Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

Μαλάτος: «Τυπικός ο ρόλος της ΕΕΑ, η ΕΠΟ αποφασίζει»

Ο διδάκτωρ αθλητικού διακαίου, Ανδρέας Μαλάτος, τόνισε ως δεν υπάρχει νομικό κόλλημα στην υποψηφιότητα Σαρρή για την ΕΠΟ, ενώ προχώρησε στην αποκάλυψη ότι ο ρόλος της ΕΕΑ είναι καθαρά τυπικός όσον αφορά τις αδειοδοτήσεις, καθώς η ΕΠΟ είναι αυτή που παίρνει την τελική απόφαση για τη συμμετοχή των ομάδων στο πρωτάθλημα.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στο «Αθλητικό Metropolis» και στην εκπομπή «Στη Σέντρα»:

Για το αν υπάρχει ηθικό και νομικό θέμα στην υποψηφιότητα του Γιώργου Σαρρή στις εκλογές της ΕΠΟ: «Θύμισε της περίπτωση του κυρίου Αλεξανδρίδη που ήταν διαιτητής εν ενεργεία, ενώ ο νόμος προέβλεπε την τριετία μη ενεργούς δράσης για να βάλει υποψηφιότητα στις εκλογές. Στην περίπτωση του κυρίου Σαρρή όμως, έχουμε πρόεδρο ενώσεως και νομίζω πως είναι νομότυπη η υποψηφιότητά του. Δεν θεωρώ ότι υπάρχει θέμα ηθικής τάξης. Δεν είναι αυτό το πρόβλημα. Αν ήξερα ότι υπάρχουν εκλογές της ΕΠΟ που θα βασίζονταν σε μια πλατφόρμα που θα έδιναν το στίγμα τους οι άνθρωποι του ποδοσφαίρου τότε δεν θα υπήρχε πρόβλημα. Εδώ είναι κάποια πρόσωπα που αναλαμβάνουν κάποια πόστα. Δεν έχει νόημα αυτό που γίνεται. Η ΕΠΟ κινεί τον αθλητισμό και είναι χωρίς κατεύθυνση,. Είναι όπου φυσάει ο άνεμος. Δεν υπάρχει τίποτα αυτή τη στιγμή».

Για το αν υπάρχουν ηθικά πρόσωπα στο χώρο του ποδοσφαίρου: «Άνθρωποι στο ποδόσφαιρο υπάρχουν. Είτε έχουν μπει στην άκρη, είτε είναι μέσα στα πράγματα, αλλά δεν μπορούν να προσφέρουν διότι είναι δεσμευμένοι στο σύστημα. Αν μπορούσαμε να ελευθερώσουμε αυτές τις δυνάμεις και να συνεργαστούν με το σύστημα θα έμπαιναν κάποιες αρχές. Έτσι το πράγματα μπορεί να βαδίσει κάπου αλλού».

Για τον ρόλο της ΕΕΑ όσον αφορά τις αδειοδοτήσεις: «Λίγο πριν το καλοκαίρι είχαμε ανακοινώσει δημοσιογραφικά την κρυφή αλλαγή σχετικά με την αλλαγή της αρμοδιότητας της ΕΕΑ. Ό,τι και να κάνει στο ποδόσφαιρο είναι καθαρά τυπικό. Το θέμα είναι τι θα αποφασίσει η ΕΠΟ. Απλώς δεν θα εκδώσει πιστοποιητικό. Αυτό το προβλέπει η τροποποίηση που είχε γίνει πάνω στο νόμο Γερουλάνου λίγο μετά την ψήφιση του. Η ΕΠΟ μπορεί να πει ότι επειδή δεν έχεις πιστοποιητικό από την ΕΕΑ μπορώ να σου επιβάλλω κάποια ποινή, αλλά δεν είναι υποχρεωμένη να επιβάλλει την απαγόρευση συμμετοχής στο πρωτάθλημα. Αυτό είναι το αυτοδιοίκητο, αλλά έχει και ευθύνες. Αυτή ήταν κακή τροποποίηση για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Δεν ξέρω ποιος την επεδίωξε, αλλά ήταν προς το συμφέρον της ΕΠΟ».


πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: