Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

«Μίλησε» ο αρχηγός και η… άμυνα!!

Παίζοντας καταπληκτική άμυνα στο τελευταίο πεντάλεπτο και με τον Σπανούλη να πετυχαίνει καθοριστικούς πόντους, ο Ολυμπιακός νίκησε 79-73 την Αναντολού Εφές στην πρεμιέρα του τουρνουά «Gloria Cup».

«Μίλησε» ο αρχηγός και η… άμυνα!
Με το… δεξί ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του στο τουρνουά «Gloria Cup» της Κωνσταντινούπολης ο Ολυμπιακός, που νίκησε 79-73 την Αναντολού Εφές των Ντούσαν Ίβκοβιτς και Στράτου Περπέρογλου. Κορυφαίος των «ερυθρολεύκων» ήταν ο Ματ Λοτζέσκι, που τελείωσε τον αγώνα με 20 πόντους, ενώ εξαιρετική εμφάνιση έκαναν ο Κώστας Σλούκας με 14 και ο Μπράιαν Ντάνστον με 13. Καθοριστικός στο τελευταίο πεντάλεπτο ο αρχηγός, Βασίλης Σπανούλης, που τελείωσε το ματς με 14.

Ο Ολυμπιακός παρουσίασε πολύ καλά στοιχεία, τόσο στην άμυνα, όσο και στην επίθεση, αν αναλογιστούμε ότι η αγωνιστική περίοδος δεν έχει καν αρχίσει και έδειξε να έχει αρκετά υψηλό βαθμό ετοιμότητας. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας δοκίμασε σχήμα με τρία γκαρντ (Λαφαγιέτ, Σπανούλη, Χριστοδούλου), ενώ φάνηκε ότι δίνεται μεγάλη έμφαση στην πίεση πάνω στη μπάλα.

Στα θετικά επίσης οι καλές συνεργασίες και τα λίγα λάθη και στα αρνητικά μπορεί να πει κανείς είναι το «νεκρό» διάστημα από το 25’ μέχρι το 35’, αλλά και κάποια χαμένα αμυντικά ριμπάουντ. Ωστόσο, πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι οι «ερυθρόλευκοι» έπαιξαν χωρίς τους τραυματίες Ντάρντεν και Παπαπέτρου, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ο Πρίντεζης δεν αγωνίστηκε καθόλου στο δεύτερο ημίχρονο λόγω ενοχλήσεων στη μέση.

Ο Ολυμπιακός έχει αύριο (24/09) ρεπό και θα δώσει το δεύτερο παιχνίδι του την Πέμπτη (25/09, 18:00) με αντίπαλο την Ουνικάχα Μάλαγα.

Το ματς:

Ο Ολυμπιακός πήρε από την αρχή τα ηνία και με κύριους εκφραστές στην επίθεση τους Λοτζέσκι και Σλούκα, είχε συνεχώς το προβάδισμα στο σκορ (11-16, στο 7'15'', 21-24 στο τέλος του α’ δεκαλέπτου). Οι «ερυθρόλευκοι» λειτούργησαν πολύ καλά στην επίθεση, βάζοντας πολλά καλάθια στο transition, ενώ υπήρξαν και αρκετά καλές συνεργασίες, που έφεραν εύκολους πόντους. Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα συνέχισαν να λειτουργούν υποδειγματικά στην αντίπαλη ρακέτα και απόδειξη είναι ότι έφτασαν να προηγούνται και με δέκα πόντους διαφορά (33-43, στο 16'58''), για να κλείσουν το ημίχρονο προηγούμενοι με οχτώ (41-49).

Στο τρίτο δεκάλεπτο και συγκεκριμένα μετά το 25ο λεπτό, η εικόνα του αγώνα άλλαξε άρδην. Οι παίκτες του Ολυμπιακού με εμφανή τα σημάδια κούρασης από την προετοιμασία, έδειξαν να χαλαρώνουν επικίνδυνα, κάτι που εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο η Αναντολού Εφές. Οι Τούρκοι παίζοντας εξαιρετική άμυνα και εκμεταλλευόμενοι και την αστοχία των Πειραιωτών, όχι μόνο «ροκάνισαν» τη διαφορά των εννιά πόντων (51-60), αλλά έκλεισαν την περίοδο, προηγούμενοι με 61-60, κάνοντας ένα σερί 10-0 με μπροστάρηδες της αντεπίθεσης τους Μπιέλιτσα και Οσμάν.

Το σερί μεγάλωσε ακόμη περισσότερο στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου, καθώς οι Τούρκοι έφτασαν να προηγούνται 66-60, πριν βάλει τέλος στην επιθετική αφλογιστία (6'30'' χωρίς καλάθι) ο Λαφαγέτ, ο οποίος με τρίποντο μείωσε στους τρεις (66-63 στο 33'40''). Κάπου εκεί οι «ερυθρόλευκοι»… θυμήθηκαν να ξαναπαίξουν άμυνα και με οδηγό τον αρχηγό τους «γύρισαν» την κατάσταση.

Ο Σπανούλης με πέντε προσωπικούς πόντους ισοφάρισε σε 68-68, με τον Πέτγουεϊ να δίνει μετά από ώρα ξανά το προβάδισμα 71-73 στα τρία λεπτά πριν το τέλος. Με δύο βολές του Ντάνστον και καλάθι του Λοτζέσκι, μετά από κλέψιμο του Σπανούλη, διαμορφώθηκε το 71-77 και ουσιαστικά κρίθηκε ο νικητής, με το τελικό σκορ να είναι 73-79 υπέρ του Ολυμπιακού, ο οποίος μπήκε με το δεξί στο τουρνουά «Gloria Cup» της Κωνσταντινούπολης.

Τα δεκάλεπτα: 21-24, 41-49, 61-60, 73-79

Αναντολού Εφές (Ίβκοβιτς): Μπαλμπάι 4, Οσμάν 17, Περπέρογλου 3, Σάριτς 10 (1τρ.), Ντρέιπερ 10 (2τρ.), Λάσμε 2 (9ρ.), Κορκμάζ 13 (3τρ.), Τζάνινγκ 2 (4ασ.), Μπιέλιτσα 12.

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Πέτγουεϊ 4 (4ρ.), Χάντερ 4 (4ρ.),Ντάνστον 13 (3ρ.), Σπανούλης 14 (7ασ), Σλούκας 14 (3τρ.), Χριστοδούλου, Πρίντεζης 4, Λοτζέσκι 20 (3τρ., 6ρ.), Αγραβάνης, Μάντζαρης (3ρ., 1ασ), Λαφαγιέτ 6 (2τρ., 4ασ).*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: