Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Το πήρε ο καλύτερος! Πήραν τα μηνύματα;

Στην Πάτρα είχε onemanshow από τον Πέτγουέι και σε ένα άλλο λιμάνι στον Πειραιά, elevenmenshow με τον Ολυμπιακό να γίνεται… 40άρης, με ορμή και δίψα για τίτλους δαφνοστεφανωμένου έφηβου! Γράφει ο Θανάσης Λιοντζόπουλος.
Το γεγονός ότι κατέκτησε το πρωτάθλημα από την 25η αγωνιστική δείχνει ότι το ανταγωνιστικό πρωτάθλημα δεν αφορά την κορυφή, αλλά τους υπόλοιπους (πλέϊ-οφ και ουρά), όμως δεν παύει να είναι για τους Ερυθρόλευκους ένα σημαντικό γεγονός. Εδώ και καιρό άλλωστε, ο Ολυμπιακός κάνει τα σχέδιά του για το επόμενο πρωτάθλημα, όπως φάνηκε και με την κίνηση Μαρινάκη για τον Μίτσελ και εκτός από τον προγραμματισμό του στον οποίο υπερέχει έναντι των άλλων ομάδων, βάζει στη μηχανή του και βενζίνη πολλών οκτανίων (εκατομμύρια του Τσάμπιονς Λιγκ).
Κι αν ο Αμερικανός που έκλεψε την παράσταση με τα καρφώματά του, τραγούδησε το «Φωτιά με  φωτιά» του Πάνου Κιάμου στο Allstargameστην Πάτρα, στον Ολυμπιακό το τραγούδι που θα του ταίριαζε από τον ίδιο ερμηνευτή είναι το «Νίκησες πάλι»!
         Πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν ότι ο Ολυμπιακός είχε κατακτήσει το πρωτάθλημα, πριν ακόμη αρχίσει! Αυτό είναι μία κουβέντα, που βέβαια, έχει μεγάλη βάση ουσίας, ωστόσο η αλήθεια είναι ότι όλα κρίνονται στον αγωνιστικό χώρο. Δίχως να ιδρώσεις τη φανέλα, να κυνηγήσεις ματς στα 90+, να μπεις δυναμικά από τα… αποδυτήρια, να παλέψεις, όποια κι αν είναι η διαφορά ποιότητας απέναντι στους αντιπάλους σου, μπορεί να το πληρώσεις ακριβά!
 Ο Ολυμπιακός κατέκτησε δίκαια το φετινό πρωτάθλημα και όπως αποδείχτηκε δεν υπήρχε άλλη ομάδα που να μπορούσε να τον κοντράρει. Ασφαλώς αυτό δεν σημαίνει ότι η τόσο μεγάλη διαφορά από τον Παναθηναϊκό ή την ΑΕΚ για παράδειγμα είναι σημάδι υγείας του πρωταθλήματος, ωστόσο αυτό είναι μήνυμα και για τις δύο πλευρές. Όπως και η μικρή προσέλευση του κόσμου σε κάποια ματς των πρωταθλητών.
Το ένα μήνυμα πρέπει να λάβουν πρώτα οι αντίπαλοι, οργανώνοντας καλύτερα τα… μαγαζιά τους σε όλους τους τομείς και κυρίως στον αγωνιστικό και το δεύτερο έμμεσο  είναι προς τον ίδιο τον Ολυμπιακό, καθώς ένα πρωτάθλημα με ισονομία, εκπλήξεις, θα ωφελήσει και τον ίδιο στα ευρωπαϊκά του σχέδια, καθώς θα τον προετοιμάσει καλύτερα. Και μία ήττα άλλωστε, κάποιες φορές κάνει καλό, ειδικά αν ανοίξεις τα μάτια σου και δεις τι φταίει! Το ίδιο ευεργετική μπορεί να είναι μία σκληρή- μα δίκαιη, κριτική των δημοσιογράφων ή κάποιες αποδοκιμασίες του κόσμου, πράγματα που συνέβησαν μεσούσης της περιόδου και δεν άρεσαν στην διοίκηση του Ολυμπιακού.
          Η ΑΕΚ είχε την ίδια εικόνα με τον Παναθηναϊκό, όλο μέλι και από τηγανίτα τίποτα και αυτό φυσικά δεν χρειάζεται να είσαι πυρηνικός φυσικός για να εξηγήσεις τι φταίει. Όταν έχεις τόσα νέα παιδιά στην 11άδα και στο ρόστερ, να τα περιμένεις αυτά. Όλο το κλειδί για την Ένωση είναι πλέον το ματς με την Βέροια, που είναι πιο επικίνδυνη εκτός έδρας, λόγω στυλ παιχνιδιού!
Ο Άρης έδειξε ότι έχει τα ψυχικά αποθέματα να αναρριχηθεί και πλέον το ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα έχει η ουρά, αλλά και η μάχη του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΣ για την πεντάδα. Ο ΠΑΣ Γιάννινα που έχει καλή ομάδα αποδεικνύεται σκληρό καρύδι και θα κάνει δύσκολη τη ζωή του Παναθηναϊκού, ο οποίος θα έχει και το άγχος αν δεν ξεφύγει, σε αυτές τις τελευταίες αγωνιστικές. Η επιλογή του Φάμπρι πάντως, να κοιτάζει πρώτα την άμυνα, μετά το γκολ του έχει βγει σε καλό.
 Για το τέλος αφήσαμε την ολική επιστροφή του Αβραάμ Παπαδόπουλου που κλείνει μία πολύ άσχημη για τον ίδιο χρονιά, με τον καλύτερο τρόπο, ενώ δείχνει ότι είναι σε κατάσταση που να μπορεί να βοηθήσει και την Εθνική ομάδα!  


πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: