά θα φέρνατε και άλλους τέτοιους παίκτες που θα μπορούσαν να κάνουν καριέρα: «Δεν ήταν χαρούμενος ο κ. Μαρινάκης, μου είπε ότι «το κάνω για σένα». Μισώ τον Χολέμπας να τον βλέπω να παίζει σε άλλη ομάδα. Τον προτιμώ στην δική μου ομάδα. Υπάρχουν πολλά ταλέντα. Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να φέρνεις παίκτη αν δεν τον γνωρίζεις προσωπικά. Στο σκάουτινγκ μπορεί να γίνει λάθος. Ο καλύτερος τρόπος είναι αν έχεις δουλέψει μαζί του. Τον ήξερα και τον πίστεψα. Είμαι χαρούμενος για αυτόν που τα έχει καταφέρει. Και για Μανιάτη και Τζιμπούρ, που ήταν άγνωστοι. Υπάρχουν και άλλοι παίκτες που θα μπορούσαμε να μιλήσουμε».

Για Ανάκογλου: «Ήταν η πρώτη φορά που του δώσαμε ευκαιρία. Είμαι πολύ ικανοποιημένος. Πρέπει να γίνει πιο δυνατός στην φυσική κατάσταση. Αλλά και με την μπάλα στα πόδια. Κάποιες φορές είδατε ότι την έχασε. Όμως μου αρέσει ο τρόπος που μεταφέρει την μπάλα. Ήταν πολύ καλός και νομίζω ότι θα κερδίσουμε και άλλον παίκτη φέτος που μπορεί να παίξει σε πολλές θέσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια: