Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Υπάρχουν και… ευχάριστα στην ΑΕΚ!!

Υπάρχουν και… ευχάριστα στην ΑΕΚ
Τον μοναδικό λόγο για -μικρά έστω- χαμόγελα έδωσε στον Νίκο Κωστένογλου η προπόνηση της ΑΕΚ.

Την ώρα που κι εκείνος περιμένει το τέλος του σίριαλ Μανωλά, ο τεχνικός της «Ένωσης» είδε όλους τους υπόλοιπους παίκτες του (πλην του Γκούντγιονσεν που επίσης ανεβάζει ρυθμούς) να γυμνάζονται κανονικότατα την Παρασκευή στα Σπάτα.

Εκεί επέστρεψαν, λοιπόν, χωρίς προβλήματα τραυματισμών οι διεθνείς Λυμπερόπουλος, Μάκος και Μπουγαΐδης, ενώ το «παρών» (μετά την άδεια που είχε πάρει για να βρεθεί στην Ισπανία) έδωσε και πάλι ο Χοσέ Κάρλος. Σε κανονικούς ρυθμούς, δε, προπονήθηκε και πάλι ο Παντελής Καφές, που ακολουθούσε ατομικό πρόγραμμα μέχρι την Τετάρτη.

Έτσι, πέραν του Έιντουρ Γκούντγιονσεν (που έκανε και σήμερα ατομικό υπό τις οδηγίες του κ. Πανταζή) και με εκκρεμότητα την κατάληξη του θέματος Μανωλά, όλοι οι υπόλοιποι «κιτρινόμαυροι» βρίσκονται κανονικά στη διάθεση του Κωστένογλου για το δύσκολο παιχνίδι του Σαββάτου με τον Άρη.

πηγή: sportfm.gr

Νοκ άουτ και ο Πετρόπουλος!!

Νοκ άουτ και ο Πετρόπουλος!
Δεν έχει τέλος η κακοδαιμονία στον Παναθηναϊκό. Μετά την ίωση που έχει «γονατίσει» πολλούς παίκτες της ομάδας το τελευταίο διάστημα, ήρθε και ο τραυματισμός του Αντώνη Πετρόπουλου, ο οποίος θα μείνει εκτός δράσης για μία εβδομάδα!

Ο επιθετικός του «τριφυλλιού» αποχώρησε κατά την διάρκεια της προπόνησης, λόγω χτυπήματος στο δεξί πόδι και μετά την ολοκλήρωση των ιατρικών εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκε, διαπιστώθηκε ότι έχει υποστεί κάκωση αριστερού άκρου ποδός και αναμένεται να επανενταχθεί στο κανονικό πρόγραμμα των προπονήσεων σε περίπου μια εβδομάδα.

πηγή: sportfm.gr

Έρχονται οι ταυτότητες Facebook!!

Έρχονται οι ταυτότητες Facebook
Ίσως έρθει σύντομα η ώρα να αδειάσετε μία έξτρα θέση στο πορτοφόλι σας, έτσι ώστε να έχετε μαζί με την ταυτότητα και το δίπλωμά σας και την ταυτότητά σας στο Facebook.

Την ιδέα αυτή προτείνει ο σχεδιαστής Tobias Leingruber, ο οποίος θα την παρουσιάσει εντός των επόμενων ημερών σε ειδικό event στο Βερολίνο.

Προς το παρόν, η ειδική ταυτότητα Facebook έχει μοιραστεί σε περιορισμένο αριθμό χρηστών και φέρει τα βασικά στοιχεία και έναν QR Code που μπορεί να σκαναριστεί από μηχανήματα και να οδηγήσει στη σελίδα τους. Ήμαρτον, που λέει και μια ψυχή…

Πηγή: Enternity.gr

"Θα φτάσουμε μέχρι την UEFA"

Ο νομικός σύμβουλος της ΠΑΕ Θρασύβουλος, Νίκος Μανιακούρας, τόνισε: "θα κινηθούμε νομικά κατά της ΑΕΚ αν δεν τηρηθεί το συμφωνητικό".
"Θα φτάσουμε μέχρι την UEFA"
"Έχω εδώ μπροστά μου το συμφωνητικό τόσο της ΠΑΕ ΑΕΚ όσο και του ποδοσφαιριστή με τον Θρασύβουλο, βάσει του οποίου υπάρχει ποσοστό μεταπώλησης 30%.
Όταν έφυγε ο παίκτης ο Θρασύβουλος δεν πήρε χρήματα γιατί πιστέψαμε στο ταλέντο και στην εξέλιξη του, οπότε τον δώσαμε στην ΑΕΚ με αγάπη κρατώντας αυτό το ποσοστό ώστε μελλοντικά να επωφεληθούμε και οι δυο", είπε αρχικά και συνέχισε:
"Μέχρι στιγμής δεν έχουμε καμία ενημέρωση από την ΠΑΕ ΑΕΚ για οποιαδήποτε συμφωνία της με άλλη ομάδα, κάτι που όφειλε να κάνει από τη στιγμή που μας αφορά κι εμάς.
Αν υπάρξει οποιαδήποτε "σκιά" γύρω από τη μεταγραφή ή υποπέσει κάτι στην υπόληψη μας θα κάνουμε αυτό που πρέπει. Θα φτάσουμε την υπόθεση στα άκρα ή ακόμα και στην UEFA/FIFA".
Σε ερώτηση που κάναμε για το αν έγινε κάποια αντιπρόταση να κρατήσει το 30% ο Θρασύβουλος, μας είπε:
"Δεν υπάρχει κάποια επικοινωνία με την ΑΕΚ για να σας πω κάτι τέτοιο. Δεν είμαι αρμόδιος στο συγκεκριμένο κομμάτι. Τέτοιες κινήσεις πάντως δεν αρμόζουν σε μία ομάδα όπως η ΑΕΚ, καθώς θυμίζουν άλλες εποχές.
Ξαναλέω, αν περάσει κάποιο εύλογο διάστημα και δεν έχουμε ενημέρωση, τότε θα κινηθούμε ανάλογα. Είναι τιμή μας που δουλέψαμε με αυτό το παιδί και ελπίζουμε να κρατήσει και από την πλευρά του τη συμφωνία".
πηγη: Sport24.gr

«Να μπει μέσα και να γίνει σεισμός»

Ο Νίκος Αλέφαντος επιστρέφει και καλεί τον Ολυμπιακό να μπει στο «Γεντί Κουλέ» με τον ΟΦΗ και να γίνει σεισμός! Τι λέει για το ΠΑΟ-ΠΑΟΚ και με αφορμή την απουσία του Τζιμπούρ, θυμάται τον Γιώργο Σιδέρη!
«Να μπει μέσα και να γίνει σεισμός»
• Το να δηλωθεί ο Τζιμπούρ να εκτίσει την ποινή τις τιμωρίας του στο ματς με τον ΟΦΗ, το θεωρώ μεγάλο λάθος. Δεν ξέρω τι δικαιολογίες υπάρχουν και τι μπέρδεμα μπορεί να έγινε, εγώ μιλάω για το αποτέλεσμα: Το να μην παίξει ο Τζιμπούρ σε αυτό ειδικά το ματς, το θεωρώ μεγάλο λάθος. Εύχομαι να μην στοιχίσει.
• Αυτή είναι η πιο κρίσιμη αγωνιστική και για τον Ολυμπιακό και για τον Παναθηναϊκό. Μπορεί εύκολα να σκαλώσει ο Παναθηναϊκός απέναντι στον ΠΑΟΚ, στο άδειο από κόσμο ΟΑΚΑ, χωρίς Σιμάο και χωρίς Λέτο. Αν ο ΠΑΟΚ δεν κόψει ούτε τώρα βαθμούς απ’ τον Παναθηναϊκό, τι ασχολείται με το ποδόσφαιρο, ας το κόψουνε. Τι τον πληρώνουν τον Μπόλονι τόσα λεφτά; Για να βάζει αριστερό μπακ τον Σταφυλίδη στην Τούμπα με την Ουντινέζε, ενώ είχε δει ότι η ιταλική ομάδα είναι γρήγορη, πώς να αντιμετωπίσει με το άπειρο παιδί αυτούς τους χείμαρρους; Και με τον Λίνο μπροστά; Και τον Γιάννου να κάνει τον μπαλαντέρ; Αστεία πράγματα, χάλασε τη διάταξη του ΠΑΟΚ.
Ο ΠΑΟΚ αν είναι σοβαρός στο ΟΑΚΑ μπορεί να κόψει βαθμούς απ’ τον Παναθηναϊκό. Από αυτόν τον Παναθηναϊκό που είναι λαβωμένος, του λείπουν παίκτες, του λείπουν λεφτά, έχει απλήρωτους ποδοσφαιριστές και διαλυμένη διοίκηση. Κάτι πρέπει να κάνει και ο ΠΑΟΚ. 0-3 έχασε από την Ουντινέζε στην Τούμπα και χωρίς τον Ντι Νατάλε, απ’ το Κύπελλο αποκλείστηκε απ’ τον Ατρόμητο, τι θα του απομείνει φέτος; Να βγει… πέμπτος; Πρέπει να χτυπήσει τους βαθμούς στο άδειο ΟΑΚΑ. Αν χάσει και αυτό το ματς, κύριε Βρύζα πες στον Μπόλονι «τι σου χρωστάω, άντε γεια».
• Με ρωτάει ο Σινάνογλου πώς πρέπει να παίξει ο Ολυμπιακός στην Κρήτη. Εγώ ακόμα δεν μπορώ να καταλάβω γιατί να μην πάει ο Ολυμπιακός κομπλέ στο Γεντί Κουλέ. Και με Τζιμπούρ και με Μιραλάς και με Ιμπαγάσα και με Φουστέρ, το γκολ ψάχνουμε εκεί ή τα γκολ, απαραίτητα. Η άμυνα του Ολυμπιακού αν είναι σοβαρή μπορεί να κρατήσει τους μπροστινούς του ΟΦΗ άνετα. Το θέμα είναι να βάλει ο Ολυμπιακός 2 γκολ και να τελειώνει το παιχνίδι πριν αγχωθεί. 
Πρέπει να μπει μέσα ο Ολυμπιακός και να γίνει σεισμός, να τους πιέσει ψηλά και να τους τρέξει. Ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα και μπορεί να νικήσει και χωρίς τον Τζιμπούρ. Όμως στα ψηλά σέντερ μπακ όπως ο Γεωργίου και ο Ταυλαρίδης είναι μεγάλη υπόθεση να τους πιέσει ο Μιραλάς, να μπαίνει ανάμεσά τους, μην χαραμιστεί μακριά από την εστία… Και να πετάει πάσες σε ποιον; Να πω ότι ήταν ο Τζιμπούρ, να πω εντάξει. Αλλά να κάνει πάσες στον Ντιόγο;
• Εξυπηρετεί τους σέντερ μπακ του ΟΦΗ ένας σέντερ φορ όπως ο Ντιόγο, τον παίζουν πιο εύκολα. Εγώ τον Μιραλάς θα έβαζα σέντερ φορ σε αυτό το ματς.
Θυμάμαι κάποτε ο μεγάλος Χέλμης στον Ολυμπιακό είχε ανοίξει τέτοια συζήτηση στα Εξάρχεια και μας είχε πει ότι ήθελε να βάλει τον Σιδέρη δεξιά. Πετάγομαι εγώ, ήμουν νέος τότε, και του λέω «για ποιο λόγο»; Μύθος τότε ήταν ο Χέλμης για όλους μας. Μου λέει «για να τον ελευθερώσω, να μην τον φυλάνε δύο παίκτες». Του λέω «συγνώμη, αλλά να γυρίσει τη μπάλα σε ποιον; Στον Μποτίνο που κάνει 9 γκολ το χρόνο ή στον Γιούτσο που κάνει 10 γκολ το χρόνο; Ο Μποτίνος πρέπει να γυρίζει τη μπάλα στο Σιδέρη και ο Γιούτσος πρέπει να γυρίζει τη μπάλα στο Σιδέρη, ο Σιδέρης είναι για να σκίζει τα δίχτυα».
• Τον έβαλε λοιπόν ο Χέλμης τον Σιδέρη δεξιά για δύο ματς, δεν τράβηξε. Κι έπαιξε μετά σέντερ φορ. Έβαλε πάνω από 30 γκολ στο πρωτάθλημα, τους γ…ε!
Διεισδυτικούς και γρήγορους θέλει ο Ολυμπιακός απέναντι σε αυτόν τον ΟΦΗ, ταχύτητα θέλει από το πρώτο λεπτό. Είναι κρίσιμη αγωνιστική αυτή, μπορεί να δούμε σοβαρές εξελίξεις στην κορυφή.
πηγή: Katimagiko.gr

Το αβαντάζ του Φορτούνη, σε σχέση με Νίνη, Φετφατζίδη!!

Το αβαντάζ του Φορτούνη, σε σχέση με Νίνη, Φετφατζίδη
O Δημήτρης Ευαγγελάτος εξηγεί γιατί ο Φορτούνης υπερτερεί σε σχέση με τους υπόλοιπους Έλληνες παίκτες της ηλικίας του.
Το χτύπημα στην πλάτη από τον Καραγκούνη, η θαρραλέα εκκίνηση, οι πρώτες (μια-δυο) επαφές με τη μπάλα και ξάφνου ο θεατής άρχισε να «ψυλλιάζεται» ότι ο μικρός «το' χει». Χωρίς να κάνει κάτι εντυπωσιακό, συνέβη να είναι μια από τις ελάχιστες εξαιρέσεις στην γενικότερη μετριότητα του ποδοσφαιρικού θεάματος στο Ελλάδα- Βέλγιο. Κατά τα άλλα, είδαμε μερικά πράγματα που ξέραμε όπως ότι ο Κατσουράνης δεν είναι «δεκάρι», αλλά αμυντικό χαφ, άντε οκτάρι το πολύ. Μέχρι εκεί. Εξ ου και όταν στο τελευταίο ημίωρο του ματς έπαιξε πιο κοντά στον κανονικό του ρόλο ήταν σαφώς βελτιωμένος, σε σχέση με την παρουσία που είχε μέχρι εκείνο το σημείο.

Ένα άλλο πράγμα που ξέραμε είναι ότι ο Φωτάκης δεν είναι καθαρόαιμο αμυντικό χαφ και ως εκ τούτου μου φαίνεται απολύτως αναμενόμενο και προβλέψιμο το γεγονός ότι παρουσιάστηκε ανεπαρκής σε αυτό τον ρόλο. Ένα άλλο πράγμα που ξέραμε -και δεν εκπλαγήκαμε που το ξαναείδαμε- είναι η αγωνιστικότητα του Καραγκούνη που μένει ανεξάντλητη με την πάροδο των χρόνων, είτε μιλάμε για επίσημο ματς είτε για φιλικό.

Ένα πράγμα που δεν ξέραμε και εκπλαγήκαμε ευχάριστα που το είδαμε είναι το γεγονός ότι ο Φορτούνης παίζει κατευθείαν με θάρρος και τόλμη σε μια ομάδα που έχει αποκτήσει μέταλλο με τις επιτυχίες των τελευταίων χρόνων. Χαίρομαι που ο μικρός είχε την ευκαιρία να φύγει γρήγορα έξω, στη Μπουντεσλίγκα, και γλίτωσε αυτό που έπαθαν στην ηλικία του εδώ δύο άλλα μεγάλα ταλέντα του ελληνικού ποδοσφαίρου, ο Νίνης και ο Φετφατζίδης. Οι δυο τους πλήρωσαν την αβάσταχτη ελαφρότητα με την οποία μια μερίδα του ελληνικού Τύπου μοιράζει απλόχερα παρατσούκλια όπως «νέος Μέσι», «νέος Κριστιάνο», «νέος Τσάβι» κ.λ.π. Όλα αυτά τα γλίτωσε ο Φορτούνης, γιατί πρόλαβε να φύγει νωρίς. Και κέρδισε πολύ χρόνο σωστής ποδοσφαιρικής διαπαιδαγώγησης. 
πηγή: sday.gr

FC: Τα φαντάσματα στο κεφάλι του Μήτρογλου!!

FC: Τα φαντάσματα στο κεφάλι του Μήτρογλου
Κατά τη διάρκεια της βράβευσής του ως ο παίκτης που πέτυχε το ομορφότερο γκολ της 22ης αγωνιστικής, ο Κώστας Μήτρογλου εκδήλωσε κεκαλυμμένα το παράπονό του για το γεγονός ότι δεν κλήθηκε στην εθνική (ή ότι δεν καλέιται όσο συχνά νομίζει ο ίδιος πως πρέπει τέλος πάντων), λέγοντας όμως πως πιστεύει ότι θα βρίσκεται στην αποστολή για το Euro του καλοκαιριού.
Σχολιάζει το Fight Club.
Η «γκρίνια» αυτή θα πέρναγε ίσως απαρητήρητη εάν ήταν η πρώτη φορά που την εκδήλωνε, έλα όμως που είναι η πολλοστή... Τις προηγούμενες μέρες διαβάζαμε στα ρεπορτάζ ότι από τη στιγμή που έγιναν γνωστές οι κλήσεις για το φιλικό με το Βέλγιο, ο Μήτρογλου «ήταν στεναχωρημένος και εξέφραζε την απορία του για το συμβάν στους συμπαίκτες του στον Ατρόμητο». Αν πάμε λίγο πιο πίσω, θα θυμηθούμε ότι πρόκειται για τον ίδιο άνθρωπο που είχε στυλώσει τα πόδια στην ιδέα ότι θα πάει ως δανεικός στον Πανιώνιο, διότι δεν συμβιβαζόταν με την ιδέα ότι ο προπονητής του τον θεωρεί «περιττό/ανεπιθύμητο» στο ρόστερ. Πρόκειται επίσης για τον ίδιο άνθρωπο που έβρισκε άδικη τη μη χρησιμοποίησή του στον Ολυμπιακό, μετά το σερί παιχνιδιών που είχε πάρει ελλείψει έτερου ικανού επιθετικού.

Λίγες μέρες πριν κλείσει τα 24 χρόνια του, και διαμένοντας πλέον σχεδόν πέντε χρόνια στην Ελλάδα, ο γερμανοθρεμμένος φορ φαίνεται πως πιστεύει ακόμα πως η «όσφρηση του γκολ» που διαθέτει (πρέπει να) είναι ικανή να του ανοίγει όλες τις πόρτες. Έχοντας πετύχει συνολικά 33 γκολ σε 79 αγώνες, θεωρεί πως το striking rate του θα όφειλε τουλάχιστον να του εξασφαλίζει μια θέση ανάμεσα στους Γκέκα, Σαλπιγγίδη, Σαμαρά και Λυμπερόπουλο κι ότι εφόσον αυτό δεν συμβαίνει κάτι άλλο πρέπει να φταίει. Ίσως ο καιρός, ίσως ότι τον ζηλεύουν, ίσως ο Σάντος, ίσως ο Βαλβέρδε ή η κακιά μοίρα.

Αυτό, αντιθέτως, που δεν δείχνει να βασανίζει τη σκέψη του είναι για ποιο λόγο όλοι του λένε να προσπαθεί περισσότερο στις προπονήσεις. Γιατί να μην τον αγαπάνε όλοι, όπως ο Γιώργος Δώνης ή ο Σωκράτης Κόκκαλης; Έλα μου ντε... Ο ίδιος, ανώριμος ων, μπορεί να εξιδανικεύει εαυτόν και το παράπονο που εκφράζει να είναι αυθόρμητο. Αυτό είναι ανθρώπινο. Αν και όταν, όμως, καταφέρει να φέρει τη λογική πλάι στο συναίσθημα, σύντομα θα κατανοήσει ότι οι προπονητές (ειδικά του ΟΣΦΠ και της εθνικής, που κάνουν αποδεδειγμένα προσεκτική διαχείριση υλικού) τα βλέπουν όλα μαζί σε έναν ποδοσφαιριστή -αγωνιστικά και μη χαρακτηριστικά, αρνητικά και θετικά- και τα κρίνουν όλα μαζί πριν πάρουν τις αποφάσεις τους.

Η βαθύτερη αυτή συνειδητοποίηση θα διώξει από το μυαλό του τα φαντάσματα που τον τυρρανούν και θα τον φέρει πιο κοντά στην αλήθεια που ορίζει ότι δεν «βρίσκεσαι στην εθνική επειδή το αξίζεις», αλλά ότι αξίζεις επειδή ακριβώς βρίσκεσαι στην εθνική.


πηγή: sportfm.gr

«Μετωπική» Λουίς- Λάμπαρντ!!

«Μετωπική» Λουίς- Λάμπαρντ!
Ο «νέος» κάνει υποδείξεις στον… παλιό! Ο Νταβίντ Λουίς χαρακτήρισε τον Φρανκ Λάμπαρντ «απλό εργαζόμενο της Τσέλσι», που- όπως χαρακτηριστικά ανέφερε- υποχρεούται να εκτελεί τις εντολές του Βίλας Μπόας.

Στην Αγγλία θεωρούν ότι οι δηλώσεις αυτές θα συζητηθούν και εκτιμούν ότι θα… ανάψουν τα αίματα στα αποδυτήρια των Λονδρέζων.

«Κανείς δεν μπορεί να είναι πατέρας ή παιδί της ομάδας. Δεν υπάρχουν προνομιούχοι εδώ. Ο Λάμπαρντ πρέπει απλώς να ακούει τον προπονητή όταν του δίνει εντολές και να τις εκτελεί. Κανείς παίκτης δεν πρέπει να ξεχνά ότι είναι απλώς ένας εργαζόμενος στις ομάδες», τόνισε στην «O’ Jogo» ο Βραζιλιάνος σέντερ μπακ!

Ερωτηθείς στη συνέχεια για την αρνητική κριτική που δέχεται ο Αντρέ Βίλας- Μπόας, απάντησε: «Πολλές από τις διαμάχες δημιουργούνται από τα αγγλικά Μέσα. Την περασμένη σεζόν πολλές ομάδες δεν βρίσκονταν σε καλή θέση στη βαθμολογία και κανείς δεν μιλούσε. Είναι ευκολότερο να μιλούν για τον Αντρέ, διότι η Τσέλσι είναι μεγάλη ομάδα που μάχεται συνεχώς για την κορυφή. Είναι εύκολο να ρίξεις ευθύνες στον προπονητή, εάν το κλαμπ είναι τρίτο ή τέταρτο. Ο Αντρέ, όμως, είναι εξαιρετικός άνθρωπος και θεωρώ ότι θα έχει λαμπρό μέλλον στην Τσέλσι».

Πηγή: england365.gr

Εμπλοκή που δείχνει ναυάγιο!!

Εμπόδια δημιουργούνται στην υπόθεση της μεταγραφής του Κώστα Μανωλά στη Ντνιεπρ, αφού οι Ουκρανοί δεν δέχονται το ιδιωτικό συμφωνητικό που θέλει η ΑΕΚ να υπογραφτεί.
Εμπλοκή που δείχνει ναυάγιο!
Με σίριαλ μοιάζει η υπόθεση της μεταγραφης του Κώστα Μανωλά στη Ντνιέπρ. Από το πρωί έχει χυθεί άπλετο μελάνι με την ΑΕΚ να απορρίπτει και το απόγευμα να δέχεται την πώληση του παίκτη έναντι 100.000 ευρώ με την υπογραφή όμως ιδιωτικού συμφωνητικού προκειμένου να πάρει άλλες 600.000.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η Ντνιεπρ δεν συμφωνούσε στον τρόποι καταβολής των 600.000 ευρώ. Δηλαδή, να δώσει τα χρήματα αυτά με ιδιωτικό συμφωνητικό, όπως επιθυμούσε η ΑΕΚ, προκειμένου αυτή να γλιτώσει την καταβολή του 30% στο Θρασύβουλο.
Και αυτό γιατί θεώρησε πως ο τρόπος αυτός είναι διάτρητος και πως δεν μπορεί να δώσει τα 100.000 κανονικά και τα άλλα 600.000 με αυτό το συμφωνητικό. Εθεσε θέμα πρεστίζ, ενώ υποστήριξε πως είναι και ένας διάτρητος νομικά τρόπος.
Πηγές αναφέρουν ότι η μεταγραφή ναυάγησε, ενώ η ΠΑΕ τονίσει ότι οι συζητήσεις συνεχίζονται...

πηγή: sportdog.gr

Ο εισαγγελέας της «3ης κασέτας» σκαλίζει τα «στημένα»

Και ξαφνικά ο εισαγγελέας Χαράλαμπος Μαστραντωνάκης φέρεται να συγκεντρώνει στοιχεία για τον αγώνα της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό Βόλου και να ερευνά την πιθανότητα συμμετοχής ποδοσφαιριστών στη διαμόρφωση ή την αλλοίωση αποτελέσματος σε ποδοσφαιρικά παιχνίδια. Γράφει ο Βασίλης Σαμπράκος.
Ο εισαγγελέας της «3ης κασέτας» σκαλίζει τα «στημένα»
Είναι ο ίδιος εισαγγελέας που έχει επάνω του την υπόθεση της καταγγελίας του Αλέξη Κούγια για επεισόδια που δημιουργήθηκαν σε αγώνα της Παναχαϊκής. Ο ίδιος εισαγγελέας που έχει πάρει επάνω του την υπόθεση για την περιβόητη τρίτη κασέτα, εκείνη που τόσο θόρυβο έκανε, αλλά δεν ακούστηκε ποτέ.
Το ερώτημα της ημέρας είναι σχετικό με το αν υπάρχει ή όχι ηχογραφημένη συνομιλία παράγοντα – ατζέντη ποδοσφαιριστών για μειωμένη απόδοση ποδοσφαιριστή σε παιχνίδι της Superleague. Η απάντηση είναι, μέχρι σήμερα, «όχι». Διότι δεν υπάρχει ουδείς εκ των εμπλεκόμενων στην έρευνα των «στημένων» που να ισχυρίζεται ότι γνωρίζει την ύπαρξη τέτοιας συνομιλίας ή, πολύ περισσότερο, ότι την έχει ακούσει.
Δεν την άκουσε ποτέ ο ανακριτής που είχε στα χέρια του την δικογραφία. Δεν την έχει ακούσει ποτέ ούτε ο εφέτης ανακριτής που έχει πάρει πλέον την υπόθεση, διότι, εκτός των άλλων, δεν έχει γίνει η απομαγνητοφώνηση των 39.000 συνομιλιών μέχρι σήμερα. Δεν την ζήτησε ο νέος ανακριτής της υπόθεσης, ο οποίος μάλιστα δεν έχει καν αποφασίσει αν θα υποβάλει ή όχι εκ νέου τέτοιο αίτημα προς την Αστυνομία, η οποία είχε δηλώσει αδυναμία στο προηγούμενο αίτημα της απομαγνητοφώνησης των dvds, που είχε υποβληθεί από τον προηγούμενο ανακριτή.
Πώς μπορεί λοιπόν να γνωρίζει κάποιος την ύπαρξη μιας τέτοιας συνομιλίας; Υπήρξε διαρροή από την ΕΥΠ, από την Εισαγγελία, από την Αστυνομία; Υπάρχει άνθρωπος που έχει ακούσει αυτές τις 39.000 συνομιλίες, διάρκειας περίπου 700 ωρών;
Οσοι παρατηρούν στενά την εξέλιξη αυτής της υπόθεσης δεν μπορούν να μαντέψουν την έκβασή της. Και σχετικά με τις συνομιλίες, διατυπώνονται ισχυρές αμφιβολίες για το αν ποτέ θα απομαγνητοφωνηθούν.
ΥΓ. Κάθε μέρα που περνά, ο Μάκης Ψωμιάδης φτάνει πιο κοντά στην ελευθερία. Διότι όσο τα Σκόπια καθυστερούν, πατώντας τον κάλο των ελληνικών αρχών στο θέμα της ονομασίας, τόσο καθυστερεί η έκδοσή του στην Ελλάδα. Κι όσο καθυστερεί η έκδοσή του στην Ελλάδα, πλησιάζει η ώρα που θα αφεθεί, στα Σκόπια, ελεύθερος.
ΠΗΓΗ: Sport-fm.gr

Πωλείται το «Καμπ Νόου»

Το ενδεχόμενο να πουλήσουν το «Καμπ Νόου» αλλά και όλα τα γήπεδα γύρω από την ιστορική έδρα εξετάζουν στην Μπαρτσελόνα με πλάνο ένα νέο σύγχρονο γήπεδo.
Πωλείται το «Καμπ Νόου»
Οπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ του «The economist», για να πάρει σάρκα και οστά η συγκεκριμένη πρωτοβουλία θα πρέπει πρώτα να εγκριθεί από το διοικητικό συμβούλιο, το οποίο θα εξετάσει το ζήτημα στο δεύτερο Σαββατοκύριακο του Μαρτίου. Στόχος αυτής της ιστορικής αλλαγής -αν γίνει πραγματικότητα- είναι να ακολουθηθεί ο δρόμος που χάραξαν άλλες μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες, όπως η Ρεάλ Μαδρίτης, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Τσέλσι, αφού οι Μπλαουγκράνα επιθυμούν να μεγιστοποιήσουν την εμπορική εκμετάλλευση του γηπέδου τους, κάτι που δεν μπορεί να γίνει τώρα.

πηγή: sportdog.gr

Πού πας (Κ)ρε(σιτς) έτσι, στο ΟΑΚΑ;

Χωρίς τον Ντάριο Κρέσιτς, που τέθηκε εκτός αποστολής από το ντέρμπι εναντίον του Παναθηναϊκού, θα ταξιδέψει στην Αθήνα ο ΠΑΟΚ...
Ο πεπειραμένος τερματοφύλακας ένιωσε ενοχλήσεις κατά τη διάρκεια της σημερινής προπόνησης, με αποτέλεσμα να αποχωρήσει και αύριο θα υποβληθεί σε εξετάσεις.
Ο Μπόλονι, πλέον, καλείται να αποφασίσει ποιον εκ των Γλύκου και Χαλκιά θα χρησιμοποιήσει στο ντέρμπι....
Ο Ρουμάνος τεχνικός, άλλωστε, δεν υπολογίζει ούτε στον Ιβιτς ο οποίος ούτε σήμερα κατάφερε να προπονηθεί κανονικά και ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα. Ενώ εκτός του ντέρμπι θα μείνει και ο Σνάουτσνερ αλλά και οι Έτο, Κατσικάς που παραμένουν τραυματίες.

Διαιτητές και... Γιούβε! (ΒΙΝΤΕΟ)

Βίντεο με τους αγώνες που η Γιουβέντους έχει ευνοηθεί από τη διαιτησία κυκλοφόρησε την Πέμπτη από οπαδούς της Μίλαν!
Διαιτητές και... Γιούβε! (ΒΙΝΤΕΟ)
Μάλιστα στο mail που έστειλε στο info@sportdog.gr Έλληνας οπαδός της Μίλαν γίνεται λόγος για αλλοίωση πρωταθλήματος.
Δείτε το βίντεο:











Χάνει Κοεντράο η Ρεάλ!!

Χάνει Κοεντράο η Ρεάλ
Άσχημα μαντάτα έρχονται από τη Βαρσοβία για τη Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Φάμπιο Κοεντράο αποχώρησε από τη φιλική αναμέτρηση της Πορτογαλίας με την Πολωνία (0-0) και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ιατρικού τιμ των Ιβήρων, ο αριστερός μπακ-χαφ της «βασίλισσας» έχει υποστεί τραυματισμό στον προσαγωγό, που μπορεί να τον κρατήσει εκτός δράσης για τρεις εβδομάδες.

Ο Κοεντράο θα εξεταστεί με την επιστροφή του στη Μαδρίτη για να φανεί η σοβαρότητα του τραυματισμού του.

πηγή: sportfm.gr

«Πωλητήριο» σε Πάτο από Μίλαν!!

«Πωλητήριο» σε Πάτο από Μίλαν
Σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της «Corriere dello Sport» η Μίλαν σκοπεύει να πουλήσει τον Αλεσάντρε Πάτο στο τέλος της σεζόν. Ο Βραζιλιάνος επιθετικός, τραυματίστηκε χθες για δέκατη τρίτη φορά μετά από το 2010, έχει απογοητεύσει με τις εμφανίσεις του στους «ροσονέρι» και όπως όλα δείχνουν η απόφαση να παραχωρηθεί στο τέλος της σεζόν είναι ειλημμένη.

Οι πρωταθλητές Ιταλίας, βρέθηκαν κοντά στο να παραχωρήσουν τον Βραζιλιάνο τον Ιανουάριο στην Παρί Σεν Ζερμέν, αλλά ο Πάτο απέρριψε το ενδεχόμενο. Η γαλλική ομάδα, αναμένεται σύμφωνα με δημοσιεύματα να επανέλθει το καλοκαίρι και η Μίλαν δεν αναμένεται να σταθεί εμπόδιο. Ο τεχνικός του συλλόγου, Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, θέλει έναν άλλο επιθετικό στο ρόστερ και τα ονόματα των Τέβες, Φαν Πέρσι και Μπαλοτέλι είναι ήδη στη λίστα του.


πηγή: sportfm.gr

Σκέψεις για ανανέωση με Μπουφόν!!

Σκέψεις για ανανέωση με Μπουφόν
Μετά το τέλος της φετινής σεζόν θα γίνουν οι συζητήσεις της Γιουβέντους με τον Τζιανλουίτζι Μπουφόν για την επέκταση της συνεργασίας τους, όπως ξεκαθάρισε ο μάνατζερ του Ιταλού τερματοφύλακα, Σιλβάνο Μαρτίνα. Το τρέχον συμβόλαιο του 34χρονου διεθνούς πορτιέρε με την «Γηραιά Κυρία» εκπνέει το 2013, όμως πρόθεση των διοικούντων είναι να τον κρατήσουν στο Τορίνο μέχρι το τέλος της καριέρας του.

Αιτία των δηλώσεων του μάνατζερ του παίκτη στον ραδιοφωνικό σταθμό «Radio Sportiva», αποτέλεσε το ενδιαφέρον ομάδων από την Κίνα για την απόκτησή του. Σύμφωνα μάλιστα με δημοσιεύματα, οι τελευταίες προσφέρουν γη και ύδωρ για να αποσπάσουν την υπογραφή του διεθνούς τερματοφύλακα που στο χθεσινό φιλικό ματς της Εθνικής Ιταλίας με τις ΗΠΑ, συμπλήρωσε 113 συμμετοχές με την «σκουάντρα ατζούρα». «Και οι δύο πλευρές είναι ικανοποιημένες από την συνεργασία τους, αλλά δεν υπάρχει κάποια νεότερη συνομιλία για την επέκταση του υπάρχοντος συμβολαίου. Η λογική λέει ότι ο Τζιανλουίτζι θα ολοκληρώσει την καριέρα του στην Γιουβέντους, όμως στο ποδόσφαιρο όλα είναι πιθανά» δήλωσε σχετικά ο ατζέντης του Μπουφόν.

πηγή: sportfm.gr

Τα ντέρμπι συνεχίζονται!!

Τα ντέρμπι συνεχίζονται
Με αμείωτο ενδιαφέρον συνεχίζεται το ολλανδικό πρωτάθλημα, καθώς και η 24η αγωνιστική περιλαμβάνει παιχνίδι που μπορεί να δημιουργήσει ανακατατάξεις στην κορυφή. Η πρώτη στη βαθμολογία Αϊντχόφεν, μετά τη νίκη της επί της Φέγενορντ την προηγούμενη εβδομάδα, υποδέχεται την Κυριακή (4/03) την εκ των πρωτοπόρων Τβέντε σε ματς που ενδέχεται να κρίνει πολλά. Μία ημέρα νωρίτερα , η Άλκμααρ έχει την ευκαιρία να περάσει προσωρινά μόνη πρώτη, αφού υποδέχεται την αδύναμη εκτός έδρας Χέρακλες.

Σε ότι αφορά τις υπόλοιπες αναμετρήσεις του προγράμματος, ο Άγιαξ φιλοξενεί την Ρόντα και θέλει νίκη που θα συνδυαστεί με απώλειες των πρωτοπόρων για να πλησιάσει στις πρώτες θέσεις. Η έτερη κάτοικος των υψηλών «στρωμάτων» της βαθμολογίας, Χέρενφεν, δοκιμάζεται εκτός έδρας από την Ντεν Χάαγκ που «καίγεται» για βαθμούς στην προσπάθειά της για αποφυγή του υποβιβασμού. Με ενδιαφέρον αναμένεται και η κόντρα του «Ντε Γκαίπ» όπου η Φέγενορντ υποδέχεται την Γκρόνιγκεν.

Το πρόγραμμα της 24ης αγωνιστικής:

Σάββατο 3 Μαρτίου

Ντεν Χάαγκ-Χέρενφεν (17:45)
Φένλο-Μπρέντα (18:45)
Βάαλβικ-Εξέλσιορ (18:45)
Άλκμααρ-Χέρακλες (19:45)

Κυριακή 4 Μαρτίου

Φίτεσε-Ντε Γκράαφτσαπ (11:30)
Άγιαξ-Ρόντα (13:30)
Φέγενορντ-Γκρόνιγκεν (13:30)
Ουτρέχτη-Ναιμέγκεν (13:30)
Αϊντχόφεν-Τβέντε (15:30)

Η επόμενη (25η) αγωνιστική:

Παρασκευή 9 Μαρτίου

Ρόντα-Φένλο (21:00)

Σάββατο 10 Μαρτίου

Γκρόνιγκεν-Φίτεσε (19:45)
Χέρακλες-Ντεν Χάαγκ (20:45)
Χέρενφεν-Εξέλσιορ (21:45)

Κυριακή 11 Μαρτίου

Μπρέντα-Αϊντχόφεν (13:30)
Άγιαξ-Βάαλβικ (15:30)
Φέγενορντ-Ουτρέχτη (15:30)
Ναιμέγκεν-Τβέντε (15:30)
Ντε Γκράαφτσαπ-Άλκμααρ (17:30)


πηγή: sportfm.gr

Ανανέωσε με Μπάριος η Ντόρτμουντ!!

Ανανέωσε με Μπάριος η Ντόρτμουντ
Σε συμφωνία με τον Λούκας Μπάριος για την επέκταση της συνεργασίας τους κατά ένα χρόνο, μέχρι το 2015, ήρθε η Ντόρτμουντ. Ο 27χρονος επιθετικός είχε εκφράσει πρόσφατα τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι αποτελεί «ρεζέρβα» του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι στην κορυφή της επίθεσης, ωστόσο τελικά είπε το «ναι» στην πρόταση των πρωταθλητών Γερμανίας.

Ο Παραγουανός φορ έχει φέτος 21 συμμετοχές και 2 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις αγωνιζόμενος ως επί το πλείστον ως αλλαγή.

πηγή: sportfm.gr

Ρόμπεν: «Θα δείξω την αξία μου στο γήπεδο»

Ρόμπεν: «Θα δείξω την αξία μου στο γήπεδο»
Όταν φοράει την φανέλα της εθνικής Ολλανδίας μεταμορφώνεται κανονικότατα. Ο Άριεν Ρόμπεν με δύο προσωπικά του τέρματα οδήγησε τους «οράνιε» σε φιλική νίκη επί των Άγγλων και μετά το τέλος της αναμέτρησης βρήκε την ευκαιρία να «ξεσπαθώσει» κατά των δημοσιογράφων της Γερμανίας κάνοντας λόγω για προσωπικό πόλεμο.

«Θα μπορούσα να πω πως δεν με νοιάζει ή πως δεν διαβάζω και δεν ακούω τίποτα, αλλά στην πραγματικότητα δεν μπορείς να το αποφύγεις. Δεν είναι πάντα ευχάριστο, ειδικά στην περίπτωση μου καθώς η κριτική δεν είναι δικαιολογημένη. Αν παίξω άσχημα την δέχομαι αλλά στη Γερμανία μου κάνουν προσωπικό πόλεμο.

Πέρα από την αναστάτωση και τα βρώμικα παιχνίδια που παίζονται, είναι κρίμα που δεν μπόρεσα να διατηρήσω τον ρυθμό μου για τρεις αγώνες», δήλωσε ο βιρτουόζος άσος.

Μάλιστα δεν είχε πρόβλημα να γίνει, ιδιαίτερα, καυστικός, τονίζοντας πως θα μπορούσε να επιστρέψει στην Γερμανία με ένα DVD από το παιχνίδι: «Αισθάνομαι πολύ όμορφα να προπονούμαι και να παίζω ξανά με την Ολλανδία. Στον σύλλογο μου είναι μια δύσκολη στιγμή αλλά πάλι έτσι πρέπει να είναι. Στο πρώτο γκολ ο Ντε Γιονγκ έκλεψε τη μπάλα και στην συνέχεια πάτησα γκάζι στο σκούτερ!

Ίσως η ψυχολογία μου να οφείλεται στο γεγονός πως εργάζομαι με ένα προπονητή που με εμπιστεύεται και μου λέει να αισθάνομαι ελεύθερος και να κάνω το παιχνίδι μου.
Στην Γερμανία θα παρακολουθούσαν το παιχνίδι με την Γαλλία, αλλά θα πάρω ένα DVD μαζί μου. Όμως θα πρέπει να συμπεριφερθώ κόσμια και να δείξω την αξία μου μέσα στο γήπεδο».

πηγή: sportfm.gr

Θέλει Ζιρού η Μπάγερν!!

Θέλει Ζιρού η Μπάγερν!
Στη μεταγραφική λίστα της Μπάγερν βρίσκεται ο Ολιβιέ Ζιρού της Μονπελιέ, σύμφωνα με το «Kicker».

Ο 25χρονος επιθετικός και πρώτος σκόρερ της Ligue 1 έχει συμβόλαιο μέχρι το 2014 με την ομάδα του Ρενέ Ζιράρ, ωστόσο εάν οι Βαυαροί κάνουν μία προσφορά της τάξεως των 16 εκατ. ευρώ, τότε πολύ δύσκολα θα παραμείνει.

Τη φετινή χρονιά, ο διεθνής φορ μετρά 24 παιχνίδια και 16 τέρματα στο πρωτάθλημα της Γαλλίας.

πηγή: sportfm.gr

Ετοιμοπόλεμος ο Σβαινστάιγκερ!!

Ετοιμοπόλεμος ο Σβαινστάιγκερ
Στην διάθεση του προπονητή της Μπάγερν Μονάχου, Γιουπ Χάινκες τέθηκε από σήμερα ο Μπάστιαν Σβαινστάιγκερ. Ο 27χρονος γερμανός μέσος που έμεινε εκτός δράσης για περίπου είκοσι ημέρες μετά τη ρήξη συνδέσμων που είχε υποστεί στον αστράγαλο, ακολούθησε σήμερα (01/03) ολόκληρο το πρόγραμμα των βαυαρών και δεν αποκλείεται να είναι στην αποστολή για το εκτός έδρας ματς με την Λεβερκούζεν το Σάββατο (03/03).

Να θυμίσουμε ότι ο παίκτης έχει ουσιαστικά να λάβει μέρος σε επίσημο ματς της ομάδας για τουλάχιστον δύο μήνες, αφού του προβλήματος στον αστράγαλο, προηγήθηκε ο τραυματισμός του στον αγκώνα, στην αναμέτρηση κυπέλλου με την Στουτγάρδη.

πηγή: sportfm.gr

Πρόταση ανανέωσης σε Ραούλ!!

Πρόταση ανανέωσης σε Ραούλ
Δεν φεύγει… εύκολα από τις ομάδες που αγωνίζεται. Το απέδειξε με την φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης και δεν αποκλείεται να το συνεχίσει με την Σάλκε. Ο λόγος για τον Ραούλ ο οποίος βρίσκεται ήδη σε επαφές με την διοίκηση της ομάδας για την ανανέωση του συμβολαίου του που εκπνέει το ερχόμενο καλοκαίρι.

Όπως ξεκαθάρισε με δηλώσεις του ο γενικός διευθυντής της Σάλκε, Χορστ Χελντ: «Όπως είχαμε σχεδιάσει, πήγαμε ένα βήμα παρακάτω την συζήτηση. Ο εκπρόσωπος του Ραούλ ζήτησε χρόνο για να αναλύσει τα δεδομένα με τον πελάτη του. Στα τέλη του Μάρτη πιθανότατα θα έχουμε κάποιες ακόμα επαφές για το θέμα αυτό».

Η πρόταση ανανέωσης κατατέθηκε μέσω mail καθώς δεν υπήρχε χρόνος για να βρεθούν όλες οι πλευρές στο ίδιο τραπέζι για να συζητήσουν. Ο Χελντ πάντως ξεκαθάρισε ότι σκοπός της διοίκησης της Σάλκε είναι να κρατήσει τον Ραούλ. «Είναι τιμή μας που έχουμε έναν τόσο μεγάλο ποδοσφαιριστή. Είναι πολύ σημαντικός παίκτης για μας και θέλουμε να μείνει».

πηγή: sportfm.gr

Στο μικροσκόπιο η «μεγάλη» νίκη!!

Στο μικροσκόπιο η «μεγάλη» νίκη
Δεν έχει πειστεί η FIFA πως η διαφορά δυναμικότητας μεταξύ Μπαχρέιν και Ινδονησίας αντικατοπτρίζεται στο ευρύ 10-0 που αποτέλεσε το τελικό σκορ στο τελευταίο μεταξύ τους παιχνίδι για τα προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου. Άλλωστε, όπως και να το κάνεις, μόνο και μόνο το γεγονός πως το Μπαχρέιν χρειαζόταν νίκη με τουλάχιστον εννέα γκολ προκειμένου να έχει ελπίδες πρόκρισης, είναι να σε βάζει σε υποψίες.

Για την ακρίβεια, το Μπαχρέιν είχε φτάσει πολύ κοντά στο στόχο του, αφού την ίδια ώρα το Κατάρ βρισκόταν πίσω στο σκορ στο δικό του ματς και έχανε την πρόκριση στη διαφορά τερμάτων. Τελικά, επτά λεπτά πριν τη λήξη το Κατάρ ισοφάρισε και άφησε τους παίκτες του Μπαχρέιν να συνεχίσουν να σκοράρουν.

Μάλιστα, εκτός από την πίκρα του αποκλεισμού, θα πρέπει να αντιμετωπίσουν και τη FIFA, η οποία με μια σύντομη ανακοίνωση γνωστοποίησε την πρόθεσή της να διερευνήσει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες επήλθε αυτό το εντυπωσιακό σκορ.

Η Ινδονησία, βέβαια, δεν αποτελεί και κανένα μεγαθήριο αφού είχε πέντε ήττες στα προηγούμενα ισάριθμα ματς, αλλά τουλάχιστον είχε πέσει με αξιοπρέπεια καθώς δέχτηκε συνολικά 16 γκολ και πέτυχε μόλις 3. Στο παιχνίδι με το Μπαχρέιν, καθοριστικό ρόλο έπαιξε το γεγονός πως από το δεύτερο -μόλις- λεπτό αγωνίστηκε με δέκα παίκτες, ενώ οι αμυντικοί της υπέπεσαν σε δύο πέναλτι…

πηγή: sportfm.gr

Κόντρα στο σύστημα…!!

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει για τον επερχόμενο αγώνα με την ΑΕΚ, αλλά και την συνέχεια στο πρωτάθλημα.
Κόντρα στο σύστημα…
Ο κόσμος τις περισσότερες φορές αυτό με το οποίο ασχολείται είναι η μπάλα, το χορτάρι, το πλεκτό. Αν η ομάδα κερδίζει, προβλήματα άλλου είδους είτε κουκουλώνονται είτε μένουν στο περιθώριο.
Την δεδομένη χρονική στιγμή οι περισσότερες ομάδες στην Λίγκα ασχολούνται με δύο… πρωταθλήματα. Το ένα είναι το… κλασικό που περιλαμβάνει το πρωτάθλημα αυτό καθαυτό και για τον ΑΡΗ έχει στο… μενού το παιχνίδι με την ΑΕΚ και το άλλο είναι αυτό της αδειοδότησης.
Σε όλες σχεδόν τις ΠΑΕ αυτή την χρονική περίοδο υπάρχει… οργασμός ώστε να εκπληρωθούν όλες οι απαραίτητες από τους κανονισμούς υποχρεώσεις. Στα μη οικονομικά κριτήρια φυσικά ο ΑΡΗΣ δεν έχει κάποιο θέμα, αφού και η εμπειρία των στελεχών του σε τέτοια ζητήματα του επέτρεψε έγκαιρα να καταθέσει όλα τα δικαιολογητικά χωρίς πρόβλημα.
Δεν αποτελεί μυστικό ότι αυτό το οποίο πλέον θέλει να ρυθμίσει η διοίκηση της ΠΑΕ είναι τα οφειλόμενα, όπως βέβαια κάτι ανάλογο θέλουν να πετύχουν το 80% των ομάδων της Λίγκας. Υπάρχει περίπου ένας μήνας για όλες τις ομάδες για να κλείσουν τα θέματά τους και να καταθέσουν πλήρεις τους φακέλους τους.
Σε αυτό το πρωτάθλημα η κάθε διοίκηση… παίζει μόνη της, αλλά ειδικά στον ΑΡΗ πρέπει άπαντες να καταλάβουν ότι έχοντας από πίσω τον κόσμο και την  στήριξή του μπορεί πολύ πιο εύκολα να αποφευχθούν σκόπελοι και… ύφαλοι!
Στο αγωνιστικό το παιχνίδι με την ΑΕΚ είναι μονόδρομος. Με νίκη ο ΑΡΗΣ διατηρεί τις ελπίδες του και πιστεύω ότι αν ο Ατρόμητος κερδίσει την Δόξα, περισσότερες πιθανότητες θα έχει να πιάσει την ΑΕΚ παρά την ομάδα του Περιστερίου. Αν η Δόξα στο εξ αναβολής κόψει βαθμούς από τον Ατρόμητο, όλα είναι ανοικτά.
Ο ΑΡΗΣ αυτή την στιγμή είναι ανώτερος από την ΑΕΚ που έχει όμως παίκτες όπως ο Λυμπερόπουλος και ο Λεονάρντο που μπορούν να κάνουν την ζημιά και χρειάζονται προσοχή. Το παιχνίδι του πρώτου γύρου και το 3-0 είναι το πιο πλασματικό σκορ σε παιχνίδι πρωταθλήματος φέτος και είναι κάτι παραπάνω από επιτακτική ανάγκη οι παίκτες του ΑΡΗ να πάρουν την ρεβάνς.
Υ.Γ. 1 Πραγματικά θέλω να αγιάσω και δεν μπορώ. Παίρνουν το θαλασσοδάνειο με εγγυητή το κράτος οι… επαναστάτες και έχουν και θράσος να βγαίνουν  να λένε ότι βάλαμε εγγύηση τα τηλεοπτικά και το δάνειο αποπληρώνεται. Έδωσαν τηλεοπτικά 440.000 ευρώ για δάνειο 2.200.000 και αυτός που το πήρε βγαίνει και λέει «δεν ξέρω αν αποπληρώνεται διάβασα όμως ότι υπάρχει υπόλοιπο 400.000».
ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΕ. ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΡΩΤΑΩ, ΜΗΠΩΣ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ Ο ΕΓΓΥΗΤΗΣ; Εγώ πάντως αν το πλήρωνα ο ίδιος θα έβγαινα και θα ξευτίλιζα όποιον έκανε λόγο για θαλασσοδάνειο. Γιατί δεν φτάνει που το ΠΗΡΕ όπως το ΠΗΡΕ, αλλά θα είναι ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΣΚΑΝΔΑΛΟ αν το πληρώνει το ΚΡΑΤΟΣ. Είδατε κανέναν να βγαίνει; Και προσέξτε το θέμα πρωτοβγήκε από το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ… Για αυτό όμως βγαίνουν εντέχνως προς τα έξω οι ανυπόστατες βλακείες και τα μυθεύματα για το 44. Για να υπάρχει με το νου τους… ισορροπία στην ζυγαριά. Για αυτό όμως ο ΑΡΗΣ θα είναι μονίμως ΚΟΝΤΡΑ στο σύστημα και θα τους ενοχλεί όσο κι αν τον πολεμάνε με διάφορους τρόπους και μεθόδους.
Και την ίδια στιγμή υπάρχουν… αρειανοί που δεν θέλουν ταμειακή διευκόλυνση από τον Πρόεδρο που οι ίδιοι εξέλεξαν. Κι αυτό το τελευταίο είναι το πιο σημαντικό…
Υ.Γ.2 Ο Τάσος Κάκος δεν έκανε για το ντέρμπι της Τούμπας, αλλά κάνει για το Βικελίδης σύμφωνα με την ΚΕΔ. Μάλιστα…

πηγή:  gazzetta.gr

Ανέλαβε το Αιγάλεω ο Βαζέχα!!

Ο Κριστόφ Βαζέχα θα είναι ο νέος τεχνικός του Αιγάλεω μετά το «διαζύγιο» με τον Θωμά Κουρκούνα.
Το Αιγάλεω θα αποτελέσει τον πρώτο προπονητικό σταθμό στην καριέρα του Πολωνού καθώς μέχρι πρόσφατα ασχολούνταν με ακαδημίες.

Έτσι ο πρώην ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού θα αναλάβει να οδηγήσει το «Σίτι» και πάλι στις επαγγελματικές κατηγορίες.

πηγή: metrosport.gr

Κατέπεσαν οι κατηγορίες στους οπαδούς!!

Περίπου δύο ώρες διήρκεσε το μεσημέρι η εκδίκαση της υπόθεσης των τεσσάρων οπαδών του Ηρακλή για τα όσα συνέβησαν στη στρατιωτική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου. Αθώοι κρίθηκαν και οι τέσσερις από το Δεύτερο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, μιας δεν υπήρχε αποδεικτικό υλικό που να στοιχειοθετεί κατηγορίες που κατέπεσαν άπασες. Μάλιστα οι μάρτυρες που κλήθηκαν να καταθέσουν, δεν επέρριψαν ευθύνες στους οπαδούς της ομάδας, ενώ παράλληλα προέκυψε (όσον αφορά στην κατηγορία παρεμπόδισής της) ότι η παρέλαση δεν ξεκίνησε καν στην παραλιακή λεωφόρο. Η αθωωτική απόφαση έγινε δεκτή με χαμόγελα και χειροκροτήματα από τους οπαδούς της ομάδας που στάθηκαν για ακόμη μια φορά αλληλέγγυοι σ? όσους αντιμετώπισαν κατηγορίες.

πηγή: metrosport.gr

Μπέος στο Metropolis 95.5: «Αν μίλησα με Σάχα, να μπω ισόβια!»



Ο Αχιλλέας Μπέος με δηλώσεις του στο "Αθλητικό Μετρόπολις" και στην εκπομπή "Revolution" μέσα από της φυλακές του Ναυπλιου, υποστήριξε πως ουδέποτε μίλησε τηλεφωνικά με τον Σεμπάστιαν Σάχα, ενώ απάντησε σε όλα όσα τον κατηγορούν, επαναλαμβάνοντας ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να κρατείται στη φυλακή.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Αχιλλέα Μπέου:

"Είναι δύσκολες οι στιγμές που ζω. Έχω απέναντί μου ένα ολόκληρο κράτος, το οποίο έχει αποκρύψει την αλήθεια. Δεν υπάρχει δικαιοσύνη. Υπάρχουν έντιμοι δικαστές και εύχομαι να κριθώ από αυτούς. Αυτό που έχω να πω είναι πως όσα έγιναν στήθηκαν από την κυβέρνηση για να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο από το μνημόνιο".

Για την κατηγορία της τηλεφωνικής συνομιλίας με τον τερματοφύλακα της ΑΕΚ, Σεμπάστιαν Σάχα, είπε: "Ποτέ δεν μίλησα τηλεφωνικά με οποιονδήποτε ποδοσφαιριστή. Αν αποδείξουν ότι είχα τηλεφωνική συνομιλία με ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ, τότε δέχομαι να με κρατήσουν ισόβια στη φυλακή!".

"Υπάρχουν 8-9 συνομιλίες που είχα με τον Μαρινάκη, τον Πατέρα και τον Πιλάβιο, όμως έχουν κόψει κομμάτια από αυτές της συνομιλίες. Γιατί δεν τις παρουσίασαν ολόκληρες; Ποιο φυσικό πρόσωπο επέλεξε τι θα κοπεί και τι θα παρουσιαστεί;".

"Ζητάω από τους δικαστές και τους δημοσιογράφους να με κρίνουν ως παράγοντα. Δεν πείραξα ποτέ κανέναν ΠΑΟΚ και Άρη. Το μόνο που έκανα ήταν να προσπαθήσω να τους κερδίσω αγωνιστικά.

Για την συνομιλία που είχε με τον Δαλούκα, είπε: " Του είχα πει να είναι δίκαιος και να μην αδικήσει τον Άρη".

Για τις συνομιλίες που είχε με τον Θοδωρή Ζαγοράκη, είπε: "Είχα πει στον Ζαγοράκη ότι εύχομαι ο ΠΑΟΚ να βγει δεύτερος και πως μέσα από την έδρα του Ολυμπιακού Βόλου δεν θα περάσει κανείς".

Τέλος, για τον αν πιστεύει πως υπάρχουν στημένα παιχνίδια στο ελληνικό ποδόσφαιρο, δήλωσε: "Ό,τι συμβαίνει στις επιχειρήσεις συμβαίνει και στο ποδόσφαιρο. Πιστεύω πως ένας παράγοντας έχει το δικαίωμα να βοηθήσει την ομάδα του να τερματίσει πρώτη ή να πάρει το κύπελλο. Όχι όμως το να στήσει παιχνίδι για να βγει ο ίδιος κερδισμένος παίζοντας κάποιο στοίχημα. Πιστεύω πως στημένα παιχνίδια που έχουν ως στόχο το κέρδος τον παραγόντων δεν υπάρχουν".

Καμπάνα στους δικέφαλους!!

Βαρύς ο πέλεκυς όσον αφορά τα οικονομικά, έπεσε στους ΑΕΚ και ΠΑΟΚ από την Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή. Οι δύο «δικέφαλοι» καλούνται να πληρώσουν 45.500 και 51.200 αντίστοιχα.
Καμπάνα στους δικέφαλους!
Μετά τις συνεχόμενες αναβολές λόγω των απεργιών των δικηγόρων, σήμερα υπήρξαν κανονικά απολογίες στην Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκας. Συγκεκριμένα οι απολογίες είχαν να κάνουν για την 19η, 20η, 21η και 22η αγωνιστική, αλλά και για την εξ' αναβολής 6η. Από αυτές οι δύο ομάδες που θα πληρώσουν ακριβά την συμπεριφορά των φιλάθλων τους είναι οι ΠΑΟΚ και ΑΕΚ. Ο... δικέφαλος του βορρά καλείται να πληρώσει συνολικά 51.200 ευρώ, ενώ αυτός του νότου 45.500.

Αναλυτικά οι αποφάσεις έχουν ως εξής:

«Η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή πήρε τις παρακάτω αποφάσεις στο πλαίσιο των συναντήσεων της 19ης, 20ης, 21ης και 22ης Αγωνιστικής. Αναλυτικά :
22η Αγωνιστική
Α) ΠΑΕ Ολυμπιακός: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: χρηματική ποινή δύο χιλιάδων ευρώ.
Β) ΠΑΕ Παναιτωλικός: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: χρηματική ποινή δύο χιλιάδων ευρώ.
Γ) ΠΑΕ ΠΑΟΚ: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της καθώς επίσης διότι: «Μετά την λήξη του αγώνα κατά την αποχώρηση των ποδοσφαιριστών δημιουργήθηκε στιγμιαία ένταση και λεκτικοί διαπληκτισμοί μεταξύ των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων. Κατά τη διάρκεια της ανωτέρω έντασης ένα άγνωστο άτομο χτύπησε τον προπονητή τερματοφυλάκων της φιλοξενούμενης ομάδας στον αγώνα ΠΑΕ ΠΑΟΚ-ΠΑΕ Αρης»: συνολική χρηματική ποινή δώδεκα χιλιάδων διακοσίων ευρώ.
21η Αγωνιστική
Α) ΠΑΕ Αρης: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της καθώς επίσης και για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της: συνολική χρηματική ποινή έξι χιλιάδων ευρώ.
Β) ΠΑΕ Ολυμπιακός: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: συνολική χρηματική ποινή πέντε χιλιάδων διακοσίων ευρώ.
Γ) ΠΑΕ ΟΦΗ: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: συνολική χρηματική ποινή επτά χιλιάδων διακοσίων ευρώ.
Δ) ΠΑΕ ΠΑΟΚ: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: ποινή επίπληξης.
Ε) ΠΑΕ Πανιώνιος: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: χρηματική ποινή δύο χιλιάδων ευρώ.
20η Αγωνιστική
Α) ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: απαλλάσσεται.
Β) ΠΑΕ ΑΕΚ: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: συνολική χρηματική ποινή έντεκα χιλιάδων πεντακοσίων ευρώ.
Γ) ΠΑΕ Δόξα Δρ.,Π.Δερμεδεσιώτη (φυσικοθεραπευτή: Για τη συμπεριφορά του φυσικοθεραπευτή κ. Π.Δερμεδεσιώτη: Επιβάλλει στην ΠΑΕ Δόξα Δράμας χρηματική ποινή χιλιών πεντακοσίων ευρώ. Επίσης επιβάλλει στον κ.Π.Δερμεδεσιώτη α)την ποινή απαγόρευσης εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για δέκα (10) ημέρες και β) τη χρηματική ποινή των χιλίων πεντακοσίων ευρώ.
Δ) ΠΑΕ Κέρκυρα: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: χρηματική ποινή δύο χιλιάδων ευρώ.
Ε) ΠΑΕ ΟΦΗ: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: συνολική χρηματική ποινή εννέα χιλιάδων ευρώ.
ΣΤ) ΠΑΕ ΠΑΟΚ: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της, για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της καθώς επίσης και της υπ΄αριθμ.πρωτ. 5286/2012 πειθαρχικής δίωξης του Ποδοσφαιρικού εισαγγελέα στον αγώνα ΠΑΕ ΠΑΟΚ-ΠΑΕ Ολυμπιακός: συνολική χρηματική ποινή τριάντα εννέα χιλιάδων ευρώ.
19η Αγωνιστική

Α) ΠΑΕ AEK : Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της καθώς επίσης και για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της: συνολική χρηματική ποινή τριάντα τεσσάρων χιλιάδων ευρώ.
Β) ΠΑΕ Πανιώνιος: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: χρηματική ποινή πεντακοσίων ευρώ.
Γ) ΠΑΕ ΟΦΗ: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: χρηματική ποινή χιλίων ευρώ.

Οι κάτωθι αποφάσεις αφορούν την 6η αγωνιστική

Α) ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης, Δ.Μποροβήλο (Υπεύθυνος διοργάνωσης του αγώνα): Για τη συμπεριφορά του κ. Δ.Μποροβήλου: ποινή επίπληξης.
Β) ΠΑΕ Παναιτωλικός: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: συνολική χρηματική ποινή επτά χιλιάδων ευρώ.
* Η υπόθεση ΠΑΕ Παναιτωλικός-Φ.Κωστούλας (Πρόεδρος),20η αγωνιστική αναβληθηκε για την επόμενη δικάσιμο».

Αντεπιθέσεις, ταχύτητα και σημαντικά αμυντικά προβλήματα!!

Ο κόσμος του Ολυμπιακού ζει με ένα «όνειρο τρελό ο Θρύλος να σηκώσει το ευρωπαϊκό». Διαβάστε μία τακτική αποκρυπτογράφηση του αντιπάλου του Ολυμπιακού για την φάση των 16′ του Europa League.
Αντεπιθέσεις, ταχύτητα και σημαντικά αμυντικά προβλήματα!
Στην προσπάθεια μας αυτή και λόγω των… αγνώστων στοιχείων των Ουκρανών, η ομάδα του overlap, πέραν των πληροφοριών που συνέλεξε, παρακολούθησε από την ιστοσελίδα της ΟΥΕΦΑ το παιχνίδι της φάσης των ομίλων με αντίπαλο την Αλκμάαρ. Η εν λόγω αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε στις 29 Σεπτεμβρίου 2011 και το τελικό αποτέλεσμα ήταν 1-1. Ο αγώνας ήταν ίσως ο δυσκολότερος και (βαθμολογικά) κρισιμότερος του έβδομου ομίλου, ένας όμιλος στον οποίο συμμετείχαν επίσης η Μάλμε και η Αούστρια Βιέννης. Τα συμπεράσματα μας ακολουθούν παρακάτω και θεωρούμε ότι σκιαγραφούν με αρκετή συνέπεια την τακτική/αγωνιστική εικόνα της Μέταλιστ.
Γενικά χαρακτηριστικά
Η Μέταλιστ βασίζεται:
  • στην ταχύτητα των παικτών της
  • την εκμετάλλευση των κενών χώρων
  • την διενέργεια αντεπιθέσεων
  • την ατομική ικανότητα συγκεκριμένων παικτών
  • το λατινοαμερικάνικο ταπεραμέντο αφού η πλειοψηφία του αρχικού της σχήματος αποτελείται από λατινοαμερικάνικους ποδοσφαιριστές.
Το σύστημα που χρησιμοποιεί ο Μίρον Μάρκεβιτς είναι ένα ξεκάθαρο 4-2-3-1 με τους παίκτες να ακολουθούν ευλαβικά τον εν λόγω σχηματισμό. Ελάχιστοι παίκτες έχουν ελευθερία κινήσεων στον χώρο και το 4-2-3-1 διαφοροποιείται σπάνια. Είναι χαρακτηριστικό ότι και στα 10 παιχνίδια που έχει δώσει η Μέταλιστ στο Europa σήμερα έχει βασιστεί στο 4-2-3-1.
Η φάση της άμυνας
Η ομάδα αμύνεται με σύστημα ζώνης. Η αμυντική λειτουργία της ομάδας ξεκινά από την πίεση των 4 επιθετικογενών παικτών της στις μεσοαμυντικές ζώνες του αντιπάλου. Αν και οι 4 τους έχουν εντολή να πιέζουν σχετικά ψηλά, είναι χαρακτηριστικό ότι οι 2 κόφτες αλλά και η αμυντική τετράδα δεν ακολουθεί ψηλά στην πίεση (όπως θα ήταν η πιο ρεαλιστική προσέγγιση σε συνθήκες pressing). Οι δύο κόφτες μένουν σχετικά κοντά στην αμυντική τετράδα και δημιουργούν μία 6αδα παικτών που επωμίζονται την κύρια ανασταλτική λειτουργία της ομάδας.
Χαρακτηριστικό στιγμιότυπο από την φάση άμυνας της Μέταλιστ. Η επιθετική τετράδα αναλαμβάνει να πιέσει ψηλά δίχως όμως να έχει βοήθεια από τα κεντρικά χαφ
Χαρακτηριστικό στιγμιότυπο από την φάση άμυνας της Μέταλιστ. Η επιθετική τετράδα αναλαμβάνει να πιέσει ψηλά δίχως όμως να έχει βοήθεια από τα κεντρικά χαφ
Η αδυναμία της Μέταλιστ να ανεβάζει την άμυνα ψηλά (κυρίως) στηρίζεται στην μορφολογία της αμυντικής τετράδας. Παρά την παρουσία δύο πολύ γρήγορων «νευρικών» πλάγιων μπακ, το υψηλόσωμο και βαρύ κεντρικό αμυντικό δίδυμο δεν επιτρέπει με ευκολία την εφαρμογή τέτοιων τακτικών. Γκουεγιέ και Τορσιλιέρι αναλαμβάνουν συγκεκριμένους χώρους ευθύνης πιέζοντας δυνατά όποιον αντίπαλο μπαίνει στον χώρο αυτό, ενώ οι πλάγιοι μπακ ανεβάζουν στην πίεση μέχρι λίγο πριν την γραμμή του κέντρου.
metalist-tactics
Απεικόνιση των τακτικών της Μέταλιστ
Η φάση της επίθεσης
Το κυρίαρχο επιθετικό πλάνο στηρίζεται:
  • στην διενέργεια αντεπιθέσεων
  • την εκμετάλλευση κενών χώρων του αντιπάλου
  • σχετικά αυξημένο αγωνιστικό πλάτος
  • παιχνίδι από τα πλάγια (κυρίως στην αριστερή πλευρά με τον εκρηκτικό Τάισον)
  • τροφοδότηση του Κριστάλδο που κινείται στους χώρους και ζητά την μπάλα στον χώρο
Ο αρχηγός Ξαβιέρ είναι αυτός που επωμίζεται τους μεγαλύτερους δημιουργικούς ρόλους χωρίς να παραμελεί το επιθετικό κομμάτι. Το ίδιο ισχύει και για τον Σόσα που συγκλίνει αρκετά προς το κέντρο έχοντας επίσης σημαντικό δημιουργικό ρόλο. Απεναντίας ο Τάισον από τα αριστερά επιχειρεί συνεχώς κούρσες πάνω στην γραμμή με την μπάλα στα πόδια. Στόχος είναι το «ξεσκαρτάρισμα» του προσωπικού του αντιπάλου και η δημιουργία αριθμητικής υπεροχής στην άμυνα του αντιπάλου. Ο Βιλάγκρα ανεβαίνει αρκετά συχνά – αν και η ταχύτητα διενέργειας των (αντ)επιθέσεων δεν δίνει χρόνο στα μπακ για επελάσεις.
Οι σέντρες απουσιάζουν παντελώς από την επιθετική ανάπτυξη. Στόχος είναι είτε η διενέργεια προσωπικής ενέργειας με την μπάλα στα πόδια, είτε η τροφοδότηση του Κριστάλντο (που κινείται σε όλο το πλάτος) στον χώρο. Οι 2 αμυντικοί μέσοι δεν συμμετέχουν σημαντικά στο επιθετικό κομμάτι της ομάδας.
Πλεονεκτήματα vs. Μειονεκτήματα
Η Μέταλιστ είναι… εκρηκτική ομάδα. Με εξαίρεση το κεντρικό αμυντικό δίδυμο, οι υπόλοιπο ενδεκαδάτοι παίκτες της διαθέτουν ταχύτητα και εκρηκτικότητα. Η επιθετική τετράδα αλλά κι ο Βιλάγκρα διαθέτουν εξαιρετικές δυνατότητες στο ένας-εναντίον εντός παιχνίδι. Αυτό άλλωστε αποτελεί και το κυρίαρχο τακτικό γνώρισμα της ομάδας μαζί με το παιχνίδι των αντεπιθέσεων. Είναι σημαντικό ότι οι παίκτες της διαθέτουν στοιχεία που ευνοούν την αποτελεσματικότατη εφαρμογή των αντεπιθέσεων.
Η Μέταλιστ είναι… soft ομάδα με προβληματική ανασταλτική λειτουργία. Παρά την παρουσία του αμυντικού ογκόλιθου Γκουεγιέ, η εν γένει ανασταλτική συμπεριφορά της δεν ενθουσιάζει. Η σωματοδομή των χαφ και των πλάγιων μπακ της την κάνει αισθητά ευάλωτη στο σκληρό παιχνίδι αλλά και στην αντιμετώπιση του έντονου pressing. Οι χαφ της ομάδα, αν και λατίνοι, δεν είναι ιδιαίτερα τεχνίτες κάτι που προκαλεί δυσκολία στην αντιμετώπιση του pressing. Οι κερδισμένες κεφαλιές στο κέντρο είναι…είδος προς εξαφάνιση.
Επιπλέον το δυσανάλογα – με την υπόλοιπη ομάδα –  αργό κεντρικό αμυντικό δίδυμο της δεν επιτρέπει την ορθή εφαρμογή της πίεσης στοναντίπαλο ψηλά, γεγονός που επιδρά στην συνοχή των αγωνιστικών γραμμών.
Ενδιαφέροντα στατιστικά
Παρακάτω παραθέτουμε ένα γράφημα με τους βασικούς πρωταγωνιστές της Μέταλιστ, καταγράφοντας τα γκολ, τις ασίστ και τις συμμετοχές των παιχτών της Μέταλιστ στο Ουκρανικό πρωτάθλημα, στο Κύπελλο Ουκρανίας και στο Europa League. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει ο κεντρικός χαφ Ντέβιτς, ο οποίος αποτελεί τις περισσότερες φορές την πρώτη αλλαγή του Μάρκεβιτς. Ο Ουκρανός μέσος παρότι αγωνίζεται συνήθως ως αλλαγή αποτελεί τον δεύτερο σκόρερ της ομάδας του, ενώ έχει δώσει και 6 ασίστ.
Τα γκολ, οι ασίστ και οι συμμετοχές των "πρωταγωνιστών" της Μέταλιστ
Τα γκολ, οι ασίστ και οι συμμετοχές των "πρωταγωνιστών" της Μέταλιστ
Συμπέρασμα
Η Μέταλιστ δείχνει μία ομάδα με πολύ συγκεκριμένο πλάνο που στηρίζεται σε παίκτες με ιδανικά χαρακτηριστικά για να το εφαρμόσουν. Είναι δεδομένο ότι η Μέταλιστ είναι σε θέση να… τιμωρήσει όποιον την αντιμετωπίσει με τακτική «αφέλεια». Η προσφορά κενών χώρων στην επιθετική τετράδα των Ουκρανών αποτελεί «αμάρτημα». Από την άλλη ο Ολυμπιακός του Βαλβέρδε δείχνει να έχει τα κατάλληλα συστατικά για να την αντιμετωπίσει: τακτικό ρεαλισμό, δύναμη, αποτελεσματικότητα στο pressing, δυναμικούς αμυντικούς ικανούς να αφοπλίσουν τους Τάισον και Κριστάλδο.
Εν κατακλείδι η εικόνα της Μέταλιστ παραπέμπει σε ένα αγωνιστικό μίγμα Σαχτάρ και Ρούμπιν με εμφανώς μειωμένες τεχνικές ικανότητες. Όσο και ριψοκίνδυνα να είναι τα συμπεράσματα φαίνεται πως η συνέπεια της εφαρμογής του ερυθρόλευκου πλάνου αρκεί για την πρόκριση του Ολυμπιακού, έστω και αν το ατομικό ταλέντο περισσεύει σε αρκετούς παίκτες της Ουκρανικής ομάδας.
Ακολουθεί σχετικό video από την νίκη 0-4 της Μέταλιστ επί της Σοσό στα προκριμάτικά του Europa League. Ιδιαίτερης προσοχής χρήζει το 4ο γκολ του Τάισον (1:48) που κουβαλά την μπάλα για 70 μέτρα σκοράρωντας με εξαιρετικό τρόπο – σήμα κατατευθέν της τακτικής των Ουκρανών.



πηγή:  overlap.gr

Χρεωκόπησε η Σερβέτ!!

Στον πτωχευτικό κώδικα υπάγεται η Σερβέτ ακολουθώντας τον δρόμο της Ξαμάξ!
Χρεωκόπησε η Σερβέτ!
Μάλιστα αυτή είναι η δεύτερη φορά που πτωχεύει η ελβετική ομάδα. Η πρώτη ήταν το 2005.

Πετάνε στα... Ου(κ)ρανια ανιψιός και θείος!!

Συμφώνησε, τελικά, στην πώληση του Μανωλά στην Ντνιέπρ η ΑΕΚ και θα λάβει 100 χιλ., ενώ θα υπογραφτεί συμφωνητικό για άλλες 600. Ένα εκ. ευρώ πριμ μεταγραφής η οικογένεια Μανωλά.
Πετάνε στα... Ου(κ)ρανια ανιψιός και θείος!
Παίκτης της ουκρανικής Ντνιεπρ θα πρέπει να θεωρείται ο Κώστας Μανωλάς. Μετά από το θρίλερ των διαπραγματεύσεων που εκτυλίχτηκε από το πρωί με την ουκρανική ομάδα να αυξάνει την προσφορά της στην ΑΕΚ κατά 50.000 ευρώ και την Ένωση να την απορρίπτει, η ελληνική ομάδα τελικά άναψε το πράσινο φως για την πώληση του νεαρού στόπερ!
Ο Μανωλάς υπέγραψε και η ΑΕΚ θα πάρει από αυτή την συμφωνία 100.000 ευρώ, ενώ θα υπογραφτεί συμφωνητικό προκειμένου να δώσουν επιπλέον 600.000! Επιπρόσθετα το συμφωνητικό περιέχει τον όρο ότι η ουκρανική ομάδα θα έχει προτεραιότητα για να αποκτήσει ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ μέχρι 31 Αυγούστου! Ο Θρασύβουλος θα πάρει το 30% από τα 100.000 της τιμής στην οποία πωλήθηκε ο Μανωλάς...
Όπως καταλαβαίνετε η είδηση είναι χαρμόσυνη για την οικογένεια Μανωλά, η οποία πετάει πλέον στα... Ου(κ)ρανια. Και αυτό γιατί θα λάβει άμεσα 1 εκατ. ευρώ (500 ο Κώστας +500 ο Στέλιος) από τη μετακίνηση με τον 21χρονο αμυντικό να αμείβεται με 550.000 ευρώ ετησίως. Θα τα οικονομήσει χοντρά δηλαδή...

πηγή: sportdog.gr

Τρικ με Θρασύβουλο...!!

Πως Ντνιεπρ και ΑΕΚ ξεπέρασαν το «κόλλημα» με τον Θρασύβουλο, πουλώντας μόλις 100.000 ευρώ τον Μανωλά-Όλα τα οικονομικά δεδομένα της συμφωνίας, που έφτασε τις 700.000 ευρώ στο σύνολό της.
Τρικ με Θρασύβουλο...
Το μεγάλο «αγκάθι» στην συμφωνία ανάμεσα στην ΑΕΚ και την Ντνιέπρ, για τη μεταγραφή του Κώστα Μανωλά, άκουγε στο όνομα... Θρασύβουλος. Ο όρος του 30% μεταπώλησης, που υπήρχε στο συμβόλαιο του νεαρού κεντρικού αμυντικού, έφερνε σε πολύ δύσκολη θέση και τους δύο ενδιαφερόμενους συλλόγους, καθώς τα χρήματα που θα έμπαιναν στα ταμεία της ΠΑΕ, θα ήταν ελάχιστα. Για αυτό από χθες το Δ.Σ. ζητούσε ένα ποσό κοντά στο 1 εκατ. ευρώ, προκειμένου να μείνουν καθαρά, κάτι λιγότερο από 700.000 ευρώ στην Ένωση. Η «φόρμουλα», έστω και αν χρειάστηκε κάποιο τρικ για να είναι όλες οι ομάδες... ευχαριστημένες, βρέθηκε.
Στη συμφωνία μεταξύ της ΑΕΚ και των Ουκρανών, αναφέρεται πως ο Μανωλάς πουλήθηκε έναντι 100.000 ευρώ, με τα 30.000 ευρώ από αυτά να πηγαίνουν στον σύλλογο της Φυλής. Παράλληλα, υπήρξε νέα συμφωνία όπου οι Ουκρανοί αγοράζουν με 600.000 ευρώ το δικαίωμα να έχουν τον πρώτο λόγο για οποιονδήποτε άλλο ποδοσφαιριστή αποφασίσει να πουλήσει η ΑΕΚ μέχρι τις 31/8. Ουσιαστικά λοιπόν το deal έκλεισε στις 700.000 ευρώ, ενώ από αυτά θα πληρωθούν 100.000 ευρώ οι μάνατζερ, ενώ θα πάρει το ποσοστό του ο Θρασύβουλος.
Μπορεί αυτή η συμφωνία να φαίνεται πως... ρίχνει την ομάδα της Φυλής, ωστόσο, τα πράγματα δεν είναι έτσι. Αν η ΑΕΚ δεν συναινούσε σε αυτή την πρόταση της Ντνιέπρ, τότε η μεταγραφή θα χαλούσε, ο παίκτης θα επέστρεφε στην Ελλάδα και θα πήγαινε στην Ουκρανία ως ελεύθερος το ερχόμενο καλοκαίρι. Σε τέτοια περίπτωση και η Ένωση θα έβγαινε χαμένη, αλλά και ο Θρασύβουλος δεν θα μπορούσε να βάλει ούτε αυτές τις 30.000 ευρώ στα ταμεία του. Δεδομένων λοιπόν των συνθηκών, το deal ευνόησε και την προηγούμενη ομάδα του Μανωλά, που έβαλε ένα σεβαστό ποσό (για τα... κυβικά της) στα ταμεία της.
ΠΗΓΗ: aek365.gr

Aναποφάσιστος ο Μασάδο!!

Αμφιταλαντεύεται ο Πορτογάλος για το σχήμα που θα παρατάξει με την ΑΕΚ. Δυο συστήματα επεξεργάζεται ο 56χρονος τεχνικός εν όψει ΑΕΚ. Το 4-4-2 σε ρόμβο κια το 4-2-3-1.
Aναποφάσιστος ο Μασάδο
Δυο 24ωρα πριν από την αναμέτρηση με την ΑΕΚ, ο Μανουέλ Μασάδο φαίνεται ότι δεν έχει ακόμη κατασταλλάξει στην ενδεκάδα που θα παρατάξει κόντρα στην ΑΕΚ. Κυρίως δεν έχει καταλήξει στη διάταξη που θα χρησιμοποιήσει αφού εδώ και δέκα μέρες με αφορμή και την ματαίωση της 23ης αγωνιστικής, δουλέυει πάνω σε δυο συστήματα.
Το 4-4-2 με ρόμβο και το 4-2-3-1. Αμφότερα έχουν από 50% πιθανότητες να εφαρμοστούν αλλά να διαφοροποιηθούν και κατά τη διάρκεια του αγώνα, ενώ από την επιλογή του συστήματος θα εξαρτηθεί και ποια πρόσωπα θα το υποστηρίξουν. Αυτό στο οποίο φαίνεται να καταλήγει ο Μασάδο είναι στην... επιστροφή του Νέτο στο δεξί άκρο της άμυνας αφού ο Καζναφέρης σε όλες τις δοκιμές χρησιμοποιείται πιο μπροστά.
Τις τελικές του αποφάσεις ο 56χρονος τεχνικός θα τις πάρει την Παρασκευή που επιστρέφουν στις προπονήσεις και οι δυο διεθνείς Φατί και Γιαννιώτας.
Πηγή: allaboutaris.com

Ρωτήστε τον Μπόλονι γιατί έφυγε ο Ζαγοράκης!!

Πέρασε στα ψιλά αυτό που είπε ο Μπόλονι, σχετικά με την αποχώρηση του Θόδωρου Ζαγοράκη. Ότι δηλαδή οι οπαδοί τον έδιωξαν και δεν ήταν ομαλή η αποχώρηση του από τη θέση του προέδρου. Γράφει ο Γιώργος Ζαχαριάδης.
Ρωτήστε τον Μπόλονι γιατί έφυγε ο Ζαγοράκης
Σε αυτό το σημείο, θα ήταν απόλυτα χρήσιμο να γνωρίζουμε αν η εκτίμηση του Μπόλονι απορρέει από την προσωπική του επαφή με το περιβάλλον του ΠΑΟΚ ή έτσι του είπαν οι άνθρωποι που τον περιβάλλουν και αυτό μετέφερε σε συνέντευξή του στον ρουμανικό Τύπο.
Ο κόσμος λοιπόν είναι αυτός που έδιωξε τον Ζαγοράκη κι δεν ήταν ο ίδιος που αντιλήφθηκε ότι ο κύκλος του έχει κλείσει και θα πρέπει να αποσυρθεί. Οι οπαδοί που τον πίεσαν, που τον υποχρέωσαν να αποχωρήσει, μέσα από ανακοινώσεις και αποδοκιμασίες, δήλωσαν την αντίθεσή τους. Ο Ζαγοράκης δεν μπορούσε να τους… ελέγξει στο βαθμό που συνέβαινε στο ξεκίνημα της θητείας του, δημιουργήθηκαν σημαντικά ρήγματα και επήλθε το τέλος μιας σχέσης που τον διατηρούσε στον ΠΑΟΚ. Και ίσως να τον συγκράτησε όσες φορές είπε ότι θα αποχωρήσει και τελικά παρέμεινε στη θέση του.
Στην ουσία δεν αποκλείεται να είναι κάπως έτσι τα πράγματα, κάτι το οποίο θα μάθουμε, μία από τις επόμενες μέρες, έστω και πολύ αργότερα, από τον ίδιο τον Ζαγοράκη. Δεν μπορεί,,, Μια μέρα θα μιλήσει. Ίσως όταν αντιληφθεί ότι όσα έχει να καταθέσει δεν θα προκαλέσουν ζημιά στον ΠΑΟΚ.
Βέβαια, σε αυτό το σημείο, το ερώτημα που τίθεται είναι απλούστατο:
Άραγε βοηθά κρατώντας το στόμα του κλειστό, αυτή την περίοδο; Ή μήπως το λάθος που κάνει είναι μεγάλο και επιβαρύνει την ομάδα του επειδή δεν καταδεικνύει τους υπεύθυνους για σημαντικά λάθη ή χειρισμούς που ζημίωσαν τον ΠΑΟΚ;
Ας τον αφήσουμε στην άκρη…
Θα θεωρήσω ότι ο Μπόλονι, άνθρωπος που δεν έχει δεθεί όσο οι προκάτοχοί του με την ομάδα, αλλά, διατηρεί σε απόλυτα επαγγελματικά επίπεδα τη σχέση του με την οικογένεια του ΠΑΟΚ, άκουσε από κάποιους ότι οι ανόητοι, που μπαίνουν κάθε τρεις και λίγο στο γήπεδο και στήνουν επεισόδια, ανάγκασαν τον πρόεδρο Ζαγοράκη να γίνει πρώην. Σε αυτό θα πρέπει να προσθέσουμε επίσης τον αυστηρό έλεγχο στον οποίο άρχισε να υποβάλλεται από τη στιγμή που βρήκε απέναντί του έναν σωρό από τους οργανωμένους οπαδούς, όσο η ομάδα έμενε εκτός τίτλων και πέρα από μερικές ευχάριστες ευρωπαϊκές βραδιές, δεν προέκυψε τίποτε καλύτερο.
Επίσης, επειδή κανείς δεν τρώει κουτόχορτο, κανείς δεν πέρασε στο… ντούκου ότι η πολιτική της εξυγίανσης ήταν μια φούσκα που δεν απέδωσε, αλλά, αντιθέτως φόρτωσε (ή διατήρησε) τον ΠΑΟΚ με χρέη.
Και αναρωτιέται κανείς όταν συζητά αποκλειστικά με οικονομικούς όρους, αν έγινε έστω και ένα ουσιαστικό βήμα εμπρός, από τις μέρες που στον ΠΑΟΚ έκανε κουμάντο ο Γούμενος;
Πηγή: sday.gr

Φρούδες οι ελπίδες για τους ανέργους...!!

Φρούδες οι ελπίδες που δημιούργησε μόιλις χτες στους ένα εκατομμύριο και πλέον ανέργους της χώρας ο αρμόδιος υπουργός Εργασίας κ. Γιώργος Κουτρουμάνης.
Φρούδες οι ελπίδες για τους ανέργους...
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες έχει ήδη υπογραφεί η απόφαση με την οποία μειώνονται κατα 22% - όσο και ο βασικός μισθός - τα επιδόματα ανεργίας!
Χτες στη Βουλή ο υπουργός είχε αναφέρει ότι καταβάλλεται προσπάθεια να εξαιρεθούν της μείωσης ορισμένες από τις κατηγορίες ανέργων.
Ωστόσο, στην πράξη αποδεικνύεται ότι το σύνολο των επιδομάτων που δίνει ο Οργανισμός Απασχόλησης θα υπολογίζεται με βάση το μειωμένο ημερομίσθιο που προβλέπει το νέο μνημόνιο.
Ως αποτέλεσμα της υπουργικής απόφασης, το βασικό επίδομα ανεργίας διαμορφώνεται στα 359 ευρώ.
Πηγή: protothema.gr

Θα δείξουν αν το πιστεύουν!

Καλά του κάθισε του Μασάδο η μη διεξαγωγή αγώνων την περασμένη αγωνιστική. Ο Πορτογάλος ήθελε να έχει Καστίγιο, Γιαννιώτα και Ακόστα στο ματς με την ΑΕΚ. Γράφει ο Αλέξης Τσαρούχας.
Θα δείξουν αν το πιστεύουν
Κακά τα ψέματα η τριάδα αυτή δείχνει η πιο φορμαρισμένη στον Άρη στον καιρό του σημερινού προπονητή.
Δεν είναι όμως σίγουρο ότι ο Άρης σαν σύνολο θα ωφεληθεί από την αναγκαστική απώλεια του ρυθμού που είχε και της ανοδικής ψυχολογίας που διαμόρφωσαν, το ένα μετά το άλλο, τα ματς δίχως ήττα.

Το Σάββατο, ο Άρης παίζει ένα παιχνίδι χωρίς γυρισμό με την ΑΕΚ. Αν θέλει να διεκδικεί ρεαλιστικά μια θέση στην πεντάδα, πρέπει να επικρατήσει, δεν μπορεί να πετάξει κι άλλους πόντους στο σπίτι του. Έτσι, μένοντας σε επαφή, θα βάλει και την Ένωση στη διαδικασία να μην αισθάνεται απόλυτα σίγουρη για τα πλέι οφ, αφού ο Ατρόμητος έχει και ματς λιγότερο. Είναι ίσως το πρώτο ματς στη σεζόν με τόσο μεγάλη πίεση αποτελέσματος, αλλά η διακοπή του πρωταθλήματος το φέρνει υποτονικά στη μέρα διεξαγωγής του και με τις ομάδες αβέβαιες για το πρόσωπο που θα εμφανίσουν μετά από μια εβδομάδα «λειψών», λόγω απουσιών και διεθνών παικτών, προπονήσεων.

Η ΑΕΚ έχει προβλήματα, αλλά προφανώς αυτό δεν συμβαίνει πρώτη φορά από το 1999 όταν και ηττήθηκε για τελευταία φορά στο Χαριλάου στην κανονική διάρκεια της σεζόν. Εξαίρεση το 4-0 του ματς των πλέι οφ του 2008, στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

Αν ο Άρης είναι πλήρης, δίνει την εικόνα του «λογικού φαβορί», παίζοντας και στην έδρα του. Το Σάββατο θα δούμε αν οι παίκτες του πιστεύουν ότι μπορούν μέσα σε ενάμισι μήνα να αλλάξουν την τροχιά που διαγράφουν μακριά από τις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας από την αρχή της σεζόν, κερδίζοντας μόλις για δεύτερη φορά φέτος ντέρμπι.
Πηγή: pamesports.gr

Ο... γαλανόλευκος "Ρεχακλής"

του Βασίλη Μαυρόπουλου

Χαιρετώ του πάντες και ελπίζω να περνάτε καλά. Χαθήκαμε ε; Δυστυχώς! Τελευταία φορά που τα είπαμε η Μπαρτσελόνα ήταν φαβορί για την κατάκτηση της Primera Division... Τι να κάνεις όμως; Στην εποχή που ζούμε πρέπει να είσαι πολυάσχολος για να επιβιώσεις και αυτό είναι κάτι που σου αποσπά χρόνο από άλλες δραστηριότητες που σ' ευχαριστούν και αγαπάς. Πολιτικός αναλυτής όμως δεν ήμουν ποτέ και ούτε σκοπεύω να γίνω και μιας και το θεμα είναι χιλιοειπωμένο, ας το κλείσουμε κάπου εδώ.


Για να περάσουμε στο διά ταύτα, λοιπόν (ποτέ μου δεν κατάλαβα γιατί το λένε έτσι) θα σάς αναφέρω μόνο ένα όνομα: Όττο Ρεχάγκελ... Στο σημείο αυτό να αναφέρω ότι το παρόν άρθρο γράφεται με την αφορμή ενός δώρου που μου έφεραν κάποιοι καλοί μου φίλοι από μία εκδρομή τους στη Γερμανία. Ένα έμβλημα της Χέρτα Βερολίνου του Όττο Ρεχάγκελ!

Τι σημαίνει, όμως, αυτό το όνομα για τους Έλληνες φιλάθλους; Κατά τη δεκαετή παρουσία του στον πάγκο της Εθνικής οι περισσότεροι κατάλαβαν (μεταξύ αυτών κι εγώ) ότι πρόκειται για μια αμφιλεγόμενη προσωπικότητα. Είναι ένας προπονητής του οποίου οι επιλογές σχεδόν πάντα αμφισβητούνταν από τους "γνώστες" και "ειδήμονες" του ποδοσφαίρου και σχεδόν πάντα δικαιωνόταν, με αποκορύφωμα, φυσικά, την κατάκτηση του Euro 2004 με κάτι άσημους Μπασινάδες, Φύσσες, Σεϊταρίδηδες, Κατσουράνηδες και Χαριστέες. Και, όμως, αυτός ο άνθρωπος λιδορήθηκε το 2008, γιατί πολλοί (οι "ειδήμονες" που αναφέρθηκαν πριν, πάλι) πίστευαν ότι η Ελλάδα είχε γίνει ξαφνικά Βραζιλία και θα σάρωνε τις Διεθνείς Διοργανώσεις. Αποκλείστηκε από τη φάση των ομίλων γνωρίζοντας τρεις ήττες, όμως αυτά συμβαίνουν και στις καλύτερες οικογένειες. Τι έφερε το Mundial του 2010; Κωλοτούμπες και την ελάχιστη (για να μη γίνουμε και πολύ γλυκούληδες ξαφνικά) αναγνώριση προς το πρόσωπο του ποδοσφαιρικού μας Όθωνα. Έφυγε, γιατί ο κύκλος του στν Εθνική έκλεισε και λογικό, καθώς όλοι οι κύκλοι (πετυχημένοι ή αποτυχημένοι) κλείνουν. Αυτή είναι η μοίρα τους. Το μόνο που μπορεί, ίσως, να καταλογιστεί στον "Ρεχακλή" είναι ότι άφησε την Εθνική να τον ξεπεράσει, όχι φυσικά σε οντότητα (αυτό πολύ δύσκολο να γίνει), αλλά σε εποχή. Η επιμονή (εμμονή) του στα ίδια και τα ίδια πρόσωπα είναι άλλωστε χαρακτηριστική. Μόνο αυτό.

Ως γνήσιος ποδοσφαιράνθρωπος δε θα μπορούσε να μείνει έξω από το ποδόσφαιρο για πολύ καιρό και αποδέχτηκε την πρόταση της Χέρτα Βερολίνου, επιστρέφοντας στην Bundesliga, την οποία αγάπησε και εκεί όπου αγαπήθηκε όσο λίγοι. Και όχι άδικα, αφού εκεί ήταν που πρωτοέδειξε τα διαπιστευτήριά του. Σε μια ομάδα που φοράει και πάλι γαλανόλευκα. Στη Χέρτα Βερολίνου, της οποίας το έμβλημα έχει, ήδη, κρεμαστεί στο δωμάτιό μου. Δεν ξέρω αν θα πετύχει και πάλι και δεν ξέρω αν έχει και ιδιαίτερη σημασία να πετύχει, αφού έτσι κι αλλιώς εκεί η αξία του αναγνωρίζεται από τους πάντες. Αλλά, τι ξέρουν και οι Γερμανοί τώρα; Σάμπως έχουν μακροχρόνια παράδοση στο ποδόσφαιρο; Κάτι ο "Ρεχακλής", πάντως, κάτι το δώρο, ίσως βρω επιτέλους γερμανική ομάδα που να συμπαθήσω.

Τι σου κάνει, όμως, ένα έμβλημα, ε; Ολόκληρο δοκίμιο σε εμπνέει να γράψεις...
Ελπίζω να τα ξαναπούμε σύντομα!

"Τεσσάρα" στη Γκαζιάντεσπορ!!

Η τουρκική Γκαζιάντεσπορ γνώρισε από ...πρώτο χέρι τι σημαίνει η μη συμμόρφωση με τις προσταγές του Finacial Fair Play της UEFA, αφού αποκλείστηκε για τέσσερα χρόνια από κάθε ευρωπαϊκή διοργάνωση!
"Τεσσάρα" στη Γκαζιάντεσπορ!
Τη στιγμή που κάποιες ελληνικές ομάδες πασχίζουν να πείσουν την UEFA ότι προσπαθούν να βάλουν σε τάξη τα οικονομικά τους με γνώμονα τις προσταγές της, το παράδειγμα της Γκαζιάντεσπορ δείχνει ότι η ευρωπαϊκή Ομοσπονδία δεν παίζει, στέλνοντας ουσιαστικά ένα σαφές μήνυμα, με πολλούς αποδέκτες!
Οι Τούρκοι τιμωρήθηκαν με ποινή αποκλεισμού τεσσάρων ετών από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, με τον αντιπρόεδρό τους, να δηλώνει: «Καθυστερήσαμε τις πληρωμές για κάποιες μεταγραφές που κάναμε την προηγούμενη χρονιά, αλλά στο τέλος καταφέραμε να πληρώσουμε τα χρεή μας. Είναι μια πραγματικά σκληρή τιμωρία».
Στη συνέχεια, πρόσθεσε ότι ουσιαστικά η ομάδα του χρησιμοποιήθηκε προκειμένου να... φοβηθούν άλλες:  «Η UEFA προσπαθεί να χρησιμοποιήσει εμάς, που είμαστε ένα μικρό κλαμπ, για να τρομάξει άλλους. Θα κάνουμε προσφυγή και ελπίζουμε σε μικρότερη τιμωρία».
Πηγή: gazzetta.gr

Από τον γάμο και μετά βγάζει λεφτά!!

Ο Ισίδωρος ήτανε ο "εκατομμυριούχος". Και μαϊμού εκατομμυριούχος μάλιστα. Ούτε για βουλευτή επρόκειτο τελικά, ενώ το ένα εκατομμύριο ήταν μια 100% νόμιμη μετακίνηση χρημάτων. Γράφει ο Κώστας Καίσαρης.
Από τον γάμο και μετά βγάζει λεφτά
Εξ ου και τα νεύρα που έβγαλε στη δήλωσή του ο σύζυγος της Ντόρας: «Επί 37 συναπτά χρόνια δραστηριοποιούμαι τόσο στην Αγγλία όσο και στην Ελλάδα στο χώρο της ναυτιλίας, με αντικείμενο την πλοιοκτησία, τη ναυλομεσιτία και την πρακτόρευση πλοίων. Στον χώρο αυτόν δεν έχουν θέση η διαστρέβλωση, το ψεύδος και η λασπολογία».
Ιδού, λοιπόν, που αφορμής δοθείσης γινήκαμε όλοι σοφότεροι. Οτι ο κόσμος της ναυτιλίας είναι αγγελικά πλασμένος. Ολοι πάνε με το σταυρό στο χέρι, κανείς δεν ρίχνει τον άλλον και απαξάπαντες, από τον πρώτο πλοιοκτήτη μέχρι τον τελευταίο μπρόκερ, είναι υποδείγματα ήθους και ευπρέπειας. Κι αυτά που λέγονται ότι βουλιάζανε τα παπόρια, ενίοτε και με το πλήρωμα μαζί, για να εισπράττουν τις ασφάλειες πρόκειται περί μυθευμάτων.
Ο Ισίδωρος ωστόσο το πήγε ακόμα παραπέρα: «Εύχομαι το πολιτικό σύστημα επιτέλους να κάνει το χρέος του, δίνοντας πληροφορίες ακριβείς και ελεγμένες, αντί να ρίχνει λάσπη στον ανεμιστήρα προκειμένου να καλύψει τα δικά του ανομήματα».
Μάλιστα κύριοι: Ο γαμπρός του Μητσοτάκη, ο σύζυγος της Ντόρας, καταγγέλλει το πολιτικό σύστημα. Αν ο Θεός από κει που είναι ψηλά, κάψει όλη την Ελλάδα θα έχει άδικο; Τέλος πάντων. Εχοντας δίκιο σχετικά με το εκατομμύριο ο Ισίδωρος κάπου υπερέβη τα εσκαμμένα. Καταρχήν στην αναφορά του ότι επί 37 χρόνια ασχολείται με τη ναυτιλία στην Αγγλία και στην Ελλάδα.
Από πού κι ως πού πρώτη η Αγγλία; Από το Σαουθάμπτον ξεκίνησε τις δουλειές του; Ή από το Νιούκαστλ; Σοβαροί να είμαστε. Από τον Πειραιά. Στη Σουγέρκα ήτανε. Την εταιρεία του Βεντούρη. Που είχε τα αρχικά των τριών ονομάτων: Σούλα, Γεράσιμος, Κατερίνα. Κι όταν η εταιρεία κατέρρευσε έπιασε δουλειά στον Μαρινάκη. Κι όταν λέει ο Κούβελος «ασχολούμαι 37 χρόνια με τη ναυτιλία» δεν σημαίνει ότι εδώ και 37 χρόνια βγάζει λεφτά. Ενα μικρό χωριό είναι η Ελλάδα. Πριν από είκοσι χρόνια ο Ισίδωρος ήταν στεγνός. Για να μην πούμε ρέστος. Κανείς δεν είχε δει τα λεφτά του στη Νέα Σμύρνη.
Στον Πανιώνιο στο μπάσκετ είχε προσφέρει. Είχε οργανωτικές ικανότητες. Οταν έβαζε το χέρι στην τσέπη όμως έπιανε το παπούτσι. Δραχμή δεν είχε βάλει στην ομάδα. Πενηνταράκι. Και Πανιώνιος βέβαια ήταν από τις μικρές ομάδες. Από τις μεγάλες ήταν Παναθηναϊκός. Αυτά προκύπτουν κι από τα πόθεν έσχες που δίνονται στη δημοσιότητα, αφού πρόκειται για σύζυγο βουλευτίνας. Προ Ντόρας, λοιπόν, ο Ισίδωρος ήταν ένας τίμιος, αλλά πτωχός ναυλομεσίτης.
Καλός στη δουλειά του, αλλά άνευ αντικρίσματος. Από τον γάμο και μετά άρχισε να βγάζει λεφτά. Πάντα όπως προκύπτει από τα πόθεν έσχες. Με τα περισσότερα λεφτά να τα βγάζει επί Χρηματιστηρίου. Κι άσε τα κορόιδα να λένε ότι η οικογένεια Μητσοτάκη είναι γκαντέμικη και γρουσούζα. Οσο τώρα για τον Ισίδωρο, αυτοί που μιλάνε με καλά λόγια στη Νέα Σμύρνη τον χαρακτηρίζουν «άφιλο». Τα κακά δεν γράφονται. Αυτά.
Οι Ελληνες είναι περίεργοι. Αν δεν πουν ένα ψέμα σε κάποιον, δεν μπορούν να κοιμηθούν το βράδυ
-Στεφάν Ντεμόλ.
Πάνω απ' όλα η επανεκλογή
ΚΙ ύστερα φωνάζουν για τα γιαούρτια και τις ντομάτες που τους ρίχνουνε. Οτι κάθε φορά που περπατάνε στο δρόμο τους δείχνουνε και με τα πέντε δάκτυλα. Για τους βουλευτές ο λόγος. Και ειδικότερα σε αυτούς που με την ψήφο τους στον πρόσφατο εφαρμοστικό νόμο θέλουν να επιστρέψουν στο μαντρί για να μην τους φάει ο λύκος. Ο Μαγκούφης, λοιπόν, η Χρύσα Αράπογλου κι άλλοι οκτώ από το ΠΑΣΟΚ την κάνανε γυριστή. Οπως κι ο Μανώλης Κεφαλογιάννης και κάποιοι άλλοι από τη Νέα Δημοκρατία. Απαξάπαντες την κάνανε γυριστή.
Ενώ δηλαδή είχαν ψηφίσει «όχι» στο μνημόνιο, τώρα ψήφισαν «ναι» στις περικοπές μισθών και συντάξεων. Για τέτοια πολιτική συνέπεια μιλάμε. Οχι απέναντι στους εαυτούς τους. Απέναντι σ' αυτά τα κορόιδα που τους ψηφίζουν και τους ξαναψηφίζουν. Πάνω απ' όλους κι όλα η έδρα. Η επανεκλογή όπως λέγαμε και χθες. Η πατρίδα, ο λαός και οι ψηφοφόροι τους, έπονται. Υπεράνω όλων η πάρτη μας. Χθες λοιπόν ψηφίζουμε «όχι» σήμερα ψηφίζουμε «ναι». Χθες οι αρχηγοί τους Παπανδρέου και Σαμαράς (φωτό) τους διαγράφουνε, σήμερα τους ξαναπαίρνουνε.
Μιλάμε για την απόλυτη ξεφτίλα. Το απόλυτο καραγκιοζιλίκι. Δεν είναι μόνο η κρίση και τα προβλήματα που έχουν γονατίσει τον κόσμο. Οταν βλέπουνε κι αυτούς που τους κυβερνάνε καταλαβαίνουνε ότι δεν έχουνε καμιά τύχη. Εκτός αν γίνει κανένα θαύμα στις εκλογές και τους στείλουνε όλους σπίτια τους.
Οταν είσαι σε ευθυμία, λες και μια κουβέντα παραπάνω
ΤΟ πλέον πιθανό είναι να είχε πιει ο Στέφανος κανένα ουίσκι παραπάνω. Κι αυτό αφορά όλους. Οχι μόνο τον Ντεμόλ που είναι πότης. Οταν έχεις πιει δηλαδή κι είσαι σε ευθυμία να λες και μια κουβέντα παραπάνω. Ο Ντεμόλ στην προκειμένη περίπτωση είπε ότι κάποιος το 2004 όταν ήταν στο Αιγάλεω του είχε πει να στήσουν ένα παιχνίδι κι επειδή αρνήθηκε τον σφουγγαρίσανε. Μπορεί να έγινε κι έτσι. Με ποια δεδομένα όμως και με ποια στοιχεία; Αέρα πατέρα;
Κι ύστερα από οχτώ χρόνια; Αύριο μπορεί να βγει κάποιος ιστορικός και να πει ότι είχε στηθεί ο πόλεμος του '40. Ασος ημίχρονο, να κερδίζουνε δηλαδή στην αρχή οι Ελληνες τους Ιταλούς και διπλό τελικό όταν καθαρίσανε την μπουγάδα οι Γερμανοί. Οπως μπορεί να είχε στηθεί επίσης άσος ημίχρονο διπλό τελικό η Μάχη των Θερμοπυλών.
Κι επειδή οι Πέρσες που καθόντουσαν να χάσουνε στην αρχή θέλανε να είναι δεμένοι απ' όλες τις πάντες είχαν στήσει και τον Εφιάλτη για να έχουνε σιγουράτζα τη νίκη. Και δεν τα λέω αυτά για να βγάλω λάδι τον Θωμά. Καταγγελίες όμως ύστερα από οχτώ χρόνια και χωρίς κανένα στοιχείο είναι για πλάκα και για καλαμπούρι.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Δηλαδή ο Σάντος απέκλεισε από την Eθνική τον Mήτρογλου για να καλέσει τον Λυμπερόπουλο;
Πηγή: Goal