Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Ο εισαγγελέας της «3ης κασέτας» σκαλίζει τα «στημένα»

Και ξαφνικά ο εισαγγελέας Χαράλαμπος Μαστραντωνάκης φέρεται να συγκεντρώνει στοιχεία για τον αγώνα της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό Βόλου και να ερευνά την πιθανότητα συμμετοχής ποδοσφαιριστών στη διαμόρφωση ή την αλλοίωση αποτελέσματος σε ποδοσφαιρικά παιχνίδια. Γράφει ο Βασίλης Σαμπράκος.
Ο εισαγγελέας της «3ης κασέτας» σκαλίζει τα «στημένα»
Είναι ο ίδιος εισαγγελέας που έχει επάνω του την υπόθεση της καταγγελίας του Αλέξη Κούγια για επεισόδια που δημιουργήθηκαν σε αγώνα της Παναχαϊκής. Ο ίδιος εισαγγελέας που έχει πάρει επάνω του την υπόθεση για την περιβόητη τρίτη κασέτα, εκείνη που τόσο θόρυβο έκανε, αλλά δεν ακούστηκε ποτέ.
Το ερώτημα της ημέρας είναι σχετικό με το αν υπάρχει ή όχι ηχογραφημένη συνομιλία παράγοντα – ατζέντη ποδοσφαιριστών για μειωμένη απόδοση ποδοσφαιριστή σε παιχνίδι της Superleague. Η απάντηση είναι, μέχρι σήμερα, «όχι». Διότι δεν υπάρχει ουδείς εκ των εμπλεκόμενων στην έρευνα των «στημένων» που να ισχυρίζεται ότι γνωρίζει την ύπαρξη τέτοιας συνομιλίας ή, πολύ περισσότερο, ότι την έχει ακούσει.
Δεν την άκουσε ποτέ ο ανακριτής που είχε στα χέρια του την δικογραφία. Δεν την έχει ακούσει ποτέ ούτε ο εφέτης ανακριτής που έχει πάρει πλέον την υπόθεση, διότι, εκτός των άλλων, δεν έχει γίνει η απομαγνητοφώνηση των 39.000 συνομιλιών μέχρι σήμερα. Δεν την ζήτησε ο νέος ανακριτής της υπόθεσης, ο οποίος μάλιστα δεν έχει καν αποφασίσει αν θα υποβάλει ή όχι εκ νέου τέτοιο αίτημα προς την Αστυνομία, η οποία είχε δηλώσει αδυναμία στο προηγούμενο αίτημα της απομαγνητοφώνησης των dvds, που είχε υποβληθεί από τον προηγούμενο ανακριτή.
Πώς μπορεί λοιπόν να γνωρίζει κάποιος την ύπαρξη μιας τέτοιας συνομιλίας; Υπήρξε διαρροή από την ΕΥΠ, από την Εισαγγελία, από την Αστυνομία; Υπάρχει άνθρωπος που έχει ακούσει αυτές τις 39.000 συνομιλίες, διάρκειας περίπου 700 ωρών;
Οσοι παρατηρούν στενά την εξέλιξη αυτής της υπόθεσης δεν μπορούν να μαντέψουν την έκβασή της. Και σχετικά με τις συνομιλίες, διατυπώνονται ισχυρές αμφιβολίες για το αν ποτέ θα απομαγνητοφωνηθούν.
ΥΓ. Κάθε μέρα που περνά, ο Μάκης Ψωμιάδης φτάνει πιο κοντά στην ελευθερία. Διότι όσο τα Σκόπια καθυστερούν, πατώντας τον κάλο των ελληνικών αρχών στο θέμα της ονομασίας, τόσο καθυστερεί η έκδοσή του στην Ελλάδα. Κι όσο καθυστερεί η έκδοσή του στην Ελλάδα, πλησιάζει η ώρα που θα αφεθεί, στα Σκόπια, ελεύθερος.
ΠΗΓΗ: Sport-fm.gr