Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

Γούναρης: «Δεν θα είναι καθόλου εύκολο το παιχνίδι με την Ραπίντ»

Ο παλαίμαχος παίκτης του ΠΑΟΚ Γιάννης Γούναρης φιλοξενήθηκε στο «Αθλητικό Metropolis» και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» και μίλησε για τον Σαββίδη, τον ΠΑΟΚ του Δώνη αλλά και το παιχνίδι με την Ραπίντ.

Αρχικά αναφέρθηκε στα παιχνίδια που είχε αντιμετωπίσει ο ίδιος στην Ραπίντ:

«Πήραμε καλό αποτέλεσμα στη Βιέννη και πιστέψαμε πως η ρεβάνς θα είναι εύκολη. Η Ραπίντ ήταν μια πολύ καλή ομάδα τότε και έγινε ένα πολύ καλό παιχνίδι στην Τούμπα αλλά το 2-2 ήταν οδυνηρό σκορ για εμάς».

Για τον ΠΑΟΚ:

«Τον ΠΑΟΚ τον παρακολουθώ από κοντά με πολύ προσοχή. Ο Δώνης είναι ένας ανερχόμενος προπονητής, είναι και Βορειοελλαδίτης και γνωρίζει και ο ίδιος πως ο ΠΑΟΚ είναι μια δύσκολη ομάδα και πως όλα κρίνονται από τα αποτελέσματα. Ο ΠΑΟΚ έκανε μια πολύ καλή αρχή, δεν έχει σχέση αν ήταν εύκολη η ομάδα, μπορεί ο ΠΑΟΚ με την εμφάνιση του να έκανε εύκολα τα παιχνίδια και του αξίζουν συγχαρητήρια».

Για τον Σαββίδη:

«Ο Σαββίδης θα δώσει οικονομική στήριξη στην ομάδα και αυτό θα ήταν καλό να συνδυαστεί με μια καλή πορεία στην Ευρώπη αλλά και στο Πρωτάθλημα. Ο ΠΑΟΚ είναι πολύ τυχερός που βρέθηκε ο Σαββίδης μπροστά του, θα τον κάνει παντοδύναμο. Ο Ιβάν θέλει στηρίξει από σοβαρούς ανθρώπους που αγαπάνε την ομάδα. Είναι σαν τον Αμπράμοβιτς που πήγε στην Τσέλσι. Όταν δεν ξέρεις καλά το αντικείμενο σε μια δύσκολη συγκυρία που περνάει η χώρα μας και το ποδόσφαιρο έχεις λόγο να κινήσε προσεκτικά. Τα λεφτά να πιάσουν τόπο με σωστές και προσεκτικές κινήσεις. Με τον Σαββίδη πιστεύω ότιο ΠΑΟΚ θα γράψει μια νέα χρυσή σελίδα».

Για τον Δώνη:

«Η πείρα μου, των δώδεκα χρόνων που έχω φορέσει την φανέλα του ΠΑΟΚ, λέει ότι θέλει προπονητή με σκληρή δουλειά που θα χτυπάει το χέρι στο τραπέζι. Μου αρέσει ο Δώνης που λέει ότι θέλει τον ΠΑΟΚ με τίτλους, δεν νοείται να μην πάρει πρωτάθλημα ή κύπελλο. Αν δεν το πιστέψει ο προπονητής πως θα το πιστέψουν οι παίκτες».

Τέλος, αναφέρθηκε στο παιχνίδι με την Ραπίντ:

«Δεν θα είναι καθόλου εύκολο παιχνίδι, πρέπει να έχει τέλεια αυτοσυγκέντρωση και να μην κάνει εύκολα λάθη. Δεν υπάρχουν φαβορί θα πρέπει να κάνει πολλές τελικές ώστε να βάλει γκολ».


πηγή: metrosport.gr

Κασίγιας: « Στο μυαλό μας η νίκη στη Βαρκελώνη»

Ενδιαφέρουσα εβδομάδα έχει ξεκινήσει στην Ισπανία, αφού την Πέμπτη (23.30) θα διεξαχθεί το πρώτο "el clasico" της φετινής περιόδου, για το Σούπερ Καπ Ισπανίας.

Και μπορεί η Ρεάλ Μαδρίτης να μην ξεκίνησε με τον ιδανικό τρόπο στο πρωτάθλημα (1-1 με την Βαλένθια), ωστόσο ο αρχηγός της ομάδας Ίκερ Κασίγιας, έχει εμπιστοσύνη στην ομάδα του: "Όπως και πέρυσι αντιμετωπίζουμε την Μπαρτσελόνα ακόμη μία φορά. Θα είναι ένα συναρπαστικό παιχνίδι στο οποίο και οι δύο ομάδες θα παίξουν επιθετικό ποδόσφαιρο. Εμείς πάμε στη Βαρκελώνη για να πάρουμε τη νίκη".

Ενώ σχετικά την ισοπαλία με τις νυχτερίδες, αλλά και την φάση του τραυματισμού του ίδιου και του Πέπε δήλωσε: "Αξίζαμε κάτι περισσότερο από τη ισοπαλία, καθώς δημιουργήσαμε πολλές ευκαιρίες για γκολ. Δυστυχώς δεν ήταν ένα καλό ξεκίνημα για εμάς. Την φάση με τον Πέπε δεν την θυμάμαι σχεδόν καθόλου. Θυμάμαι ότι συγκρούστηκα μαζί του, αλλά από εκεί και πέρα έχω ένα κενό".

Οι δύο παίκτες συγκρούστηκαν κατά λάθος στον αγώνα της Κυριακής, όταν ο τερματοφύλακας της βασίλισσας πήγε να μπλοκάρει την μπάλα, με τον Πέπε να προσπαθεί να απομακρύνει. Οι δυο τους βρέθηκαν στο έδαφος. Ο Πορτογάλος αμυντικός τραυματίστηκε στο κεφάλι, αντικαταστάθηκε στο δεύτερο μέρος της αναμέτρησης, ενώ πέρασε όλη τη νύχτα σε νοσοκομείο της Μαδρίτης για προληπτικούς λόγους.


πηγή: metrosport.gr

Τζέραρντ: «Να αναλάβουμε τις ευθύνες για την ήττα»

Η ήττα της Λίβερπουλ στην πρεμιέρα της Πρέμιερ Λιγκ από την Γουέστ Μπρόμιτς απογοήτευσε τους οπαδούς της ομάδας, ωστόσο ο αρχηγός των «κόκκινων» έστειλε το δικό του μήνυμα και τόνισε πως είναι ακόμα πολύ νωρίς για συμπεράσματα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στην Liverpool Echo:

«Ήταν σοκ, δεν ήταν παιχνίδι για 3-0. Περίμενα ότι θα κυριαρχούσαμε στον αγώνα, αλλά τα πράγματα δεν πήγαν έτσι. Φυσικά και δεν ήταν η αρχή που θέλαμε αλλά δεν υπάρχει λόγος για πανικό. Είναι μονάχα το πρώτο παιχνίδι και ήμασταν σε κακή μέρα. Μετά από ήττα με 3-0 όλοι πρέπει να προβληματιστούμε. Πρέπει κι εγώ και οι άλλοι έμπειροι παίκτες να αναλάβουμε τις ευθύνες για την ήττα».

«Πρέπει να αφήσουμε πίσω την ήττα. Πρέπει να επιστρέψουμε καθώς υπάρχει το παιχνίδι της Πέμπτης με την Χαρτς για το Γιουρόπα Λιγκ. Πρέπει να αντιδράσουμε με τον σωστό τρόπο και να διαχειριστούμε την κατάσταση στα επόμενα ματς».


πηγή: metrosport.gr

Αίτημα για μεταγραφές από τον Καθόρλα!!

Ο Σάντι Καθόρλα μπορεί να έχει συμπληρώσει μόλις λίγες ημέρες από τότε που εντάχθηκε στην Άρσεναλ, όμως το γεγονός αυτό δεν τον εμπόδισε να εκφράσει τη γνώμη του για τις αποχωρήσεις των Ρόμπιν Φαν Πέρσι και Άλεξ Σονγκ. Ο Ισπανός μέσος τόνισες πως αμφότεροι θα πρέπει να αντικατασταθούν, αφού αποτελούν μεγάλες απώλειες για την ομάδα, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο ανεπιτυχές -βάσει αποτελέσματος- ντεμπούτο του απέναντι στην Σάντερλαντ.


«Είναι ξεκάθαρο πως ο Φαν Πέρσι είναι ένας εξαιρετικός παίκτης και προφανώς όλοι μας θα προτιμούσαμε αν είχε παραμείνει. Ο Σονγκ έφυγε επίσης και μένουν μόνο 10 ημέρες για τη λήξη της μεταγραφικής περιόδου. Δεν γνωρίζω αν θα αποκτήσουμε κάποιον αλλά προφανέστατα είναι σημαντικό να αντικαταστήσουμε παίκτες σαν αυτούς, επειδή ήταν τόσο σημαντική για εμάς», ενώ πρόσθεσε για την πρώτη του επίσημη εμφάνιση στο «Έμιρεϊτς»:

«Ένιωσα πολύ καλά κάνοντας το ντεμπούτο μου. Φυσικά δεν ήταν το αποτέλεσμα που θέλαμε όλοι μας, αλλά είχαμε ευκαιρίες και τα πήγαμε καλά. Είναι μια μεγάλη σεζόν και πρέπει να χτίσουμε πάνω σε αυτό. Είχα μια ευκαιρία, όπως είχαν και κάποιοι από τους συμπαίκτες μου και αυτό ήταν το κλειδί της αναμέτρησης. Είχαμε τον έλεγχο της μπάλας, αλλά λίγο πριν το τέλος δεν τα καταφέρναμε».


πηγή: metrosport.gr

Ανυπομονεί να παίξει στο Τσάμπιονς Λιγκ!!

Ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν δεν κρατιέται να αγωνιστεί στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση και θεωρεί πως η Γιουβέντους μπορεί να προχωρήσει στην Ευρώπη.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Είμαι ανυπόμονος να παίξουμε στο Τσάμπιονς Λιγκ. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε τη διοργάνωση με την ίδια νοοτροπία με την οποία αντιμετωπίσαμε το περσινό πρωτάθλημα. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε και να φτάσουμε μακριά. Είμαι αισιόδοξος πως θα καταφέρουμε πολλά στην Ευρώπη».

Όσο για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ομάδα ανέφερε: «Η χρονιά ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς. Η ομάδα μετά τις περσινές επιτυχίες έχει αποκτήσει την απαραίτητη εμπιστοσύνη στις δυνατότητές της, κάτι που θα φανεί χρήσιμο φέτος. Ήδη με την κατάκτηση του Σούπερ Καπ και του Τροπαίου Μπερλουσκόνι, δείχνουμε πως είμαστε στο σωστό δρόμο».


πηγή: metrosport.gr

Τράμπα Κασάνο με Πατσίνι;

Την πρόθεση του Αντόνιο Κασάνο να αποχωρήσει από την Μίλαν, επιβεβαίωσε χθες ο Αντριάνο Γκαλιάνι με δηλώσεις του. "Ήδη έχουν δρομολογηθεί συζητήσεις. Ο ίδιος ο Αντόνιο έχει εκφράσει την πρόθεσή του να αποχωρήσει από την ομάδα και βλέπουμε ήδη τι μπορεί να γίνει. Το πιο πιθανό για την ώρα είναι να αποχωρήσει με τη μορφή ανταλλαγής" τόνισε ο ισχυρός άνδρας των "ροσονέρι".

Η Μίλαν μετά από αυτή την εξέλιξη, επιδιώκει την απόκτηση ενός επιθετικού αφού έχει αποχωρήσει και ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς. Τα ιταλικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για ματιές του Αλέγκρι στον Τζανπάολο Πατσίνι, κάνοντας λόγο ακόμη και για ανταλλαγή του Κασάνο με τον 28χρονο επιθετικό της Ίντερ.


πηγή: metrosport.gr

Έτσι θα πας στη Ρεάλ;;

Το 2008 ο Λούκα Μόντριτς, ως παίκτης της Ντιναμό Ζάγκρεμπ τότε, είχε φωτογραφηθεί για την εφημερίδα «Mundo Deportivo» με το νούμερο 14 της... Μπαρτσελόνα, καθότι θαυμαστής του Γιόχαν Κρόιφ. Τον παρακολουθούσε μάλιστα ο Τσίκι Μπεγκιριστάιν εκείνη την εποχή από κοντά, προκειμένου να διαπιστώσει αν αξίζει να γίνει κίνηση για την απόκτησή του.
Έτσι θα πας στη Ρεάλ;;
«Θα πρέπει να είναι εξαιρετικό το να παίζεις για την Μπαρτσελόνα. Νιώθω μεγάλη περηφάνια που με παρακολουθούν από κοντά οι προπονητές της» είχε δηλώσει τότε ο Μόντριτς, που δεν γνώριζε τι εξέλιξη θα είχε η καριέρα του στην Τότεναμ και τι ακριβώς θα προκαλούσε η συγκεκριμένη φωτογραφία τον Αύγουστο του 2012 που δημοσιεύτηκε από την αγγλική εφημερίδα «Sun».
Προς το παρόν πάντως η μεταγραφή του στη Ρεάλ κολλάει για δύο λόγους, όπως υποστηρίζουν οι Ισπανοί. Πρώτον επειδή δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη το θέμα του Κακά και δεύτερον διότι ο Αντρέ Βίλας Μπόας προσπαθεί να τον κρατήσει ακόμη μία σεζόν στα «σπιρούνια».

πηγή: sportdog.gr   

Από φιάσκο σε φιάσκο!!

Θέλαμε να ξέραμε, πάντως, αν η ΑΕΚ έχει όντως τεχνικό διευθυντή. Έναν άνθρωπο που να μπορεί να διαπραγματεύεται και να κλείνει τις μεταγραφές, δηλαδή. Γιατί νομίζουμε ότι μάλλον δεν έχει.
Από φιάσκο σε φιάσκο!
Τουλάχιστον αυτό δείχνουν τα πράγματα. Και θα μιλήσουμε συγκεκριμένα. Ό,τι μεταγραφή ανέλαβε ο Βασίλης Τσιάρτας οδηγήθηκε πρώτα σε σήριαλ και μετά σε ναυάγιο.
Πρώτα είχαμε τον Τσουκαλά. Κλεισμένο τον είχαμε στην ΑΕΚ, αλλά ο παίκτης μόλις έμεινε ελεύθερος από τον ΠΑΟΚ κατέληξε με συνοπτικές διαδικασίες στον ΠΑΣ Γιάννινα.
Μετά είχαμε τον Ιωαννίδη. Κι αυτός τελειωμένη μεταγραφή θεωρούνταν. Αλλά ο παίκτης βγήκε ξαφνικά και είπε ότι μένει στον Παναθηναϊκό παρόλο που δεν τον υπολογίζουν. Προτίμησε, δηλαδή, την εξέδρα από το να είναι βασικός στην ΑΕΚ.
Και το κερασάκι έρχεται με τον Κουτσιανικούλη. Ο παίκτης υποτίθεται ότι είχε προφορική συμφωνία με την Ένωση, αλλά στα Σπάτα για να βάλει τις υπογραφές δεν πήγε ποτέ, αφού προτίμησε να συνεχίσει την καριέρα του στον ΟΦΗ.
Την ίδια ώρα, ο Βασίλης Τσιάρτας λέγεται ότι καταβάλει καθημερινά ...υπεράνθρωπες προσπάθειες για να φέρει στην ομάδα κάποιο ταλέντο από την Ισπανία, την αγορά της οποίας παίζει στα δάχτυλα. Τέλη Αυγούστου φτάνουμε, πάντως, και παίκτης από την Ισπανία δεν έχει σκάσει ακόμα μύτη. Και ούτε πρόκειται, όπως πάει το πράγμα.
Και πώς να μη βγαίνει, λοιπόν, μετά ο Βαγγέλης Βλάχος να λέει ότι δεν του κάνουν μεταγραφές και ότι το ρόστερ είναι άδειο; Έχει τελικά τα δίκια του ο άνθρωπος…

πηγή: sportdog.gr   

Να μην τους κάνει τη χάρη!!

Βγήκε χθες ο Θωμάς Μαύρος και δήλωσε ότι το ενδιαφέρον της πλευράς Βιντιάδη το έμαθε από τους δημοσιογράφους. Και δεν ασχολήθηκε κανείς! Μα, είναι δυνατόν;
Να μην τους κάνει τη χάρη!
Ο πρόεδρος της ΑΕΚ και ο άνθρωπος που κάνει τα πάντα μήπως και καταφέρει και σώσει την ομάδα από την καταστροφή έμαθε από τα ΜΜΕ για το "πολύ σοβαρό", όπως χαρακτηρίζεται από άλλους ανθρώπους της διοίκησης, ενδιαφέρον των νέων επενδυτών.
Δηλαδή, ποιος έπρεπε να μάθει πρώτος για τους επίδοξους σωτήρες της Ένωσης; Οι δημοσιογράφοι και ο κόσμος; Οι οπαδοί, πάντως, έχουν βαρεθεί κάθε λίγο και λιγάκι να ακούνε για μεγιστάνες που θα σώσουν την ΑΕΚ, θα της φτιάξουν ξανά γήπεδο και θα την κάνουν …Μπαρτσελόνα. Δε μασάει πια κουτόχορτο!
Ο σκύλος, λοιπόν, βλέπει ότι πάλι κάτι περίεργο παίζεται στην ΑΕΚ. Και συγκριμένα στην πλάτη της ΑΕΚ. Με πρώτο θύμα τον Μαύρο, ο οποίος τα έχει χαμένα και δεν ξέρει τι να κάνει με αυτά που βλέπει. Ο άνθρωπος είχε ανακοινώσει συνέντευξη Τύπου για την Τρίτη και την ανέβαλλε μέχρι να καταλάβει τι γίνεται στην ομάδα. Στο σκοτάδι τον έχουν και το λέει δημόσια.
Άνθρωποι μέσα στην ΑΕΚ δεν διστάζουν να κάνουν πλέον λόγω για τεχνάσματα πρώην και νυν παραγόντων της ομάδας που σκοπό έχουν να κερδηθεί χρόνος και να βγει από τη μέση ο Μαύρος. Ο παλαίμαχος άσος βλέπετε ότι ενοχλεί γιατί δεν εξυπηρετεί συμφέροντα, έχει αγνές προθέσεις και τα λέει χύμα και τσουβαλάτα. Όπως και θα τα έλεγε και στη συνέντευξη Τύπου που είχε προγραμματίσει, αλλά αναγκάστηκε να ακυρώσει μετά τις τελευταίες διοικητικές εξελίξεις (τις ποιες;).
Εμείς, πάντως, θεωρούμε ότι ο Θωμάς Μαύρος δεν πρέπει να κάνει τη χάρη σε κανέναν. Μπορεί το εγχείρημά του να μην αποδίδει, αλλά δεν πρέπει σε αυτό το σημείο να παίξει το παιχνίδι κανενός. Ας παραμείνει όσο χρειαστεί, ας τελειώσει τον φιλότιμο αγώνα του και μετά ας ξεμπροστιάσει όσους έφτασαν την ΑΕΚ στη διάλυση. Την αγάπη του κόσμου, άλλωστε, την έχει κι αυτό είναι που μετράει για τον ίδιο. Οι …άλλοι έχουν το πρόβλημα και δεν πρόκειται ποτέ να γίνουν αγαπητοί ό,τι και να κάνουν για το …καλό της ΑΕΚ. Τελεία και παύλα!

πηγή: sportdog.gr   

"Πάμε να νικήσουμε"!!

Ο Τοτσέ παραχώρησε συνέντευξη στην τοπική εφημερίδα της Μάλαγα, «diariosur», μιλώντας με αυτοπεποίθηση και φιλοδοξίες για τις πιθανότητες του Παναθηναϊκού. Αναφέρθηκε στον Ζεσουάλδο Φερέιρα που προσπαθεί να τους «φτιάξει», τον Κουίνσι που «δίνει το κάτι παραπάνω», αποθέωσε τους οπαδούς του Τριφυλλιού και δήλωσε ευτυχισμένος στην Αθήνα...
"Πάμε να νικήσουμε"!
- Πως ένιωσες όταν έμαθες ότι αντίπαλος θα είναι η Μάλαγα;
«Γνωρίζαμε εξ αρχής πως κάθε αντίπαλος θα ήταν δύσκολος. Ετσι και η Μάλαγα θα είναι εξαιρετικά δυνατή για εμάς. Ωστόσο, εμείς πιστεύουμε στις ικανότητες μας και ελπίζουμε σε ένα καλό αποτέλεσμα στην Ισπανία, ώστε να αυξήσουμε τις πιθανότητες στην έδρα μας»
- Πόσο καταλυτικό μπορεί να είναι το να παίζεις τον επαναληπτικό εντός έδρας;
«Σε όλους αρέσει να κατακτούν την πρόκριση στο γήπεδο τους. Στη Μάλαγα εμείς θα βγούμε για να νικήσουμε, αλλά ακόμα και έτσι να μην συμβεί, θα έχουμε και το δεύτερο ματς εντός. Οπότε εκείνοι είναι που σε πρώτη φάση θα πρέπει να ρισκάρουν περισσότερο για τη νίκη»
- Σας έχει αναφέρει κάτι ο Ζεσουάλδο για το παρελθόν του στη Μάλαγα;
«Ξέρουμε ότι είχε παρελθόν εκεί και πως έχει ένα έξτρα κίνητρο το οποίο προσπαθεί να μας μεταδώσει. Φυσικά είναι και για τους παίκτες και τον κόσμο ένα ξεχωριστό ματς και μία μοναδική ευκαιρία να βρεθούμε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ»
- Τι μπορεί να προσφέρει ο Κουίνσι στον Παναθηναϊκό;
«Για εμάς είναι ένας πολύ σημαντικός παίκτης. Ο Ζεσουάλδο τον πιστεύει και τον υπολογίζει πολύ. Είναι ταχύς και με εξαιρετική τεχνική, αλλά τώρα πρέπει πρώτα να βρεθεί σε καλή κατάσταση, μιας και απέχει από τις προπονήσεις. Ισως να προλάβει τον επαναληπτικό».
- Θα ήταν αποτυχία για τον Παναθηναϊκό ένας αποκλεισμός;
«Αυτή τη στιγμή θα τα δώσουμε όλα για το Τσάμπιονς Λιγκ, καθότι θα ήταν κάτι πολύ καλό για εμάς και τους οπαδούς να βρεθούμε στους ομίλους. Θα κάνουμε τα πάντα για να αρπάξουμε αυτή την ευκαιρία. Εάν η Μάλαγα θέλει να περάσει, οφείλει να αποδείξει ότι είναι καλύτερη μας».
- Τι διαφορές υπάρχουν μεταξύ ενός ισπανικού και ενός ελληνικού γηπέδου;
«Οι Ελληνες ζουν περισσότερο έντονα τους αγώνες και δημιουργούν πιο καυτή ατμόσφαιρα. Εμείς έχουμε οπαδούς μεγάλης αξίας και μπορεί κανείς να δει στο γήπεδο μας το πως είναι να τραγουδούν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Είναι πολύ παθιασμένοι ακι εμείς οι ποδοσφαιριστές το απολαμβάνουμε και τους ευχαριστούμε».
- Πιστεύεις ότι ο Παναθηναϊκός θα χρειαζόταν κάποια μεταγραφή για να βγάλει πιο καλά τη σεζόν;
«Στο ρόστερ είμαστε πάνω από 20 παίκτες. Δεν ξέρω εάν θα αποκτηθεί κάποιος άλλος, αλλά εάν γίνει θα πρόκειται για ελάχιστες προσθήκες σε αποφασιστικές θέσεις. Επί του παρόντος, αυτοί που θα παίξουμε κόντρα στη Μάλαγα, θα είμαστε εδώ όλη την χρονιά».
- Σκέφτεσαι την επιστροφή στην Ισπανία;
«Υπέγραψα για τρία χρόνια και το απολαμβάνω. Παίζω σχεδόν σε όλα τα παιχνίδια και μου αρέσει αρκετά η πόλη. Και για φέτος είχα προτάσεις από ισπανικές ομάδες, αλλά αυτή τη στιγμή δεν θα ήθελα να επιστρέψω. Το να μπορώ να αγωνιστώ σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις στην Ισπανία δεν είναι εφικτό, ενώ στην Ελλάδα ναι. Γενικότερα είμαι πολύ ευτυχισμένος εδώ!»
Πηγή: gazzetta.gr

OK με τη φορολογική ενημερότητα!!

Τέλος καλό, όλα καλά. Εδώ και λίγη ώρα η ΠΑΕ ΑΡΗΣ εξασφάλισε και έχει στην κατοχή της την φορολογική ενημερότητα, καταβάλλοντας το ποσό των 520.000 ευρώ.
OK με τη φορολογική ενημερότητα
Οι προσπάθειες που έκανε από το πρωί ο Αντώνης Ζαμπέτας είχαν ευτυχή κατάληξη και πλέον οι «κίτρινοι» θα πρσκομήσουν την φορολογική ενημερότητα στην Επιτροπή Επαγγλαματικού Αθλητισμού και έτσι δεν τίθεται θέμα συμμετοχής του ΑΡΗ στο επόμενο πρωτάθλημα της Σούπερλιγκ.
Πηγή: allaboutaris.com

"Φενέρ" για Παπαλουκά!!

Σε προχωρημένες επαφές με τον Θοδωρή Παπαλουκά βρίσκονται στην Φενερμπαχτσέ/Ούλκερ, έπειτα από σχετική εισήγηση του νέου της προπονητή Σιμόνε Πιανιτζιάνι.
"Φενέρ" για Παπαλουκά!
Οι διαπραγματεύσεις των ιθυνόντων του συλλόγου της Κωνσταντινούπολης με τον διεθνή γκαρντ είναι σε προχωρημένο βαθμό και δεν αποκλεέιτια εντός των ημερών να επέλθει συμφωνία.
Η υπόθεση του Παπαλουκά είναι σε άμεση συνάρτηση με εκείνη του Ιλκάν Καραμάν. Ο παίκτης έχει συμφωνήσει με την τουρκική ομάδα (ανακοινώθηκε μάλιστα) αλλά το θέμα έχει κολλήσει λόγω Γαλατάσαραϊ. Ο σύλλογος της Κωνσταντινούπολης αναφέρει πως ο Τούρκος παίκτης δεσμεύεται με συμβόλαιο έως το 2016.
Πηγή: katimagiko.gr

Αισιοδοξία για Κατίδη-Γιαννιώτα!!

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι συζητήσεις της ΑΕΚ με τον Άλκη Φωτίου. Το κλίμα που υπάρχει είναι αρκετά θετικό και όλα δείχνουν ότι υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες τις αμέσως επόμενες μέρες (ή και ώρες) να οριστικοποιηθεί η συμφωνία του ομογενή από την Ελβετία με την κιτρινόμαυρη ΠΑΕ, για την αγορά από την πλευρά του επιχειρηματία των Κατίδη και Γιαννιώτα του Άρη για λογαριασμό της Ένωσης.
Αισιοδοξία για Κατίδη-Γιαννιώτα
Όταν ολοκληρωθεί το deal ανάμεσα στις δύο πλευρές (αυτό που απομένει να «κλειδώσει» είναι το ποσοστό μεταπώλησης που θα έχει ο Φωτίου για τους δύο παίκτες), θα μπουν στο τελικό στάδιο και οι επαφές της ΑΕΚ με τους ποδοσφαιριστές. Οι πληροφορίες αναφέρουν, βέβαια, ότι κάποιες πρώτες συζητήσεις έχουν γίνει και η διάθεση που δείχνουν είναι θετική.
Και αυτό αποτελεί είδηση όσον αφορά την περίπτωση του Κατίδη, καθώς το τελευταίο διάστημα ο παίκτης έδειχνε να προτιμά τη λύση του εξωτερικού, όμως πλέον φαίνεται να έχει αλλάξει στάση. Οι επαφές των ανθρώπων της ΑΕΚ συνεχίζονται και όλα δείχνουν ότι είναι θέμα χρόνου να υπάρξει κατάληξη στην υπόθεση των δύο ποδοσφαιριστών.
Πηγή: aek365.com

Ισραηλινός φορ για Αστέρα Τρίπολης!!

0 28χρονος Ισραηλινός επιθετικός της Μακάμπι Τελ Αβίβ, Μπαράκ Ιτζχάκι, ήρθε στην Ελλάδα μετά την εκδήλωση ενδιαφέροντος από την ομάδα της Αρκαδίας και θα μπει σε λεπτομέρειες για το ενδεχόμενο να υπογράψει συμβόλαιο.
Ισραηλινός φορ για Αστέρα Τρίπολης!
Ο Ιτζχάκι προέρχεται από μία πολύ καλή χρονιά στο πρωτάθλημα της πατρίδας του (29 συμμετοχές - 9 γκολ) και σύμφωνα με πληροφορίες η πιθανή μετακίνησή του στον Αστέρα έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στους οργανωμένους οπαδούς της ισραηλινού συλλόγου.
Ο έμπειρος επιθετικός είναι διεθνής 11 φορές με το Ισραήλ και έχει σημειώσει 1 γκολ.
Αν εν τέλει πραγματοποιηθεί η μεταγραφή, ο Αστέρας θα προσθέσει στο ρόστερ του έναν ποιοτικό επιθετικό, συμπληρώνοντας αρμονικά τον Εμάνουελ Περόνε στη γραμμή κρούσης.
Για να συμβούν βέβαια όλα αυτά, ο Αστέρας θα πρέπει να έρθει σε συμφωνία και με τη Μακάμπι για το δανεισμό του παίκτη για ένα χρόνο.
Η υπόθεση αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί στο τέλος της εβδομάδας.
Πηγή: contra.gr

Τον Κοντρέρας τον είδα αργό…!!

Ο Νίκος Αλέφαντος αναλύει το φιλικό του Ολυμπιακού με τη Νάπολι και νοσταλγεί το δίδυμο Μέλμπεργκ-Αβραάμ. Τι λέει για την πώληση του Μιραλάς.
Τον Κοντρέρας τον είδα αργό…
Ο Ολυμπιακός είναι αμοντάριστος. Εντελώς αμοντάριστος. Δεν λειτούργησε καμία γραμμή, δεν μου άρεσε. Ειδικά η άμυνα δεν έχει συνοχή. Σας είχα πει απ’ την αρχή ότι ο νέος προπονητής ήταν η χαρά του over στην Πορτογαλία και ότι απ’ τα πρώτα φιλικά δεν μου άρεσε η διάταξη της άμυνας- ανεξαρτήτως του ποιοι έπαιζαν. Η άμυνα δεν στήνεται σωστά, δεν είναι διάταξη αυτή, ακόμα και στα στημένα που είναι πιο εύκολο να διδάξει ένας προπονητής που πρέπει να στηθούν οι σέντερ μπακ, τι κάλυψη να δώσουν οι πλάγιοι.
Επίσης το πρέσινγκ έχω πει από τα πρώτα ματς ότι δεν μου αρέσει. Είναι ένα πρέσινγκ νεροζούμι. Όχι μόνο δεν πρεσάρει ψηλά, αλλά δεν πρεσάρει σωστά. Δικαίωμά του είναι του ανθρώπου να μην θέλει ψηλά το πρέσινγκ, αυτός το θέλει στα 2/3 του γηπέδου. Όμως το θέμα είναι ότι και εκεί που περιμένει, και εκεί που στήνεται, δεν πρεσάρει σωστά! Στα ματς που βλέπω, οι αντίπαλες ομάδες τους γλεντάνε τους χαφ του Ολυμπιακού! Φεύγανε στην κόντρα οι της Νάπολι πάλι και οι χαφ του Ολυμπιακού έβλεπαν τις πλάτες των αντιπάλων τους.
Είναι νωρίς ακόμα να κριθεί ο προπονητής, όμως σε 1 βδομάδα αρχίζει το πρωτάθλημα. Θα μου πείτε «σιγά το πρωτάθλημα». Ο Ολυμπιακός μπορεί να ρίχνει 4 και 5 γκολ στις περισσότερες ελληνικές ομάδες. Το πρωτάθλημα είναι σίγουρο ότι θα το πάρει ο Ολυμπιακός, το πιστεύω ακράδαντα. Όμως αν πάει έτσι να παίξει με καμία αγγλική ομάδα στην Ευρώπη, εγώ δεν θα σας πω τις μεγάλες, θα σας πω ακόμα και με την Σαουθάμπτον που την είδα, θα έχει σοβαρό πρόβλημα. Με Κοντρέρας και Σιόβα πίσω; Τον Κοντρέρας τον είδα αργό… Και έχει αρχίσει το πρωτάθλημα απ’ τις 8 Ιούλη στη Χιλή… Αναπολώ το δίδυμο Αβραάμ- Μέλμπεργκ.
Ένα άλλο που μου κάνει εντύπωση είναι ότι έχουν έρθει πολλοί χαφ στον Ολυμπιακό, πολλοί χαφ και όχι άσχημοι παίκτες, τέτοιους χαφ δεν έχουν οι άλλες ελληνικές ομάδες, όμως δεν κάνουν τη διαφορά. Με τον Φέισα αμυντικό χαφ δεν ψήθηκα ποτέ, εγώ θέλω αμυντικό χαφ παικταρά. Έχεις Φέισα, έχεις Μοντέστο, έχεις Μανιάτη, έχεις Γκρέκο, έχεις Μασάδο, έχεις Ιμπαγάσα, έχεις Τάτο, έχεις Φουστέρ, έχεις και πολλούς παίκτες στην μπροστινή γραμμή, άλλους έξι (6) έχει μπροστά, ποιος θα πρωτοπαίζει, ποιοι θα μένουν έξω; Τι μούτρα θα υπάρχουν; Μια ομάδα έχει και τα εσωτερικά της, δεν είναι απλά τα πράγματα, οι παίκτες στραβώνουν όταν δεν παίζουν, δεν πρέπει να μαζεύεις πολλούς.
Τον μικρό τον Λυκογιάννη τι τον χαραμίζει για εξτρέμ. Δεν θα κάνει τη διαφορά εκεί, είναι δύσκολο, δεν θα παίζει. Με τα προβλήματα που έχουμε πίσω αριστερά, αυτός για εκεί έπρεπε να δουλευτεί, αριστερό μπακ να τον καθιερώσουν.
Πάμε τώρα στο θέμα Μιραλάς. Ξέρετε ότι ο Μιραλάς ήταν η αδυναμία μου. Από το δεύτερο ματς που τον είχα πρωτοδεί, φώναζα «αυτή είναι η παικτούρα». Τον θεωρώ μεγάλη απώλεια για τον Ολυμπιακό και το ελληνικό πρωτάθλημα. Ορφάνεψε το ελληνικό πρωτάθλημα. Χαιρόμουν να πηγαίνω στο γήπεδο και να βλέπω 3-4 ενέργειες του Μιραλάς που έκαναν τη διαφορά. Ήταν άλογο που κάλπαζε ντριμπλάροντας. Όμως αφού έφτασε να δώσει τόσα πολλά λεφτά η Έβερτον και αφού το παιδί ήθελε να φύγει, πώς να πεις όχι, καλά έκανε και τον έδωσε ο πρόεδρος του Ολυμπιακού. Το λέω με την ψυχή μου. Καλά έκανε και τον έδωσε. Θα ήταν λάθος να κλοτσήσει τόσα λεφτά και να κρατήσει έναν παίκτη μουτρωμένο, άψυχο, ανόρεχτο.
Με ρωτάει ο Σινάνογλου τι πιστεύω ότι θα κάνει ο Μιραλάς στην Αγγλία. Σίγουρα εκεί είναι άλλο επίπεδο, ο ρυθμός είναι τελείως διαφορετικός, το πρωτάθλημα είναι πολύ ανώτερο. Όμως ο Μιραλάς αν είναι υγιής, πιστεύω ότι θα κάνει ζημιές εκεί. Να δούμε. Για το ελληνικό πρωτάθλημα πάντως ήταν μέγας παίκτης.
Το θέμα τώρα είναι η ομάδα. Δεν βλέπω τακτική. Βλέπω μπερδέματα. Η ομάδα δεν είναι αυτή που πρέπει να είναι. Για ως τώρα μιλάω.

πηγή: katimagiko.gr

Υπάρχει θέμα με Τζιμάκο!!

Ο Πλατανιάς είναι στη ...μέση μίας σπουδαίας μεταγραφής, καθώς η ΠΑΕ βρίσκεται σε συζητήσεις με τον πρώην άσο και συμπαίκτη του Σισέ στης Λίβερπουλ, Τζίμι Τραορέ.
Υπάρχει θέμα με Τζιμάκο!
Όπως φαίνεται οι ομάδες της Κρήτης βρίσκονται σε μεταγραφικό οργασμό τις τελευταίες μέρες. Μετά την απόκτηση του Βασίλη Κουτσιανικούλη από τον ΟΦΗ, ο Πλατανιάς ετοιμάζει τη δική του "αντεπίθεση".
Οι άνθρωποι του Πλατανιά είναι σε συνεχείς συζητήσεις με τον 32χρονο άσο Τζίμι Τραορέ, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από την Μαρσέιγ, με την οποία αγωνίστηκε σε 12 παιχνίδια την περσινή σεζόν, πετυχαίνοντας μάλιστα κι ένα γκολ.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες του Sport24.gr λοιπόν, ο παίκτης θα έρθει στην Ελλάδα και τον Πλατανιά μόνο όταν επέλθει οριστική συμφωνία μεταξύ των δυο πλευρών και όχι για να διαπραγματευτεί από κοντά.
 
Οι συζητήσεις όπως μάθαμε είναι κάπου στη ...μέση, οπότε όπως καταλαβαίνετε όλα μπορούν να ανατραπούν, είτε θετικά είτε αρνητικά, μέσα στο επόμενο διάστημα.
 
Ο Πλατανιάς, λοιπόν, κρατά στα χέρια του μισό ...Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς ο Τραορέ έχει κατακτήσει τον κορυφαίο διασυλλογικό τίτλο στην Ευρώπη με τη Λίβερπουλ, έχοντας ως συμπαίκτη τον Τζιμπρίλ Σισέ!

Πηγή: sport24.gr

"Σταντ μπάι" ο Κάστσελαν!!

Σε περίπτωση που τελικά απαντήσει αρνητικά ο Βάντος στον Άρη, τότε θα προκριθεί η περίπτωση του Μαυροβούνιου μέσου.
"Σταντ μπάι" ο Κάστσελαν
Η διοίκηση της ομάδας μίλησε με την πλευρά του ποδοσφαιριστή, τα βρήκε μαζί της στο οικονομικό, απλά δεν ενεργοποιεί τη συμφωνία καθώς περιμένει μέχρι και σήμερα τον πρώην παίκτη της Ναϊμέγκεν.
O Κρίστιαν Βάντος δεν έχει απαντήσει ακόμα στον ΑΡΗ. Έτσι λοιπόν, επειδή τα χρονικά περιθώρια έχουν στενέψει αρκετά, οι "κίτρινοι" επιθυμούν να έχουν έτοιμη την εναλλακτική λύση του Ούγγρου. Γι αυτό τον λόγο έχουν στο...περίμενε  τον Μλάντεν Κάστσελαν . Όπως σας έχει ενημερώσει το AllAbouAris από τις 27 Ιουλίου, ο Μαυροβούνιος είναι ένα όνομα που απασχολεί τον Μάκη Κατσαβάκη και βρίσκεται εδώ και καιρό στη λίστα του.

Η διοίκηση της ομάδας μίλησε με την πλευρά του ποδοσφαιριστή, τα βρήκε μαζί της στο οικονομικό, απλά δεν ενεργοποιεί τη συμφωνία καθώς περιμένει μέχρι και σήμερα την απάντηση του 27χρονου πρώην παίκτη της Ναϊμέγκεν.

Aξίζει να σημειώσουμε ότι ο Κάστσελαν είναι ένα καθαρό «6αρι», με πλούσιες παραστάσεις στο πολωνικό πρωτάθλημα. Μάλιστα για τον ποδοσφαιριστή οι άνθρωποι του ΑΡΗ ρώτησαν και τον Μίχαλ Πρόμπιερζ, ο οποίος τον είχε υπό τις οδηγίες του στη Γιαγκελόνια. Ο πρώην τεχνικός της ομάδας, είπε καλά λόγια, πράγμα που ενίσχυσε την ήδη καλή άποψη που υπήρχε για τον 29χρονό μέσο.
πηγή:allaboutaris.com

Ένα βίντεο αφιερωμένο σε όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες!!

Ένα βίντεο δημιούργησε χρήστης του YouTube, αφιερώνοντάς το σε όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες
Στο βίντεο, που διαφημίζει με τον καλύτερο τρόπο τη μοναδικότητα της χώρας μας, παρουσιάζονται οι ομορφιές και τα στοιχεία εκείνα που κάνουν εκατομμύρια τουρίστες να προτιμάνε τη χώρα μας κάθε χρόνο.
Δείτε το βίντεο:








πηγή:newsbomb.gr

Φιλικό με Απόλλωνα Σμύρνης ο Ηρακλής!!

Ο Ηρακλής θα αντιμετωπίσει τον Απόλλωνα Σμύρνης σε φιλικό παιχνίδι που θα γίνει την Τετάρτη (22/8) στις 18:30 στο Δημοτικό Στάδιο Αμπελοκήπων Κωνσταντίνος Καραμανλής, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα (20/8) ο σύλλογος.
Σημαντικό ρόλο στην εξασφάλιση του γηπέδου έπαιξε ο δήμαρχος της περιοχής Λάζαρος Κυρίζογλου που είναι γνωστός για τα κυανόλευκα αισθήματα του.
«Ήθελα να βοηθήσω με κάθε τρόπο τον Ηρακλή. Σε αυτή την φάση που είναι θα πρέπει ο καθένας να κάνει ότι παίρνει από το χέρι του για αυτή την ιστορική ομάδα. Ήταν το λιγότερο που μπορούσα να κάνω. Θα πρέπει ο Ηρακλής να βρει τον δρόμο του γιατί το αξίζει», τα λόγια του στο iraklis1908.gr.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ηρακλή:
«Στο Δημοτικό Στάδιο Αμπελοκήπων Κωνσταντίνος Καραμανλής θα διεξαχθεί ο φιλικός αγώνας του ΗΡΑΚΛΗ κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης. Η ώρα διεξαγωγής του παιχνιδιού είναι στις 18:30μ.μ.
Η τιμή των εισιτηρίων του αγώνα είναι 5 ευρώ.
Επίσης ενημερώνουμε τους φίλουςι του ΗΡΑΚΛΗ πως θα μπορέσουν να προμηθευτούν προϊόντα της αγαπημένης τους ομάδας καθώς στον χώρο του γηπέδου θα λειτουργήσει και το IRAKLISFC-SHOP».

«Teach me how to dougie» σε Λάμπαρντ και Τέρι (video)

Η ομάδα νέων της Τσέλσι έκανε το δικό της σόου στους Φρανκ Λάμπαρντ και Τζον Τέρι στα αποδυτήρια του συλλόγου.
Από τους πλέον γνωστούς χορούς Παγκοσμίως είναι το dougie που η αλήθεια είναι πως χορεύεται καλύτερα από Αφρικανούς. Στα αποδυτήρια της Τσέλσι και της ομάδας νέων βρέθηκαν οι Φρανκ Λάμπαρντ και Τζον Τέρι με έναν πιτσιρικά από την ομάδα νέων να τους χορεύει το συγκεκριμένο χορό και τους δύο αστέρες να απολαμβάνουν το… σόου.





πηγή: onsports.gr

Πασούτιν: «Βασιλιάς της Ευρωλίγκας ο Ολυμπιακός»

Θρυλική ομάδα χαρακτήρισε τον Ολυμπιακό ο Εβγκένι Πασούτιν.
Ο Ρώσος προπονητής μίλησε για το φιλικό της Λοκομοτίβ Κουμπάν με τους «ερυθρόλευκους» στα πλαίσια του «Gomelsky Cup» (29-30/9).
«Είμαστε χαρούμενοι που η Λοκομοτίβ έχει τη δυνατότητα να αγωνιστεί κόντρα σε μία θρυλική ομάδα, τον Ολυμπιακό, τον βασιλιά της Ευρωλίγκας. Για εμάς είναι μεγάλη υπόθεση! Σήμερα, η ομάδα έχει παίκτες επιπέδου και αυτό το ματς με τους Έλληνες, που είναι επιπέδου Ευρωλίγκας, θα είναι ένα πραγματικό τεστ για τη σεζόν που έρχεται», ήταν η αρχική τοποθέτηση του Πασούτιν για να προσθέσει:
«Το ζητούμενο για εμάς είναι να είμαστε καλή κατάσταση. Οι παίκτες μας έχουν ξεκινήσει ήδη το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας, ενώ σύντομα θα αναχωρήσουμε για τη Λιθουανία, όπου η Λοκομοτίβ θα δώσει δυνατά φιλικά».


πηγή: onsports.gr

Ετοιμάζει «κόλαση» η Μάλαγα! (video)

Άκρατος ο ενθουσιασμός στις τάξεις των φίλων της Μάλαγα για την πρώτη αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό στο «Ροσαλέδα».
Την προετοιμασία τους για την πρώτη αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό έχουν ξεκινήσει οι φίλοι της Μάλαγα. Οι οπαδοί των Ανδαλουσιανών είναι ενθουσιασμένοι από την προοπτική να αγωνιστούν στο Champions League με αποτέλεσμα να θέλουν να φτιάξουν μία ατμόσφαιρα «κόλαση» για τους «πρασίνους».
Μέσω των social network όλοι οι φίλοι του συλλόγου δείχνουν αποφασισμένοι να δημιουργήσουν «καυτή» ατμόσφαιρα και πριν την έναρξη της αναμέτρησης αναμένεται να κυματίζονται χιλιάδες σημαίες. Σε διάφορα φόρουμ επικρατεί η φράση: «Πάμε για το πιο σημαντικό παιχνίδι της ιστορίας μας. Θα παίξουμε από τις κερκίδες», αναφέρουν.
Στα ίδια φόρουμ γίνεται έκκληση να φτάσουν οι οπαδοί από αρκετά νωρίς στο γήπεδο για να στηρίξουν από νωρίς τους ποδοσφαιριστές του συλλόγου. Μάλιστα στο internet υπάρχει και ένα βίντεο ως promo για τα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό.






πηγή: onsports.gr

Και επίσημα στον Πλατανιά ο Ουντότζι!!

Τη φανέλα του Πλατανιά θα φορά για την επόμενη χρονιά ο Τσικόζι Ουντότζι, καθώς ο παίκτης βρέθηκε στα Χανιά, υπέγραψε και ανακοινώθηκε.
Ο Νιγηριανός μέσος δήλωσε ικανοποιημένος που επιστρέφει στο ελληνικό πρωτάθλημα, τονίζοντας ότι ο στόχος της παραμονής για τον Πλατανιά είναι εφικτός.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Η Π.Α.Ε. Πλατανιάς ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον ποδοσφαιριστή Chigozie Udoji, ο οποίος υπέγραψε σήμερα συμβόλαιο για ένα χρόνο και θα συμμετέχει στην απογευματινή προπόνηση της ομάδας, στο γήπεδο του Μάλεμε, με ώρα έναρξης τις 7 μ.μ.».

Μουσλίμοβιτς: «Ποτέ στον Ολυμπιακό»

Για το δέσιμό του με τον ΠΑΟΚ και τις αναμνήσεις που έχει κρατήσει από το τριετές πέρασμά του από τον Δικέφαλο του Βορρά, μίλησε ο Ζλάταν Μουσλίμοβιτς, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι δεν θα πήγαινε ποτέ στον Ολυμπιακό!
Ο Βόσνιος επιθετικός βγάζει πλέον το ψωμί του στην Κίνα και την Guizhou Renhe, ωστόσο δεν ξεχνά με τίποτα τα τρία χρόνια που έζησε στη Θεσσαλονίκη. Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Libero, αναφέρθηκε στο παρόν και τις υποχρεώσεις του στην Κίνα, στον Ζήση Βρύζα και στον Θοδωρή Ζαγοράκη, στους οπαδούς του ΠΑΟΚ, αλλά και στον Πάμπλο Κοντρέρας. Εξήγησε μάλιστα ότι δεν θα ακολουθούσε ποτέ το παράδειγμα του Χιλιανού παίρνοντας μεταγραφή στον Ολυμπιακό.
Αναλυτικά τι δήλωσε ο Μουσλίμοβιτς:
Για τη ζωή του στην Κίνα:
«Είμαι πραγματικά περήφανος, διασκεδάζω και θα έλεγα ότι εδώ το ποδόσφαιρο συνεχώς αναπτύσσεται. Πιστεύω μάλιστα ότι εδώ βρίσκεται το μέλλον του αθλήματος. Η απόφαση να έρθω στη Κίνα ήταν εύκολη. Προσπαθούσα να βρω μια ομάδα στην Ευρώπη, δεν τα κατάφερα κι αφού πέρασαν 4-5 μήνες όπου ήμουν άνεργος, ήρθε αυτή η πρόταση. Είμαι ευγνώμων απέναντι σε αυτούς τους ανθρώπους, διότι μου έδωσαν και πάλι την ευκαιρία να παίξω ποδόσφαιρο».
Για τους λόγους που έφυγε από τον ΠΑΟΚ:
«Στον ΠΑΟΚ ήμουν για τρία χρόνια. Οταν τελείωσε το συμβόλαιό μου, αποφασίσαμε από κοινού πως, ήταν καλύτερο να χωρίσουν οι δρόμοι μας. Διότι η ομάδα δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις μου, γνωρίζετε εξάλλου ότι υπήρξαν δυσκολίες στον τομέα των πληρωμών. Τονίζω όμως ότι, όλα έγιναν απολύτως φιλικά. Στον ΠΑΟΚ έχω μόνο φίλους. Ετσι αποφασίσαμε να μην συνεχίσουμε την συνεργασία μας κι εγώ ξεκαθάρισα πως δεν πρόκειται να παίξω για άλλη ελληνική ομάδα».
Για τη συμφωνία του Κοντρέρας με τον Ολυμπιακό:
«Του εύχομαι καλή τύχη σε αυτόν τον κόσμο... Προσωπικά πάντως, δεν θα το έκανα ποτέ, για κανένα ποσό. Δεν θα πήγαινα σε άλλη ελληνική ομάδα και φυσικά στον Ολυμπιακό. Γιατί; Διότι, αυτός είναι ο χαρακτήρας μου. Οταν λέω κάτι, το εννοώ και δεν αλλάζει. Εξάλλου, πριν έρθω στον ΠΑΟΚ, αρνήθηκα τη προοπτική του Ολυμπιακού.
Στο μυαλό και στη καρδιά θα είμαι πάντα ΠΑΟΚ, θα είμαι πάντα οπαδός της ομάδας. Το καλοκαίρι του 2008 είχα τελειώσει από την Αταλάντα και είχα πάει διακοπές με την οικογένειά μου στη Μύκονο.
Είχα αποφασίσει να πάω στον ΠΑΟΚ, αλλά δεν είχα υπογράψει. Δύο ελληνικές ομάδες από την Αθήνα, η μία ήταν ο Ολυμπιακός, ρώτησαν να μάθουν για μένα, από τη στιγμή που δεν είχα υπογράψει στον ΠΑΟΚ. Αλλά τους ξεκαθάρισα ότι ήταν αδύνατο, διότι είχα αποφασίσει να πάω στον ΠΑΟΚ».
Για τις αναμνήσεις που έχει κρατήσει:
«Είναι πολλά που μπορώ να κρατήσω από την τριετία μου στον ΠΑΟΚ. Οι περισσότεροι μιλούν για κάποια γκολ, προσωπικά όμως έχω τα πάντα στο μυαλό μου. Ακόμη και όταν μπαίναμε στο γήπεδο για προθέρμανση, αυτό που συνέβαινε ήταν απίστευτο. Η νίκη και η ήττα είναι μέσα στους κανόνες του παιχνιδιού.
Δύσκολα όμως συναντάς οπαδούς σαν αυτούς του ΠΑΟΚ. Είναι ελάχιστοι οπαδοί στον κόσμο που πραγματικά είναι σαν να παίζουν μέσα στο γήπεδο. Τώρα που είμαι στην Κίνα, πολλές φορές είτε την ώρα της προπόνησης είτε την ώρα των αγώνων, στο μυαλό μου έρχονται εικόνες από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ και νιώθω ότι είμαι στη Τούμπα».
Για τον Ζήση Βρύζα:
«Ολοι γνωρίζουν τον Ζήση Βρύζα. Είναι ο άνθρωπος που ουσιαστικά μ’ έφερε στον ΠΑΟΚ. Είναι φίλος, υπήρξαμε συμπαίκτες... Για μένα είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για την προεδρία του ΠΑΟΚ. Διότι, είναι νέος, έξυπνος, έχει γνώση και άποψη για το ποδόσφαιρο. Συν τοις άλλοις, είναι ένα πρόσωπο που έχει τη συμπάθεια των παικτών, των οπαδών κι ένας πρόεδρος πρέπει να έχει αυτά τα στοιχεία».
Για τον Θοδωρή Ζαγοράκη:
«Μόνο καλά λόγια έχω να πω για τον Θοδωρή Ζαγοράκη. Είναι εξάλλου ο άνθρωπος που μου έδωσε την ευκαιρία να παίξω στον ΠΑΟΚ. Διαθέτει μεγαλύτερη προσωπικότητα, πολλές γνώσεις για το ποδόσφαιρο και η σχέση μου μαζί του, είναι το ίδιο καλή με αυτή που έχω με τον Ζήση Βρύζα».
Για το νέο ΠΑΟΚ και το μπορεί να διεκδικήσει πρωτάθλημα:  
«Δεν ξέρω αν είναι τώρα η κατάλληλη στιγμή, εξάλλου είχα πει πολλά στο διάστημα που ήμουν στον ΠΑΟΚ. Βλέποντας όλους τους φιλικούς αγώνες του ΠΑΟΚ, διαπίστωσα ότι η ομάδα έχει μέλλον. Διαθέτει καλούς νεαρούς παίκτες.
Γενικά, ο ΠΑΟΚ έχει όλα τα στοιχεία που απαιτούνται για μια ομάδα που θέλει να πρωταγωνιστήσει. Πλέον υπάρχει και ο νέος επιχειρηματίας, είναι οι οπαδοί που δίνουν δύναμη, είναι ο Ζήσης Βρύζας. Απλά, ο ΠΑΟΚ πρέπει να συγκεντρωθεί περισσότερο στο τί πρέπει να έχει. Απαιτείται μεγάλη ποιότητα τόσο στην 11αδα όσο και στον πάγκο».
Για το πώς θα αντιδρούσε αν ο Βρύζας τον καλούσε τηλεφωνικά για να του προτείνει να επιστρέψει:
«Αυτή τη στιγμή είμαι σε ένα κλαμπ και οφείλω να σεβαστώ την ευκαιρία που μου έδωσαν. Οπως είπα και προηγουμένως, νιώθω χαρούμενος και ευγνώμων απέναντι σε αυτούς τους ανθρώπους. Αργότερα, ίσως μπορέσουμε να το συζητήσουμε».


πηγή: onsports.gr

Αποχωρούν από την Ελλάδα οι κυπριακές τράπεζες - Ραγδαίες εξελίξεις!!

Με ταχύ ρυθμό οι κυπριακές αρχές προωθούν το σχέδιο απαγκίστρωσης του κυπριακού τραπεζικού συστήματος από την ελληνική αγορά, επιφέροντας νέες αλλαγές και στον ελληνικό τραπεζικό χάρτη.

Πληροφορίες της...
εφημερίδας «Καθημερινή» Κύπρου φέρουν την Alpha Bank να διαπραγματεύεται την ανταλλαγή δανειακών χαρτοφυλακίων με την Τράπεζα Κύπρου και τη MIG να αποκτά το ελληνικό δίκτυο της Λαϊκής Τράπεζας, δηλαδή τη Marfin Egnatia.

Η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου και οι ίδιες οι κυπριακές τράπεζες (καταρχήν η Λαϊκή Τράπεζα και εν συνεχεία η Τράπεζα Κύπρου) προσπαθούν να απομονώσουν τα στοιχεία ενεργητικού των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα και να μειώσουν έτσι τον «ελληνικό κίνδυνο». Τα δίκτυα στην Ελλάδα λειτουργούν με τη μορφή υποκαταστήματος, με αποτέλεσμα όλες οι ζημιές από τα επισφαλή δάνεια να γράφονται απευθείας στη Λευκωσία.

Οι συζητήσεις μεταξύ της Alpha Bank και της Τράπεζας Κύπρου αφορούν στην ανταλλαγή δανειακών χαρτοφυλακίων. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το σχέδιο που συζητείται αφορά στην απορρόφηση από την Τράπεζα Κύπρου μεγάλου ποσοστού των στοιχείων ενεργητικού της Alpha Bank στην Κύπρο (κυρίως χορηγήσεις) και αντίστοιχα απορρόφηση από την Alpha Bank του δανειακού χαρτοφυλακίου της Τράπεζας Κύπρου στην Ελλάδα.

Για να ολοκληρωθεί αυτή η προσπάθεια, θα πρέπει να εξασφαλιστεί η σύμφωνη γνώμη των εποπτικών αρχών, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο.

Εξάλλου, μια εξαγορά των λειτουργιών της Λαϊκής στην Ελλάδα από τη MIG ή τον Ανδρέα Βγενόπουλο προσωπικά, θα έδινε μια λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Λαϊκή, λόγω της τεράστιας έκθεσής της σε επισφαλή δάνεια στην ελληνική αγορά. Κάτι τέτοιο, μάλιστα, θα μπορούσε να δώσει μια τεράστια ανάσα στην τράπεζα, αφού θα αποτελούσε «ουσιαστικό άλμα προς την εξυγίανση», σύμφωνα με υψηλόβαθμα στελέχη της τράπεζας. Τη στρατηγική συρρίκνωσης της παρουσίας των κυπριακών τραπεζών στην ελληνική αγορά επιβεβαίωσε ο ανώτερος διευθυντής της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου, Σπύρος Σταυρινάκης, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε πρόσφατα στη Λευκωσία με κλιμάκιο της ΟΤΟΕ και των συλλόγων εργαζομένων των τριών κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα. «Μας έγινε σαφές ότι το σχέδιο θυγατροποίησης και συρρίκνωσης των κυπριακών υποκαταστημάτων στην Ελλάδα, αποτελεί επιδίωξη της Κεντρικής Τράπεζας», δήλωσε στην «Καθημερινή» Κύπρου ο γραμματέας Εργασιακών Σχέσεων της ΟΤΟΕ, Σωτήρης Σαξώνης.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Στη ΝΕΤ το ματς με Μάλαγα!!

Βρέθηκε τελικά λύση στο θέμα της τηλεοπτικής μετάδοσης του αγώνα της Μάλαγα με τον Παναθηναϊκό. Το κανάλι που θα το δείξει θα είναι η ΝΕΤ την προσεχή Τετάρτη 21:45.
Έστω και την τελευταία στιγμή βρέθηκε τελικά λύση και οι φίλοι του Παναθηναϊκού θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν την αγαπημένη τους ομάδα στο ματς με την Μάλαγα στην Ισπανία για τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ. Το κανάλι που θα μεταδώσει την μεγάλη αυτή αναμέτρηση θα είναι η ΝΕΤ με το ματς να διεξάγεται την προσεχή Τετάρτη στις 21:45.
Μάλιστα τα ακόμα πιο ευχάριστα νέα είναι πως το κρατικό κανάλι όπως όλα δείχνουν κρατάει συνολικά τα δικαιώματα του Τσάμπιονς Λιγκ και έτσι κάθε Τετάρτη θα μπορούμε να βλέπουμε την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση του κόσμου από κανάλι πανελλήνιας εμβέλειας και κυρίως ελεύθερο χωρίς συνδρομή.


πηγή: gazzetta.gr

Και τώρα πρωτάθλημα!!

Τελική ευθεία από σήμερα, για την έναρξη του πιο περίεργου πρωταθλήματος των τελευταίων ετών. Γράφει ο Μιχάλης Τσώχος.
Και τώρα πρωτάθλημα
Ενός πρωταθλήματος, που θα ξεκινήσει, αλλά κανείς δεν ξέρει με πόσες ομάδες θα τελειώσει. Τα οικονομικά προβλήματα, έχουν δημιουργήσει ένα καθεστώς πρωτόγνωρο για τα όσα γνωρίζαμε. Επομένως και το να βγάλεις συμπεράσματα, για τα αγωνιστικά δεδομένα των ομάδων, είναι αρκετά επισφαλές. Έχουμε όμως αρκετό δείγμα, μετά την ολοκλήρωση και του φιλικού του Ολυμπιακού στη Νάπολι, ενώ μπροστά υπάρχουν μόνο τα επίσημα ευρωπαιχνίδια, του Παναθηναϊκού, του ΠΑΟΚ και του Ατρομήτου.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Όταν φεύγει ο προπονητής σου, που τουλάχιστον την περυσινή χρονιά, είχε δείξει να βάζει την ομάδα σε σωστή πορεία, έπρεπε να περιμένει κανείς τις ανορθογραφίες στα φιλικά του καλοκαιριού. Το μεγάλο ερωτηματικό για τους πρωταθλητές είναι περισσότερο η ευρωπαϊκή τους παρουσία και λιγότερο, οι εντός συνόρων υποχρεώσεις τους. Η ποιότητα του ρόστερ και το βάθος σε επιλογές, είναι δεδομένα, για την δυναμικότητα του ελληνικού πρωταθλήματος. Λίγες είναι οι ομάδες, που θα μπορούσαν να εκμεταλλευτούν τα κενά στην αμυντική λειτουργία, που παρουσιάστηκαν και κόντρα στη Νάπολι, ή να αντέξουν στις εμπνεύσεις των πολλών χαφ του Ολυμπιακού. Στο τσάμπιονς λήγκ όμως, η εικόνα του Σαν Πάολο ήταν εξόχως προβληματική. Δεν ξέρω πόσο απαραίτητος είναι ο αντικαταστάτης του Μιραλάς (αν και οι περισσότεροι μεσοεπιθετικοί, που έχουν μαζευτεί είναι «εσωτερικοί χαφ» και όχι πλάγιοι), σίγουρα όμως χωρίς αμυντικό χαφ, δεν πάει πουθενά. Και μου προξενεί εντύπωση, ότι είναι κάτι, που φωνάζει από το πρώτο κιόλας φιλικό, όταν φάνηκε πόσο πολύτιμος ήταν, με τον τρόπο που αγωνιζόταν ο Ορμπάιθ. Δείτε τον Χολέμπας ως ένα μικρό παράδειγμα, για να καταλάβετε τι λέω: την κάλυψη που του παρείχε πέρυσι ο Βάσκος, δεν την έχει εφέτος, για αυτό και η αριστερή πλευρά «μπάζει νερά».
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
Οι «πράσινοι» χτίστηκαν πάνω στις επιθυμίες του Φερέιρα. Ο Πορτογάλος ετοιμάζει ένα light σχήμα, που θα τρέχει πολύ: Κουίνσι, Σισοκο, Χριστοδουλόπουλος, Φορναρόλι, Ζέκα, Μαυρίας έχουν αυτά τα χαρακτηριστικά, που θέλει ο προπονητής. Κόντρα στην Μάλαγα, θα μπορέσουμε να δούμε πόσο ανταποκρίνονται και σε πιο υψηλό επίπεδο, διότι τα ματς με τους Σκωτσέζους ήταν περισσότερο «προπονητικά διπλά». Αυτό που μοιάζει αυτή την ώρα να λείπει στο τριφύλλι είναι το βάθος στον πάγκο. Με δεδομένο πια ότι θα αγωνίζεται μέχρι τον Δεκέμβριο στην Ευρώπη (στο Γιουρόπα, αν δεν περάσει τους Ισπανούς), θα χρειαστεί να βγάλει λαγούς από το καπέλο ο Φερέιρα, ώστε να μην κάνει εκτός προγράμματος γκέλες και να αντέξει μέχρι τέλους (ό,τι δηλαδή δεν έγινε πέρυσι).
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ
Όποιος υποτιμήσει τον Ντούσκο εφέτος, θα το πληρώσει. Με την προσθήκη του Σουμπίνιο και κυρίως του Γιαννούλη, ο κόουτς του Ατρομήτου έχει τα υλικά, που θέλει για το αγαπημένο του παιχνίδι από τα άκρα. Και μάλιστα διαθέτει στον άξονα και αρκετές εναλλακτικές λύσεις, για τις απαιτήσεις της Ελλάδας. Αν λείπει κάτι από τους Περιστεριώτες, είναι ο γρήγορος, ευέλικτος και γκολτζής φορ. Δεν βλέπω ότι ο Κούτσι, μπορεί κατ ελάχιστον να καλύψει το κενό του Μήτρογλου και σε γκολ και σε λειτουργία παιχνιδιού.
ΠΑΟΚ
Η μετάβαση στην εποχή Δώνη εξελίσσεται ικανοποιητικά και με πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα, όλα βαίνουν καλώς. Το διοικητικό μοιάζει μέρα με την ημέρα να λύνεται, μετά την είσοδο ενός πραγματικού (όπως δείχνει μέχρι τώρα και με τα λόγια, αλλά κυρίως με τις πράξεις του) σοβαρού επενδυτή-επιχειρηματία (όπως είναι ο Σαββίδης). Εάν μάλιστα καταφέρει να ανοίξει την αγορά της Ρωσίας, για επενδύσεις στην ομάδα, πολύ σύντομα θα έρθει η ώρα για να ανεβεί το σκαλί, που τόσα χρόνια επιθυμούν οι οπαδοί του. Με ένα «δωράκι» της τελευταίας στιγμής (ελέω πρόκρισης) στα αμυντικά χαφ, το «τρένο» δύσκολα θα εκτροχιαστεί. Υπομονή και στήριξη θα χρειαστεί.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
Η τελευταία ομάδα, που μας εκπροσώπησε στην Ευρώπη, είναι εκείνη, που συμπληρώνει το παζλ των συλλόγων, που έχουν βάλει βάσεις και για τη νέα χρονιά. Ταβάνι για τους Αρκάδες θα είναι η συμμετοχή τους στα πλέι-οφφ και η έξοδος τους για 2η χρονιά εκτός συνόρων.
Από εκεί και πέρα κύριοι, το απόλυτο ερωτηματικό, και σε ορισμένες περιπτώσεις το χάος. Η ΑΕΚ (αν καταφέρει να παίξει) θα παλέψει για την παραμονή της, με ρόστερ ομάδας β κατηγορίας. Ο Άρης επίσης διαθέτει τόσα νέα παιδιά, που πολύ δύσκολα μπορεί να βλέπει ψηλότερα. Η Ξάνθη έκανε βήματα προς τα πίσω τα τελευταία χρόνια, ενώ όλοι οι υπόλοιποι δεν μπορούν να βλέπουν παρά μόνο την επιβίωση τους.
Να θυμάστε σε όλη την διάρκεια του πρωταθλήματος και ένα ακόμη πράγμα: όλες οι αποφάσεις θα λαμβάνονται με βάση περισσότερο την επιβίωση του οργανισμού, που λέγεται Σούπερ Λίγκα και λιγότερο την «νομιμότητα». Εδώ έχουμε φτάσει λίγα 24ωρα πριν την έναρξη και ακόμη υπάρχουν ομάδες, που δεν έχουν τα απαραίτητα χαρτιά και άδειες. Όλοι όμως κάνουν τα στραβά μάτια και με την προτροπή και του συνδρομητικού καναλιού, που θεωρεί ότι δίχως τα μεγάλα εμπορικά ονόματα (έστω και με ομάδες Νέων) μπαίνει σε περιπέτειες. Θα δουν λοιπόν πράματα και θάματα αυτό τον χειμώνα, που έρχεται.
Πηγή: pamesports.gr

Αυτό του έλειπε...!!

Ένα σωρό παικταράδες έχει η Μάλαγα, τον Σαβιόλα τι τον ήθελε;
Αυτό του έλειπε...
Όπως γράφουν στην Ισπανία, ο Αργεντινός άσος βρίσκεται στη Μάλαγα για να υπογράψει στην ομάδα της Ανδαλουσίας.
Μάλιστα, οι Ισπανοί τρέχουν για να κλείσουν τον παίκτη πριν από την Τρίτη με σκοπό να μπορέσουν να τον δηλώσουν για τις αναμετρήσεις με τον Παναθηναϊκό!

πηγή: sportdog.gr

Ο ...ξάδερφος του Κάκου στο Μάλαγα-Παναθηναϊκός!!

Ο Γάλλος διαιτητής, Τόνι Σαπρόν, που φέρνει λίγο από ...Τάσο Κάκο, θα είναι ο διαιτητής της αναμέτρησης της Μάλαγας με τον Παναθηναϊκό στο "Λα Ροσαλέδα".
Ο ...ξάδερφος του Κάκου στο Μάλαγα-Παναθηναϊκός
Ο 40χρονος εργάζεται ως σύμβουλος εκπαίδευσης και πραγματοποίησε το ντεμπούτο του ως διαιτητής το 1996 και είναι διεθνής από το 2007.
Είχε σφυρίξει τον πρώτο αγώνα του Παναθηναϊκού με τη Ρουμπίν Καζάν στις 2 Νοεμβρίου του 2010 για το Champions League.
Οι δύο ομάδες είχαν αναδειχθεί ισόπαλες δίχως τέρματα με τον Σαπρόν να παρατηρεί με κίτρινη κάρτα τρεις "πράσινους".

πηγή: sportdog.gr

Κανονικά, θα πρέπει να δούμε αν μας αρέσει σε δύο μήνες, αλλά…!

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να βρει ο Ολυμπιακός ενόψει των επίσημων υποχρεώσεών του είναι μία αγωνιστική ισορροπία. Γράφει ο Κώστας Νικολακόπουλος.
Κανονικά, θα πρέπει να δούμε αν μας αρέσει σε δύο μήνες, αλλά…
Γιατί από παιχνίδι σε παιχνίδι βλέπουμε περίπου το ίδιο πράγμα. Είτε ένα ημίχρονο η ομάδα να στέκεται καλά αμυντικά, αλλά να είναι ακίνδυνη επιθετικά, είτε ένα ημίχρονο να βγαίνει πιο καλά στην επίθεση, αλλά να είναι ευάλωτη πίσω. Θυμηθείτε ένα ένα τα παιχνίδια και θα δείτε πως είναι κάπως έτσι.
Φαίνεται πως σε αυτή τη φάση είναι δύσκολο να πετύχει αυτή την ισορροπία και ίσως από εκεί προέρχεται μία έλλειψη ηρεμίας που μπορείς να διακρίνεις στις τάξεις της ομάδας. Έλλειψη ηρεμίας, που φέρνει νεύρα, πολλά λάθη κι απουσία συνεννόησης μέσα στο παιχνίδι, με συνέπεια αφενός να τρώει φάσεις και αφετέρου να χάνει ευκαιρίες.
Ένα ζητούμενο λοιπόν είναι η ισορροπία του Ολυμπιακού επιθετικά κι αμυντικά κι ένα δεύτερο ζητούμενο είναι να μην παίζει η ομάδα τόσο πίσω. Γιατί παίζοντας πίσω και φέρνει πιο κοντά τον αντίπαλο στην περιοχή της, αλλά και γίνεται η ίδια πιο δύσκολη στο να κάνει φάση.
Χθες στη Νάπολι είχε όντως διαφορά, προς το καλύτερο, ο Ολυμπιακός του α΄ με του β΄ ημιχρόνου. Και είχε για δύο λόγους. Ο προφανής ήταν η είσοδος των Κοντρέρας, Γκρέκο, Ιμπαγάσα. Κι ο δεύτερος ήταν γιατί ανέβηκε η ομάδα πιο ψηλά μέσα στο γήπεδο. Κέρδισε μέτρα μέσα στον αγωνιστικό χώρο, έκανε άμυνα πιο μακριά από την εστία του Κάρολ κι έτσι είχε άλλη δυναμική. Κι ας έφαγε σε αυτό το διάστημα δύο γκολ!
Από εκεί και πέρα, θέλω να πιστεύω ότι η δήλωση του Ζαρντίμ ότι η Νάπολι έχει δύο-τρία επίσημα παιχνίδια στα πόδια της οφείλεται σε λάθος του διερμηνέα, αφού το μόνο της επίσημο ματς ήταν το Σούπερ καπ. Μία Νάπολι από την οποία έλειψε, σημειωτέον, το βασικό επιθετικό της δίδυμο, ο Καβάνι με τον Πάντεφ.
Και μία Νάπολι, βέβαια, που είχε πλην της επίθεσης και του ενός στόπερ, κατά βάση την περσινή της ενδεκάδα, δηλαδή ένα πολύ δεμένο σύνολο. Το ακριβώς αντίθετο με τον Ολυμπιακό, που φάνταζε σε ένα μεγάλο διάστημα του ματς μία ταχύτητα πιο κάτω.
Κι όμως, αυτό το παιχνίδι, με αυτές τις ευκαιρίες, θα μπορούσε να έχει ένα πολύ διαφορετικό σκορ κι όλοι μας να ήμασταν αλλιώς στις κρίσεις μας. Η, έστω αν δεν έτρωγε η ομάδα δύο πολύ «εύκολα» γκολ σε δύο στημένες φάσεις, φάουλ και κόρνερ.
Αυτή την στιγμή ο Ολυμπιακός σαφώς δεν μας αρέσει. Αλλά, καθαρά ποδοσφαιρικά αν το πάρουμε, θα πρέπει να δούμε αν ο Ολυμπιακός μας αρέσει σε δύο μήνες. Αν υπάρχει υπομονή δύο μήνες…
Πηγή: sport-fm.gr

Αλλο ...Αρσεναλ κι άλλο Ολυμπιακός!!

Κλασάτος ποδοσφαιριστής ο Μιραλάς, ένας σύγχρονος all around φορ, που ενδεχομένως για τη μίζερη και υποβαθμισμένη δική μας Super League να αποτελούσε πλέον και πολυτέλεια. Γράφει ο Βαγγέλης Μίχος.
Αλλο ...Αρσεναλ κι άλλο Ολυμπιακός
Βέβαια αυτό δεν σημαίνει πως στον Ολυμπιακό των ευρωπαϊκών προδιαγραφών δεν θα του ήταν απαραίτητος, αλλά...
To «ναι μεν αλλά» έχει να κάνει ασφαλώς με το οικονομικό μέρος της μεταγραφής του Βέλγου στράικερ στην Εβερτον. Γιατί 7,7 εκατ. ευρώ είναι πάρα πολλά λεφτα και αποτελούν τρελό deal ακόμη και για τον Βαγγέλη Μαρινάκη, τον τελευταίο πρόεδρο?επενδυτή (όπως του αρέσει άλλωστε να παρουσιάζεται) στο «χρεοκοπημένο» (όπως και η χώρα) ελληνικό πρωτάθλημα. Και σε αυτές τις εποχές τα... ρομαντικά και μεγάλα λόγια είναι (και φαντάζουν) τόσο ψεύτικα αφού συνθλίβονται στην ΨΥΧΡΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΛΟΓΙΚΗ που έλεγε πως οι «ερυθρόλευκοι» δεν μπορούσαν να πουν όχι στην προσφορά των «ζαχαρωτών»...
Επίσης, μια ενδεχόμενη πώληση και του Τοροσίδη μπορεί να προκαλέσει το απόλυτο ξενέρωμα στον μέσο οπαδό του Ολυμπιακού αλλά κι αυτή θα είναι σύμφωνα με το σύγχρονο αθλητικό management. Γιατί από τη στιγμή που ο Ελληνας διεθνής μπακ δεν δεχτεί την «ερυθρόλευκη» πρόταση για ανανέωση του συμβολαίου του, το οποίο λήγει το επόμενο καλοκαίρι, τότε η διοίκηση του Ολυμπιακού με καθαρά ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΙΚΑ κριτήρια (να το επισημάνουμε) μπορεί να δικαιολογηθεί αν τον δώσει τώρα για να μην τον χάσει του χρόνου τσάμπα! Κάλλιστα δε να χρησιμοποιηθεί και το «παράδειγμα Αρσεναλ»...
Στους «κανονιέρηδες» μετά τον Φαν Πέρσι των περίπου 31 εκατ. ευρώ ο Αρσεν Βενγκέρ αναγκάστηκε χθες να ενδώσει και στην παραχώρηση του Σονγκ στην Μπαρτσελόνα αντί άλλων 19 εκατ.! Τόσο ο Ολλανδός όσο και ο Καμερουνέζος δεν δεχόντουσαν να ανανεώσουν από τώρα τα συμβόλαιά τους που έληγαν του χρόνου και η πώλησή τους αποτέλεσε μονόδρομο για τον Αλσατό μάνατζερ (παρά το «κράξιμο» που δέχεται από τον κόσμο). Οταν μάλιστα δεν υπάρχει πια και η «καραμέλα» της απόσβεσης του νέου γηπέδου, αφού στην 6ετία ζωής του «Emirateς» η Αρσεναλ από πωλήσεις παικτών της έχει εισπράξει πάνω από 250 εκατ. ευρώ...
Ο οπαδός της Αρσεναλ -όπως και του Ολυμπιακού- δικαιολογημένα θα δυσφορήσει και θα αντιδράσει όταν βλέπει τους σταρ της να χάνονται. Το θέμα είναι τι κάνει από κει και πέρα η ομάδα και οι αξιωματούχοι της. Γιατί, όπως και να το κάνουμε, άλλο Λονδίνο κι άλλο Πειραιάς... Οι φίλοι της Αρσεναλ μπορεί να έκλεισαν μια 8ετία χωρίς τίτλο, αλλά τη... βρίσκουν με το ελκυστικό ποδόσφαιρο που συνεχίζει να παίζει (έστω και με πιτσιρίκια) η ομάδα του Βενγκέρ. Στον Ολυμπιακό, όμως, οι φίλοι του είναι εθισμένοι στα πρωταθλήματα και δεν μπορούν να διανοηθούν ότι θα το χάσουν από τον «συμμετοχικό» Παναθηναϊκό ή τον ΠΑΟΚ των πιτσιρικάδων του Δώνη. Και κατά δεύτερο είχαν καλομάθει την τελευταία 2ετία στην... μπάλα του Βαλβέρδε!
Στην περίπτωση των «ερυθρόλευκων», λοιπόν, το ζητούμενο είναι να υπάρχει ξεκάθαρο αγωνιστικό πλάνο που θα υπηρετηθεί από σωστό προγραμματισμό. Ταλαντούχος ο Ζαρντίμ, αλλά καινούργιος και άπειρος προπονητής (για πρώτη φορά θα δουλέψει εκτός Πορτογαλίας). Και μια «ερυθρόλευκη» ενδεκάδα που έχει χάσει τον βασικό περσινό κορμό της (Μιραλάς, Ορμπάιθ, Μέλμπεργκ αποχαιρέτησαν, ο Αβραάμ θα επιστρέψει στην ενεργό δράση το 2013, ο βετεράνος Ιμπαγάσα θα χρησιμοποιείται φέτος «ελιτίστικα», ενώ υπάρχει και ο κίνδυνος της απώλειας Τοροσίδη). Μάλιστα, με τις τόσες προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ της ο Ζαρντίμ μέχρι τώρα συνέχεια πειραματιζόταν (ρίσκο κι αυτό) αφού δεν είχε την ευκαιρία να μονιμοποιήσει σχήμα, σύστημα και διάταξη...
Ο Ολυμπιακός, λοιπόν, μπαίνει στη νεά σεζόν με καινούργιο προπονητή, καινούργια ενδεκάδα, αμοντάριστος και με ερωτηματικά ακόμη σε βασικά κομμάτια του αγωνιστικού του παζλ. Για παράδειγμα: έφυγε ο Μιραλάς, όλοι πιέζουν για αντάξιο «αντι-Μιραλάς», στην ομάδα όμως οι μεσοεπιθετικοί περισσεύουν, ενώ κάποιοι άκρως ταλαντούχοι Ελληνες θα πρέπει να πάρουν τις ευκαιρίες τους για να μην «εξαφανιστούν». Στο 4-2-3-1 που καταλήγει ο Ζαρντίμ θα παίζει ένας φουνταριστός από τους 4 (Τζιμπούρ, Μήτρογλου, Πάντελιτς, Ντιόγο) ενώ για την 3άδα υπάρχουν οι αμιγώς ακραίοι Αμπντούν, Βλαχοδήμος, Φετφατζίδης, Λυκογιάννης, οι «κεντρικοί» Μασάδο, Φουστέρ, Γκρέκο που μπορούν να παίξουν και στις πτέρυγες και οι «ελεύθεροι» χαφ Ιμπαγάσα, Τάτος. Πληθώρα επιλογών που δημιουργούν πρόσθετο πονοκέφαλο και ερωτηματικά για την αναγκαιότητα απόκτησης «αντι-Μιραλάς» και όχι κάποιου πρωτοκλασάτου κόφτη...
Στο διά ταύτα: όσο πλησιάζει το τέλος του καλοκαιριού τόσο αυξάνεται η διαφορά του περσινού Ολυμπιακού με τον νέο. Με τον Ζαρντίμ να έχει «ζόρικο» έργο και την ομάδα να «φωνάζει» (το έκανε και στο χθεσινοβραδινό φιλικό με τη Νάπολι) πως θα χρειαστεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερη υπομονή και λιγότερη πίεση από τους δικούς της ανθρώπους...
Πηγή: Goal

Με αγάπη από την Πορτογαλία! (ΦΩΤΟ)

Η Marisol Lebre ομορφαίνει τους τηλεοπτικούς δέκτες της Πορτογαλίας.
Έτσι το περιοδικό Revista J. αποφάσισε να της κάνει ένα αποκαλυπτικό θέμα για το τεύχος Αυγούστου!
Πηγή: sportygossip.com

"Ασημένια" τα ελληνικά κουπιά!!

Ακόμα ένα μετάλλιο στη συλλογή της ελληνικής αποστολής στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κωπηλασίας στο Πλόβντιβ της Βουλγαρίας, με το ζευγάρι των Κουσκουρίδα και Τσιάλο να καταλαμβάνει τη 2η θέση.
"Ασημένια" τα ελληνικά κουπιά
Με τέσσερα συνολικά μετάλλια επιστρέφουν στη χώρα μας οι Έλληνες αθλητές από το παγκόσμιο πρωτάθλημα κωπηλασίας εφήβων/νεανίδων και μη Ολυμπιακών αγωνισμάτων, της Βουλγαρίας.
Μετά το χρυσό της Τσιάβου στο σκιφ ελαφρών βαρών γυναικών, το ασημένιο στην δίκωπο άνευ των εφήβων και το χάλκινο στην δίκοπο άνευ των νεανίδων, τη Δεύτερα ήρθε ακόμα ένα ασημένιο μετάλλιο.
Οι Μιχάλης Κουσκουρίδας και Θανάσης Τσιαλιός αναδείχτηκαν δευτεραθλητές κόσμου, στο δίκωπο άνευ των εφήβων, ολοκληρώνοντας με απόλυτη επιτυχία την παρουσία της ελληνικής αποστολής.

πηγή: sportdog.gr