Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Η Σούπερ Λίγκα ακούει τον Σάντος;

Το φιλικό της Εθνικής ομάδας με το Βέλγιο, λογικά το παρακολούθησαν όλοι παράγοντες των ομάδων της Σούπερ Λίγκας.  Γράφει ο Δήμος Μπουλούκος.
Η Σούπερ Λίγκα ακούει τον Σάντος;
Δεν ξέρω, όμως, πόσοι από αυτούς, έμειναν στην τηλεόραση και άκουσαν τις δηλώσεις που έκανε στη συνέχεια ο ομοσπονδιακός προπονητής, ο οποίος κατηγόρησε ανοιχτά τη διοργανώτρια αρχή για την αναβολή της 23ης αγωνιστικής.
Οπως είπε ο Σάντος του φάνηκε αδιανόητο ότι συνέβη κάτι τέτοιο, καθώς πλέον με τη μετάθεση του πρωταθλήματος κατά μία εβδομάδα πίσω, δεν του μένει καθόλου χρόνος από τη λήξη του μέχρι την έναρξη της προετοιμασίας της Εθνικής ομάδας, προκειμένου να καταστρώσει τα σχέδια του και να καταλήξει στους παίκτες με τους οποίους θα πάει στο Euro.
Mάλιστα ο Πορτογάλος όταν αναφέρθηκε στο συγκεκριμένο θέμα εκφράστηκε αρκετά έντονα, φανερά ενοχλημένος από την απόφαση της Σούπερ Λίγκας, για την οποία φυσικά και δεν τον ρώτησε κανείς!
Τα λόγια του Φερνάντο Σάντος προστέθηκαν στις σκέψεις που έχω ήδη κάνει για την αναβολή της περασμένης αγωνιστικής και νομίζω ότι απηχούν και την άποψη της πλειοψηφίας των φιλάθλων.
Αναρωτιέμαι λοιπόν, εάν κατάλαβε κανείς τη χρησιμότητα της συγκεκριμένης απόφασης; Είχαν κάποιο όφελος τελικά οι ομάδες και οι παράγοντες, που με πρόσχημα το... διωγμό του ποδοσφαίρου από την Πολιτεία ψήφισαν υπέρ της αποχής, αδιαφορώντας για τους ποδοσφαιριστές, τους φιλάθλους και φυσικά την Εθνική ομάδα;
Το σίγουρο είναι ότι κανείς από την κυβέρνηση ή την Πολιτεία δεν ενοχλήθηκε από το γεγονός ότι σταμάτησε αναίτια το πρωτάθλημα. Ούτε καν θα ίδρωσε το αυτί τους... Την ίδια αντίδραση θα έχουν, εάν προχωρήσει η Σούπερ Λίγκα και σε μόνιμο λουκέτο. Πιστεύω ότι θα χαρούν κιόλας, γλυτώνοντας τα χρήματα που δίνει ο ΟΠΑΠ στη Σούπερ Λίγκα και τις ομάδες της...
Οι μόνοι που θα πληγούν από ένα τέτοιο ενδεχόμενο, είναι οι λίγοι φίλαθλοι που έχουν απομείνει να παρακολουθούν το απαξιωμένο, γεμάτο κακή ποιότητα και δίχως λάμψη ελληνικό πρωτάθλημα. Αντε και ο Σάντος που δεν θα ξέρει με ποιους ποδοσφαιριστές θα πάει στα γήπεδα της Πολωνίας και της Ουκρανίας.
Ολοι εμείς οι υπόλοιποι έχουμε αντιληφθεί ότι το μόνο που επιδιώκουν οι πρόεδροι της Σούπερ Λίγκας δεν είναι φυσικά η ανατροπή του νέου αθλητικού νόμου, στον οποίο εναντιώνονται, αλλά το προσωπικό τους συμφέρον. Προσπαθούν να διατηρήσουν με κάθε τίμημα – όπως και όλες οι συντεχνίες στην Ελλάδα - την κρατική ροή χρημάτων για να το παίζουν παράγοντες (στην μεγάλη πλειοψηφία τους) δίχως να βάζουν το χέρι τους στην τσέπη...
Αδυνατούν να καταλάβουν ότι η κρίση άλλαξε πολλά πράγματα σε τούτη τη χώρα και πλέον ο (τσάμπα μάγκας) παράγοντας παλαιάς κοπής πέθανε... Οσοι βάζουν χρήματα μπορεί να επιβιώσουν! Οι υπόλοιποι απλώς θα απορριφθούν και με τη στάμπα του αποτυχημένου... Τόσο απλά!

πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: