Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

Σενάριο για διπλή «στέγη» σε μπασκετικό Ολυμπιακό!!

Τις τελευταίες ώρες η στήλη μαθαίνει περί ενός σεναρίου που αφορά στα τηλεοπτικά των εντός έδρας αγώνων του Ολυμπιακού στην Α1 μπάσκετ. Σενάριο που έχει να κάνει με διπλή «στέγη»...

Σενάριο για διπλή «στέγη» σε μπασκετικό Ολυμπιακό!
Πιο συγκεκριμένα, αυτό που φτάνει στα ...αυτιά της «Στάσης media» είναι πως δεν πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο τα εντός έδρας παιχνίδια του Ολυμπιακού να μεταδίδονται παράλληλα απ' τον ΟΤΕ και τη ΝΕΡΙΤ. Δηλαδή, και απ' τη συνδρομητική και απ' την ανοιχτής εμβέλειας τηλεόραση.

Μέσα στις επόμενες ώρες θα ξεκαθαρίσουν όλα, με τις σχετικές ανακοινώσεις επί του μοναδικού ανοιχτού θέματος στα τηλεοπτικά της Α1 μπάσκετ.

Θυμίζουμε και τονίζουμε πως ΟΤΕ και ΝΕΡΙΤ δείχνουν παράλληλα τους αγώνες της Εθνικής ποδοσφαίρου στα προκριματικά του Euro 2016. *Πηγή: sport-fm.gr*

Βουλιάζει οικονομικά ο ΑΣ!

Σε τραγική οικονομική κατάσταση βρίσκεται ο ΑΣ Άρης με τα «χτυπήματα» να έρχονται διαδοχικά το ένα μετά το άλλο.

Την στιγμή που παραμένει η διοικητική αβεβαιότητα με δεδομένες τις εκφρασθείσες παραιτήσεις του προέδρου Χάρη Παπαγεωργίου και του αντιπροέδρου Όμηρου Φωτιάδη, τα οικονομικά προβλήματα απειλούν να «πνίξουν» τον σύλλογο.

Από χθες είναι κλειστά τα γραφεία εξαιτίας της επίσχεσης εργασίας των υπαλλήλων στους οποίους οφείλεται ποσό ύψους 50.000 ευρώ, ενώ κόπηκε ξανά η παροχή του φυσικού αερίου λόγω χρέους που ξεπερνά τις 7.000 ευρώ. Την ίδια στιγμή, ο σύλλογος απειλείται και με διακοπή ηλεκτροδότησης εξαιτίας οφειλής που αγγίζει τις 700.000 ευρώ.
*Πηγή: metrosport.gr*

Ήρθε η ώρα … του Βαλαώρα!!

valaoras
Με την ομάδα του Άρη προπονείται ο Βαγγέλης βαλαώρας, γιός του πρωην ποδοσφαιριστη της Λάρισας Γιάννη Βαλαώρα.
Ο 23χρονος ποδοσφαιριστης συμετεχει στις προπονήσεις της ομάδας και ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης θα αποφασίσει για την απόκτηση του. Όπως έγραψε η ARENAPRESS  θα συνεχίσει να προπονείται για λίγες μέρες πριν ξεκαθαρίσει απόλυτα το τοπίο.
Η καριέρα του τα τελευταία χρόνια
11/12β ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ 10 0
12/13 ΑΠΟΛΛΩΝ 0 0
13/14 ΔΩΤΙΕΑΣ ΑΓΙΑΣ 19 1

valaoras1
Ο Γιάννης Βαλαώρας μαζί με τον γιό του
*Πηγή: arenafm.gr*

Εποχή Σα Πίντο στον Ατρόμητο!!

Προπονητής του Ατρομήτου είναι από σήμερα και επίσημα ο Ρικάρντο Σα Πίντο, όπως ανακοίνωσε η «κυανόλευκη» ΠΑΕ. Εντός της ημέρας θα παρουσιαστεί στους εκπροσώπους του Τύπου.

Εποχή Σα Πίντο στον Ατρόμητο
Την τεχνική ηγεσία του Ατρομήτου ανέλαβε και επίσημα ο Ρικάρντο Σα Πίντο, ο οποίος διαδέχεται τον Γιώργο Παράσχο στον πάγκο της ομάδας.

Ο Πορτογάλος βρέθηκε στα γραφεία της ΠΑΕ, όπου και συναντήθηκε με τον τεχνικό διευθυντή του συλλόγου, και υπέγραψαν τα σχετικά έγγραφα.

Η ανακοίνωση

H ΠΑΕ Ατρόμητος Αθηνών βρίσκεται στην πολύ ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι ο Πορτογάλος Ricardo Sa Pinto είναι ο νέος προπονητής της ομάδας μας.

Σήμερα το μεσημέρι βρέθηκε στα γραφεία της ΠΑΕ και υπέγραψε συμβόλαιο παρουσία του Τεχνικού Διευθυντή Γιάννη Αγγελόπουλου

Βοηθός του θα είναι ο Tiago Rubeiro Goncalves ενώ τις αμέσως επόμενες μέρες θα γίνει η πρόσληψη και δεύτερου συνεργάτη δικής του επιλογής.

Η επίσημη παρουσίαση του νέου προπονητή θα γίνει σήμερα (Τετάρτη) στις 16.15 από τον πρόεδρο της ΠΑΕ κ. Γιώργο Σπανό στην είσοδο του αθλητικού μας κέντρου (Θέατρο Πολιτών)

Η αποστολή του Ολυμπιακού Βόλου!

Με στόχο να πάρουν τη νίκη στο μοναδικό παιχνίδι που θα δώσουν στην έδρα τους προετοιμάστηκαν στον Ολυμπιακό Βόλου, στον οποίο ανακοίνωσαν την αποστολή για το σημερινό ματς με τον Παναθηναϊκό.

Η αποστολή του Ολυμπιακού Βόλου
Έτοιμοι για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό για τη φάση των ομίλων του Κυπέλλου Ελλάδας είναι στον Ολυμπιακό Βόλου.

Οι Θεσσαλοί θέλουν να πάρουν τη νίκη στο μοναδικό παιχνίδι που θα δώσουν στην έδρα τους στη διοργάνωση, με τον Νίκο Παντέλη να ανακοινώνει σήμερα την αποστολή της ομάδας του για τον αγώνα με το «τριφύλλι».

Είκοσι ποδοσφαιριστές που συμπεριελήφθησαν στην αποστολή είναι οι εξής: Μέζα, Πινάρες, Κολλίτσης, Μαργαρίτης, Μπάρμπας, Διαμαντόπουλος, Μπιτάνγκ, Μαρτίνες, Νικολιάς, Ζέρης, Ντινόπουλος, Σκοπελίτης, Γιαλούσης, Κασμερίδης, Ρόκας, Μακρυδημήτρης, Κούτσι, Θέος, Κορνελάτος, Χιντζίδης.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Τα… καλύτερα από το Ολυμπιακός - Εφές Πίλσεν!! (video)


Με νίκη ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του στο τουρνουά «Gloria Cup» ο Ολυμπιακός κόντρα στην Εφές Πίλσεν του Ντούσαν Ίβκοβιτς. Η ΚΑΕ θυμίζει τις καλύτερες φάσεις από τον χθεσινό αγώνα.

Τα… καλύτερα από το Ολυμπιακός - Εφές Πίλσεν (video)

Οι Πειραιώτες αντιμετώπισαν την ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς και του Στράτου Περπέρογλου και χάρη στη καλή του άμυνα και την ευστοχία του έξω από τα 6.75 ξεκίνησε νικηφόρα το τουρνουά «Gloria Cup».

Δείτε τα καλύτερα στιγμιότυπα:


*Πηγή: sport-fm.gr*

«Χαλάει» του Σιαλμά!

Κι όμως ο Δημήτρης Σιαλμάς δεν θα φορέσει τη φανέλα του Άρη, παρά τις πληροφορίες που τον έφερναν να είναι πολύ κοντά σε συμφωνία.

«Χαλάει» του Σιαλμά
Ναυαγεί η προσπάθεια απόκτησης του Δημήτρη Σιαλμά στον Άρη. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, παρά την καλή πρόταση που είχαν καταθέσει οι κίτρινοι, δεν επήλθε συμφωνία στις εγγυήσεις που ζητούσε ο παίκτης για τον χρόνο της συνεργασίας στο οποίο δεν θα υπήρχε συμβόλαιο αλλά ιδιωτικό συμφωνητικό.

Συγκεκριμένα, η πρόταση που είχε καταθέσει ο Γιώργος Γαλανός για τον πρώτο χρόνο προβλέπει 80.000 ευρώ με προκαταβολή τα 20.000, και κλιμακωτή αύξηση των αποδοχών του τα επόμενα χρόνια.

Ο παίκτης ζήτησε από τον Γαλανό προσωπικές επιταγές ή συναλλαγματική που θα καλύπτει τα υπόλοιπα 60.000 ευρώ κάτι που όμως δεν δέχθηκε ο υπεύθυνος του ποδοσφαιρικού τμήματος.

Εάν σήμερα αποφασίσει ο Γιώργος Γαλανός να αλλάξει στάση τότε ενδεχομένως να υπάρξει αλλαγή στα δεδομένα.*Πηγή: sport-fm.gr*

Τηλεφωνικά το «διαζύγιο» με Παράσχο!

Μέσω τηλεφώνου έμαθε ο Γιώργος Παράσχος την απόφαση της διοίκησης του Ατρομήτου για λύση της συνεργασίας τους, όπως αποκαλύπτει σήμερα η SportDay.

Τηλεφωνικά το «διαζύγιο» με Παράσχο
Παρελθόν αποτελεί για τον Ατρόμητο από τη Δευτέρα ο Γιώργος Παράσχος, με τον Ρικάρντο Σα Πίντο να ετοιμάζεται να τον διαδεχθεί στον «κυανόλευκο» πάγκο.

Ωστόσο, η SportDay αποκαλύπτει σήμερα το παρασκήνιο πίσω από την απομάκρυνση του Έλληνα προπόνηση.

Το «διαζύγιο» δεν έγινε με απευθείας συνάντηση με τον έμπειρο τεχνικό, αλλά τηλεφωνικά και η κλήση δεν ήταν από το τηλέφωνο του Γιώργου Σπανού.

Ο Γιάννης Αγγελόπουλος επικοινώνησε με τον Παράσχο και του ανακοίνωσε πως θα λυθεί η συνεργασία τους, έπειτα από απόφαση της διοίκησης, όπως είπε.

Ωστόσο, ο 62χρονος προπονητής ενοχλήθηκε, αφού δεν τον κάλεσε στο γραφείο του ο πρόεδρος της ΠΑΕ για να τα πουν από κοντά και αυτός αναμένεται να είναι ο λόγος για τον οποίο σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να μην συνεχίσει την προπονητική. *Πηγή: sport-fm.gr*

Υποψήφιος ο Μπαζντάρεβιτς και ο Παράσχος!

Στα υπόψη της διοίκησης της SKODA Ξάνθης για την τεχνική ηγεσία της ομάδας είναι και ο βόσνιος, Μέτσα Μπαζντάρεβιτς. Σκέψεις και για Παράσχο.

Υποψήφιος ο Μπαζντάρεβιτς και ο Παράσχος
Στην SKODA Ξάνθη συνεχίζουν την αναζήτηση προπονητή. Εκτός του Ραζβάν Λουτσέσκου υπάρχουν και άλλοι υποψήφιοι για τον πάγκο της ακριτικής ομάδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται και η περίπτωση του Βόσνιου, Μέτσα, Μπαζντάρεβιτς. Ο 54χρονος έχει δουλέψει στην Ιστρ, την Γκρενόμπλ και τη Σοσό, καθώς και στο Κατάρ αλλά δεν είναι μόνο αυτός.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, δεν πρέπει ν' αποκλειστεί το ενδεχόμενο στροφής τελικά στην ελληνική αγορά και στον Γιώργο Παράσχο!

Εξαιρετικά αμφίβολο, βέβαια, το κατά πόσο ο μέχρι πρότινος τεχνικός του Ατρομήτου θα δεχτεί να συζητήσει την επιστροφή του για τρίτη φορά στην Ξάνθη.

Ποντάρουν, ωστόσο, οι Ξανθιώτες στην καλή σχέση που διατηρεί με τον τιμ μάνατζερ της ομάδας, Γιώργο Κασναφέρη, με τον οποίο είχαν συνεργαστεί και στον Λεβαδειακό. *Πηγή: sport-fm.gr*

Κύπελλο σε όλη την επικράτεια!

Δέκα ματς περιλαμβάνει το σημερινό πρόγραμμα της φάσης των ομίλων του Κυπέλλου Ελλάδας, με την προσοχή να κλέβουν οι αγώνες της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού με Πανθρακικό και Ολυμπιακό Βόλου, αντίστοιχα.

Κύπελλο σε όλη την επικράτεια
Άλλες 20 ομάδες πέφτουν σήμερα στη μάχη της β' φάσης του Κυπέλλου.

Στο σημερινό πρόγραμμα ξεχωρίζουν τα παιχνίδια της ΑΕΚ με τον Πανθρακικό στην Κομοτηνή και του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό Βόλου στην έδρα της θεσσαλικής ομάδας.

Επίσης, στο μοναδικό ματς μεταξύ ομάδων της Super League, η Ξάνθη υποδέχεται στα Πηγάδια την Νίκη Βόλου.

Αναλυτικά το πρόγραμμα

Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

Ηρακλής Ψαχνών - Ατρόμητος 0-1 – 5ος όμιλος

Ηρακλής – Λεβαδειακός 1-1 - 4ος όμιλος

Παναχαϊκή – Ολυμπιακός 0-0 - 1ος όμιλος

Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

Βέροια - Ερμιονίδα (16.30): Ευάγγελος Κιοτζένης (Ξάνθης) - 6ος όμιλος
Απόλλων Σμύρνης - Εργοτέλης (16.30): Γιώργος Δασκαλόπουλος (Κορινθίας) - 6ος όμιλος
Πανθρακικός - ΑΕΚ (16.30): Δημήτρης Θάνος (Γρεβενών) - 5ος όμιλος
Ξάνθη - Νίκη Βόλου (16.30): Ιωάννης Παπαδόπουλος (Μακεδονία) - 3ος όμιλος
Ζάκυνθος - ΟΦΗ (16.30): Αλέξανδρος Κατσικογιάννης (Ηπείρου) - 3ος όμιλος
Πλατανιάς - Εθνικός Σερρών (16.30): Ευθαλία Μήτση (Πειραιά) - 4ος όμιλος
Καλλονή - Τύρναβος (16.30): Κωνσταντίνος Κοτσάνης (Δράμας) - 7ος όμιλος
Αιγινιακός - Αστέρας Τρίπολης (16.30): Πραξιτέλης Ζαχαριάδης (Μακεδονίας) - 7ος όμιλος
Πανιώνιος - Φωστήρας (19.00): Γιώργος Κομίνης (Θεσπρωτίας) - 1ος όμιλος
Ολυμπιακός Βόλου - Παναθηναϊκός (19.00): Αναστάσιος Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου) - 8ος όμιλος

Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου

ΠΑΣ Γιάννινα - Κέρκυρα (16.30): Δημήτρης Καραντώνης (Ημαθίας) - 2ος όμιλος
Απόλλων Καλαμαριάς - ΠΑΟΚ (19.00): Χρήστος Μήτσιος (Ηπείρου) - 2ος όμιλος
Παναιτωλικός - Χανιά (16.30): Κωνσταντίνος Αντωνίου (Αθηνών) - 8ος όμιλος*Πηγή: sport-fm.gr*

Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα!

Το καθήκον του έκανε ο Ολυμπιακός στο χθεσινό παιχνίδι με την Παναχαϊκή για το Κύπελλο Ελλάδας, όμως οι Πειραιώτες καλούνται να ανταπεξέλθουν στα τρία δύσκολα παιχνίδια που ακολουθούν.

Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα
Η αγγαρεία, όπως αποδείχθηκε το χθεσινό ματς με την Παναχαϊκή, ανήκει πλέον στο παρελθόν για τον Ολυμπιακό που επικράτησε με σκορ 1-0 στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο.

Οι Πειραιώτες μπαίνουν στην πρώτη πραγματικά δύσκολη εβδομάδα της σεζόν, αφού μέσα σε επτά μέρες θα δώσουν τρία πολύ δύσκολα παιχνίδια.

Συγκεκριμένα, το Σάββατο οι «ερυθρόλευκοι» θα αντιμετωπίσουν τον Ατρόμητο στο Περιστέρι, στη συνέχεια φιλοξενούνται από τη Μάλμε για τη δεύτερη αγωνιστική του Champions League και η εβδομάδα τελειώνει με τον εντός έδρας αγώνα με τον ΠΑΟΚ για το πρωτάθλημα.

Έτσι οι πρωταθλητές Ελλάδας θέλουν να κάνουν το «τρία στα τρία» στα επόμενα ισάριθμα ματς, ώστε να διατηρηθούν μόνοι πρώτοι στην κορυφή της Σούπερ Λίγκας και ταυτόχρονα να αυξήσουν τις πιθανότητές τους για πρόκριση στους «16» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, πριν από τη νέα διακοπή του πρωταθλήματος λόγω των υποχρεώσεων των εθνικών ομάδων.

Ωστόσο, ο μεγάλος άτυχος της χθεσινής αναμέτρησης είναι ο Δημήτρης Σιόβας, ο οποίος επέστρεψε μετά από 8,5 μήνες σε επίσημο αγώνα του Ολυμπιακού, αλλά τραυματίστηκε εκ νέου. Συγκεκριμένα, ο διεθνής αμυντικός αισθάνθηκε ενοχλήσεις και αποχώρησε υποβασταζόμενος από τους ανθρώπους του ιατρικού επιτελείου.

Η πρώτη εκτίμηση αναφέρει ότι ο 26χρονος παίκτης έχει ένα τράβηγμα στον έσω πλατύ, κάτι που σημαίνει ότι θα μείνει εκτός δράσης για τουλάχιστον δύο εβδομάδες. Παράλληλα, τραυματίας αποχώρησε και ο Γκεβόργκ Γκαζαριάν, ο οποίος υπέστη τράβηγμα στον δεξί προσαγωγό και θα μείνει και εκείνος είκοσι μέρες εκτός.

Από εκεί και πέρα, οι Πειραιώτες ήταν ευχαριστημένοι από την παρουσία του Κώστα Φορτούνη που έπαιξε για πρώτη φορά σε επίσημο παιχνίδι και ήταν για πρώτη φορά και στην ενδεκάδα από τότε που αποκτήθηκε, όπως επίσης και από την καλή παρουσία του Χόρχε Μπενίτες. *Πηγή: sport-fm.gr*

Με νέο… αίμα στο Κύπελλο!

Πολλές αλλαγές ετοιμάζει ο Άγγελος Αναστασιάδης στο αρχικό σχήμα του ΠΑΟΚ για τον αυριανό αγώνα με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς για τη φάση των ομίλων του Κυπέλλου Ελλάδας.

Με νέο… αίμα στο Κύπελλο
Πίσω του άφησε άμεσα ο ΠΑΟΚ τη νίκη επί του Παναιτωλικού στο πρωτάθλημα, αφού αύριο υπάρχει ο αγώνα με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς στο Καυτανζόγλειο Στάδιο.

Από την πλευρά του, ο Άγγελος Αναστασιάδης σκοπεύει να προχωρήσει σε αρκετές αλλαγές στο αρχικό σχήμα του «Δικεφάλου του Βορρά» σε σχέση με το παιχνίδι στο Αγρίνιο.

Συγκεκριμένα, ο έμπειρος προπονητής θα δώσει χρόνο συμμετοχής σε αρκετούς (νεαρούς) παίκτες και παράλληλα θα ξεκουράσει άλλους από τα συνεχόμενα ματς.

Για αυτό τον λόγο στη χθεσινή προπόνηση συμμετείχαν οι Πατράλης, Τουμανίδης, Βασαΐτης, Τσολακίης και Κάκκος από την Κ20 του συλλόγου. Την ίδια ώρα, ο Μαντούρο δεν πρόλαβε καλά καλά να μπει στο κανονικό πρόγραμμα και χθες αισθάνθηκε νέες ενοχλήσεις στον οπίσθιο μηριαίο. *Πηγή: sport-fm.gr*

Να δείξει ότι είναι εδώ!!

Τεστ ετοιμότητας για τη Σούπερ Λίγκα αποτελεί για την ΑΕΚ το σημερινό παιχνίδι στην έδρα του Πανθρακικού, στην πρεμιέρα της φάσης των ομίλων του Κυπέλλου Ελλάδας.

Να δείξει ότι είναι εδώ!

Η προσπάθεια της «Ένωσης» στη 2η φάση του θεσμού ξεκινάει από την Κομοτηνή, όπου οι παίκτες του Τραϊανού Δέλλα αντιμετωπίζουν τον τοπικό Πανθρακικό (16:30, OTE Sport 2, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr).

Ο «Δικέφαλος» θέλει τη νίκη με την οποία θα βάλει τις βάσεις για πρόκριση στον επόμενο γύρο του Κυπέλλου και ο Έλληνας τεχνικός σκοπεύει να χρησιμοποιήσει όλους τους πρωτοκλασάτους παίκτες που έχει στη διάθεσή του σε έναν αγώνα που αποτελεί… πρόβα για τη Σούπερ Λίγκας.

Συγκεκριμένα, κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Ανέστης, ο οποίος μπροστά του – από δεξιά προς αριστερά – θα έχει τους Μπακάκη, Λαμπρόπουλο, Κολοβέτσιο και Πεταυράκη.

Ως αμυντικά χαφ θα αγωνιστούν ο Κορδέρο και ο Ανάκογλου, με τον Πλατέλλα και τον Μπαρμπόσα στα πλάγια. Ο Μάνταλος θα έχει ελεύθερο ρόλο, ενώ στην κορυφή της επίθεσης θα βρίσκεται ο Αραβίδης.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Ντούνης Π., Γεωργέας, Γροντής, Σαρρής, Φαγιέ, Ζόριτς, Ντακόλ, Ρόβας και Ντούνης Μ. *Πηγή: sport-fm.gr*

Κύπελλο και πάλι…!

Τον τίτλο του Κυπελλούχου Ελλάδας καλείται να υπερασπιστεί ο Παναθηναϊκός, ο οποίος ξεκινάει την προσπάθεια του από τον Βόλο κόντρα στον τοπικό Ολυμπιακό. Πώς θα παραταχθούν οι «πράσινοι».

Κύπελλο και πάλι…
Στην τρίτη του διοργάνωση ρίχνεται σήμερα ο Παναθηναϊκός, καθώς ξεκινούν οι υποχρεώσεις του στο Κύπελλο Ελλάδας από τον Βόλο με αντίπαλο τον τοπικό Ολυμπιακό (19:00, OTE Sport 2, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr).

Οι «πράσινοι» ως Κυπελλούχοι Ελλάδας καλούνται να υπερασπιστούν τον τίτλο που κατέκτησαν την περσινή σεζόν στο ΟΑΚΑ, έχοντας ως στόχο να φτάσουν ξανά στον τελικό του θεσμού.

Το «τριφύλλι» βρίσκεται στον 8ο όμιλο μαζί με τον Παναιωλικό και τα Χανιά, όμως πρώτη στάση είναι ο Βόλος και θέλουν να πετύχουν τη δεύτερη νίκη τους μετά την επικράτηση με σκορ 3-2 επί του Πλατανιά για το πρωτάθλημα.

Ο Γιάννης Αναστασίου γνωρίζοντας τις παγίδες που κρύβει το αποψινό παιχνίδι Κυπέλλου θέλει οι παίκτες του να είναι σοβαροί και συγκεντρωμένοι κόντρα σε μία ομάδα και σε μία έδρα, όπου ο Παναθηναϊκός έχει ταλαιπωρηθεί στο παρελθόν

Στο καθαρά αγωνιστικό, ο Έλληνας τεχνικός θα τοποθετήσει κάτω από τα δοκάρια τον Στιλ, ο οποίος μπροστά του – από δεξιά προς αριστερά – τους Μπούρμπο, Ρισβάνη, Κουτρουμπή και Χουχούμη. Ως αμυντικό χαφ θα αγωνιστεί ο Λαγός, με εσωτερικούς μέσους τους Δώνη και Μπαϊράμι. Την τριπλέτα της επίθεσης θα αποτελέσουν οι Ατζαγκούν, Ντίνας και Κλωναρίδης.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Κοτσόλης, Αναγνωστόπουλος, Τριανταφυλλόπουλος, Μπούι, Καρέλης, Πράνιτς, Σταματάκης και Πέτριτς. Εκτός έμειναν οι Ζέκα και Σίλντενφελντ, στους οποίους ο Αναστασίου έδωσε ανάσες εν όψει της συνέχειας των υποχρεώσεων της ομάδας.

Επίσης, στον Βόλο δεν πήγαν ο Μπεργκ (που έκανε ατομικό πρόγραμμα), ο Μέντες (που έχει ένα ελαφρύ τράβηγμα) και ο Σπυρόπουλος (που προέρχεται κι αυτός από τραυματισμό). *Πηγή: sport-fm.gr*

Τα 5+1 κέρδη του ΠΑΟΚ!!

Ο Μιχάλης Τσόχος γράφει για τον 100% επιτυχημένο στις 5 μεταγραφές του καλοκαιριού ΠΑΟΚ, για το «κέρδος» Σκόνδρα και για το κέφι που ξαναβρίσκουν οι Ελληνες παίκτες του...
Θυμάμαι πάντα έναν προπονητή μεγάλης ομάδας που πριν 15 χρόνια μου έλεγε. “Τις μεγάλες ομάδες να τις φοβάσαι το καλοκαίρι. Οταν το καλοκαίρι το κλίμα είναι ότι φέτος θα τα σαρώσει όλα, τότε υπάρχει πρόβλημα, όταν το κλίμα είναι φέτος δεν πάει πουθενά η ομάδα, τότε κάτι καλό γίνεται”.
ADVERTISEMENT
Ο ΠΑΟΚ είναι ο ορισμός μία τέτοιας ομάδας τα τελευταία χρόνια. Είτε τις προηγούμενες χρονιές, όταν η αίσθηση του καλοκαιριού ήταν ότι έρχεται ο καλύτερος ΠΑΟΚ όλων των εποχών, είτε την φετινή σεζόν όταν το κλίμα μέχρι και πριν ένα μήνα ήταν ότι φέτος στον Δικέφαλο έχουν ρίξει λευκή πετσέτα.
Τελικά τις προηγούμενες σεζόν ο ΠΑΟΚ επί της ουσίας έκανε μία τρύπα στο νερό, ενώ φέτος το ξεκίνημα και κυρίως η ίδια η ομάδα δείχνει πιο ικανή από ποτέ. Προσοχή όμως γιατί ακόμη είναι πολύ νωρίς και εύκολα οι προσδοκίες μπορεί να φτάσουν ξανά στο ταβάνι και η προσγείωση να έρθει ανώμαλα.
Υπάρχουν όμως ορισμένα πράγματα που φαίνονται. Και το σημαντικότερο από αυτά νομίζω ότι είναι οι μεταγραφές. Ο ΠΑΟΚ τα προηγούμενα χρόνια έχανε μονίμως το μέτρημα στο πόσες προσθήκες έκανε. Ηταν πάντα διψήφιος αριθμός και όπως αποδεικνύονταν στη συνέχεια στο γήπεδο δεν ήταν της ποιότητας που περίμεναν οι ιθύνοντες της ομάδας, ή που πολλές φορές “δήλωνε” και το βιογραφικό των παικτών.
Φέτος αυτό δείχνει ότι άλλαξε. Πρώτον ο ΠΑΟΚ επί της ουσίας έκανε 5 μεταγραφές και μάλιστα η μία δεν ήταν ερωτηματικό, διότι νομίζω όλοι ξέρουμε τι μπορεί να προσφέρει ο Δημήτρης Παπαδόπουλος στην ομάδα. Και οι άλλες τέσσερις όμως δείχνουν ότι όχι απλώς θα βοηθήσουν, αλλά περίπου ότι θα γίνουν οι “κολώνες” της ομάδας. Ο Ρατς είχε δεδομένα εξαιρετικό βιογραφικό με μοναδικό ερωτηματικό την περσινή σεζόν του. Το πρώτο εξάμηνο στη Γουέστ Χαμ ήταν τόσο κακός που δεν τον κράτησαν ούτε καν για το δεύτερο μισό της σεζόν με αποτέλεσμανα βρεθεί στην Ισπανία και την Ράγιο στην οποία επίσης έκανε πολύ κακές εμφανίσεις και δεν στέριωσε.
 Αν εξαιρέσεις λοιπόν την περσινή σεζόν και φυσικά το γεγονός ότι ο Ρουμάνος είναι στα 33 του, όλα τα υπόλοιπα στοιχεία του βιογραφικού του, αλλά και η εικόνα του ως παίκτης “φώναζαν” ότι μπορεί να κάνει την διαφορά. Την κάνει στην Εθνική Ρουμανίας με την οποία μετρά 100 παιχνίδια σχεδόν, την έκανε χρόνια και σε μία ομάδα πολύ υψηλού επιπέδου όπως η Σαχτάρ. Ο Ρατς λοιπόν όχι απλώς παίζει βασικός στον ΠΑΟΚ, αλλά κάνει την διαφορά.
Το ίδιο ακριβώς μπορεί να πει κανείς και τον Ρόμπερτ Μακ. Δεν είναι της ίδιας ποιότητας του Στοχ ή του Βάις (συμπατριώτες του), αλλά είναι κανονικός παίκτης ομάδας με άριστη τακτική παιδεία. Οχι ότι υστερεί πολύ σε σχέση με τον Στοχ και στα προσόντα, αλλά τι να το κάνεις το ταλέντο του Στοχ, όταν δεν υπάρχει και το μυαλό. Ο Μακ είναι παίκτης του 7 και παίζει για 7,5, ο Στοχ είναι παίκτης του 8 αλλά στα μισά ματς έπαιζε σαν παίκτης του 5.
Ακόμη καλύτερα πράγματα μας έδειχνε το βιογραφικό του Φακούντο Περέιρα. Μόνο που εκεί υπήρχε η μεγάλη αμφιβολία όπως υπάρχει για κάθε Λατινοαμερικάνο που έρχεται στην Ευρώπη για τον τρόπο και κυρίως τον χρόνο προσαρμογής του. Ο Περέιρα δείχνει να “κούμπωσε” πολύ γρήγορα και αν αυτό συνεχιστεί τότε ο ΠΑΟΚ έχει στο ρόστερ του έναν πολύ υψηλής ποιότητας παίκτη του αργεντίνικου πρωταθλήματος. Διότι όσοι έχουν δει έστω και περιστασιακά πρωτάθλημα Αργεντινής, ξέρουν πολύ καλά τι εστί Περέιρα.
Η πέμπτη μεταγραφή είναι ο Γκολάσα. Για τον Ισραηλινό (λόγω και του τραυματισμού του) είναι αλήθεια ότι έχουμε το μικρότερο δείγμα γραφής στα επίσημα ματς. Από την άλλη στα φιλικά και πριν τραυματιστεί έδειχνε να είναι ένας κεντρικός χαφ με τα χαρακτηριστικά που λείπουν από οποιονδήποτε άλλο κεντρικό χαφ του ΠΑΟΚ. Είναι πολύ περισσότερο “οκτάρι” και άρα δημιουργικός από τον Τζιόλη, τον Κάτσε, τον Μαντούρο, αλλά και από τον νεαρό Τσανδάρη. Και το δικό του βιογραφικό και η παρουσία του στην προηγούμενη ομάδα του δείχνει ότιείναι ένας παίκτης για τον οποίο ο ΠΑΟΚ άξιζε να επενδύσει και τα χρήματα που επένδυσε, αλλά και χρόνο.
Το να καταφέρει λοιπόν ο ΠΑΟΚ να κάνει 5 σοβαρές μεταγραφές φέτος το καλοκαίρι και να του βγουν και οι πέντε είναι φαινόμενο μοναδικό. Σε όλες τις ομάδες το ποσοστό επιτυχίας στις μεταγραφές είναι συνήθως 50%, δηλαδή βγαίνουν μία στις δύο και σε αρκετές περιπτώσεις και μικρότερο. Αν ο ΠΑΟΚ έχει κατορθώσει να κάνει το 5 στα 5 ενώ τα προηγούμενα καλοκαίρια το ποσοστό του ήταν 1 στις 10, αυτομάτως έχει ανέβει επίπεδο.
Οπως επίπεδο τον ανεβάζουν και ορισμένοι Έλληνες παίκτες. Πρώτο και σημαντικότερο παράδειγμα ο Σκόνδρας. Ο Αναστασιάδης και προφανώς σε αυτόν πρέπει να δοθεί το credit έχει ξανακάνει τον Σκόνδρα αυτό που ήταν στον Ατρόμητο, δηλαδή ένα από τα δύο άντε τρία καλύτερα δεξιά μπακ του ελληνικού πρωταθλήματος. Και μάλιστα έχει καταφέρει να βγάλει και τον χαρακτήρα που έχει αυτό το παιδί στον αγωνιστικό χώρο. Ο Σκόνδρας είναι από τις περιπτώσεις παικτών που το καταλαβαίνεις ότι την αντέχουν την βαριά φανέλα, το έβλεπες από όταν ήταν στον Ατρόμητο. Όπως το έβλεπες με τον Μανιάτη στον Πανιώνιο ή όπως το βλέπεις με τον Κουρμπέλη που ακόμη είναι στην Τρίπολη. Και για αυτόν ακριβώς τον λόγο θα ήταν κρίμα να χαθεί από τον ΠΑΟΚ.
Κάπως έτσι λοιπόν ο ΠΑΟΚ δείχνει να έχει ανέβει σκαλιά πολύ γρήγορα εκεί που δεν το περίμενε κανείς και κάπως έτσι και οι υπόλοιποι Ελληνες παίκτες της ομάδας έχουν βρει το κέφι τους (βλέπε Αθανασιάδης, Τζιόλης, Σαλπιγγίδης) και παίζουν πολύ καλύτερα.
Παρά ταύτα είναι ακόμη νωρίς να βγουν συμπεράσματα για τις συνολικές δυνατότητες της ομάδας του ΠΑΟΚ, όπως είναι νωρίς για να μπορέσουμε να κρίνουμε με ασφάλεια πως θα αντιδράσει αυτή η ομάδα στην... στραβή. Το δείγμα με την Ζίμπρου υπάρχει για να μας θυμίζει κάτι, αλλά από την άλλη είναι και μικρό λόγω της δυναμικότητας της συγκεκριμένης ομάδας. Όπως επίσης είναι νωρίς για να μπορέσουμε να κρίνουμε αν ο ΠΑΟΚ μπορεί να διεκδικήσει το πρωτάθλημα από τον Ολυμπιακό στα ίσια, μέχρι πιο σημείο ή ακόμη κι αν μπορεί να το κατακτήσει.
Άλλωστε, δεν είναι μόνο νωρίς για να διαπιστώσουμε την δυναμικότητα της ομάδας του ΠΑΟΚ, αλλά και του Ολυμπιακού ο οποίος επίσης είναι μία εντελώς νέα ομάδα...

*Πηγή: gazzetta.gr*

Champions League: Ντεμπούτο και χατ τρικ!! (vids)

Με αφορμή τον Μπραχίμι της Πόρτο που το έκανε την 1η αγωνιστική, ο Γιώργος Κοντογεώργης γράφει για τους παίκτες που πέτυχαν χατ τρικ στο ντεμπούτο τους στο Champions League.
Από τις μέρες που μένουν για πάντα στη μνήμη κάθε παίκτη  είναι αυτή που παίζει για πρώτη φορά στην κορυφαία διοργάνωση. Ο ύμνος, τα αστέρια, όλα τα βλέμματα στραμμένα εκεί. Το Champions League είναι ό,τι καλύτερο έχει υπάρξει σε επίπεδο συλλόγων όσο υπάρχει ποδόσφαιρο και όταν πατάς το χορτάρι για πρώτη φορά σε τέτοιους αγώνες, νιώθεις ότι καταλαβαίνεις ότι βρίσκεται στο κορυφαίο επίπεδο. Πολλοί το έκαναν αυτό, όμως μόλις επτά αφήσαν το τερέν έχοντας πετύχει τρία γκολ. Τελευταίος, ο Αλγερινός επιθετικός της Πόρτο, Γιασίν Μπραχίμι, που «χτύπησε» τρεις φορές σε βάρος της ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ στο 6-0 των Δράκων στην πρώτη αγωνιστική της φάσης των ομίλων για τη σεζόν 2014-15.
Ακολουθούν οι υπόλοιποι έξι που στην πρώτη τους εμφάνιση στον θεσμό έκαναν χατ τρικ...
ADVERTISEMENT
1992 Μάρκο Φαν Μπάστεν (Μίλαν)
Ο κορυφαίος παίκτης της λίστας και ένας από τους καλύτερους στην ιστορία του ποδοσφαίρου έγινε ο πρώτος που πετυχαίνει τρία γκολ στο πρώτο του ματς στη διοργάνωση. Ο Μάρκο Φαν Μπάστεν έπαιζε από το 1987 στην Μίλαν και είχε κατακτήσει το Κύπελλο Πρωταθλητριών το 1989 και το 1990, όμως στο πρώτο του παιχνίδι από όταν ο θεσμός έγινε Champions League, τον Νοέμβριο του 1992,σημείωσε καρέ τερμάτων σε ματς των Ροσονέρι κόντρα στην Γκέτεμποργκ (4-0) και έγινε ο πρώτος που κάνει κάτι ανάλογο. Ανάμεσα στα τέσσερα γκολ που έβαλε στους Σουηδούς στο «Σαν Σίρο», ο Ολλανδός-θρύλος σκόραρε με εκπληκτικό ψαλιδάκι, σε μία φάση που παραμένει μέχρι σήμερα στα highlights της διοργάνωσης.




1997 Φαουστίνο Ασπρίγια (Νιούκαστλ)
Σεπτέμβριος του 1997, η Νιούκαστλ είναι έτοιμη να κάνει ντεμπούτο στη διοργάνωση κόντρα στην Μπαρτσελόνα των Ροβάλντο, Φίγκο, Λουίς Ενρίκε. Χωρίς τον τραυματία Αλαν Σίρερ, η ομάδα του Κένι Νταλγκλίς στήριζε πολλά στον Γιον Νταλ Τόμασον, ο οποίος την προηγούμενη σεζόν είχε αναδειχθεί πρώτος σκόρερ στο ολλανδικό πρωτάθλημα, όμως ο νεαρός Δανός δεν χρειάστηκε να κάνει τίποτα αφού στο ματς του «Σεντ Τζέιμσις Παρκ» έλαμψε το αστέρι με όνομα, Φαουστίνο Ασπρίγια. Ο Κολομβιανός επιθετικός πήρε φανέλα βασικού, κέρδισε πέναλτι και το μετέτρεψε σε γκολ, πριν έρθει το ημίχρονο με κεφαλιά-δυναμίτη αξιοποίησε τη σέντρα του Γκιλέσπι από δεξιά και ολοκλήρωσε το χατ τρικ με τον ίδιο τρόπο, ξανά από προσπάθεια του μπακ από την Βόρειο Ιρλανδία για το τελικό 3-0.




2002 Γιακούμπου Αγιεκμπένι (Μακάμπι Χάιφα)
Η πρωτάρα στο Champions League, Μακάμπι Χάιφα, έπαιζε το δεύτερο παιχνίδι της στη διογάνωση σαν γηπεδούχος κόντρα στον Ολυμπιακό για το 6ο γκρουπ. Πρώτο παιχνίδι ήταν για τον Νιγηριανό επιθετικό, Γιακούμπου Αγιεκμπένι, ο οποίος έμελλε να είναι ο άνθρωπος του αγώνα. Στο 27' εξεγέλασε τον Ελευθερόπουλο από τη βούλα του πέναλτι και στο 60' μετά από εκπληκτική ατομική προσπάθεια τελείωσε εξαιρετικά τη φάση με πλασέ δοκάρι-και-μέσα (2-0). Ο παίκτης που τα επόμενα χρόνια έκανε καριέρα στην Αγγλία ολοκλήρωσε το χατ τρικ στο 85' με τσίμπημα και πλασέ στην κενή εστία διαμορφώνοντας το τελικό 3-0. Με αυτό ο Γιακούμπου έγινε ο πρώτος Αφρικανός που κάνει χατ τρικ στον θεσμό.




2004 Γουέιν Ρούνεϊ (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ)
Οταν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έδινε κοντά στα 40 εκατ. ευρώ πριν δέκα χρόνια για να πάρει το παιδί-θαύμα από την Εβερτον, όλοι στην ομάδα φαντασιώνονταν βράδια σαν και αυτό. Ο 18χρονος επιθετικός έκανε εντυπωσιακή είσοδο στο Champions League αφού πέτυχε χατ τρικ στον πρώτο αγώνα στη φάση των ομίλων στο 6-2 των Κόκκινων Διαβόλων σε βάρος της Φενερμπαχτσέ. Ο Αγγλος άνοιξε το σκορ στο 17' προλαβαίνοντας τον Ρουστού και πλασάροντας με το αριστερό, στο 28' έκανε το 2-0 έπειτα από όμορφη προσποίηση και σουτ εκτός περιοχής και έφτασε στην τριπλέτα στο 55' με εξαιρετική απευθείας εκτέλεση φάουλ από το 'D'.




2005 Βιντσέντζο Ιακουίντα (Ουντινέζε)
Το τέλειο ντεμπούτο στην κορυφαία διοργάνωση έκανε η Ουντινέζε και το Ιταλός επιθετικός, Βιντσέντζο Ιακουίντα, ο οποίος στην πρώτη του εμφάνιση σημείωσε χατ τρικ και οδήγησε τους Τζεμπρέτε σε νίκη επί του Παναθηναϊκού με 3-0 σε αγώνα για τον 3ο όμιλο. Ο στη συνέχεια παίκτης της Γιούβε και Πρωταθλητής Κόσμου με την Σκουάντρα Ατζούρα, άνοιξε το σκορ στο 28' με κεφαλιά ύστερα από σέντρα από δεξιά και πέτυχε ακόμα μία δύο γκολ σε διάστημα τριών λεπτών στο δεύτερο μέρος. Στο 73' στην κόντρα πέρασε τον Γκαλίνοβιτς και έκανε το 2-0 στην κενή εστία και στο 76' αφού κατέβασε τη μπάλα εξαιρετικά έβαλε γκολ και με το αριστερό ολοκληρώνοντας το 'τέλειο χατ τρικ'.


2005 (September 14) Udinese (Italy) 3... από sp1873

2009 Γκραφίτε (Βόλφσμπουργκ)
Υστερα από την εκπληκτική σεζόν 2008-09 στην Bundesliga, στην οποία κατέκτησε το πρωτάθλημα με την Βόλσφσμπουργκ, ο Βραζιλιάνος επιθετικός παρέμεινε στους Λύκους και στην πρώτη εμφάνιση στο Champions League... δάγκωσε την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο ματς που έληξε 3-1 στο πλαίσιο του 2ου ομίλου. Η βραδιά ανήκε στον Γκραφίτε ο οποίος συνδύασε την πρώτη του εμφάνιση στον θεσμό με χατ τρικ και με νίκη της ομάδας του. Στο 36' πέρασε τη μπάλα κάτω από τα πόδια του τερματοφύλακα των Ρώσων, Ιγκόρ Ακινφέεβ, στο 41' δεν λάθεψε από τη βούλα του πέναλτι και στο 87' ολοκλήρωσε την τριπλέτα γράφοντας ιστορία.


2009 (September 15) Wolfsburg (Germany) 3-CSKA... από sp1873

*Πηγή: gazzetta.gr*

Αρκετά καλός για την εποχή!!

Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες σχολιάζει τα όσα είδε στο πρώτο δυνατό φιλικό του Ολυμπιακού με αντίπαλο της Αναντολού Εφές. 
Μπορεί η αναμέτρηση μεταξύ του Ολυμπιακού και της Αναντολού Εφές να είχε φιλικό χαρακτήρα, ωστόσο μόνο ως τέτοιο δεν το αντιμετώπισαν οι Γιώργος Μπαρτζώκας και Ντούσαν Ίβκοβιτς. Φυσικά και θα ήταν λάθος να κρίνουμε μία ομάδα από μία νίκη σε φιλική αναμέτρηση. Δε θα το κάνω.
ADVERTISEMENT
Επίσης δεν είναι σώφρων να κάνουμε λόγο για ασφαλή συμπεράσματα αφού αμφότερες οι ομάδες και σε περίοδο προετοιμασίας συνεχίζουν να βρίσκονται και απουσίες είχαν. Ο Ολυμπιακός έπαιξε χωρίς τους Ντάρντεν, Παπαπέτρου και για ένα ημίχρονο και τον Πρίντεζη, Η Εφές δεν είχε στη διάθεσή της, τον Νέναντ Κρστιτς.
Από την άλλη όμως δε γίνεται να μην κάνουμε και μία πρώτη εκτίμηση των όσων είδαμε...
ΘΕΤΙΚΑ
Είμαι φύσει αισιόδοξος και θα ξεκινήσω με τα όσα μου άρεσαν...
1. Ο Ολυμπιακός έχει απίστευτο πλουραλισμό στην επίθεση. Μπορούν να σκοράρουν άπαντες και στο πρώτο ημίχρονο του ματς ήταν χαρακτηριστικό πως υπήρχε μία μόνιμη απειλή για την αντίπαλη άμυνα.
2. Με εξαίρεση την τρίτη περίοδο τα γκαρντ διάβαζαν ιδανικά τα miss match που δημιουργούνταν, δείγμα του υψηλού μπασκετικού I.Q που διαθέτουν.
Η αντίδραση του τελευταίου πενταλέπτου είναι ένα ακόμη θετικό χαρακτηριστικό. Σε ένα σημείο όπου η Αναντολού είχε τρέξει ένα σερί 15-0, ο Βασίλης Σπανούλης με πέντε συνεχόμενους και καθαρά προσωπικού πόντους, λειτούργησε ως ξυπνητήρι στους υπόλοιπους.
Ερχόμενος ο Όλιβερ Λαφαγέτ στην Ελλάδα συνοδευόταν από το χαρακτηριστικό του παίκτη που δε φοβάται στα τελευταία λεπτά. Ο Αμερικανός (με κροατικό διαβατήριο) δεν ήταν καλός μέχρι το 36', αλλά στα τελευταία 4 λεπτά είχε 6 πόντους και 2 ασίστ. Μπίνγκο!
Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει στα χέρια του ένα πιο αθλητικό ρόστερ και θέλει να το εκμεταλλευτεί. Η εντολή «τρέξτε» πρέπει να ακούγεται μετά από κάθε αμυντικό ριμπάουντ. Οι Πειραιώτες μάλιστα έδειξαν και κάποια καλά στοιχεία στον δευτερεύοντα αιφνιδιασμό.
Οι αποστάσεις στην επίθεση φάνηκαν αν είναι καλά δουλεμένες στις προπονήσεις. Σπάνια υπήρχε πολυκοσμία στη μία πλευρά της επίθεσης, στοιχείο στο οποίο στο σύγχρονο μπάσκετ παίζει τεράστιο ρόλο.
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
Φυσικά υπήρχαν και πολλά πράγματα τα οποία δεν (μου) άρεσαν. Αλίμονο αν στις 23 Σεπτεμβρίου όλα ήταν τέλεια.
Ο Ολυμπιακός σε περίπου πέντε κατοχές μπάλας των αντιπάλων είχε κακές επιστροφές δεχόμενος καλάθι σε αιφνιδιασμό ακόμη και μετά από δικό του σκορ. Αυτό είναι κάτι το οποίο χρειάζεται δουλειά.
Το ριμπάουντ έχει πάψει να είναι δουλειά μόνο των ψηλών εδώ και πολλά χρόνια. Τα γκαρντ του Ολυμπιακού πολλές φορές αμελούσαν να κάνουν box out με αποτέλεσμα οι περιφερειακοί της Εφές να ανανεώνουν (και να σκοράρουν) με δεύτερες επιθέσεις. Να χάνουν κάποια αμυντικά ριμπάουντ από σέντερ και «τεσσάρια», να το καταλάβω, αλλά όχι από «ασσόδυα».
Μέτρησα πέντε καλάθια και φάουλ. Πολλά. Υπάρχει όμως η δικαιολογία της κούρασης λόγω των έντονων προπονήσεων, οπότε ας το τσεκάρουμε στο μέλλον.
ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΛΛΑ...
Προσωπικά για παίκτη δε θα μιλήσω. Δεν είναι ανάγκη να γράψω εγώ πως ήταν καλός ο Λοτζέσκι ή καθοριστικός ο Σπανούλης. Απλά θα εκφράσω τον προβληματισμό μου για την παρουσία του Βαγγέλη Μάντζαρη. Όπως είπα και στον πρόλογο δε θα κριθεί ένας παίκτης από ένα φιλικό ματς, απλά μου θύμισε την παρουσία του στο Μουντομπάσκετ. Σα να έβλεπα ματς του Μάντζαρη με την εθνική ομάδα. Εκτιμώ πως είναι περισσότερο θέμα ψυχολογίας.
Ο Γιώργος Πρίντεζης την τελευταία διετία πονάει στη μέση. Πέρυσι μάλιστα υπήρξε... ιατρικό μπέρδεμα με σπασμένα πλευρά ή θλάση. Να το βρούμε όμως τώρα που είναι νωρίς παιδιά, για να μην τρέχουμε τον Απρίλιο και τον Μάιο. Ο άνθρωπος είναι φανερό πως έχει ευπάθεια στο συγκεκριμένο σημείο.
ΥΓ: Ο Παναθηναϊκός έχει προσφύγει εδώ και καιρό στο ΑΣΕΑΔ κάνοντας έφεση για την τιμωρία του. Το ΑΣΕΑΔ για κάποιο λόγο δεν έχει ανακοινώσει την απόφασή του. Κάτι μου λέει πως το ματς στο Κύπελλο θα γίνει με κόσμο των «πράσινων».
ΥΓ 2: Ο Φουρκάν Κορκμάζ... τι κάρφωμα έκανε!!!!

*Πηγή: gazzetta.gr*

Τους δουλεύει όλους ο Χιου - Ξου - Ντάλας!!

Φέρανε ξένο αρχιδιαιτητή. Φοβερά πράγματα. Σα να φέρανε ξένο πρωθυπουργό. Και ο άνθρωπος τούς κάνει πλάκα. Πολύ καλώς κάνει... Έξω από τα δόντια ο Αποδυτηριάκιας! Όσο υπάρχει ποδόσφαιρο στην Ελλάδα το πρώτο που θα παίζει είναι η διαιτησία. Αυτή είναι η μαύρη αλήθεια. Δεν υπάρχει ποδόσφαιρο, δεν υπάρχει πρωτάθλημα. Κι αν υπάρχουν είναι μόνο για ένα λόγο. Για να δικαιολογούν την ανάγκη να τα βάζουν με τη διαιτησία. Δικαίως, αδίκως, άσχετο.
Φέρανε ξένο αρχιδιαιτητή. Φοβερά πράγματα. Σα να φέρανε ξένο πρωθυπουργό. Ξένο πρόεδρο του Αρείου Πάγου. Και ο άνθρωπος τους κάνει πλάκα. Πολύ καλώς κάνει. Κι εγώ να ήμουν στη θέση του έτσι θα ξηγιόμουν.
Δεν έχει ξαναγίνει. Το ελληνικό πρωτάθλημα είναι ένα από τα χειρώτερα στην Ευρώπη. Ίσως το χειρότερο στη Δυτική Ευρώπη. Και ο Σκωτσέζος αρχιδιαιτητής, που λίγοι θυμούνται πως έχει αναλάβει καθήκοντα, είπε στους προέδρους, στους εκπροσώπους των ΠΑΕ: Έχετε ένα από τα καλύτερα πρωταθλήματα της Ευρώπης. Η χοντρή πλάκα.
Φοβερά πράγματα. Σα να είπε η Μέρκελ στον Σαμαρά: "Θέλεις κούρεμα στα δάνεια; Καλά, μαλάκας είσαι, ρε Αντώνη! Δεν μου χρωστάτε τίποτα. Πού τα βρήκες τα κερατιάτικα, σταμάτα αυτό το παραμύθι που πουλάς στην Ελλάδα και τον κοσμάκη τον έχεις ψοφήσει στους φόρους και τα χαράτσια".
Έτσι που λες. Ανεβασμένο πρωτάθλημα έχετε, είπε ο Χιου Ντάλας και η διαιτησία πάει καλά, κι εγώ έχω το κουμάντο, εγώ ορίζω τους διαιτητές. Άρα, αυτά που λέει ο Μπέος, ότι ο Σκωτσέζος είναι μαϊμού αρχιδιαιτητής, διακοσμητικό στοιχείο, δεν στέκουν.
Παρακάτω. Δεν υπάρχει παρακάτω. Αυτό που είπαμε. Αυτή η αρρώστεια, αυτή η σύφιλη με τη διαιτησία δεν αλλάζει με τίποτα. Ένα λόγο έχει το πρωτάθλημα στην Ελλάδα. Να τα βάζουμε με τη διαιτησία. Αυτή η βιόλα δεν αλλάζει με τίποτα.

ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΙΝΟ ΣΤΟΧΟ του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, αποκαλύπτει ο apodytiriakias 

Κάθομαι και σκέπτομαι τι θα βλέπανε τα ματάκια μας με Μαρινάκη και Αλαφούζο σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, αν οι δυο αιώνιοι διεκδικούσαν το πρωτάθλημα. Τόσα βλέπουμε, τόσα έχουμε δει παρ' ότι οι δυο πρώην φίλοι, οι δύο πρώην κάτι περισσότερο από γνωστοί, έχουν αγωνιστικούς στόχους διαφορετικούς.
Τελικά, ποιο είναι το ζητούμενο από τις δύο δημοφιλέστερες ομάδες της χώρας; Τόσο ο Ολυμπιακός, όσο και ο Παναθηναϊκός έχουν τον ίδιον στόχο. Να αποδείξουν ότι ο άλλος είναι σκάρτος. Και όλο το παιχνίδι γίνεται για τη διαιτησία. Η αιώνια κατάρα του ποδοσφαίρου.
Η κουβέντα του αποδυτηριάκια είναι παληά. Το ποινικό μητρώο και των δύο ομάδων δεν είναι καθαρό με τη διαιτησία. Άσε ότι αν ήθελαν να φτιάξουν την διαιτησία θα το είχαν καταφέρει σε μια νύχτα. Ποιος θα τους την έσπαγε; Ο Λεβαδειακός και ο Πανθρακικός; Ανέκδοτο.
Πρώτο θέμα η διαιτησία. Ο Παναθηναϊκός έτσι ή, αλλοιώς λέει ότι ο Ολυμπιακός ελέγχει τη σακούλα και χθες στην πρώτη συνάντηση των ΠΑΕ με τον Σκωτσέζο αρχιδιαιτητή, έγινε το γνωστό σκηνικό. Μία ακόμα παράσταση στο ίδιο έργο. “Ο Παναθηναϊκός δυσφημεί το πρωτάθλημα...”, είπαν οι εκπρόσωποι του Ολυμπιακού. “Εμείς έχουμε εμπιστοσύνη στον Χιου Ντάλας” είπε ο εκπρόσωπος του Παναθηναϊκού.
Είπαμε. Κάνουνε το παιχνίδι τους οι άνθρωποι. Μια ζωή το ίδιο. Και αυτή η ιστορία δεν θα αλλάξει ποτέ.

*Πηγή: sportdog.gr*

Ένα κρίσιμο παιχνίδι και μια μεγάλη χαρά...!

Ο Κώστας Κετσετζόγλου αναλύει στον SportDog τη σημασία του αγώνα της ΑΕΚ με τον Πανθρακικό και στέκεται στη δήλωση του Αλέξη Αλεξίου για τον Δημήτρη Μελισσανίδη. Το πρώτο πολύ σημαντικό παιχνίδι της ΑΕΚ έρχεται και η μεγάλη επιβεβαίωση για τις προσδοκίες που έχει δημιουργήσει αυτή η ομάδα, ανεξάρτητα από την κατηγορία που τη φιλοξενεί προσωρινά, είναι πως οι εταιρίες στοιχημάτων τη δίνουν ξεκάθαρο φαβορί. Θυμάμαι με ...αποτροπιασμό τις αποδόσεις που έδιναν οι νίκες της ΑΕΚ την καταραμένη σεζόν, όταν τότε με τον Πανθρακικό αλλά και όλες τις ομάδες αυτού του βεληνεκούς, ήταν μεγάλο αουτσάιντερ. Δικαίως, βέβαια, όπως έδειξε η ίδια η ζωή. Σε πολλούς το να παιζει η ΑΕΚ με μια αρκετά καλή ομάδα Α΄ Εθνικής εκτός εδρας και να είναι από φέτος φαβορί ειναι έκπληξη. Στην πραγματικότητα, όμως, επειδη αυτοί που βγάζουν τις αποδόσεις ξέρουν, δεν μετράνε την κατηγορία, ούτε τη φανέλα όπως αποδείχτηκε όταν η ΑΕΚ είχε τα χάλια της. Μετράνε την αξία της ομάδας με τα υπάρχοντα στοιχεία.
Η ΑΕΚ λοιπόν δεδομένα είναι καλύτερη απο τον Πανθρακικό. Ποδοσφαιρικά. Το παιχνίδι αυτό εχει μεγάλη σημασία μόνο γι΄ αυτό που είναι. Επειδή σε μεγάλο βαθμό θα κρίνει την πρόκριση από τον όμιλο και για την ΑΕΚ ο αποκλεισμός θα ειναι αποτυχία. Ακόμη κι αν χάσει η ΑΕΚ θα είναι καλύτερη από τον Πανθρακικό αλλά αυτό δεν θα λέει τίποτα. Σημασία θα έχει το ότι τα πράγματα θα έχουν γίνει πάρα πολύ δύσκολα για την υπόθεση πρόκριση και ο ένας στόχος της ομάδας θα έχει "χλωμιάσει". Ποτέ δεν είπα ούτε πιστεύω πως η ΑΕΚ ειναι φαβορί για να κατακτήσει το κύπελλο Ελλάδος. Δεν πρεπει να είμαστε αλλαζόνες, ούτε να πετάμε στα σύννεφα. Θα παίξει ρόλο και η κλήρωση, θα παίξουν πολλά πράγματα. Όμως είναι δεδόμενο πως ο αποκλεισμός απο τους ομίλους θα είναι μεγάλη αποτυχία. Ένα κακό αποτέλεσμα στην Κομοτηνή, λοιπόν, θα βαρύνει πολύ τα πράγματα με δεδομένη και την καθυστέρηση έναρξης του πρωταθλήματος. Γι΄ αυτό λέμε πως είναι απο τα κρισιμότερα παιχνίδια της χρονιάς. Αυτή πρέπει να είναι η ψυχολογία της ομάδας ώστε να μη χαθεί ουτε δευτερόλεπτο η συγκέντρωση. Περιμένουμε με αγωνία.
Xθες ήταν μια μεγάλη μερα για τη Βασίλισσά μας. Την Βασίλισσα που γύρισε και με τη βούλα χθες στην Α1. Λίγες ώρες πριν την κλήρωση μετά από άλλο ένα θρίλερ σαν κι αυτά που ζούσαμε στην ΑΕΚ παντού και ευτυχώς τα έχουμε ξεχάσει τώρα στο ποδοσφαιρικό τμήμα, που ό,τι και να λέμε ήταν, είναι και θα είναι ό,τι πιο σημαντικό υπάρχει στο σύλλογο, ήρθε η οριστική λύτρωση. Η Βασίλισσά μας ειναι ξανά στην Α1 δύο χρόνια μετά την πτώση στη Β΄ Εθνική με σκοπό την επιστροφή της καθαρής ΑΕΚ εκεί που ανήκει. Ο σκοπός επετεύχθη λοιπόν όπως ακριβώς ειχε προγραμματιστεί.
Η μεγάλη νίκη της ΑΕΚ όμως, της οικογένειας ΑΕΚ, ήταν η λιτή δήλωση του Αλέξη Αλεξίου που ευχαρίστησε τον Δημήτρη Μελισσανίδη. Η μεγαλύτερη απόδειξη για το ότι η ΑΕΚ είναι ΕΝΩΜΕΝΗ και έτσι είναι τόσο δυνατή όσο δεν μπορούν να φανταστούν κάποιοι. Είναι μονόδρομος για την ΑΕΚ το να παλεύει ο ένας για τον άλλον γιατί περάσαμε πάρα πολλά και πρεπει να διδαχτούμε από όλα αυτά. Και ευτυχώς πλέον έξω και απέναντι από την ΕΝΩΜΕΝΗ ΑΕΚ είναι μόνο κάτι περιθωριακά καρτούν που δεν πείθουν ούτε τους εαυτούς τους και τους παίρνουν σοβαρά ελάχιστοι. Γιατί όταν η ΑΕΚ ειναι δυνατή, οι κινδυνολόγοι τη ...βρίσκουν μόνο με τον εαυτό τους. Και μην ξεχνάτε αδέρφια. Ο Καμπανιακός Χαλάστρας έδειξε πόσο ...εύκολο είναι να επιστρέψεις μόνο με το όνομα, τη φανέλα και τον κόσμο. Να μην ξεχνάμε ποτέ για να εκτιμάμε. Να είμαστε όλοι καλά. Και αύριο οι δρόμοι για όσους μπορούν οδηγούν στη διαχρονικά αγαπημένη μας Γλυφάδα. 
*Πηγή: sportdog.gr*

Όλη η αλήθεια για τον Πανιώνιο!!

Ο Γ. Κογκαλίδης αποκαλύπτει στον SportDog τι ισχύει με την ομάδα της Ν. Σμύρνης - ΓΙΑΤΙ υπάρχει ελπίδα παραμονής στην Α1; Το πρωτάθλημα των τριών ομάδων κι ο ...Μπαλτάκος!Το "άρον άρον, σταύρωσον αυτόν" αποτελεί σταθερή επιλογή του λαού μας. Όλοι έχουν άποψη, ακόμα κι αν δεν γνωρίζουν τα πραγματικά γεγονότα. Κι ως ένα βαθμό αυτό είναι αποδεκτό, αφού μιλάμε για αθλητισμό κι όχι για εγχείριση ανοιχτής καρδιάς, όπου υπάρχει μόνο ο λόγος του χειρουργού. Αναφέρομαι όχι μόνο στην περίπτωση του Πανιωνίου, αλλά συνολικά σε όσα έχουν συμβεί (κι είναι πολλά) το τελευταίο διήμερο.

Γιατί πολλοί είναι αυτοί που είδαν τον Τάκη Μπαλτάκο να κάθεται δίπλα στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, αλλά λίγοι αυτοί που αναρωτήθηκαν πού αλλού μπορούσε να καθίσει; Δίπλα στον εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, Γιάννη Ανδριανό, μετά απ΄ όσα έχουν γίνει σε πολιτικό επίπεδο, ή δίπλα στον Γιώργο Αγγελόπουλο;

Πάμε, όμως, στο θέμα μας: Μέχρι σήμερα ο φάκελος του Πανιωνίου είναι ελλιπής. Δεν έχει εγγυητική επιστολή, όχι γιατί δεν μπορεί να τη βγάλει ο Ηλίας Λιανός, αλλά επειδή δεν υπήρχε μέχρι πρότινος Δ.Σ., ώστε να μπορεί να βγει εγγυητική στο όνομα της ΚΑΕ κι όχι του μεγαλομετόχου.

Μόλις μπουν στον φάκελο (κάτι που λογικά θα γίνει αύριο, το αργότερο μεθαύριο) τα δύο στοιχεία (σύσταση του Δ.Σ. και εγγυητική τραπέζης) ο Πανιώνιος θα έχει αψεγάδιαστο φάκελο. Αν δεν συμβούν όσα προαναφέρω, τότε οι Νεοσμυρνιώτες θα αποβληθούν από το πρωτάθλημα.

Απλά τα πράγματα. Ως εδώ. Από εδώ και πέρα αρχίζει το πανηγύρι των …τρελών. Πολλοί θα πουν (το λένε ήδη) πως οι Νεοσμυρνιώτες κατέθεσαν εκπρόθεσμα τον φάκελο. ΝΑΙ, αλήθεια είναι. Πότε, όμως, λήγει η προθεσμία για την κατάθεση των απαραίτητων δικαιολογητικών στην ΕΕΑ;

Ο κανονισμός αναφέρει ρητά και κατηγορηματικά 45 μέρες πριν το τζάμπολ. Η Επιτροπή γνωρίζει από τον Ιούλιο πως η Α1 ξεκινά στις 11 Οκτωβρίου. Μεγάλα παιδιά είσαστε, κάντε την αφαίρεση και θα βρεθείτε στα τέλη Αυγούστου. Τότε ήταν η τυπικά τελευταία ημερομηνία κι αν η ΕΕΑ εφάρμοζε κατά γράμμα τον νόμο, το πρωτάθλημα θα γίνονταν με τρεις ομάδες, οπότε ΠΑΟΚ, Δράμα και Ρέθυμνο θα πάλευαν για την ανάδειξη του πρωταθλητή, ο δε …τελευταίος θα έβγαινε στο EuroCup αντί να υποβιβαστεί.

Όπως δεν υπάρχει "ολίγον έγκυος" δεν υπάρχει και ολίγον (χρονικά και μόνο) καθυστερημένος. Από εκεί και πέρα οι όποιες "κόκκινες γραμμές" διέπονται από το στοιχείο της αυθαιρεσίας, δεν νομιμοποιείται δηλαδή η Επιτροπή να ορίσει την 22/09 ως τελευταίο χρονικό περιθώριο.

Στην ουσία τώρα: Τη Δευτέρα εμφανίστηκε ο μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ Πανιώνιος, Ηλίας Λιανός, ο οποίος επί 10 χρόνια βάζει εκατομμύρια στο ελληνικό μπάσκετ και ζήτησε 3-4 μέρες προθεσμία για να ολοκληρώσει τον φάκελο προς την ΕΕΑ. Αν ήταν ένας πρόεδρος διοίκησης Πρωτοδικείου, ένας πρόεδρος επιτροπής σωτηρίας, θα συμφωνούσα πως δεν υπήρχε λόγος να πάρει παράταση.

Όταν όμως το ζητά ένας μεγαλομέτοχος αυτού του βεληνεκούς, τότε πρέπει να εξετάσουμε σοβαρά το αίτημά του. Κι αρμόδιοι είναι αυτοί που γνωρίζουν όσο κανείς τη σημασία αυτών που περιγράφουμε. Το Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ αποφάσισε χωρίς την παραμικρή διαφοροποίηση να του χορηγηθεί διάστημα 10 ημερών.

Ο Πανιώνιος το δικαιούται. Απ΄ όποια πλευρά κι αν το δει κανείς. Η ωμή παρέμβαση της ΕΟΚ (αποδείχθηκε με το έγγραφο που εστάλη από τις 17/09) δεν διαφοροποίησε στο ελάχιστο τη στάση των εκπροσώπων των ομάδων. Κι έτσι έπρεπε να γίνει. Δεν θα μείνω παραπάνω στο θέμα της Ομοσπονδίας, όμως θα σημειώσω τούτο:

Αν έδειχνε το ίδιο ενδιαφέρον για τα δικά της πρωταθλήματα, δεν θα ανατρέπονταν ο γεωγραφικός προσδιορισμός της Πάτρας… Προσωπικά παινεύομαι ότι έμαθα γεωγραφία χάρη στο μπάσκετ, όμως αδυνατώ να πείσω τις δασκάλες της κόρης μου ότι η Πάτρα ανήκει στη Βόρεια Ελλάδα. Στη Νότια ανήκει, τότε πώς ο Προμηθέας Πατρών θα παίξει (;) στον Βόρειο Όμιλο της Β' εθνικής;

Επιστροφή στο θέμα μας: Ο Πανιώνιος, από τη στιγμή που ο Ηλίας Λιανός θα καταθέσει πλήρη φάκελο, μόνο πραξικοπηματικά θα φύγει από την Α1. Κι η ΕΕΑ έχει ως μοναδική αποστολή να ελέγχει τη νομιμότητα και την πληρότητα των στοιχείων. Αν θέλει να τηρεί και τους χρόνους, ας το πράξει για όλους κι ας αποβάλλει σήμερα ΑΕΚ, Κόροιβο, Κολοσσό, Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, Άρη και τους υπόλοιπους.*Πηγή: sportdog.gr*

“Σαββίδης, Μελισσανίδης, Καραμανλής, στο ίδιο τραπέζι”!

anastasiadis vouleutis nd
Στον ArenaFM 89,4 φιλοξενήθηκε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην δεύτερη περιφέρεια Θεσσαλονίκης, Σάββας Αναστασιάδης.
Μίλησε για την παρουσία του Ιβάν Σαββίδη και του Δημήτρη Μελισσανίδη στον γάμο των παιδιών του.
Αναλυτικά τα όσα είπε ο Σάββας Αναστασιάδης:
Για το ότι στο τραπέζι έδωσε το παρών και ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής τόνισε:
«Ναι ήταν και στο τραπέζι και στην εκκλησία και αυτό έχει σχέση με την μακρά φιλία που μας δένει και με την αλληλοεκτίμηση».
Για το ότι χορεύει με τον Ιβάν Σαββίδη και τον Δημήτρη Μελισσανίδη προσέθεσε:
«Ναι ήταν και αυτοί και μας τίμησαν με την παρουσία τους και οι σχέσεις μας με τον κ. Μελισσανίδη ξεκίνησαν από τις κοινές καταβολές, από την Ποντιακή μας καταγωγή, όπου μετέχει ενεργά στα Ποντιακά δρώμενα όλη της χώρας. Αυτή η βάση μας έφερε κοντά και μας ένωσε και έχουμε μια μακρά φιλία και με τίμησε και αυτός και όπως φάνηκε το ευχαριστήθηκε. Χορέψαμε Ποντιακά το κλασσικό τικ και τα γνωστά. Με τον Ιβάν Σαββίδη έχουμε συνεργασία εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα και εξαιτίας αυτής της επικοινωνίας αναπτύχθηκε μια φιλική σχέση και με τίμησε με την παρουσία του. Περάσαμε ωραία και αντιλαμβάνεστε ότι η παντρειά είναι μεγάλο γεγονός για έναν πατέρα και όλοι αυτή η παρουσία όλων των ανθρώπων με χαροποιεί. Αυτή είναι μία ικανοποίηση ηθική».
Για το αν Σαββίδης και Μελισσανίδης ήταν στο ίδιο τραπέζι υπογράμμισε:
«Ναι ήταν στο ίδιο τραπέζι, όπως και ο πρώην πρωθυπουργός και μίλησαν για τα ποδοσφαιρικά και οι δύο είναι μεγαλομέτοχοι προσφυγικών σωματείων, έχουν κοινά ενδιαφέροντα. Ο κ. Σαββίδης ήταν ιδιαίτερα χαρούμενος μετά από το 6-1 επί της Ντιναμό Μινσκ και η βραδιά κύλησε ωραία. Όλα πήγαν καλά και ευχαριστώ όλους όσους με τίμησαν, πολιτικοί φίλοι, κοινωνικοί φίλοι. Μ’ αγαπάνε τους αγαπώ, τους νοιάζομαι και αυτό φάνηκε και με την παρουσία τους στον γάμο. Αυτές τις στιγμές δεν μετανιώνεις για κάτι που έχεις κάνει στη ζωή σου που είναι ίσως δύσκολο».
Τέλος για το αν κατάφερε να ακούσει καμιά ποδοσφαιρική ατάκα κατέληξε:
«Είναι φανατικός οπαδός του Παναθηναϊκού ο κ. Καραμανλής και δεν κατάφερα να ακούσω τίποτα διότι ήταν τόση η χαρά μου για το παιδί μου, που δεν μπόρεσα να παρακολουθήσω αυτά που λέγανε. Έγινε με αρκετά παραδοσιακό τρόπο χωρίς ξενόφερτους τρόπους, όπως γινόταν παλιά από τους παππούδες μας. Είμαι αντίθετος με τις ξενόφερτες ιδέες».
*Πηγή: arenafm.gr*

Ντέρμπι… στα γαλάζια!!

Η Θέλτα ήταν η μεγάλη νικήτρια στο ντέρμπι της Γαλικίας, επικρατώντας 2-1 της γειτόνισσας, Ντε πορτίβο Λα Κορούνια.

Ντέρμπι… στα γαλάζια!
Το ματς ξεκίνησε δυνατά, κάτι που συνηθίζεται στα τοπικά ντέρμπι μεταξύ των δύο ομάδων. Αποτέλεσμα αυτού ήταν το γρήγορο 1-0 για τους γηπεδούχους με τον Νολίτο. Ωστόσο, στο υπόλοιπο του πρώτου σαρανταλέπτου πέρασε χωρίς να αλλάξει το σκορ, παρά το γεγονός ότι δημιουργήθηκαν ευκαιρίες και στις δύο εστίες.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε… ανάποδα. Η Λα Κορούνια ήταν αυτή που μπήκε δυνατά στην επανάληψη και μετά από ωραία κίνηση και πλασέ του Κουένσα έφερε το ματς στα ίσα στο 55΄.

Η Θέλτα όμως δεν είχε πει τη τελευταία της κουβέντα και αφού ξεπέρασε το σοκ της ισοφάρισης, ο Λαριβέι με καρφωτή κεφαλιά της ξαναέδωσε το προβάδισμα στο 72΄. Στη συνέχεια χάθηκαν ευκαιρίες εκατέρωθεν, ενώ στο τελευταίο πεντάλεπτο μπήκε για τους φιλοξενούμενους ο γνωστός μας, λόγω Παναθηναϊκού, Χοσέ Τοτσέ. Λίγο πριν τη συμπλήρωση του 90λέπτου, η Ντέπορ έχασε τη μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει καθώς έχασε πέναλτι.


Έτσι, η Θέλτα ανέβηκε στους έξι βαθμούς, ενώ η Λα Κορούνια έμεινε στους τέσσερις πόντους, μετά από πέντε παιχνίδια στην Πριμέρα Ντιβιζιόν.


Το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής

Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου

Ρεάλ Μαδρίτης-Έλτσε 5-1
(20’ Μπέιλ, 28’ πεν., 32’, 80’πεν., 90+2’ Κριστιάνο – 15’ πεν. Αλμπακάρ)

Θέλτα-Ντεπορτίβο Λα Κορούνια 2-1
(Νολίτο 4΄, Λαριβέϊ 72΄-Κουένσα 55΄ )

Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου

Αλμερία-Ατλέτικο Μαδρίτης (21:00)
Εϊμπάρ-Βιγιαρεάλ (21:00)
Ράγιο Βαγεκάνο-Αθλέτικ Μπιλμπάο (21:00)
Γρανάδα-Λεβάντε (23:00)
Μάλαγα-Μπαρτσελόνα (23:00)
Σεβίλλη-Σοσιεδάδ (23:00)

Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου

Εσπανιόλ-Χετάφε (21:00)
Βαλένθια-Κόρδοβα (23:00)

Η επόμενη (6η) αγωνιστική

Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου

Έλτσε-Θέλτα (22:00)

Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου

Βιγιαρεάλ-Ρεάλ Μαδρίτης (17:00)
Μπαρτσελόνα-Γρανάδα (19:00)
Ατλέτικο Μαδρίτης-Σεβίλλη (21:00)
Αθλέτικ Μπιλμπάο-Εϊμπάρ (23:00)
Λεβάντε-Ράγιο Βαγεκάνο (23:00)

Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου

Χετάφε-Μάλαγα (13:00)
Ντεπορτίβο Λα Κορούνια-Αλμερία (18:00)
Σοσιεδάδ-Βαλένθια (20:00)
Κόρδοβα-Εσπανιόλ (22:00) *Πηγή: sport-fm.gr*

«Καθάρισε» η Βιλερμπάν!

Την πρόκριση στη δεύτερη προκριματική φάση της Ευρωλίγκας εξασφάλισε την Τρίτη η Βιλερμπάν, επικρατώντας της Οστάνδης 86-77 στο πλαίσιο της πρώτης προκριματική φάσης της διοργάνωσης.

«Καθάρισε» η Βιλερμπάν
Η Βιλερμπάν επικράτησε 86-77 της Οστάνδης στο Βέλγιο, στο πλαίσιο της πρώτης προκριματικής φάσης της Ευρωλίγκας και εξασφάλισε την πρόκριση στη δεύτερη προκριματική φάση της κορυφαίας τη τάξει ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, όποτε την Πέμπτη θα αντιμετωπίσει τη Στρασμπούρ στον γαλλικό «εμφύλιο».

Οι φιλοξενούμενοι είχαν σε πολύ καλή βραδιά τους Αμάρα Σι (23π., 10ρ.), Εντουιν Τζάκσον (20π.), Τορίν Γκριν (17π., 5ρ., 4κλ.) και Ντέιβιντ Αντερσεν (13π., 3ρ.), ενώ για την Οστάνδη, η οποία έμεινε άποντη από το 35’:20’ ως το 39’:06’’, διακρίθηκε ο Ματέους Πονίτκα (17π.).


Δεκάλεπτα: 20-24, 43-43, 56-62, 77-86

Οστάνδη (Γκέργκια): Μπεργκρέν 13, Σερόν, Ετσενίκιε 8, Πρινς 12 (1), Μούγια Μουμποϊάι 6 (2), Ουίλκινσον 10 (2), Ζιλέτ, Πονίτκα 17 (2), Τζόρτζεβιτς 8 (2), Μιχαΐλοβιτς 3 (1)

Βιλερμπάν (Βινσέ): Γκριν 17 (5), Ζεν-Τσαρλς 4, Τζάκσον 20 (2), Αντερσεν 13 (1), Σανγκαρέ, Λάιτι 4, Μπέιντερ, Νιβίνς 5, Σι 23 (1) *Πηγή: sport-fm.gr*

Εκτός ο Κύργιος!

Εκτός συνέχειας του τουρνουά τένις της Μαλαισίας έμεινε ο Νικ Κύργιος, ο οποίος έχασε 0-2 σετ από τον Μαρίνκο Ματόσεβιτς.

Εκτός ο Κύργιος
Ο Νικ Κύργιος έχασε 0-2 σετ (6-7, 6-7) από τον Αυστραλό Μαρίνκο Ματόσρβιτς, στο πλαίσιο του πρώτου γύρου του τουρνουά τένις της Μαλαισίας και αποκλείστηκε από τη συνέχεια τη διοργάνωσης.

Είχε, πάντως, την ευκαιρία να διεκδικήσει τη νίκη κόντρα στον 29χρονο όταν στο 5-4 του δεύτερου σετ προηγήθηκε με 40-30 στο σερβίς του. Ο Ματόσεβιτς πλέον θα αντιμετωπίσει τον Ιάπωνα Γκο Σέντα, ενώ ο 18χροος Ελληνοαυστραλός θα ξεκουραστεί μέχρι τη λήξη του 2014. *Πηγή: sport-fm.gr*

Παντελίδης: «Δεν είχαμε μόνο πρόβλημα χημείας»

Στα πολλά προβλήματα που δημιούργησε η απουσία επτά βασικών παικτών απέδωσε την ισοπαλία του Λεβαδειακού κόντρα στον Ηρακλή ο Σάββας Παντελίδης.

Παντελίδης: «Δεν είχαμε μόνο πρόβλημα χημείας»
Ο τεχνικός των «πράσινων» τόνισε πως στο πρώτο ημίχρονο ο «γηραιός» ήταν καλύτερος και θα μπορούσε να προηγηθεί, όμως στο δεύτερο ημίχρονο αποδείχτηκε πως οι παίκτες του πήραν σοβαρά την αναμέτρηση και θεωρεί την ισοπαλία δίκαιο αποτέλεσμα.

Αναλυτικά: «Έχοντας εφτά αλλαγές, σε σχέση με το παιχνίδι κόντρα στην Ξάνθη, ήταν αναμενόμενο ότι θα έχουμε ένα πρόβλημα χημείας, αλλά τελικά δεν εμφανίστηκε μόνο αυτό. Στο πρώτο ημίχρονο, ο αντίπαλος ήταν σαφώς καλύτερος από εμάς, πέτυχε το γκολ και θα μπορούσε να πετύχει κι άλλα.

Στο ημίχρονο είπα στους παίκτες ότι αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί, να τελειώσουμε δηλαδή το παιχνίδι χωρίς τελική προσπάθεια και ότι πρέπει να αντιδράσουμε. Στο δεύτερο ημίχρονο, παρά το ότι είχαμε κόντρα τον αέρα, καταφέραμε να παίξουμε αρκετά καλά και αποδείξαμε ότι δεν ήρθαμε για βόλτα. Το γκολ της ισοφάρισης μας άλλαξε την ψυχολογία και στα τελευταία λεπτά διαφυλάξαμε το σκορ. Θεωρώ ότι το αποτέλεσμα είναι δίκαιο απέναντι σε ένα πάρα πολύ καλό αντίπαλο. Πιστεύω ότι σαν ομάδα και σαν ιστορία, αυτή η ομάδα μπορεί να πάει πάρα πολύ καλά».

Παρελθόν ο Γκριμάου!!

Παρελθόν αποτελεί από την Μπιλμπάο ο Ρότζερ Γκριμάου, όπως ανακοίνωσαν την Τρίτη οι δυο πλευρές.

Παρελθόν ο Γκριμάου
Ο 36χρονος διεθνής Ισπανός γκαρντ αποχωρεί από τους Βάσκου ύστερα από πολλά χρόνια παρουσίας στην ομάδα και είναι ελεύθερος να επιλέξει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του, αφού κρίθηκε οικοδομικά απρόσιτος για τα νέα δεδομένα της πρώην ομάδας των Κώστα Βασιλειάδη και Φώτη Κατσικάρη.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Πήρε δύο ο Κόροιβος!

Στον Κόροιβο θα συνεχίσουν την καριέρα τους τη φετινή αγωνιστική περίοδο οι Πάνος Φιλιππάκος και Φέδορ Ντμιτρίεφ.

Πήρε δύο ο Κόροιβος
Η νεοφώτιστη στην Α1 μπάσκετ ομάδα της Αμαλιάδας συμφώνησε με τον πρώην παίκτη του Ψυχικού για τον επόμενο χρόνο, όπως ανακοίνωσε και ο μάνατζερ Γιώργος Πάνου στο twitter.

Όσον αφορά τον πρώην παίκτη της Γκντίνια, ξένα δημοσιεύματα αναφέρουν πως συμφώνησε με τους Πελοποννήσιους για το ίδιο διάστημα. *Πηγή: sport-fm.gr*

Στην Μπουλόν ο Αναγκόνιε!

Στη γαλλική LNB, αλλά σε άλλη ομάδα, θα συνεχίσει την καριέρα του τη φετινή αγωνιστική περίοδο ο Αλοϊσιους Αναγκόνιε.

Στην Μπουλόν ο Αναγκόνιε
Ο 33χρονος φόργουορντ, πρώην του Ηλυσιακού, μετά την Παρί Λεβαλουά στην οποία αγωνίστηκε την περυσινή αγωνιστική περίοδο, συμφώνησε για τον επόμενο χρόνο με την Μπουλόν, η οποία ανέβηκε φέτος στην πρώτη κατηγορία.

Ο Αναγκόνιε έχει αγωνιστεί σε ACB και Σλοβενία στο παρελθόν.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Σεφτέ στα διπλά η Τουλούζ!

Ευρεία νίκη εκτός έδρας σημείωσε η Τουλούζ, την πρώτη της στο φετινό Πρωτάθλημα, απέναντι στη Ρεν με εμφατικό τρόπο και σκαρφάλωσε στην πρώτη οκτάδα.

Σεφτέ στα διπλά η Τουλούζ
Την πρώτη της, νίκη μακριά από την έδρα της, σημείωσε η Τουλούζ. Οι "βιολέ" ήταν αποφασισμένοι να πάρουν τη νίκη και τα κατάφεραν. Ο 22χρονος Σέρβος, Αλεξάνταρ Πέσιτς στο 42' ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ, για να έρθει το γκολ του Ντουμπία που με τη βοήθεια του Ντιανιέ στο 57' έκανε το 0-2. Στο 61΄ο Μπεν Γιεντέρ διαμόρφωσε το τελικό 0-3.


Τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα της 7ης αγωνιστικής:

Τρίτη (23/9)

Ρεμς-Μαρσέιγ 0-5

(7', 20' Zινιάκ, 52',59' Α. Αγιού, 72' Ιμπουλα)

Ρεν-Τουλούζ 0-3

(42' Πέσιτς, 57' Ντουμπία, 61' Μπεν Γιεντέρ)

Τετάρτη (24/9)

Μπαστιά-Ναντ (20:00)
Εβιάν-Λανς (20:00)
Γκινγκάμπ-Μετς (20:00)
Λιόν-Λοριάν (20:00)
Μονπελιέ-Μονακό (20:00)
Νις-Λιλ (20:00)
Καέν-Παρί Σεν Ζερμέν (20:00)

Πέμπτη (25/9)

Σεντ Ετιέν-Μπορντό (22:00) *Πηγή: sport-fm.gr*

«Σαν τον Μάικλ Τζόρνταν ο Κριστιάνο»

Με τον «Θεό» του παγκόσμιου μπάσκετ, Μάικλ Τζόρνταν, παρομοίασε τον Κριστιάνο Ρονάλντο ο προπονητής της Έλτσε, Φραν Εσκριμπά.

«Σαν τον Μάικλ Τζόρνταν ο Κριστιάνο»
Μια αν μη τι άλλο κολακευτική δήλωση έκανε για τον Κριστιάνο Ρονάλντο ο Φραν Εσκριμπά λίγο μετά τη νίκη της Ρεάλ επί της Έλτσε (5-1), όπου ο Πορτογάλος σημείωσε καρέ!

«Ο Ρονάλντο είναι ένας απίθανος ποδοσφαιριστής, με απίστευτη ικανότητα στο σκοράρισμα. Είναι σαν τον Μάικλ Τζόρνταν όταν έπαιζε και πετύχαινε 50 πόντους κάθε βράδυ, δεν χρειάζεται καν τα πέναλτι για να φτάσει σε τόσα γκολ», είπε χαρακτηριστικά ο προπονητής των ηττημένων. *Πηγή: sport-fm.gr*

Ολλανδική… εκδίκηση!!

Η Ρόντα αποχαιρέτησε τη μεγάλη κατηγορία της Ολλανδίας πέρυσι, όμως στο Κύπελλο πήρε… εκδίκηση, αποκλείοντας την Χέρενφεϊν με 2-1 στην Α’ φάση. Μια ακόμα έκπληξη από Eredivisie στο… πρόγραμμα.

Ολλανδική… εκδίκηση!
Την περασμένη σεζόν είπε αντίο άδοξα στην Eredivisie, όμως στην πρώτη φάση του Κυπέλλου έδειξε ότι… ανήκει ακόμα εκεί.

Πέρα από την πρωταγωνιστική της πορεία στην δεύτερη κατηγορία της Ολλανδίας, η Ρόντα έδειξε τα… δόντια της και κόντρα στη Χέρενφεϊν επικρατώντας 2-1 στην πρώτη φάση του Κυπέλλου.

Βέβαια, ο αποκλεισμός της Χέρενφεϊν δεν είναι η μόνη έκπληξη που επεφύλαξε το σημερινό πρόγραμμα. Η Ντεν Χάαγκ δεν κατάφερε να προσπεράσει το εμπόδιο της Αλμέρ Σίτι και αποκλείστηκε στα πέναλτι, μετά από ένα συναρπαστικό ματς που έληξε 1-1 στην κανονική διάρκεια και 2-2 στην παράταση.

Η Φίτεσε από την άλλη επικράτησε 2-1 της VVSB και προχώρησε στην επόμενη φάση, όπως και οι Ντόρντρεχτ και Νεϊμέγκεν που προσπέρασαν τα εμπόδια των Σνικ και Άγιαξ ΙΙ αντίστοιχα.

Αναλυτικά τα ματς της Α’ φάσης Κυπέλλου Ολλανδίας:
Τρίτη 23/9
Καπέλ - Φόλενταμ 0-1
(78’ Μπραντς)

Ρινσμπεργκς - Σπάρτα Ρότερνταμ 0-3
(19’ Ντόγκαν, 72’ Μαχμούντοφ, 73’ Φερχάρ)

Σεβενίνγκεν - Λις 4-1
(24’ Κούρνταϊκ, 65’, 68’ Πέτερς, 85’ Άλντογκαν - 83’ Μοντένι)

VVSB - Φίτεσε 1-2
(72’ φαν ντερ Σλοτ - 21’ Τραορε, 90+1’ Ιμπάρα)

Σπάκενμπεργκ - Μπρέντα 3-4
(18’ Τολ, 71’ Μπουιτενχούις, 80’ Λαντζ - 25’ Μάτιτς, 43’ ντε Καμπς, 64’ Σεούντες, 75’ Σαρπόνγκ)

Άγιαξ ΙΙ - Νεϊμέγκεν 1-1 κ.δ. (2-2 παρ. 3-5 πεν)
(33’ Ελοιστζίρ, 98’ Μετζεμάκερς - 21’ Αρς, 100’ Γιάχανμπακς)

Αλμέρ Σίτι - Ντεν Χάαγκ 1-1 κ.δ (2-2 παρ. 2-0 πεν.)
(65’, 111’ Γιάνσεν - 42’ φαν Ντούινεν, 117’ Κρίστενσεν)

Ντέλτασπορ - Βίλεμ ΙΙ 2-1
(34’ Μπουλφαλφαλ, 90+4’ - 54’ Σαχάρ)

Εξέλσιορ Μαασλούις - Έμεν 1-4
(33’ Φινκ - 22’ Ροτζέμα, 57’ Μέντινγκ, 83’ ντο Αλμέιδα, 88’ Μπέρκαμ)

Φλέβο Μπόις - Ντος 37 1-0
(22’ ντε Κ.W)

Χάρντενμπεργκ - Βαλβάικ 1-0
(58’ Πέντερμαν)

Κοζάκεν Μπόις - Σπόρτλαστ 1-1 κ.δ (1-2 παρ)
(50’ Ιριλμάτζβιλεκ - 74’ φαν Μπάαρεν, 101’ Ντεμέιερ)

ΟΝΣ Σνικ - Ντόρντρεχτ 0-3
(11’ Λίντερ, 33’ Κούλγουικ, 71’ Πίσας)

Βένλο - Αϊντχόφεν FC 0-0 κ.δ. (0-0 παρ. 4-2 πεν.)

Ρόντα - Χέρενφεϊν 2-1
(24’ Σισίλια, 86΄Παουλίσεν - 85’ Θόρσμπι)

Τετάρτη 24/9
AFC - Εξέλσιορ (18.00)
Κράιενχουτ - Χέρακλες
Ντε Ντάικ - Σίταρντ
Ντόσκο - Γκρααφτσαπ
Βατεργκράαφσμιρ - Άγιαξ (19.30)
ASWH - WKE (21.00)
Μπάρεντρεχτ - Γκρόνινγκεν
Ντε Τρέφερς - Τέλσταρ
Ντεν Μπος - Καμπούρ
EVV - Άλκμααρ
Κούικ - Gvw
Μάατριχτ - Χελμόντ
Ουρκ - UNA
Τσβόλε - Ος
Γκόου Αχέντ Ιγκλς - Φέγενορντ (21.45)*Πηγή: sport-fm.gr*

Η κούπα στη Ναντέρ!

Η Ναντέρ κατέκτησε το γαλλικό Σούπερ Καπ νικώντας τη Λιμόζ με 70-54.

Η κούπα στη Ναντέρ
Το πρώτο τρόπαιο της σεζόν στη Γαλλία κατέληξε στα χέρια της Ναντέρ. Η Κυπελλούχος επικράτησε 70-54 της πρωταθλήτριας Λιμόζ στην πόλη Ρουέν και κατέκτησε το Σούπερ Καπ.

MVP αναδείχθηκε ο Κάιλ Γουίμς που πέτυχε 13 πόντους, ενώ από 12 είχαν οι Ράιλι και Τζαϊτέ, με τον Κλαρκ να προσθέτει 10. Σμιθ με 13 και Μπατίστα με 11 προσπάθησαν περισσότερο από τους «λιμουζό». *Πηγή: sport-fm.gr*

Έβγαλε... τα μάτια της!! (video)

Μπορεί να το πάλεψε και στο τέλος να ένιωσε άτυχη, όμως η Μίλαν πρέπει να μάθει και άμυνα. Η Έμπολι έκανε τη ζημιά, προηγήθηκε 2-0, όμως όταν ξύπνησαν οι «ροσονέρι» η κατάσταση δεν διορθώθηκε, 2-2.

Έβγαλε... τα μάτια της (video)
Τα έκανε μαντάρα η Μίλαν στο «Καστελάνι». Οι «ροσονέρι» άργησαν να ξυπνήσουν απέναντι στην Έμπολι και πέταξαν δύο βαθμούς, 2-2, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της Serie A.

Η ομάδα του Ιντζάγκι προδόθηκε από την άμυνά της και είδε τους γηπεδούχους να παίρνουν προβάδισμα δύο τερμάτων με γκολ των Τονέλι (13’) και Πουτσιαρέλι (21’). Οι φιλοξενούμενοι άργησαν να ξεπεράσουν το σοκ, όμως πριν το φινάλε του ημιχρόνου βρήκαν απάντηση με τον Φερνάντο Τόρες, που μείωσε σε 2-1 στο 43ο λεπτό. Στο δεύτερο 45λεπτο η Μίλαν παρουσιάστηκε σοβαρή και ξεκίνησε την αντεπίθεση. Η πίεση και οι ευκαιρίες έφεραν το γκολ της ισοφάρισης με τον Χόντα στο 57’, όμως η ανατροπή δεν έγινε.

Παρά το δοκάρι του Μενέζ και τη μεγάλη ευκαιρία του Τόρες οι «ροσονέρι» δεν τα κατάφεραν δίνοντας στην Έμπολι, που ολοκλήρωσε το ματς με δέκα λόγω αποβολής του Βαλντιφιόρι με δύο κίτρινες κάρτες σε ένα λεπτό (!), έναν σημαντικό βαθμό.



Η τέταρτη αγωνιστική της Serie A:

Τρίτη, 20/9

Έμπολι-Μίλαν 2-2
(13' Τονέλι, 21' Πουτσιαρέλι - 43' Τόρες, 57' Χόντα)

Τετάρτη, 24/9 (21:45)
Κάλιαρι-Τορίνο
Φιορεντίνα-Σασουόλο
Ίντερ-Αταλάντα
Γιουβέντους-Τσεζένα
Νάπολι-Παλέρμο
Πάρμα-Ρόμα
Σαμπντόρια-Κιέβο
Βερόνα-Τζένοα

Πέμπτη, 25/9
Λάτσιο-Ουντινέζε 21:45

Η επόμενη (5η) αγωνιστική:

Σάββατο, 27/9
Ρόμα-Βερόνα 19:00
Αταλάντα-Γιουβέντους 21:45

Κυριακή, 28/9
Σασουόλο-Νάπολι 13:30
Τσεζένα-Μίλαν 16:00
Κιέβο-Έμπολι 16:00
Ίντερ-Κάλιαρι 16:00
Τορίνο-Φιορεντίνα 16:00
Τζένοα-Σαμπντόρια 21:45

Δευτέρα, 29/9
Ουντινέζε-Πάρμα 20:00
Παλέρμο-Λάτσιο 22:00 *Πηγή: sport-fm.gr*

Αμυντικός και ομοιογενής Ολυμπιακός!

Ο Νίκος Ζέρβας, γράφει για το πρώτο δυνατό φιλικό τεστ του Ολυμπιακού κόντρα στην Αναντολού Εφές, τα θετικά στοιχεία που έδειξε, αλλά και τα σημεία που χρειάζεται βελτίωση.

Αμυντικός και ομοιογενής Ολυμπιακός
Ασφαλώς και κανείς δε μπορεί να βγάλει πολύ σοβαρά (θετικά ή αρνητικά) συμπεράσματα από ένα φιλικό παιχνίδι, έστω και αν ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε μία ομάδα τοπ επιπέδου Ευρωλίγκας, όπως είναι η Αναντολού Εφές. Τα παιχνίδια αυτά έχουν μεγάλη χρησιμότητα για τους προπονητές και τους παίκτες και όλοι οι υπόλοιποι παρατηρητές, μπορούμε απλά να καταγράφουμε τις ενδείξεις και τίποτε περισσότερο. Ειδικά στο μπάσκετ που σχεδόν όλα κρίνονται από τον Φεβρουάριο και μετά, το να μιλάς με σιγουριά τον Σεπτέμβριο του προηγούμενου χρόνου, είναι σα να ψάχνεις… γωνία στο νόμισμα.

Γράφει ο Νίκος Ζέρβας

Οι ενδείξεις του νέου Ολυμπιακού λοιπόν, είναι και θετικές και αρνητικές. Ίσως μάλιστα σε αυτές τις τελευταίες θα σταθεί περισσότερο ο Γιώργος Μπαρτζώκας, όπως πολύ σωστά επεσήμανε μετά το παιχνίδι. Στα του πως κρίθηκε το τελικό 79-73, τα δύο στοιχεία που ξεχωρίζουν, είναι το «νεκρό» σε όλα τα επίπεδα διάστημα από το 26ο μέχρι το 35ο λεπτό, όπου οι «ερυθρόλευκοι» δέχθηκαν μεταξύ άλλων δεκαπέντε αναπάντητους πόντους, αλλά και η επαγγελματική αντίδραση στο φινάλε. Αυτή που είχε ως άξονά της την ασφυκτικά αποτελεσματική άμυνα και τα καλάθια προσωπικότητας των Σπανούλη και Λαφαγιέτ. Αν το συγκεκριμένο φινάλε γίνει… συνήθεια, ο Ολυμπιακός θα είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει και να «γυρίσει» και πάλι κατά του διαφορές, παίζοντας ουσιαστικά και με νοοτροπία νικητή.

Αυτό που ξεχωρίζει στη συγκεκριμένη ομάδα και παρά τη φανερή έλλειψη λύσεων στο «3» λόγω τραυματισμών, είναι η ομοιογένεια, απόρροια του ότι πλην του Περπέρογλου, κανένας άλλος σημαντικός κρίκος της «αλυσίδας» δεν έσπασε το φετινό καλοκαίρι. Ίσα-ίσα που το ρόστερ εμπλουτίστηκε με αθλητικούς παίκτες, που βοηθούν στα να γίνει πράξη το σχέδιο της πιεστικής άμυνας πάνω στη μπάλα και τα καλάθια σε πρωτεύοντα ή δευτερεύοντα αιφνιδιασμό. Ο Ολυμπιακός είχε κόντρα στην Εφές πολλές λύσεις στο σκοράρισμα, πήρε πολλά από τα γκαρντ του (πλην του ντεφορμέ Μάντζαρη), είχε καλές συνεργασίες και κυκλοφόρησε τη μπάλα σε πολύ καλά για την εποχή επίπεδα. Στο πρώτο ημίχρονο τα λιγοστά λάθη βοήθησαν στην παραγωγικότητα (49 πόντοι με 5 λάθη), που προήλθε φυσικά και από την ευστοχία των Λοτζέσκι και Σλούκα.

Στην άμυνα υπήρχαν πλην του τελευταίου πενταλέπτου αρκετά «κενά», που προήλθαν και από την ανισορροπία του transition στο «3» (ο Χριστοδούλου που δοκιμάστηκε δύσκολα θα ανταποκριθεί ως σμολ φόργουορντ), ενώ χάθηκαν αρκετά αμυντικά ριμπάουντ, αφού οι περιφερειακοί δεν βοήθησαν με ζέση στα μπλοκ άουτ. Τουλάχιστον αυτός ο παράγοντας φέτος θα ισορροπεί λόγω της έφεσης του Χάντερ στο να μαζεύει επιθετικά ριμπάουντ, όμως από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός βασίζει το παιχνίδι του στο τρέξιμο, τα «σκουπίδια» είναι σημείο «κλειδί» για να τα καταφέρει. Ένα ακόμα πρόβλημα, παρουσιάστηκε όταν ο Λάσμε έπαιξε (στα πρότυπα του Παναθηναϊκού) με αλλαγές στα σκριν πάνω στον παίκτη που είχε τη μπάλα. Σε αυτό το διάστημα, οι επιθέσεις έγιναν ανορθόδοξες και η Εφές βρήκε την ευκαιρία να περάσει μπροστά, δείγμα του ότι οι «ερυθρόλευκοι» παλεύουν ακόμα να λύσουν τον «γρίφο» της συγκεκριμένης άμυνας.

Όπως και να ‘χει και με δεδομένες τις σημαντικές απουσίες (δεν έπαιξε στο δεύτερο μέρος ούτε ο Πρίντεζης) το δείγμα είναι θετικό, αλλά έχει προοπτική για περαιτέρω βελτίωση. Με όπλο την ομοιογένεια και ασπίδα την άμυνα, ο Ολυμπιακός φαίνεται πως θα μπει σε μία σεζόν που θα έχει τα φόντα να παίξει πολύ ομορφότερο και αποτελεσματικότερο μπάσκετ. Ακόμα όμως είναι Σεπτέμβριος…

Υ.Γ. Ο Ηλίας Λιανός έχει την απόλυτη ευθύνη για την περιπέτεια που περνάει ο Πανιώνιος. Στην Ελλάδα δυστυχώς οι νόμοι δεν τηρούνται εδώ και χρόνια σε κανέναν τομέα της ζωής μας (σε πολύ σημαντικότερους από το μπάσκετ) και έχουν γίνει παραβλέψεις και παρατυπίες που δεν έχουν προηγούμενο. Από τη στιγμή που κάποιοι έκαναν χρόνια τα… στραβά μάτια για τον ίδιο λόγο και για σωματεία που σε καμία περίπτωση δεν αγγίζουν την λάμψη και την ιστορία των «κυανέρυθρων», δεν θα ήταν… έγκλημα, να δοθούν δύο-τρείς μέρες προθεσμία. Το έτσι και αλλιώς παρηκμασμένο πρωτάθλημα, θα έσωζε κάτι από το ενδιαφέρον του, οπότε αξίζει τον κόπο μία ακόμα παράταση.

Υ.Γ.1: Προκαλεί εντύπωση η… φούρια της ΕΟΚ να βγουν οι αποφάσεις της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού μέχρι 19 Σεπτεμβρίου, την ώρα που στο παρελθόν έχουν ξεκινήσει πρωταθλήματα και ομάδα μπήκε από την 5η-6η αγωνιστική από το… παράθυρο. Ας μας πιάσει ο… πόνος από τη νέα σεζόν, με τη θέσπιση νόμου, που θα υποχρεώνει τις ομάδες να έχουν καταθέσει φάκελο π.χ. μέχρι τις 30 Αυγούστου. Αυτό ναι, θα ήταν βήμα μπροστά, ο υποβιβασμός του Πανιωνίου, όχι.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Υπέγραψε στους Μάβερικς ο Βιλανουέβα!


Ο Τσάρλι Βιλανουέβα ανήκει πλέον και τυπικά στους Μάβερικς.

Υπέγραψε στους Μάβερικς ο Βιλανουέβα
Στη θέση του πάουερ φόργουορντ ενισχύθηκαν επιπλέον οι Μάβερικς με την απόκτηση του Τσάρλι Βιλανουέβα.

Ο 30χρονος άσος από τη Δομινικανή Δημοκρατία θα αποτελέσει ένα από τα back up του Ντιρκ Νοβίτσκι.

Την τελευταία πενταετία αγωνιζόταν στους Πίστονς και την περασμένη σεζόν είχε 4,6 πόντους και 1,7 ριμπάουντ σε 9 λεπτά συμμετοχής κατά μέσο όρο.
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Σιγή ασυρμάτου» Nova, ΟΤΕ για Τσάμπιονς Λιγκ-Europa League!!

Ενώ, όπως έχουμε γράψει είναι πολύ πιθανό ως το τέλος του μηνός να υπάρξουν καθοριστικές εξελίξεις στα τηλεοπτικά δικαιωμάτα του Τσάμπιονς Λιγκ και του Europa League, η αγωνία φτάνει στο κατακόρυφο...

«Σιγή ασυρμάτου» Nova, ΟΤΕ για Τσάμπιονς Λιγκ-Europa League!
Η αγωνία αφορά και στα κανάλια που εμπλέκονται στην διαγωνιστική διαδικασία, αλλά και στους φιλάθλους-τηλεθεατές, οι οποίοι περιμένουν να μάθουν το που θα βλέπουν τις κορυφαίες διασυλλογικές διοργανώσεις της ΟΥΕΦΑ την ερχόμενη τριετία (2015-18).

Η τηλεοπτική μάχη του διαγωνισμού της TEAM ξαναγράφουμε ότι είναι κατά βάση συνδρομητική, με τη Nova και τον ΟΤΕ να τηρούν «σιγή ασυρμάτου» και μέχρι την κρίσιμη μέρα όπου θα κριθούν τα πάντα δεν αναμένεται να ...βγει το παραμικρό απ' τα στόματα των υπευθύνων. Άλλωστε πρέπει να επισημάνουμε ότι βασικός όρος του διαγωνισμού είναι η τήρηση απ' όλους της μυστικότητας.

Ποιά διαδικασία, όμως, τηρεί η ΤΕΑΜ σε περιπτώσεις όπου οι αποφάσεις της έχουν ληφθεί; Πρώτα ενημερώνονται γι' αυτές τα κανάλια που πήραν μέρος στην διαδικασία, κατάθεσαν προσφορές, αλλά δεν κατάφεραν να πείσουν την TEAM, η οποία τους ευχαριστεί για την συμμετοχή τους στον διαγωνισμό. Και μετά σειρά παίρνουν οι επιτυχόντες. Η ΤΕΑΜ τους ενημερώνει και ...ανοίγουν οι σαμπάνιες!

Με αυτά ως δεδομένα είναι βέβαιο ότι ο «τρόμος» των καναλιών και δη των συνδρομητικών είναι να ενημερωθούν πρώτοι (ο ένας ή ο άλλος), γιατί σε μία τέτοια περίπτωση θα έχουν αποτύχει.

Οι πληροφορίες της στήλης επιμένουν πως μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου όλα θα έχουν τελειώσει όπως συνέβη και για τα δικαιώματα της τρέχουσας τριετίας (κρίθηκαν στρα τέλη Σεπτέμβρη 2010).*Πηγή: sport-fm.gr*

«Θυμωμένη» Μπάγερν!! (video)

Δεν είχε όρεξη για εκπλήξεις η Μπάγερν. Οι Βαυαροί σε ένα τέταρτο καθάρισαν την Πάντερμπορν στο... ντέρμπι κορυφής φτάνοντας χαλαρά στο 4-0. «Αέρας» η Σάλκε στην Βρέμη (3-0) και δέκα γκολ σε δύο ματς!

«Θυμωμένη» Μπάγερν (video)
Σαν πραγματικό ντέρμπι κορυφής αντιμετώπισε η Μπάγερν το ματς απέναντι στην Πάντερμπορν. Η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα μπήκε φουριόζα από το ξεκίνημα στην «Allianz Arena», πέτυχε τσακ-μπαμ δύο γκολ και στη συνέχεια δεν ίδρωσε φτάνοντας άνετα στο 4-0.

Μετά το 0-0 στο Αμβούργο, οι Βαυαροί με τέρματα των Γκέτσε (8’) και Λεβαντόφσκι (14’) έβαλε από νωρίς τις βάσεις και με ένα ακόμη γκολ του πρώτου στο 78’ σφράγισαν την επιστροφή τους στις νίκες, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής της Bundesliga. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε στο 85ο λεπτό ο Μίλερ.



Σαν… σίφουνας πέρασε η Σάλκε από την Βρέμη. Παρά τις πολλές απουσίες, η ομάδα του Γενς Κέλερ ήταν… κυρία απέναντι στην Βέρντερ και επικράτησε με σκορ 3-0. Ο Μέγερ άνοιξε το σκορ στο 48’ και πριν συνέλθουν οι γηπεδούχοι ο Νοϊστέντερ (51’) διπλασίασε τα τέρματα της Σάλκε, η οποία «κλείδωσε» την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα με γκολ του Μπαρνέτα στο 85’.

Γκολ και θέαμα στις υπόλοιπες δύο αναμετρήσεις. Η Φράιμπουργκ δεν τα κατάφερε στην ρώσικη ρουλέτα στην έδρα της Χόφενχαϊμ και είδε τους γηπεδούχους να της κλέβουν το ματς στο 90+3’, 3-3. Τα βρήκαν… στη μέση, 2-2, Άιντραχτ και Μάιντζ, παίρνοντας από ένα βαθμό στην «Commerzbank Arena».

Αναλυτικά, η 5η αγωνιστική:

Τρίτη 23/9 (21:00)
Μπάγερν Μονάχου-Πάντερμπορν 4-0
(8’ 78’ Γκέτσε, 14’ Λεβαντόφσκι, 85’ Μίλερ)

Χόφενχαϊμ-Φράιμπουργκ 3-3
(44’ Ελιουνούσι, 63’ Ρούντι, 90+3’ Βέστεργκαρντ – 32’, 33’ Φράντζ, 75’ Νταριντά πεν)

Βέρντερ Βρέμης-Σάλκε 0-3
(48’ Μέιγερ, 51’ Νοϊστάντερ, 85’ Μπαρνέτα)

Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Μάιντς 2-2
(45+1’ Μέιερ, 82’ Σεφέροβιτς – 41’ Χόφμαν, 44’ Οκαζάκι)

Τετάρτη 24/9 (21:00)
Ντόρτμουντ-Στουτγκάρδη
Λεβερκούζεν-Άουγκσμπουργκ
Γκλάντμπαχ-Αμβούργο
Ανόβερο-Κολωνία
Χέρτα Βερολίνου-Βόλφσμπουργκ

Η επόμενη (6η) αγωνιστική:

Παρασκευή, 26/9
Μάιντς-Χόφενχαϊμ 21:30

Σάββατο, 27/9 (16:30)
Σάλκε-Ντόρτμουντ
Φράιμπουργκ-Λεβερκούζεν
Στουτγκάρδη-Ανόβερο
Κολωνία-Μπάγερν
Πάντερμπορν-Γκλάντμπαχ
Βόλφσμπουργκ-Βέρντερ 19:30

Κυριακή, 28/9
Άουγκσμπουργκ-Χέρτα Βερολίνου 16:30
Αμβούργο-Άιντραχτ 18:30 *Πηγή: sport-fm.gr*

It’s Cristiano show!!

Από χατ-τρικ σε... καρέ πετάει! Μέσα σε τρεις μέρες, ο Κριστιάνο Ρονάλντο έφτασε τα επτά(!) γκολ και οδήγησε εκ του ασφαλούς την Ρεάλ στη νίκη επί της Έλτσε (5-1). Από ένα… αστείο πέναλτι εκατέρωθεν!

It’s Cristiano show! (video)
Δεν τρομάζει μόνο η Ρεάλ. Το κάνει και ο Κριστιάνο! Με τον Πορτογάλο να φτάνει τα επτά γκολ μέσα σε διάστημα... τριών ημερών (πετυχαίνοντας απόψε τέσσερα), η Ρεάλ Μαδρίτης συνέτριψε (και) την Έλτσε με σκορ 5-1 και δείχνει πως όσο προχωράνε οι αγωνιστικές υποχρεώσεις, όλο και... ομορφαίνει!

Στο Μπερναμπέου, οι φιλοξενούμενοι έκαναν το... λάθος να προηγηθούν με πέναλτι-εφεύρεση που μετουσίωσε σε γκολ ο Αλμπακάρ (στο 15'). Στη συνέχεια, όμως ήρθε η... προφανής καταιγίδα. Με τον Μπέιλ να ισοφαρίζει στο 20' -με ωραία κεφαλιά κι ενώ φέρει ευθύνη ο αντίπαλος γκολκίπερ- και τον Ρονάλντο να φέρνει τα πάνω-κάτω στο 28' απ' την άσπρη βούλα, σε νέο πέναλτι-εφεύρεση που κέρδισε ο Μαρσέλο.

Στο 32' ο «Cr7»... τέλειωσε πρόωρα το ματς, δίνοντας αέρα δύο τερμάτων στη βασίλισσα, ενώ ο ίδιος ξανά απ' την άσπρη βούλα δέκα λεπτά πριν το φινάλε, έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη των Μαδριλένων. Κι απλώς στις καθυστερήσεις, ολοκλήρωσε το προσωπικό του καρέ και υπέγραψε -με κοντινό σουτ- το τελικό 5-1!

Και κάπως έτσι ο Κριστιάνο έφτασε τα 186 γκολ σε 169 εμφανίσεις πρωταθλήματος με την φανέλα της Ρεάλ (όντας πίσω μόνο από Ντι Στέφανο με 216 και Ραούλ με 228), ενώ έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του συλλόγου που σκοράρει σε 13ο σερί εντός έδρας ματς για την Πριμέρα.


Το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής

Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου

Ρεάλ Μαδρίτης-Έλτσε 5-1
(20’ Μπέιλ, 28’ πεν., 32’, 80’πεν., 90+2’ Κριστιάνο – 15’ πεν. Αλμπακάρ)

Θέλτα-Ντεπορτίβο Λα Κορούνια (23:00)

Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου

Αλμερία-Ατλέτικο Μαδρίτης (21:00)
Εϊμπάρ-Βιγιαρεάλ (21:00)
Ράγιο Βαγεκάνο-Αθλέτικ Μπιλμπάο (21:00)
Γρανάδα-Λεβάντε (23:00)
Μάλαγα-Μπαρτσελόνα (23:00)
Σεβίλλη-Σοσιεδάδ (23:00)

Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου

Εσπανιόλ-Χετάφε (21:00)
Βαλένθια-Κόρδοβα (23:00)

Η επόμενη (6η) αγωνιστική

Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου

Έλτσε-Θέλτα (22:00)

Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου

Βιγιαρεάλ-Ρεάλ Μαδρίτης (17:00)
Μπαρτσελόνα-Γρανάδα (19:00)
Ατλέτικο Μαδρίτης-Σεβίλλη (21:00)
Αθλέτικ Μπιλμπάο-Εϊμπάρ (23:00)
Λεβάντε-Ράγιο Βαγεκάνο (23:00)

Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου

Χετάφε-Μάλαγα (13:00)
Ντεπορτίβο Λα Κορούνια-Αλμερία (18:00)
Σοσιεδάδ-Βαλένθια (20:00)
Κόρδοβα-Εσπανιόλ (22:00) *Πηγή: sport-fm.gr*

Δύσκολη νίκη για ΤΣΣΚΑ!

Η ΤΣΣΚΑ επικράτησε 77-72 του Ερυθρού Αστέρα για το Gloria Cup με πρωταγωνιστές Μαρκοϊσβίλι και Τεόντοσιτς.

Δύσκολη νίκη για ΤΣΣΚΑ
Έστω και με δυσκολία, η ΤΣΣΚΑ επικράτησε 77-72 του Ερυθρού Αστέρα για το Gloria Cup που διεξάγεται στην Κωνσταντινούπολη και στο οποίο συμμετέχει ο Ολυμπιακός.

Ο Μανούτσαρ Μαρκοϊσβίλι με 19 πόντους και 8 ριμπάουντ ήταν ο κορυφαίος της ομάδας του Δημήτρη Ιτούδη, ενώ ο Μίλος Τεόντοσιτς πρόσθεσε 13 πόντους, ο Άαρον Τζάκσον 12 και ο Βιτάλι Φριτζόν 11. Οι Μάρκους Ουίλιαμς με 15 και Μπόμπαν Μαριάνοβιτς με 12 πόντους ξεχώρισαν από τους ηττημένους.*Πηγή: sport-fm.gr*