Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

The big red deal!!

O Ολυμπιακός έχει παράδοση όχι μόνο στις καλές αγορές, αλλά και στις προσοδοφόρες παραχωρήσεις παικτών του...
The big red deal!
ΝΙΚΟΣ ΝΤΑΜΠΙΖΑΣ

Η πώληση του Μιραλάς στην Εβερτον (περί τα 7,6 εκατ. ευρώ) δεν θα είναι η πρώτη πώληση που κάνουν στην ιστορία τους οι «ερυθρόλευκοι». Από το 1997, όταν και έδωσαν αντί 2 εκατ. ευρώ στη Νιούκαστλ τον Νίκο Νταμπίζα, έμαθαν για τα καλά την τέχνη του ποδοσφαιρικού χρηματιστηρίου.

ΖΛΑΤΚΟ ΖΑΧΟΒΙΤΣ

O Σλoβένος δεν ήθελε με τίποτα να μείνει στον Πειραιά. Πίεσε όσο μπορούσε και έφυγε για τη Βαλένθια του Κούπερ. Τουλάχιστον ο Ολυμπιακός πήρε 8 από τα 10 εκατομμύρια ευρώ που είχε δώσει την προηγούμενη χρονιά στην Πόρτο για να τον αποκτήσει.

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΓΕΩΡΓΑΤΟΣ

Τα πρώτα πολλά λεφτά τα έφερε στο ταμείο ο «Γκεό». Δύο δισ. δραχμές (σημερινά 7 εκατ. ευρώ ) το 1999 από την Ιντερ! Ξαναγύρισε την επόμενη χρονιά για να ξαναφύγει για τους Μιλανέζους, έπειτα από απαίτηση του Κρίστιαν Βιέρι. Οταν είχε έρθει από την Πάτρα είχε κοστίσει μόλις 200.000 ευρώ.

ΓΙΑΓΙΑ ΤΟΥΡΕ

Θύμα του μάνατζερ (Σέλουκ) του Ιβοριανού, ο Ολυμπιακός αναγκάστηκε τέλη Αυγούστου του 2006 να δώσει τον Τουρέ αντί (μόλις) 3,5 εκατ. ευρώ στη Μονακό. Η συνέχεια γνωστή. Αντί 12 εκατ. στη Μπαρτσελόνα και μετά αντί 45 στη Σίτι. Απίστευτος παίκτης, μπορούσε να είχε αποφέρει μεγαλύτερα οικονομικά οφέλη στους «κόκκινους»...


ΝΕΡΙ ΚΑΣΤΙΓΙΟ

Στις 31/7/2007 η Σαχτάρ έδωσε 20 εκατ. ευρώ για τον Λατινοαμερικανό, κάνοντάς τον τότε την πιο ακριβή μεταγραφή για τα ουκρανικά δεδομένα. Φυσικά και είναι η καλύτερη συμφωνία της ιστορίας για ελληνικό σύλλογο προς ομάδα του εξωτερικού. Ο Νέρι είχε έρθει το 2000 (16 ετών τότε) υπό δοκιμή στον Πειραιά!


ΛΕΟΝΕΛ ΝΟΥΝΙΕΣ

Ακόμη τα χρωστάει τα λεφτά η Ιντεπεντιέντε για τον Αργεντινό επιθετικό. Ο Ολυμπιακός είχε δώσει το 2007 δύο εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσει από την Αρχεντίνος Τζούνιορς. Με τα ίδια ένα καλοκαίρι μετά τον έδωσε στη «Ρόχο», αλλά έχει εισπράξει μόλις μισό από τα δύο εκατομμύρια.

ΛΟΥΑ ΛΟΥΑ

Κοντά στα 4 «μύρια» είχε δώσει το 2007 στην Πόρτσμουθ για να τον πάρει, κάτι παραπάνω από 3,3 πήρε από την Αλ Αραμπί το 2008 για να τον δώσει. Την ίδια περίοδο η Μάιντς πλήρωσε ένα εκατομμύριο για την οψιόν αγοράς του Μπόρχα.

ΦΕΡΝΑΝΤΟ ΜΠΕΛΟΥΤΣΙ

Πολύ καλό ντιλ με την παραχώρηση του Αργεντινού άσου στην Πόρτο. Στις 6 Ιουλίου του 2009 η πορτογαλική ομάδα απέκτησε το 50% των δικαιωμάτων του αντί 5 εκατ. ευρώ. Οι «ερυθρόλευκοι» 1,5 χρόνο πριν είχαν ξοδέψει 7,5 εκατ. για να πάρουν το ίδιο ποσοστό από τη Ρίβερ Πλέιτ.

ΝΤΟΥΝΤΟΥ ΣΕΑΡΕΝΣΕ

Οι πολλοί τραυματισμοί δεν άφησαν τον Βραζιλιάνο να ορθοποδήσει. Η πρόταση από την Ατλέτικο Μινέιρο ήρθε την κατάλληλη στιγμή. Στις 7/4/2011 αντί 1,1 εκατ. ευρώ επέστρεψε στην πατρίδα του. Κοντά στα 5 είχε δώσει ο Ολυμπιακός τρία χρόνια πριν στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

ΑΛΜΠΕΡΤ ΡΙΕΡΑ

Ο Ισπανός διεθνής αριστερός εξτρέμ τις πρώτες μέρες του περασμένου Σεπτεμβρίου έφυγε για τη Γαλατά αντί 3,5 εκατ. ευρώ. Ηρθε από τη Λίβερπουλ το 2010, έπαιξε μόλις έναν χρόνο στους πρωταθλητές Ελλάδας, αλλά έφερε λεφτά πίσω με τη μεταπήδησή του στην τουρκική ομάδα.
Πηγή: sday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: