Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

«Χρειάζεται χρόνος για Σαββίδη»

Στην νέα τάξη πραγμάτων με την είσοδο του Ιβάν Σαββίδη στον ΠΑΟΚ αναφέρθηκε ο Γιώργος Κούδας, τονίζοντας πως δεν υπάρχει λογικός οπαδός της ομάδας που να μην συμφωνεί με την μέχρι στιγμής πολιτική του.
Ο παλαίμαχος άσος ανέφερε πως θα χρειαστεί χρόνος για να φανούν στην πράξη τα αποτελέσματα της πολιτικής του Σαββίδη, ενώ αναφορικά με την Ραπίντ Βιέννης, δήλωσε στα «Σπορ του Βορρά» ότι θα πρέπει να είναι προσεχτικοί οι «ασπρόμαυροι», αφού οι Αυστριακοί κουβαλούν ακόμα ένα «βαρύ» όνομα.
Αναλυτικά όσα είπε ο Γιώργος Κούδας:
«Υπάρχει καταρχάς μία πάρα πολύ σωστή προσέγγιση της πραγματικότητας από τον Ιβάν Σαββίδη, κάτι που σημαίνει ότι είναι απολύτως ενήμερος για τα θέματα του ΠΑΟΚ και έχει πλάνο για να τ’ αντιμετωπίσει.

Όταν μιλάει για εξυγίανση, περαιτέρω ανάπτυξη των τμημάτων υποδομής και φυσικά τον στόχο της πρωτιάς, δεν υπάρχει λογικός οπαδός του ΠΑΟΚ που μπορεί να διαφωνήσει μαζί του. Η πορεία του στον ΠΑΟΚ θα δείξει φυσικά τι μπορεί να πετύχει.

Η διάθεση του ν’ ασχοληθεί ενεργά με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, τα βήματα που θα κάνει και η σταδιακή στελέχωση της ομάδας με πρόσωπα της εμπιστοσύνης του, θα δείξουν πόσα μπορεί να προσφέρει. Αυτό που θέλω να επισημάνω πάντως, είναι ότι δεν μπορούμε να περιμένουμε θεαματικές αλλαγές από την μία μέρα στην άλλη.

Θα χρειαστεί χρόνος, για να δούμε στην πράξη τα αποτελέσματα της πολιτικής που θα εφαρμόσει ο Ιβάν Σαββίδης στον σύλλογο».

Ο ΠΑΟΚ έψαχνε για αρκετά χρόνια έναν επενδυτή και τον βρήκε στο πρόσωπο του Σαββίδη. Σχολιάζοντας αυτό το γεγονός ο Γιώργος Κούδας είπε:

«Ετσι είναι, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε κάτι σημαντικό. Ότι το χρήμα δεν φέρνει πάντα την ευτυχία, ούτε το ποθητό αποτέλεσμα. Σίγουρα αυτό που απαιτείται είναι μικρά αλλά σταθερά βήματα για την ολοκλήρωση κάποιων στόχων.

Με όλα αυτά που έχει περάσει όλα αυτά τα χρόνια ο ΠΑΟΚ, το οικονομικό πρόβλημα και η εξυγίανση, δεν μπορεί παρά να είναι στην πρώτη γραμμή του ενδιαφέροντος. Φαντάζομαι, ότι από εδώ και μπρος, ο Ιβάν Σαββίδης και οι συνεργάτες του, θα δούνε αναλυτικά το χρωστάει η ΠΑΕ, που τα χρωστάει, να κλείσουν τις “μαύρες τρύπες” και να τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητες, ώστε τουλάχιστον σε οικονομικό επίπεδο η ομάδα να είναι καθαρή».

Ο Ιβάν Σαββίδης δε θα μένει μόνιμα στη Θεσσαλονίκη, αλλά αυτό δε φαίνεται να είναι πρόβλημα σύμφωνα με τον Γιώργο Κούδα:

«Πάντοτε αυτοί οι άνθρωποι, που είναι και μεγάλοι επιχειρηματίες γνωρίζουν πως να στελεχώσουν με τέτοιο τρόπο την ομάδα, ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα.

Το δικό του τιμ μπορεί να συνδυάσει την εταιρική εμπειρία, με την ποδοσφαιρική εμπειρία των νυν παραγόντων, για να προκύψει ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα. Εννοείται ότι η οικονομική διαχείριση είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι και αντιλαμβάνομαι γιατί το επισήμανε ευθύς εξαρχής στις τοποθετήσεις του ο νέος μεγαλομέτοχος.

Με τους δικούς του συνεργάτες, τους ανθρώπους του στενού του περιβάλλοντος, έχει σημασία και πρέπει να ελέγχονται ορισμένα πράγματα. Να αναλύονται κάποια οικονομικά δεδομένα, ώστε να αποφεύγονται, όσο είναι αυτό δυνατόν, σπατάλες και άστοχες κινήσεις».

Ο Γιώργος Κούδας αναφέρθηκε και στο ποδοσφαιρικό κομμάτι του ΠΑΟΚ:

«Δε νομίζω ότι άμεσα υπάρχει ανάγκη ν’ αλλάξει κάτι μέσα στην ομάδα, όσον αφορά το αγωνιστικό μέρος. Ο ΠΑΟΚ έχει έναν προπονητή που γνωρίζει την ελληνική πραγματικότητα, δουλεύει με τα νέα παιδιά και δείχνει ικανός να αναδείξει το ταλέντο τους, διατηρώντας ανταγωνιστική την ομάδα».

Όσο για τα παιχνίδια κόντρα στην Ραπίντ Βιέννης, ο Γιώργος Κούδας θυμήθηκε τα ματς με τους Αυστριακούς πριν 40 χρόνια:

«Οι παλιές μνήμες δεν είναι πάντα ευχάριστες. Είχαμε αποκλειστεί με δύο ισοπαλίες (0-0 και 2-2) αλλά άδικα. Υπήρχε και μία πολύ κακή διαιτησία του Ούγγρου Παλοτάι, που με έβγαλε εκτός εαυτού και τελικά με απέβαλλε στο ματς της Τούμπας στο 78’ και δεν μας έδωσε πέναλτι. Ας ελπίσουμε τώρα ο διαιτητής να είναι καλύτερος...

Επειδή τότε, το 1972, ο αποκλεισμός μας από την Ραπίντ Βιέννης ήταν άδικος, ειλικρινά θα ήθελα μία μικρή ρεβάνς και την πρόκριση στην φάση των ομίλων. Η σημερινή Ραπίντ, μπορεί να μην είναι η μεγάλη ομάδα του παρελθόντος, δεν παύει όμως να κουβαλάει ένα βαρύ όνομα και χρειάζεται προσοχή. Θέλω και πρέπει να προκριθεί ο ΠΑΟΚ, γιατί θα μετρήσει στο πρεστίζ και στα έσοδα που θα έχει στη συνέχεια η ομάδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: