Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

11 μέρες για να βρει τον αντι-Ορμπάιθ!!

Το ...τριπλό καμπανάκι που χτύπησε στο Σαν Πάολο θα κάνει καλό στον Ολυμπιακό.
11 μέρες για να βρει τον αντι-Ορμπάιθ!
Γράφει ο Δημήτρης Παπανικολάου.
Οι νταμπλούχοι Ελλάδας έχουν 11 ημέρες στη διάθεσή τους, μέχρι τις 31 Αυγούστου, για να αγοράσουν έναν κανονικό αμυντικό μέσο κλάσης.
Δεν χρειάζεται να δοθούν χρήματα για να καλυφθεί το κενό του Μιραλάς, που σωστά πουλήθηκε με τόσα χρήματα. Παιχταράς ο Βέλγος, αλλά τα γκολ του ο Ολυμπιακός θα τα βρει από Τζιμπούρ, Μήτρογλου, Πάντελιτς, Μασάδο και άλλους.
Τον συνδετικό κρίκο όμως, άμυνας και επίθεσης δεν θα τον βρει, αν πάρει τον όποιο αντι-Μιραλάς.
Το γράφω από τα πρώτα φιλικά σε Αυστρία και μετά στην Ολλανδία. Ο Φέισα δεν κόβει ούτε με... βαλέ! Δεν είναι αμυντικός μέσος. Και με τον Φέισα δίπλα του ο Μανιάτης είναι 50% κάτω σε σχέση με την περσινή του απόδοση, όπου είχε «δέσει» με τον Ορμπάιθ.
Για την Ελλάδα ο Ολυμπιακός δεν θα έχει πρόβλημα να κυριαρχήσει, με εξαίρεση ίσως τα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Γιατί; Γιατί οι πράσινοι με Βιτόλο, Μαρίνο, Σισοκό και Κατσουράνη έχουν δημιουργήσει ένα τείχος στη μεσαία γραμμή.
Στο Τσάμπιονς Λιγκ όμως (γιατί τέτοιου επιπέδου ήταν τα φιλικά με Νάπολι και Σπόρτινγκ Λισσαβώνας) ο Ολυμπιακός θα έχει μεγάλα προβλήματα.
Όταν η μπάλα χάνεται στην προσπάθεια οργάνωσης επίθεσης και δεν υπάρχει κανένας να την κόψει στην αντεπίθεση του αντιπάλου ή απομακρύνεται από την άμυνα και δεν υπάρχει κανένας να την υποδεχθεί, τότε οποιαδήποτε ομάδα ΘΕΛΕΙ ΑΜΥΝΤΙΚΟ ΧΑΦ.
Με ποδοσφαιριστές που «βαφτίζονται» αμυντικοί μέσοι δεν γίνεται σοβαρή δουλειά.
Στα θετικά του αγώνα της Νάπολι ήταν η παρουσία των Μασάδο, Γκρέκο και Κοντρέρας. Ο Χιλιανός κεντρικός αμυντικός είναι παίκτης μεγάλης κλάσης και θα βοηθήσει πολύ και τον Σιόβα και τον Παπάζογλου.
Ο Πορτογάλος μέσος έχει εξαιρετική πάσα και καλά στημένα, όπως και ο Γκρέκο. Το πως θα αξιοποιηθούν όλοι αυτοί και τι θα γίνει με τον Ιμπαγάσα που όποτε εμφανίζεται στο γήπεδο ο Ολυμπιακός έχει κατοχή και κυκλοφορία μπάλας, είναι καθαρά δουλειά του Ζαρντίμ. Όπως και τα σωστά τελειώματα στις φάσεις.
Βέβαια ο προπονητής του Ολυμπιακού πρέπει να καταλήξει και στο σχήμα της ομάδας γιατί οι υποχρεώσεις ξεκινούν. Αρχίζει κάθε ματς με 4-3-3 και επειδή γρήγορα βλέπει ότι η ομάδα του χάνει τον έλεγχο, το γυρίζει σε 4-2-3-1 ή 4-4-2.
Στις εσωτερικές διοργανώσεις το 4-3-3 με ένα κανονικό κόφτη κι όχι τον Φέισα είναι αρκετό στον Ολυμπιακό. Στην Ευρώπη, που υπάρχει ανάγκη να καλυφθούν απείρως περισσότερα χιλιόμετρα, ο ένας αμυντικός μέσος είναι λίγος.
Πηγή: novasports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: