Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

«Να μπει μέσα και να γίνει σεισμός»

Ο Νίκος Αλέφαντος επιστρέφει και καλεί τον Ολυμπιακό να μπει στο «Γεντί Κουλέ» με τον ΟΦΗ και να γίνει σεισμός! Τι λέει για το ΠΑΟ-ΠΑΟΚ και με αφορμή την απουσία του Τζιμπούρ, θυμάται τον Γιώργο Σιδέρη!
«Να μπει μέσα και να γίνει σεισμός»
• Το να δηλωθεί ο Τζιμπούρ να εκτίσει την ποινή τις τιμωρίας του στο ματς με τον ΟΦΗ, το θεωρώ μεγάλο λάθος. Δεν ξέρω τι δικαιολογίες υπάρχουν και τι μπέρδεμα μπορεί να έγινε, εγώ μιλάω για το αποτέλεσμα: Το να μην παίξει ο Τζιμπούρ σε αυτό ειδικά το ματς, το θεωρώ μεγάλο λάθος. Εύχομαι να μην στοιχίσει.
• Αυτή είναι η πιο κρίσιμη αγωνιστική και για τον Ολυμπιακό και για τον Παναθηναϊκό. Μπορεί εύκολα να σκαλώσει ο Παναθηναϊκός απέναντι στον ΠΑΟΚ, στο άδειο από κόσμο ΟΑΚΑ, χωρίς Σιμάο και χωρίς Λέτο. Αν ο ΠΑΟΚ δεν κόψει ούτε τώρα βαθμούς απ’ τον Παναθηναϊκό, τι ασχολείται με το ποδόσφαιρο, ας το κόψουνε. Τι τον πληρώνουν τον Μπόλονι τόσα λεφτά; Για να βάζει αριστερό μπακ τον Σταφυλίδη στην Τούμπα με την Ουντινέζε, ενώ είχε δει ότι η ιταλική ομάδα είναι γρήγορη, πώς να αντιμετωπίσει με το άπειρο παιδί αυτούς τους χείμαρρους; Και με τον Λίνο μπροστά; Και τον Γιάννου να κάνει τον μπαλαντέρ; Αστεία πράγματα, χάλασε τη διάταξη του ΠΑΟΚ.
Ο ΠΑΟΚ αν είναι σοβαρός στο ΟΑΚΑ μπορεί να κόψει βαθμούς απ’ τον Παναθηναϊκό. Από αυτόν τον Παναθηναϊκό που είναι λαβωμένος, του λείπουν παίκτες, του λείπουν λεφτά, έχει απλήρωτους ποδοσφαιριστές και διαλυμένη διοίκηση. Κάτι πρέπει να κάνει και ο ΠΑΟΚ. 0-3 έχασε από την Ουντινέζε στην Τούμπα και χωρίς τον Ντι Νατάλε, απ’ το Κύπελλο αποκλείστηκε απ’ τον Ατρόμητο, τι θα του απομείνει φέτος; Να βγει… πέμπτος; Πρέπει να χτυπήσει τους βαθμούς στο άδειο ΟΑΚΑ. Αν χάσει και αυτό το ματς, κύριε Βρύζα πες στον Μπόλονι «τι σου χρωστάω, άντε γεια».
• Με ρωτάει ο Σινάνογλου πώς πρέπει να παίξει ο Ολυμπιακός στην Κρήτη. Εγώ ακόμα δεν μπορώ να καταλάβω γιατί να μην πάει ο Ολυμπιακός κομπλέ στο Γεντί Κουλέ. Και με Τζιμπούρ και με Μιραλάς και με Ιμπαγάσα και με Φουστέρ, το γκολ ψάχνουμε εκεί ή τα γκολ, απαραίτητα. Η άμυνα του Ολυμπιακού αν είναι σοβαρή μπορεί να κρατήσει τους μπροστινούς του ΟΦΗ άνετα. Το θέμα είναι να βάλει ο Ολυμπιακός 2 γκολ και να τελειώνει το παιχνίδι πριν αγχωθεί. 
Πρέπει να μπει μέσα ο Ολυμπιακός και να γίνει σεισμός, να τους πιέσει ψηλά και να τους τρέξει. Ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα και μπορεί να νικήσει και χωρίς τον Τζιμπούρ. Όμως στα ψηλά σέντερ μπακ όπως ο Γεωργίου και ο Ταυλαρίδης είναι μεγάλη υπόθεση να τους πιέσει ο Μιραλάς, να μπαίνει ανάμεσά τους, μην χαραμιστεί μακριά από την εστία… Και να πετάει πάσες σε ποιον; Να πω ότι ήταν ο Τζιμπούρ, να πω εντάξει. Αλλά να κάνει πάσες στον Ντιόγο;
• Εξυπηρετεί τους σέντερ μπακ του ΟΦΗ ένας σέντερ φορ όπως ο Ντιόγο, τον παίζουν πιο εύκολα. Εγώ τον Μιραλάς θα έβαζα σέντερ φορ σε αυτό το ματς.
Θυμάμαι κάποτε ο μεγάλος Χέλμης στον Ολυμπιακό είχε ανοίξει τέτοια συζήτηση στα Εξάρχεια και μας είχε πει ότι ήθελε να βάλει τον Σιδέρη δεξιά. Πετάγομαι εγώ, ήμουν νέος τότε, και του λέω «για ποιο λόγο»; Μύθος τότε ήταν ο Χέλμης για όλους μας. Μου λέει «για να τον ελευθερώσω, να μην τον φυλάνε δύο παίκτες». Του λέω «συγνώμη, αλλά να γυρίσει τη μπάλα σε ποιον; Στον Μποτίνο που κάνει 9 γκολ το χρόνο ή στον Γιούτσο που κάνει 10 γκολ το χρόνο; Ο Μποτίνος πρέπει να γυρίζει τη μπάλα στο Σιδέρη και ο Γιούτσος πρέπει να γυρίζει τη μπάλα στο Σιδέρη, ο Σιδέρης είναι για να σκίζει τα δίχτυα».
• Τον έβαλε λοιπόν ο Χέλμης τον Σιδέρη δεξιά για δύο ματς, δεν τράβηξε. Κι έπαιξε μετά σέντερ φορ. Έβαλε πάνω από 30 γκολ στο πρωτάθλημα, τους γ…ε!
Διεισδυτικούς και γρήγορους θέλει ο Ολυμπιακός απέναντι σε αυτόν τον ΟΦΗ, ταχύτητα θέλει από το πρώτο λεπτό. Είναι κρίσιμη αγωνιστική αυτή, μπορεί να δούμε σοβαρές εξελίξεις στην κορυφή.
πηγή: Katimagiko.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: