Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

Όλη η αλήθεια για τον Πανιώνιο!!

Ο Γ. Κογκαλίδης αποκαλύπτει στον SportDog τι ισχύει με την ομάδα της Ν. Σμύρνης - ΓΙΑΤΙ υπάρχει ελπίδα παραμονής στην Α1; Το πρωτάθλημα των τριών ομάδων κι ο ...Μπαλτάκος!Το "άρον άρον, σταύρωσον αυτόν" αποτελεί σταθερή επιλογή του λαού μας. Όλοι έχουν άποψη, ακόμα κι αν δεν γνωρίζουν τα πραγματικά γεγονότα. Κι ως ένα βαθμό αυτό είναι αποδεκτό, αφού μιλάμε για αθλητισμό κι όχι για εγχείριση ανοιχτής καρδιάς, όπου υπάρχει μόνο ο λόγος του χειρουργού. Αναφέρομαι όχι μόνο στην περίπτωση του Πανιωνίου, αλλά συνολικά σε όσα έχουν συμβεί (κι είναι πολλά) το τελευταίο διήμερο.

Γιατί πολλοί είναι αυτοί που είδαν τον Τάκη Μπαλτάκο να κάθεται δίπλα στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, αλλά λίγοι αυτοί που αναρωτήθηκαν πού αλλού μπορούσε να καθίσει; Δίπλα στον εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, Γιάννη Ανδριανό, μετά απ΄ όσα έχουν γίνει σε πολιτικό επίπεδο, ή δίπλα στον Γιώργο Αγγελόπουλο;

Πάμε, όμως, στο θέμα μας: Μέχρι σήμερα ο φάκελος του Πανιωνίου είναι ελλιπής. Δεν έχει εγγυητική επιστολή, όχι γιατί δεν μπορεί να τη βγάλει ο Ηλίας Λιανός, αλλά επειδή δεν υπήρχε μέχρι πρότινος Δ.Σ., ώστε να μπορεί να βγει εγγυητική στο όνομα της ΚΑΕ κι όχι του μεγαλομετόχου.

Μόλις μπουν στον φάκελο (κάτι που λογικά θα γίνει αύριο, το αργότερο μεθαύριο) τα δύο στοιχεία (σύσταση του Δ.Σ. και εγγυητική τραπέζης) ο Πανιώνιος θα έχει αψεγάδιαστο φάκελο. Αν δεν συμβούν όσα προαναφέρω, τότε οι Νεοσμυρνιώτες θα αποβληθούν από το πρωτάθλημα.

Απλά τα πράγματα. Ως εδώ. Από εδώ και πέρα αρχίζει το πανηγύρι των …τρελών. Πολλοί θα πουν (το λένε ήδη) πως οι Νεοσμυρνιώτες κατέθεσαν εκπρόθεσμα τον φάκελο. ΝΑΙ, αλήθεια είναι. Πότε, όμως, λήγει η προθεσμία για την κατάθεση των απαραίτητων δικαιολογητικών στην ΕΕΑ;

Ο κανονισμός αναφέρει ρητά και κατηγορηματικά 45 μέρες πριν το τζάμπολ. Η Επιτροπή γνωρίζει από τον Ιούλιο πως η Α1 ξεκινά στις 11 Οκτωβρίου. Μεγάλα παιδιά είσαστε, κάντε την αφαίρεση και θα βρεθείτε στα τέλη Αυγούστου. Τότε ήταν η τυπικά τελευταία ημερομηνία κι αν η ΕΕΑ εφάρμοζε κατά γράμμα τον νόμο, το πρωτάθλημα θα γίνονταν με τρεις ομάδες, οπότε ΠΑΟΚ, Δράμα και Ρέθυμνο θα πάλευαν για την ανάδειξη του πρωταθλητή, ο δε …τελευταίος θα έβγαινε στο EuroCup αντί να υποβιβαστεί.

Όπως δεν υπάρχει "ολίγον έγκυος" δεν υπάρχει και ολίγον (χρονικά και μόνο) καθυστερημένος. Από εκεί και πέρα οι όποιες "κόκκινες γραμμές" διέπονται από το στοιχείο της αυθαιρεσίας, δεν νομιμοποιείται δηλαδή η Επιτροπή να ορίσει την 22/09 ως τελευταίο χρονικό περιθώριο.

Στην ουσία τώρα: Τη Δευτέρα εμφανίστηκε ο μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ Πανιώνιος, Ηλίας Λιανός, ο οποίος επί 10 χρόνια βάζει εκατομμύρια στο ελληνικό μπάσκετ και ζήτησε 3-4 μέρες προθεσμία για να ολοκληρώσει τον φάκελο προς την ΕΕΑ. Αν ήταν ένας πρόεδρος διοίκησης Πρωτοδικείου, ένας πρόεδρος επιτροπής σωτηρίας, θα συμφωνούσα πως δεν υπήρχε λόγος να πάρει παράταση.

Όταν όμως το ζητά ένας μεγαλομέτοχος αυτού του βεληνεκούς, τότε πρέπει να εξετάσουμε σοβαρά το αίτημά του. Κι αρμόδιοι είναι αυτοί που γνωρίζουν όσο κανείς τη σημασία αυτών που περιγράφουμε. Το Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ αποφάσισε χωρίς την παραμικρή διαφοροποίηση να του χορηγηθεί διάστημα 10 ημερών.

Ο Πανιώνιος το δικαιούται. Απ΄ όποια πλευρά κι αν το δει κανείς. Η ωμή παρέμβαση της ΕΟΚ (αποδείχθηκε με το έγγραφο που εστάλη από τις 17/09) δεν διαφοροποίησε στο ελάχιστο τη στάση των εκπροσώπων των ομάδων. Κι έτσι έπρεπε να γίνει. Δεν θα μείνω παραπάνω στο θέμα της Ομοσπονδίας, όμως θα σημειώσω τούτο:

Αν έδειχνε το ίδιο ενδιαφέρον για τα δικά της πρωταθλήματα, δεν θα ανατρέπονταν ο γεωγραφικός προσδιορισμός της Πάτρας… Προσωπικά παινεύομαι ότι έμαθα γεωγραφία χάρη στο μπάσκετ, όμως αδυνατώ να πείσω τις δασκάλες της κόρης μου ότι η Πάτρα ανήκει στη Βόρεια Ελλάδα. Στη Νότια ανήκει, τότε πώς ο Προμηθέας Πατρών θα παίξει (;) στον Βόρειο Όμιλο της Β' εθνικής;

Επιστροφή στο θέμα μας: Ο Πανιώνιος, από τη στιγμή που ο Ηλίας Λιανός θα καταθέσει πλήρη φάκελο, μόνο πραξικοπηματικά θα φύγει από την Α1. Κι η ΕΕΑ έχει ως μοναδική αποστολή να ελέγχει τη νομιμότητα και την πληρότητα των στοιχείων. Αν θέλει να τηρεί και τους χρόνους, ας το πράξει για όλους κι ας αποβάλλει σήμερα ΑΕΚ, Κόροιβο, Κολοσσό, Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, Άρη και τους υπόλοιπους.*Πηγή: sportdog.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: